|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Cytat:
A TŻ to w ogóle powiedz, że nie może być prześmiewczy, może się nie zgadzać, ale nie wolno mu gadać, że to co mówisz jest gorsze czy głupsze. Cytat:
Generalnie super mieć dziecko, które właśnie tak idealnie, podręcznikowo dużo śpi, ale nie ma reguły, więc ciężko zakładać, że akurat każda z nas będzie miała super dużo czasu
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie pościele kupujecie jeśli chodzi o wymiar?? 120x90 czy 135x100?? Co do imion to my mieliśmy już wybrane zanim wzięliśmy ślub i zanim byłam w ciązy. Męskie : Filip, Oskar Damskie: Laura, Nikola, Elena Chcemu mieć 3 dzieci wiec mamy "zapas"
|
|
#3933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo teraz podejrzewam, ze już tak cudownie może nie byćDokłądnie - napisałam o sobie. Faktycznie mała była bezproblemowa.. Mam nadzijeę, ze szczęście mnie nie opuści i tym razem tak będzie ale chyba czas się powoli psychicznie nastawiać na inny scenariusz
|
|
|
#3934 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja szlafrok biorę, bo jak będę musiała gdzieś pójśc np. na badanie to głupio po korytarzu gdzie chodzą odwiedzający taka w samej koszuli i nie daj Boże z plamą krwi na tyłku![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia, Lublana tylko że wy macie domki a ja się zastanawiam czy w ogóle ktoś będzie chciał przyjść do moich 60m w bloku
|
|
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() babki sprzątają od 7pln za godzinę, ostatnio u mnie w Poznaniu hitem są panie 25/h sprzątające w sexy ciuszkach sprzątaczki,z gwarancją nietykalności ![]() tak więc uważaj by Twój tż sam nie załatwiał sprzątaczki |
|
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę kupić piżamki na ramiączkach więc potrzebuję cienki szlafroczek do zarzucenia na siebie.
W Wawie Panie do sprzątania liczą sobie za h. Nie wiem jak u Was.
|
|
#3938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w szpitalu gdzie chcę rodzić jeśli nie wezmę jedynki to łazienka jest na korytarzu, więc wolałabym nie świecić średnio ładną koszulą zwłaszcza, że odwiedzający mogą się kręcić![]() Cytat:
Ja miałam wybrane imię dla syna - Szymon ale jak zaszłam w ciążę to mi się całkowicie odmieniło ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kupujcie mieszkania na sile, bo dziecko w drodze. szukajcie na spokojnie i dopiero jesli oboje bedziecie na "tak" to myslcie o kupnie. to musi byc Wasza wspolna decyzja i kazde musi byc zadowolona nie bij meza, ja go troszke rozumiem. mieszkania do remontu sa tanie i fajne, bo mozna urzadzic po swojemu...ale na remont idzie majatek. a ile nerwow...kazda srubka, kolor kafelki, rurka do kibelka - koszmar. moja mama niedawno mialam calkowity remont lazienki i kuchni i mowi, ze nigdy wiecej bratz kolei kupowal oba mieszkania z przetargu (zupelne ruiny) i jest zadowolony, ale ile to wszystko kosztowalo ich nerwow (i kasy) to inna sprawa. glowa do gory! nie napalajcie sie na pierwsze z brzegu
|
|
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wszyscy wiedzieli, że bedzie Filip i jakoś tak zostało. Kazdy mówi Filip ale najśmieszniejsze jest to, że my nadal płci nie znamy. Choć pani doktor ostanio skłaniała się ku chłopcu
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-01-23 o 13:27 |
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj miałam chyba próbę przed dzieckiem, bo wyjął na kolację kanapkę z pracy i zajda ... oczywiście nad ręką, bez talerza. A ja w poniedziałek odkurzałam
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam
![]() Cieszę sie, ze cieszycie sie ze mną ![]() Gosiulka gratuluje pierwszych ruchów ![]() Mysia zwłaszcza za rozek.Co do koszul do karmienia to tez słyszałam ze te z guziczkami są fajne |
|
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
spadam laski..
czuję się tak bezużyteczna,że chyba pora coś porobić/zarobić ![]() muszę nowe foty na all zrobić, ułożyć skrypt pod nowy telefoniczny biznes, oddzwonic wsprawie oferty DPD i w końcu umyć łeb i ułożyć te rude kłaczory ![]() i znów czekam za przelewami w które zaczynam wątpić,że kiedykolwiek dojdą.. ![]() a do US jutro, i od razu do położnych podejde pogadać co i jak i kiedy się zgłosić bo nie wiem po co ona są będę pewnie później bo się po wku rwiam i będę musiała się odstresować 25go STUDNIÓWKA=sto dni do porodu ![]() czyli już zaraz wkraczam w TRZECI TRYMESTR!!!! jak szybko cholerka,jak szybko..... |
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
mialam sie polozyc na chwile, a dopiero wyszlam z lozeczka
fajnie tak cieplo i w koncu moge powiedziec, ze SPALAM. ide robic obiad i Was nadrabiac.
|
|
|
|
#3946 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mianowicie: koszula wygląda na zwykłą ale na cycach ma DZIURY! z tym,że te dziury są pod takimi zakładkami z materiału,że w ogóle tego nie widać! prze-cu-do-wne! mój nr 1! nie trzeba walczyc z rozpinaniem itd,sprytnie wyciągacz cyca ze schowadełka i już ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() ja lubię sprzątać, uwielbiam ![]() a w ciązy to już w ogóle, wiec w życiu bym komuś tego nie oddała..a mycie łązienki.. no kocham normalnie kura domowa nr.1 przy garach i mopie mogłabym non stop
|
||
|
|
|
#3948 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Przyznaj sie bez bicia, że opuściłam parę stron w nadrabianiu, ale no nie ma innej opcji...
Cytat:
:cojest: Cloche, ja też czekam na wskazówki odnośnie pielęgnacji! Cytat:
współczuję nocnonadrannych przygód :/ ja ostatnio mam problem z zaśnięciem, z drugiej strony już pomrukiwanie i miarowy oddech słyszę od 22, a ja się kręcę, męczę, sapię przez godzinę, dwie Cytat:
wiem co czujesz. mój też przewrażliwiony na punkcie remontów, a ja nie rozumiem dlaczego, bo wiem, że małym nakładem kosztów można zmienić mieszkanie nie do poznania, więc jak oglądam (do wynajęcia) to patrzę też na takie, które trzeba było by z pomysłem odświeżyć (mam braci, którzy by pewnie to zrobili w mig) , a jak pokazuję mężowi to od razu się krzywi. i woli wydawać 150- 200 zł miesięcznie więcej na wynajem tylko dlatego, że ściany są białe a nie pomarańczowe etc...były już rady dla Ciebie odnośnie dążenia do kompromisu, wierzę, że Wam się uda, tylko szkoda, że macie tę presję czasu. no i nie odpuszczałabym lokazlizacji na Twoim miejscu... Cytat:
super napisane...sama wiem, jak temperament utrudnia życie codzienne, oj wiem :) Cytat:
Humpback, to moja codzienność, te autobusy i tramwaje i powiem Wam coś- pierwsze co robię wchodząc to kieruję się w stronę miejsca dla kobiet w ciąży. Jeśli siedzi facet- to na 100% usłyszy słodkie "przepraszam, to jest miejsce dla kobiet w ciąży", jak się wtedy zrywają i przepraszają mówię Wam, aż zaczyna mnie sumienie gryźć ;) Cytat:
bezy z białek? jeśli tak, to w ciąży nie możemy.. Cytat:
:oklaski: Mysia, a Tobie jeszcze dużo brakuje do końca wyprawki? Jakbym tam siedziała, to bym wstała, zdjęła kurtkę i powiedziała panu naprawdę bardzo uprzejmym tonem z uśmiechem na ustach: Proszę, niech pan siada, ciężarna postoi. I jako, że nie jest mi jeszcze ciężko, postałabym, ale narobiła wstydu dziadziusiowi. A przecież co do fotelika, to mógł grzecznie zapytać czy mogłaby go pani zdjąć na ziemię. Korona by mu z głowy nie spadła. Faktycznie wygląda na całkiem fajny. Może to nowa linia i dlatego nie ma, musiałabyś głębiej poszperać. Ja ostatnio prowadzę małe wojny na temat choćby pościeli do łóżeczka. Taka pierdoła, wybrałam sobie, bo uważałam, że małżowi przecież wszystko jedno. Wczoraj kładzie się do łóżka, a ja zadowolona włączam mu na kompie wzór pościeli, a on... "taaakaaaa brzydka?" A to zwykła pościel, bez szaleństw, o taka: http://babyraj.nazwa.pl/allegro2/01/12.jpg I, że jest brzydka i nie może być. I też NIE i koniec. Mówię, że będzie ładnie pasować do pokoju gdzie śpimy, bo jest w tonacji brąz-beż-niebieski. Nie, bo to nie ma być ładne, tylko dziecięce. Jemu się podobają takie "dzieciowe" w jakieś owieczki, baranki czy inne dziadostwa. I ostatecznie stwierdził: Dobra, kup. Takim tonem, że odechciało mi się w ogóle kupować. Także rozumiem chociaż trochę... Wierzę, że dojdziecie do porozumienia. A to może jakiś błąd w pomiarze. Będzie dobrze. Neutralne, pffff. U mnie neutralne by nie przeszło, bo mi się imię musi spodobać. Od zawsze jestem bardzo ciekawska jak dziecko ma na imię. Jak się komuś urodzi dzidzia, to pierwsze moje pytanie jest o imię. Przywiązuję do tego jakoś wielką wagę. Hej! Muszę jechać do lab oddać mocz, a chce mi sieeeee.... [/QUOTE] ładna ta pościel :love: ja nie kupuję, sporo dziewczyn mówiło, że się nie przydaje w pierwszych miesiącach...ja tak odkładam te wydatki, że w końcu się okaże, że co miesiąc muszę tyle rzeczy dokupywać, bo w końcu nadszedł ich czas, że mi chyba na chleb braknie. Cytat:
Sofia i Mia są przepiękne. Kiedyś myślałam, żeby znaleźć sobie męża o nazwisku Lato i nazwać córkę Mia (Mija) Lato :) Cytat:
zbieraj tam informacje, super :)
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-01-23 o 13:46 |
|||||||||
|
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezłe, ale na pewno takich Pań nie zamówię, muszę pomysł podrzucić koledze bo on uwielbia właśnie takie przebranie
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisala, ze gondola wieksza i chyba lzejszy troche. nie pamietam juz dokladnie, za duzo tego
|
|
|
|
|
#3951 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszelkie na wagę złota ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze nie było rzeczy która mu się nie spodobała z tego co mu pokazuję a on się dziwi, że nie umiem się zdecydować....Cytat:
Mama z koleżanką mają firmę sprzątającą w Szwecji od ładnych kilku lat. Pracują same Polki. Stawka na godzinę to 120 SEK czyli licząc koronę po 0,45 zł wychodzi 54 zł na godzinę, z tym, że dla tych Pań jest 100 SEK czyli 45 zł. Zupełnie inna stawka jest za mycie okien. Bo 300 SEK za godzinę. Ale jeszcze z ciekawostek sprzątaczka zarabia tyle samo co budowlaniec. I już się nie dziwię, czemu tyle Polaków za granicą. Choć wiadomo, że koszty utrzymania są zupełnie inne. Bo pokój to 2500 SEK czyli jakieś 1100 zł, plus bilet który kosztuje też tyle
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Co do lokalizacji mieszkania to my mamy super wg mnie, co prawda przy ulicy ale jednokierunkowej, bocznej także ruch praktycznie zerowy
no gorzej w niedziele bo to droga dojazdowa do kościoła ![]() A co do pań do sprzątania to mi to nawet przez myśl nie przeszło Mam męża to mi będzie pomagał po powrocie z pracy
|
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa byłam na lumpach
Kupiłam sukienki ![]() Wstawię jutro bo zostawiłam w aucie, a nie chce mi się ruszać. Spotkałam się z kumpelą z LO na lodach i teraz siedzę w domu goła i wesoła ![]() ![]() Aleeee kupiłam jeszcze to !!!
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wyglada identycznie. mierzy dokladnie. polecam |
|
|
|
|
#3955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Lublana to mi się coś pokickało
to jak ty znajdziesz to mi może też się uda![]() ale na razie odkładam decyzję na po. wczoraj pokazywałam mężowi te ręczniki z kapturkiem. boskie są chociaż dla niego to wszystko jest przepiekne i jak mu coś pokazuję to tylko mówi: kupuj. a ja mu na to że tylko mu pokazuję, nie chce od razu kupować. nieważne kupuj a macie zamiar chodzić z młodzieżą na zajęcia pływania dla niemowlaków? bo my bardzo
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do sprzątania muszę mieć nastrój |
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to będzie dobre i dla mnie i dla Małego ![]() oszaleję z tym moim chłopem - pytam się go kiedy zamawiał płyty na komodę "Nie wiem. Jeszcze nie." mówię, że wiem, że jeszcze nie. "No to o co Ci chodzi." zabiję zabiję zabiję....
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-01-23 o 13:59 |
|
|
|
|
#3959 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cudne są![]() Cytat:
ja to w ogóle domowe przedszkole będę robić z malowaniem, wycinankami, pieczeniem ciasteczek niech no tylko mi dziecię podrośnie no i takie zajęcia dla dzieciaków chcę chodzić http://www.kangur.edu.pl/kangur/2latki.phpja chce wszystko
|
||
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego nie?
Jak moja lekarka nie widzi przeciwwskazań do jajka na miekko to bez tym bardziej, to chyba do końca ścięte jest, prawda? Nigdy nie robiłam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

spokojnie.
07.07.2012 
Ja ostatnio prowadzę małe wojny na temat choćby pościeli do łóżeczka. Taka pierdoła, wybrałam sobie, bo uważałam, że małżowi przecież wszystko jedno. Wczoraj kładzie się do łóżka, a ja zadowolona włączam mu na kompie wzór pościeli, a on... "taaakaaaa brzydka?"
A to zwykła pościel, bez szaleństw, o taka:
Jemu się podobają takie "dzieciowe" w jakieś owieczki, baranki czy inne dziadostwa.
I ostatecznie stwierdził: Dobra, kup. Takim tonem, że odechciało mi się w ogóle kupować.
Także rozumiem chociaż trochę... Wierzę, że dojdziecie do porozumienia.
Bo teraz podejrzewam, ze już tak cudownie może nie być
więc moja kumpela nie ma na nic czasu. a szczególnie na sprzątanie.

jeszcze nie było rzeczy która mu się nie spodobała z tego co mu pokazuję a on się dziwi, że nie umiem się zdecydować....