|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Hejka , hej hej
![]() Skąd Wy bierzecie tyle czasu na bazgranie tu ja sie pytam?? ![]() Konczi ale moja synowa cudnie wygląda w tym łóżeczku ![]() ![]() U nas wraca wsio do normy ze zdrówkiem ![]() W tym tygodniu tż idzie po recepte na szczepionke i 7 lutego idziemy sie badać i jak bedzie wsio git to bedziemy sie szczepić... Jest też coś na co moj szkrab jest uczulony a ja cholere nie wiem na co. Na policzku zrobiła mu sie plama czerwona, szorstka i lekko łuszcząca sie. Nie wiem od czego to bo kiedys mu to wyskoczylo jakies, 3 m-ce temu i myslałam ze to po kremie nivea. Wiec odstawiłam, ale znowu potem sie pojawiało i znikało. Teraz ma to cały czas i nie wiem od czego. Odstawiłam kaszki i kleiki i był przez 3 dni na samym mleku ale nie pomogło. A może to od mleka? Ale kurde pije je od urodzenia. Nie wiem co to może być. Smaruje mu oliwką to żeby nawilżyć a tż powiedział żeby jeszcze spróbować rumiankiem przemywać... No to przemywam. Musze pediatry zapytać z czego to moze być. Eeehhh... |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
jak to ciągle pracujesz?????? ![]() Cytat:
Kochana dzisiaj skończył mi się macierzyński teraz mam do 1 kwietnia urlop .... ale cała ma historia na klubiku jakby co ... zresztą urlop szybko mija jak sama wiesz a Duska ma ubrane bodziaki z taką ala sukieniunia wygląda jak strój baletnicy, dostałyśmy to od wizażowej cioci Darianki ![]() ![]() Cytat:
silna dziewczynka kochana ... ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
Iwuś mam to samo z Duską .. plamka zniknęła ale ostatnio się pojawiła jak będę u pediatry to podpytam o to ..
![]() |
#4533 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie widziałaś jak pisałam, że np. cały dzień w pracy bylismy? jeżdżę razem z mężem i małą do pracy i między obowiązkami zajumujemy się nią na zmianę nie jeździmy codziennie ale czasem jak trzeba to i codziennie na 2 lub 3 godzinki poza tym jestem cały czas pod telefonem i w razie jakiejś awarii to wsiadamy i jedziemy do pracki teraz mamy remont na stacji i ostatnio spędzaliśmy po normalnym etatowym dniu tam no u mnie jest o tyle super, że ja dziecko zabieram ze sobą i nikt o tym złego słowa nie mówi w sensie z przełozonych jak przyjadą na wizytę ty nie masz tego komfortu i szczerze współczuję, bo ja jeszcze nie jestem kompletnie gotowa psychicznie rozstać się z małą ale wiem, że gdybym musiała to już wcześniej bym się do tego przygotowała psychicznie właśnie tak jak np teraz sobie "planuję" że jak skończy pół roku i przyjdzie wiosna to ja zaczynam wychodzić do znajomych a ją zostawiać z mężem na kilka godzin a nie tylko na chwilkę jak wyskakuję do piekarni obok bloku czy do mięsnego tak sobie to powtarzam i wiem, że jak przyjdzie ten moment to po prostu tak zrobię dlatego też wiem, że i wy sobie poradzicie i ogarniecie nową rzeczywistość ![]() trzymam za was kciuki a w koszuli i kamizelce możesz się zaprezentować, tylko ja bym wybrała taką luźniejszą koszulę trochę w męskim typie i do tego kamizelkę przy twojej figurze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fabiś śpi,wykąpie go o 20 i też zmykam spać bo masakra jaka zmęczona jestem. Duśka śliczna! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja pierdykam, jakiś baran jeździ mi pod blokiem na quadzie w te i z powrotem ![]() ![]() Na jakimś popierniczonym osiedlu mieszkam bo tu sami kretyni w koło. Aż sie boje co zaś w lato sie tu bedzie działo, wiecznie głośno - szczególnie nocami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do buźki to rumianek może uczulać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast moja kuzynka powiedziała dokładnie tak: "wypierd.... to mleko, to najgorsze ścier.o jakie jest, ma dużo krowiego odczynu". Z racji tego, że tak powiedziała to porównałam składy - w internecie jest dostępny. Porównaj sobie też i sami zdecydujcie, skoro Filipek go toleruje to czy jest sens zmieniać? Wiem, że Mati Tamlin dostaje raz dziennie i Colds chyba też daje Bebiko Melci. Swoją drogą wiem Kochana o czym piszesz, jak mówisz, że życia własnego nie masz... Dobraliśmy sobie dzieciaczków charakterami... Będzie mieszanka wybuchowa ![]() Katiaska dziękuję za informacje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() Swojego też spróbowałam:P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
Zacytowałam wszystko pięknie i przez przypadek skasowałam
![]() Ivoncia cieszę się że ze zdrówkiem lepiej,oby tak dalej ![]() Filusia tulę bardzo,bardzo mocno i pomodlę się za Twoją rodzinkę. Trzymaj się kochana. Iwa tez bym niezle nawtykała gościowi,to zadne jego głupie tłumaczenie. Byłam u koleżanki jak wcześniej pisałam i jej bobaska,ma miesiąc,jaki on malutki ![]() Jak przyjechałam do domku i zobaczyłam moją Zuzię to taka dorosła mi się wydała ![]() Ale biedny,malutki ma kolki i jak sobie przypomniałam początki nasze to cieszę się że to za nami.
#4539 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() ale dzień za nami, nie chce mi się pisać nawet, miało być miło a wyszło jak zwykle ![]() Do tego doszedł jeszcze foch na cycka. Iwa, strasznie współczuję przeżyć! Zmykam do spania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyszła kiecka z Zary, przeceniona z 299 na 79. Cudna! Ale nigdy nie dałabym za nią tej pierwotnej ceny ![]() Wrzucam zdjęcie na maila ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Gda super sukienka,w moim stylu ![]() Katiem zapomniałam napisać,zdjęcia cudne a Ty śliczna ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 |
Zadomowienie
|
czesc
![]() iwa o kurde, tez bym sie wystraszyla;/ rany boskie... zaraz ponadrabiam wiecej, tylko sie pochwale, ze dzis trzymalam Mikiego na kolanach tak pollezaco, ten tradycyjnie zaczal zwijac sie w kuleczke, a tu nagle jak sie nie wyprostuje i nie podniesie glowki! ![]() ![]() ![]()
#4543 |
Zakorzenienie
|
Gda super sukienka
![]()
#4544 |
Rozeznanie
|
Gda, piękna sukienka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
Afternoon pozwolę sobie naskrobać do Ciebie jutro wiadomość na pw,będzie dość długa,mogę
![]()
#4546 | |||
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja nadal fatalnie się czuję. Nie wiem o co chodzi, bo nie mam ani gorączki, ani innych grypowych objawów. ![]() A jak już mowa o tym, to jutro idziemy na kontrolę do pediatry. Trzymajcie proszę kciuki za Antka. ![]() I najważniejsze... Antoś dziś skończył 3 miesiące!!! ![]() ![]() ![]() Konczi - bardzo współczuję powrotu do pracy, tulę mocno. ![]() Katiem - przepiękna kobieta z Ciebie! Jak wczoraj zobaczyłam fotkę to wzroku nie mogłam oderwać. Zazdroszczę świętnej figury! Sojka - śliczna Zośka w sukience! Chyba jej się spodobała. ![]() Iwa - aż dostałam gęsiej skórki! Z całego serducha współczuję przeżyć! Całe szczęście, że nic Wam się nie stało. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4547 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj pomidora zgnitka wywaliłam akurat ![]() Kurcze, czyli herbatke rumiankowa jak on sobie pije to może uczulić??? Dziękuje kochana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Rozeznanie
|
Dearlie, obstawiam,że to Dukan - mój tato będąc na tej diecie miał identyczne objawy
![]() Brawa dla Antosia za kolejny miesiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
Dearlie widzę że przerwałaś już dietę,to dobrze,organizm wróci do równowagi.
Wszystkiego co najlepsze dla Antka ![]()
#4552 | ||||
Zakorzenienie
|
Ale żeście naprodukowały
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze że nic Wam się nie stało ![]() Cytat:
A Dusia jest boska, z sadzaniem to chyba już taką obłożoną poduszkami możesz. Mój Mati już wcale nie chce leżeć, jak go wezmę na kolana to bach, zaprze się i siedzi, wszyscy są w szoku bo on siedzi tak sztywno, główka prościutko. Ale nie pozwalam mu jeszcze za bardzo. Nadrabiam dalej... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4554 |
Rozeznanie
|
Dearlie, myślę, że osłabienie zimowe i po ciąży forma nie ta - ja to widzę chociażby po wypadaniu włosów, gorszej kondycji skóry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Wtajemniczenie
|
czytam i czytam i nie wiem od czego zacząć
![]() Dearlie zdrowka kochana ![]() wszystkiego najlepszego dla Antosia, Dusi, Jasia, i Mikiego ![]() Kraven super ![]() Gda aaaaaaaaaaa nie pokazuj mi takich rzeczy ![]() I bardzo dziękuję dziewczyny za komplementy ![]() ![]() ![]() Filusia, Lourose tulę mocno ![]() Ja wlaśnie szukam przedszkola dla mojego starszego bo chce by na wiosnę poszedl. Ale się dowiedzialam, ze w grę wchodzi tylko prywatne bo publiczne od września, chyba, ze mialby 3 lata to jest szansa od marca - ale nie ma. I wlaściwie jestem na szarym końcu listy bo pierwszeństwo mają dzieci samotnych matek i dzieci ojców ktorzy siedzą w kiciu ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- A jutro jade zawiesić dzialalność bo w lutym kończy mi się macierzyński, a skladka póki co za wysoka. Tamlin orientujesz się może czy podając termin do kiedy zawieszam mogę go w każdej chwili skrócić lub wydlużyć? póki co chcę tylko do czerwca. |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() laptok odmawia mi posłuszeństwa i muszę na stacjonarnym trupie działać, a tu nie mam hasła na maila i nie zobaczę kiecki gda ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
Kłądę się spać.
Jutro będę dopiero wieczorem bo rano jadę z Zuzią do koleżanki i jej córeczki na cały dzień. Spokojnej nocy kochane ![]()
![]() |
#4558 |
Wtajemniczenie
|
Tamlin
![]() Ja tez wlasnie sie męcze z kompem bo mąż zabral mojego laptopa i zostawil mi taka starowinkę, który musi ciągle na kablu wisieć. A kabel strasznie krótki więc siedzę na podlodze i już mnie boli i kręgoslup i nogi... My mamy mleko Babydream w razie co. Mialam jedno opakowanie Bebiko, ale Pawel wychlal ![]() ![]() Co do kaszek to ja kupowalam owsianą i jaglaną. A później jak Pawel byl starszy to wielozbozową. |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki ![]() parę dni mnie nie było, ale jestem na bieżąco z Wami ![]() w środę czeka nas szczepienie, ale Iga mi coś kaszle co prawda nie jest częsty ten kaszel, no ale martwi mnie...chociaż ona na chorą nie wygląda.. chciałam dziś iść ale było tyle ludzi, że by jeszcze bardziej zarazków złapała ![]() Lilka powiedz mi Ty idziesz jutro z Kinia do tego neurologa?dobrze pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Wtajemniczenie
|
Tamlin a dobrze pamiętam, że dajesz kaszkę Matiemu na wieczór?
Bo mlody mi coraz częściej się budzi i już chyba więcej potrzebuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.