|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Witajcie.
Ja po rozmowie z szefem. Zamykają, szukam pracy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
obiad z dwóch dań ?już? czyli zupka i drugie danie? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Na 18,20 jadę do gina, ja chyba zbankrutuje a ten będzie wymyślał. Najpierw za późno po okresie poszłam na wizytę, więc mi nadżerki nie wypalił, ale zbadał i za wizyte skasował. Potem wypalił, skasował, A teraz no trzeba na kontrole jechać, skasuje. Powie mi że trzeba jeszcze raz wypalać czy coś i znowu bedzie kontrola ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3212 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3213 | ||||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Współczuję śmierci dziadka i braku możliwości dojazdu, pociągiem lepiej nie jedź bo mówią w radio, że będę strajkować a pogoda kiepska to lepiej nie ryzykować Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
mam pytanie dlaczego czasami mi pisze, że wiadomość przeładowana gradiką i że maks 20 emotikonek, a teraz jest 36 i nic nie pisało?? Edytowane przez natusiakac21 Czas edycji: 2013-01-23 o 18:11 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3214 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Stokroteczka na regionalnym podaję, poza tym mój tata jest na bieżąco i mnie informuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3215 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziś ugotowałam kaszkę kukurydzianą z jabłkiem. Mi smakowała średnio, wolę jaglankę, ale Maks zeżarł z 300ml ![]() Pytanie do mam dziewczynek: w przyszłym tygodniu jedziemy w odwiedziny do znajomych. Mają córeczkę 2 tyg młodszą od Maksia. To bogata rodzina, mała ma chyba cały sklep z zabawkami i ze dwa z ubrankami. I ja nie mam pojęcia co jej kupić, dziewczyny doradźcie coś co można takiej małej królewnie dać ![]()
![]() |
#3216 |
Zadomowienie
|
rinco-Seba do ciebie podobny
![]() ![]()
#3217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3218 | |
Raczkowanie
|
nie zacytowało mi
![]() seba jest świetny, Antek z nim rozmawiał i się uśmiechał ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wróciłam od gina i o dziwo skasował mniej ![]() Wszystko w porządku,tylko zły wynik mam z cytologii, muszę powtórzyć. I słuchajcie, piszę mężowi, że szef mi nadpłacił brakującą stówę (źle mi dał za grudzień) i że będę miała na gina, a on mi pisze "to fajnie to kup LUBUSKI" ![]() ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3221 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3222 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Może ich spikniemy? ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Kurcze, chyba mam jakieś zapalenie oskrzeli albo coś... Od poniedziałku bolało mnie gardło, a dzisiaj poszło mi niżej, na klatę i czuję tam taki charakterystyczny ucisk... Załamię się, jak się Sebuś ode mnie zarazi ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3223 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oooo! Gin z tonikiem. Może za pół roku. ![]() U nas też łóżeczko jeszcze na najwyższym poziomie. Ale mi nieswojo. M. pojechał na szkolenie. Do soboty go nie będzie. ![]()
![]() |
#3224 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Chwalę się ![]() ![]() Oglądam wszystkie filmy jakie wrzucacie i się zachwycam ![]() Ja tu w pewnej sprawie przyszłam. Uwaga http://www.facebook.com/kamila.troja...96518937050900 Zbladłam!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3226 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
DOBRANOC ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:01 ---------- Wróciłam ![]() ![]() ![]() MAM PYTANIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! jaki lekarz może mi za darmo lub za małą opłatą podbić książeczkę zdrowia sanepidowską? czy to w ogóle możliwe bez skierowania na badania od pracodawcy? Jest tak: mój zakład pracy plajtuje. Znalazłam ofertę pracy, wysłałam zgłoszenie w którym napisałam, że mam książeczkę Z AKTUALNYMI badaniami, potem odebrałam książeczkę od szefa i okazało się że była ważna do lipca 2012 ![]() Znacie się?? Jak tak to ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2013-01-23 o 23:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3228 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do głodomora - to dzisiaj właśnie dostał obiad dwu daniowy, bo on ciągle głodny chodzi! no i do tego jeszcze oprócz tych wielkich porcji obiadowych, którymi ja bym się najadła to on budzi mi się kilka razy w nocy na karmienie - Twój też? Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż prawie 2 lata temu przeszedł do spożywki i książeczkę podbili mu na badaniach jak się przyjmował do pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3230 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Borys jak widzi łyżeczkę to otwiera buzię. Kiedyś dałam mu do potrzymania łyżeczkę, żeby otworzyć słoik chyba, a on trzymał ją w rączce z otwartą buzią ![]() Cytat:
![]() Potem gdy skonczył 7 miesięcy obniżylismy na 3ci poziom, ponieważ zaczał się podnosić coraz wyżej i wyżej i zaczynało to wyglądać co najmniej niebezpiecznie ![]() ![]() muszę chyba też kupić taki ochraniacz dookoła łózeczka, bo często upada i wali głową w szczebelki :/ albo w nocy wkłada sobie nogi między szczeble i budzi się z płaczem , gdyż się blokują ![]() w ogóle już jest nie do opanowania.... łapię się wszystkiego i wstaje !!! jeszcze niedawno łapał się tylko rączką a nie wiedział co ma zrobić z drugą. Od dwóch dni już wie. Najpierw więc łapię się jedną rączką, potem drugą, potem klęka na kolankach i wstaje. Najlepiej mu sie wstaje jeśli trzyma się mnie, przy meblach jeszcze sie boi. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 09.04.2012 córa ![]() 19.04.2017 ![]() 31.01.2018 ![]() 06.02.2019 Kropek ![]() Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2013-01-24 o 07:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() nadrobiłam, nie zacytowałam nic i nie wiem na co chciałam odp .. ![]() tez mi sie nie chce wierzyc w te kaszki za bardzo..
#3233 |
Raczkowanie
|
_millena wlasnie sobie czytalam Twojego bloga i padlam ze smiechu. Opisujesz jak to maz raczyl poczestowac Borysa mlekiem podczas gdy Ty sie kapalas!
![]() ![]() Mam pytanie do mam, ktore maja dzieci z refluksem i alergia pokarmowa. Czy ponizej opisana sytuacja tez Wam sie przytrafia? Od 1,5 tygodnia zdarzylo sie Oiwce 3 razy zaczac strasznie plakac, popadac wrecz w histerie z piskami wlacznie, nie da jej sie wtedy przez dluzszy czas uspokoic... pozniej zaczyna strasznie bekac... dalej placze i usypia. Wszystko wskazuje na to, ze przyczyna jest bol. Gdyby byla malutka to pomyslalabym, ze to kolka. Sytuacja ta dwa razy miala miejsce w nocy, obudzil nas straszny placz, 40 minut ja probowalam uspokoic, wyginala sie w podkowke, beknela z 4 razy i usnela. Raz tez przytrafilo sie w dzien kiedy nie spala. Dodam tylko, ze po kazdym posilku bierzemy ja do odbicia. Czasami trzymamy ja bardzo dlugo i konczy sie niczym. Dzis bede dzwonic do lekary.. wydaje mi sie, ze 3 razy taka akcja w tak krotkim czasie to juz za duzo. Tylko rece mi opadaja bo wszystko musimy zalatwiac prywatnie, a jedna wizyta to 120zl. Na nfz zarejestrowane jestesmy na marzec ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3234 | |||||
Wtajemniczenie
|
cześć,
U nas nocki ostatnio (odpukać ![]() ![]() Cytat:
![]() no fakt 200km to dużo i niedużo...zależy od środka transportu... I współczuję tego, że jesteś sama. Dobrze, że sobie radzisz ![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze, że pozostali dziadkowie dopisują ![]() Cytat:
Swoją drogą niefajne podejście tyle zabawek/ciuchów od małego... mała nie bedzie umiała się cieszyć niczym Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby cytologia tylko chwilowo źle (swoją drogą, jak źle?to po tej nadżerce może być jeszcze?) |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3236 | |
Zadomowienie
|
Stokroteczko ja bym nie wywalała. Sama podaję niuni te kaszki. Sprawdziłam tylko nr partii.
Cytat:
To świeża sprawa - z wczoraj. Myślę, że zrobi się o tym głośno jak rozejdzie się w odpowiednie strony. Na pewno zostało zgłoszone. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3237 | |
Zakorzenienie
|
coś co wg autorki zdjęcia jest szczurem w kaszce nestle
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() |
#3238 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3239 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sumie to jestem dobrej myśli bo myślę że w chwili obecnej czas jest taki bardziej rozmemłany a później trzeba będzie się spinać. ![]() co do tych kaszek- a skąd wiadomo że to szczur a nie np. mysz, chomik czy coś innego? ![]()
![]() |
#3240 | |||
Zakorzenienie
|
martula biedne dziecko, cos męczy.. nie wiem, nie znam sie na tym niestety
![]() Cytat:
![]() TŻ w domu bywa różnie. Baaardzo. Gdy pracuje normalnie to jest w domu do 17. Ale czesto ma służby- od 24h do nawet 96h (oczywiscie na tych powyzej 24h spi:P, ale tam.) Poza tym często wyjazdy od kilku dni do nawet kilku tyg. Nalezy do gruby bojowej 9czymkolwiek to jest ![]() ![]() Radze sobie, wyjscia nie ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.