|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Tamlin nie jest bardzo żelowy, ale to też nie woda. I zapach leśny. Biodegradowalny więc tż myje nim też umywalkę.
A te kapsułki to chodziło mi o te o których Ty pisałaś - do białego
|
|
|
|
#3842 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas z tych objaowo skazy to tylko ta wsypka, bo tak kupi piekne, zero ulewania od dawna, kolek brak. colds brak mi slow. co za człowiek, własnej wnuczce znicza co sie na groby kupuje. a tz nie dorosl zupelnie doroli ojca. jak modl nie stanc w obornie corki!! nie miesci mi sie to w glowie. niedojrzały facet dla mnie, wybacz. katiem jak uzywalam bb creamow, mam tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ssic-balm.html, ale nie polecam. nie matuje wcale i suche skorki widac. i szybko splywa z twarzy. jest sporo tych podladkow, wiec moze idealny bb cream jest ale ja na razie odpuszczam. koncze ten co mam i kupuje estee loude, wzielam probke z sephory,i byl ok, trzyma sie dlugo co mnie cieszy i matuje nawet!! a pamietam ze ty mi go polecalas. jeszcze sie przystawiam na probke clarins truly matte co gda uzywa ![]() ja juz dawno podlady typu maxfacot, maybellin itd co mozna dostac w rossmanie odpuscilam, nie na moja skore. zero matu i splywa to zaraz. juz widze z doswiadczenia ze warto dac wiecej i miec porządny podklad. przynajmniej jak sie ma taka upierdliwa skore jak ja zreszta one sa bardzo wydajne, nawet ten bbe cream ja juz od prawie roku mam przy codziennym stosowaniu. tez znalazłam dzis paczek od bebilona fajny ten sliniak, duzy, przyda sie![]() ide sie uczyc Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-01-24 o 12:46 |
|||
|
|
|
#3843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo bolało jak wstałam rano. I nos też coś zatkany się robi. ![]() No ja mam jeszcze większy problem z glutenem, bo nie dość, że na piersi, to jeszcze ma alergię na mleko... Więc muszę inaczej kombinować ![]() Nisia, a skąd będziesz wiedziała co ewentualnie zaszkodziło? Bo wprowadziłaś dziś marchewkę i gluten na raz, tak? ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() Ja też już drogeryjnych podkładów nie kupuję. Ten Clarins, może i droższy, ale kupiłam go chyba w maju/czerwcu zeszłego roku i nadal jest! Super wydajny. On jest świetny razem z dr Hauschka. ![]() Ale to nie jest tak, że nie wychodzę z domu w ogóle! Po prostu nie chodzimy na spacery Jeździmy za to sobie samochodem w różne miejsca prawie codziennie. |
|||
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Ale sie fajnie spało ![]() Od 23 do 6:50 Alanek mi spał bez pobudki, raz wstałam na chwilke żeby mu smoczek włożyć bo mu sie wypluł i zaczynał marudzić przez sen. Potem o 7 mleczko dostał i buch do wyrka na 1,5 godzinki Zaczął w końcu jeść normalnie więc jestem happy ![]() Kaszle jeszcze no i troche kicha ale jest pogodny i kochaniutki jak przed chorobą. Teraz własnie zasnął a ja ide kurczaka w ryżu na obiadek robić
|
|
|
|
#3845 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pędzicie jak szalone za chwile trzeba będzie kolejny tytuł wątku wymyślać
![]() ja już zgłupiałam z tym glutenem i chyba zrobie tak jak przy dziewczynkach- nie bawiłam się w żadne wprowadzanie glutenu bo wtedy nawet nie wiedziałam że coś takiego jak wprowadzanie po którymś tam miesiącu istnieje, podawałam kolejno słoiczki dostosowane do wieku i w tych po 5miesiącu już chyba był gluten, laski problemów żadnych nie miały z tego powodu.
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
A mogę taką kaszkę podać? I wtedy na pierwszy raz jak? Te 3-4 łyżeczki?
http://allegro.pl/holle-kaszka-owsia...944029396.html |
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tamlin ja się sram z tym rozszerzaniem diety. czytam po kilka razy i odnoszę do tego, co robicie i mam totalny mętlik. chyba zacznę polegać na intuicji i nie porównywać za bardzo z innymi, tzn. nie robić z porównań wyznacznika dla Zuzanki. córi dziś wsunęła pół słoiczka jabłuszek. do tej pory 3-4 łyżeczki były na siłe a dziś chętnie otwierała buzię i rączkę po łyżeczkę wyciągała i do buzi pakowała sama nieważne, ze wszystko wokół w jabłku. to cudowny był widokpytam Jej: dobre było jabłuszko? de - odpowiada moje dziecko czyli chyba dobre ![]() a teraz lezy w łóżeczku i opowiada misiowi o ytm jabłuszku
|
|
|
#3848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aaaaaaaaaaaa jak wychodzic w ogóle to git. ja myslałam, że cały czas w domu siedzicie
|
|
|
|
|
#3849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3850 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiam dziękuję za opinie.
Maggie też uważam, że mądrze z tym krzesełkiem wykombinowałaś Ja na dzieci akurat mogę wydawać ile chcę. Bardziej komentuje kolejną rzecz dla mnie więc też już nie wspominam co znowu kupiłam i też dużo rzeczy dostaję od mamy - tzn mąż tak myśli no ale w tej kwestii musze się z nim zgodzic - szafa pęka w szwach,a mi mało. I szaleję na punkcie sukienek - a nie macie pojęcia ile z nich wisi jeszcze z metkami![]() Więc wolę już mu nie mówić, a potem coś kupię po dłuższej przerwie i pytam się czy chce zobaczyć sukienkę, którą mi właśnie kupił A On, że tak i ile ma mi oddać![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- a propo to bylam ostatnio w mango i kupiłam dwie sukienki. Za jedną mi odda, drugiej nie widział
|
|
|
|
#3851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mam wyrzuty sumienia, że dziecka nie hartuję... Clarinsa kolorówka jest w Douglasie, w Sephorze nie mają. ![]() Cytat:
![]() U mnie niestety wspólne konto wszystko zdradza. Ale mąż nie szpieguje na szczęście
|
||
|
|
|
#3852 |
|
Wtajemniczenie
|
mój też nie szpieguje, ale jak widzi moją szafę to mu słabo
![]() I jest z tych na szczęście którzy w ogóle nie zauważają, że mam coś nowego. Ja to ukrywam dla jego dobra - po co ma się biedak denerwować i się produkować i tłumaczyć, ze większości z tego nie wynoszę - a miałby rację |
|
|
|
#3853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
zielona kupa była
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3857 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() U nas batalii o utrzymanie laktacji ciąg dalszy. Mleka jakby już więcej, ale Filip nadal nie chce się przyssać do piersi, pije więc moje odciągnięte mleczko z butelki w tzw. międzyczasie jestem zmuszona podać mu mm, bo nie nadążam z mlekiem, a on głodny wyje wniebogłosy. Poza tym dostałam pierwszy okres po porodzie, boli dużo mniej niż przed ciążą, ale boli. Paracetamol się nie spisuje i w tym miejscu mam pytanie: chyba maggie kiedyś pisała, że po skończonych 3 miesiącach u dziecka można brać ibuprofen, dobrze zapamiętałąm? Będę wdzięczna za odpowiedź , bo chyba inaczej sie nie obejdzieMiłego popołudnia ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Jutro chyba będę zmuszona udać się do fryzjera, tak mi włosy lecą, że z mojego grubego kucyka została marna kitka |
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłyśmy ze spaceru,po drodze przeklinałam wszystko co się dało bo nie mogłam sobie poradzić z wózkiem,chodniki nieodśnieżone,masakra jakaś,teraz niunia bawi sie na macie a mamusia wypije kawkę
|
#3859 |
|
Wtajemniczenie
|
ja coraz bardziej po tyle ![]() Widzę, że wprowadzanie jedzonka pełną parą moja bejbe jeszcze nic nie skosztowała. Czekam na tego alergologa.Mleko mi się powoli chyba kończy, Malutka je cześciej a mniej. Mi to nawet na rękę bo jak za tydzień z okładem wracam do pracy to akurat mi starczy żeby karmić Kamilkę rano i po przyjściu z pracy. Dziewczynki muszę tą prośbę do zusu napisać. Któraś podawała tu link jak to napisać. Pomożecie mi go znależć??
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3861 | ||
|
Wtajemniczenie
|
I powiem wam że się zawiodłam na tym sprzedawcy z all: rodzyneczki.
Już drugi raz coś u nich kupuję, mają wystawione dużo sztuk a potem mi piszą, że nie mają ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin kochana mozesz ten link gdzies zapisać sobie odnosnie pulmicortu bo nie mam gdzie zapisać a w domu mam duzo opakowań i musze sprawdzić
z gory dziękuje |
|
|
|
#3863 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio tyyyle ciuchów mi "mama" nakupowała i też z tego względu - szaf mi brakuje, no ale co ja poradzę na to, że kocham fajne ciuchy i lubię dobrze wyglądać? szpilki jeszcze kocham kupować. a że już nie mam gdzie trzymać, to do sklepów z butami nei chodze, żeby się nie wodzić na pokuszenie ![]() Cytat:
Cytat:
czasami (bardzo bardzo rzadko) zauważy, że coś mam nowego i wtedy idę w zaparte, że przecież tyle czasu już w szafie wisi (!) a on twierdzi, że nie widział Cytat:
pediatra mi pozwolił na moje bóle głowy. Cytat:
|
|
|
#3864 |
|
Wtajemniczenie
|
Colds przepraszam Kochana ale on sie wcale nie zmienił
i nie zamierza się zmienić.... a ta sytuacja z teściem....co to wogóle miało kurde być![]()
|
|
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale zasuwa mi dzisiaj ten dzień. Zrobiłam porządek w ciuszkach Antka i prawie 3 siaty idą w odstawkę, bo mój wielkoludek już może tylko pomarzyć o ich ubraniu. A ciuszki, które byłam przekonana, że będą jeszcze za duże... okazały się idealne na tę chwilę, więc dobrze, że sprawdziłam,bo pewnie jakbym zwlekała z porządkami to by ich wcale nie ubrał
![]() W ogóle to ja chyba zmienię pediatrę rodzinnego na lekarkę, która pracowała na oddziale, a także pracuje w naszej przychodni. Jestem rozczarowana troszkę tym Mucosolvanem, przepisanym przez naszą rodzinną, co było podobno błędem według ordynatorki oddziału dziecięcego, bo Antoś miał cały czas suchy kaszel, więc nie potrzebował leków wykrztuśnych. A Antek w tej pani doktor z oddziału był zakochany, a ona w nim. Poza tym zawsze wyczerpująco odpowiadała na każde moje pytanie jako jedyna chyba z osób, z którymi tam się zetknęłam. Mam tym samym pytanie... jak muszę to załatwić? Poprzednią deklarację składała za mnie położna środowiskowa. Wystarczy, że w przychodni wypełnię ją na nowo? ![]() Ja też używam tylko Revlonu i to u siebie, jak i u klientek. ![]() Cytat:
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Zuzia bawi się bawi nagle patrzę a ona śpi
Kochana moja myszka Zaraz dopijam kawkę i idę włosy umyć a co niech trochę jeszcze wypadnie ![]() A wogóle to mam pytanie bo strasznie mi wypadają farbować czy poczekać aż troszkę się uspokoją?
|
#3869 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja właśnie tak sobie myślałam, żeby ten gluten jako oddzielną rzecz wprowadzić, czyli np. jak już będzie jadł jabłko, marchewkę i coś tam, wtedy dać gluten i zobaczyć. A to codziennie się gluten daje?? ![]() Cytat:
![]() Szkoda włosów... Mi na szczęście od kilku dni, wyraźnie mniej wypada!
|
|||
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak zmieniałam przychodnie to w tej nowej musiałam wypełnić deklarację a resztę oni już załatwili.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

Weźcie mnie zmuście do wyjścia!!! Tak się zarzekałam, że będę wychodzić, a teraz mam lenia 
dopiero jak ją wzielam na rece i utuliałm to sie uspokoila.Położna powiedziała,że pierwszy raz sie spotkała z taką reakcją dziecka na jej osobe.

zreszta one sa bardzo wydajne, nawet ten bbe cream ja juz od prawie roku mam przy codziennym stosowaniu.

w tzw. międzyczasie jestem zmuszona podać mu mm, bo nie nadążam z mlekiem, a on głodny wyje wniebogłosy. Poza tym dostałam pierwszy okres po porodzie, boli dużo mniej niż przed ciążą, ale boli. Paracetamol się nie spisuje i w tym miejscu mam pytanie: chyba maggie kiedyś pisała, że po skończonych 3 miesiącach u dziecka można brać ibuprofen, dobrze zapamiętałąm? Będę wdzięczna za odpowiedź , bo chyba inaczej sie nie obejdzie