Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 12:29   #3841
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Tamlin nie jest bardzo żelowy, ale to też nie woda. I zapach leśny. Biodegradowalny więc tż myje nim też umywalkę.
A te kapsułki to chodziło mi o te o których Ty pisałaś - do białego

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 12:43   #3842
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Zaliczyliśmy pierwszą marchewę. Smakowała baaardzo! Ale kolorek to ma niezły

Henio się nie boi obcych. Nawet jak go wezmą na ręce. Tylko czasem jakiejś osoby się wystraszy, ale dzieci mogą mieć swoje preferencje już w tym wieku

Ale sypie śnieg... Nie byłam na spacerze już kilka dni Weźcie mnie zmuście do wyjścia!!! Tak się zarzekałam, że będę wychodzić, a teraz mam lenia
w szoku jestem!1 cos Ty sie tak zasiedziala!! zawsze na spcaery chodzilas i to 2 godziny a teraz co!!! raz dwa wstawaj ubieraj Henia i idzcie, dzis cieplej jest!!

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
aha,miałam sie pytać czy wasze maluchy tez sie boją niektórych obcych osób?
jak bylam z Polą u lekarza i jak ona zobaczyla tą lekarke to sie zaczeła panicznie drzeć,wczoraj jak zobaczyła położną to było to samodopiero jak ją wzielam na rece i utuliałm to sie uspokoila.Położna powiedziała,że pierwszy raz sie spotkała z taką reakcją dziecka na jej osobe.
jedynie na widok lekarki do ktorej chodzimy na szczepienia, jak tylko ja zobaczy wrzask niesamowity. a np do dermatologa usmiechy szczelala

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

a próbowałaś atoperalu? u nas jest to samo. Maja miała krosteczki na jednym policzku, posmarowałam jej buźkę dwa dni temu i przeszło. nie byłam przekonana do tego kremiku, bo ma kilka parabenów, ale może warto.

trochę się boję czy to nie skaza, bo przez ostatnie 5 dni Majka jest niemożliwa podczas jedzenia i co najgorsze ulewa, a raczej są to fontanny, a nie ulewanie. mam dość
my juz tyle kremow wyprobowalismy, ze niechce juz nic eksperymentowac. i nawet mielismy pimafukort co zawiera hydrokortyzon, posamarowalam raz-zniklo i wrocilo do nowa... wczoraj zaczelam wprowadzac po malu bebilon pepti, zobaczymy czy pomoze czy nie. bo dziecko mi cierpi bardzo, do krwi sie drapie
u nas z tych objaowo skazy to tylko ta wsypka, bo tak kupi piekne, zero ulewania od dawna, kolek brak.

colds brak mi slow. co za człowiek, własnej wnuczce znicza co sie na groby kupuje. a tz nie dorosl zupelnie doroli ojca. jak modl nie stanc w obornie corki!! nie miesci mi sie to w glowie. niedojrzały facet dla mnie, wybacz.

katiem jak uzywalam bb creamow, mam tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ssic-balm.html, ale nie polecam. nie matuje wcale i suche skorki widac. i szybko splywa z twarzy. jest sporo tych podladkow, wiec moze idealny bb cream jest ale ja na razie odpuszczam. koncze ten co mam i kupuje estee loude, wzielam probke z sephory,i byl ok, trzyma sie dlugo co mnie cieszy i matuje nawet!! a pamietam ze ty mi go polecalas. jeszcze sie przystawiam na probke clarins truly matte co gda uzywa
ja juz dawno podlady typu maxfacot, maybellin itd co mozna dostac w rossmanie odpuscilam, nie na moja skore. zero matu i splywa to zaraz. juz widze z doswiadczenia ze warto dac wiecej i miec porządny podklad. przynajmniej jak sie ma taka upierdliwa skore jak ja zreszta one sa bardzo wydajne, nawet ten bbe cream ja juz od prawie roku mam przy codziennym stosowaniu.

tez znalazłam dzis paczek od bebilona fajny ten sliniak, duzy, przyda sie

ide sie uczyc dalej bo pannica spi po spacerze

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2013-01-24 o 12:46
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 12:47   #3843
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Mai też bardziej marchewka smakowała. I właśnie zasadziła kupę

Ja bym chętnie wyszła, ale boli mnie gardło i katar mam więc odpuszczam, ale mama powiedziała, że pójdzie z Nią.
Cytat:
Ja dzisiaj też pierwszy raz podałam gluten w postaci kaszki. W sumie mam problem jak Jej wprowadzać bo Maja na samej piersi, a nawet jak daję jej jabłko czy marchew to nie zje 100 ml, więc po prostu przed piersią dałam jej kaszkę łyżeczką.
To powiedzmy, że mnie też boli gardło Bo bolało jak wstałam rano. I nos też coś zatkany się robi.

No ja mam jeszcze większy problem z glutenem, bo nie dość, że na piersi, to jeszcze ma alergię na mleko... Więc muszę inaczej kombinować

Nisia, a skąd będziesz wiedziała co ewentualnie zaszkodziło? Bo wprowadziłaś dziś marchewkę i gluten na raz, tak?

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
w szoku jestem!1 cos Ty sie tak zasiedziala!! zawsze na spcaery chodzilas i to 2 godziny a teraz co!!! raz dwa wstawaj ubieraj Henia i idzcie, dzis cieplej jest!!

katiem jak uzywalam bb creamow, mam tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ssic-balm.html, ale nie polecam. nie matuje wcale i suche skorki widac. i szybko splywa z twarzy. jest sporo tych podladkow, wiec moze idealny bb cream jest ale ja na razie odpuszczam. koncze ten co mam i kupuje estee loude, wzielam probke z sephory,i byl ok, trzyma sie dlugo co mnie cieszy i matuje nawet!! a pamietam ze ty mi go polecalas. jeszcze sie przystawiam na probke clarins truly matte co gda uzywa
ja juz dawno podlady typu maxfacot, maybellin itd co mozna dostac w rossmanie odpuscilam, nie na moja skore. zero matu i splywa to zaraz. juz widze z doswiadczenia ze warto dac wiecej i miec porządny podklad. przynajmniej jak sie ma taka upierdliwa skore jak ja zreszta one sa bardzo wydajne, nawet ten bbe cream ja juz od prawie roku mam przy codziennym stosowaniu.

ide sie uczyc dalej bo pannica spi po spacerze
Ale ja muszę się umyć, umyć włosy, ubrać, umalować... To trwa

Ja też już drogeryjnych podkładów nie kupuję. Ten Clarins, może i droższy, ale kupiłam go chyba w maju/czerwcu zeszłego roku i nadal jest! Super wydajny. On jest świetny razem z dr Hauschka.

Ale to nie jest tak, że nie wychodzę z domu w ogóle! Po prostu nie chodzimy na spacery Jeździmy za to sobie samochodem w różne miejsca prawie codziennie.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 12:50   #3844
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hello
Ale sie fajnie spało
Od 23 do 6:50 Alanek mi spał bez pobudki, raz wstałam na chwilke żeby mu smoczek włożyć bo mu sie wypluł i zaczynał marudzić przez sen.
Potem o 7 mleczko dostał i buch do wyrka na 1,5 godzinki
Zaczął w końcu jeść normalnie więc jestem happy
Kaszle jeszcze no i troche kicha ale jest pogodny i kochaniutki jak przed chorobą.
Teraz własnie zasnął a ja ide kurczaka w ryżu na obiadek robić
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 12:52   #3845
Sojka1990
Zadomowienie

Dziewczyny pędzicie jak szalone za chwile trzeba będzie kolejny tytuł wątku wymyślać

ja już zgłupiałam z tym glutenem i chyba zrobie tak jak przy dziewczynkach- nie bawiłam się w żadne wprowadzanie glutenu bo wtedy nawet nie wiedziałam że coś takiego jak wprowadzanie po którymś tam miesiącu istnieje, podawałam kolejno słoiczki dostosowane do wieku i w tych po 5miesiącu już chyba był gluten, laski problemów żadnych nie miały z tego powodu.
Stary 2013-01-24, 12:52   #3846
gda
Zakorzenienie

A mogę taką kaszkę podać? I wtedy na pierwszy raz jak? Te 3-4 łyżeczki?

http://allegro.pl/holle-kaszka-owsia...944029396.html
Stary 2013-01-24, 12:58   #3847
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Maggie mam Revlona i jestem zadowolona, ale lubię mieć kilka podkładów.
co do glutenu to ja się zdecyduję chyba na ciasteczka z hippa. Dziewczyny pisały tu o nich. wkruszę troszkę do jedzonka - jabłka np. i wsio.
ciekawy pomysł
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Ale musisz mieć co najmniej 100ml -----> pierwszy post!
Tamlin ja się sram z tym rozszerzaniem diety. czytam po kilka razy i odnoszę do tego, co robicie i mam totalny mętlik.
chyba zacznę polegać na intuicji i nie porównywać za bardzo z innymi, tzn. nie robić z porównań wyznacznika dla Zuzanki.

córi dziś wsunęła pół słoiczka jabłuszek. do tej pory 3-4 łyżeczki były na siłe a dziś chętnie otwierała buzię i rączkę po łyżeczkę wyciągała i do buzi pakowała sama nieważne, ze wszystko wokół w jabłku. to cudowny był widok
pytam Jej: dobre było jabłuszko?
de - odpowiada moje dziecko
czyli chyba dobre

a teraz lezy w łóżeczku i opowiada misiowi o ytm jabłuszku

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 13:04   #3848
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Ale ja muszę się umyć, umyć włosy, ubrać, umalować... To trwa

Ja też już drogeryjnych podkładów nie kupuję. Ten Clarins, może i droższy, ale kupiłam go chyba w maju/czerwcu zeszłego roku i nadal jest! Super wydajny. On jest świetny razem z dr Hauschka.

Ale to nie jest tak, że nie wychodzę z domu w ogóle! Po prostu nie chodzimy na spacery Jeździmy za to sobie samochodem w różne miejsca prawie codziennie.
a gdzie kupilas clarins? bylam w sephorze ostatnio i nie mieli, ale to taka mała była wiec moze słabiej zaopatrzona

aaaaaaaaaaaa jak wychodzic w ogóle to git. ja myslałam, że cały czas w domu siedzicie

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 13:12   #3849
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pędzicie jak szalone za chwile trzeba będzie kolejny tytuł wątku wymyślać

ja już zgłupiałam z tym glutenem i chyba zrobie tak jak przy dziewczynkach- nie bawiłam się w żadne wprowadzanie glutenu bo wtedy nawet nie wiedziałam że coś takiego jak wprowadzanie po którymś tam miesiącu istnieje, podawałam kolejno słoiczki dostosowane do wieku i w tych po 5miesiącu już chyba był gluten, laski problemów żadnych nie miały z tego powodu.
miałam tak samonawet lekarka mi nie mówiła nic o wprowadzaniu glutenunawet sama nie wiem kiedymu ten gluten wprowadzilam

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 13:16   #3850
katiem
Wtajemniczenie

Kasiam dziękuję za opinie. Do estee na pewno jeszcze wrócę.

Maggie też uważam, że mądrze z tym krzesełkiem wykombinowałaś
Ja na dzieci akurat mogę wydawać ile chcę. Bardziej komentuje kolejną rzecz dla mnie więc też już nie wspominam co znowu kupiłam i też dużo rzeczy dostaję od mamy - tzn mąż tak myśli no ale w tej kwestii musze się z nim zgodzic - szafa pęka w szwach,a mi mało. I szaleję na punkcie sukienek - a nie macie pojęcia ile z nich wisi jeszcze z metkami

Więc wolę już mu nie mówić, a potem coś kupię po dłuższej przerwie i pytam się czy chce zobaczyć sukienkę, którą mi właśnie kupił A On, że tak i ile ma mi oddać

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

a propo to bylam ostatnio w mango i kupiłam dwie sukienki. Za jedną mi odda, drugiej nie widział

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-01-24, 13:16   #3851
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
a gdzie kupilas clarins? bylam w sephorze ostatnio i nie mieli, ale to taka mała była wiec moze słabiej zaopatrzona

aaaaaaaaaaaa jak wychodzic w ogóle to git. ja myslałam, że cały czas w domu siedzicie
W domu bym zwariowała

Ale mam wyrzuty sumienia, że dziecka nie hartuję...

Clarinsa kolorówka jest w Douglasie, w Sephorze nie mają.

Cytat:
Kasiam dziękuję za opinie. Do estee na pewno jeszcze wrócę.

Ja na dzieci akurat mogę wydawać ile chcę. Bardziej komentuje kolejną rzecz dla mnie więc też już nie wspominam co znowu kupiłam i też dużo rzeczy dostaję od mamy - tzn mąż tak myśli no ale w tej kwestii musze się z nim zgodzic - szafa pęka w szwach,a mi mało. I szaleję na punkcie sukienek - a nie macie pojęcia ile z nich wisi jeszcze z metkami

Więc wolę już mu nie mówić, a potem coś kupię po dłuższej przerwie i pytam się czy chce zobaczyć sukienkę, którą mi właśnie kupił A On, że tak i ile ma mi oddać
Haha! Widzę, że ktoś tu jest równie ześwirowany na punkcie ciuchów, co ja

U mnie niestety wspólne konto wszystko zdradza. Ale mąż nie szpieguje na szczęście
Stary 2013-01-24, 13:23   #3852
katiem
Wtajemniczenie

mój też nie szpieguje, ale jak widzi moją szafę to mu słabo
I jest z tych na szczęście którzy w ogóle nie zauważają, że mam coś nowego. Ja to ukrywam dla jego dobra - po co ma się biedak denerwować i się produkować i tłumaczyć, ze większości z tego nie wynoszę - a miałby rację a to silniejsze ode mnie.

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-01-24, 13:24   #3853
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
To powiedzmy, że mnie też boli gardło Bo bolało jak wstałam rano. I nos też coś zatkany się robi.

No ja mam jeszcze większy problem z glutenem, bo nie dość, że na piersi, to jeszcze ma alergię na mleko... Więc muszę inaczej kombinować

Nisia, a skąd będziesz wiedziała co ewentualnie zaszkodziło? Bo wprowadziłaś dziś marchewkę i gluten na raz, tak?[COLOR="Silver"]
Marchew jadła wczoraj, nic jej nie jest, ale tak po prawdzie to nawet nie pomyślałam o tym, przy czym ten gluten to chyba codziennie podawać a wiadomo że teraz będzie non stop coś nowego jadła. Karmienie piersią jest łatwiejsze
Stary 2013-01-24, 13:29   #3854
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dałam wlaśnie niuni pierwszy raz mleko z kleikiem.
Cytat:
Zobaczcie co Zośka właśnie wyprawia w huśtawce chyba nie zabraniać nie? skoro sama się dźwiga
silną dziewczynka! Jagoda mi tak od 2tyg z bujaczka dzwiga i pytałam pediatry o to na szczepieniu to powiedziala, ze skoro sama sie tak dzwiga to nie zabrabiac.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
dawała któras z Was szpinak maluchowi?tż kupił wczoraj słoiczek ziemniaczków ze szpinakiem i tak sie czaje,zeby podac.
ja dawalam zielona kupa była

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 13:29   #3855
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:

no dokladnie,ja tez tak przy Oskarze zrobilam i zrobie tak teraz. Bo wogole niewiem o co chodzi
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 13:30   #3856
katiem
Wtajemniczenie

Na razie się żegnam.

Papa

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-01-24, 13:39   #3857
afternoon
Rozeznanie

Witam

U nas batalii o utrzymanie laktacji ciąg dalszy. Mleka jakby już więcej, ale Filip nadal nie chce się przyssać do piersi, pije więc moje odciągnięte mleczko z butelki w tzw. międzyczasie jestem zmuszona podać mu mm, bo nie nadążam z mlekiem, a on głodny wyje wniebogłosy. Poza tym dostałam pierwszy okres po porodzie, boli dużo mniej niż przed ciążą, ale boli. Paracetamol się nie spisuje i w tym miejscu mam pytanie: chyba maggie kiedyś pisała, że po skończonych 3 miesiącach u dziecka można brać ibuprofen, dobrze zapamiętałąm? Będę wdzięczna za odpowiedź , bo chyba inaczej sie nie obejdzie

Miłego popołudnia

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Jutro chyba będę zmuszona udać się do fryzjera, tak mi włosy lecą, że z mojego grubego kucyka została marna kitka
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 13:54   #3858
marta1986222
Zakorzenienie

Wróciłyśmy ze spaceru,po drodze przeklinałam wszystko co się dało bo nie mogłam sobie poradzić z wózkiem,chodniki nieodśnieżone,masakra jakaś,teraz niunia bawi sie na macie a mamusia wypije kawkę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 13:54   #3859
elena_100
Wtajemniczenie

cześć

ja coraz bardziej po tyle

Widzę, że wprowadzanie jedzonka pełną parą moja bejbe jeszcze nic nie skosztowała. Czekam na tego alergologa.

Mleko mi się powoli chyba kończy, Malutka je cześciej a mniej. Mi to nawet na rękę bo jak za tydzień z okładem wracam do pracy to akurat mi starczy żeby karmić Kamilkę rano i po przyjściu z pracy.

Dziewczynki muszę tą prośbę do zusu napisać. Któraś podawała tu link jak to napisać. Pomożecie mi go znależć??

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 13:56   #3860
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witam

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Jutro chyba będę zmuszona udać się do fryzjera, tak mi włosy lecą, że z mojego grubego kucyka została marna kitka
O nie

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-24, 13:58   #3861
elena_100
Wtajemniczenie

I powiem wam że się zawiodłam na tym sprzedawcy z all: rodzyneczki.
Już drugi raz coś u nich kupuję, mają wystawione dużo sztuk a potem mi piszą, że nie mają

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Miłego popołudnia

Wczoraj była u mnie koleżanka u której bawiliśmy się na sylwestra i się pytała czy jestem chora bo u niej na kanapie mnóstwo moich włosów zostało

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Wróciłyśmy ze spaceru,po drodze przeklinałam wszystko co się dało bo nie mogłam sobie poradzić z wózkiem,chodniki nieodśnieżone,masakra jakaś,teraz niunia bawi sie na macie a mamusia wypije kawkę
Ja dziś wysłałam teściową bo wczoraj właśnie miałam tak jak ty więc niech się ona dziś pomęczy

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 14:02   #3862
Asiuulka89
Zakorzenienie

Tamlin kochana mozesz ten link gdzies zapisać sobie odnosnie pulmicortu bo nie mam gdzie zapisać a w domu mam duzo opakowań i musze sprawdzić z gory dziękuje
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 14:08   #3863
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

a propo to bylam ostatnio w mango i kupiłam dwie sukienki. Za jedną mi odda, drugiej nie widział
hehe, robię tak samo
ostatnio tyyyle ciuchów mi "mama" nakupowała
i też z tego względu - szaf mi brakuje, no ale co ja poradzę na to, że kocham fajne ciuchy i lubię dobrze wyglądać?
szpilki jeszcze kocham kupować. a że już nie mam gdzie trzymać, to do sklepów z butami nei chodze, żeby się nie wodzić na pokuszenie
Cytat:

U mnie niestety wspólne konto wszystko zdradza. Ale mąż nie szpieguje na szczęście
my też mamy wspólne, ale siebie na wzajem nie sprawdzamy
Cytat:
I jest z tych na szczęście którzy w ogóle nie zauważają, że mam coś nowego. Ja to ukrywam dla jego dobra - po co ma się biedak denerwować i się produkować i tłumaczyć, ze większości z tego nie wynoszę - a miałby rację a to silniejsze ode mnie.
pisz wymaluj mój
czasami (bardzo bardzo rzadko) zauważy, że coś mam nowego i wtedy idę w zaparte, że przecież tyle czasu już w szafie wisi (!) a on twierdzi, że nie widział
Cytat:
Witam

U nas batalii o utrzymanie laktacji ciąg dalszy. Mleka jakby już więcej, ale Filip nadal nie chce się przyssać do piersi, pije więc moje odciągnięte mleczko z butelki w tzw. międzyczasie jestem zmuszona podać mu mm, bo nie nadążam z mlekiem, a on głodny wyje wniebogłosy. Poza tym dostałam pierwszy okres po porodzie, boli dużo mniej niż przed ciążą, ale boli. Paracetamol się nie spisuje i w tym miejscu mam pytanie: chyba maggie kiedyś pisała, że po skończonych 3 miesiącach u dziecka można brać ibuprofen, dobrze zapamiętałąm? Będę wdzięczna za odpowiedź , bo chyba inaczej sie nie obejdzie
tak, tak
pediatra mi pozwolił na moje bóle głowy.
Cytat:
no to widzę, że przechodziłaś to, co my wczoraj. dziś siedzimy w domu, tzn. Zuźka akurat śpi na balkonie

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 14:12   #3864
ula2689
Wtajemniczenie

Colds przepraszam Kochana ale on sie wcale nie zmienił i nie zamierza się zmienić.... a ta sytuacja z teściem....co to wogóle miało kurde być
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 14:25   #3865
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

no to widzę, że przechodziłaś to, co my wczoraj. dziś siedzimy w domu, tzn. Zuźka akurat śpi na balkonie
nie wychodzę dopóki snieg nie stopnieje trochę a do tego czasu niunia będzie musiała zadowolić się balkonem

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-24, 14:28   #3866
Dearlie
Zakorzenienie

Ale zasuwa mi dzisiaj ten dzień. Zrobiłam porządek w ciuszkach Antka i prawie 3 siaty idą w odstawkę, bo mój wielkoludek już może tylko pomarzyć o ich ubraniu. A ciuszki, które byłam przekonana, że będą jeszcze za duże... okazały się idealne na tę chwilę, więc dobrze, że sprawdziłam,bo pewnie jakbym zwlekała z porządkami to by ich wcale nie ubrał

W ogóle to ja chyba zmienię pediatrę rodzinnego na lekarkę, która pracowała na oddziale, a także pracuje w naszej przychodni. Jestem rozczarowana troszkę tym Mucosolvanem, przepisanym przez naszą rodzinną, co było podobno błędem według ordynatorki oddziału dziecięcego, bo Antoś miał cały czas suchy kaszel, więc nie potrzebował leków wykrztuśnych. A Antek w tej pani doktor z oddziału był zakochany, a ona w nim. Poza tym zawsze wyczerpująco odpowiadała na każde moje pytanie jako jedyna chyba z osób, z którymi tam się zetknęłam.

Mam tym samym pytanie... jak muszę to załatwić? Poprzednią deklarację składała za mnie położna środowiskowa. Wystarczy, że w przychodni wypełnię ją na nowo?

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
jestem od 2 lat wierna revlonowi
Ja też używam tylko Revlonu i to u siebie, jak i u klientek.
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Hello
Ale sie fajnie spało
Od 23 do 6:50 Alanek mi spał bez pobudki, raz wstałam na chwilke żeby mu smoczek włożyć bo mu sie wypluł i zaczynał marudzić przez sen.
Potem o 7 mleczko dostał i buch do wyrka na 1,5 godzinki
Zaczął w końcu jeść normalnie więc jestem happy
Kaszle jeszcze no i troche kicha ale jest pogodny i kochaniutki jak przed chorobą.
Teraz własnie zasnął a ja ide kurczaka w ryżu na obiadek robić
Super! Czyli wychodzi na to, że strajk głodowy był wynikiem choroby. Cieszę się, że Alanek zdrowieje.
Stary 2013-01-24, 14:40   #3867
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Mój w grudniu przez 3 tygodnie przybrał 90 g... Ale jak anemia, to niebezpiecznie. Ale to z krwi wiadomo?

Kochana ja miałam posuchę przez 2 tygodnie i się nie poddałam. Też miałam doła, ale konsekwentnie dawałam cyca do ssania, nawet zamiast smoczka. Próbowałam różnych pozycji - nawet "na kozę", czyli na czworaka nachylałam się nad Heniem i w tej pozycji chętniej ssał, a mleko szybciej wypływało.

Próbuj! Polecam też 125 ml wina czerwonego wieczorem do kolacji - odprężysz się, a to klucz do sukcesu! Odprężenie i ssanie przez dziecko cyca.
Ale mnie rozśmieszyłaś tą kozą. W życiu bym nie wpadła na taką pozycję
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 14:41   #3868
marta1986222
Zakorzenienie

Moja Zuzia bawi się bawi nagle patrzę a ona śpi
Kochana moja myszka

Zaraz dopijam kawkę i idę włosy umyć a co niech trochę jeszcze wypadnie

A wogóle to mam pytanie bo strasznie mi wypadają farbować czy poczekać aż troszkę się uspokoją?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-24, 14:42   #3869
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Mój nie zerka do mojej szafy na szczęście! Ale zna moje ciuchy i wie, że czegoś jeszcze nie widział... Za to widzi wyraźnie buty, bo doprowadzają go do szału, że są już wszędzie poupychane

Cytat:
Marchew jadła wczoraj, nic jej nie jest, ale tak po prawdzie to nawet nie pomyślałam o tym, przy czym ten gluten to chyba codziennie podawać a wiadomo że teraz będzie non stop coś nowego jadła. Karmienie piersią jest łatwiejsze
W moim przypadku nic nie jest łatwe, bo na cycu też nie wiem jak zareaguje na to co jem
Ja właśnie tak sobie myślałam, żeby ten gluten jako oddzielną rzecz wprowadzić, czyli np. jak już będzie jadł jabłko, marchewkę i coś tam, wtedy dać gluten i zobaczyć. A to codziennie się gluten daje??

Cytat:
Witam

Miłego popołudnia

Trzymam kciuki za cyce!

Szkoda włosów... Mi na szczęście od kilku dni, wyraźnie mniej wypada! Seboradin działa
Stary 2013-01-24, 14:43   #3870
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Mam tym samym pytanie... jak muszę to załatwić? Poprzednią deklarację składała za mnie położna środowiskowa. Wystarczy, że w przychodni wypełnię ją na nowo?

Ja jak zmieniałam przychodnie to w tej nowej musiałam wypełnić deklarację a resztę oni już załatwili.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości