Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-28, 23:23   #2191
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

chelsea my i Youyou zgłaszaliśmy, całkiem sprawnie poszło. Dwa-trzy dni i po wycenie.

Telik dawaj przepisa na pasztecik

Dziewczyny Zuza to inne dziecko, jak nie ma Kuby w domu. Od razu spokojniejsza, mniej nerwowa... szok.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 00:40   #2192
mme_audrey
Raczkowanie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Brr, dopiero teraz mam chwilę wytchnienia, a padam na pyszczek już. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę dobrej nocy, poodpisuję rano
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 09:10   #2193
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry Co tu tak pusto?

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Ile adaś ma wzrostu, na tych zdjeciach wygląda na starszego!
w porównaniu do większości naszych maluchów nie ma wiele, 82 cm.
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A które urodziny ma tż? Miło Wam się świętowało?

U nas (i mojego chrześniaka) tez sprawdził się taki samochód: http://www.ceneo.pl/15494483 Może też robić za pchacz. Pewnie dużo zależy od tego, czy dziecko już chodzi, czy dopiero próbuje. Jak próbuje, to jak najbardziej się nada.

31 bardzo sympatycznie, ale na spokojnie, bez żadnych imprez większych.
Niewiarygodne, bo szwagier z życzeniami zadzwonił i teściowa, przy okazji pierwszy raz spytała jak ja się czuję.....

A właśnie o czymś takim myślę, mały dopiero raczkuje niedawno, więc powinno być ok, muszę tylko podpytać czy przypadkiem nie mają
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Dziś miałam taki sobie dzień... Koleżanki ojciec dostał wylweu, jest nieprzytomny, do tego za granicą i nic w sumie nie wiadomo, martwię się.
Tż ciocia była dziś na kontroli po zapaleniu płuc i w środę idzie na bronchoskopię, bo nie ma poprawy na rtg, aż boję się pomyśleć...

Nie pochwaliłam się, że ta moja kumpela po in vitro urodziła 2 zdrowych chłopaków Już w grudniu, ale nie miałam jak Was poinformować tak ni z gruszki ni z pietruszki.

PS: jeszcze jedno mi się przypomniało - czytałyscie GAGA Magazyn o pięknym dzieciństwie ?!

Przykro mi z powodu cioci i koleżanki taty!
A z drugiej strony gratulacje dla przyjaciółki!!!

Magazynu nie znam....

Teliczku, wklej przepis

Mój wodnik dziękuje za komplementy

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 09:47   #2194
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

szybciutko podaje przepis:
  • 400g piersi z indyka
  • 150 g wątróbki drobiowej
  • 1 mała cebulka
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • sucha grahamka (namoczona w mleku i odciśnięta)lub 2 duże łyżki bułki tartej
Mieso zmieliłam(można oczywiście kupić zmielone) i poddusiłam z cebulką na łyżce oliwy z 10 min, dodałam jajo bułkę doprawiłam do smaku ziołami, wymieszałam

przelałam do keksówki, posypałam jeszcze ziołami i solą po wierzchu i piekłam 40min w 180st
przygotowanie zajeło mi jakies 10-15 minut

jeśli nie lubicie/nie chcecie wątróbki robiłam kiedyś z samej piersi i warzyw
http://kuchnianaplazy.blox.pl/2011/0...no-miesny.html

buziak
Stary 2013-01-29, 09:55   #2195
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 10:08   #2196
mme_audrey
Raczkowanie

Cytat:
U nas to samo - co łyżeczka, to dmuchanie Na szczęście delikatne, więc zawartość nie ląduje na mnie

Wreszcie Wam się skończył ten urlop!
Zdjęcia są zachwycające. Znowu powtórzę, że Twoja rodzina jest jak dal mnie idealna Tymuś ma taki sam kombinezon, jak Antoś. Uwielbiam go. Tylko my nie mamy porządnych rękawiczek. Albo za cienkie, albo przemakają, a Ty widzę masz dla Antka jakieś fajne...

A i jeszcze jedno - naprawdę nie wierzę, ze Ty masz tyle lat, ile jest napisane na

Dzień dobry i dobry wieczór

Dziewczyny, która ma matę wodną. Pamiętam, że sporo planowało kupować na gwiazdkę. Sprawdzają się? Dzieci się już tym bawią?
Heli teŻ spodobało się dmuchanie, na wszystko by dmuchała
Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
hej hej

Monia fajne pomysły powklejałaś
z tych skarpetek to ja jeszcze ostatnio laleczkę zrobioną widziałam
ja póki co dzisiaj sweter zakupiony w SH prułam - liczyłam, że szybciej mi to pójdzie :/

Iustyna
no to dospaliście pięknie

Agawoo współczuję kiepskiej nocy :

AgaG witaj! cudne zdjęcia
dzieciaczki i Ty uśmiechnięci i super
a śniegu ile!!!
a wiesz, że byłam kiedyś w Ustronu ale się chwalę, pewnie nie ja jedna
byliśmy na urlopie kiedyś koło Szczyrku i podjechaliśmy do Ustronia do Leśnego Parku Niespodzianek czy jakoś tak to się zwało.

Madziulko zdrówka dla Szymonka i oczywiście dla Ciebie!

Bella jak dziewczynki?

Brumku Ala dostała tą matę od moich rodziców ma roczek i maziają z Hanią byle kiedy
mają taką z jakimiś odgłosami zwierząt czy coś no i to dla Ali dodatkowa atrakcja

u nas ok.
TŻ już na miejsce dojechał a my od jutra do przedszkola po 2 tygodniach laby
Mi się skarpetkowe zabawki kojarzą z jednym z odcinków Przyjaciół

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą.
Nie ma to jak wyprać kurtkę razem z magnesami (magnesowo-kartonowymi ;- wszystko w paprochach. : Chyba wnętrze pralki będę musiała odkurzaczem przejechać. Zgadnijcie czyja to sprawka?

Aga
, wiesz jak wkupić się w łaski. Nie mogę się napatrzeć na Was. Piękne widoki i śliczna czwórka rodzeństwa. Antoś goni dziewczyny, rośnie jak na drożdżach.

Monia, skąd ty bierzesz te wszystkie strony? Fajny pomysł z materacem na paletach.

Bella, kim jesteś nieznajoma?

Agawo, biedna Amelka- oby białe potwory szybko się przebiły i przestały męczyć.

Madziulka, i Was rozłożyło? Zdrówka, kurujcie się szybko.

Brumku
, Hania nie ma maty wodnej, ale ma znikopis- na początku przemieszczała się na nim po domu , teraz się kurzy.

Iustyna, wow takie spanie to ja rozumiem. Ach jak te (psie)dzieci szybko dorastają.

My już spakowani, poszło całkiem sprawnie. Pobudka o 5 i ruszamy w drogę. Trzymajcie kciuki, żebyśmy się nie połamali na stoku. Nie liczcie na to, że się mnie pozbędziecie na tydzień - będę zaglądać w miarę możliwości.

Telik, Isia, do zobaczenia za tydzień!
Udanego wypoczynku!

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja nie wiem czy u nas te przeziębienia kiedyś sie skonczą. Ja umieram na gardło, normalnie tak mnie boli że nie mogę śliny przełykać a co dopiero coś zjeść. Nic mi nie pomaga na nie. Tantum verde, tabletki do ssania.no nic. Czuje ze mam migdały i węzły wywalone, bo mam aż całą szyję spuchniętą i obolałą.

Bartek tez smary i gorączka, muszę go lekarza skoczyć, zobaczyć czy nie ma na oskrzelach ani płucach nic.
Lekarz powinien pomóc, może to naprawdę angina?

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Przywitam się tylko, na więcej brak siły.
Szymon wczoraj przez gorączkę spał w dzień ok. 4 h i później nie mógł spać do 2.30, wstał po 8. Jestem dzisiaj przeziębiony zombiak.
Zdrowia!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Zupełnie mnie nie przekonuje, że może być skuteczna na dłuższą metę, nie mówiąc o tym, czy zdrowa. Jak wszystkie, oparte na suplementach jednej firmy...jedyne co na 100% chudnie przy takich dietach, to kieszeń...

współczuję

zdjęcia

Ja zrobiłam niewielkie zakupy, TŻowi torcik bo ma dziś urodziny, mały dopiero zasnął, i już mi pół dnia zleciało....

dziewczyny, HELP! Roczek był dawno, więc nie pamiętam, co byście poleciły na pierwsze urodzinki? Chrześniak ma za miesiąc, myślę co kupić. Ma na pewno typowy pchacz, coś jak nasze biedronkowe żyrafy, nie wiem czy na miejscu byłby wtedy jakiś jeździk?

A w gratisie:
- model
- mamo, na pewno ta pieluszka dobrze leży??

Cudny Adaś

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Witam !!

Madziulka, Gomra, Anka zdrowka dla Was.

AgaG śliczne te twoje dzieciaki

Marzenko dobrej zabawy. Szybko wracaj do nas.

My dzis jak co poniedziałek byliśmy na grupie. Kolejny raz Wiki sie dostało. Dzis chłopiec podeptal ja specjalnie po raczce a na koniec kopnął w twarz (lezala sobie na podlodze i bawila sie) od razu pobieglam do nich i odciagnelam go od niej. Wiktoria zaczęła płakać a szanowna mamusia nic nie zauważyła. Nie wiem czemu tak sie pięści do niej kleja. Chyba musze ja nauczyc samoobrony A ten chłopiec nigdy wczesniej nie przejawial agresji w stosunku do innych dzieci.

Zeby było śmieszniej z piątku na sobotę w nocy ten imbecyl znów nam porysowal auto. Tym razem cały bok psychol No...wściekła jestem. Człowiek oszczędza, kupuje wymarzone auto, dba, chucha dmucha, a taki debil niszczy bez mrugniecia okiem.

Edit: weekend sie skończył a Was dalej nie ma ????
Zgłosić ich gdzieś trzeba, nie ma go

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hejo

Aga ślicznie wypadła na fotkach wasza gromadka, no ale Ty wyglądasz olśniewająco

Aniu-widać ze Adaś na basenie czuje sie... Jak rybka w wodzie.

Marzenko- szerokiej drogi, bawcie sie dobrze i do zobaczenia wkrótce macie łóżeczko turystyczne czy na miejscu w pokoju wam udostępnią?

Sweet: Jaś od kilku tygodni pije krowie mleczko a mm od kilku dni razie nic

Brumciu jakoś wierzyć mi sie nie chce ze lubiłaś wymówki przed pójściem do szkoły. Jakoś utrwalilam sobie obraz brumcia jako sumiennej uczennicy

Stronczku

A u nas:
-siedzielismy dziś z Jasiem razem w domciu bo moja mum chora. Fajnie tak nigdzie sie nie spieszyć
- nie mam gorączki od wczoraj i wracam do żywych
- mam dość tej poody
-Upiekłam Jasiowi pasztet z piersi indyka, a on sie nim zajada co mnie bardzo cieszy, bo znacy ze ma chlopak dobre poniebienie
Chciałam prosić o przepis, ale widzę, że już jest, będziemy próbować

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Witam!
Ja tak tylko na chwilke, rozłozylo mnie totalnie...katar,kaszel,g ardło...moze jutro bedzie ciut lepiej i wroce do żywych-napisze cos wiecej.
Zdrówka dla reszty chorowitków!!!!

P.S TelikCzyli juz wykurowana? Ja do pon tez bede zdrów jak ryba
Wklejaj przepis na pasztet
Zdrowia!

Dzień dobry! Miłego dnia!
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 10:17   #2197
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

Stronczek, z tym psycholem to naprawdę, zgłaszaj szybko gdziekolwiek!

Telik, dzięki za przepis! Spróbuję zrobić (to jedyne mięsko jakie zjem )

Stary 2013-01-29, 10:29   #2198
83monia
Zakorzenienie

Szukam (na gwałt!) kogos z konina!!!!
Znalazlam sukienke dla mojej mamy - jedyny chyba rozmiar ktory zostal w polsce bo obdzwonilam wszystkie chyba sklepy i bardzo bylabym wdzieczna jakby ktos mi go zwyczajnie odebral i przesłał!!! Błagam, pomóżcie!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 11:50   #2199
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:

hehe mieszkasz tam tak?
kiedyś może się wybierzemy, ale kiedy to tego nikt nie wie
no nie dokładnie tam ale nie daleko

[QUOTE=telik;38907848

-Upiekłam Jasiowi pasztet z piersi indyka, a on sie nim zajada co mnie bardzo cieszy, bo znacy ze ma chlopak dobre poniebienie[/QUOTE]

mój buntuje się na mięsko nawet szynkę zrzuca z chlebka

Cytat:
biedna wiki nic jej nie jest siniak jest?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Szukam (na gwałt!) kogos z konina!!!!
Znalazlam sukienke dla mojej mamy - jedyny chyba rozmiar ktory zostal w polsce bo obdzwonilam wszystkie chyba sklepy i bardzo bylabym wdzieczna jakby ktos mi go zwyczajnie odebral i przesłał!!! Błagam, pomóżcie!!!
ojjj nikogo nie znam z konina
Stary 2013-01-29, 11:53   #2200
agawoo
Zakorzenienie

Dzień dobry

Klikam z domku dzisiaj.
Łączymy się w bólu ze wszystkimi ząbkującymi. Dzisiaj nie spałysmy od 1:40 do 4:40 (tak mniej więcej).

Mnie dopadłam jakaś alergia, dzisiaj po lekarzach jeżdzę. Wysypkę mam , swędzi, lekarze stwierdzili że to pokrzywka. Od czego? Nie wiadomo. Dostałam jakieś leki, podobno ma pomóc. Zobaczymy.

Gomra, to gardło to lepiej niech lekarz zobaczy.

Teliku, dzięki za przepis. Ja też wypróbuję. (ten dietetyczny chyba też, to planuję dietę i planuję i ciągle jakies imprezy mi wypadają ..ale nie zapinam się już w moją ulubioną biała bluzkę, więc tak źle to chyba jeszcze nie było )Mogę uderzać do Ciebie pytaniami co do de\iety i przepisów w razie co?

Chciałam zamówić Melce Mammuty, ale na all wychodzi kosmiczna cena a do Ikei mi kompletnie nie po drodze

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 12:17   #2201
83monia
Zakorzenienie

dobra, mam juz kogos chyba chetnego, dzieki za odzew!!!

Stary 2013-01-29, 12:26   #2202
marzena_S
Zadomowienie

Ahoj holki!
Melduję się z zaśnieżonego Peca, śnieg sypie od rana jak szalony. Podróż zajęła Nam 6 godzin, ale warto było chociażby dla samych widoków. Gigantyczne sople i czapy śniegu na drzewach i domach robią wrażenie. Hotel mamy w połowie stoku, musieliśmy zostawić auto na dole i wjechać ratrakiem - Hania była trochę przerażona, ale zrodziło się u niej nowe słowo "kako" (traktor). Z jednej strony widok mamy nieziemski, a z drugiej jesteśmy tu uwięzieni ze względu na Hanię. Ja wczoraj jeździłam na nartach (nie było najgorzej, narty ostatnio na nogach miałam kilkanaście lat temu, więc miałam stracha) i się nie połamałam , a tż zszedł z Hanią do miasteczka. Samo zejście i spacer tak go wykończyło, że musiał wziąć taksówkę (w postaci skutera), bo nie dał by rady wejść z powrotem z Hanią na rękach. Tą taksówką mieliśmy zamiar codziennie wjeżdżać (znajomy Nam mówił, że to taniocha, jakieś 10zł za wjazd ), ale okazało się że ta przyjemność kosztuje jakieś 70zł (dosłownie 5 minut wjazdu). Musimy wymyślić jakąś alternatywę, bo tu zbankrutujemy. Dzisiaj tż szaleje na stoku, a ja się wybiorę na nocną jazdę.

Isia, o nie i Ty chora? Kuruj się szybko i zdrowiej do poniedziałku.

Telik, przepis na pasztet brzmi wyśmienicie, jak się doczekam piekarnika to na pewno wypróbuję. Wcale się nie dziwie, że Jasio(a'propo imienia to Hania zaczęła je wymawiać, u niej brzmi "siasio") poznał się na kuchni mamy.
Co do łóżeczka to mamy dostawkę- zwykłe pojedyncze łóżko. Rozłożyliśmy na nim zabawki, a Hania śpi z Nami. U rodziców też tak śpimy, a po powrocie Hania nie ma problemów z zaśnięciem w swoim łóżeczku, więc nie kombinujemy.

Aaniu, fiu fiu, jaką Adaś ma atletyczną sylwetkę- prawdziwy pływak.
Sto lat dla tż! Jednym słowem jego urodziny były dniem pełnym cudów.

Natko, fajnie że imprezka się udała- ja również podłączam się z prośbą o zdjęcia.

Stronczku, jednym słowem te spotkania to niezła szkoła życia dla Wiki- takie przepychanki chyba u dzieci są nieuniknione. (sama pamiętam z przedszkola takie niemiłe sytuacje)
Nie miejcie skrupułów i koniecznie zgłoście sprawę sąsiada-psychola, szkoda nerwów na takich ludzi.
Stary 2013-01-29, 13:29   #2203
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Chciałam zamówić Melce Mammuty, ale na all wychodzi kosmiczna cena a do Ikei mi kompletnie nie po drodze

mogę Ci kupić, tyle że nie wiem jak by wysyłka wyszła, czy nie bardzo dużo...

Zrobiłam pierogi a mój łobuz dalej nie śpi, broni się przed drzemką rękami i nogami...

Stary 2013-01-29, 13:49   #2204
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Dziewczyny byłam rano u lekarza, pewnie gdybyście mnie nie uswiadomiły to bym sie męczyła.
Mam obustronne zapalenie migdałów, do tego zmiany ropne, czyli angina ropna.
Będę się faszerować antybiotykiem przez następne kilka dni, i kupiłam pastyli orofar max do ssania, bo to chyba jedyne jakie dają ulgę.
Dzisiaj zjadłam trochę jogurtu, i banana. Zmusiłam się bo już słaba jestem po wczorajszym dniu nie jedzenia, ale boli niesamowicie.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 13:52   #2205
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
1. Chleb się kruszył, ciężko się kroiło, więc wychodził nam taki sam. Jadłam 2 razy dziennie po 2 kromki (dość grube), ale jek dobrze pamietam, to mozna tylko 2 kromki i wtedy już darować sobie obowiązkowe otręby.
2. Odziwo szło szybko (albo zaprawiona jestm w bojach), a prawie że pewny jest gorszy efekt przy 2 podejściu. Nie wiem, ja byłam pozytywnie nastawiona, w pracy jadłam jak Pan Bóg przykazał, w domu już węszyłam za czyms innym, czasem zgrzeszyłam, ale nie było źle. Najtrudniejsze i najbardziej zniechęcające jak dla mnie jest to przygotowywanie oddzielnych posiłków - dla siebie, dla męża i dla Zosi, ale to taka dygresja.
3. Mnie słodzik drapie w gardło, ale jakoś się przyzwyczaiłam. Miałam kupić też właśnie stevię, ale zapomniałam - mówisz, że nie podeszła Ci ze smakiem... Kupiłaś proszek czy tabletki?
4. Mam jakieś przepisy z neta, mogę podesłać, tylko daj mi maila na priv, a tak to generalnie z gowy, inwencja twórcza lub co tam w lodówce Dukanowego.

A jakie masz wyniki kilogramowe? Pewnie wakacje Ci trochę przeszkodziły, mnie na wyjazdach było chyba najtrudniej. Tak w ogóle to się zastanawiam PO CO Ci to odchudzanie???

Dzieki za odpowiedzi
No mnie tez najbardziej wkurza to gotowanie, tym bardziej, ze ja nie gotuje dla nas, tylko maz. A tak to dla siebie musze... Choc czasem maz ma dzien dobroci i cos mi upichci. Boli mnie tez, ze ta dieta leci po kieszeni.
Stevie mam w proszku.
Co do osiagniec, poki co 3 kg, no byloby wiecej, gdyby nie ten tydzien ferii. Niby diete trzymalam, ale robilismy Wiktorii urodziny i musialam zjesc tort, poza tym chodzilam na kawe... No i waga stanela.
A odchudzanie niestety potrzebne. Nie duzo rzecz jasna, ale jednak. Czesc ma tez byc poprawa samopoczucia psychicznego przed powrotem do pracy...
Zaraz Ci wysle maila.

Bry!

Zdrowka dla potrzebujacych!

Marzenko wypoczywajcie! Juz sie nie moge doczekac tych zdjec, ktorymi nasz uraczysz po powrocie.

Teliku musze i ja wyprobowac Twoj przepis na pasztet.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 13:55   #2206
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

Zrobiłam pierogi a mój łobuz dalej nie śpi, broni się przed drzemką rękami i nogami...
z czym pierogi?

mój śpi, ale dziś ma bóle egzystencjonalne nie wiem co mu się dzieję jedziemy do jego kuzynka (3 msc młodszy) może zmiana otoczenia inne zabawki choć na chwilę go zajmą bo miauczy od rana

Cytat:
Dziewczyny byłam rano u lekarza, pewnie gdybyście mnie nie uswiadomiły to bym sie męczyła.
Będę się faszerować antybiotykiem przez następne kilka dni, i kupiłam pastyli orofar max do ssania, bo to chyba jedyne jakie dają ulgę.
Dzisiaj zjadłam trochę jogurtu, i banana. Zmusiłam się bo już słaba jestem po wczorajszym dniu nie jedzenia, ale boli niesamowicie.
ooo to się Pani załatwiła na cacy zdrówka!!

mieliśmy iść na jabłuszko a tu pada (sanki dalej w sumie w głębokim poważaniu ma mój synuś), ale jazda na łopacie do odśnieżania to jest to!!!!
Stary 2013-01-29, 14:15   #2207
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ooo to się Pani załatwiła na cacy zdrówka!!
no niestety, mam nadzieje że nie zarażam.
Nie chciałabym zeby dzieci przechodziły to samo.

A antybiotyk to chyba na 8 częsci bedę rozdzielać, bo takie lunety dostałam że
Normalnie miałabym problem połknąć a co dopiero teraz.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

A jeszcze dzieciaki teraz na mnie swoje siły testują, zwłaszcza starszy zauważył, że mama nawet nie nakrzyczy jak coś złego zrobi, i anty mama jest od wczoraj, nawet zaczął wymyslać tżtowi że co to ja mu nie robie. Nie grzeczny się coś bardzo zrobił. Tż mu trochę potłumaczył i młody jest uświadomiony, ale i tak jak sama z nimi jestem i nie mam na nic siły to pokazuje swoje.
Muszę nad nim popracować. Teraz były ferie, on cały czas chory, do przedszkola w tym tyg jeszcze nie idzie, i już mu się nudzi. Rysować mu się już nie chce, jedynie lego, ale to jak Karol spi się bawi, bo mały lubi połykać jeszcze takie rzeczy

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-01-29 o 14:25
Stary 2013-01-29, 14:44   #2208
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Byłam dzisiaj z Szymciem rano u lekarza, bo dostał okropnej chrypy do tego dalej gorączka, kaszel i katar.
Osłuchowo czysto, uszy czyste. Paracetamol co 6h i dużo wody. Nic więcej. Bidulek teraz śpi

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 15:57   #2209
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
3. Oliweczko a Julcia tak non w noc spać nie może? bo jeżeli to jest tak ciągle to ja bym pomyślała jednak o wizycie u lekarza. chyba, że już byłaś w związku z tym? a jak ona w dzień się zachowuje? jest np. nerwowa?

W sumie to nie to, że wogóle nie śpi-tylko w swoim łożeczku nie prześpi więcej niż 3-4h i się budzi przeważnie z płaczem, przychodzi(ostatnio) do nas do sypialni i usypia ponownie( często daję jej mleko). Powiem o tym pediatrze na kolejnej wizycie.
Cytat:

Tylko i wyłącznie po nocach No i jeszcze próbuję w ciągu tej godzinki w dzień, jak Tymuś śpi.

to współczuję.
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek nauczył się dmuchać na łyżkę z gorącym jedzeniem
moja to już na wszystko dmucha- nawet na flipsa
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Witam Babole!

Jestem po tygodniowej nieobecnosci. Mam wkupne:
Sorki za ilosc.

Cytat:
zrobiłam, ale bardzo lipnie mi wyszło.
Cytat:
Dziewczyny, która ma matę wodną. Pamiętam, że sporo planowało kupować na gwiazdkę. Sprawdzają się? Dzieci się już tym bawią?
właśnie dzisiaj mi przyszła i szału nie ma najbardziej lubi wysysać wodę z tego dlugopisu

Hej.
Ostatnio źle się czuję- mam zawroty głowy i taki ucisk w głowie.... podejrzewam tarczycę, bo chyba nie tą wkładkę. Do lekarza od tarczycy idę dopiero w połowie lutego.

Dzisiaj Mateuszek był na pobieraniu krwi i Julci mocz też P. zanosił, ale wyniki odbiorę jutro.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 16:06   #2210
patik87
Zakorzenienie

tbvb ( sara)

hej. Marzena kurka chyba pierwszy raz tam jesteście? jakbyś wiedziała że taki trudny dostęp do hotelu to byś tam nie rezerwowała? a na długo pojechaliście? zapłacone już za cały pobyt? bo 70 dych za wjazd ... lepiej zmienić kwatere

Oliweczka a czego mocz badaliście? nie napisałam ci ostatnio, ale ja bym się przyjrzała tym szmerom w serduszku.. skoro już 2 raz coś wysłuchała.

Madziulka w pl już bys wróciła z antybiotykiem. Zdrówka dla Młodego.

Dziubek co się dzieje?
Lili?
Natka?

Wodaqua fajny ten przewodnik, dostępnie i ładnie wszystko zebrane.

u nas po staremu
Stary 2013-01-29, 16:29   #2211
DDewik
Raczkowanie

Witajcie!
Borysek śpi to mam troszkę czasu,zgrałam zdjęcia z wyjazdu(wkupne musi być-długo mnie nie było).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg karpacz 1.jpg (174,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg karpacz 2.jpg (145,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg karpacz3.jpg (125,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg karpacz 4.jpg (109,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg karpacz 5.jpg (150,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg karpacz6.jpg (132,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg karpacz 7.jpg (84,8 KB, 20 załadowań)
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 16:52   #2212
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
dzień dobry Co tu tak pusto?

w porównaniu do większości naszych maluchów nie ma wiele, 82 cm.

31 bardzo sympatycznie, ale na spokojnie, bez żadnych imprez większych.
Niewiarygodne, bo szwagier z życzeniami zadzwonił i teściowa, przy okazji pierwszy raz spytała jak ja się czuję.....

A właśnie o czymś takim myślę, mały dopiero raczkuje niedawno, więc powinno być ok, muszę tylko podpytać czy przypadkiem nie mają

Przykro mi z powodu cioci i koleżanki taty!
A z drugiej strony gratulacje dla przyjaciółki!!!

Magazynu nie znam....

Teliczku, wklej przepis

Mój wodnik dziękuje za komplementy
Ale z Adasia śliczny chłopczyk i jaki duzy sie wydaje na zdjęciach
Najlepszego dla meża,młody chłop z niego

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
szybciutko podaje przepis:
  • 400g piersi z indyka
  • 150 g wątróbki drobiowej
  • 1 mała cebulka
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • sucha grahamka (namoczona w mleku i odciśnięta)lub 2 duże łyżki bułki tartej
Mieso zmieliłam(można oczywiście kupić zmielone) i poddusiłam z cebulką na łyżce oliwy z 10 min, dodałam jajo bułkę doprawiłam do smaku ziołami, wymieszałam

przelałam do keksówki, posypałam jeszcze ziołami i solą po wierzchu i piekłam 40min w 180st
przygotowanie zajeło mi jakies 10-15 minut

jeśli nie lubicie/nie chcecie wątróbki robiłam kiedyś z samej piersi i warzyw
http://kuchnianaplazy.blox.pl/2011/0...no-miesny.html

buziak
Wypróbujemy, ale moje dziecko za mięsem nie przepada, mamusia zje

Cytat:
Współczuje Stronczku tego wariata, zgłoście to!

Cytat:
Bry Kuny

mój buntuje się na mięsko nawet szynkę zrzuca z chlebka

U mnie to samo, suchy chleb tylko je

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Ahoj holki!
Melduję się z zaśnieżonego Peca, śnieg sypie od rana jak szalony. Podróż zajęła Nam 6 godzin, ale warto było chociażby dla samych widoków. Gigantyczne sople i czapy śniegu na drzewach i domach robią wrażenie. Hotel mamy w połowie stoku, musieliśmy zostawić auto na dole i wjechać ratrakiem - Hania była trochę przerażona, ale zrodziło się u niej nowe słowo "kako" (traktor). Z jednej strony widok mamy nieziemski, a z drugiej jesteśmy tu uwięzieni ze względu na Hanię. Ja wczoraj jeździłam na nartach (nie było najgorzej, narty ostatnio na nogach miałam kilkanaście lat temu, więc miałam stracha) i się nie połamałam , a tż zszedł z Hanią do miasteczka. Samo zejście i spacer tak go wykończyło, że musiał wziąć taksówkę (w postaci skutera), bo nie dał by rady wejść z powrotem z Hanią na rękach. Tą taksówką mieliśmy zamiar codziennie wjeżdżać (znajomy Nam mówił, że to taniocha, jakieś 10zł za wjazd ), ale okazało się że ta przyjemność kosztuje jakieś 70zł (dosłownie 5 minut wjazdu). Musimy wymyślić jakąś alternatywę, bo tu zbankrutujemy. Dzisiaj tż szaleje na stoku, a ja się wybiorę na nocną jazdę.
Ja tez chce jeszcze w góry!
Z tym wjazdem nieciekawie, droga ta taksówka!
Milego nocnego szusowania!

Cytat:
Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedzi
No mnie tez najbardziej wkurza to gotowanie, tym bardziej, ze ja nie gotuje dla nas, tylko maz. A tak to dla siebie musze... Choc czasem maz ma dzien dobroci i cos mi upichci. Boli mnie tez, ze ta dieta leci po kieszeni.
Stevie mam w proszku.
Co do osiagniec, poki co 3 kg, no byloby wiecej, gdyby nie ten tydzien ferii. Niby diete trzymalam, ale robilismy Wiktorii urodziny i musialam zjesc tort, poza tym chodzilam na kawe... No i waga stanela.
A odchudzanie niestety potrzebne. Nie duzo rzecz jasna, ale jednak. Czesc ma tez byc poprawa samopoczucia psychicznego przed powrotem do pracy...
Zaraz Ci wysle maila.
A Ty Agni z tym odchudzaniem nie przesadzaj, bo nam znikniesz, śliczna, chudzinka z Ciebie, ja tam zbędnych kg nie widzę!

Ja przez te 5 dni na wyjeździe to przytylam bo jedzenie było pyszne, takie domowe, palce lizac

Dzieciaczki śliczne na zdjęciach!

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
z czym pierogi?

mieliśmy iść na jabłuszko a tu pada (sanki dalej w sumie w głębokim poważaniu ma mój synuś), ale jazda na łopacie do odśnieżania to jest to!!!!
U mnie z sankami to samo, przekonac sie do nich nie chce, posiedzi 2min....

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Pytanie:Jak oduczałyście dziecko zasypiania bez buteki?(chce sie w ten weekend zabrać za mojego dziubasa , butelka to jego druga miłość zaraz po mamie)?
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:10   #2213
isiaok
Rozeznanie

Witam!
Napisze tylko tle, ze nadal umieram...mam nadzieje,ze ewka sie nie zarazi...kaszle jak stary gruzlik...Tż kupil mi chyba wszystko co jest dostepne bez recepty na grype i przeziebienie.......aaaaa aaaaaaaaaa!!!!!!!
Buziaki dla wszystkich
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:17   #2214
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Madziulka w pl już bys wróciła z antybiotykiem. Zdrówka dla Młodego.
Sama nie wiem co lepsze. Może to ma jakiś sens, że tutaj od razu nie dają antybiotyku. Szymon przez 18 mcy swojego życia brał antybiotyk tylko raz na zapalenie ucha, a tak każde choróbsko leczę paracetamolem ew. nurofen i mija po kilku dniach. Dzisiaj też poszłam dlatego, że bałam się o uszy. Coś w tym ich systemie leczenia musi być

Dewik świetne zdjęcia!
Ja powoli planuję wyjazd do PL. Może kwiecień

Stary 2013-01-29, 17:29   #2215
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
zrobiłam, ale bardzo lipnie mi wyszło.
daj zdjecie

ja dzis sie bawie w krojenie i wykroje przegladam. zobaczcie jakie cudo http://www.stumbleupon.com/su/2AjerB...nto-dress.html

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość

[/COLOR]Pytanie:Jak oduczałyście dziecko zasypiania bez buteki?(chce sie w ten weekend zabrać za mojego dziubasa , butelka to jego druga miłość zaraz po mamie)?
1. albo konsekwentnie: zabrac, nie dac, niech ryczy to zasnie (wersja dla malo marudnych dzieci i wytrzy,malych rodzcow)
2. powoli i konsekwentnie: zabierac po 30 ml mleka na tydzien. zniudzi mu sie wstawanie do 30 ml. przetestowane na arturze.

Stary 2013-01-29, 18:07   #2216
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

hej hej

Anka dobrze, że mały nie upuścił sobie tej butelki na stopę!

Stronczek biedna Sarcia
najbardziej złości mnie brak reakcji rodzica w takiej sytuacji :/
a sąsiada współczuję!

Telik super, że czujesz się lepiej
muszę zrobić też taki pasztet sklepowy Ala bardzo lubi, ale że nie wiem co w nim jest to lepiej swój upiec.

Chelsea gatuluję zaliczonego semestru!

Isia zdróweczka!

Madziulka oby Szymonkowi wreszcie choróbsko ustąpiło. wysoko gorączkuje?
skoro osłuchowo ok, gardło ok, uszy ok to rzeczywiście bez sensu antybiotyk ładować.

Wodaqua kciuki za Twoich najbliższych!
ja na dzieciowe gazety już w ogóle nie patrzę także tytuł nic kompletnie mi nie mówi

Shira Ala z kolei od mięcha obiad zaczyna.
kromki jak ma to najpierw właśnie szynkę ściąga i ją podgryza
hehe dobrze, że chociaż macie zastępnik sanek

Agawoo współczuję nocki
współczuję alergii :/

Marzenko super, że wyjazd udany!
z tym wyjazdem to pewnie coś wymyślicie chociaż tak jak piszesz - upierdliwe to pewnie jest :/
i
baaardzo baaaardzo dziękujemy za myszkę
dopiero jak ta od Ciebie przyszła to widać jak nasza styrana. od Ciebie to aż taka większa jest bo bardziej puchata
jestem ogromnie wdzięczna i chciałabym się Hani jednak jakoś odwdzięczyć
nie wiem - może zbieracie książeczki z jakiejś serii i jakiegoś tytułu Wam brakuje?
zresztą jak mi nie napiszesz to i tak coś wymyślę

Gomra zdrówka!

Aga a to Ty fajnie masz jak Wam mąż gotuje! mój jak zrobi jajecznicę na śniadanie od wielkiego dzwona w weekend to już sukces!

Oliweczko oby te złe nocki Julci jak najszybciej poszły sobie precz!
współczuję złego samopoczucia.....

DDewik super zimowe zdjęcia!

Monia a wiesz, że jak byłam pewna, że to koszulka i spódnica tak wyżej zawiązana i właśnie już widziałam oczami wyobraźni jak Ala tą spódnicę sobie ściąga a tutaj to jedna całość jest!
wygrałaś na allegro tą maszynę do szycia?
ja póki co na swoją muszę poczekać bo w mamy maszynie kondensator padł i mąż jak wróci to ma naprawić.
póki co kończę robić malutkiego kotka na szydełku - zostało buzię wyszyć
ale wolę jednak większe rzeczy dłubać niż taką drobnicę
jak coś uszyjesz to nam się pochwal

u nas ok chociaż miałam mały armagedon w kuchni.
Ala dorwała mi się do 1 szuflady. akurat Hani jedzenie nakładałam na talerz a młoda wyciągnęła sobie takie malutkie perełki cukiernicze do zdobienia. rozsypało się chyba z pół pudełeczka a ta jeszcze zaczęła po tym szurać nogami i na przedpokój się pieroństwo rozniosło :/
w szufladzie pełno tego też.
nawet odkurzaczem ciężko to było zebrać, ale sytuacja opanowana

Aga wiesz jakie moje starsze dziecko przekupne?
kiedyś jej mówiłam, że może zaprosimy Was kiedyś na kawę to mi mówiła, że ona dobrze Zuzi i Wiki nie zna
dzisiaj jak czekoladę znalazła w torebce i jej powiedziałam, że to od Zuzi to mi sama mówi: no to teraz możemy ją zaprosić
no to kiedy przychodzisz z ferajną??

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2013-01-29 o 18:09
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:28   #2217
83monia
Zakorzenienie

maz stwierdzila ze jak kupowac to porzadna i mam taka za 300 zl lucznik zofia i dokupilam kilka stopek jeszcze dodatkowych. zobaczymy jak mi pojdzie ale ejstem napalona na syzcie jak nic

Stary 2013-01-29, 18:48   #2218
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Iwa tfu, tfu póki co gorączka ustąpiła

Stary 2013-01-29, 18:53   #2219
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
maz stwierdzila ze jak kupowac to porzadna i mam taka za 300 zl lucznik zofia i dokupilam kilka stopek jeszcze dodatkowych. zobaczymy jak mi pojdzie ale ejstem napalona na syzcie jak nic
ja od mamy też właśnie Łucznika będę mieć

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Iwa tfu, tfu póki co gorączka ustąpiła

a to "kotecek"
chociaż chyba przez ten nos to bardziej chyba mysz przypomina
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0359.jpg (66,3 KB, 39 załadowań)

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2013-01-29 o 18:58
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 19:07   #2220
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
wiesz co, ja jesienią też kupowałam maszyne, bo też się napaliłam na własną produkcje. i ogólnie nowe łuczniki wcale nie są porządne, też myślałam nad zośką albo kornelią. Cenowo niedrogie jak na maszyny domowe, ale właśnie problem jest z częściami, mechanicy wcale nie chcą ich naprawiać bo nie ma do nich części, są produkowane w chinach i jedynie podczas gwarancji mozna liczyć na naprawę.
Do tego są mało wytrzymałe. Mają dużo plastyku w srodku, co sprawia że są bardzo awaryjne.

Dużo czytałam na ten temat zanim sama się zdecydowałam, na forach internetowych masa osób narzeka na nowe łuczniki, że właśnie tępo szyją, plączą, ulegają awarią. Byłam właśnie w serwisach, pytałam co najlepiej kupić. Doradzali mi albo stare łuczniki, takie z lat około 1980 bo są nie do zajechania, a jeżeli już sie zepsują, to bardzo łatwo dopasować np z singera częsci, albo kupić. Ale te maszyny schodzą jak świeże bułeczki, jak tylko ktoś chce sprzedać to od ręki jest klient.
Później właśnie niemiecki singer, częsci wszędzie opór. Ja też takiego sobie kupiłam, z 10 lat ma. Bo na nowego nie miałam 1000 zł.

No i oprócz małej awari silnika, bo zawiesił się po kilku dniach od zakupu to muszę powiedzieć że jest super, gładziutko szyje, nie plącze, potrafi przeszyc bardzo grube materiały, mam zapasowy silnik, także na plus. Szyje na nim 3 miesiące bardzo często, pracuje naprawdę cichutko, i ma wszystkie najpotrzebniejsze ściegi.

Mam nadzieje, że Twoja nie okaże się felerna, i bedzie płynnie szyć, i starczy na lata.

a po kroje to wejdź sobie na papavero.pl albo dziewczyny polecają też złoty krój, z prasy ja kupuje burdę, wiem że kiedys ellegantka też wychodziła, ale nie wiem czy jest jeszcze dostępna.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-01-29 o 19:13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości