Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-01, 12:58   #2311
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Brumek moja dama identycznie robi i jeszcze do tego śmieszne sie wygina

Monika mi tez sie tak robiło z nicia, ale doszłam ze to chodzi o naciagniecie ja mam jakies 1,2 itd i zazwyczaj działo mi sie to przy szycie cienkiego materiału:/ zmienilam na 1 i chodzilo.

Ja zrobiłam Emilie księżyc bo uwielbia go pod każda postacią i pięknie wymawia ja go tylko zauważy czy w bajkach czy jako ciastko, kiedy sie zaczyna sciemniac to idzie do okna i szuka księżyca

MARZENA moja tak samo Zuzia i Zuzia i jeszcze śpiewa Zuzia nadatek czyli wiesz czeka az ktos zaśpiewa resztę a ona czeka na słowo " na dodatek " no i Tik tak tez śpiewa

Zrobiłam pierogi ))
I kregoslup mnie boli

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 13:31   #2312
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Jakoś ciągle nie mogę się wbić w wątek Albo Mały mi przerwie czytanie/pisanie, albo mąż, albo weny brak...

Czytam, jak się poszerza słownictwo Waszych dzieci i rozumiem zachwyty, bo u nas to samo. Patryk wczoraj zaczął mówić "miŚ" (wcześniej tylko było "mi" i to ś tak podkresla Od kilku dni woła na nas "pieszczotliwie" - "mami", "tatiu", "babi", "dziadziu" (dziadkowie jeszcze się nie zorientowali, o co z tym chodzi)

Ja jakaś ciągle "połamana" chodzę. Najpierw mnie za łopatka bolało, teraz krzyże... Oj, chyba starość

Przepraszam, że tylko tak o sobie
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 13:36   #2313
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

dziń dybry

wróciłyśmy z przychodni z Alą z zapaleniem oskrzeli
moja psychika chyli się ku upadkowi

odezwę się wieczorkiem!

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 13:38   #2314
brumek
Zakorzenienie

Hej,

Tymuś spał od 1.30 do 9. Jestem w niebie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Domek zapytany jak ma na nazwisko odpowiada Anił!
Domek to mały geniusz. Serio tak myślę

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Czytam, jak się poszerza słownictwo Waszych dzieci i rozumiem zachwyty, bo u nas to samo. Patryk wczoraj zaczął mówić "miŚ" (wcześniej tylko było "mi" i to ś tak podkresla Od kilku dni woła na nas "pieszczotliwie" - "mami", "tatiu", "babi", "dziadziu" (dziadkowie jeszcze się nie zorientowali, o co z tym chodzi)

Ja jakaś ciągle "połamana" chodzę. Najpierw mnie za łopatka bolało, teraz krzyże... Oj, chyba starość
- U Tymcia miś to właśnie bardzie mii. Ś amło wyraźnie i nie zawsze się pojawia.
I aż dziwne że się babcia nie zorientowała, że wnusio mówi "babi", bo to przecież powinno być jego pierwsze i najważniejsze słowo

- Nie starość, tylko coraz większy i cięższy syn

Deszcz pada, syn śpi, ja pracuję...

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Ojej, bardzo mi przykro
Ale aż tak poważnie jest, to się nie spodziewałam Chociaż u nas tez tak było, niby szło ku lepszemu, tylko charczał mocno,a jednak zapalenie oskrzeli...
Stary 2013-02-01, 13:39   #2315
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Natko narazie sie uspokoił. Nie ma wiecej nic na aucie. Czekam teraz na wizyte policji. W ciagu trzech dni ma ktos przyjść.

My juz dzis lepiej. Katar u mnie zgestnial a Wiki tez nie leci. Przywedrowala do nas o 0.30 i spała do rana. Także sie nawet wyspalismy. Nie było nawet mleka o 4-5.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 13:43   #2316
pieleszka
Wtajemniczenie

Iwa ojej to się porobiło zdrówka dla Ali!

jak dobrze, że już piątek, bo mam kryzys roboczy i nie mogę już patrzeć na moje "papióry" od godziny uparcie próbuję nie zasnąć przy biurku

Hankowy katar jakby mniejszy, ale za to kaszel znowu mokry. cholera ja już nic nie rozumiem . po tym antybiotyku powinno przejść, a tu znowu to samo... porobię jej przez weekend inhalacje, a jak nie pomoże to udamy się kolejny raz do pediatry...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 13:51   #2317
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej

Wasze dziewczyny spiewają Zuzię?
Moja Lila tez tylko :Zuzia lala a i tak jest to słodkie
Lena natomiast Ojca Wirgiliusza: ociec
już Lilka mówi kura i kogut
sorry,że tak tylko o sobie ale teraz sobie zmacznie śpia, a ja szukam intensywnych cwiczen na brzuch(byle nie brzuszki) bo do maja musze brzuch trochę wciagnąc

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
dziń dybry

odezwę się wieczorkiem!
ZDRÓwka
Stary 2013-02-01, 13:53   #2318
marzena_S
Zadomowienie

Dzień dobry. Hania śpi, tż na stoku a ja z gorącym kubkiem mam chwilę dla siebie.

Stronczku i Was rozłożyło- precz choróbska. Wracajcie szybko do zdrowia.

Dziubku, oj współczuję akcji z telefonem. Może wymiana samej szybki nie będzie bardzo kosztowna?

Chrumku, przejrzałam tą stronę od Ciebie wzdłuż i wszerz- boskie rzeczy mają (magnesy, stempelki, te gadżety skip hop), ale cholernie drogie. Na tą zastawę pewnie się skuszę, tylko teraz dylemat co wybrać- pszczółkę, sowę, kota?
Potwory na razie usłuchane- tfu, tfu.
Hania też się ogląda w lustrze, albo jak mówię żeby pokazała się tacie, to biegnie do tż i się przed Nim okręca, wygina czekając na zachwyty.

Chelsea, Julkowi już też 5 wychodzą? Nie straszcie mnie , Hania też z tych "wczesnozębowych dzieci", a ja się nastawiłam na dłuższą przerwę.

Gomra, gratuluję spadku wagi. Jakąś konkretną dietę stosujesz?
Koniecznie się pochwal jak skończysz piżamkę.

Żaneta, uszyłaś księżyc? Poka, poka.
Dziewczyny mają podobny repertuar- Hania tik taka też śpiewa.

Mamad, brawa dla rozgadanego Patryka.

Natka, no to niezły spryciarz z Domka, a na siebie jak mówi?
Zdjęcia wstawię po powrocie.

Mme_audrey, super że Helenka tak bardzo lubi chodzić do żłobka.

Oho budzi się moje małe czupiradełko- uciekam.
Stary 2013-02-01, 14:01   #2319
83monia
Zakorzenienie

kinga mówi ŻABKA

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 14:07   #2320
dziubek79
Zakorzenienie

Marzenko no wlaśnie nie da się wymienić samej szybki
akurat w tym telefonie wyświetlacz to całość z panelem dotykowym , najniższy koszt naprawy 300 zł

Cytat:
dziń dybry

odezwę się wieczorkiem!
bidulka
zdrówka oby leki szybko zadziałaly

Pieleszko może podjedź jutro gdzieś osłuchać Hanię ?
albo się uspokoisz albo gdyby nie daj boże coś to już nowe leki będą działać

za godzinkę jadę po mojego skarba, ale tęsknię !!

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2013-02-01 o 14:11
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 14:47   #2321
patik87
Zakorzenienie

Pieleszka może reczywiście sumamed nie działa. U nas tak było ( pisałam kiedys). On jest z teg grupy amoksy ..cośtam że powinien działać szybko. I ma przedłużone działanie.

. Nie umiem sie wbić i już .
Stary 2013-02-01, 15:02   #2322
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Shirka, raczej sie nie przepracuje w sobote zazwyczaj mam lenia i jak w piatek się nie wezmę to w niedziele bałagan w domu

zaneta jakie pierogi zrobiłaś ja też bym musiała kiedyś ale nie chce mi się, dużo grzebania przy tym.

mamad
jaka starość, pogoda do bani i tyle brawa za postępy :brawo:

Iwa współczuje to sie mała dorobiła, bidulka. Zdrówka! oby szybko poszło sobie to paskudztwo.

Stronczek, dobrze żeby się to wyjaśniło, i żeby odpuscił na stałe, bo to nie jest normalne zachowanie.

Marzena
jem tak jak zawsze, łącznie z pieczonym, słodką kawą i co jakis czas kawałkiem ciasta czy ciastko, tylko starm się jeść regularnie ( w miare) no i 5 razy, ostatni posiłek białkowy tak ze 2 godziny przed snem, i duzo wody, no i staram sie ćwiczyć. Zależy mi na uregulowaniu przemiany materi, bo typowe diety nie podobaja mi się wcale.

A jak uszyję to pokażę, ale może dopiero w niedziele nastąpi przy dobrych układach.

Monia trudne słowo opanowała pewnie niedługo bedzie nie do zagadania a jak maszyna? doszłaś do strzału?
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 16:20   #2323
83monia
Zakorzenienie

gomra - to chyba wina nitki...

Stary 2013-02-01, 16:34   #2324
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Byłam dziś na badaniu glukozy, pyyyyyszności....
mam nadzieję, że wyniki wzorowe

Oliweczko super masz dzieciaczki słodziaczki

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
A w telikowie
-Po cichutko sie chwale ze Jaś śpi cały tydzień po 12 godzin bez pobudki
- w pracy jestem zakopana w zaleglosciach ale od jutra mam praktykantke więc może będzie lepiej( albo i nie)
- mój syn jadł dziś po raz pierwszy płatki śniadaniowe i przeraża mnie ze on taki już dorosły
- super i zazdroszczę maxymalnie
- i jak praktykantka kumata jakaś i pomocna czy wręcz przeciwnie?

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

My sie smarczemy. Wiki nie duzo, za to ja masakra. Leje sie z kichawy. Jutro juz powinno byc lepiej. Klade sie chyba zaraz do łóżka. Bede sie wygrzewac.
zdróweczka i nie dajcie się chorobie!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Macie tak, że jak ubieracie dzieci w coś nowego, to lecą do lustra i się oglądają? Tymuś tak dziś robił. Dostał 4 nowe bluzeczki, przymierzałam mu je i za każdym razem biegł, oglądał się ze wszystkich stron i cieszył. A potem przychodził po następną i od nowa. Narcyz mi rośnie A jak sie ciuchy skończyły i go rozebrałam, to się popłakał

o tak
a ostatnio hitem są okulary przeciwsłoneczne, ubiera i ściąga mówiąc kuku, chodzi do lustra się przeglądać co więcej próbuje Hani ciuchy podkradać - najchętniej te z wizerunkiem Minnie

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość

Dzisiaj się ważyłam, przez styczeń ubyło mi 4 kg
brawo brawo

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
hej

- dziś młody w żlobku, nie było łatwo tak mocno się we mnie wtulał ,że chciałam go zabrać )

- wczoraj mój ukochany telefon spadł mi na beton i roztrzaskała się szybka naprawa strasznie droga więc odpada
-
- oj kiepsko współczuję

Cytat:

Tymuś spał od 1.30 do 9. Jestem w niebie

Ojej, bardzo mi przykro
Ale aż tak poważnie jest, to się nie spodziewałam Chociaż u nas tez tak było, niby szło ku lepszemu, tylko charczał mocno,a jednak zapalenie oskrzeli...

no brawo za takie spanie

a Ala kaszlała i kaszlała
niby na mokro, ale jej się to nie odrywało
w sumie to miałam nadzieję, że to nie to bo przy oskrzelach to jednak zazwyczaj pow. 39st. miała a tutaj jednak w granicach 38 było no, ale wyszło jak wyszło
u niej kurde praktycznie każdy katar prędzej czy później tak się kończy :/
od września przez 1 miesiąc - teraz styczeń był naprawdę super lajtowy pod względem chorób to się nacieszyłam :/

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 17:55   #2325
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Tesknil ktoś za telikowym
A w telikowie
-Po cichutko sie chwale ze Jaś śpi cały tydzień po 12 godzin bez pobudki
- w pracy jestem zakopana w zaleglosciach ale od jutra mam praktykantke więc może będzie lepiej( albo i nie)
- mój syn jadł dziś po raz pierwszy płatki śniadaniowe i przeraża mnie ze on taki już dorosły

Pewnie, za całą resztą Telika też
brawa dla Jasia!

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

My nadal w jedym kawałku, pogoda różna bo i dodatnia temperatura i deszcz i grad, później mróz i lodowisko, ale śniegu cały czas mnóstwo- choć w górach to raczej żadna nowość. Chyba załapałam bakcyla, bo strasznie mi się zaczęło podobać jeżdżenie na nartach. Tż za to się przeforsował, rano ledwo wstał i z obolałą miną stwierdził, że dzisiaj mogę cały dzień jeździć. Biedny chodzi jak dziadek, a ja nie wiem czy się śmiać czy współczuć. Najgorsze jest to, że nie możemy razem pojeździć i dla Hani tu na górze mało atrakcji..
ale fajnie Do kiedy tam jesteście?
Cytat:
- Niewygodny fotel w pokoju Tymcia to moja największa zmora Codziennie w nocy marzę, żeby jakaś mała kanapa tam stała Ale miejsca nie ma na razie.
Ciekawe co Adasiowi było. Zły sen?

Macie tak, że jak ubieracie dzieci w coś nowego, to lecą do lustra i się oglądają? Tymuś tak dziś robił. Dostał 4 nowe bluzeczki, przymierzałam mu je i za każdym razem biegł, oglądał się ze wszystkich stron i cieszył. A potem przychodził po następną i od nowa. Narcyz mi rośnie A jak sie ciuchy skończyły i go rozebrałam, to się popłakał

Tak mi się wydaje, dziś spał ładnie.. fotel jest super, w Ikea kupiony, ale to dobry zakup był
U nas ciut inaczej - chodzi i wszystkim po kolei pokazuje, że ma nowe ubranko (buty - wyciągniętą stopę pod nos podstawia), należy wtedy podziwiać i chwalić, inaczej nie da spokoju

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
-Aniu, już się przyzwyczaiłam. Wpuszczam jednym a wypuszczam drugim uchem
-Fotel Bob budowniczy- jak na zdjęciu
o widzisz, tak czytałam szybko że zdjęcia nie zauwazyłam
Cytat:
dziń dybry

oj zdrówka!!!

Teliczku, Brumek, iwa_iw, wyniki poszły prosto do lekarza, więc dowiem się dopiero na wizycie w czwartek. Ale mam nadzieję że będzie ok. Godzinka zleciała na spokojnie, w ogóle w zasadzie nie odczułam tej słodkości, poza tym że się mały rozbrykał, więc zobaczymy co się okaże...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 19:37   #2326
83monia
Zakorzenienie

o ja tepa strzała! Odwrotnie igle wlozylam, za mocno nitke naciagnelam i zrobilam ciasny szef. Do tego wylaczulam transporter i dziwilam sie ze mi szycie nie idzie wieczorem siadam znowu

kinga ma katar... Pieknie...

Stary 2013-02-02, 01:13   #2327
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
W koncu dziala. Ale juz nikogo nie ma... Chrumku Jestes jeszcze ?

U nas dzis akcja łapanie wariata na gorącym uczynku. Maz robi sobie męski wieczor z piwkiem w aucie i bedzie czatowal na tego idiotę.
Stary 2013-02-02, 06:36   #2328
aania_20
Zakorzenienie

dzien dobry
O matko, jakie tu pustki od wczoraj....
Stronczuś, jak noc???

Stary 2013-02-02, 08:41   #2329
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

hejo

aniu pustki tu bo wczoraj wizaż ciął
Iwa jak dzisiaj Ala?
praktykankta młodziutka, jeszcze zieloniutka ale moze coś z niej będzie
bartessa gratuluje spadku wagi
u mnie niestety przeklęte 59 nic się nie rusza
ale niestety ja duuuuużo jem

macham do was z pracy znad kubka kawy
Stary 2013-02-02, 09:45   #2330
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
hejo

aniu pustki tu bo wczoraj wizaż ciął
Iwa jak dzisiaj Ala?
praktykankta młodziutka, jeszcze zieloniutka ale moze coś z niej będzie

macham do was z pracy znad kubka kawy
telik, z tym ze Ty szczupła jesteś ja mam duży brzuch, jakos w ciazy najbardziej tu przybierałam, i został taki luźniejszy niz reszta ciała. chciałabym jeszcze 12 kg, to bede mieć wage sprzed ciąż.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 10:10   #2331
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

ech nie umiem się wbić ostatnio.
Zakończyłam praktyki w szkole, fajnie było.

Agata pytana jak się nazywa odpowiada: Agatka 'Lokicka'

sprzątam a mi się tak strasznie nie chce na siłkę nie pojechałam bo dresy mokre

i ząb mam do wyrwania w środę

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 10:33   #2332
patik87
Zakorzenienie

hej Wam.

Stronczek
i jak ? złapany na gorącym uczunku debil?
Telik nie czujesz że rymujesz.
Scio eeek ! Szok dla mnie. Sara ni chu chu nie gada...

Weźmy się w garśc i ratujmy wizaż bo umrzemy śmiercią naturalną w okolichach 2 roku dzieci.

U nas masakra. 3 noce nie spałam, wczoraj Sara usnęła dopiero o 2. Męczyła ja kopa. Potem prowadzała po domu za rączkę
Nie wiem c się z nią dzieje, w dzień sama nic się nie pobawi, ciągle ze mną za ręce, i ze spaniem jak wyżej. Nie zachowuje sie normalnie. Do duszy. Zmęczona jestem.
Wybieramy się dzisiaj na zabawę choinkową dla dzieci do podstawówki. Co roku taka impreza dla dzieci jest organizowana, zespół jest, i paczki.
Nie wiem czy u nas tylko taki zwyczaj jest, czy u Was w szkołach też?
Cikawa jestem jak sara sie zachowa, pewnie będzie wyła.
Stary 2013-02-02, 10:42   #2333
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Po cichutku coś Wam powiem... Tymuś dziś spał CAŁĄ noc. Pierwszy raz od pół roku chyba. Albo i dłużej. Dosłownie ani jednej pobudki od 21 do 8.20

Stronczku, Pieleszko
- a jak dziś Wasze zakatarzone chorowitki?

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Chrumku, przejrzałam tą stronę od Ciebie wzdłuż i wszerz- boskie rzeczy mają (magnesy, stempelki, te gadżety skip hop), ale cholernie drogie. Na tą zastawę pewnie się skuszę, tylko teraz dylemat co wybrać- pszczółkę, sowę, kota?
Ja się wahałam między pszczołą i sową. Najbardziej podobała mi się pszczoła, ale sercem chciałam sowę A w końcu stanęło na piesku, bo stwierdziłam, ze Tymciowi się najbardziej spodoba. Bo ma kropki , kółka itp, a on takie rzeczy bardzo lubi Ale na pewno każdy jest piękny.

Cytat:
Teliczku, Brumek, iwa_iw, wyniki poszły prosto do lekarza, więc dowiem się dopiero na wizycie w czwartek. Ale mam nadzieję że będzie ok. Godzinka zleciała na spokojnie, w ogóle w zasadzie nie odczułam tej słodkości, poza tym że się mały rozbrykał, więc zobaczymy co się okaże...
Pewnie, ze będzie ok A piłaś porcję 75? Bo teraz chyba juz tak jest obowiązkowo dla każdego, prawda?

Cytat:
Ja się postanowiłam od dziś wziąć odrobinę za siebie. Do zrzucenia mam 3-4 kg. Niby mało, ale ja się nie potrafię odchudzać.

Cytat:
dzien dobry
O matko, jakie tu pustki od wczoraj....
Stronczuś, jak noc???
Wizaż nie działał wieczorem.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
ech nie umiem się wbić ostatnio.
Zakończyłam praktyki w szkole, fajnie było.
Opowiedz coś

Iwa
- a jak Ala?

Tymuś nie mowi swojego imienia. Jakoś go ten wyraz nie pociąga. Dziwne, bo słyszy go często, a inne słowa powtarza jak najęty.
Stary 2013-02-02, 10:55   #2334
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Telik, przecież Ty szczuplaczek jesteś!

Cytat:

Pewnie, ze będzie ok A piłaś porcję 75? Bo teraz chyba juz tak jest obowiązkowo dla każdego, prawda?

Tymuś nawet swojego imienia nie mówi. Jakoś go ten wyraz nie pociąga. Dziwne, bo słyszy go często, a inne słowa powtarza jak najęty.

na szczęście tylko 50 g, chyba się lekarz nie chciał znęcać
U nas z kolei Adaś nie mówi na siebie inaczej niż "ja!". Do niedawna mówił o sobie tylko w trzeciej osobie, teraz w pierwszej

Scio, brawa dla Agatki! Jestem pod wrażeniem!

Patik, fajna taka zabawa, może akurat Sarze się spodoba

Czekam aż TŻ wreszcie z pracy wyjdzie i mamy jechać do koleżanki na urodziny, żeby było lepiej to jeszcze dziś organizują mojej chrzestnej niespodziankę urodzinową, też pasuje się pokazać...chyba się rozdwoję

Stary 2013-02-02, 11:04   #2335
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien dobry

dla Tymcia. Oby tak zostało.

Scio ale Agatka rozgadana. Pod wrażeniem jestem. Moja tez nic nie gada.

Patik u mojej ciotki na wsi zakład pracy organizuje co roku taka choinkę.

Wiki ma sie juz lepiej. Nosek Troche zapchany ale nie cieknie. Przespala pięknie cała noc. Za to ja pociągająca cały czas.
Akcja STOP wariatowi sie nie powiodła bo rodzina wariatów nie wróciła na noc do domu.

Aaaa i zapomnialabym. Wczoraj w ramach samotnego wieczoru filmowego Obejrzałam NIEMOŻLIWE. poryczalam sie jak bobr. Nie zdawałam sobie sprawy jaka to wielka tragedia. Polecam obejrzeć.
Stary 2013-02-02, 12:39   #2336
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

Czekam aż TŻ wreszcie z pracy wyjdzie i mamy jechać do koleżanki na urodziny, żeby było lepiej to jeszcze dziś organizują mojej chrzestnej niespodziankę urodzinową, też pasuje się pokazać...chyba się rozdwoję
Chyba jeszcze nie Twój czas
Stary 2013-02-02, 12:43   #2337
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumku o praktykach?
Szkoła to mój żywioł. Uwielbiam pracować z dzieciakami. Szału na lekcjach nie robiłam, bo jednak ciężko tak wbić się w pół roku i nie wiadomo do czego można się odwoływać do czego nie. Raz im przyniosłam słowniki i encyklopedie, zeby sami szukali haseł i bo nie umieją.
Jestem przerażona tym jaką dzieci mają niewielką wiedzę (bo podstawa mało wymaga), jak nie potrafią samodzielnie myśleć, jak fatalnie rysują (nie wymagam poziomu Matejki, ale rysują na poziomie 4 latków), jak okropnie skarżą i jak za cholerę się niczym nie podzielą. A najbardziej to, że już u 8-latków tak strasznie widać różnice społeczne na tle majątkowym. Ze jest wyraźny podział na dzieci biedne i niebiedne.
Nie wiem, czy na dłuższą metę dałabym radę w szkole, może jakbym prowadziła ich od początku

Agata z dnia na dzień mnie zaskakuje. M. ją wczoraj nauczył imienia i nazwiska. No i zaczęła się wspinać. Mik i jest na stole, w szafie na wyższej półce itd.

Nocki takie se. Wyczytałam, że może to lęk separacyjny, może by się zgadzało, bo przychodzi w nocy do nas i nie da się odłożyć.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 12:45   #2338
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agata pytana jak się nazywa odpowiada: Agatka 'Lokicka'

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Weźmy się w garśc i ratujmy wizaż bo umrzemy śmiercią naturalną w okolichach 2 roku dzieci.

U nas masakra. 3 noce nie spałam, wczoraj Sara usnęła dopiero o 2. Męczyła ja kopa. Potem prowadzała po domu za rączkę
Nie wiem c się z nią dzieje, w dzień sama nic się nie pobawi, ciągle ze mną za ręce, i ze spaniem jak wyżej. Nie zachowuje sie normalnie. Do duszy. Zmęczona jestem.
Może nie będzie tak źle.
Patik mi się wydaje, że taki wiek. Kolejne lęki separacyjne itd. Patryk tez mało bawi się sam, bojaźliwy się zrobił, nocki nieciekawe...

Cytat:
pał CAŁĄ noc. Pierwszy raz od pół roku chyba. Albo i dłużej. Dosłownie ani jednej pobudki od 21 do 8.20

Tymuś nie mowi swojego imienia. Jakoś go ten wyraz nie pociąga. Dziwne, bo słyszy go często, a inne słowa powtarza jak najęty.

Myślę, że Patryk przejął tej nocy pobudki Tymka
Ja nawet nie śmiem marzyć o takiej nocy

U nas Patryk to "Papa"

Cytat:
Akcja STOP wariatowi sie nie powiodła bo rodzina wariatów nie wróciła na noc do domu.
Ciekawe towarzystwo

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2013-02-02 o 12:48
Stary 2013-02-02, 13:08   #2339
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
U nas dzis akcja łapanie wariata na gorącym uczynku. Maz robi sobie męski wieczor z piwkiem w aucie i bedzie czatowal na tego idiotę.
złapany?

Cytat:
Aaaa i zapomnialabym. Wczoraj w ramach samotnego wieczoru filmowego Obejrzałam NIEMOŻLIWE. poryczalam sie jak bobr. Nie zdawałam sobie sprawy jaka to wielka tragedia. Polecam obejrzeć.
Doczytałam że nie złapany

Oglądałam Niemozliwe i chyba sie za bardzo napaliłam na ten film, myślałam że mnie z butów wysadzi czy coś takiego. A film jak film. Przyznam tragedia straszna, ogromna i żeby już nigdy żadne tsunami sie nie pojawiło miedzy ludzmi!!!

Któraś z Was oglądała ten film o zabiciu Bin Ladena tytuł jakoś ZERO coś tam... ???

AAA i o lakiery do paznokci godne polecenia pytałam jakiś czas temu

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 13:24   #2340
isiaok
Rozeznanie

Witam!
Ewa ma katar!!!!!!!!!!!:cry ::cry ::cry :Nie dość,ze juz tydzień siedzimy w domu to moge zapomnieć o poniedziałkowym spotkaniu...nie spałysmy nic...dość!
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości