|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ty to pół biedy, ale jak stary się dowie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a czego tak konkretnie zazdroscisz agata? zmiany otoczenia? samej przeprowadzki? zycia za granica? bo nie kumam.. ![]() Cytat:
![]() moje dziecko sie zlitowalo i pospalysmy jeszcze 1,5godz ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Zakorzenienie
|
aaa, to zwracam honor
![]() ![]()
#3304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Timii, przeprowadzki, zmiany otoczenia, nowych doświadczeń. Bo ja tu siedzę i gnuśnieję! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz sie zastanawiam czy nie zaczac jakiegos kierunku od pazdziernika. Tylko jakiego, gdzie? ![]() tez zazdorszcze zmiany otoczenia- nie podoba mi sie kompletnie miasteczko, w ktorym mieszkamy.. (miasto rodzinne TŻta). Dziewczyny, pytanie z innej beczki ![]() Czy ktoras z Was kupowała roley okienne, żaluzje przez allegro? Szukam jakiegos sprawdzonego sprzedawcy, ktory nie sprzedaja rolet niczym z biedrony, przez ktore razi jak cholera ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Renatka89 Czas edycji: 2013-01-25 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3306 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dlatego ja wcale nie chcę zostawać tam na stałe. Bardzo się cieszę na nowe doświadczenia, przygodę, ale (już chyba o tym pisałam) wiem, że tam nigdy nie byłabym totalnie u siebie. Nie wiem jak gdzie indziej, ale już trochę mieszkałam we Francji i Francuzi tworzą taki niewidoczny mur między sobą a (gorszą w ich mniemaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3308 |
Zakorzenienie
|
chcialam wam dodac zdjecie mojej małej.. ale cos nie idzie
![]() spróbuje potem ![]() Edytowane przez Renatka89 Czas edycji: 2013-01-25 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 |
Rozeznanie
|
Renatka u mnie działa
![]() super jest! |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Zakorzenienie
|
Dwa widac?
bo u mnie teraz widac jedno, to przekrzywione akurat ![]() dzieki, super jest niezaprzeczalnie ![]()
#3311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 --------
![]() |
#3312 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() chciałam coś napisać i nie pamiętam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Agata - mam pytanie natury kulinarnej ![]() robiłam dziś obiad z tego przepisu: http://czarownica-agata.blogspot.ie/...smietanie.html dlaczego zamiast pysznego bialego sosu wyszlo cos na wzór jajecznicy ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- w temacie wózków jeszcze ![]() ![]() ![]() teraz jestem zakochana w tym wózku, tylko sponsora brak ![]() http://www.mamasandpapas.com/product...av-_-ImageLink |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój mały też robi kupsko codzień rano. Mi się baaardzo nie chce wstawać rano i jak już bardzo marudzi albo zaczyna płakać to dopiero wstaje i przewijam, więc trochę z tą kupą leży. Ale nic mu się na pupie nie dzieje. Wiem, jestem wyrodną matką ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byliśmy dziś z Maksiem zawieźć mamę do fryzjerki, jakiejś tam znajomej jej znajomej . Była tam akurat jej synowa z synkiem (jakieś 3,5 tyg młodszy od Maksia). Mały siedział w chodziku, nic z tego, że jeszcze sam nie potrafił stabilnie siedzieć. Znajoma mamy zapytała czy mamy chodzik, powiedziałam, ze nie a ta odrazu: to chodz Maksiu, spróbujesz sobie to napewno Ci się spodoba i mama kupi. Ja, że dziękuję i że Maks nie będzie w chodziku siedział, bo to niezdrowe itp. Babki patrzyły na mnie jak na kosmitkę a potem znajoma mamy mówi, tak niby żartobliwie do Maksia: oj biedny mały, nawet chodzika Ci mama nie chce kupic, jak Ty się chodzić nauczysz? ( a nijak kurde, do 5 roku życia się będzie turlał, bo chodzika nie będzie miał ![]() jednym słowem masakra, nerwy mi baba popsuła takim gadaniem. I pochwalę się jeszcze, żę dziś Maks pierwszy raz jechał w "dużym" foteliku i chyba mu się podobało ![]()
![]() |
#3315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Martula, Hania też beka po każdym posiłku. Nie odbijam jej, bo nie ma potrzeby. Ona sama fika na brzuszek i odbija ![]() ![]() Renatka, ja kupowałam rolety tutaj http://www.rolety.compl.pl/ cate_ u nas też jest tak, że kobiety w ciąży i dzieci do 18tego roku życia mają zapewnioną bezpłatną opiekę medyczną. W temacie wózków. Już nie raz pisałam, że mnie podoba się ten wózek http://szkrabshop.pl/pl/p/Wozek-Quinny-Moodd-2013/284 Tylko jak przekonać P, żeby go kupić, skoro mamy x-landera x-move, który jest ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3316 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Byliśmy dzis na pobraniu krwi,Szymonko dzielny chłopak prawie nie płakał ![]() Tak na marginesie Filip ma zapalenie obu uszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
![]() Czytam ale jakoś nie potrafię się wbic w gadkę ![]() ![]() Co do owoców suszonych to dziołchom ze ślunska polecam gryfny geszeft z żywnością organiczną w silesii ![]() Chciałąm w Ross.manie ale w SCC nie mają żywności bio. Ja też zazdroszczę Poli takich zmian, ja generalnie mogłabym mieszkac w kempingu i zmieniac otoczenie co kilka miesięcy. Co do sprzątania .... to jestem pedantyczna od tym względem i nie wyobrażam sobie myc podłogi raz na miesiąc ![]() ![]() Rzuciłam prasowanie, prasuje tylko to co wymaga prasowania. Resztę składam, głądzę ręką, a reszta wygładzi się na d..ie. ![]() Dziś była niania na 8h a ja miałam wychodne ![]() ![]() Hania bardzo lubi opiekunkę, ja też staję się spokojniejsza i zwiększam zaufanie. Mam nadzieję, że współpraca będzie dobra.
#3318 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Marcia ostatnio miała bluzeczkę polówkę i teściowa jak to zobaczyła na skypie to mówi że my ją zaziembiamy! a dziś kazała nam położyć ją do spania w skarpetach bo jest chora. szkoda że nie w kożuchu ![]() Cytat:
![]() fajnie z ta opiekunka. to wazne zeby sie polubily ![]() kurze co 2 dni? podlogi 2 razy w tyg? woooooooow ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3320 |
Wtajemniczenie
|
Ja ze spacerówki jak na razie jestem średnio zadowolona, ale nie wiem czy to wina wózka czy tego, że Seba jeszcze niestabilnie siedział i zjeżdżał. Ostatnio woziłam go chyba z miesiąc temu, bo teraz jeździmy na sankach
![]() - zapięcie między nogami jest strasznie oddalone od oparcia i nie podtrzymuje zjeżdżającego dziecka (być może jest to dobre rozwiązanie na starsze dziecko) - podnóżek nie da się ustawić w pozycji całkowicie poziomej OK, być może przy większym dziecku nie bedzie to problem. Ale na pewno problemem będzie to, że po założeniu spacerówki kosz jest praktycznie niedostępny!!! Jeszcze jakąś płaską rzecz można wcisnać (kocyk czy coś), ale już np. pudełka nie. Kiedyś chciałam wrzucić tam aparat lustrzankę w pokrowcu i się nie zmieścił!!! Acha, mam wózek Seka Carlo Lux ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Agata pytałam Cię wczoraj o ten krupniczek, który robiłaś dla Maćka, widziałaś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Rozeznanie
|
aaa miałam jeszcze wstawić link do kremu który nam pomógł na suchą szorstką skórę, polecam!
http://www.ceneo.pl/8720582 |
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nieee.... próbowałam.. nadal śmierdzi.. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() podłogę myję na pewno rzadziej niż raz w tygodniu , ale ja mam automatyczną froterkę - Bo ![]() odkurzam codziennie, ponieważ Bo uwielbia odgłos odkurzacza i zazwyczaj po południu nie może się przed drzemką wyciszyć , a brzęczenie go uspokaja, więc chcąc uśpić dziecko odkurzam mieszkanie. z tym prasowanie - robię tak samo, bo nie dzięrżę prasować. Z wieszaniem doszłam do perfekcji.... !! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3323 |
Rozeznanie
|
ojej Wy o spacerówkach, a my leżymy w gondoli i jest miło
![]() ![]() ja bym chciała naszą spacerówką pojeździć, bo fajna jest wysoko dziecko i przodem/tyłem do mnie, duże pompowane koła - nie trzeszczą na chodnikach - co chybaby mnie drażniło na dłuższą metę jak słyszę taki mijany na spacerach - nie wiem, tak myślę.. wiosną zobaczę ![]() i dał się nakarmić przez sen ![]() od 2 tyg siedzimy w domu, w tamtym tygodniu przez chorobę a teraz przez mróz - jejku ja chcę wiosnę ![]() kupiłam kaszkę z bobovity ryżowo - bannową, dałam gruchę i zmieniamy mleko na 2 - i jeden policzek zrobił się czerwony - pełen małych krostek, trochę szorstkich.... ale tylko na tym jednym policzku tak jest :/kaszkę i gruchę dostał tylko w poniedziałek i wtorek, a to nadal jest :/ czy to możliwe że bebilon 2 uczula? ale tylko jeden polik? nadal mieszamy 1 z 2... pół na pół jak nam pediatra radziła , po bebilonie 1 nic nie było ![]() Edytowane przez izotropia Czas edycji: 2013-01-25 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3324 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ten wozeczek, ktory pokazujesz fajnie wyglada tylko szkoda, ze spacerowka wazy ponad 15kg.. troszke duzo. Nie mialabym sily wnosic go po tych moich paru stopniach do domu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ile Maks juz wazy, ma wzrostu i jaki masz fotelik? Nie miescil sie juz w tym pierwszym? ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Tak sobie wlasnie przypomnialam jak moi koledzy wstawili pranie w akademiku, zapomnieli o nim i pojechali do domu na swieta bozego narodzenia.. nie bylo ich ponad tydzien! ![]() Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2013-01-25 o 21:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że smak Wam ![]() ![]() Ziemniaki razem, spokojnie zdążą się ugotować ![]() Kaszkę kukurydzianą mam taką instant, którą wsypuje się do gorącego płynu http://www.vivi.com.pl/pl/nasze-prod...a-kukurydziana Ale może być jakakolwiek instant. A z kaszą manną to tak... no na oko daję ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3326 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Maksio waży 10,7kg a wzrost ok. 77cm. Ciasno mu już było w tym foteliku - nosidełku, zwłaszcza teraz jak był grubiej ubrany. Kupiliśmy Caretero 9-25kg. Fotelik wydaje się ok, 2 znajome miały i były bardzo zadowolone. My mamy rodzinę na miejscu, sklepy, basen więc raczej w dalekie podróże nie jeździmy. Myślę, że taki wystarczy.
![]() |
#3327 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My dostalismy fotelik caretero diablo xl od firmy M, ale chcemy sprzedac bo sporo jezdzimy, czesto do mojej mamy ( mamy ponad 150km) i wolimy kupic taki z atestami. Mysle, ze gdybysmy nie jezdzili tak duzo i nie mieli w planach podrozy to pewnie bysmy przy nim zostali. A tymczasem zbieram sie... zbieram, zeby wystawic go na allegro i jakos zebrac sie nie moge ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3328 |
Wtajemniczenie
|
WITAM SIE. czemu ja jeszcze nie spie...a potem narzekam ze jestem niewyspana, robie tak od dluzszego czasu i juz jak trup wygladam...
My po badaniach sluchu i znow tylko jedno uszko zbadane...pani audiolog nie bylo bo jest chora, a za tydzien tez jej nie bedzie...ciekawe jak sie taka choroba nazywa !!! ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- MILLENA padlam jak przeczytalam o tym praniu, jak kiedys zapomne wyciagnac to przetestuje...wroc...jak maz zapomni :-D bo ja ciagle zapominam a on potem wyciaga...najgorzej jak tylko wylaczy i nawet nie otworzy, to juz kaplica...ale pare godz to jak widze nic takiego :-D luz. ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- POLA, gin powiedzial...tak mi to fachowo powiedzial, ze glowa boli, jak poprosilam zeby powiedzial jasniej, to jeszcze gorzej zamieszal. Z tego co zrozumialam, to z tych nablonkow moglby sie zrobic rak szyjki macicy jakby mi nie usunal tej nadzerki. ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- DOBRANOC padam na pysk. Kolejne badanie sluchu 11lutego. ps.wyszedl lepszy wynik ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj tak na szybko
![]() Timii my kupiliśmy najprostrze krzeselko z dostępnych tutaj gdzie dziecko wsadza się od góry http://tonykealys.com/babylo-dip-highchair.html coś takiego i jestem bardzo zadowolona, nie potrzeba mi jakiś super krzesełek, gdyż moje dziecko i tak nie usiedzi w miejscu, tyle o ile obiad zdąży zjeść, a i to ostnio nie bo uwielbia z niego wychodzić w trakcie jedzenia <nie nie przypinam go pasami bo na 5 minut kiedy go karmie jest to zupełnie zbędne> co do zębów - to położna tutaj powiedziała, moja mina bezcenna _Agata - ja starałam się i dawać mu smoczek i wodę, jak nie ma cycka to on się tak drze, jakbym conajmniej z niego skórę zdzierała, a do tego jak tylko "uciekam" z cyckiem gdzieś to on mnie na śpiocha goni, wtedy i ja się męczę i on się męczy i po co nam to? czy ktoś wie jak odstawić dziecko od piersi? ja bym niedługo chciała całkowicie zrezygnować z cycka i chce sie przygotować na to mentalnie ![]() co do spacerówek - ja jestem ze swojego wózka bardzo zadowolona chociaż jest ciężki, niestety od początku ma jedno kółko wadliwe i ostanio co spacer pęka nam opona... więc tymczasowo jest unieruchomiony, bo nowe koło musi przyjść z Polski co do sprzątania, jak mieszkałam w innym mieście, w innym domu uwielbiałam mmieć w domu jak w pudełeczku, odkąd mieszkam tutaj - na wszystko leje z wysokości, doszłam do wniosku że to i tak nie mój dom, więc wystarczy jak będzie względnie czysto, a reszta mi leży i zwisa ![]() za to prać i prasować uwielbiam i robię to nagminnie, a książki które też uwielbiam pochłaniam jak mój syn pójdzie spać <co czasami zdaża się koło 23...> to sobie poczytam do 2... ![]() a jeszcze - co do emigracji zgadzam się z Timii, fajnie jest emigrować na krótko, dłuższa emigracja powoduje wiele niemiłych emocji. Ja bym chciała wrócić do domu, ale jak to mówią - nie da się. |
![]() ![]() |
![]() |
#3330 | |||||
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() Cytat:
![]() ![]() Na siłownie chcesz przyjezdzac czy co?:PP zapraszam, kiedykolwiek ![]() Jaki macie fotelik? Cytat:
![]() Dzieki za namiar ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i koniecznie bez isofix czy jak to tam ![]() ![]() Cytat:
![]() i tez mnie tak goni za cycem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.