|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Dziewczyny Wasze maluchy też mają jedną godzinę o której rano wstają?
Radek czy pójdzie spać po 21 czy tak jak wczoraj o 23.30 to i tak 7.30 wstaje. Czasem jest pięć minut w jedną lub w drugą stronę ale ta 7.30 to jest jego godzina. |
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Patik dzieci z autyzmem z reguły nie lubią myć włosów
![]() Lili tak u nas jest pobudka o 8 bez wzgledu na pore spania |
|
|
|
#1983 |
|
Zadomowienie
|
idziemy dzis na szczepienie.....
prosze o kciuki.. .musze was nadrobic .... tylko kiedy..... :/ dziekuje za info......dot. zabawek tez postanowilam zainwestowac w plastyczne materiały
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2013-01-23 o 14:08 |
|
|
|
#1984 |
|
Wtajemniczenie
|
LILI Martyna przewaznie idzie spac 19:30-20 a wstaje o 7-7:30. Ostatnio zdarza jej sie pospac nawet do 8 (jak w sobote-cudowne uczucie)
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Brumek- boski misiek ![]() Ja kąpię dzieciaki codziennie od urodzenia Niewiem co się dzieje z Julcią-już od DAWNA co nic ląduje u nas w łóżku i potem nie daje się odłożyć. Wczoraj wpadła w jakiś szał i strasznie płakała-daliśmy jej czopek od bólu i poszła spać na całe 30min. a potem znowu u nas aż do rana-dopiero ok. 8.30 dała się odłożyć do siebie(tzn, nie obudziła się w trakcie przenoszenia)...od rana znowu nie w humorze, ale jakoś ją rozbawiłam, ale te nocki to tragedia jest mam nadzieję, że to przez zęby.
|
|
|
|
#1986 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. dzielna pacjentka. dobrze że w porę zauważone, bo mogło byc dużo gorzej. Cytat:
Cytat:
. rozumiem, że trzeba zebrać rzeczy, ale może by tak dziecko przytulic, które na pewno było w szoku. i jak to mozliwe???? mogł o to się skończyć bardzo tragicznie![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wczoraj byłam na fizjoterapii na moje plecy.dalej mam ten ból w dolnej części z prawej strony .pani kazała mi się zgiąć w pasie i odwócić się do niej tyłem. tak zrobiłam i pani na to: no tak wyraźnie widac, że ma pani skeconą miednicę z prawej strony. mysłałm, że się przesłysząłm, albo że jej nie zrozumiałam. jeszcze raz w głowie zaczęłam sobie analizowac jej słowa, sprawdziłam w domu w necie i coś takiego jest możliwe i wcale nie jest taką rzadkością. troszkę mi masowala, potem zaczęła mną wykręcac na rózne strony, żeby ustawić miednicę prawidłowo. oczywiście nie skończy sie na jednej wizycie , a na naciągnięty miesień szyjny zaproponowała akupunkturę. nie wiem co o tym sądzić bo nigdy nie miałam. może któras z was miała, i może podzielić się doświadczeniami? i generalnie od wczoraj jestem w bólu, ale uprzedzała mnie że tak będzie.aj... życie.
|
||||||||||
|
|
|
#1987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja po powrocie do pracy po macierzyńskim też małego musiałam brać do nas do łóżka, baardzo się tego domagał (i tak właściwie zostało). |
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczko u nas podobnie. Zasypia po 8 i koło 4-6 budzi się i woła mama, tata i przychodzi.
No i śpi z nami do rana
|
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agni współczuję bólu
|
|
|
|
|
#1990 |
|
Rozeznanie
|
Odszukałam link do tego sprzedawcy od fotoksiążek i dzisiaj taką zakupiłam.
Kosztowała niby 29zł, płaciłam przez PayU i teraz patrzę, że przelew jest na 19zł. Tam kwota jest już z autoamtu wpisana, więc to ich błąd jakby co? Pisac do nich, czy liczyć, że nie będzie z tego tytułu problemów, opóźnienia itp?
|
|
|
|
#1991 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakies 4 godziny. Ale oczywiscie nie ciurkiem najdluzsza przerwe mielismy miedzye 5.50 a 8.10. A najlepsze ze maz do mnie rano mowi "chyba dzis fajna noc byla, co? Nie slyszalem, zebys wstawala" Nie slyszal, bo mnie wiekszosc nocy w lozku nie bylo ![]() A na kiedy się umówiłaś do dermatologa? Cytat:
Lubi się kąpać, ale przede wszystko to nasz rytuał, wprowadza porządek dnia. I nie będę tego zmieniać. Głowę myję raczej codziennie. teraz jak był chory myłam co drugi dzień. Cytat:
Cytat:
Cytat:
O tych samych porach je, budzi się itp. Nie da się nic zmienić, bo tak ma i koniec.[QUOTE=Oliweczka1985;38810 890 Niewiem co się dzieje z Julcią-już od DAWNA co nic ląduje u nas w łóżku i potem nie daje się odłożyć. Wczoraj wpadła w jakiś szał i strasznie płakała-daliśmy jej czopek od bólu i poszła spać na całe 30min. a potem znowu u nas aż do rana-dopiero ok. 8.30 dała się odłożyć do siebie(tzn, nie obudziła się w trakcie przenoszenia)...od rana znowu nie w humorze, ale jakoś ją rozbawiłam, ale te nocki to tragedia jest mam nadzieję, że to przez zęby.[/QUOTE]Mi też sie od razu skojarzyło z zazdrością. I to nie dlatego, że ją zaniedbujecie, ale taką najnormalniejszą, która mUSI sie pojawić, gdy pjawia sie rodzeństwo. I nie ma bata, żeby się nie pojawiła. Cytat:
Fajnie by było, jakby Ci pomogła!Już po spacerze. Dziś, mimo mrozu, było nawet sympatycznie Tylko te nieodśnieżone chodniki Chodzenie po nich z wózkiem jest lepsze niż siłownia
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Moja idzie spac ok 19-20 i wstaje 8-9:30 zależy od dnia. Odkąd mamy zewnętrzne rolety tak długo spi
))
|
|
|
|
#1993 |
|
Zadomowienie
|
https://www.facebook.com/home.php#!/...96518937050900
DZIEWCZYNY ZOBACZCIE TO SZWAGIERKA MI WYSŁAŁA....... Ja pierpapier współczuje tej dziewczynie............al e to juz nie pierwsza afera z Nestle w tamtym roku wycofali cala partie kaszek bodajze jablkowych bo mialy jakas zla substancje w sobie...... Naszczescie Igor nigdy tych kaszek nie jadł .......
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2013-01-23 o 18:51 |
|
|
|
#1994 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
też mi się wydaje, tak jak dziewczynom, że może jakoś podświadomie się zazdrość ujawnia w ten sposób? Sweet, o tych kaszkach czytałam dzisiaj, ale opisany był przypadek w Szwecji ![]() Co tu takie pustki?
|
|
|
#1995 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super! u nas to Hania dopiero od nie dawna polubiła mycie głowy, ale na oczy koniecznie ręcznik żeby jej się nie nalało i sama sobie uszy zatyka. tak to była mordęga z tą jej głową a od paru miesięcy dopiero jest normalnie. natomiast Ali wszystko jedno. ona i tak kąpiąc się chlapie tak, że pół łazienki zalane więc parę litrów wody więcej na twarzy jej nie rusza ![]() jak było? Cytat:
![]() 2. niestety nie pomogę, ale jeżeli się zgodzisz to mam nadzieję, że Ci pomoże. współczuję bólu Cytat:
2. no pchanie wózka w takie śniegi to nie lada wyczyn. ostatnio wózka z tego powodu nie wyciągam (tylko sanki na tapecie) ale jutro rano o 8 idę z dziewczynami na badania do laboratorium i się zastanawiam jak tam dotrzeć - auto, sanki czy wózek i Hania normalnie na nogach.... Cytat:
rany masakra a ja kleik kukurydziany Nestle kupuję :/ u nas dzisiaj ciężo Ali idą dolne trójki i jest masakra. i w nocy płacze w dzień wszystko gryzie - przed samym spaniem nawet i mnie ugryzła w ramię. spać w dzień nie chce (w sumie to zauważyłam właśnie, że jak jej zęby idą to spać w dzień jej ciężko) i chyba jutro dam jej Nurofen z pół godziny przed drzemką to może się uda zwłaszcza, że rano muszę ją obudzić. po całym tygodniu bez jej drzemek gdzie popołudniu już ewidentnie jest zmęczona i złości się na wszystko to ja mam dość bo do południa jak idziemy we 3 na spacer to jest super cudownie i bajecznie a popołudnia i wieczory to masakra :/ dzisiaj byłam pewna, że padnie przed 20 to się jeszcze pół godziny darła aż w końcu mnie użarła, pomasowałam jej to dziąsło, dałam Paracetamol i ciekawe ile pośpi. co ząb to gorzej!
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-01-23 o 21:52 |
||||
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama dzisiaj się na lodzie lizła i złamała rękę
![]() Dzisiejsze: |
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Biedna.
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
o rany! współczuję
![]() Cytat:
nie podchodzę do tego jakoś emocjonalnie a z drugiej strony nie zdziwiłabym się gdyby to była prawda jakby się przyjrzeć to na 1 zdjęciu faktycznie widzę, że to niby ten szczur, ale w tej miseczce to już wcale
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Ala na sankach
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze:
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie szczurów to wyobraźcie sobie, że dwa dni temu poszłam do piwnicy i na środku korytarza był SZCZUR! Kręcił się dokoła, już był podtruty. Boże jak spierniczałam do domu, z krzykiem na twarzy. Nie to, że się boję tylko brzydzę.
Nie pytajcie co było dalej
|
|
|
|
#2002 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. chyba się zgodze i w sumie z ciekawości chciałabym spróbowac, bo nigdy nie miałam tego jeżeli nasze ubezpieczenie to pokryje to się raczej zdecyduję. przypomniałam sobie, że moja kuzynka jest fizjoterapeutka i spytałam ją i ona powiedziała, że warto spróbowac tej akupunkturyCytat:
Cytat:
. i to nic, że do tej 6:30, to ja zrobiłam mleko Emilowi, które on wypił, przez pół godziny próbowałam go z powrotem uspac i zdażyłąm wypić kawę , wziaśc prysznic i położyć się z powrotem obok, bo słyszałam jak się Emil przebudzał. no, to sobie pospaliśmy. pobudek nocnych nie wspomnę![]() 2. i za to lubie zimy angielskie- nie ma takiego problemu ![]() Cytat:
dzięki |
||||
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I przypomniało mi się jeszcze o akupunkturze: moja przyjaciółka stosuje ją na wszystko Jej mama (zresztą profesor farmacji) ją w to wciągnęła. Chodzi od lat do jakiejś Chinki. Najpierw na problemy z trądzikiem, potem z zaburzeniami hormonalnymi i z jajnikami. A teraz była już ze swoją córeczką, jak 10 miesięcy miała! Ale już nie pamiętam z jakiego powodu. Tyle że Chinka powiedziała, że taki maluch na kłucie za mały i zrobiła jej tylko uciskanie - akupresurę.Dal mnie to brzmi trochę jak bajka, ale nawet niektórzy lekarze twierdzą, że działa... No i moja przyjaciółka oczywiście zachwycona, ze nic nie pomaga, a to tak. Ale czad! Tymek na pewno by tak nie uleżał na sankach. Myślę, że w tej pozycji nie czułby się pewnie. Ala jest odważna babka
|
|
#2004 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry wieczór
jestem na bieżąco, ale odpiszę jutro, teraz już wypada iść do łóżka kolorowych!
|
|
|
|
#2005 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2006 | |
|
Zadomowienie
|
szczepienie oki....Igor patrzyl na Igle caly czas jak mu sie wbijala i byla wyjmowana i nawet sie nei skrzywil....zreszta na zadnym szczepieniu nie plakal......mam nadzieje ze to sie nei zmieni z wiekiem
![]() Cytat:
![]() ale w sumie moze masz i racje...... zobaczymy co z tego wyjdzie moze to poprostu zlepek kaszy tak jak czasami cukier sie bryli...... Igi ładnie przespał całą noc narazie ładnie się bawi mam nadzieje ze nie bedzie goraczki po szczepieniu Czy szczepiłyscie lub macie zamiar szczepić dzieci na Ospę wietrzną i Pneumokoki (te mamy ktore jeszcze nei szczepily) |
|
|
|
|
#2007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do pneumokoków, zastanawiamy się, dzieci cały czas chore, Karol walczy z biegunką, może wcale nie byłby to głupi pomysł. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-01-24 o 09:41 |
||
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Z tego co pamiętam jeszcze od wczoraj kąpiel - u nas codziennie, myślę że nie przeszłoby bez tego, jak przychodzi pora to Adaś bierze mnie za rękę, idzie do łazienki i pokazuje na wannę, dając do zrozumienia żeby wlewać wodę. Włosy co drugi dzień mu teraz myję, może w lecie codziennie, jak będzie gorąco. mamad1, Adaś tak nie ma, jak na razie, czasem w nowym miejscu troszkę spokojniej siedzi, ale tylko dopóki się nie oswoi i nie rozkręci ![]() Sweet, ja nie planuję tych dwóch szczepień Za chwilę mają przyjaciółki wpaść, jedna z 4-miesięcznym smykiem, druga z 1,5-miesięcznym, wesoło będzie ![]()
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
A pneumokoki już za nami.
|
|
#2010 | |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
ile za te niebieskie? Cytat:
![]() nic lecę na kawusie z mamą ![]() Stronczku zmień mi proszę wiek na 30
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

zapraszam

i poszła spać na całe 30min. a potem znowu u nas aż do rana-dopiero ok. 8.30 dała się odłożyć do siebie(tzn, nie obudziła się w trakcie przenoszenia)...od rana znowu nie w humorze, ale jakoś ją rozbawiłam, ale te nocki to tragedia jest
mam nadzieję, że to przez zęby.

, jestem zła że nie zaczęliśmy od ozonowania, wtedy byśmy tego uniknęli... No ale najważniejsze, że ząbki są już zabezpieczone i próchnica nie będzie dalej postępować. (mam taką nadzieję) Tutaj atrakcjami był ekran przy fotelu na którym leciały bajki/piosenki (Hania miała go w poważaniu
Nawet nie pytajcie mnie jak to się stało... Stoczyła się z wysokości ponad 20 metrów, przyleciał helikopter żeby ją wyciągnąć. Złamała nogę w dwóch miejscach z przemieszczeniami, przetransportowali ją do Polski i jest już po operacji. Można powiedzieć, że miała szczęście w nieszczęściu i nie skończyło się to na poważniejszych obrażeniach. Z relacji teściowej najbardziej rozbawiła mnie (wiem, wiem paskudna jestem