|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
chelsea my i Youyou zgłaszaliśmy, całkiem sprawnie poszło. Dwa-trzy dni i po wycenie.
Telik dawaj przepisa na pasztecik ![]() Dziewczyny Zuza to inne dziecko, jak nie ma Kuby w domu. Od razu spokojniejsza, mniej nerwowa... szok.
|
|
#2192 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Brr, dopiero teraz mam chwilę wytchnienia, a padam na pyszczek już. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę dobrej nocy, poodpisuję rano
|
|
|
|
#2193 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Co tu tak pusto?w porównaniu do większości naszych maluchów nie ma wiele, 82 cm. Cytat:
31 bardzo sympatycznie, ale na spokojnie, bez żadnych imprez większych. Niewiarygodne, bo szwagier z życzeniami zadzwonił i teściowa, przy okazji pierwszy raz spytała jak ja się czuję.....A właśnie o czymś takim myślę, mały dopiero raczkuje niedawno, więc powinno być ok, muszę tylko podpytać czy przypadkiem nie mają ![]() Cytat:
Przykro mi z powodu cioci i koleżanki taty! A z drugiej strony gratulacje dla przyjaciółki!!! Magazynu nie znam.... ![]() Teliczku, wklej przepis ![]() Mój wodnik dziękuje za komplementy
|
|
|
#2194 |
|
Wtajemniczenie
|
szybciutko podaje przepis:
przelałam do keksówki, posypałam jeszcze ziołami i solą po wierzchu i piekłam 40min w 180st przygotowanie zajeło mi jakies 10-15 minut jeśli nie lubicie/nie chcecie wątróbki robiłam kiedyś z samej piersi i warzyw http://kuchnianaplazy.blox.pl/2011/0...no-miesny.html buziak
|
#2195 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2196 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry! Miłego dnia! |
|||||||||
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek, z tym psycholem to naprawdę, zgłaszaj szybko gdziekolwiek! Telik, dzięki za przepis! Spróbuję zrobić (to jedyne mięsko jakie zjem )
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam (na gwałt!) kogos z konina!!!!
Znalazlam sukienke dla mojej mamy - jedyny chyba rozmiar ktory zostal w polsce bo obdzwonilam wszystkie chyba sklepy i bardzo bylabym wdzieczna jakby ktos mi go zwyczajnie odebral i przesłał!!! Błagam, pomóżcie!!! |
|
|
|
#2199 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
[QUOTE=telik;38907848 -Upiekłam Jasiowi pasztet z piersi indyka, a on sie nim zajada co mnie bardzo cieszy, bo znacy ze ma chlopak dobre poniebienie [/QUOTE]mój buntuje się na mięsko nawet szynkę zrzuca z chlebka ![]() Cytat:
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Klikam z domku dzisiaj. Łączymy się w bólu ze wszystkimi ząbkującymi. Dzisiaj nie spałysmy od 1:40 do 4:40 (tak mniej więcej). Mnie dopadłam jakaś alergia, dzisiaj po lekarzach jeżdzę. Wysypkę mam , swędzi, lekarze stwierdzili że to pokrzywka. Od czego? Nie wiadomo. Dostałam jakieś leki, podobno ma pomóc. Zobaczymy. Gomra, to gardło to lepiej niech lekarz zobaczy. Teliku, dzięki za przepis. Ja też wypróbuję. (ten dietetyczny chyba też, to planuję dietę i planuję i ciągle jakies imprezy mi wypadają ..ale nie zapinam się już w moją ulubioną biała bluzkę, więc tak źle to chyba jeszcze nie było ![]() Chciałam zamówić Melce Mammuty, ale na all wychodzi kosmiczna cena a do Ikei mi kompletnie nie po drodze
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, mam juz kogos chyba chetnego, dzieki za odzew!!!
|
|
|
|
#2202 |
|
Zadomowienie
|
Ahoj holki!
Melduję się z zaśnieżonego Peca, śnieg sypie od rana jak szalony. Podróż zajęła Nam 6 godzin, ale warto było chociażby dla samych widoków. - Hania była trochę przerażona, ale zrodziło się u niej nowe słowo "kako" (traktor). Z jednej strony widok mamy nieziemski, a z drugiej jesteśmy tu uwięzieni ze względu na Hanię. Ja wczoraj jeździłam na nartach (nie było najgorzej, narty ostatnio na nogach miałam kilkanaście lat temu, więc miałam stracha) i się nie połamałam ), ale okazało się że ta przyjemność kosztuje jakieś 70zł (dosłownie 5 minut wjazdu). Musimy wymyślić jakąś alternatywę, bo tu zbankrutujemy. Dzisiaj tż szaleje na stoku, a ja się wybiorę na nocną jazdę. Isia, o nie i Ty chora? Kuruj się szybko i zdrowiej do poniedziałku. Telik, przepis na pasztet brzmi wyśmienicie, jak się doczekam piekarnika to na pewno wypróbuję. Wcale się nie dziwie, że Jasio(a'propo imienia to Hania zaczęła je wymawiać, u niej brzmi "siasio" ) poznał się na kuchni mamy. Co do łóżeczka to mamy dostawkę- zwykłe pojedyncze łóżko. Rozłożyliśmy na nim zabawki, a Hania śpi z Nami. U rodziców też tak śpimy, a po powrocie Hania nie ma problemów z zaśnięciem w swoim łóżeczku, więc nie kombinujemy. ![]() Aaniu, fiu fiu, jaką Adaś ma atletyczną sylwetkę- prawdziwy pływak. ![]() Sto lat dla tż! Jednym słowem jego urodziny były dniem pełnym cudów. ![]() Natko, fajnie że imprezka się udała- ja również podłączam się z prośbą o zdjęcia. ![]() Stronczku, jednym słowem te spotkania to niezła szkoła życia dla Wiki- takie przepychanki chyba u dzieci są nieuniknione. (sama pamiętam z przedszkola takie niemiłe sytuacje)Nie miejcie skrupułów i koniecznie zgłoście sprawę sąsiada-psychola, szkoda nerwów na takich ludzi.
|
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę Ci kupić, tyle że nie wiem jak by wysyłka wyszła, czy nie bardzo dużo... Zrobiłam pierogi a mój łobuz dalej nie śpi, broni się przed drzemką rękami i nogami...
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny byłam rano u lekarza, pewnie gdybyście mnie nie uswiadomiły to bym sie męczyła.
Mam obustronne zapalenie migdałów, do tego zmiany ropne, czyli angina ropna. Będę się faszerować antybiotykiem przez następne kilka dni, i kupiłam pastyli orofar max do ssania, bo to chyba jedyne jakie dają ulgę. Dzisiaj zjadłam trochę jogurtu, i banana. Zmusiłam się bo już słaba jestem po wczorajszym dniu nie jedzenia, ale boli niesamowicie. |
|
|
|
#2205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki za odpowiedzi No mnie tez najbardziej wkurza to gotowanie, tym bardziej, ze ja nie gotuje dla nas, tylko maz. A tak to dla siebie musze... Choc czasem maz ma dzien dobroci i cos mi upichci. Boli mnie tez, ze ta dieta leci po kieszeni. Stevie mam w proszku. Co do osiagniec, poki co 3 kg, no byloby wiecej, gdyby nie ten tydzien ferii. Niby diete trzymalam, ale robilismy Wiktorii urodziny i musialam zjesc tort, poza tym chodzilam na kawe... No i waga stanela. A odchudzanie niestety potrzebne. Nie duzo rzecz jasna, ale jednak. Czesc ma tez byc poprawa samopoczucia psychicznego przed powrotem do pracy... Zaraz Ci wysle maila. Bry! Zdrowka dla potrzebujacych! Marzenko wypoczywajcie! Juz sie nie moge doczekac tych zdjec, ktorymi nasz uraczysz po powrocie. Teliku musze i ja wyprobowac Twoj przepis na pasztet. |
|
|
|
|
#2206 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój śpi, ale dziś ma bóle egzystencjonalne nie wiem co mu się dzieję jedziemy do jego kuzynka (3 msc młodszy) może zmiana otoczenia inne zabawki choć na chwilę go zajmą bo miauczy od rana Cytat:
mieliśmy iść na jabłuszko a tu pada (sanki dalej w sumie w głębokim poważaniu ma mój synuś), ale jazda na łopacie do odśnieżania to jest to!!!!
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety, mam nadzieje że nie zarażam.
Nie chciałabym zeby dzieci przechodziły to samo. A antybiotyk to chyba na 8 częsci bedę rozdzielać, bo takie lunety dostałam że ![]() Normalnie miałabym problem połknąć a co dopiero teraz. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- A jeszcze dzieciaki teraz na mnie swoje siły testują, zwłaszcza starszy zauważył, że mama nawet nie nakrzyczy jak coś złego zrobi, i anty mama jest od wczoraj, nawet zaczął wymyslać tżtowi że co to ja mu nie robie. Nie grzeczny się coś bardzo zrobił. Tż mu trochę potłumaczył i młody jest uświadomiony, ale i tak jak sama z nimi jestem i nie mam na nic siły to pokazuje swoje. Muszę nad nim popracować. Teraz były ferie, on cały czas chory, do przedszkola w tym tyg jeszcze nie idzie, i już mu się nudzi. Rysować mu się już nie chce, jedynie lego, ale to jak Karol spi się bawi, bo mały lubi połykać jeszcze takie rzeczy Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-01-29 o 14:25 |
|
|
|
#2208 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam dzisiaj z Szymciem rano u lekarza, bo dostał okropnej chrypy do tego dalej gorączka, kaszel i katar.Osłuchowo czysto, uszy czyste. Paracetamol co 6h i dużo wody. Nic więcej. Bidulek teraz śpi
|
#2209 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja to już na wszystko dmucha- nawet na flipsa Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hej. Ostatnio źle się czuję- mam zawroty głowy i taki ucisk w głowie.... podejrzewam tarczycę, bo chyba nie tą wkładkę. Do lekarza od tarczycy idę dopiero w połowie lutego. Dzisiaj Mateuszek był na pobieraniu krwi i Julci mocz też P. zanosił, ale wyniki odbiorę jutro. |
|||||
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
tbvb ( sara)
hej. Marzena kurka chyba pierwszy raz tam jesteście? jakbyś wiedziała że taki trudny dostęp do hotelu to byś tam nie rezerwowała? a na długo pojechaliście? zapłacone już za cały pobyt? bo 70 dych za wjazd ... lepiej zmienić kwatere ![]() Oliweczka a czego mocz badaliście? nie napisałam ci ostatnio, ale ja bym się przyjrzała tym szmerom w serduszku.. skoro już 2 raz coś wysłuchała. Madziulka w pl już bys wróciła z antybiotykiem. Zdrówka dla Młodego. Dziubek co się dzieje? Lili? Natka? Wodaqua fajny ten przewodnik, dostępnie i ładnie wszystko zebrane. u nas po staremu
|
#2211 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Borysek śpi to mam troszkę czasu,zgrałam zdjęcia z wyjazdu(wkupne musi być-długo mnie nie było ).
|
|
|
|
#2212 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepszego dla meża,młody chłop z niego ![]() Cytat:
Współczuje Stronczku tego wariata, zgłoście to! U mnie to samo, suchy chleb tylko je ![]() Cytat:
Z tym wjazdem nieciekawie, droga ta taksówka! Milego nocnego szusowania! Cytat:
Cytat:
Ja przez te 5 dni na wyjeździe to przytylam bo jedzenie było pyszne, takie domowe, palce lizac ![]() Dzieciaczki śliczne na zdjęciach! ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Pytanie:Jak oduczałyście dziecko zasypiania bez buteki?(chce sie w ten weekend zabrać za mojego dziubasa , butelka to jego druga miłość zaraz po mamie )?
|
||||||
|
|
|
#2213 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Napisze tylko tle, ze nadal umieram...mam nadzieje,ze ewka sie nie zarazi...kaszle jak stary gruzlik...Tż kupil mi chyba wszystko co jest dostepne bez recepty na grype i przeziebienie.......aaaaa aaaaaaaaaa!!!!!!! Buziaki dla wszystkich |
|
|
|
#2214 |
|
Wtajemniczenie
|
Sama nie wiem co lepsze. Może to ma jakiś sens, że tutaj od razu nie dają antybiotyku. Szymon przez 18 mcy swojego życia brał antybiotyk tylko raz na zapalenie ucha, a tak każde choróbsko leczę paracetamolem ew. nurofen i mija po kilku dniach. Dzisiaj też poszłam dlatego, że bałam się o uszy. Coś w tym ich systemie leczenia musi być
Dewik świetne zdjęcia! Ja powoli planuję wyjazd do PL. Może kwiecień
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
daj zdjecie
ja dzis sie bawie w krojenie i wykroje przegladam. zobaczcie jakie cudo http://www.stumbleupon.com/su/2AjerB...nto-dress.html ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
2. powoli i konsekwentnie: zabierac po 30 ml mleka na tydzien. zniudzi mu sie wstawanie do 30 ml. przetestowane na arturze. |
|
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Anka dobrze, że mały nie upuścił sobie tej butelki na stopę! Stronczek biedna Sarcia ![]() najbardziej złości mnie brak reakcji rodzica w takiej sytuacji :/ a sąsiada współczuję! Telik super, że czujesz się lepiej ![]() muszę zrobić też taki pasztet sklepowy Ala bardzo lubi, ale że nie wiem co w nim jest to lepiej swój upiec.Chelsea gatuluję zaliczonego semestru! Isia zdróweczka! Madziulka oby Szymonkowi wreszcie choróbsko ustąpiło. wysoko gorączkuje? skoro osłuchowo ok, gardło ok, uszy ok to rzeczywiście bez sensu antybiotyk ładować. Wodaqua kciuki za Twoich najbliższych! ja na dzieciowe gazety już w ogóle nie patrzę także tytuł nic kompletnie mi nie mówi ![]() Shira Ala z kolei od mięcha obiad zaczyna. kromki jak ma to najpierw właśnie szynkę ściąga i ją podgryza ![]() hehe dobrze, że chociaż macie zastępnik sanek Agawoo współczuję nocki ![]() współczuję alergii :/ Marzenko super, że wyjazd udany! z tym wyjazdem to pewnie coś wymyślicie chociaż tak jak piszesz - upierdliwe to pewnie jest :/i baaardzo baaaardzo dziękujemy za myszkę ![]() dopiero jak ta od Ciebie przyszła to widać jak nasza styrana. od Ciebie to aż taka większa jest bo bardziej puchata ![]() jestem ogromnie wdzięczna i chciałabym się Hani jednak jakoś odwdzięczyć ![]() nie wiem - może zbieracie książeczki z jakiejś serii i jakiegoś tytułu Wam brakuje? zresztą jak mi nie napiszesz to i tak coś wymyślę ![]() Gomra zdrówka! Aga a to Ty fajnie masz jak Wam mąż gotuje! mój jak zrobi jajecznicę na śniadanie od wielkiego dzwona w weekend to już sukces! Oliweczko oby te złe nocki Julci jak najszybciej poszły sobie precz! ![]() współczuję złego samopoczucia..... DDewik super zimowe zdjęcia! Monia a wiesz, że jak byłam pewna, że to koszulka i spódnica tak wyżej zawiązana i właśnie już widziałam oczami wyobraźni jak Ala tą spódnicę sobie ściąga a tutaj to jedna całość jest! wygrałaś na allegro tą maszynę do szycia? ja póki co na swoją muszę poczekać bo w mamy maszynie kondensator padł i mąż jak wróci to ma naprawić. póki co kończę robić malutkiego kotka na szydełku - zostało buzię wyszyć ![]() ale wolę jednak większe rzeczy dłubać niż taką drobnicę ![]() jak coś uszyjesz to nam się pochwal ![]() u nas ok chociaż miałam mały armagedon w kuchni. Ala dorwała mi się do 1 szuflady. akurat Hani jedzenie nakładałam na talerz a młoda wyciągnęła sobie takie malutkie perełki cukiernicze do zdobienia. rozsypało się chyba z pół pudełeczka a ta jeszcze zaczęła po tym szurać nogami i na przedpokój się pieroństwo rozniosło :/ w szufladzie pełno tego też. nawet odkurzaczem ciężko to było zebrać, ale sytuacja opanowana ![]() Aga wiesz jakie moje starsze dziecko przekupne? kiedyś jej mówiłam, że może zaprosimy Was kiedyś na kawę to mi mówiła, że ona dobrze Zuzi i Wiki nie zna ![]() dzisiaj jak czekoladę znalazła w torebce i jej powiedziałam, że to od Zuzi to mi sama mówi: no to teraz możemy ją zaprosić no to kiedy przychodzisz z ferajną??
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-01-29 o 18:09 |
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
maz stwierdzila ze jak kupowac to porzadna i mam taka za 300 zl lucznik zofia i dokupilam kilka stopek jeszcze dodatkowych. zobaczymy jak mi pojdzie ale ejstem napalona na syzcie jak nic
|
|
|
|
#2218 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa tfu, tfu póki co gorączka ustąpiła
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to "kotecek" chociaż chyba przez ten nos to bardziej chyba mysz przypomina
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-01-29 o 18:58 |
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego są mało wytrzymałe. Mają dużo plastyku w srodku, co sprawia że są bardzo awaryjne. Dużo czytałam na ten temat zanim sama się zdecydowałam, na forach internetowych masa osób narzeka na nowe łuczniki, że właśnie tępo szyją, plączą, ulegają awarią. Byłam właśnie w serwisach, pytałam co najlepiej kupić. Doradzali mi albo stare łuczniki, takie z lat około 1980 bo są nie do zajechania, a jeżeli już sie zepsują, to bardzo łatwo dopasować np z singera częsci, albo kupić. Ale te maszyny schodzą jak świeże bułeczki, jak tylko ktoś chce sprzedać to od ręki jest klient. Później właśnie niemiecki singer, częsci wszędzie opór. Ja też takiego sobie kupiłam, z 10 lat ma. Bo na nowego nie miałam 1000 zł. No i oprócz małej awari silnika, bo zawiesił się po kilku dniach od zakupu to muszę powiedzieć że jest super, gładziutko szyje, nie plącze, potrafi przeszyc bardzo grube materiały, mam zapasowy silnik, także na plus. Szyje na nim 3 miesiące bardzo często, pracuje naprawdę cichutko, i ma wszystkie najpotrzebniejsze ściegi. Mam nadzieje, że Twoja nie okaże się felerna, i bedzie płynnie szyć, i starczy na lata. a po kroje to wejdź sobie na papavero.pl albo dziewczyny polecają też złoty krój, z prasy ja kupuje burdę, wiem że kiedys ellegantka też wychodziła, ale nie wiem czy jest jeszcze dostępna. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-01-29 o 19:13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

zapraszam

i teściowa, przy okazji pierwszy raz spytała jak ja się czuję.....

), ale okazało się że ta przyjemność kosztuje jakieś 70zł
(dosłownie 5 minut wjazdu). Musimy wymyślić jakąś alternatywę, bo tu zbankrutujemy.
Wcale się nie dziwie, że Jasio(a'propo imienia to Hania zaczęła je wymawiać, u niej brzmi "siasio"
a mój łobuz dalej nie śpi, broni się przed drzemką rękami i nogami...
No i jeszcze próbuję w ciągu tej godzinki w dzień, jak Tymuś śpi.