Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-28, 17:57   #4531
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hejka , hej hej
Skąd Wy bierzecie tyle czasu na bazgranie tu ja sie pytam??

Konczi ale moja synowa cudnie wygląda w tym łóżeczku ten uśmiech świetny

U nas wraca wsio do normy ze zdrówkiem
W tym tygodniu tż idzie po recepte na szczepionke i 7 lutego idziemy sie badać i jak bedzie wsio git to bedziemy sie szczepić...
Jest też coś na co moj szkrab jest uczulony a ja cholere nie wiem na co.
Na policzku zrobiła mu sie plama czerwona, szorstka i lekko łuszcząca sie.
Nie wiem od czego to bo kiedys mu to wyskoczylo jakies, 3 m-ce temu i myslałam ze to po kremie nivea. Wiec odstawiłam, ale znowu potem sie pojawiało i znikało.
Teraz ma to cały czas i nie wiem od czego. Odstawiłam kaszki i kleiki i był przez 3 dni na samym mleku ale nie pomogło. A może to od mleka? Ale kurde pije je od urodzenia.
Nie wiem co to może być. Smaruje mu oliwką to żeby nawilżyć a tż powiedział żeby jeszcze spróbować rumiankiem przemywać...
No to przemywam. Musze pediatry zapytać z czego to moze być. Eeehhh...
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 17:59   #4532
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
księżniczka śliczna
Konczi ja wcale nie miałam macierzyńskiego no ale mam też nienormowany czas pracy i tutaj jest plus bo na pełny etat nie muszę chodzić
poradzicie sobie - oswoicie się z nową sytuacją

jak to ciągle pracujesz??????

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Konczita, niesamowicie Ci współczuję
nie wyobrażam sobie tego
A czy Ty czasem nie miałaś mieć urlopu wypoczynkowego, czy coś ominęłam?

Mi się macierzyński kończy w czwartek
ale mam zgodę na wypoczynkowy zaległy (8tygodni aż). tyle, że chcieliby żebym wróciła przed świetami a później urlop wykorzystywała.
póki co wciaż żyję nadzieją (trzymać mi tu kciuki proszę), że wszystko pójdzie po mojej myśli i za 2mce pójdę na 4-5 mcy wychowawczego

niestety.. polska rzeczywistość...
chyba we Francji, kobieta, która zajmuje się domem i wychowuje dzieci (do wieku szkolnego chyba), dostaje coś w rodzaju pensji na sensownym poziomie, ma wszystkie świadczenia i składki emerytalne.
tak sobie myślę, że nawet gdybym dostała najniższą krajową, to zostałabym w domu... a tak ... ech.. szkoda gadać

BTW Dusia słodko wygląda! i jaka duża!
tą spódniczkę to jej kupiłaś na all?

Kochana dzisiaj skończył mi się macierzyński teraz mam do 1 kwietnia urlop .... ale cała ma historia na klubiku jakby co ... zresztą urlop szybko mija jak sama wiesz
a Duska ma ubrane bodziaki z taką ala sukieniunia wygląda jak strój baletnicy, dostałyśmy to od wizażowej cioci Darianki którą pozdrawiamy jakby podczytywała hihihi

Cytat:

Zuzanka też już się do siedzenia rwie. I się trzyma za nogawkę albo stópki, żeby się nie chwiać i nie polecieć do tyłu albo na boki

silna dziewczynka kochana ...

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Hejka , hej hej
Skąd Wy bierzecie tyle czasu na bazgranie tu ja sie pytam??

Konczi ale moja synowa cudnie wygląda w tym łóżeczku ten uśmiech świetny

U nas wraca wsio do normy ze zdrówkiem
W tym tygodniu tż idzie po recepte na szczepionke i 7 lutego idziemy sie badać i jak bedzie wsio git to bedziemy sie szczepić...
Jest też coś na co moj szkrab jest uczulony a ja cholere nie wiem na co.
Na policzku zrobiła mu sie plama czerwona, szorstka i lekko łuszcząca sie.
Nie wiem od czego to bo kiedys mu to wyskoczylo jakies, 3 m-ce temu i myslałam ze to po kremie nivea. Wiec odstawiłam, ale znowu potem sie pojawiało i znikało.
Teraz ma to cały czas i nie wiem od czego. Odstawiłam kaszki i kleiki i był przez 3 dni na samym mleku ale nie pomogło. A może to od mleka? Ale kurde pije je od urodzenia.
Nie wiem co to może być. Smaruje mu oliwką to żeby nawilżyć a tż powiedział żeby jeszcze spróbować rumiankiem przemywać...
No to przemywam. Musze pediatry zapytać z czego to moze być. Eeehhh...

