Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 369 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-26, 08:39   #11041
przedpo
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez nkolodii Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY RATUNKU,PROSZĘ O POMOC.wczoraj miałam powazna dyskusje z swoim Tż.może juz wiecie nie mam ubiezpieczenia w POLSCE..i mój wczoraj zapytal co bym sie stalo gdzybym byłi jakis komplikacji naprzyklad dwa,trzy dni po operacji,jakies zakażenie,jeszcze jakies swiństwo,wtedy do szpitala państwowego,a z tego co wiem to bym mnie wynioslo taki koszt jak operacja,a ja niemam takich pieniędzy,i moj mówi zadzwoń do lekarza i zapytaj jego czy ma podpisana umowe z jakas firmą ubezpieczeniowa i czy wie ze ja niemam ubiezpieczenia,i jeżeli bym było pogorszenie stanu zdrowia czy jego klinika mnie porzyjmie czy nie,ja zadzwonilam dalam sluchawke mojemu i on rozmawial z lekarzem i pyta jego co bym sie stalo jak bym wnocy po2,3dobach zle cos sie dzialo i że ja nie mam ubiezpieczenia,co wtedy czy sa jakis dyżur w klinice i czy moze mnie on zbadac,zobaczyc przeczyne,wtedy lekarz powiedzial że po mojej operacji klinika jest zamknieta,jest przerwa,i jeżeli bym byłi komplikacji po operacji2,3doby po to wtedy oni nic nie pomoga;[mój sie zdenerwowal i mi przymawial do rozsadku,że znim hamowato lekarz rozmawial że nigdy w życiu tak znim żadny lekarz nie rozmawial i że jak zrobi mi operacji pózniej umywa rece i ja mam radzic sobie sama.operacja pod wielkim delematem. .powiedzial mi żebym zapytalam Was co WY podpisywaliscie przed operacja..wczoraj dzwonilam do firmy ubiezpieczeniowej żewbym wykupic ubiezpieczenie gdybym po operacji byłi komplikacji żebym trafic do szpitala,tylko żedna firma nie da mi takiego ubiezpieczenia jeżeli ja świadomie ide pod nóż jeszcze do kliniki prywatnej,wczoraj obdzwonilismy zo3firmy takie.z jednej strony ja jego rozumi9em bo sie maretwie ja w życiu nie mam szczescia zawsze cos sie pieprzy,i jezeli ten 1procent to je bede miec komplikacji co wtedy...nie wiem czy coś mi doradzicie..czy kazda z WAS MA UBIEZPIECZEWNIE?przeprasz am za błedy.czekam na odpowiedz WASZA.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

BARDZO TERAZ WAS POTRZEBUJĘ.
Hey, ale poczejak, poczekaj, wyjaśnij gdzie mieszkasz i jaki jest Twój status pobytu w PL. Z tego co wiem, w nagłych przypadkach muszą Ci udzielić pomocy w szpitalu, kwestia rozliczenia później to co innego. Opisz dokładnie jaka jest sytuacja u Ciebie o Twojego męża też.

już są ojaaa
przedpo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 08:39   #11042
anika75
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Witam Dziewczynki

Nkolodii, kurczę, niedobrze . Co prawda jakieś komplikacje rzadko się zdarzają, no ale trzeba brać to pod uwagę. Z ubezpieczeniem Ci niestety nie pomogę, bo jestem w tym temacie zieloniutka, ale przeraziła mnie olewka tego lekarza . Jak można powiedzieć pacjentce, że w razie komplikacji musi radzić sobie sama
Nie wiem co Ci poradzić, ja chyba szukałabym innej kliniki i innego lekarza...
Stary 2013-01-26, 09:16   #11043
nkolodii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez przedpo Pokaż wiadomość
Hey, ale poczejak, poczekaj, wyjaśnij gdzie mieszkasz i jaki jest Twój status pobytu w PL. Z tego co wiem, w nagłych przypadkach muszą Ci udzielić pomocy w szpitalu, kwestia rozliczenia później to co innego. Opisz dokładnie jaka jest sytuacja u Ciebie o Twojego męża też.
jestem legalnie w POLSCE.TYLKO UMOWY O PRACY NIE MAM.NIE MAMAY JESZCZE ŚLUBU RAZEM..MAM TU TEŻ DZIECKO,NA RAZIE MALA TEZ UBIEZPIECZENIA NIEMA WSZYSTKO W TRAKCIE ZALATWIENIA JEST..A TO POTRZEBUJE CZASU.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

dziewczyny CO wy PODPISYWALISCIE PRZED OPERACJĄ?CZY PISALO TAM COŚ TAKIEGO ŻE W RAZIE KOMPLIKACJI ONI NIE PONOSZĄ ZA TO ODPOWIEDZIALNOŚCI?PROSZĘ O ODPOWIEDZ WAS.
Stary 2013-01-26, 09:42   #11044
klaudeczka2010
Zadomowienie

WITAM SIĘ Z RAŃCA w REWELACYJNYM HUMORZE....wnikać nie będę ale świetny jest...dawna takiego nie miałam..więc korzystam jak mogę...od kilku dni jest prawdziwa klaudia!!!

PRZEDPO gratulujęeeeeeeeeeeeeeeee eeee

NKOLDI..sorki bo nie wczytałam się,ale nie masz jakiegoś zwykłego ubezp wykupionego??/a w razie komplikacji nie mogą się odwrócić od pacjentki...to nie jest tak!!!moim zdaniem nie powinnaś się martwić

CAŁUJĘ WAS SLONECZKA WSZYSTKIE RAZEM I KAŻDĄ Z OSOBNA!!!

ja dziś na imprezkę idę z dziewczynkami moimi!!!!może póżniej się odezwę

Edytowane przez klaudeczka2010
Czas edycji: 2013-01-26 o 09:44
klaudeczka2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 09:43   #11045
kicia_nh
Zadomowienie

Nkolodii ja na Twoim miejscu poszukałabym innej kliniki i innego lekarza tak jak też Anika radzi. Wyobraź sobie, że jeżeli teraz Ci mówi, że będziesz musiała sobie radzić sama to co będzie po operacji, gdyby faktycznie coś było nie tak (odpukuję w niemalowane i Ci tego oczywiście nie życzę). Mój doktor w sumie od stycznia do lutego jest na urlopie, o czym poinformował mnie na ostatniej konsultacji, ale mówił, że gdyby coś się działo mam dzwonić do kliniki i przyjmie mnie jego kolega chirurg bez problemu. Powiedział, żebym wtedy się nie martwiła, że sama zostanę z tym co mogłoby się dziać tylko dlatego, że on ma urlop.

Dzień dobry laseczki

http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png
kicia_nh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 09:47   #11046
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Proszę bardzo
Szkoda, że ja nie mam takiej motywacji - wyszukuję jakieś filmiki, oglądam i na tym mój wysiłek się kończy
ostatnimi czasy i mi to dobrze znane
ale od lutego koniec rozpusty i jazda na nowo,teraz jeszcze ułamek z tego co zgubiłam mam w planie

Cytat:
Napisane przez Niezadowolencja Pokaż wiadomość
Celina i anika coś dla Was i dla wszystkich zafascynowanych ćwiczeniami
buaha ha ha

nkoldii
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 10:03   #11047
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

Cytat:
Napisane przez jusi84 Pokaż wiadomość
jupi jupi jupi cyk cyk cyk i kolejny dzień bliżej do ślicznych cycuszków
nkolodii 28.01- 1 cyk cyk cyk odliczamy i kolejna cycolinka będzie juppppiii jeszcze jeden dzień kochana

malina986 05.02-9

Foamclene123 05.02.-9

krystel13 - 14.02 -18

dreamer365 - 16.02 - 20

niezapominajka1987 - 25.02. -29

jusi84 28.02 -32
nikolodi jak Twój katar już lepiej??
Stary 2013-01-26, 10:10   #11048
klaudeczka2010
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
To poważna sprawa , nie ma żartów to opaska holograficzno-jonowa współdziałająca z polem bioelektromagnetycznym i wspomagająca siłę, wydolność , koordynację ruchową i czas reakcji Supermen też taką ma Ja bez niej nawet nie podchodzę żeby cały ten film obejrzeć przerwać się można albo rozerwać, lepiej nie ryzykować

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cześć Celinko ja ze 4 minuty obejrzałam i na dziś starczy No ale Anika jest już w zaawansowanych

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

A Klaudek gdzie?? mignęła mi dziś i przepadła Klaudek i odezwij się, pisz co słychać
Ja już dziś uciekam- zmęczyłam się tymi ćwiczeniami że tydzień będę miała zakwasy Dobrej nocki życzę
jestem ,jestem MAYUSGonię, latam i niemiałam czasu wejść na dłużej!!!!!!!
Stary 2013-01-26, 10:25   #11049
kicia_nh
Zadomowienie

Cytat:
Hahaha mi nawet by się nie chciało zabrać za ćwiczenia. Siedzę tu i na fb, jak zobaczyłam to zdjęcie to chciałam dać lubię to

Cytat:
Napisane przez iloona79 Pokaż wiadomość
Kiciu,
materiał jest bardzo istotny,bo ważne aby się dobrze układał i
nie gniótł się tak mocno!!
Na zdjęciu tego nie widać,bo zawsze będzie cacy-zapytaj o to moze przed zkupem...
Ja taka ostrożna z tymi zakupami przez neta jak Jusi-bałabym się tak ryzykowac,bo tania nie jest,a ubierzesz ją ile razy?
Kolor wybralas idealny,bo bardzo Ci pasuje,co widać nawet na Twoim avatarku
Zresztą jak to się mówi "ładnemu we wszystkim ładnie"
Dziękuję Zapytam o to choć ja się nie znam, wtedy najwyżej Was będę znowu molestować Ja też takich zakupów przez neta nie robiłam, ale najwyżej się odda Na pewno jeden raz ubiorę, może jeszcze będę miała kiedyś okazję, ale zważając uwagę na to jak wygląda to tak na codzień się nie nadaje

Stary 2013-01-26, 10:44   #11050
zabulek1
Wtajemniczenie

Dziendoberek

Mam taka piekna pogode za oknem, ze juz koncze gotowac obiad i robimy wypad jakis Az sie chce zyc

Kiciu z jakiego miasta jestes w Belgii??? Ja pilnie poszukuje jednego palanta z Antwerpii................ .. moze przez przypadek go znasz

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Żeby nie było znalazłam Ale ta trenerka ma taką małą opaskę na rękę- bez niej się nie da mówię Ci że bez tej opaski nie damy rady
A tak w ogóle to chyba ta pani o której pisały dziewczynki . Troszkę tak inaczej naturalna nawet usta ma umięśnione od tej kultury fizycznej nie no - chyba wolę z facetem ćwiczyć

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

właśnie weszłam w Twój link który podałaś- i to ćwiczyłyśmy z Zabulkiem, z tym ogolonym panem Skalpel odpuszczam bo opaski magnetycznej na rękę nie mam
No sie posikam zaraz To Ty Mya jeszcze bez opaski siedzisz??? Niemozliwe, zaloze sie, ze bez opaski nawet nie dalas rady obejrzec, a co dopiero ruszyc tylek

A to z tym lysym , to juz przeszlosc za nudne, za krotkie i za malo energiczne Polecam to dla staruszkow na rozruszanie starych gnatow:ha haha:

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:

Jej sie sni, ze cwiczy Ciekawe jakie efekty beda po miesiacu
Stary 2013-01-26, 10:47   #11051
kicia_nh
Zadomowienie

Żabulku ja mieszkam 70km od Antwerpii, ale koło Antwerpii mam rodzinkę i koleżankę, która ma dużo Polaków znajomych No cóż w razie czego mogę uruchomić kontakty

Cytat:
Napisane przez zabulek1 Pokaż wiadomość
A to z tym lysym , to juz przeszlosc za nudne, za krotkie i za malo energiczne Polecam to dla staruszkow na rozruszanie starych gnatow:ha haha:
a ponoć rozmiar nie ma znaczenia

Edytowane przez kicia_nh
Czas edycji: 2013-01-26 o 10:51
Stary 2013-01-26, 11:00   #11052
tomatti
Raczkowanie

kasik, dopiero dziś widzę, że pytałaś o ten Mucofliud; może się źle wyraziłam, ale to nie jest psikacz stricte na zatoki, jedynie na taki gęsty, siedzący w zatokach katar; rozrzedza go i szybciej sie wydzieline usuwa.

Witam się sobotnio i ja
Znowu od rana oczy na zapałkach... Moje młodsze dziecię daje mi po nocach tak popalić, że ja pierdziu... no ale właśnie mu się 1wszy ząbal przebił, więc mu wybaczam

Nkolodii, ja niestety też nie zorientowana kwestii ubezpieczenia; Ale po tym, co napisałaś podziękowałabym chyba za współprace już na stracie nie czują się w obowiązku, by pomóc, bo swoje zrobili i do widzenia. Oj, zastanowiłabym się!

A co do ćwiczeń wczorajsze Wasze dywagacje cudne
ja jade z Mel B, narazie tyłek, od pon. włączam nogi i brzuch

I zerknęłam wczoraj na kawałek Rozmów, i poziom mnie normalnie rozwalił zamiast obalać stereotypy, po czymś takim jeszcze bardziej się je umacnia No naprawdę ja nie wiem, czy o to powinno w tym programie chodzić...

Dobra! Lece dzieciarnie ogarnąć, i chałupe trochę tyż ciao!
Stary 2013-01-26, 11:22   #11053
celina777
Rozeznanie

Cytat:
Bua ...hahaha...no to jest TO!!!
Na usprawiedliwienie dodam ,ze basen mi przypasowal jak narazie i mam nadzieje ,ze na dluzej
Milej sobotki dla Was wszystkich
Stary 2013-01-26, 11:30   #11054
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Oglądałam rozmowy w toku i do tych co nie oglądały nie oglądajcie. To nawet nie jest żenujące. Dno, dno i jeszcze raz dno! "Panie" ze zrobionymi cyckami...cóż poziom średni, argumenty zerowe. "Panie naturalne" to totalna porażka. Jedna stwierdziła, że kobiety, które ni chcą mieć dzieci, nie są prawdziwymi Polkami (PIS?), a te które nie kramiły piersią nie są kobietami. No cóż mi pozostaje powiedzieć? Jestem sztuczną niekobietą, ale za to Polką, bo urodziłam.
Cześć Dziewczyny!
Niezadowolencja,
na Ciebie to zawsze można liczyć,aby humor sobie poprawić-to było zaj...iste podsumowanie tego programu i wiesz,ze ja go jednak nie obejrzę-widziałam tylko końcówkę i już mi coś nie pasowało...a chciałam cały na necie....widzę jednak ze to sensu nie ma

Nkolodii,
bardzo mi przykro jak czytam co piszesz nt swojego lekarza,ale na pewno nie jest do konca tak ze zostaniesz sama,tym bardziej jesli piszesz ze jestes legalnie...skoro ratują jakichś kloszardów żebrających na ulicy to Ciebie tym bardziej wyratują jak będzie trzeba
Ale nie mysl o najgorszym tylko bądź dobrej myśli-jesteś o krok od spełnienia marzen,więc szkoda abyś rezygnowała...
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:37   #11055
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
DZIEWCZYNY RATUNKU,PROSZĘ O POMOC.wczoraj miałam powazna dyskusje z swoim Tż.może juz wiecie nie mam ubiezpieczenia w POLSCE..i mój wczoraj zapytal co bym sie stalo gdzybym byłi jakis komplikacji naprzyklad dwa,trzy dni po operacji,jakies zakażenie,jeszcze jakies swiństwo,wtedy do szpitala państwowego,a z tego co wiem to bym mnie wynioslo taki koszt jak operacja,a ja niemam takich pieniędzy,i moj mówi zadzwoń do lekarza i zapytaj jego czy ma podpisana umowe z jakas firmą ubezpieczeniowa i czy wie ze ja niemam ubiezpieczenia,i jeżeli bym było pogorszenie stanu zdrowia czy jego klinika mnie porzyjmie czy nie,ja zadzwonilam dalam sluchawke mojemu i on rozmawial z lekarzem i pyta jego co bym sie stalo jak bym wnocy po2,3dobach zle cos sie dzialo i że ja nie mam ubiezpieczenia,co wtedy czy sa jakis dyżur w klinice i czy moze mnie on zbadac,zobaczyc przeczyne,wtedy lekarz powiedzial że po mojej operacji klinika jest zamknieta,jest przerwa,i jeżeli bym byłi komplikacji po operacji2,3doby po to wtedy oni nic nie pomoga;[mój sie zdenerwowal i mi przymawial do rozsadku,że znim hamowato lekarz rozmawial że nigdy w życiu tak znim żadny lekarz nie rozmawial i że jak zrobi mi operacji pózniej umywa rece i ja mam radzic sobie sama.operacja pod wielkim delematem. .powiedzial mi żebym zapytalam Was co WY podpisywaliscie przed operacja..wczoraj dzwonilam do firmy ubiezpieczeniowej żewbym wykupic ubiezpieczenie gdybym po operacji byłi komplikacji żebym trafic do szpitala,tylko żedna firma nie da mi takiego ubiezpieczenia jeżeli ja świadomie ide pod nóż jeszcze do kliniki prywatnej,wczoraj obdzwonilismy zo3firmy takie.z jednej strony ja jego rozumi9em bo sie maretwie ja w życiu nie mam szczescia zawsze cos sie pieprzy,i jezeli ten 1procent to je bede miec komplikacji co wtedy...nie wiem czy coś mi doradzicie..czy kazda z WAS MA UBIEZPIECZEWNIE?przeprasz am za błedy.czekam na odpowiedz WASZA.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

BARDZO TERAZ WAS POTRZEBUJĘ.
nkoldii ja tez nie mam ubepieczenia w pl...mam tylko holenderskie ono jest wazne tylko tam i to tez w nie pelnym zakresie...kurcze no nie wiem co poradzic...moze faktycznie inna klinika i lekarz??bo jak nie masz kasy to potem moze byc olbrzymi problem zwlaszcze finansowy bo wypowiedz lekarza byla conajmniej nie na miejscu..
ja pamietam za namowa Was pytalam sie mojej dr co w razie gdyby byly jakies komplikacje ale pozniej po operacji czy place wtedy znow calosc czy tylko czesc .. bo wiem ze z tym roznie wiadomo tez zalezy co sie dzieje czy tu chodzi o wine lekarza czy cos na co on nie ma wplywu np odrzucenie lekarza no dr powiedziala ze to sie nie zdarzy hehhe bo chodzilo mi o koszty w razie czego... no to staralam sie myslec poytywnie
a jak zdrowie?nkoldii ja wiem ze sie nastawilas i w ogole a powiedz mi ile placisz za ta op i wkladki??

mykam do sklepu,potem sprzatanko milego dniaklaudek odstrzel sie
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:38   #11056
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
jestem legalnie w POLSCE.TYLKO UMOWY O PRACY NIE MAM.NIE MAMAY JESZCZE ŚLUBU RAZEM..MAM TU TEŻ DZIECKO,NA RAZIE MALA TEZ UBIEZPIECZENIA NIEMA WSZYSTKO W TRAKCIE ZALATWIENIA JEST..A TO POTRZEBUJE CZASU.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

dziewczyny CO wy PODPISYWALISCIE PRZED OPERACJĄ?CZY PISALO TAM COŚ TAKIEGO ŻE W RAZIE KOMPLIKACJI ONI NIE PONOSZĄ ZA TO ODPOWIEDZIALNOŚCI?PROSZĘ O ODPOWIEDZ WAS.
Mi sie wydaje, ze zeby miec zapewniona podstawowa opieke med wystarczy, ze jestes zarejestrowana w PUP. WWtedy Twoje dziecko tez jest objete opieka. Oprocz tego sa do wykupienia rozne pakiety opieki medycznej w LuxMed, Medicover itp. Jezeli Twoj tz jest ojcem Twojego dziecka i ma umowe o prace, to dziecko powinno byc zgloszone u niego w pracy i ubezpieczone.

już są ojaaa
Stary 2013-01-26, 11:58   #11057
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi sie wydaje, ze zeby miec zapewniona podstawowa opieke med wystarczy, ze jestes zarejestrowana w PUP. WWtedy Twoje dziecko tez jest objete opieka. Oprocz tego sa do wykupienia rozne pakiety opieki medycznej w LuxMed, Medicover itp. Jezeli Twoj tz jest ojcem Twojego dziecka i ma umowe o prace, to dziecko powinno byc zgloszone u niego w pracy i ubezpieczone.
Przedpo witaj Jak sie czujesz?
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:59   #11058
Amanina
Raczkowanie

hej kochane, witam sie "z rana", ide robic kawe i Was czytac
przyszly stroje i czesc stanikow, porobie zdjecia
Stary 2013-01-26, 12:57   #11059
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

Cytat:
Napisane przez Amanina Pokaż wiadomość
hej kochane, witam sie "z rana", ide robic kawe i Was czytac
przyszly stroje i czesc stanikow, porobie zdjecia
zdjęcia o jak fajnie czekam
Stary 2013-01-26, 13:23   #11060
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Przedpo witaj Jak sie czujesz?
Witaj Amorcio. Czuję się dobrze, ale parę rzeczy mi dokucza:
- apetyt - już się prawie toczę, naprawdę, brzuch mi o mało nie pęknie, bo ciągle od wczoraj coś jem, mama przygotowała tyle rzeczy, a ja nie mogę się powstrzymać, przed chwilą pół słoika żurawiny zjadłam
- wstawanie - nie potrafię sobie sensownie poradzić ze wstawaniem z pozycji leżącej ,a jestem sama i nie ma mi kto pomóc.

Bólu nie odczuwam w ogóle. Co prawda wzięłam proszek, ale i bez niego raczej na pewno ból byłby do zniesienia.
Ciągle mi się chce spać. Usypiam w pozycji siedzącej, budzę się w leżące i 5 min zastanawiam się, jak się podnieść.
Dużo chodzę, ale przy każdym ruchu się zastanawiam, czy nie robię sobie krzywdy, ale tak leżeć nie potrafię. Raz straciłam lekko równowagę schodząc z łóżka i mnie coś zabolało w lewej piersi, ale mam nadzieję, że ok.
Dziewczynki po napiszcie, jak znacie jakiś patent na podnoszenie się i czy lepiej leżeć cały czas, bo ja sobie tego nie wyobrażam. Naszykowane 3 książki do czytania a ja weny kompmletnie na to nie mam.

już są ojaaa
Stary 2013-01-26, 13:30   #11061
french_miki
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Jestem super świeżaczkiem jeśli chodzi o jakiekolwiek fora, ale szczerze mówiąc po przeczytaniu setek Waszych postów stwierdzam, że jest to świetne miejsce aby się podzielić z Wami moimi troskami. Swoją operację mam w czwartek 31.01 czyli już za 5 dni! U mojego dr byłam wczoraj drugi raz i trochę mnie zaniepokoił, dlatego piszę do Was tutaj. Powiedział, że moje piersi są klasycznym przypadkiem niedorozwoju gruczołów piersiowych i przez to, że jest mało skóry na dole piersi, będzie to trudna operacja, a piersi na początku będą wyglądały dziwnie i będą mnie denerwować ;] ja bardzo dobrze zdaje sobie sprawę, że zanim one będą wspaniałe muszą przejść swoje, a teraz pytanie do WAS:
Czy któraś z Was miała też tę przypadłość i jest już po operacji?
Musze przyznać, że troszke się boję i mam nadzieję u Was znaleźć troszkę pocieszenia i entuzjazmu jaki na co dzień w Was widać
Buziaki
french_miki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 13:34   #11062
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez french_miki Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Jestem super świeżaczkiem jeśli chodzi o jakiekolwiek fora, ale szczerze mówiąc po przeczytaniu setek Waszych postów stwierdzam, że jest to świetne miejsce aby się podzielić z Wami moimi troskami. Swoją operację mam w czwartek 31.01 czyli już za 5 dni! U mojego dr byłam wczoraj drugi raz i trochę mnie zaniepokoił, dlatego piszę do Was tutaj. Powiedział, że moje piersi są klasycznym przypadkiem niedorozwoju gruczołów piersiowych i przez to, że jest mało skóry na dole piersi, będzie to trudna operacja, a piersi na początku będą wyglądały dziwnie i będą mnie denerwować ;] ja bardzo dobrze zdaje sobie sprawę, że zanim one będą wspaniałe muszą przejść swoje, a teraz pytanie do WAS:
Czy któraś z Was miała też tę przypadłość i jest już po operacji?
Musze przyznać, że troszke się boję i mam nadzieję u Was znaleźć troszkę pocieszenia i entuzjazmu jaki na co dzień w Was widać
Buziaki
Hey, ja jestem takim przypadkiem. W kartę mam wpisane w polu diagnoza - niedorozwój gruczołów piersiowych. Natomiast nie wypowiem się na temat tego jak odbiera się takie piersi po op, bo miałam ją dopiero w czwarte. Ale myślę, że jest tu dużo dziewczynek, które miał zbliżone właśnie do takiego stadium wyjściówki i będą mogły Ci pomóc.

już są ojaaa
Stary 2013-01-26, 14:23   #11063
ania2003
Raczkowanie

przedpo ja jak wstawałam to łapałam się za zgięte kolano i na zasadzie dźwigni wstawałam i wstaję, czasami trzeba się pokołysać, ale ja za każdym razem tak robiłam bez niczyjej pomocy

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

a jak się czujesz, bo my to w sumie obie styczniowe
Stary 2013-01-26, 14:40   #11064
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj Amorcio. Czuję się dobrze, ale parę rzeczy mi dokucza:
- apetyt - już się prawie toczę, naprawdę, brzuch mi o mało nie pęknie, bo ciągle od wczoraj coś jem, mama przygotowała tyle rzeczy, a ja nie mogę się powstrzymać, przed chwilą pół słoika żurawiny zjadłam
- wstawanie - nie potrafię sobie sensownie poradzić ze wstawaniem z pozycji leżącej ,a jestem sama i nie ma mi kto pomóc.

Bólu nie odczuwam w ogóle. Co prawda wzięłam proszek, ale i bez niego raczej na pewno ból byłby do zniesienia.
Ciągle mi się chce spać. Usypiam w pozycji siedzącej, budzę się w leżące i 5 min zastanawiam się, jak się podnieść.
Dużo chodzę, ale przy każdym ruchu się zastanawiam, czy nie robię sobie krzywdy, ale tak leżeć nie potrafię. Raz straciłam lekko równowagę schodząc z łóżka i mnie coś zabolało w lewej piersi, ale mam nadzieję, że ok.
Dziewczynki po napiszcie, jak znacie jakiś patent na podnoszenie się i czy lepiej leżeć cały czas, bo ja sobie tego nie wyobrażam. Naszykowane 3 książki do czytania a ja weny kompmletnie na to nie mam.
Super bardzo sie ciesze, ze czujesz sie w miare dobrze. Gratuluje Ci jedrnych cycuszkow. Kolejna plastikowa, pusta lala dolaczyla do grona cycolinek ( idac w mysl Rozmow w Toku) Jeju jak taka operacja negatywnie wplywa na kobiety...normalnie kasuje rozum Nie moge sie doczekac az ja bede taka plastikowa

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ania2003 Pokaż wiadomość
przedpo ja jak wstawałam to łapałam się za zgięte kolano i na zasadzie dźwigni wstawałam i wstaję, czasami trzeba się pokołysać, ale ja za każdym razem tak robiłam bez niczyjej pomocy

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

a jak się czujesz, bo my to w sumie obie styczniowe
Ania a jak teraz sie czujesz, jak funkcjonujesz po prawie 2 tygodniach
Stary 2013-01-26, 14:50   #11065
ania2003
Raczkowanie

Funkcjonuję dobrze , tak jak pisałam wcześniej już prawie wszystko robię.. Trochę jeszcze pobolewa , ale od 3 doby już nie piję żadnych leków przeciwbólowych. Jest to bardziej dyskomfort niż ból.
Nie mogę jeszcze się przyzwyczaić. Nie są jeszcze takie moje. Czekam, aż trochę się poluzują , bo na razie są mocno napięte.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

french_miki ja myślę , ze większość z nas to takie przypadki. A jakie masz wymiary i jaki będziesz miała implant?
Stary 2013-01-26, 14:58   #11066
Amorcio
Wtajemniczenie

Jak takie rzeczy czytam to bym robila op poczatkiem czerwca bo juz bym mogla biorac pod uwage koniec karmienia mojej corci ale to chyba nie jest dobry pomysl przed wakacjami i jakism krotkim wyjazdem w cieply rejon

Edytowane przez Amorcio
Czas edycji: 2013-01-26 o 15:07
Stary 2013-01-26, 15:03   #11067
anika75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaudeczka2010 Pokaż wiadomość
WITAM SIĘ Z RAŃCA w REWELACYJNYM HUMORZE....wnikać nie będę ale świetny jest...dawna takiego nie miałam..więc korzystam jak mogę...od kilku dni jest prawdziwa klaudia!!!
Oj Klauduś, nawet nie wiesz, jak przyjemnie się to czyta
Oby Cię ten humorek już nie opuszczał

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ostatnimi czasy i mi to dobrze znane
ale od lutego koniec rozpusty i jazda na nowo,teraz jeszcze ułamek z tego co zgubiłam mam w planie
Hihihi, Ty od lutego, a ja tak codziennie od jutra zaczynam

Cytat:
Napisane przez zabulek1 Pokaż wiadomość
A to z tym lysym , to juz przeszlosc za nudne, za krotkie i za malo energiczne Polecam to dla staruszkow na rozruszanie starych gnatów
Nie nooooo. Jak już człowiek się zmobilizuje to oczywiście kłody pod nogi!!! A to jakieś opaski, a to za krótkie i za mało energiczne

Ale zaraz, zaraz.....
Myaaaaa, Żaba nas od staruszków i gnatów wyzywa!!!

Przedpo, ze wstawaniem jeszcze długo będziesz miała problem . Ja robiłam tak, że jedną nogę zginałam w kolanie, pod kolanem łapałam się rękami i taką kołyskę trzeba było wykonać wybijając się jednocześnie i pomagając sobie drugą, wyprostowaną nogą
Stary 2013-01-26, 15:09   #11068
ania2003
Raczkowanie

Amorcio ja na Twoim miejscu zrobiłabym jednak po wakacjach.
Stary 2013-01-26, 15:21   #11069
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania2003 Pokaż wiadomość
Amorcio ja na Twoim miejscu zrobiłabym jednak po wakacjach.
Ja wiem, ze przed wakacjami bylo by malo rozsadne i pewnie bym zalowala bardzo szybko, ze nie poczekalam. Wszystkie letnie szalenstwa z dziecmi szlak by trafil
Stary 2013-01-26, 15:42   #11070
niezapominajka1987
Raczkowanie

[B]Przedpo Ty jesteś świeżynką więc pytam Ciebie w pierwszej kolejności. Czy masz jakieś siniaki na brzuchu? Krwiaki? I jak zniosłaś narkoze? Ja nigdy nie byłam pod narkozą i troche się boje tego co będzie po... A pytam o te siniaki bo prawdopodobnie po operacji będę szła do nowej pracy i tam będą konieczne badania lekarskie. No i nie chce przed jakimś obcym doktorem wyskoczyć z ewentualnymi siniakami na brzuchu i się tłumaczyć skąd się wzięły Dziewczyny miałyście siniaki?
niezapominajka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości