|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
Jestem głupia, chyba nie powinnam niczego co ma mleko tykać i bardziej się pilnować!Cytat:
No właśnie muszę zważyć go dziś. Czyli ulewanie jeszcze jest normalne w tym wieku? A do kiedy trzeba odbijać dzieci? Bo ja w sumie go już nie odbijam. A chyba powinnam. |
||
|
|
|
#3632 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze moja Kinga też właśnie od paru dni ulewa, w nocy wcale jak je przez sen, a w dzień trzeba 3 razy przepierać, poza tym dziś odkąd wstała to by tylko wisiała przy cycku, teraz zasnęła na rekach i ssie na sucho tzn. nie majac nic w buzi przez sen
.
|
|
|
|
#3633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja Maję w ciągu dnia zawsze biorę do odbicia. W nocy nigdy. Ostatnio byłam u koleżanki która ma 7 miesięczną córę to w dalszym ciągu jej się odbija z tym, że ona już siedzi więc wystarczy ją posadzić. I wydaje mi się, że Mai bardziej ulewa się właśnie rano, jak po całej nocy nie jest odbijana.
|
|
#3634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba, że są dzieci którym nic się nie dzieje. Ale jak widać nasze muszą być odbijane bo nadal sporo ulewają. A to ulewanie to do 6 miesiąca - niektóre później też, ale to już by musiał pediatra się wypowiedziec. ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Spioszka od miesiąca pił cały czas to mleko co teraz i nic się działo? Pisałaś, ze chyba zęby idą. Może musiałby pić nieco chłodniejsze? nie takie podgrzane? bo bolą go te dziąsełka? ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Zielona myślałam, ze dałas ze słoiczka. No trzeba uważac z tymi sklepowymi. Jak chcę podać jabłko to mówię sprzedawcy w warzywniaku, ze chce podać dziecku i w razie czego będzie odpowiadał Ale On ma własne sady. Tyle, że Dominikowi poza konsystencją nic się działo więc już się nie martw.---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- idę sprzątać. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2013-01-23 o 10:24 |
|
|
|
|
#3635 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja mówie do Wiktora: -podaj mi pieluszke(tetrową) a on; -to nie jest żadna pieluszka,tylko wycieraczka ![]() Cytat:
Cytat:
dla DusieńkiCytat:
Pola też ulewa,mimo,ze ją odbijam zauważylam tez,ze Pola ulewa wiecej,kiedy lezy i macha nóżkami i łapie sie zz stópki,bo chyba na brzuszek uciska ![]() u nas nocka spokojna,tylko Młody straszny kaszel ma,jeszcze nigdy tak nie kaszlał
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Fabianek nie ulewa,owoców jeszcze nie jada więc nic nie pomogę
. A z podaniem kleiku muszę czekać aż skończy 4 miesiące? Czy mogę mu teraz coś wprowadzić do diety? Ide właśnie sie ogarnąć troszke bo siedze w koszuli
|
|
|
|
#3638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
![]() U nas noc super. Ancior spał od 21 do 5. Cytat:
My jeszcze nie wprowadzamy stałych pokarmów, ale myślę o 5 porcjach dziennie dla Małego... ostatecznie chcę, żeby wyglądało to tak: rano mleko ( może w przyszłości kaszka), obiadek, deserek, mleko i na noc mleko+kleik. Ale jak będzie to wyjdzie w praniu. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Z tym, że nas chyba jeszcze czeka zmiana mleka, więc nie wiem czy moje plany uda mi się zrealizować, bo może wszystko się wydłużyć w zależności jak Mały będzie reagował na przejście na zwykły Bebilon.
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3640 |
|
Zadomowienie
|
ej,Laski pomóżcie-nie mam głosu w komputerze
co mogło sie stac?---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- cofam pytanie juz sie naprawiło
|
#3641 |
|
Raczkowanie
|
Caly czas to samo mleko, na poczatku tez zdarzaly sie takie akcje,ale nie tak czesto jak teraz. Zawsze mieszam 90ml przegotowanej zimnej z 90ml goracej. Zmniejsze mu przerwy moze i Zobaczymy jak dzisiaj bedzie..
|
|
|
|
#3642 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Acha, u nas pięknie kupa szła po jabłuszku z babydream. Cytat:
A kupiłam jeszcze na próbę Softino z Lidla (takie małe paczki mają) i zdecydowanie NIE POLECAM. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jesteśmy po szczepieniu I nie lubi dyni I mój brzdąc łapie się już za stopy próbuje je ciągnąć do buzi, ale jej to jeszcze nie wychodzi.
Darknet dla każdego. Przewodnik po ukrytych stronach Tora: Baza adresów onion BRUTAL SEARCH - See the DarkNet as it is—mostly in numbers, without censorship Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-01-23 o 11:29 |
|||||||
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie Heniowi się nie zdarza w ogóle tak krzyczeć... Ostatnio tak krzyczał, jak miał miesiąc i bolał go wieczorem brzuszek. Robił dokładnie to samo - prostowanie sztywno ciała, brzuch jak kamień twardy, ryk, czerwona twarz i lecące łzy. ![]() Dałam mu jeszcze dziś jabłko,zjadł pół słoiczka. Jutro spróbujemy z marchewką. A jak Wasze dzieci pokazują, że już nie chcą dalej jeść słoiczka? |
|
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Traci zainteresowanie, rozgląda się, łapie firankę (karmimy się blisko okna), nie otwiera tak chętnie buzi, a jak już uda się włożyć jedzonko to tak wypycha jęzorem, że wszystko ląduje na brodzie i śliniaku.
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój zaczął też wypychać i jęczeć. I odwracał wzrok od łyżki
|
|
|
|
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
U nas nie ma takiej sytuacji ze juz nie chce sloiczka. czestojak siie skonczy to jest po prostu rtk ze juz nie :p mojej bambarrylce jeden sloiczek to czesto malo
przeraza mnie to w jakim tempie rosnie waga wyjsciowa 2910 a na 4,5 msc ma grubo ponad 7kg
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Ula my nie mamy oznaczonej grupy, bo przy wyjściu ze szpitala pielęgniarka powiedziała, że teraz niepotrzebnie nie sprawdzają i dopiero nasz lekarz pediatra sprawdzi, ale na razie tego nie zrobił, więc nie wiem kiedy...
Mój TŻ powiedział, że Małemu absolutnie nie będziemy dawać bananów, dopiero jak skończy rok albo 2 lata, bo to sama chemia sprowadzana z zza granicy.... Tylko polskie warzywa i owoce i to nie ze słoiczków, tylko nasze.... Cholera, myślałam że z tym moim zębem już ok. i dzisiaj mi go zacznie robić, a teraz czułam takie coś dziwne i chyba znowu mi się ropa na nim zbiera No i kicha, da mi antybiotyk i znowu stoimy w miejscu
|
|
|
|
#3648 |
|
Zadomowienie
|
hej!
u nas byla, jak na Mikiego, "ciezka" noc, 3 razy sie budzil, rano wstal o 6.20, zjadl 70 ml i nie spal do 10, nie liczac jakiejs 20 min drzemki. potem spal troche niespokojnie, obudzil sie na butle i spi znowu. ma temp 37,2. w nocy bylo 37,6. tz juz chcial mu podawac ibum, ale go powstrzymalam. jak mu wytlumaczyc, ze ponizej 38 nie trzeba podawac nic przeciwgoraczkowego? bardzo bym chciala udzielac sie czesciej, ale na kompa mam czas zazwyczaj wieczorem, a w telu nide moge kupic tapatalka ( bo nie wiem jak XD), a tz mi nie wykupi bo uwaza to za strate pieniedzy ![]() super ze z Jasiem lepiej
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
A tu dlaczego nie zostawiłabym swojego psa przed sklepem!
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater |
|
|
|
#3650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o matko
|
|
|
|
|
#3651 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() My właśnie wróciliśmy od pediatry, Filip była ważony i przez 3 tyg. przybrał jedynie 200 g czyli jednak się nie najada. Dostał żelazo , ma początki anemii jednak doła mam, chciałam Filipa karmić jeszcze długo, a tu wielka niewiadoma, nie chcę, żeby był głodny![]() Pozwoliła tez wprowadzić marchewkę, więc w piątek jak mąż będzie ze mną w domu to spróbujemy. |
|
|
|
#3652 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla dzielnej Ali.A czy dobrze przybrała... niewiem. Ale jak lekarz nic nie mówił to znaczy że jest dobrze. Mój w każdym bądź razie za duże przybrał, bo 1900 gram w 8 tygodni ![]() Cytat:
A jak nie chce to wypluwa albo po prostu zaciśnie usta. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana ja miałam posuchę przez 2 tygodnie i się nie poddałam. Też miałam doła, ale konsekwentnie dawałam cyca do ssania, nawet zamiast smoczka. Próbowałam różnych pozycji - nawet "na kozę" , czyli na czworaka nachylałam się nad Heniem i w tej pozycji chętniej ssał, a mleko szybciej wypływało.Próbuj! Polecam też 125 ml wina czerwonego wieczorem do kolacji - odprężysz się, a to klucz do sukcesu! Odprężenie i ssanie przez dziecko cyca.
|
|
|
|
|
#3654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z chorowitkowa, powoli wychodzimy na prostą tzn ja i moja starsza. Sonia złapała od nas katar ale jakoś jedziemy na tym wózku wszystkie trzy
Tamlin, ja ubranka małej piorę w żelu persil, możesz delikatnie spróbować wyprać ze dwie trzy rzeczy, daj tylko większą ilość płukań.
|
#3657 |
|
Rozeznanie
|
Gda, dziekuję Ci za wsparcie
w dodatku zaczęłam krwawić i boli jak na okres, a czytałam kiedyś, że wtedy pod wpływem hormonów smak mleka może się zmienić i dziecko może nie chcieć ssać, może to u nas też się przyczyniło do odrzucenia piersi![]() Na kozę ![]()
|
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A płyn jaki dajecie jak pierzecie w nie dzieciowych proszkach? |
|
|
|
|
#3659 |
|
Rozeznanie
|
A anemia wyszła z krwi, w okolicach 4 ms jest zwiększona szansa anemii, bo kończą się zapasy z życia płodowego, a szpik kostny nie nadąża z odpowiednią produkcją
|
|
|
|
#3660 | ||
|
Zadomowienie
|
moja zamyka buzie i odwraca głowe Cytat:
dzielna dziewczynkaPoli juz sie udało possać dużego palco od stopy ![]() Cytat:
ja też piore jej rzeczy osobno,ale dlaczego to nie wiem,jakos tak wychodzi zawsze ![]() afternoon nie załamuj sie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

Jestem głupia, chyba nie powinnam niczego co ma mleko tykać i bardziej się pilnować!
.
Ale On ma własne sady. Tyle, że Dominikowi poza konsystencją nic się działo więc już się nie martw.

dla Dusieńki

.