Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 385 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-31, 12:09   #11521
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez buziol04 Pokaż wiadomość
LittleButterfly Moi rodzice napewno nie sa za tym , cały czas mi tłumacza , ze piersi mi jeszcze urosną Że moze po dzieciach bo wszystkie kobiety w rodzinie miały duże biusty . Ale nie zabraniają mi , ja niestety gdyby nie oni nie miałabym takiej sumy pieniedzy i nie mogłabym sobie pozwolic na taki zabieg bo jeszcze nie pracuje wiec ich zgoda i wsparcie finansowe były konieczne. Bardziej sie boje o przyszłosc o to ze kiedys bym mogła nie miec na poprawke funduszy ale nie chce zakładac najgorszych scenariuszy , zyje tym co jest teraz a jesli do takiej sytuacji kiedys dojdzie to bede sie martwił Tak sobie ostatnio załozyłam A jakie masz wrazenia po konsultacji ? Bo ja tez juz za niedługo ide , zastanawiam się czy nie wziasc mamy ( wkoncu ona za to płaci i pewnie chciałaby zadac kilka pytań lekarzowi ) ale jakos tak głupio chyba z kims przychodzic

aj tam głupio ja pojechałam na konsultacje z chcłopakiem i siostrą dobrałam z dr inplanty i dr zawołał siostrę obmacał ją bo ja chcę takie jak ona więc posłużyła za manekin a w poczekalni dziewczyny nie były same ktoś im toważyszył
Stary 2013-01-31, 12:25   #11522
buziol04
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez jusi84 Pokaż wiadomość
aj tam głupio ja pojechałam na konsultacje z chcłopakiem i siostrą dobrałam z dr inplanty i dr zawołał siostrę obmacał ją bo ja chcę takie jak ona więc posłużyła za manekin a w poczekalni dziewczyny nie były same ktoś im toważyszył
To w takim razie biore mame , zawsze raźniej mi będzie
buziol04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 12:32   #11523
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

Cytat:
Napisane przez buziol04 Pokaż wiadomość
To w takim razie biore mame , zawsze raźniej mi będzie
ja jak cyce przymierzałam to zgłupiałam takie olbrzymie mi się wydawały choć ten mniejszy bardziej mi podpasował ale wybrałam oczywiście ten większy 300 więc efekt końcowy powienien byś zadawalający dla mnie więc jak będziesz z kimś to oceni czy bedzie Ci ten rozmiar pasował czy większy a wiadomo mama zawsze chce dla swojej córki jak najlepiej więc jej rady będą cenne
Stary 2013-01-31, 13:04   #11524
kicia_nh
Zadomowienie

Cześć laski

French_miki powodzonka dzisiaj Będę trzymać kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli

Ehh lecę cosik ponadrabiać, bo ciężko mi za Wami ostatnio nadąrzyć. Chłopy jak chore to prawie jak umierające, czy to jako dzieci (to jeszcze mogę zrozumieć) czy to jako dorośli.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Klaudeczko udanego wyjazdu, wypocznij sobie, tego właśnie Ci potrzeba A i szalonej zabawy
Oj tu w Belgii też kurde okres chorób:/ Z moim małym byłam w poniedziałek u lekarza i powiedział, że we wtorek może iść do szkoły, bo nic mu nie jest. Jakiś młodziutki lekarz to był, który dopiero zaczynał praktykę lekarską po studiach, mówił, że mojemu małemu nic nie jest a on ledwo na nogach się trzymał. Wczoraj pojechaliśmy na pogotowie (nic takiego strasznego się nie działo, ale tam mają dobrych lekarzy i w razie czego od ręki badania zrobią), okazało się, że ma wirusa gardła i węzłów chłonnych. Przez to właśnie nie chce nic jeść, bo go wtedy bardzo boli. Powiedzieli, żeby dużo pił a jak będzie dał radę coś zjeść to napewno sam powie. Uff uspokoiłam się troszkę, bo mnie przerażało to, że od kilku dnoi nic nie je. Pić za to dużo pije i bardzo chętnie

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
A jeszcze w temacie gwarancji, nie znalazłam zapisów odnośnie pękania implantów, ale wyczytałam, ze FDA zaleca rezonans magnetyczny piersi pierwszy raz 3 lata po wszczepieniu implantów i potem co 2 lata.
Sabuś a pisało tam dlaczego nie powinno się robić wcześniej jak po 3 latach? Ja jestem w grupie ryzyka niestety i muszę wykonywać teraz te badania regularnie co roku, żeby sprawić czy to co mi na mammografii wyszło się nie rozwija, bo wtedy już nie byłoby za wesoło

http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png
kicia_nh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 13:06   #11525
maja2013
Raczkowanie

French_miki trzymam kciuki, powodzenia
maja2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 13:34   #11526
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

zaraz zmykam na usg odezwię się dopiero jutro rano więc miłego popołudnia życzę wszystkim
Stary 2013-01-31, 13:36   #11527
ninka28
Raczkowanie

dzień dobry wszystkim też życzę powodzenia French miki. Ja dziś na konsultacje do dr J.J Gdańsk się wybieram i już nie mogę sie doczekać co mi powie zazdroszcze dziewczyną które są już po albo zaraz będą po
ninka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 13:46   #11528
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

Cytat:
Napisane przez ninka28 Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim też życzę powodzenia French miki. Ja dziś na konsultacje do dr J.J Gdańsk się wybieram i już nie mogę sie doczekać co mi powie zazdroszcze dziewczyną które są już po albo zaraz będą po

jak ustalisz termin op to zgłoś się do mnie to dorzucę Cię do odliczanki
Stary 2013-01-31, 13:57   #11529
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kicia_nh Pokaż wiadomość

-
Sabuś a pisało tam dlaczego nie powinno się robić wcześniej jak po 3 latach? Ja jestem w grupie ryzyka niestety i muszę wykonywać teraz te badania regularnie co roku, żeby sprawić czy to co mi na mammografii wyszło się nie rozwija, bo wtedy już nie byłoby za wesoło
Nie było nic, że nie można wcześniej. Pewnie można. Ale wiadomo rezonans magnetyczny to jest kosztowne badanie, więc wydaje mi się, że nie każda kobieta, która ma implanty je wykonuje. A usg czy mammografię (w Twoim wieku raczej usg) regularnie co rok należy robić. Tylko trzeba poinformować radiologa o obecności implantów

Edytowane przez Saba08
Czas edycji: 2013-01-31 o 13:59
Saba08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 14:06   #11530
kicia_nh
Zadomowienie

Cytat:
Nie było nic, że nie można wcześniej. Pewnie można. Ale wiadomo rezonans magnetyczny to jest kosztowne badanie, więc wydaje mi się, że nie każda kobieta, która ma implanty je wykonuje. A usg czy mammografię (w Twoim wieku raczej usg) regularnie co rok należy robić. Tylko trzeba poinformować radiologa o obecności implantów
Z tego co wiem to raczej mammografii nie powinno się wykonywać. Lekarz przed operacją nawet mówił, że z implantami to rezonans. Nie wyobrażam sobie, żeby dali radę tak cycucha zgnieść mi teraz jak było to z moimi zwiskami. Na usg nie było widoczne to, co mi wyszło na mammografii, dlatego właśnie samo to badanie nic mi nie da i będzie konieczny rezonans. Będę się orientować ile to tutaj kosztuje jak przyjdzie pora wykonywania go (to dopiero pod koniec roku), więc na razie tym sobie głowy nie będę zawracać. Ciekawiła mnie po prostu możliwość wykonania tego badania po tym co napisałaś

Stary 2013-01-31, 14:13   #11531
Saba08
Zadomowienie

Kiciu to były zalecenia, aby było możliwe wykrycie ewentualnego bezobjawowego peknięcia implantu. Czyli jest to niezalezne od rutynowych kontroli gruczołów piersiowych
Stary 2013-01-31, 14:18   #11532
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kicia_nh Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to raczej mammografii nie powinno się wykonywać. Lekarz przed operacją nawet mówił, że z implantami to rezonans. Nie wyobrażam sobie, żeby dali radę tak cycucha zgnieść mi teraz jak było to z moimi zwiskami. Na usg nie było widoczne to, co mi wyszło na mammografii, dlatego właśnie samo to badanie nic mi nie da i będzie konieczny rezonans. Będę się orientować ile to tutaj kosztuje jak przyjdzie pora wykonywania go (to dopiero pod koniec roku), więc na razie tym sobie głowy nie będę zawracać. Ciekawiła mnie po prostu możliwość wykonania tego badania po tym co napisałaś
Widzę Dziewczyny,ze ciekawy temat poruszyłyście.
Ja własnie gdzies czytałam,ze mamografię można jak najbardzei robic po powiększeniu,ale też tego nie rozumiem,jak moznaby tak "zgnieśc" a konkretnie spłaszczyć tą pierś z implantem-to chyba jednak się nie da?

A faktycznie jest prawdą to co kicia pisze,ze to co moze wyjsc na usg moze nie byc widoczne na mamografii i odwortnie...a jak ma się do tego rezonans? Tu wychodzi zawsze wszystko?? To chyba dosc kosztowne badanie,co?
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 14:25   #11533
Saba08
Zadomowienie

wydaje mi się, że rezonans wykryje wszystko. Ale chyba kosztuje kilkaset złotych.
Stary 2013-01-31, 14:29   #11534
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
wydaje mi się, że rezonans wykryje wszystko. Ale chyba kosztuje kilkaset złotych.
No własnie tez mi cos tak się wydaje,ale jak bedę znowu u dra to dopytam dokładnie jak to jest z tymi badaniami cycków po op

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

frenchmiki,
a Ty jeszcze nie na stole?
Widzę,że jestes dostępna,no chyba że zdajesz "relację na żywo"
Stary 2013-01-31, 14:46   #11535
kicia_nh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iloona79 Pokaż wiadomość
Ja własnie gdzies czytałam,ze mamografię można jak najbardzei robic po powiększeniu,ale też tego nie rozumiem,jak moznaby tak "zgnieśc" a konkretnie spłaszczyć tą pierś z implantem-to chyba jednak się nie da?

A faktycznie jest prawdą to co kicia pisze,ze to co moze wyjsc na usg moze nie byc widoczne na mamografii i odwortnie...a jak ma się do tego rezonans? Tu wychodzi zawsze wszystko?? To chyba dosc kosztowne badanie,co?
Ja też czytałam, że można i pani dr w Polsce mi to mówiła, a ten dr u którego byłam operowana zabronił. Dlaczego nie wiem, ale naprawdę kurde zastanawiam się jakby oni to zrobili. Jak miałam robioną tą mammografię wtedy mi przyszło do głowy, że przecież jak tak pierś z implantem zgniotą to mogą coś uszkodzić. Ciary aż mnie przeszły. W sumie nie wiem jak jest naprawdę i jak wtedy to badanie wygląda. No ale jak pisze, mój dr zabronił. Ja chyba na kontrolę ściągnę moją ciocię do mnie, żeby pojechała ze mną a ona zna perfekt język to się dowiem wszystkiego. A kontrola już za 6 dni

Stary 2013-01-31, 15:15   #11536
Saba08
Zadomowienie

Dowiedz się kicia i przekaż koleżankom
Stary 2013-01-31, 15:17   #11537
ania2003
Raczkowanie

ja też jestem ciekawa, bo mi mówił że niby można jak ma się pod miesień
Stary 2013-01-31, 15:22   #11538
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania2003 Pokaż wiadomość
ja też jestem ciekawa, bo mi mówił że niby można jak ma się pod miesień
Kiciu,
to koniecznie zapytaj i daj znac,bo ja tez slyszalam,ze jak pod mięsien jest implant to się da-pytanie jak?!
Stary 2013-01-31, 16:31   #11539
maja2013
Raczkowanie

Dziewczyny a jak się robi mammografię takich małych cycków? jakoś sobie nie wyobrażam żeby przy moim 0 dało radę
maja2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 17:00   #11540
Amanina
Raczkowanie

dzien dobry dziewczyny!! )
przedpo: jak sie czujesz?
miki: Ty juz powinnas byc zaraz po operacji WITAMY!!
korolowa: dziekuje za mile slowa

i wszystkim Wam dziewczyny buziale popoludniowe
Stary 2013-01-31, 17:59   #11541
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość

trochę mnie tu nie było ale wróciłam (i zboczuszek w nocy czekał ) i to z problemem, może któraś mi coś doradzi. od ponad 2. miesięcy chodzę regularnie na siłownię (4razy w tygodniu) i pomału zaczynam widzieć, że chudnę niby powód do radości ale... widzę, że leci mi tkanka z biustu i zaczyna być widać implant od góry i zastanawiam się czy coś mogę z tym zrobić

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

spytaj czy masz też ze swoim sprzętem do USG przyjechać
hej a duzo schudlas ?ze Ci cycuchy spadaja
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 18:00   #11542
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:

A wiecie, ze mammografia jest juz badaniem inwazyjnym i wcale nie zalicza sie do badan bezpiecznych?
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 18:27   #11543
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
A wiecie, ze mammografia jest juz badaniem inwazyjnym i wcale nie zalicza sie do badan bezpiecznych?
O ciekawe, nie wiedziałam

Kasikk stanik dla matek karmiących podpowiedziany przez amaninę
Stary 2013-01-31, 18:40   #11544
rodzynki
Raczkowanie

Witam się i całuje wszystkie laseczki
Nie miałam neta przez tydz. i myślałam ze moje dzieci kota dostaną zaraz poczytam co tu słychować, ale napewno nie nadrobie wszystkiego
Ciekawe czy Klaudek juz na wakacje pojechała?
Stary 2013-01-31, 18:41   #11545
tomatti
Raczkowanie

Witam sie wieczornie
Widzę, że temat mammografii, usg na tapecie; ja zielona w temacie jestem- nigdy żadnego z tych badań nie wykonywałam.

W ogóle, co dziś się zalogowałam, to musiałam kompa zamykać wszyscy coś od rana chcą, no nie mogę..
W każdym bądź razie, nie miałam nawet okazji podziękować tym, które przyjęły moje zaproszenie do przyjaciół! DZIĘKUJĘ DZIĘKUJĘ!!:ro za:
Teraz, po obejrzeniu rezultatów Waszych op. jestem jeszcze bardziej zdecydowana. Teraz muszę się określić, co do lek. (jestem ze Śląska, biorę pod uwagę Czeskiego Czarodzieja bądź Wrocław), no i rozmiar

Oj, i popisałam... zmykam, bo mi się dzieciaki z popołudniowej drzemki właśnie budzą...:| sie załatwiłam, do późna będą teraz brykać :|
Stary 2013-01-31, 18:58   #11546
klaudeczka2010
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rodzynki Pokaż wiadomość
Witam się i całuje wszystkie laseczki
Nie miałam neta przez tydz. i myślałam ze moje dzieci kota dostaną zaraz poczytam co tu słychować, ale napewno nie nadrobie wszystkiego
Ciekawe czy Klaudek juz na wakacje pojechała?
klaudek jeszcze nie pojechałacześć RODZYNECZKU.. jutro lot mamy o 17;25 z Katowic....30min mam spod domu na lotnisko!!!także wyjeżdżamy o 14 30 bo musimy być na 2godz przed odlotem...a ze mamy znajomego na lotnisku to idziemy jako pierwsi do odprawya w sumie..z małymi dziećmi idzie się bez kolejki,...

TOMATTI a skąd jesteś?ja z Sosnowca..a piersi robiłam we Wrocku

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez ania2003 Pokaż wiadomość
DZien dobry to ja chetnie z Wami kawusi sie napije...

Klaudeczko zazdroszcze Ci wyjazdu, ja chetnie tez bym sie powygrzewala na slonku tymbardziej teraz jak mam piersi. Ale Ci super, a mezem sie nie nartw tylko kokietuj innych a zobaczysz jak i on wtedy sie zmieni
doczekasz się..spokojniea on się nie zmieni...a na takie akcje to jeszcze jazdę by mi zrobił...że zazdrosny nibyale ja będę szaleć...i to będą inne wakacje..z nim ale jakby bez niego!!!(w mojej głowie)

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez jusi84 Pokaż wiadomość
a ja w tym roku nie bede miała wakacji ten rok jest pełan poważnych zmian dla mnie i mojego ukochanego :
1. cycunie
2. nowe auto
3.przeprowadzka do partnera
4. trzeba urządzić cały pokuj małemu
wszystko związane z finansami jedynie co nam zostanie to latem na basen jeźdzenie do czech bo pare km mamy tam też będę śmigała w nowych scycuniach a w przyszłym roku sobie odbijemy i pojedziemy na wspaniałe wakacje cała rodzinką
i ta opcja bardzo mi się podoba..ja też zamiast wakacji wolałabym urządzać sobie życie..na nowo!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki
Ja tylko na chwilkę wpadam życzyć powodzenia french_miki

I specjalne buziaczki dla Klaudeczki
kochana ANICZKO dziękuję...i ja też Cibie''specjalnie''całuję

a wiecie że dziś dzień przytulania...a oprócz dzieciaczków nikt mnie nie przytuliłale cóż...
Stary 2013-01-31, 19:04   #11547
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaudeczka2010 Pokaż wiadomość

a wiecie że dziś dzień przytulania...a oprócz dzieciaczków nikt mnie nie przytuliłale cóż...
Taak,ja też słyszalam dzis o tym w radiu,ale mnie tez nikt nie tulił oprócz dzieci,także mogę się z Tobą
Stary 2013-01-31, 19:21   #11548
klaudeczka2010
Zadomowienie

Cytat:
Taak,ja też słyszalam dzis o tym w radiu,ale mnie tez nikt nie tulił oprócz dzieci,także mogę się z Tobą
I JA CIEBIEDzięki!!!d obrze że mam dzieciaki!!!!
Stary 2013-01-31, 19:24   #11549
MyaDiva
Zakorzenienie

Klaudek- miłego wypoczynku życzę Wypoczniesz , naładujesz akumulatory i poradzisz sobie ze wszystkim Ja mam nadzieję że wpadniesz do nas z Egiptu a nie dopiero po powrocie pisz jak się bawisz , czekamy na relację na żywo

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 19:30   #11550
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klaudeczka2010 Pokaż wiadomość
klaudek jeszcze nie pojechałacześć RODZYNECZKU.. jutro lot mamy o 17;25 z Katowic....30min mam spod domu na lotnisko!!!także wyjeżdżamy o 14 30 bo musimy być na 2godz przed odlotem...a ze mamy znajomego na lotnisku to idziemy jako pierwsi do odprawya w sumie..z małymi dziećmi idzie się bez kolejki,...

TOMATTI a skąd jesteś?ja z Sosnowca..a piersi robiłam we Wrocku

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

doczekasz się..spokojniea on się nie zmieni...a na takie akcje to jeszcze jazdę by mi zrobił...że zazdrosny nibyale ja będę szaleć...i to będą inne wakacje..z nim ale jakby bez niego!!!(w mojej głowie)

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

i ta opcja bardzo mi się podoba..ja też zamiast wakacji wolałabym urządzać sobie życie..na nowo!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

kochana ANICZKO dziękuję...i ja też Cibie''specjalnie''całuję

Klaudus to Ty z moich rejonow rodzinnych, moj tata Kozianin, mama Bielszczanka, reszta Bielany, Kety, Brzeszcze i w Katowicach tez mam kuzynke, dziadek pracowal w Czechowicach i dlugo bym mogla
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości