|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
Jak któraś używa Aventu to napiszcie jakiego smoka macie do mleka a jakiego do mleka z kaszką/kleikiem??
![]() |
#3182 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, Seba chciałby Wam coś powiedzieć
![]() A na końcu dla każdej po buziaku ![]() http://www.youtube.com/watch?v=jPolQ2ucABU |
![]() ![]() |
![]() |
#3184 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Bry...
Byłyśmy wczoraj u logopedy, jest co opowiadać,ale to na końcu jak nie zasnę przy cytowaniu. Najwyżej opowiem jutro ![]() Cytat:
Cytat:
Ło matko, się nie pochwaliłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A jak sprawdzasz te zanieczyszczenia? Cytat:
![]() Paulinka też tak robi. Koleżanka z synem (8miesięcy skończone) chodzi na rehabilitację i tam jej powiedzieli, że jak dziecko robi samolocik ale rączki mu wracają spowrotem do podparcia, to jest ok, ale jak nie wracają, to trzeba intensywnie ćwiczyć. U Pauli już lepiej z tym leżeniem na brzuchu, ostrą batalię staczam z nią ostatnio, i dziś pobiła swój rekord leżenia na brzuszku, i nawet przekręciła się z brzucha na plecy ![]() ![]() Może to moje dziecko wreszcie ruszy z miejsca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Paula pije w ciągu dnia 3 x mleko z nutritonem. Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3185 |
Rozeznanie
|
Czesc mamuski. Ja tylko na chwilke.nadaje z cieplego lozka.dogrzewam sie termoforem
![]() Ale teraz niestety zarazila sie chyba od meza i ma kaszel, katar i wczoraj w nocy goraczke.ja sie zalamie. Dopiero co brala antybiotyk |
![]() ![]() |
![]() |
#3186 | |||||||
Wtajemniczenie
|
150ml łącznie z sokiem owocowym.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do kwiatka...jesteś bardzo przekonywująca ...tak się to pisze? ![]() Cytryna...cóż za wyrodna matka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piękne zdjęcia. Zabiłam cielaczka ![]() ![]() Nie mam cielęciny niestety, ale teściowa wypatrzyła sklep gdzie mają ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ODNOŚNIE TEJ CIELĘCINY teściowa mi powiedziała, że cielęcinę dla niemowląt powinno się gotować z kością !! bo szpik z tej kości jest bardzo ważny dla kości dziecka!! słyszałyście takie cuś?? bo ja patrzyłam na nią jak na kosmitę, pierwsze słyszę. Mówi że w niektórych sklepach mogą pokroić mięso w paski z kością, hmm, nie wiem. No i że ma być z jakiejś tam konkretnej części ciała zwierza...nie słuchałam...
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2013-01-22 o 22:35 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3187 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() co do czyszczenia zębów - to aż mnie zmroziło jak usłyszałam 2 lata... zdębiałam, ale cóż - tutaj wszystko jak widać na luzie Cytat:
pierwsze - jaglanka, ja robię ją raz z owocami raz z warzywami, mój Adam uwielbia ![]() drugie - ja karmię Adama do rączki od 7 miesiąca - jeśli chodzi o marchewkę, to musi być bardzo dobrze rozgotowana, też byłam przerażona i nadal jestem jak on ugryzie wielki kawał i zaczyna się krztusić, ale wszystko pięknie wypluwa. DZiecko musi się nauczyć gryźć i uwierz mi że jeszcze długo mu zejdzie nim zorientuje się, że do buzi nie wsadza się połowy marchewki, tylko kawałeczek. Nasz czasami potrafi wsadzić sobie całą tylko po to żeby stanęła mu w gardle i została zwrócona i nie uwierzyłabyś ile ma w tym radości, a mi włosy siwieją ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
w ogole wszystkie laurki przepiękne! co do gotowania, co prawda ja nie gotuje, bo wyszłam kilka lat temu z założenia że nic gotowac już więcej nie będę, ale dla Adama gotuje Tata... i wiecie, że czasem zazdroszcze mojemu synowi jedzenia! taki ma wypas, a ja na diecie zrzucam pociążowe kilogramy ![]() słuchajcie teraz mam pytanie - mianowicie, wreszcie ustaliliśmy datę chrzcin naszego syna - 6 kwietnia w jego pierwsze urodziny. Prawdopodobnie będziemy mieli od 13-17 osób, jeszcze nie ma stu procentowej pewności z kogo zrezygnować, zatem moje pytanie brzmi - czy macie jakiś sprawdzony przepis na krem do tortu! co najważniejsze, bo ja będę robić własny tort do tego połączony urodzionow chrzcinowy, więc musi być dobry, czy macie jakieś ciekawe i łatwe ciasto - sprawdzone no i co najważniejsze - jakieś sprawdzone przystawki? co by się nie narobić a ludziom smakowało? |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3188 |
Wtajemniczenie
|
Napiszę jeszcze o logopedzie.
Pojechałyśmy wczoraj na 10, bo dziecko niedosłyszące w 8 miesiącu powinno już "chodzić" do logopedy. Ma to polegać na zabawie, graniu instrumentami, dzwoneczkami, ogólnie mówiąc na uwrażliwianiu słuchu (mogę to samo robić w domu przecież, ale chodzić trzeba) Babka baardzo miła, grzeczna, Paulinę wzięła na kolana, Paulina uśmiechnięta jak nigdy, babka cud. No i wypytywała o niedosłuch w rodzinie, o choroby w ciąży, o przebieg porodu (co to obchodzi logopedę?) No i czy naszym zdaniem Paula słyszy, no i ja głupia powiedziałam, że tak, że słyszy, że reaguje nawet na ciche dźwięki. No i się zaczęło, że mam jeszcze nie robić jej tych aparatów, że mam jechać na badania do Poznania a najlepiej do Warszawy, że może warto byłoby odmówić sobie nowych butów !!!! i zapłacić dziecku za prywatną wizytę. Słuchałam, przytakiwałam, pomyślałam, że może warto by było. Powiedziała, że mamy ją nagrać (jej zachowanie na ciche dźwięki)...i zapytała, czy mamy kamerę...nie mamy, no to czy mamy aparat z kamerą...no mamy, czy mamy komputer !!! żeby zobaczyć film na dużym ekranie ![]() Mówię jej że Paula nie gaworzy, a ona że to byłoby oznaką że jednak może nie dosłyszy, no i mówi " trzeba by poczytać w internecie, jak zachowuje się dziecko z niedosłuchem...jak gaworzy!!! Wygadała się że ona nie ma doświadczenia z takimi dziećmi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale się nagadałam ![]() Polska służba zdrowia...to dno, nie powinno się mówić "służba" DOBRANOC>
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykre to co piszesz, wiem że to nie pocieszające - ale nie tylko polska służba zdrowia jest taka - ja miałam już za dużo sytuacji w których chciałam irlandzką służbę zdrowia wysadzić w powietrze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3190 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już właśnie myślałam, żeby mieszać moje żarcie ze słoiczkowym ![]() ![]() Wczoraj dałam Borysowi przesuszoną piętkę. Ze 3 razy się zakrztusił, ale potem sobie mamlał. Myślę, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej. On po prostu odgryza sobie swoimi 4 zębami za duże kawałki ![]() Cytat:
![]() szykuję butlę, podchodzę do łoża ![]() Ale jeśli dam za wcześnie i Borys nie jest głodny, to nie zasysa butli. Może po prostu musisz dawać o innej porze ? Do nocnego karmienia daję smoczek z mniejszą dziurką, bo inaczej wylatuje mleko z buzi ![]() Cytat:
nasz Borys też jest towarzyski. Uwielbia gości, ale czasem boi się mężczyzn z zarostem albo wąsami. Cytat:
jeśli chodzi o kaszkę, to nie podaję już w butelce ale gdy podawałam używałam Avent trójprzepływowy. Cytat:
![]() Seba nie "wychodzi" wam z łóżeczka? Borys już dawno musiał mieć obniżony poziom, bo wystawiał na początku główkę, a potem zapragnął się przewieszać ![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Zakorzenienie
|
stokroteczka
- moja mała ładnie trzyma sie na rekach ogolnie, wyprostowanych, ale nie umie wtedy zrobic ani cm w przod, czyli nogi leza nieruchomo. A gdy jej przykurczam nozki na czworaka do tego, to wtedy gubi pion i sru tak wahadłuje.. A jakie cwiczenia konkretniej nalezaloby robic? a co do logopedy.. brak mi słow.. Wiesz u mnie ze sluchem wszystko ok, ale w wieku 2 lat mowilam tylko mama i tata, nic wiecej. tez mama latała po lekarzach (a kiedys mysle z tym bylo trudniej) i odsyłali ja z kwitkiem od drzwi do drzwi, az pewnego dnia zaczełam tak trajkotac, ze do dzis ze mnie taka gaduła, ze mozna mnie miec dosc ![]() rinco- Seba swietny! ![]() Myslalam,ze tylko ja mam jeszcze łóżeczko na najwyzszy poziom.. ![]() Z katarkiem u nas lepiej ![]() Dziecię mi zasnelo znowu, ja nie wiem po co ona wstaje rano , jak za godzine maks. jest tak padnieta, ze znowu musi spac ![]()
#3192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Stokrotko współczuję, w PL wszystko rozbija się o wizyty prywatne niestety ![]() Agata Macio super z tą cytryną ![]() ![]()
![]() |
#3193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no i widać, że chłopak lubi pojeść ![]() renatka, mój też poszedł w kimono, dzisiaj wstał wcześnie jak na niego, bo przed 8, ale po pół godz. zaczął marudzić i musiałam go położyć. sokroteczka, porażka, dla Małej to przydałby się lekarz z prawdziwego zdarzenia zeby nic nie zaniedbać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tak zawsze, maks.do godziny po porannej pobudce idzie spac. Z rana nie ma szans,zeby dłuzej spała, a potem zeby dluzej wytrzymała :PP Pada mi z nóg dziecko ![]() Wybrac sie teraz w 4godzinną ( w tym 1 godzinna przesiadka) podróż pociagiem z dzieckiem to troche ryzyko nie? Zmarł mój kochany dziadek, chyba bede musiała przezyc to,ze nie pojade na pogrzeb ![]() innej opcji niz pociag nie mam.
![]() ![]() Edytowane przez Renatka89 Czas edycji: 2013-01-23 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3195 | ||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Oliwka w dzien babci zrobila prezent i wyszly jej na gorze dwie dwojki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie jak mloda widzi fride... to zabiera mi ja z reki i jest przeogromna awantura, placz, wrzaski, ale trzeba i koniec. Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=Efijy;38789890] Cytat:
Boskie... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wczoraj wracalismy z Koszalina ponad godzine dluzej przez strajkujacych rolnikow... na poczatku bylo mi ich szkoda, ale teraz juz tak dzialaja mi na nerwy, ze w samochodzie tyle ile sie ich zwyzywalam to wiem tylko ja i M, bo Oliwka akurat spala. Normalnie chcialam, zeby M sie zatrzymal przed traktorem, wlaczyl awaryjne i zebym wyszla i im powiedziala co o calej tej ich akcji mysle!!!!!!!! Juz mam ich dosc... maz od ponad miesiaca wraca przez nich ponad godzine dluzej z pracy do domu, bo blokuja ulice i nie ma jak przejechac. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3196 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A o tej cielęcinie poczytam ![]() Cytat:
![]() Krem do tortu kokosowy z mascarpone i bitej śmietany, o taki tort, na chrzciny idealny IMO ![]() Tylko dla takiej ilości osób powinnaś zrobić z podwójnej porcji w tortownicy o średnicy 28-30 cm ![]() Tort kokosowy z amaretto i białą czekoladą (proporcje na tortownicę 20 cm, do tortownicy 23 cm należy zwiększyć ilość składników o 1/3, do torownicy 26 cm - o 2/3) Biszkopt * 5 jajek, osobno białka i żółtka * szczypta soli * 150 g cukru pudru * 150 g mąki pszennej * 50 g mąki ziemniaczanej Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boków niczym nie smarować. Mąki wymieszać i przesiać do miseczki.Białka lekko ubić mikserem, dodać sól i dalej ubijać na sztywną pianę wsypując po łyżce cukru w krótkich odstępach. Piana ma być bardzo sztywna i błyszcząca. Żółtka w miseczce ubić krótko mikserem. Miksując dalej pianę (na niskich obrotach) wlać powoli żółtka i wsypać mąkę. Wlać masę do tortownicy. Piec ok. 40-45 minut w temp. 170 stopni (piekę z termoobiegiem). Upieczony biszkopt lekko przestudzić, okroić brzegi i wyjąć z tortownicy. Ostudzić na drucianej kratce. Przekroić na 3 blaty. Biszkopt najlepiej upiec dzień przed przygotowywaniem tortu. Masa kokosowa * 500 ml słodkiej śmietanki 30% * 250 g mascarpone * 5 łyżek cukru pudru * 200 g wiórków kokosowych * 100g białej czekolady Śmietankę i ser dobrze schłodzić. Śmietankę ubić w dużej misce aż będzie sztywna, dodać mascarpone i cukier, zmiksować. Wsypać wiórki kokosowe i utartą białą czekoladę, wymieszać. Do nasączenia i przełożenia * 30 ml amaretto i 30 ml wody * 4 łyżki dżemu wiśniowego * 50 g gorzkiej czekolady Do ozdobienia boków * 100 g wiórków kokosowych Wykonanie tortu Jeden krążek biszkoptu położyć na paterze, nasączyć połową płynu (nasączam pędzelkiem przykładając raz przy razie), wyłożyć 1/3 masy kokosowej i równo rozprowadzić. Zetrzeć drobno 25 g gorzkiej czekolady. Przykryć drugą częścią biszkoptu, nie nasączać, tylko rozsmarować dżem. Wyłożyć 1/3 masy kokosowej i równo rozprowadzić. Zetrzeć drobno 25 g gorzkiej czekolady. Przykryć trzecią częścią biszkoptu, nasączyć pozostałym płynem, wyłożyć część pozostałej masy, resztą posmarować boki. Wierzch i boki obsypać wiórkami kokosowymi.Tort wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin. Smacznego! Cytat:
![]() A łóżeczko obniżyliśmy dopiero w ten weekend ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3197 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kaszkę na wieczór podaję przez 3 w której powiększyłam dziurkę (wiem, nie wolno ![]() Cytat:
A jaki smak kremu/masy byś chciała? Najprostrza to masa budyniowa, albo z kremówki, dobra jest też z kremówki i mascarpone. Zobacz sobie na http://www.mojewypieki.com/kategoria/torty jest dużo fajnych tortów. Co do przystawek to taki najprostrze to: jajka faszerowane, śledzie zawijane, mini kanapeczki na krakersach czy bagietce, ruloniki z szynki w galarecie, koreczki z pomidorka, mozzarelli i oliwek, pieczarki nadziewane, pierożki ciasta francuskiego z fetą i szpinakiem, sałatka owocowa w połówkach pomarańczy, jajka w majonezie z sałatką meksykańską,
![]() |
#3198 |
Wtajemniczenie
|
Witam Szymonko śpi 30 minut
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o jedzenie to Szymon je sam np chleb,biszkopty,chrupki itp,je ryż(nie podziabany) marchew i inne rzeczy.Bardzo ładnie gryzie dziąsełkami i tymi dwoma zębolkami ![]() ![]() Dzis zbieram kupkę,łapie siusie bo 1 lutego wizyta u alergolog a te badania musimy zrobić.do tego jeszcze krew. od tygodnia kąpiemy tez Szymona w szarym mydle z Białego Jelenia.Strasznie ono wysusza skórę ale po kąpieli smaruje go kremem emolium i jest chyba dobrze,nie ma tych okropnych plam co były,skóra jest sucha jak zawsze ale chyba jest lepiej.Dostaje on Zyrtec i już sie tak nie czochra.Szymcio wstał wczoraj w łóżeczku i nie pomyślał iż jak juz wsta to treba się czegoś trzymać i sie przewrócił ![]() Zapisałam Filipka na 5 lutego do hematologa do Akademii w Gdańsku.Dodzwonienie sie do jakiegos lekrza graniczy z cudem-3 dni dzwoniłam ![]() Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2013-01-23 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 | |||||
Wtajemniczenie
|
cześć
Jakoś nie mam energii dzisiaj, Antek absorbujący jakiś, pospał ze 40 min może. A ja jakaś zmęczona jestem. Mam ochotę na parę godzin wyjścia z domu, zupełnie sama, do kina na spacer, na kawę... A na to szans raczej brak... Cytat:
![]() A przeprowadzka...masakroza ![]() Ja sobie pomału wyrzucam już od jesieni ![]() No i od grudnia jakoś intensywniej się wzięliśmy za wszystko, zapisujemy rzeczy do zrobienia, a potem wykreślamy, do moich rodziców jak jedziemy, to coś wywozimy zawsze.Wczoraj był mój tato z dostawczakiem swoim, to zabrał większą partię.W tą sobotę ma byc firma przeprowadzkowa, trochę mebli chcemy też zostawić, część oddaliśmy takiej niezamożnej wielodzietnej rodzinie. A do wzięcia rzeczy...Część weźmiemy i część wyślemy upsem (mamy znajomego z bardzo dobrymi stawkami na ups ![]() Jedziemy samochodem, planujemy jeszcze zatrzymać się u mojego brata na śląsku, a potem zobaczymy, czy się jeszcze kimniemy gdzieś w Niemczech, czy nie Cytat:
![]() Antek podobnie wyglądał jedząc truskawkę ![]() Cytrynę te mu dam do spróbowania. Fajnie że wierszyk się przydał. U nas dziadkowie zachwyceni, i oczywiście babcie się popłakały. Cytat:
Cytat:
Cytat:
wkurzające najbardziej w tych protestach jest to, że słuszne czy nie, uprzykrzają tylko życie innym ludziom... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3200 |
Zakorzenienie
|
pola_ widzę, że dzisiaj masz taki nastrój jak ja wczoraj...oj dała mi młoda w kość, za to dzisiaj już tyle rzeczy zrobiłam aż sama się sobie dziwię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie wpadł mój tato mnie poratować
![]() Pobawił się z Antkiem, a teraz wziął go na spacer. Lepiej mi od razu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3202 |
Zakorzenienie
|
pola- no tak mi wlasnie glos rozsadku podpowiadal, pytanie to zadalam liczac na jakis cud w waszych odp, bo po prostu tak bardzo chcialabym tam byc..
Karmisz piersia? Jak raz napilam sie kawki moja mała nic a nic nie chciała spac. A mocna ta kawa nie była.. Takze zyje bez kawusi.. bezkofeinowke pije ![]() tez mam czasem takie dni jak Ty.. ktora z nas nie ma tak naprawde? Tylko,że mnie na moje nieszczescie, nie ma kompletnie kto wtedy poratowac ![]()
#3203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- [QUOTE=kapukat;38802587]Witam ![]() ooo tak - mój to jest taki głodomor, że końca nie widać - on ma trzy porządne posiłki, czyli śniadanie rano, obiad i później kolacja. Do tego w międzyczasie mleko a i tak w nocy budzi się głodny i niczym nie da się go przekupić tylko cyc! Mnie dziś udało się dziś do drzemki Staśka uśpić na soczku jakiś cud się stał.Mój to już nie na cycku to też się martwię tą ilością trochę. Jak dziecko na cycku to chyba też inaczej bo może częściej być na cycku. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- [QUOTE=anulka4771;38806367]Witam Szymonko śpi 30 minut ![]() ![]() ![]() To widzę że nie tylko mój Stasiek śpi po 30 minut , nie muszę mieć zegarka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A rozumiem, że daleko mieszkasz od rodzinnych stron? Tak, karmię piersią, ale nie zauważyłam wpływu na Antka... Na początku żyłam bezkofeinowo, potem ostrożnie próbowałam z kawką tuż po karmieniu. Potem pare razy mi się zdarzyło pic kawę przed karmieniem - 20min, godzinę, i zero zmian w jego zachowaniu. Więc przestałąm się przejmować. Przy czym nie przesadzam oczywiście, piję sobie jedną-dwie dziennie, dobre kawy z włoskiej kafeterki, ekspresu ciśnieniowego albo tureckiego tygielka ![]() ![]() Współczuję, że nie masz jak mieć "wychodnego", to pozwala jednak zachować równowagę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszcze picia kawy! ![]() Przed ciaza byłam mocno uzalezniona hehe ![]() Nie mam męża w roli wyjaśnienia ![]() ![]() Partner jest wojskowym, wiec jak juz jest w domu (rzadkośc), to wole pobyc z nimi wspólnie ![]() Żałuję tylko, że na codzien jestem tu sama, nie mam w pobliżu rodziny i jedyną znajomą mam kilkanascie km od mojego miasteczka- co zimą, z racji tego,że mieszka na wsi zabitej dechami jest utrudnieniem, bo dojechac do niej/badz wyjechac od niej.. dlatego oby do wiosny! ![]()
![]() |
#3206 |
Rozeznanie
|
http://www.tesco.pl/promocje/gazetki...-15/aPPPPq/swf
od jutra w Tesco promocja na kaszki i słoiki, str 16-17
#3207 |
Zakorzenienie
|
Wiecie, że ja do tej pory miałam jeden taki dzień, że chciałam to moje dziecię na Allegro wystawić.... dobrze, że koleżanka u mnie była cały dzień bo bym wyszła z siebie. Ale to raczej ja słaby dzień miałam, a nie Maciek... on maleńki był, jakieś 2 miesiące miał. Cały dzień go na rekach przenosiłam, nie dał się odłożyć na chwilę... upał był niemiłosierny. Kleiliśmy się do siebie, pot mi po dupie płynął, ale cóż było robić...
![]()
![]() |
#3208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi nie przeszkadza moja sytuacja i 24godzinne przebywanie sam na sam z Małą ![]()
![]() |
#3209 |
Zakorzenienie
|
No ja jednak zawsze mam męża po 16 w domu, całe weekendy razem, a teraz dziadkowie. Ja oddycham w pracy
![]()
![]() |
#3210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.