Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 382 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-30, 14:46   #11431
horo_2
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

hej kochane
rzadziej do Was zaglądam, ale pamiętam

TŻ wyjechał, więc ogarnąć się z 4 dzieci samej jest ciężko... do tego jak na zlość akurat szczepienia , bilanse, koniec ferii.... i tak wszystko po troszkę

ps. 14 lutego urodziła się moja córeczka

3.02.2014 - wracam do ćwiczeń
horo_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 14:49   #11432
Saba08
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

jusi a może bedziesz miała się tam wykąpać

tomati trzymam kciuki, aby szybko udało Ci się spełnić swoje marzenie

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Horo witaj kochana

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

French_miki powodzenia jutro!!! Nic się nie bój, jutro będziesz miała piękne cycuszki
Stary 2013-01-30, 14:58   #11433
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

ja się tam nie martwie wymianą implantów jak trzeba będzie to się wymieni nie będę sięgała i rozmyślała co będzie za 15 lat jak moje cycki będą wyglądały trzeba się cieszyć tym co teraz jest

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

sabuś - dobre może dostane gratis kompiel w bombelkach hehe
Stary 2013-01-30, 15:01   #11434
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusi84 Pokaż wiadomość
ja się tam nie martwie wymianą implantów jak trzeba będzie to się wymieni nie będę sięgała i rozmyślała co będzie za 15 lat jak moje cycki będą wyglądały trzeba się cieszyć tym co teraz jest

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:

sabuś - dobre może dostane gratis kompiel w bombelkach hehe
Aż tak dużo chyba za to usg nie płacisz hahahaha
Stary 2013-01-30, 15:24   #11435
celina777
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Allo

Mam termin konsultacji u jednego z lekarzy ktorych wybralam. 14luty dr J.J. Gdańsk
Ooooo...to Gratulacje! Fajnie...juz krok do przodu
Stary 2013-01-30, 15:25   #11436
anika75
Zadomowienie

Cytat:
a ja mam jutro usg na 14tą i prawie pół m-ca czekałam na to i mam ze soba wziaść ręcznik dobre nie?? niewal że za to płace bo prywatnie to jeszcze ze swoim ręcznikiem zdziercy !!!

Horo, buziaczki

Tomati, przyjęłam . Mi wyszło dokładnie 90 cm, przed miałam 81/82 w biuście i 69 pod piersiakami .
Stary 2013-01-30, 15:26   #11437
horo_2
Zadomowienie

Sabuś
Celinko
Aniczko
jusi
kasik
klauduś
olivko
i wszystkie pozostałe dziewczynki

Stary 2013-01-30, 15:29   #11438
celina777
Rozeznanie

horo buziaki...
Ej czy zaczelas nowe cwiczenia????? Siłka...???? Jesuuuu...kiedy Ty to robisz?
Ooo widze silownia 0 ale pewnie w planie masz?

Edytowane przez celina777
Czas edycji: 2013-01-30 o 15:34
celina777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 16:59   #11439
ania2003
Raczkowanie

Wrzuciłam w końcu moje zdjęcie 2 tygodnie po op
Stary 2013-01-30, 17:06   #11440
horo_2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez celina777 Pokaż wiadomość
horo buziaki...
Ej czy zaczelas nowe cwiczenia????? Siłka...???? Jesuuuu...kiedy Ty to robisz?
Ooo widze silownia 0 ale pewnie w planie masz?
siłownia w planach juz umówilam się z koleżanką, więc pewne ... a jak wydamy kasę na karnety, to szkoda nie choidzić.

a robię mniej tych ćwiczeń z Ewą Ch, bo za dużo schudlam

Stary 2013-01-30, 17:10   #11441
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
a ja mam jutro usg na 14tą i prawie pół m-ca czekałam na to i mam ze soba wziaść ręcznik dobre nie?? niewal że za to płace bo prywatnie to jeszcze ze swoim ręcznikiem zdziercy !!!
heheh prezceiz wiekszosc ma reczniki papierowe moglas sie zapytac czy zel do usg tez masz przyniesc
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 18:16   #11442
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania2003 Pokaż wiadomość
Wrzuciłam w końcu moje zdjęcie 2 tygodnie po op
Ania2003...bylam w albumie...ŁAŁ ŁAŁ ŁAŁ!!!
Twoje implanty to anatomy tak?
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 18:22   #11443
ania2003
Raczkowanie

Nie okragle

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Dziekuje za mile komentarze , jeszcze mam opuchniey mostek.
Stary 2013-01-30, 18:57   #11444
MyaDiva
Zakorzenienie

french_miki -trzymam kciuki powodzenia

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
Tak tak oleje wcianm na sniadanie obiad i kolacje to co moge jesc wiecej? jake to oleje maja byc dokladnie? ja niestety jestem podatna na wszystko co jest ZLE mialam nadzieje ze te cholery nie wyskocza a one z dnia na dzien jakby wiecej ich a teraz te sloneczko dobija mnie w moim "iwlkim" miescie chyba z 3 dermatologów ale jeden lepszy od drugiego wiec chyba szkoda mojego zachodu bedzie... moja kosmetyczka mowila ze sa specjalne u kosmetyczki zabiegi na rozstepy i na zapobieganie tych rozstepow ale czy by to pomoglo? no i nie wiem czy bym sie wywalila tak z cycochami dla obcej baby
Oleje zimnotłoczone , wybór jest ogromny- smakuj różne
Co do dermatologów bądź kosmetyczek jest w tej kwestii problem bo - sam dermatolog spojrzy od strony zdrowotnej, sama kosmetyczka od strony kosmetycznej. Dlatego jeśli już - to tylko dermatolog-kosmetolog. W każdym wypadku i problemie polecam tylko takiego specjalistę -który się zajmuje dermatologią estetyczną i ma do tego spojrzenie medyczne. Kosmetyczki (przepraszam jeśli kogoś urażę) omijaj szerokim łukiem jeśli masz jakieś problemy skórne. Czytałam, że robiłaś oczyszczanie mechaniczne twarzy- tej metody żaden specjalista już nie stosuje!!! Świat dermatologii estetycznej zrobił milowe postępy w ostatnim dziesięcioleciu- nasze kosmetyczki z dyplomami po 3 -msc kursach niestety zostały w średniowieczu.
Podobnie z rozstępami-jeśli już zabiegi to tylko u lekarza w gabinecie odnowy, nie u kosmetyczki która może nawet ma jakiś sprzęt do zabiegów ale nic poza tym.

Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość
hej wszystkim a co tu tak pusto o tej porze? znowu jakiś jeden GOŚĆ się pląta
Hihi hejeczka Ten gość na Ciebie czekał nie chciałam Wam przeszkadzać

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
6 lutego idę na usg piersi.Wizyta niby 1,5h trwa i będzie też onkolog...Nie wiem dlaczego tak długo Opowie któraś, która ma to już za sobą?czy to tylko wywiad,czy co on może robić?
boshhhe umrę ze wstydu jak będę musiała się rozebrać, a będę musiała
Długa wizyta ciekawe co będziecie robić A wstydzić się nie ma czego- tacy lekarze codziennie badają piersi. Tych ładnych jest mały ułamek
Cytat:
ręcznik ?- no nie mogę ale oszczędności hihi dobrze że lekarza nie musisz przyprowadzić I to w prywatnej placówce tak źle już jest? słyszałam o prezerwatywach do Usg dopochwowego które robią na kasę, no ale coś takiego

Cytat:
Napisane przez buziol04 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim

Ja też się strasznie obawiam usg , wstyd mnie paraliżuje . Ale jakoś damy rade

Widzę , że dośc konkretnie poruszyłyście temat gwarancji Mnie to bardzo interesuje , poniewaz mam dopiero 20 kilka lat i myślałam , że jak sobie zrobie piersi to raczej na całe życie będa ( no chyba , że by uległy uszkodzeniu co myslałam ,że zdarza się rzadko)
Aktualnie na operacje dają mi rodzice więc o kwestie fnasową się nie martwie ale nie wiem co bedzie za 10 lat i czy będe miała wtedy na to fundusze ;((
Raczej na całe życie nie będą. Nie ze względów zdrowotnych- a estetycznych. Trzeba się liczyć z taką ewentualnością.
Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
buziol ja nie chcę tutaj pisać czarnych scenariuszy, ale ja bym nie liczyła, że to jedyna "para" piersi, jaką sobie sprawisz Też mam 20 kilka lat i chciałabym dożyć chociaż do tej 70tki, więc nie wierzę, że implanty mi wytrzymają ponad 40 lat
Nawet jak implant wytrzyma - to skóra już nie:ma Nie wiem co będzie i co zrobię za 30 lat- ale wiem że będzie trzeba problem jakoś rozwiązać

Cytat:
Napisane przez gwendolinka Pokaż wiadomość
O jezu dziewczyny! Nie róbcie ciemnogrodu! Boicie się pokazać radiologowi? Usg robi radiolog smaruje cię takim żelem i jeżdzi ci po cyckach. Trochę łaskocze i zimne. Z całym szacunkiem, myślę ze radiolog to jest mało poruszony widokiem kobieciego biustu.
Jak ja byłam to dopiero miałam wizytę, był Pan Dr i jakiś praktykant. Jeszcze Pan Dr sie mnie pyta z jakiego powodu robie USG, żeby pewnie wiedział na co być "wrażliwy" pod jakim kątem robie diagnostykę... więc mówie "profilaktycznie"i wsio w temacie, dostajesz wynik w garść i do domu. A jak chodzicie na rentgeny albo do ginekologa?
O jak miło że wpadłaś
Hihi podzielam zdanie w pełni

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 19:06   #11445
Niezadowolencja
Raczkowanie

Witam.
"Przelecieć" wszystko co spłodziłyście przez 2 dni i to niecałe jest dla mnie niemożliwe ze względów czasowych. Wczoraj byłam na kontroli. Lekarz stwierdził, że piersi osiągnęły już swoją docelową miękkość, wszystko jest w porządku i pozwolił ćwiczyć, a nawet skakać, mogę nosić staniki z fiszbinami i generalnie mogę żyć. Myślę jednak, że powinnam jeszcze trochę uważać. Póki co noszę topiki i sportowce, a fiszbinowce zostawię na jakieś okazje. Poza tym sportowe są o niebo wygodniejsze
Stary 2013-01-30, 19:08   #11446
Saba08
Zadomowienie

Cieszę się, że wszystko ok Czyli teraz można robić użytek z piersiaków... cokolwiek by to nie znaczyło
Stary 2013-01-30, 19:18   #11447
ania2003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że wszystko ok Czyli teraz można robić użytek z piersiaków... cokolwiek by to nie znaczyło

Super to szybciutko... pocieszające
Stary 2013-01-30, 19:35   #11448
dreamer365
Raczkowanie

Cześć dziewczynki
ja tylko na momencik, bo mam sporo pracy. Tempo macie zabójcze
Mam nadzieję, że tydzień mija każdej z Was w dobrej atmosferze

Saba08, bardzo dziękuję za przyjęcie

Cytat:
Napisane przez jusi84
french_miki 31.01 już jutroooooooooo

malina986 05.02-5

Foamclene123 05.02.-5

krystel13 - 14.02 -14

dreamer365 - 16.02 - 17

niezapominajka1987 - 25.02. -25

jusi84 28.02 -29

witam się z rana ale naskrobałyście dobrze, że mam teraz luzy w pracy to mogłam nadrobić
French_miki, tomorrow is your BIG DAY!! Trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez jusi84
Jusi84, a to dopiero heca!

Klaudeczko, życzę udanego i spokojnego urlopu

A Wam wszystkim, dziewczyny, (po częstochowsku rymując:P) miłego wieczoru i dobrego humoru
Stary 2013-01-30, 19:36   #11449
french_miki
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny! ja jeszcze NIC nie mam ogarniętego, oczywiście oprócz badań i hajsu
Jutro idę na 15:00, nadal to do mnie nie dochodzi w ogóle chodzę jak otumaniona i się zastanawiam czy czasem nie śpię na jawie.

Co do tych facetów MyaDiva to postaram się, żeby nie przyszli razem hahahaha

Co do USG - nie ma się czego wstydzić! Ktoś kto na co dzień wykonuje USG różnych narządów jest przyzwyczajony do widoku ciała jakiekolwiek ono by nie było. Jakby co to ja byłam za 80zł we Wrocławiu u dr, która jest szefem radiologii w centrum onkologicznym, także mogę ją polecić.
No i ręczników nie trzeba przynosić swoich
Stary 2013-01-30, 19:41   #11450
buziol04
Raczkowanie

MyaDiva byłam dziś cały dzień przez to przybita , myślałam o tym co bedzie jeśli za 15 lat bym nie miała pieniedzy na wymiane. Myślałam nawet o tym zeby ta decyzje przełożyc i poczekac jeszcze troche jak sibie to wszystko przemyśle, ale porozmawiałam przed chwila z moim chłopakiem i powiedział , żebym sie nie zastanawiała co będzie za 10 -15 lat bo wtedy sie o to bede martwiła i zebym spełniła swoje marzenie i cieszyła się tym co teraz bede miała. I to mi bardzo pomogło
buziol04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 19:52   #11451
ania2003
Raczkowanie

Cytat:
MyaDiva byłam dziś cały dzień przez to przybita , myślałam o tym co bedzie jeśli za 15 lat bym nie miała pieniedzy na wymiane. Myślałam nawet o tym zeby ta decyzje przełożyc i poczekac jeszcze troche jak sibie to wszystko przemyśle, ale porozmawiałam przed chwila z moim chłopakiem i powiedział , żebym sie nie zastanawiała co będzie za 10 -15 lat bo wtedy sie o to bede martwiła i zebym spełniła swoje marzenie i cieszyła się tym co teraz bede miała. I to mi bardzo pomogło

ja bym nie martwiła sie co będzie za 15 lat. Najwyżej będą nieładne ale będą. A radość przez te 15 lat .... bezcenna

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

miki powodzenia jutro, trzymam kciuki!!!
Stary 2013-01-30, 19:54   #11452
buziol04
Raczkowanie

ania2003
I o to chodzi zreszta nie wiem czy nie lepiej mieć brzydkie persi ale je przynajmniej miec , bo jak narazie to ja mam jedynie miejsce w którym piersi powinny być
buziol04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 20:03   #11453
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez french_miki Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pojutrze o tej porze będę już miała cycuuuchy
Mam do Was pytanko, bo w sumie nie zadałam go dr, czy po Waszej operacji mogli do Was przyjść ludzie? Chodzi mi o facetów, rodziców, przyjaciółki itp?
Drugie pytanie, kiedy będę mogła pić wino?

Całuję Was mocno! Dobraaanoc
Miki, trzymam kciuki, oby do jutra, potem to już z górki

Cześć Dziewczynki
Wpadłam tylko na chwilkę, mam trochę problemów i nie mam głowy do siedzenia w necie, ale troszkę oczywiście podczytuję.

U mnie z cycorkami wydaje się być wszystko ok. Ból? U dent mnie czasem bardziej bolało. Poważnie. Bardziej czuję się ogólnie połamana, niż odczuwam ból. Boli mnie piersiowy odc kręgosłupa w niektórych pozycjach i wtedy muszę się szybko oprzeć. Ogólnie nigdy bym się nie spodziewała, że po takiego rodzaju op natężenie bólu może być tak małe. Ale to pewnie zależy od wielu czynników. Proszki jednego dnia biorę, innego nie - chcę też być świadoma czy boli i ew jak bardzo, bo taka świadomość raczej jest potrzebna np na wypadek gdyby się coś działo niedobrego (Boże broń!).
Odczuwam w lewusku czasem takie delikatne ciagnięcie, jakby pieczenie, sama nie wiem jak to opisać.

Brzuch mi wieczorem wydyma dosyć mocno - czy to możliwe, że to nadal po narkozie? No i delikatnie mi czoło wysypało (to raczej na pewno po narkozie, bo jestem zsiana jak wysypką jakąś), ale tragedii nie ma.

Słuchajcie, niestety jestem zmuszona trochę rzeczy robić koło siebie, nie dzwigam, nie podnoszę rąk wysoko i nie odczuwam jakichś bardzo dużych ograniczeń natomiast jest nie do uniknięcia, że przy większości nawet drobnych czynności mięśnie klatki się napinają. Np kiedy otwieram drzwi samochodu czuję oczywiście jak mięśnie pracują - czy tego typu czynności mogą mi zaszkodzić? Może to głupie pytanie, ale powoli zaczynam schizować.

Jutro jadę na zdjęcie szwów i tak się zastanawiam - na jakiejś podstawie lekarz przy zdjęciu szwów, bądź na kolejnej kontroli - kontrolach stwierdza, że wszystko jest ok? Tylko na postawie oględzin/dotyku?

I kolejne pytanie - drętwieją mi dość często ręce. Nie jakoś bardzo, ale jednak. Czy któraś z Was tak miała? Może to od tego pasa, bo on tam pod pachy wchodzi.

Całuję Was wszystkie

już są ojaaa
przedpo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 20:03   #11454
french_miki
Raczkowanie

Laseczki, dziękuję za wszystkie miłe słowa!: roza:
Na POCIESZENIE dla wszystkich Was, które jeszcze nie mają wyznaczonej operacji, zastanawiają się nad swoim wyglądem, myślą, że ich cycuszki są małe i się nikomu nie podobają, wrzuciłam moje wyjściówki
Generalnie są to ich pierwsze i ostatnie zdjęcia!

Moje marzenie od 16 roku życia jutro się zacznie spełniać... Nie wierzę.
Stary 2013-01-30, 20:04   #11455
maja2013
Raczkowanie

Saba dziękuję za info o Horo, w podpisie widać, że robiła w Szczecinie i to u doktora, o którym myślę. Napiszę priv i podpytam.

Ja miałam pomysł robić w Wawie u słynnego dr S..... z tv ale stwierdziłam, że dużo drożej niż na miejscu, do tego podróż i hotel i wychodzi więcej o kilka tysięcy. Lepiej dołożyć i zabrać męża i nowe cycki na wakacje.
Czy któraś może napisać jak to jest z dźwiganiem po operacji.

Te moje posty pojawiają się z dużym opóźnieniem
maja2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 20:08   #11456
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
Oczywiście należy wszystko dokładnie przemyśleć, ale tym, że Cię nie będzie stać na nowe implanty za 15 lat bym się nie przejmowała. Po pierwsze możesz sobie po troszeczku odkładać na kupkę pod tyt na czarną cyckową godzinę, po drugie myślę, że za 15 lat ceny zabiegów tego rodzaju nie będą tak wygórowane w stosunku do większości zarobków i będą bardziej w zasięgu ręki. A po 3cie wychodząc z takiego założenia co będzie za x lat, nikt z nas nie powinien brać np kredytów hipotecznych. Także myślę, że trzeba mieć świadomość, że prawdopodobnie kiedyś druga op będzie potrzebna, ale chyba nie powinno to akurat przechylać szali za lub przeciw operacji.

już są ojaaa
przedpo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 20:22   #11457
anika75
Zadomowienie

french_miki, będę mocno trzymać kciuki

Przedpo, takie bóle, pieczenie, ciągnięcie to normalne . Otwieranie drzwi samochodu też nie zaszkodzi, tylko wszystko delikatnie i powoli, bez gwałtownych szarpnięć . Co do ręki - mi jedna mocno drętwiała i bolała, długo to się utrzymywało - ok. 3 miesięcy, a nawet teraz gdy dłużej posiedzę przy komputerze to czuję jakiś dziwny niedowład w tej ręce .

Dziewczyny, coś dziwnego zrobiło mi się na prawej piersi, tuż przy otoczce . Pojawiła się jakaś okrągła plamka o średnicy ok. 2 cm. Plamka ma jasnoczerwoną obwódkę, a w środku skóra jest taka baaardzo cieniutka i pomarszczona jak papier... Co to za cholera . próbowałam zdjęcie zrobić, ale na zdjęciu tego nie widać

Aha, w tej chwili mam wolną chatkę i jak na złość dr ma telefon wyłączony . Czy to nie PECH???

Edytowane przez anika75
Czas edycji: 2013-01-30 o 20:26
anika75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 20:46   #11458
ania2003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez przedpo Pokaż wiadomość
Miki, trzymam kciuki, oby do jutra, potem to już z górki

Cześć Dziewczynki
Wpadłam tylko na chwilkę, mam trochę problemów i nie mam głowy do siedzenia w necie, ale troszkę oczywiście podczytuję.

U mnie z cycorkami wydaje się być wszystko ok. Ból? U dent mnie czasem bardziej bolało. Poważnie. Bardziej czuję się ogólnie połamana, niż odczuwam ból. Boli mnie piersiowy odc kręgosłupa w niektórych pozycjach i wtedy muszę się szybko oprzeć. Ogólnie nigdy bym się nie spodziewała, że po takiego rodzaju op natężenie bólu może być tak małe. Ale to pewnie zależy od wielu czynników. Proszki jednego dnia biorę, innego nie - chcę też być świadoma czy boli i ew jak bardzo, bo taka świadomość raczej jest potrzebna np na wypadek gdyby się coś działo niedobrego (Boże broń!).
Odczuwam w lewusku czasem takie delikatne ciagnięcie, jakby pieczenie, sama nie wiem jak to opisać.

Brzuch mi wieczorem wydyma dosyć mocno - czy to możliwe, że to nadal po narkozie? No i delikatnie mi czoło wysypało (to raczej na pewno po narkozie, bo jestem zsiana jak wysypką jakąś), ale tragedii nie ma.

Słuchajcie, niestety jestem zmuszona trochę rzeczy robić koło siebie, nie dzwigam, nie podnoszę rąk wysoko i nie odczuwam jakichś bardzo dużych ograniczeń natomiast jest nie do uniknięcia, że przy większości nawet drobnych czynności mięśnie klatki się napinają. Np kiedy otwieram drzwi samochodu czuję oczywiście jak mięśnie pracują - czy tego typu czynności mogą mi zaszkodzić? Może to głupie pytanie, ale powoli zaczynam schizować.

Jutro jadę na zdjęcie szwów i tak się zastanawiam - na jakiejś podstawie lekarz przy zdjęciu szwów, bądź na kolejnej kontroli - kontrolach stwierdza, że wszystko jest ok? Tylko na postawie oględzin/dotyku?

I kolejne pytanie - drętwieją mi dość często ręce. Nie jakoś bardzo, ale jednak. Czy któraś z Was tak miała? Może to od tego pasa, bo on tam pod pachy wchodzi.

Całuję Was wszystkie

ja też muszę trochę robić rzeczy , bo mam 3 dzieci i duży dom, ale ja od 3 dnia odstawiłam leki i ciało mi dyktuje czy mogę czy nie. Np. jeździłam samochodem w automacie i było ok, a przedwczoraj pojeździłam z manualną skrzynią i wczoraj już nie wsiadłam bo trochę się ponaciągałam wrzucając biegi 1 i wsteczny.
Co do piersi to ja mam podobny ból jak ty, tylko ja nie muszę nosić od początku żadnych opasek,. Mam nosić tylko 2 tyg. stanik pooperacyjny dzień i noc i następne 1- 2 tygodnie tylko w dzień. Choć ja nadal śpię w staniku, bo mam większy komfort.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez horo_2 Pokaż wiadomość
siłownia w planach juz umówilam się z koleżanką, więc pewne ... a jak wydamy kasę na karnety, to szkoda nie choidzić.

a robię mniej tych ćwiczeń z Ewą Ch, bo za dużo schudlam

Woww ja też bym chciała za dużo schudnąć szczególnie w bioderkach. Czy ona ma skalpelna bioderka, bo ja jestem zielona w tych tematach. A jak piersi już sa to i trochę bioderek chciałabym się pozbyć
Stary 2013-01-30, 21:19   #11459
Saba08
Zadomowienie

anika nie wiem hmmm ale to chyba nic groźnego nie będzie. A nie odparzyło się albo to nie jest uczulenie na coś?

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

french_miki przyjęłam zapro. Na pewno będzie pięknie JJ robi ładne piersi-też u niego byłam na kons. przypomnij mi jeszcze, jakie masz mieć implanty?

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

przedpo oszczędzaj się tyle ile dasz radę. A co do kontroli, to mi lekarz dotykał, potem kazał się położyć i patrzył na piersi w takiej pozycji. Niedlugo się wybieram na kolejną, ciekawe jak ta będzie wygladała...

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

A jeszcze w temacie gwarancji, nie znalazłam zapisów odnośnie pękania implantów, ale wyczytałam, ze FDA zaleca rezonans magnetyczny piersi pierwszy raz 3 lata po wszczepieniu implantów i potem co 2 lata.
Stary 2013-01-30, 22:03   #11460
ninka28
Raczkowanie

hej wszystkim, staram się nadażyc za wami ale chyba troche czasu mi zajmie ogarniecie forum bo nie mam dużo czasu żeby wchodzić ale odkąd sie zalogowałam to każdą wolną chwile poświęcam na forum bo tak mnie wciągneło

Dziękuje Amorcio i iloona79 za porady
ninka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości