|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 3
Cytat:
Cytat:
Wiem, że w sklepach z tymi pomyłkami to różnie bywa, ale każdy jest tylko człowiekiem, a jak oni (tzn. lidlowcy) biegają to tu to tam, to też mają prawo być zmęczeni, rozkojarzeni. Ja zawsze pracowałam z klientami i kiedyś zdarzyło mi się wydać 10 zł za mało. Facet się strasznie oburzył mimo, że to była najzwyklejsza pomyłka. Sama się z tym źle czułam bo to wyglądało jednoznacznie, ale daleko mi było do złych zamiarów. Dzisiaj miałam na obiad sos curry, ale nie zachwycił mnie. Czekają na mnie jeszcze małe deserki budyniowe i tych jestem ciekawa. Trawa cytrynowa jest super aromatyczna, ale do czego jej używacie? U mnie nie ma po niej śladu, a szkoda bo na pewno kupiłabym i eksperymentowała.
|
|
#3392 |
|
Konto usunięte
|
Byłam dziś na małych zakupach, wzięłam 2 opakowania makaronu Chow mein (w sobotę będzie pyszny obiad
) mleczko kokosowe i sos rybny. Zrezygnowałam z pasty curry a fikusa nie mogłam znaleźć.A, sorry, że przynudzam was z tą czekoladą ale czy w Lidlu zawsze pojawiają się sezonowe limitki ritter sport? Bo wczoraj wlazłam na stronę wymienionych czekolad i myślałam, że dostanę ślinotoku, zresztą same spójrzcie: http://www.ritter-sport.de/#/de_DE/p.../cookies_cream http://www.ritter-sport.de/#/de_DE/p...reama_catalana http://www.ritter-sport.de/#/de_DE/p.../kakaosplitter |
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38970743]Byłam dziś na małych zakupach, wzięłam 2 opakowania makaronu Chow mein (w sobotę będzie pyszny obiad
) mleczko kokosowe i sos rybny. Zrezygnowałam z pasty curry a fikusa nie mogłam znaleźć.A, sorry, że przynudzam was z tą czekoladą ale czy w Lidlu zawsze pojawiają się sezonowe limitki ritter sport? Bo wczoraj wlazłam na stronę wymienionych czekolad i myślałam, że dostanę ślinotoku, zresztą same spójrzcie: http://www.ritter-sport.de/#/de_DE/p.../cookies_cream http://www.ritter-sport.de/#/de_DE/p...reama_catalana http://www.ritter-sport.de/#/de_DE/p.../kakaosplitter[/QUOTE] ło jezu ritterki
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, że za picie alkoholu w pracy grozi zwolnienie dyscyplinarne? Jak ty to sobie wyobrażasz? Że ktoś pije pod okiem kamer? Zresztą młoda jesteś, nigdy nie wiadomo czy i ty nie będziesz sklepową. Żeby nie robić offtop ja uwielbiam lidlowskie lody truskawkowe oblane białą czekoladą
|
|
|
#3395 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Konto usunięte
|
Witam Was dziewczyny
jestem wielką fanką azjatyckiej kuchni, a widzę, że teraz tydzień pod znakiem sosu sojowego i mleczka kokosowego w Lidlu. Mam pytanie, czy np. mleczko kokosowe, o ile nie zostanie wykupione, będzie jeszcze do kupienia w poniedziałek, czy ściągają asortyment? Nie ma mnie teraz w domu, w sensie jutro nie będzie, a nie mam jak podjechać... mogę jedynie w niedzielę, ale wiązałoby się to z transportowaniem produktów (pewnie jeszcze jakieś sosy by wpadły) w bagażu, czego chciałabym uniknąć
|
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38971968]Prawda
? Szczególnie ta ciasteczkowa ![]() .[/QUOTE]normalnie niebo No i cena 0,85 euro a nie jak u nas 5 zł w lidlu a w innych nawet do 7 zł za 100 gram.
|
|
|
|
#3398 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
![]() Zresztą nie mam po co się tłumaczyć. ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Moim zdaniem cena tych czekolad jest za wysoka.... Ktoś wie czemu one tyle kosztują? Są aż tak dobre ?
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2013-01-31 o 20:47 |
||||
|
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie zależy od sklepu...ale mleczka kokosowego chyba zawsze sporo dostają. |
|
|
|
|
#3400 |
|
Adwokat diabła
|
Ritterki są
uwielbiam je, ale też marka robi swoje.Od kiedy pamiętam je uwielbiam, mimo ceny ![]() Ostatnio ukochałam sobie w Lidlu jogurty greckie i naturalne. Słodycze też uwielbiam, ale muszę dbać o linię..
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
A ja polecam czekoladki z Brandy
Często przed jakimiś świętami sa na promocji.
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie z Biedy mam świderki, ale jeszcze ich nie robiłam
|
|
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam czekoladki belgijskie bodajże za 12zł, naprawdę duże opakowanie, są przepyszne, fajne na prezent
![]() Kupowaliśmy jako dodatek pod choinkę dla mojej mamy i rodziców TŻta
|
|
|
|
#3404 |
|
Raczkowanie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38971968]Prawda
? Szczególnie ta ciasteczkowa ![]() .[/QUOTE]Przed Świętami była w lidlu ritterka z kokosankami, z nadzieniem pralinowym i nie pamiętam jeszcze dokładnie z jakim, ale coś było z jakimiś orzechami ![]() Ta z nadzieniem z kokosankami i ta, której nie pamiętam przepyszne
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3406 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. W daniach azjatyckich czesto się pojawia ta trawa, np dodaje się do mięska albo sosów http://filozofiasmaku.blogspot.com/2...-drobiowe.html tu przykład ![]() Cytat:
Miał ochotę wyjść ze swego życia tak, jak się wychodzi z domu na ulicę. M.Kundera Edytowane przez magda88 Czas edycji: 2013-01-31 o 21:54 |
||
|
|
|
#3407 |
|
Wtajemniczenie
|
Piszę, bo chciałabym dołączyć i poczytywać od czasu do czasu.
|
#3408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No ale ja spokojnego sumienia bym nie miała gdybym długu nie uregulowała, taka pokrzywiona jestem
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-02-01 o 01:21 |
||
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą kiedyś wzięłam 4 jogurty po 0,79zł i 2 czekolady deserowe po 1,39 zł to kasjerka pomyliła się i policzyła mi za 4 czekolady i 2 jogurty. Mówi się trudno ![]() A kupiła któraś z Was lornetki z Lidla? U mnie wyrzucili na kosze i mama chce kupić, ale nie wiem czy warto
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2013-02-01 o 09:16 |
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
wyprobowalam z tygodnia azjatyckiego słodki sos chili-bardzo smaczny i olej z imbirem i czosnkiem-dodalam go do jajecznicy i była bardzo aromatyczna.
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
A czuć tą ostrość dzięki chili ?
|
#3412 |
|
biegam dla Zabawy
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
jadłam wczoraj,smaczne,ale wielką fanką nie zostanę
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiecie może czy teraz jest w papier ryżowy w Lidlu?
|
|
#3415 | ||
|
Pani Mizantrop
|
Ritterki nie urywają mi żadnej części ciała, jest cała masa lepszych czekolad, zwłaszcza w cenie powyżej 5zł.
Cytat:
Cytat:
|
|
#3416 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Chyba nie ma, nie rzucił mi się w oczy w ofercie.
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3418 |
|
Pani Mizantrop
|
Nadzienie jeszcze nie jest takie złe (chociaż za alkoholowym nie przepadam), ale ta czekolada jest fatalnej jakości, oczywiście jeśli to w ogóle jest czekolada, a nie wyrób czekoladopodobny.
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem nie jest jakość mocno ostry, zależy czy lubisz trochę pikantniejsze rzeczy. Np. moja teściowa nie bardzo, ale za to teściu i mąż uważają, że w ogóle nie jest pikantny. Sos pikantny słodki z Intermarche jest ostrzejszy
![]() Dla mnie jest bardziej słodki niż ostry ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- nie widziałam, tylko makaron nudle osobno lub z mieszanką warzyw, takie gotowe danie do zalania wodą i lekko podgotowania. |
|
|
|
#3420 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Zamierzam kupić sobie legginsy z nowej gazetki za 16 zł, Wiecie może czy musze po nie iść już o 7 rano, takie chodliwe?? I jaki rozmiar potrzebuje, jezeli mam 170 cmm?? Pomóżciee
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

) mleczko kokosowe i sos rybny. Zrezygnowałam z pasty curry a fikusa nie mogłam znaleźć.

.

Ale jest w biedrze, kiedyś porównywałam z Lubellą, nie widzę różnicy w smaku ani kolorze (jak położyłam na talerzu po świderku to w ogóle się nie różniły)