Iwuś mam to samo z Duską .. plamka zniknęła ale ostatnio się pojawiła jak będę u pediatry to podpytam o to ..
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 18:14   #4533
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

jak to ciągle pracujesz??????

Kochana dzisiaj skończył mi się macierzyński teraz mam do 1 kwietnia urlop .... ale cała ma historia na klubiku jakby co ... zresztą urlop szybko mija jak sama wiesz
a Duska ma ubrane bodziaki z taką ala sukieniunia wygląda jak strój baletnicy, dostałyśmy to od wizażowej cioci Darianki którą pozdrawiamy jakby podczytywała hihihi

silna dziewczynka kochana ...

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Iwuś mam to samo z Duską .. plamka zniknęła ale ostatnio się pojawiła jak będę u pediatry to podpytam o to ..
ano pracuję
nie widziałaś jak pisałam, że np. cały dzień w pracy bylismy?
jeżdżę razem z mężem i małą do pracy i między obowiązkami zajumujemy się nią na zmianę
nie jeździmy codziennie ale czasem jak trzeba to i codziennie na 2 lub 3 godzinki
poza tym jestem cały czas pod telefonem i w razie jakiejś awarii to wsiadamy i jedziemy do pracki
teraz mamy remont na stacji i ostatnio spędzaliśmy po normalnym etatowym dniu tam
no u mnie jest o tyle super, że ja dziecko zabieram ze sobą i nikt o tym złego słowa nie mówi w sensie z przełozonych jak przyjadą na wizytę
ty nie masz tego komfortu i szczerze współczuję, bo ja jeszcze nie jestem kompletnie gotowa psychicznie rozstać się z małą
ale wiem, że gdybym musiała to już wcześniej bym się do tego przygotowała psychicznie właśnie tak jak np teraz sobie "planuję" że jak skończy pół roku i przyjdzie wiosna to ja zaczynam wychodzić do znajomych a ją zostawiać z mężem na kilka godzin a nie tylko na chwilkę jak wyskakuję do piekarni obok bloku czy do mięsnego
tak sobie to powtarzam i wiem, że jak przyjdzie ten moment to po prostu tak zrobię
dlatego też wiem, że i wy sobie poradzicie i ogarniecie nową rzeczywistość
trzymam za was kciuki
a w koszuli i kamizelce możesz się zaprezentować, tylko ja bym wybrała taką luźniejszą koszulę trochę w męskim typie i do tego kamizelkę przy twojej figurze
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 18:22   #4534
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Sojka piękna Zosieńka

Iwa, co za wariat, dobrze, że jesteście całe i zdrowe

Ja wracam do pracy we wrześniu. Poniewaz pracujemy z mężzem w tym samym miejscu, przełozony obiecał rozsądnie rozdzielić nam dyżury, tak, żeby zawsze ktos z nas był w domu . No i jeszcze pomoc dziadka, tzn.mojego taty zobaczymy, jak damy radę w praktyce.

Jesli chodzi o kolory ciuszków, to lubię dziewczynki w innych kolorach niż wszechdominujący róż, w brązach, szarościach, granatach, zielniach, fioletach Z kolei Filip ma mnóstwo ubranek w brązach właśnie , beżach, kremach, rudościach, granatach

Colds pytałas o wiosenne kurtki - u mnie na pewno czarna ramoneska, brązaowa ramoneska z ćwiekami, z bardziej eleganckich mam kremowy trenczyk

W temacie trunków, wczoraj pozwoliłam sobie na kiliszek białego pólsłodkiego wina , gdy Młody zasnął

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Kochane mam jeszcze pytanie do mamuś,które karmią bądź dokarmiają mm - jakie mleko polecacie? Ja jestem ciemna w tym temacie, bo Filip był od urodzenia na piersi, a gdy w zeszłym tygodniu przyszła potrzeba dokarmiania, mąż kupił Bebiko. Małemu smakuje, aczkolwiek ja nie wiem , co o nim sądzicie? Co Wy podajecie maluchom i chwalicie sobie? Będę wdzięczna za sugestie
My używamy mleko Hipp i bardzo sobie chwalimy

Fabiś śpi,wykąpie go o 20 i też zmykam spać bo masakra jaka zmęczona jestem.

Duśka śliczna!

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 18:43   #4535
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

To kochana jak sie dowiesz co to to daj znać oki? wiem że u nas może to być coś innego ale niekoniecznie

Ja pierdykam, jakiś baran jeździ mi pod blokiem na quadzie w te i z powrotem jak ci.ulne jakim kartoflem w łeb zaraz
Na jakimś popierniczonym osiedlu mieszkam bo tu sami kretyni w koło. Aż sie boje co zaś w lato sie tu bedzie działo, wiecznie głośno - szczególnie nocami
Stary 2013-01-28, 19:05   #4536
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
To kochana jak sie dowiesz co to to daj znać oki? wiem że u nas może to być coś innego ale niekoniecznie

Ja pierdykam, jakiś baran jeździ mi pod blokiem na quadzie w te i z powrotem jak ci.ulne jakim kartoflem w łeb zaraz
Na jakimś popierniczonym osiedlu mieszkam bo tu sami kretyni w koło. Aż sie boje co zaś w lato sie tu bedzie działo, wiecznie głośno - szczególnie nocami
A pierdyknij jakim zgnitym pomidorem
Co do buźki to rumianek może uczulać
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 19:28   #4537
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Kochane mam jeszcze pytanie do mamuś,które karmią bądź dokarmiają mm - jakie mleko polecacie? Ja jestem ciemna w tym temacie, bo Filip był od urodzenia na piersi, a gdy w zeszłym tygodniu przyszła potrzeba dokarmiania, mąż kupił Bebiko. Małemu smakuje, aczkolwiek ja nie wiem , co o nim sądzicie? Co Wy podajecie maluchom i chwalicie sobie? Będę wdzięczna za sugestie
Maja dostała kilka razy właśnie Bebiko jak szłam do szkoły, a nie starczyło mojego ściągnietego (i po raz kolejny zła jestm na siebie, że nie odłożyłam kasy na porządny laktator). Dobrze je toleruje, nic jej po nim nie jest.
Natomiast moja kuzynka powiedziała dokładnie tak: "wypierd.... to mleko, to najgorsze ścier.o jakie jest, ma dużo krowiego odczynu".
Z racji tego, że tak powiedziała to porównałam składy - w internecie jest dostępny. Porównaj sobie też i sami zdecydujcie, skoro Filipek go toleruje to czy jest sens zmieniać? Wiem, że Mati Tamlin dostaje raz dziennie i Colds chyba też daje Bebiko Melci.
Swoją drogą wiem Kochana o czym piszesz, jak mówisz, że życia własnego nie masz... Dobraliśmy sobie dzieciaczków charakterami... Będzie mieszanka wybuchowa.

Katiaska dziękuję za informacje. Przeczytałam, ale nie odpisałam, bo się uczyłam

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Filusia nie śmiem pytać co sie stało Kochana, po prostu przytulam pomodlę się za Ciebie.

Iwa dzięki, też coś wlaśnie slyszałam, że słodkie
Słodkie, ja spróbowałam, nawet powiedziałabym, że bardzo słodkie
Swojego też spróbowałam:P
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 19:36   #4538
marta1986222
Zakorzenienie

Zacytowałam wszystko pięknie i przez przypadek skasowałam

Ivoncia cieszę się że ze zdrówkiem lepiej,oby tak dalej

Filusia tulę bardzo,bardzo mocno i pomodlę się za Twoją rodzinkę.
Trzymaj się kochana.

Iwa tez bym niezle nawtykała gościowi,to zadne jego głupie tłumaczenie.

Byłam u koleżanki jak wcześniej pisałam i jej bobaska,ma miesiąc,jaki on malutki
Jak przyjechałam do domku i zobaczyłam moją Zuzię to taka dorosła mi się wydała

Ale biedny,malutki ma kolki i jak sobie przypomniałam początki nasze to cieszę się że to za nami.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 19:53   #4539
lourose
Wtajemniczenie

Hejka
ale dzień za nami, nie chce mi się pisać nawet, miało być miło a wyszło jak zwykle
Do tego doszedł jeszcze foch na cycka.

Iwa, strasznie współczuję przeżyć!
Zmykam do spania
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 19:54   #4540
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Byłam u koleżanki jak wcześniej pisałam i jej bobaska,ma miesiąc,jaki on malutki
Jak przyjechałam do domku i zobaczyłam moją Zuzię to taka dorosła mi się wydała

Ale biedny,malutki ma kolki i jak sobie przypomniałam początki nasze to cieszę się że to za nami.
Ojej ja też cieszę się, że to już za nami!!!

Przyszła kiecka z Zary, przeceniona z 299 na 79. Cudna! Ale nigdy nie dałabym za nią tej pierwotnej ceny
Wrzucam zdjęcie na maila
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:08   #4541
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Hejka
ale dzień za nami, nie chce mi się pisać nawet, miało być miło a wyszło jak zwykle
Do tego doszedł jeszcze foch na cycka.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ojej ja też cieszę się, że to już za nami!!!

Przyszła kiecka z Zary, przeceniona z 299 na 79. Cudna! Ale nigdy nie dałabym za nią tej pierwotnej ceny
Wrzucam zdjęcie na maila
Ide obczaić kieckę

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Gda super sukienka,w moim stylu

Katiem zapomniałam napisać,zdjęcia cudne a Ty śliczna

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-28, 20:08   #4542
LadyBeatta
Zadomowienie

czesc
iwa o kurde, tez bym sie wystraszyla;/ rany boskie...

zaraz ponadrabiam wiecej, tylko sie pochwale, ze dzis trzymalam Mikiego na kolanach tak pollezaco, ten tradycyjnie zaczal zwijac sie w kuleczke, a tu nagle jak sie nie wyprostuje i nie podniesie glowki! zdolna dziecina a dzis koczy 19 tygodni
Stary 2013-01-28, 20:10   #4543
kraven
Zakorzenienie

Gda super sukienka

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:16   #4544
afternoon
Rozeznanie

Gda, piękna sukienka
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:21   #4545
marta1986222
Zakorzenienie

Afternoon pozwolę sobie naskrobać do Ciebie jutro wiadomość na pw,będzie dość długa,mogę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-28, 20:24   #4546
Dearlie
Zakorzenienie

Hej.
Ja nadal fatalnie się czuję. Nie wiem o co chodzi, bo nie mam ani gorączki, ani innych grypowych objawów. Jestem straszliwie osłabiona, mogłabym spać całymi dniami i mam wrażenie, że głowa to mi wybuchnie. Byłam na diecie, ale ją odstawiłam, bo obawiam się, że to może być przyczyną. Zobaczymy czy przejdzie. Oby, bo już w styczniu wyczerpaliśmy limit chorób na cały rok.

A jak już mowa o tym, to jutro idziemy na kontrolę do pediatry. Trzymajcie proszę kciuki za Antka.

I najważniejsze... Antoś dziś skończył 3 miesiące!!!

Konczi - bardzo współczuję powrotu do pracy, tulę mocno. Duśka na zdjęciach przecudna!

Katiem - przepiękna kobieta z Ciebie! Jak wczoraj zobaczyłam fotkę to wzroku nie mogłam oderwać. Zazdroszczę świętnej figury!

Sojka - śliczna Zośka w sukience! Chyba jej się spodobała.

Iwa - aż dostałam gęsiej skórki! Z całego serducha współczuję przeżyć! Całe szczęście, że nic Wam się nie stało.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
ale się wyspałam, Kinga spała od 21 do 5:50, ja od 22 Moje dziecko pierwszy raz w życiu przespało cała noc, tylko cycki mnie bolały i bluzka cała mokra i prześcieradło od mleka
Brawo Kinia!

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
mam doła... i żyć mi się odechciewa
dlatego nie ma mnie teraz i przez najbliższy czas nie będę miała głowy żeby nawet nadrabiać...
tak mi ciężko
najgorzej że nawet nie mam z kim szczerze porozmawiać i się wyżalić
mam nadzieję że o mnie nie zapomnicie - bardzo Was serdecznie proszę o modlitwę za całą moją rodzinę...

pozdrawiam Was Kochane
Tulę bardzo mocno!!!

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z USG. Naczyniak całe szczęście nic nie nacieka, znajduje się pod skórą i ma 2 x 2 cm. Powinien się wchłonąć
Wspaniała wiadomość!
Stary 2013-01-28, 20:29   #4547
afternoon
Rozeznanie

Cytat:
Afternoon pozwolę sobie naskrobać do Ciebie jutro wiadomość na pw,będzie dość długa,mogę

Jasne, dawaj
Stary 2013-01-28, 20:30   #4548
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
A pierdyknij jakim zgnitym pomidorem
Co do buźki to rumianek może uczulać

wczoraj pomidora zgnitka wywaliłam akurat
Kurcze, czyli herbatke rumiankowa jak on sobie pije to może uczulić???

Cytat:

Ivoncia cieszę się że ze zdrówkiem lepiej,oby tak dalej
Dziękuje kochana
Stary 2013-01-28, 20:33   #4549
afternoon
Rozeznanie

Dearlie, obstawiam,że to Dukan - mój tato będąc na tej diecie miał identyczne objawy przerwij ją Kochana.

Brawa dla Antosia za kolejny miesiąc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-28, 20:35   #4550
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Gda super sukienka,w moim stylu
Cytat:
Gda super sukienka
Cytat:
Gda, piękna sukienka
Dzięki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Hej.
Ja nadal fatalnie się czuję. Nie wiem o co chodzi, bo nie mam ani gorączki, ani innych grypowych objawów. Jestem straszliwie osłabiona, mogłabym spać całymi dniami i mam wrażenie, że głowa to mi wybuchnie. Byłam na diecie, ale ją odstawiłam, bo obawiam się, że to może być przyczyną. Zobaczymy czy przejdzie. Oby, bo już w styczniu wyczerpaliśmy limit chorób na cały rok.
Kochana, dobrze że tę dietę odstawiłaś, ona baaardzo osłabia i przez to naraża na różne infekcje Myślę, że zima to nie najlepszy czas na Dukana. Zdrówka dla Ciebie i kciuki za Antosia!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:37   #4551
marta1986222
Zakorzenienie

Dearlie widzę że przerwałaś już dietę,to dobrze,organizm wróci do równowagi.

Wszystkiego co najlepsze dla Antka

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-28, 20:39   #4552
tamlin111
Zakorzenienie

Ale żeście naprodukowały Byliśmy u teściowej, Matiś dostał 50zł to mu smartfonika zamówiłam od razu. Kurde mama ani tata smarfona nie ma, a synuś będzie miał
Cytat:

kasiam kupiłam takie dwie grzechotki http://www.amko.com.pl/kolorowa-grze...5-id-7438.aspx i http://www.amko.com.pl/grzechotka--z...5-id-7446.aspx Teraz to są ulubione grzechotki
Czy mi na wzrok padło czy jedna kosztuje 30zł Przecież w pepco takie cuś tyle że z pieskiem a nie żyrafa za 4,99 jest.

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Co my dziś przeżyłyśmy na spacerze.... facet samochodem w nas wjechał... na szczęście skończyło się na strachu, ale jak sobie pomyślę co mogło się stać to aż mnie paraliżuje...
Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Szłam z wózkiem chodnikiem przy którym w odległości ok 6-7 m stoją domki szeregowe. I chodnik jest poprzecinany wjazdami do tych posesji. W momencie jak przechodziłam przez taki wjazd gość ruszył z niego (z mojej lewej) autem na wstecznym i tak odbijając lekko w bok chcąc wyjechać na ulicę. "Kantem" auta uderzył w wózek i jeszcze nie zdążył wyhamować i tak pociągnął bokiem auta po boku wózka, zatrzymał się gdy lusterko boczne trafiło na mój łokieć. Ja w tym wszystkim starałam się jakoś zrobić unik wózkiem w prawo... Facet się przestraszył, wyskoczył z auta, niemal na kolanach mnie przepraszał, nie widział mnie, nie wie co się stało, jak to się mogło stać... że się spieszył, ze ma jakiś zaganiany dzień, że nie pomyślał...O matko, jak ja go zwyzywałam... nie sądziłam nawet że znam takie słowa. Bogu dziękuję że skończyło się tylko na strachu, łzach i trzęsących się nogach. Alicja na szczęście chyba nawet nie zauważyła że coś dziwnego się stało bo nawet nie zapłakała. Cieszę się teraz że mam ciężki, nisko osadzony wózek na dużych kołach, który niełatwo jest przewrócić, bo przy innym to wszystko mogłoby inaczej się skończyć... Jezu, jakby coś się stało mojemu dziecku to bym tam gościa na miejscu za☠☠☠ała chyba...
ło matko, umarłabym jak nic i straszyła dziada po nocach.
Dobrze że nic Wam się nie stało

Cytat:
Dziewczynki poradźcie mi ... jestem większych rozmiarów jak wiecie .. i czy mi pasuje wyskoczyć w koszuli i kamizelce???

DUśka jest zabójcza a jak się ją posadzi to ma taki uśmiech .. popatrzcie ..
edit - duśka wcinała łyżeczką mleczko więc buźka pełna jakby coo ..

kiedy mogę ją swobodnie sadzać??
Ja też większych gabarytów i takiego połączenia nie stosuję bo jeszcze bardziej powiększa, przynajmniej tak mi się wydaje.
A Dusia jest boska, z sadzaniem to chyba już taką obłożoną poduszkami możesz. Mój Mati już wcale nie chce leżeć, jak go wezmę na kolana to bach, zaprze się i siedzi, wszyscy są w szoku bo on siedzi tak sztywno, główka prościutko. Ale nie pozwalam mu jeszcze za bardzo.

Nadrabiam dalej...
Stary 2013-01-28, 20:46   #4553
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Dearlie, obstawiam,że to Dukan - mój tato będąc na tej diecie miał identyczne objawy przerwij ją Kochana.

Brawa dla Antosia za kolejny miesiąc
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Kochana, dobrze że tę dietę odstawiłaś, ona baaardzo osłabia i przez to naraża na różne infekcje Myślę, że zima to nie najlepszy czas na Dukana. Zdrówka dla Ciebie i kciuki za Antosia!
Cytat:
Dearlie widzę że przerwałaś już dietę,to dobrze,organizm wróci do równowagi.

Wszystkiego co najlepsze dla Antka
Kurcze, czyli też obstawiacie, że to wina Dukana? Ja niecały rok przed ciążą byłam na nim ok. pół roku i nie pamiętam, abym miała takie objawy. Może organizm po ciąży już nie ten? A w dodatku tak jak pisze gda... zima nie sprzyja tej diecie. Co dziwne... tak fatalnie zaczęłam czuć się, gdy powoli zaczęłam oszukiwać i przemycać cukier do diety. Tak czy inaczej... oboje z TŻ-tem odpuściliśmy i postanowiliśmy, że będziemy po prostu starali się zdrowiej odżywiać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-28, 20:48   #4554
afternoon
Rozeznanie

Dearlie, myślę, że osłabienie zimowe i po ciąży forma nie ta - ja to widzę chociażby po wypadaniu włosów, gorszej kondycji skóry ja tam na dietach się nie znam, ale myślę, że najrozsądniej ograniczać pewne produkty, dużo wody, nie jeść późno i będzie ok
Stary 2013-01-28, 20:53   #4555
katiem
Wtajemniczenie

czytam i czytam i nie wiem od czego zacząć

Dearlie zdrowka kochana
wszystkiego najlepszego dla Antosia, Dusi, Jasia, i Mikiego

Kraven super

Gda aaaaaaaaaaa nie pokazuj mi takich rzeczy

I bardzo dziękuję dziewczyny za komplementy zatkalo kakao

Filusia, Lourose tulę mocno

Ja wlaśnie szukam przedszkola dla mojego starszego bo chce by na wiosnę poszedl. Ale się dowiedzialam, ze w grę wchodzi tylko prywatne bo publiczne od września, chyba, ze mialby 3 lata to jest szansa od marca - ale nie ma. I wlaściwie jestem na szarym końcu listy bo pierwszeństwo mają dzieci samotnych matek i dzieci ojców ktorzy siedzą w kiciu A tak na poważnie to u nas są bardzo duże osiedla wkolo, a za malo przedszkoli. Do niektórych prywatnych ciężko się dostać.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

A jutro jade zawiesić dzialalność bo w lutym kończy mi się macierzyński, a skladka póki co za wysoka.
Tamlin orientujesz się może czy podając termin do kiedy zawieszam mogę go w każdej chwili skrócić lub wydlużyć? póki co chcę tylko do czerwca.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 21:02   #4556
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
My dajemy Bebiko i jest ok.

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
mam doła... i żyć mi się odechciewa
dlatego nie ma mnie teraz i przez najbliższy czas nie będę miała głowy żeby nawet nadrabiać...
tak mi ciężko
najgorzej że nawet nie mam z kim szczerze porozmawiać i się wyżalić
mam nadzieję że o mnie nie zapomnicie - bardzo Was serdecznie proszę o modlitwę za całą moją rodzinę...

pozdrawiam Was Kochane
Tule Cie strasznie mocno

Cytat:
podbijam pytanie
w większości kaszek to ja wynajduję cukier i jakoś mnie odstrasza na razie
chciałam kupić te ciasteczka hipp i dodać do deserku ale one też cukier mają.
czy coś bez cukru da radę znaleźć?
Cos mi sie o uszy bądź oczy obiło że BoboVita wprowadziła kaszki bez cukru... Ale pewna nie jestem.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
I najważniejsze... Antoś dziś skończył 3 miesiące!!!

Cytat:
Ja też bym Dukana obstawiała, na niej tez się tak czułam no i nerki mi spaprał.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A jutro jade zawiesić dzialalność bo w lutym kończy mi się macierzyński, a skladka póki co za wysoka.
Tamlin orientujesz się może czy podając termin do kiedy zawieszam mogę go w każdej chwili skrócić lub wydlużyć? póki co chcę tylko do czerwca.
Podajesz termin orientacyjny, później możesz w każdej chwili zmienić

laptok odmawia mi posłuszeństwa i muszę na stacjonarnym trupie działać, a tu nie mam hasła na maila i nie zobaczę kiecki gda
Stary 2013-01-28, 21:05   #4557
marta1986222
Zakorzenienie

Kłądę się spać.

Jutro będę dopiero wieczorem bo rano jadę z Zuzią do koleżanki i jej córeczki na cały dzień.

Spokojnej nocy kochane

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-28, 21:11   #4558
katiem
Wtajemniczenie

Tamlin bardzo bardzo dziękuję

Ja tez wlasnie sie męcze z kompem bo mąż zabral mojego laptopa i zostawil mi taka starowinkę, który musi ciągle na kablu wisieć. A kabel strasznie krótki więc siedzę na podlodze i już mnie boli i kręgoslup i nogi...

My mamy mleko Babydream w razie co.
Mialam jedno opakowanie Bebiko, ale Pawel wychlal Bo tam jest na pudelku śliczny misiu i zawsze wolal mleko z misiem

Co do kaszek to ja kupowalam owsianą i jaglaną. A później jak Pawel byl starszy to wielozbozową.

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-01-28, 21:14   #4559
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki
parę dni mnie nie było, ale jestem na bieżąco z Wami

w środę czeka nas szczepienie, ale Iga mi coś kaszle co prawda nie jest częsty ten kaszel, no ale martwi mnie...chociaż ona na chorą nie wygląda..
chciałam dziś iść ale było tyle ludzi, że by jeszcze bardziej zarazków złapała

Lilka powiedz mi Ty idziesz jutro z Kinia do tego neurologa?dobrze pamiętam?

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 21:14   #4560
katiem
Wtajemniczenie

Tamlin a dobrze pamiętam, że dajesz kaszkę Matiemu na wieczór?
Bo mlody mi coraz częściej się budzi i już chyba więcej potrzebuje.

Pawełek

Kubuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości