|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Cytat:
|
|
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2943 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki^^
|
|
|
|
#2944 | |||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dochodzą tu też stety lub niestety względy religijne. A taki lekarz ułatwiając komuś coś co jest niezgodne z tym co mówi kościół sam ma grzech na koncie. I jest ustawa jakaś tam mówi o wolności sumienia. A nakaz wypisywania lekarzom takich recept pewnie by ją łamał. Ja sobie chyba założę jakiś kościół i 1 przykazaniem będzie: 'nie będziesz wstawał przed 10' Cytat:
![]() I sama bym się bała gdyby nagle Polskę zaludniły w połowie obce nacje o bardzo odmiennej religii i kulturze.
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Porównanie wg mnie trafne, bo jestem zdania, że niektóre środowiska, jakby mogły, skonstruowałyby jedynie słuszną konstytucję opartą na tym, co uważa Watykan a jak komuś nie pasuje, to kulka w czaszkę.
|
|
|
|
|
#2946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociażby z kontrowersyjnymi tematami takimi jak eutanazja, aborcja czy antykoncepcja. Większość jest podyktowana przez KK (chciaż mam wrażenie, że z 70% tych krzyczących "nie dla aborcji" w sejmie, gdyby ich córka wpadła lecieliby do klinki) Państwo wg. mnie ma być świeckie. I idąc do lekarza guzik mnie obchodzi w co wierzy, jeśli ja potrzebuję legalnego środka i nie ma przeciwskazań inne niż medyczne chcę go dostać. Zresztą co jeśli lekarze jest Świadkiem Jehowy i odmówi przetoczenia krwi? |
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że jeśli ktoś wykonuje taki zawód, jak lekarz czy farmaceuta, to jego przekonania powinny zostać razem z kapciami w domu. Dzisiaj widząc spot zapowiadający wiadomości na polsacie, wkurzyłam się. Źle pokazuje się związki partnerskie przedstawiając tylko związki homo. Problem dotyczy także związków hetero, a o tym się już nie mówi, bo to mało kontrowersyjne i tym samym niemedialne. A co z ludźmi starszymi będącymi z kimś, żeby nie być samotnym a jednocześnie niechcący zawierać z tą osobą związku małżeńskiego? Rozumiem, że jako "bezproduktywni", nie mają racji bytu? Tak samo pary bezpłodne? Farsa jakaś Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-01-28 o 18:58 |
|
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
Krzyczeć zawsze łatwo, ale już widzę któregoś z tych posłów, którzy zgwałconej przez menela, wstrząśniętej trzynastoletniej córce zakazują aborcji, wiedząc, że ciąża rozwali jej życie. Nie jestem w 100% za aborcją, ale są przypadki, w których ją popieram - najpierw powinno się myśleć o zdrowiu i bezpieczeństwie matki.
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez takich hipokrytów podziemie aborcyjne kwitnie na całego. Kogo stać usunąć ciążę w normalnych warunkach, to to zrobi, kogo nie stać, to...wolę nawet nie myśleć przez co kobiety przechodzą. Jestem matką, ale jak widzę coraz więcej przypadków zabójstw dzieci, to jestem zdania: albo uprościć przepisy dotyczące adopcji dzieci, albo umożliwić przerwanie ciąży. A już najlepiej by było, gdyby ludzie byli wyedukowani seksualnie i nie trzeba było zabijać kilkutygodniowych płodów ani nikogo podrzucać do okienka życia. Co do obrońców życia...jestem ciekawa, czy takie osoby działają w hospicjach, pomagają sierotkom itd. W końcu dbają o życie poczęte...czyli logicznie także to już narodzone. Krzyczy się o obronę ciąż, zapominając o dzieciach, które niejednokrotnie wychowuje ulica, czy osobach starszych, które umierają w samotności, zaniedbane, albo głodne, bo emerytury są tak niskie, że nic, tylko ręce załamać. |
|
|
|
|
#2950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BioIvo - bez tego partner się nie dowie niczego w razie wypadku chociażby...więc ma to sens. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-01-28 o 19:57 |
|
|
|
|
#2955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie wiem jaką różnice robią posłom pary gejów w zwiażku nieformalnym a formalnym. Tak czy tak ich produktywność jest taka sama. |
|
|
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tabletka po również.
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakby samotna staruszka trafiła do szpitala to jej sąsiadka, która od kilku lat sie nią opiekuje nic nie mogłaby sie dowiedzieć?! Bo obca? Powinna być jakaś powszechna deklaracja typu: w razie wypadku i choroby powiadomić XYZ.
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że mój mąż musiał wypełniać deklarację w przychodni, że mogą mu udzielać informacji medycznych na mój temat. Tylko nie wiem, czy byliśmy przed, czy po ślubie. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-01-28 o 20:08 |
|
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przynajmniej do mojej np. dokumentacji medycznej i podejmowaniu decyzji związanych z leczeniem ( w przypadku kiedy ja nie jestem w stanie ), mogą nie tylko rodzice, ale też jedna niespokrewniona osoba. Podpisywałam deklarację w przychodni. |
|
|
|
|
#2962 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2963 |
|
Konto usunięte
|
Ja się dzisiaj dowiedziałam, że nie jestem Polką, bo nie przeszkadzają mi związki homoseksualne
|
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kiedyś przeczytałam, że też nie powinnam do kościoła chodzić, bo popieram in vitro . Nic tylko siedzieć w domu i |
|
|
|
|
#2965 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wracając do tematu, najbardziej w całym zamieszaniu urzekły mnie tłumaczenia posłów dlaczego zagłosowali w akurat taki sposób: Antoni Mężydło: Czy my musimy wyprzedzać tę rewolucję? Dziś na homoseksualizm jest moda. Rozmawiam z młodymi ludźmi i niektóre kobiety mają problem ze znalezieniem partnera, bo większość potencjalnych kandydatów nawet jak nie jest gejami, to udaje gejów. Piotr Tomański: Każdy obywatel ma takie same prawa, ale ja reprezentuję Podkarpacie. Ja wiem, że 90 procent osób chcących zalegalizowania takich związków jest heteroseksualnych, i ta ustawa mogłaby im pomóc, chociażby w sprawach wspólnego dziedziczenia. Ale jest też te 10 procent, jeszcze trudne w Polsce do zaakceptowania, jak widać nawet po debacie. Dla mnie to nie był jeszcze ten moment, aby za tym zagłosować. Na dziś ja zdecydowanie nie akceptuję tych 10 procent. Nie chodzi o to, żeby nie mieli łatwiej w rozliczeniach, bo każdy obywatel ma takie same prawa i obowiązki. Ale my reprezentujemy Podkarpacie, a u nas to jeszcze bardzo odległe, żeby popierać mniejszości homoseksualne. Tomasz Głogowski: Pomysł, by dwie panie czy dwóch panów rejestrowało związek, to fanaberia Mariusz Grad: Nie mam nic do homoseksualistów, ale parę powinni tworzyć kobieta i mężczyzna Marian Cycoń: Czy Polskę teraz stać na mało stabilne rodziny? Czy zatem Polskę stać, w obliczu niekorzystnych demograficznych zmian, na mało stabilne rodziny, czyli niestabilne związki partnerskie wychowujące dzieci? Z analiz NCCS (National Center for Charitable Statistics) wynika, że w krajach wysoko rozwiniętych Europy i Ameryki Północnej ze 100 proc. związków partnerskich pierwsze 10 lat wspólnie przeżywa zaledwie 31 proc. Podczas gdy małżeństw o charakterze cywilnym pierwsze wspólne 10 lat przeżywa średnio 47 proc. w Ameryce Północnej i 52 proc. w Europie. Znając te statystyki, nie możemy sobie pozwolić na jeszcze większe ryzyko rozpadu rodziny. Z powodu postępującego w ostatnich latach niżu demograficznego uważam, że należy wspierać tradycyjny model rodziny jako instytucję odpowiedzialnego małżeństwa. |
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3890883 4]ja się podobnie dowiedziałam o sobie ale w związku z tym, że ośmielam sie być zadowolona z emigracji i nie tęsknie za domem w Polsce
![]() wracając do tematu, najbardziej w całym zamieszaniu urzekły mnie tłumaczenia posłów dlaczego zagłosowali w akurat taki sposób: Antoni Mężydło: Czy my musimy wyprzedzać tę rewolucję? Dziś na homoseksualizm jest moda. Rozmawiam z młodymi ludźmi i niektóre kobiety mają problem ze znalezieniem partnera, bo większość potencjalnych kandydatów nawet jak nie jest gejami, to udaje gejów. Piotr Tomański: Każdy obywatel ma takie same prawa, ale ja reprezentuję Podkarpacie. Ja wiem, że 90 procent osób chcących zalegalizowania takich związków jest heteroseksualnych, i ta ustawa mogłaby im pomóc, chociażby w sprawach wspólnego dziedziczenia. Ale jest też te 10 procent, jeszcze trudne w Polsce do zaakceptowania, jak widać nawet po debacie. Dla mnie to nie był jeszcze ten moment, aby za tym zagłosować. Na dziś ja zdecydowanie nie akceptuję tych 10 procent. Nie chodzi o to, żeby nie mieli łatwiej w rozliczeniach, bo każdy obywatel ma takie same prawa i obowiązki. Ale my reprezentujemy Podkarpacie, a u nas to jeszcze bardzo odległe, żeby popierać mniejszości homoseksualne. Tomasz Głogowski: Pomysł, by dwie panie czy dwóch panów rejestrowało związek, to fanaberia Mariusz Grad: Nie mam nic do homoseksualistów, ale parę powinni tworzyć kobieta i mężczyzna Marian Cycoń: Czy Polskę teraz stać na mało stabilne rodziny? Czy zatem Polskę stać, w obliczu niekorzystnych demograficznych zmian, na mało stabilne rodziny, czyli niestabilne związki partnerskie wychowujące dzieci? Z analiz NCCS (National Center for Charitable Statistics) wynika, że w krajach wysoko rozwiniętych Europy i Ameryki Północnej ze 100 proc. związków partnerskich pierwsze 10 lat wspólnie przeżywa zaledwie 31 proc. Podczas gdy małżeństw o charakterze cywilnym pierwsze wspólne 10 lat przeżywa średnio 47 proc. w Ameryce Północnej i 52 proc. w Europie. Znając te statystyki, nie możemy sobie pozwolić na jeszcze większe ryzyko rozpadu rodziny. Z powodu postępującego w ostatnich latach niżu demograficznego uważam, że należy wspierać tradycyjny model rodziny jako instytucję odpowiedzialnego małżeństwa. Argument o Podkarpaciu mnie urzekł |
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, bo jak nie zalegalizują związków partnerskich, to gejom nagle się odwidzi, przestaną być gejami i zaczną robić dzieci jak na prawdziwych patriotów zatroskanych o społeczeństwo przystało.
Btw chodziłam z synem Mężydły do liceum, chyba powinnam mu złożyć kondolencje...
|
#2968 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
Moda na homoseksualizm... Bardzo rzadko skarżę się na Polskę czy Polaków, ale jak pomyślę, że tak bezgranicznie głupi człowiek ma mnie reprezentować, to mi się odechciewa żyć.
|
#2970 |
|
Zadomowienie
|
O bożeno autentycznie niedługo przestanę się przyznawać, że jestem z Podkarpacia... . Nie chce żeby ktokolwiek łączył mnie z takimi poglądami tudzież blogerkami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

. Porównanie wg mnie trafne, bo jestem zdania, że niektóre środowiska, jakby mogły, skonstruowałyby jedynie słuszną konstytucję opartą na tym, co uważa Watykan a jak komuś nie pasuje, to kulka w czaszkę.

. To tak jakbyście Wy - nie wiedząc o co chodzi, nagle podawały jakieś info z tego zdarzenia 

. Kiedyś przeczytałam, że też nie powinnam do kościoła chodzić, bo popieram in vitro
. Nic tylko siedzieć w domu i