Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 390 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-02, 13:16   #11671
Krystel13
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Witam was kochane po tygodniowej feryjnej przerwie!!!
Tyle naskrobałyście że do wieczora mi zejdzie nadrabianie

Cytat:
Napisane przez margo50100 Pokaż wiadomość
khe khe

proszę o dopisanie mnie do wyliczanki

14 luty :brzyda l:
Cieszę się że wszystko się poukładało i bedziemy razem ciachane!!! a ja jeszcze dodam że oprócz wspólnej daty to i lekarza mamy wspólnego i że razem u M.W. będziemy się cycolić
czy była juz taka para na forum????
Stary 2013-02-02, 13:21   #11672
ania2003
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

[QUOTE=Amorcio;38994353]Witam sie z ranka. U nas pada i mgla ochyda za oknem.
Zakupilam sobie wlasnie na allegro bańki chińskie wraz z oliwka antycellulitowa i będę sie masowac. Mam nadzieje, ze dam rade sama z ewentulana pomoca TZ

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

właśnie czytałam wczoraj o tych bańkach chińskich i też mnie zaciekawiły Chciałabym się trochę cellulitu z bioderek pozbyć, aby latem do cycek poasowały. Już od dwóch dni robię zabieg w domu z alg z parafiną , ale myślę ze w połączeniu z tymi bańkami dałoby to jeszcze fajniejszy efekt

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Krystel13 Pokaż wiadomość

Cieszę się że wszystko się poukładało i bedziemy razem ciachane!!! a ja jeszcze dodam że oprócz wspólnej daty to i lekarza mamy wspólnego i że razem u M.W. będziemy się cycolić
Oooooo ... to super . We dwie zawsze raźniej .
Jak mnie cieli to tego dnia były same nosy, więc inne doznania
Stary 2013-02-02, 13:34   #11673
horo_2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Horo super, ze tak masz po 4ciazach. Ja patrzac na moja rodzine to wybryk natury jestem, moj tata wazyl ok 160-170, mama ok 120, starsza sis 80, mlodsza o 17 lat 68 wiec ja ze swoimi 58kg a i tak juz mnie wiecej o 8 kg po dwoch ciazach to jestem drobiazg
Amorcio,
u mnie ten szybki powrót do wagi sprzed ciąży "zawdzięczam" TŻ-owi ... nigdy i w niczym mi nie pomaga, praktycznie go nigdy nie ma, więc... wszystko jasne

3.02.2014 - wracam do ćwiczeń
horo_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 13:40   #11674
lauren25
Raczkowanie

Cytat:

Tak, ja i angel Nawet na tą sama godzine miałyśmy :-D
Stary 2013-02-02, 13:41   #11675
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez horo_2 Pokaż wiadomość
Amorcio,
u mnie ten szybki powrót do wagi sprzed ciąży "zawdzięczam" TŻ-owi ... nigdy i w niczym mi nie pomaga, praktycznie go nigdy nie ma, więc... wszystko jasne
Wiem o czym piszesz ale nie na kazda kobiete to dziala, mamy ciocie-byla mega szczupla , jak widzialam jej sukienki po pierwszej ciazy to ja wazac 49kg bym sie nie zmiescila.Ale po 3kolejnych to juz sie roztyla a maz tylko pan do rzadzenia w domu jest
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 13:46   #11676
kicia_nh
Zadomowienie

Cytat:
Ojoj, to super We dwie Wam będzie raźniej
A były tu dziewczynki (Nadinka i Malinka) jak ja dotarłam do 7 części, które nie dość, że u tego samego lekarza, tego samego dnia, to miały te same implanty (obie do jednej piersi 450ml a do drugiej 500ml) Dawno już ich nie widziałam, dlatego kojarzyć je będą zapewne tylko "stare" cycolinki Hmm właśnie przypomniałam sobie też, że któreś dziewczynki jeszcze tu od nas, ale kurde nie mogę sobie przypomnieć które

Wpadłam się przywitać i życzyć Wam miłego weekendu Ja zdycham po wczorajszym:/

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez lauren25 Pokaż wiadomość
Tak, ja i angel Nawet na tą sama godzine miałyśmy :-D
Hehe a ja właśnie dopisałam, że tu jeszcze inne dziewczynki, prócz tych, które wymieniłam Tak parami zawsze raźniej, tym bardziej jak ma się zostać tam dobę czy dwie

http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png

Edytowane przez kicia_nh
Czas edycji: 2013-02-02 o 13:45
kicia_nh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 13:59   #11677
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez french_miki Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj czuję się dużo gorzej niż wczoraj, wszystko bardziej boli i cały czas mi niedobrze :/ dlatego też nie biore tabletek, bo sie boje, ze je zwrócę zaraz
Cycuchy też na razie bez szału, ja przez moje dość wypukłe sutki teraz mam je jeszcze bardziej wypukłe, zastanawiam się kiedy mi to przejdzie.
Dzisiaj trochę gorszy humor, ale taki kształtujący cierpliwość.

Już mam większy brzuch, nie wiem czy to efekt znieczulenia, opuchlizny czy po prostu przybrałam..

Dobrze Was chociaż poczytać, trochę mnie to pociesza.
Miki, ja mdłości w ogóle nie miałam, ale brzuch...3 dnia chyba, wieczorem miałam jak w 6 mies ciąży, aż boleści dostałam. A przytyć ja przytyłam przez ten tydz na mamy wikcie i opierunku

już są ojaaa
przedpo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 16:16   #11678
french_miki
Raczkowanie

No własnie, wszędzie jedzenie, a nawet nie ma jak tego wybiegać ;P
Już mi te mdlości przeszły, za to dzisiaj ból jest masakryczny, ale do zniesienia, w końcu zuch dziewczyna ze mne

Jeśli chodzi o 2 osoby operowane razem, to ja własnie tak miałam, była dziewczyna zaraz przede mną na operacji bardzo fajnie, bo się wspierałyśmy, żeby się zbyt nie użalać nad sobą, generalnie polecam podwójne operacje na forum tej laski nie ma, ale jeśli by to czytała to pozdrawiam

P.S. kiedy można pierwsza aktywność fizyczna wykonywać? w zensie rowerek/stepper/ coś co nie narusza cycuchów? ;>
Stary 2013-02-02, 16:34   #11679
lauren25
Raczkowanie

margo50100 ja tez miałam piersi oddalone od siebie i po włozeniu implantu 12 cm nie mam nic blizej... wprawdzie autostrady nie mam ale rowek jest tylko wtedy gdy leże na boku... lekarz tak wkłada implant żeby brodawka była na samym srodku więc z tym przyblizaniem to nie zawsze da się tak zrobić jak chcemy

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

margo zobacz sobie u mnie, mamy właściwie identyczne wymiary tylko ty masz wieksza wyjściówkę... mój biust dr wymierzyl na 29cm i "rowek" wyszedł na 4cm
Stary 2013-02-02, 17:01   #11680
Amorcio
Wtajemniczenie

Lauren, ja niemiala bym nic przeciwko Twojej autostradzie i Twoim cycuszkom

Miki gratuluje nowych cycuszkow I z niecierpliwoscia czekam na fotki. A z obserwacji dziewczyn wiem, z kazdym dniem jest lepiej i zadna nie oddala by swoich cycuszkow

Edytowane przez Amorcio
Czas edycji: 2013-02-02 o 17:10
Stary 2013-02-02, 18:01   #11681
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
Dziękuję Myaale myślałam, że ten rezonans kosztuje około 600 zł, no to nieźle się pomyliłam. Nie wyobrażam sobie, żeby tyle co 2 lata wydawać na badanie cholera tego nie wiedziałam przed op

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Wiesz, patrzę teraz i gdzieś w Warszawie (nie będę wrzucać nazwy, ani linka) mammografia MR kosztuje 770zł
Ale MRI piersi tyle kosztuje? (musi być zaznaczone "piersi") z kontrastem czy bez?- bo sam kontrast to 500-700zł które trzeba doliczyć do ceny badania.
Ale możliwe że już to badanie staniało aż tyle przez ostatnie dwa lata- prześlij mi na priv link

[QUOTE=ania2003;38973910]
Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Mi pękła torebka łącznotkankowa, ta która obrasta implant -to ta tkanka się rozerwała .
A w implancie była dziurka, pod spodem implantu, opisana na badaniu jako niespójność czy przerwanie (nie pamiętam dokładnie) powłoki o długości 4

Mya a to pekniecie to bylo uszkodzenie mechaniczne czy po prostu komplikacja zdrowotna i ile po zabiegu to nastapilo?
Tia- komplikacje zdrowotne
Ja miałam wycięte za duże kieszenie pod implanty. I implant w tej kieszeni miał za dużo luzu i doszło do tego że się przekręcił. Przekręcając się zerwał torebkę łącznotkankową, przyrośniętą tkankę pociągnął za sobą i ją rozerwał i spadł/osiadł z boku piersi.
Stało się to podczas wstawania- byłam nachylona i wstawałam. Byłam w staniku - ale piersi podczas wstawania nie podtrzymałam ręką jak zwykle. Stało się to 9 msc po operacji. Tak myślę że gdybym nie uważała przez te 9 msc jak uważałam to dużo wcześniej implanty by fikołki porobiły

Cytat:
Dziewczyny a interesowala sie moze ktoras czy mozna ubezpieczyc sie na wypadek gdyby po operacji byly jakies komplikacje? takie ac dla cycuszkow z implantami
Kiedyś jedna dziewczyna która pracowała w ubezpieczeniach sprawdzała i pisała że nie ma takiego ubezpieczenia w PL.

Cytat:
Napisane przez iloona79 Pokaż wiadomość
No własnie tak a'propos wcześniejszych rozważan nt.gwarancji implantów-jak coś się stanie-to czy to jest mozliwe zeby wykryc czy bylo to z winy implantu czy z winy włascicielki tegoż implantu
Bo przeciez idąc tym tropem takie cos jest zawsze brane pod uwagę przy "odszkodowaniach"-kto zawinił itp.....hm

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Amorcio,
bardzo dobre pytanie!!
Ja kiedys słyszałam,ze "gwiazdy" ponoc ubezpieczały swoje cycki,ale nie wiem na ile to prawda a na ile to jakieś ploty
Mi się wydaje, że jak producent nie będzie chciał uznać gwarancji- to dziura powstanie w skutek zużycia implantu Ten zapis w gwarancji to zabezpieczenie producenta Dlatego trzeba wszystko załatwiać tak by lekarz robiący poprawkę chciał żeby pacjentka skorzystała z gwarancji.

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Ja też sobie nie wyobrażam, jak mi cycki zgniatają, ale oni chyba robią to tak, żeby objąć mammografem tylko pierś, bez implantu, ale jak to zrobić, to nie mam pojęcia
Rodzynku, to my pewnie jakieś meteoropatki (meteopatki?) jesteśmy
Mammografia może być dla nas badaniem urazowym- dlatego ja na pewno jej nigdy nie zrobię. Jeśli na USG coś wyjdzie i będzie potrzebna dalsza diagnostyka- zrobię MRI.
Sam implant w piersi podczas mammografii zasłania pole widzenia, nie jest czytelny na tym badaniu , jest czarna plamą - dlatego lekarz musi zsunąć tkankę z implantu tak by było ją widać. Robi się kilka rzutów (zdjęć)- z każdej strony, po kawałku tak by zobaczyć jak najwięcej. Jest specjalna technika robienia mammografii z implantami. Ile razy osoby obsługujące aparat robiły takie badanie? jakie mogą mieć doświadczenie?kto te osoby szkolił jak zsuwać tkankę z implantu? Na Usg jest problem z przeszkolonym personelem a co dopiero na mammografii Ja nie będę sprawdzać na sobie

Rodzyneczku czekam na focie dawno Twoich panienek nie widziałam, bardzo jestem ciekawa co u nich słychać

Aniko- wpadnij na kosmetyczny wątek

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 18:30   #11682
przedpo
Raczkowanie

[QUOTE=MyaDiva;39002884]Ale MRI piersi tyle kosztuje? (musi być zaznaczone "piersi") z kontrastem czy bez?- bo sam kontrast to 500-700zł które trzeba doliczyć do ceny badania.
Ale możliwe że już to badanie staniało aż tyle przez ostatnie dwa lata- prześlij mi na priv link

Cytat:
Napisane przez ania2003 Pokaż wiadomość
Ja miałam wycięte za duże kieszenie pod implanty. I implant w tej kieszeni miał za dużo luzu i doszło do tego że się przekręcił. Przekręcając się zerwał torebkę łącznotkankową, przyrośniętą tkankę pociągnął za sobą i ją rozerwał i spadł/osiadł z boku piersi.
Stało się to podczas wstawania- byłam nachylona i wstawałam. Byłam w staniku - ale piersi podczas wstawania nie podtrzymałam ręką jak zwykle. Stało się to 9 msc po operacji. Tak myślę że gdybym nie uważała przez te 9 msc jak uważałam to dużo wcześniej implanty by fikołki porobiły

Kiedyś jedna dziewczyna która pracowała w ubezpieczeniach sprawdzała i pisała że nie ma takiego ubezpieczenia w PL.

Mi się wydaje, że jak producent nie będzie chciał uznać gwarancji- to dziura powstanie w skutek zużycia implantu Ten zapis w gwarancji to zabezpieczenie producenta Dlatego trzeba wszystko załatwiać tak by lekarz robiący poprawkę chciał żeby pacjentka skorzystała z gwarancji.

Mammografia może być dla nas badaniem urazowym- dlatego ja na pewno jej nigdy nie zrobię. Jeśli na USG coś wyjdzie i będzie potrzebna dalsza diagnostyka- zrobię MRI.
Sam implant w piersi podczas mammografii zasłania pole widzenia, nie jest czytelny na tym badaniu , jest czarna plamą - dlatego lekarz musi zsunąć tkankę z implantu tak by było ją widać. Robi się kilka rzutów (zdjęć)- z każdej strony, po kawałku tak by zobaczyć jak najwięcej. Jest specjalna technika robienia mammografii z implantami. Ile razy osoby obsługujące aparat robiły takie badanie? jakie mogą mieć doświadczenie?kto te osoby szkolił jak zsuwać tkankę z implantu? Na Usg jest problem z przeszkolonym personelem a co dopiero na mammografii Ja nie będę sprawdzać na sobie

Rodzyneczku czekam na focie dawno Twoich panienek nie widziałam, bardzo jestem ciekawa co u nich słychać

Mya, a powiedz proszę - gdyby ta kieszeń była wycięta w sposób prawidłowy, to rozumiem, że coś takiego by się nie stało? Tzn przynajmniej nie przy tego typu czynności, jak wstawanie z łóżka?
I pytanie nr dwa skąd wiesz, że akurat tak było tzn, że kieszeń za duża, że torebka się rozerwała z tego powodu? To była "diagnoza" kolejnego lekarza?
Jejku ile Ty musiałaś przejść

już są ojaaa
przedpo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 19:13   #11683
Katarsis87
Raczkowanie

Cytat:
Ja dzisiaj czuję się dużo gorzej niż wczoraj, wszystko bardziej boli i cały czas mi niedobrze :/ dlatego też nie biore tabletek, bo sie boje, ze je zwrócę zaraz
Cycuchy też na razie bez szału, ja przez moje dość wypukłe sutki teraz mam je jeszcze bardziej wypukłe, zastanawiam się kiedy mi to przejdzie.

Już mam większy brzuch, nie wiem czy to efekt znieczulenia, opuchlizny czy po prostu przybrałam..

pamiętaj, że opuchlizna schodzi z piersi na brzuch więc się nie martw
Stary 2013-02-02, 19:37   #11684
anika75
Zadomowienie

Co do cyckowych parek - ja mialam tego samego dnia, co ubunia, ale ona tylko kilka razy tu skrobnęła i uciekła , jest też Kasik z Tashą

Cytat:
Ja mam nadzieje, ze mi te banki brzuch ujedrnia i troche celuli na posladkach zmaleje bo juz fajnie sie zmniejszyl po cwiczeniach i diecie ale chyba moj organizm przyzwyczail sie do diety bo cos mi waga nie spada a czytalam, ze przy ograniczeniu jedzenia po jakikms czasie organizm spowalnia metabolizm
No w sumie mojemu brzuszkowi i tyłkowi też by się przydało . Tylko ja taka niesystematyczna jestem, napalę się, kupię, pomęczę się z tydzień i odkładam w kąt . Mam już tyle pierdołek do ćwiczeń i masaży, ale wszystko w kącie leży i kurz zbiera . Ostatnio miałam ochotę na piłkę gimnastyczną i już ją nawet w rękach trzymałam, ale mój przewidujący mąż przypomniał mi, co ja z tym sprzętem robię .

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
dziękuję za miłe przyjęcie!

implanty 325 ml okrągłe, dr MG Warszawa

mam 173 cm i maaałe B.. liczę na coś proporcjonalnego do wzrostu i pupy
To takie średniaczki Ci wyjdą . Dziewczyny, które mają 325 czasem troszkę narzekają, że za małe

Cytat:

Miki, spróbuj Solpadeine rozpuszczalną, po co się męczyć . A brzuch to przez narkozę

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Byłam . Miałaś rację

Katarsis, zdjątka jakieś by się przydały

Edytowane przez anika75
Czas edycji: 2013-02-02 o 19:38
anika75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 19:40   #11685
iloona79
Zadomowienie

Witam z wieczora!
Wczoraj wieczorem były niestety jakieś problemy i nie szło nic zrobić-to dosyć często tu się zdarza zauważyłam

nkolodii,
tak mi przykro z powodu tego,ze nie masz w końcu tych cycuchów,ale ja bym tego nie spisywała na straty...przyjdzie czas,że i Ty będziesz się cieszyła nowym biuścikiem

przedpo,
dziewczyny tu kiedyś pisały o kryzysie 5-go dnia,może więc i Ciebie to dopadło?! Na pewno te objawy co opisujesz,to jak Celinka Ci już napisała-jest to norma po op...

Tak czytam u o tym Waszym odchudzaniu i sie zastanawiam sama czy cos nie zacząć robić ze sobą-mi bardziej zależy na jędrności skóry...
Zakupiłam też krem na brzuszek z Yves Rocher i może razem z moim fitnessem będzie to współgrało

Ktoś tu pytał o "pary" na operacjach z forum-no było tu kilka,
Amorcio,może i my się staniemy taką parą operacyjnąkto wie...

A z tym odchudzaniem to często tak jest,ze waga w pewnym momencie staje i potem ani drgnie

noseknosek,
witamy następną chudzinkę-nie wiem z czego się odchudzasz,bo skoro masz 173cm,to waga jest prawidłowa...kurczę dziewczyny,na ambicję mi wjeżdżacie i chyba do Was dołączę z tym odchudzaniem
Zawsze to człowiek się lepiej czuje jak mniej waży...
Niech dziewczyny wrzucą Cię w naszą wyliczankę-ostanio
Jusi ją przejęła,ale ona cos wspominała,ze po weekendzie się pojawi...
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 20:14   #11686
korolowa
Rozeznanie

Cytat:
No własnie, wszędzie jedzenie, a nawet nie ma jak tego wybiegać ;P
Już mi te mdlości przeszły, za to dzisiaj ból jest masakryczny, ale do zniesienia, w końcu zuch dziewczyna ze mne

Jeśli chodzi o 2 osoby operowane razem, to ja własnie tak miałam, była dziewczyna zaraz przede mną na operacji bardzo fajnie, bo się wspierałyśmy, żeby się zbyt nie użalać nad sobą, generalnie polecam podwójne operacje na forum tej laski nie ma, ale jeśli by to czytała to pozdrawiam

P.S. kiedy można pierwsza aktywność fizyczna wykonywać? w zensie rowerek/stepper/ coś co nie narusza cycuchów? ;>
gratulacje i trzymam kciuki aby ból szybko minął!

Co do aktywności, to ja nadal szukam informacji jak to z tym sportem jest i mój TŻ popytał wśród trenerów personalnych i każdy miała lub ma nadal jakąś podopieczną po operacji, jeden z Agnieszka Szulim trenuje i jest ok! mogą robić wszystko, tylko rozciąganie jest ciut delikatniejsze niż normalnie, uffff

ja jak chodzę na siłownie to teraz zwracam bardzo uwagę czy na bieżni (podczas marszu), na orbitreku (bez użycia rąk) czy rowerku biust jest bezpieczny i wg mnie te maszyny nie są niebezpieczne, utrzymując prawidłową postawę, napinając brzuch chyba w newielkiej odległości od op można się na to pokusić....... (tak mi się wydaje, ale mogę się mylić
Stary 2013-02-02, 20:22   #11687
tonia87
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam nadzieje, ze mi te banki brzuch ujedrnia i troche celuli na posladkach zmaleje bo juz fajnie sie zmniejszyl po cwiczeniach i diecie ale chyba moj organizm przyzwyczail sie do diety bo cos mi waga nie spada a czytalam, ze przy ograniczeniu jedzenia po jakikms czasie organizm spowalnia metabolizm
na brzuchu musisz uważać z bańkami i nie zasysać za mocno bo możesz sobie wnętrzności uszkodzić
tonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 20:22   #11688
korolowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Amorcio, a prawda to, że tych baniek nie można używać na skórę naczynkową? Gdzieś tak wyczytałam, ale nie jestem pewna, czy to akurat baniek dotyczyło

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Buziaki Amaninko
aniaka75, jak masz popękane naczynka to nie powinnaś robić niestety bańki...chyba, ze porozmawiaj z masażystą aby robił delikatniej, choć nie wiem czy to cos da.

a ad bańki chińskiej jest rewelacyjna, !!! 10 zabiegów a potem 2 zabiegi w miesiącu aby utrzymać efekt.
Stary 2013-02-02, 20:50   #11689
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:

ja tez tak mialami tez jedna godzina

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez celina777 Pokaż wiadomość
Amorcio bo ilosc jedzenia nie trzeba ograniczyc ( jezeli nie jesz mega duzo a nie jesz napewno bo mikrusek jestes) tylko zmienic jadlospis. Wysle Ci moj jak chcesz od dietetyczki z przepisami. Schudlam 5 kg ale najadlam sie do syta,wlasciwie nie bylam glodna ani przez chcwile. Teraz dalej to stosuje ale juz sama dobieram co jem ...zachowujac zasady.
ja tez poprosze
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:04   #11690
tonia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez korolowa Pokaż wiadomość
aniaka75, jak masz popękane naczynka to nie powinnaś robić niestety bańki...chyba, ze porozmawiaj z masażystą aby robił delikatniej, choć nie wiem czy to cos da.
nie można jak się ma kruche naczynia krwionośne-ogólnie problemy z układem krwionośnym- to jest to przeciwwskazanie bo można sobie szkód narobić. chociaż.... ja mam żylaka na łydce i po pupie i udach sobie bańkami jeździłam i nic mi nie było ale tam mam dużo tkanki więc może dlatego
tonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:22   #11691
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość
na brzuchu musisz uważać z bańkami i nie zasysać za mocno bo możesz sobie wnętrzności uszkodzić
Toniu, dzieki nie wiedzialam

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez korolowa Pokaż wiadomość

a ad bańki chińskiej jest rewelacyjna, !!! 10 zabiegów a potem 2 zabiegi w miesiącu aby utrzymać efekt.
Robilas? Widzialas efekty?

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość
nie można jak się ma kruche naczynia krwionośne-ogólnie problemy z układem krwionośnym- to jest to przeciwwskazanie bo można sobie szkód narobić. chociaż.... ja mam żylaka na łydce i po pupie i udach sobie bańkami jeździłam i nic mi nie było ale tam mam dużo tkanki więc może dlatego
No ja tez mam jednego zylaka ale kolo kolana od srodka wiec mysle, ze to nie problem ale o tych wnetrznosciach to nie pomyslalam

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Moje dziecko godzinke temu wyrwalo sobie dwa mleczaki i teraz poszla je myc, i tragedia zeby wpadly do odplywu. Rozpacz bo wrozka zebuszka nie przyjdzie. Teraz siedzi, pisze list do wrozki i lepi zęby z plasteliny

Edytowane przez Amorcio
Czas edycji: 2013-02-02 o 21:23
Stary 2013-02-02, 21:32   #11692
korolowa
Rozeznanie

[QUOTE=Amorcio;39006232]Toniu, dzieki nie wiedzialam

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Robilas? Widzialas efekty?

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

No ja tez mam jednego zylaka ale kolo kolana od srodka wiec mysle, ze to nie problem ale o tych wnetrznosciach to nie pomyslalam

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Robiłam, zawsze przed urlopem robię i w okresie wakacyjnym (choć sa siniaki, wiec trzeba dobrze to zaplanować) generalnie robiłam dużo zabiegów i bańka jest najlepsza, najtańsza i ..najbardziej boli

co do żylaków, no mi niesttey lekko pękaja naczynka, bardziej na łydkach niż na udach na szczeście, i też miałam żylaka- a właściwie dalej mam jak sie okazało i niestety bańką go chyba przyspieszyłam, krew Ci zaczyna szybciej krążyć, a żylak to nic innego jak żle pracująca żyła i nie radzi sobie ona z transportem krwi, wiec jej stan sie pogorszył po bańkach :/, ale trudno, pewnie znów zrobię operację za jakiś czas na nić.
Stary 2013-02-02, 21:37   #11693
Amorcio
Wtajemniczenie

Korolowa to mnie nastraszylas z tym bolem, na filmikach tak fajnie babeczki sie relaksuja,ze myslalam, iz to przyjemne
Kurcze mam nadzieje, ze ten zylak mi sie nie pogorszy, mialam ostatnio usg doplera na niego i nie jest jeszcze operacyjny.
A na brzuchu tez robilas?

Ilonka jeszcze nie wiadomo jakie terminy nam podpasuja no i lekarze

Edytowane przez Amorcio
Czas edycji: 2013-02-02 o 21:41
Stary 2013-02-02, 21:45   #11694
iloona79
Zadomowienie

[QUOTE=Amorcio;39006232Moj e dziecko godzinke temu wyrwalo sobie dwa mleczaki i teraz poszla je myc, i tragedia zeby wpadly do odplywu. Rozpacz bo wrozka zebuszka nie przyjdzie. Teraz siedzi, pisze list do wrozki i lepi zęby z plasteliny[/QUOTE]

Jeju,to faktycznie tragedia-mojemu jeszcze nie wypadły a już to przeżywa,ale że wpadła na pomysł z lepieniem ich-no nie mogę

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Spoko,ja sbie tak tylko żartuję,bo wiem ze podobnie celujemy
A co z tego wyjdzie to zobaczymy...
Stary 2013-02-02, 22:00   #11695
margo50100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lauren25 Pokaż wiadomość
margo50100 ja tez miałam piersi oddalone od siebie i po włozeniu implantu 12 cm nie mam nic blizej... wprawdzie autostrady nie mam ale rowek jest tylko wtedy gdy leże na boku... lekarz tak wkłada implant żeby brodawka była na samym srodku więc z tym przyblizaniem to nie zawsze da się tak zrobić jak chcemy

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

margo zobacz sobie u mnie, mamy właściwie identyczne wymiary tylko ty masz wieksza wyjściówkę... mój biust dr wymierzyl na 29cm i "rowek" wyszedł na 4cm
Lauren, już lece do Twojego albumu!!!!

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Lauren, ja niemiala bym nic przeciwko Twojej autostradzie i Twoim cycuszkom

Miki gratuluje nowych cycuszkow I z niecierpliwoscia czekam na fotki. A z obserwacji dziewczyn wiem, z kazdym dniem jest lepiej i zadna nie oddala by swoich cycuszkow
Amorcio, zgadzam sie z Tobą!!! Lauren ma śliczne cycuchy i ta odległość to zadna autostrada. Ja bym sie z takich cieszyła!!!

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

[QUOTE=MyaDiva;39002884]Ale MRI piersi tyle kosztuje? (musi być zaznaczone "piersi") z kontrastem czy bez?- bo sam kontrast to 500-700zł które trzeba doliczyć do ceny badania.

[QUOTE=ania2003;38973910]

Ja akurat o badanie zapytałam doktora w środę. Powiedział, ze obecnie technologia poszła tak do przodu że badanie usg jest wystarczające i nie trzeba robić rezonansu. Poza tym umiejscowienie implantu ułatwia lekarzowi badanie ponieważ oddziela implantem strukturę gruczołu od mięśni i dalszych tkanek...
Stary 2013-02-02, 22:13   #11696
rodzynki
Raczkowanie

Witam z wieczorawczoraj i w piątek po południu nie mogłam wejśćwięc ide poczytać

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Witam sie przy porannej kawce
Rodzyneczku, super miec juz takie 2latki Usciskaj je ode mnie niech Ci sluza zdrowe
AMORCIO uściskam i nawet pomiziam
Zobaczysz jak juz będziesz miała wymarzone piersi to czas znacznie szybciej leci no jakos tak wychodzi:cmok :
Stary 2013-02-02, 22:16   #11697
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo50100 Pokaż wiadomość
Ja akurat o badanie zapytałam doktora w środę. Powiedział, ze obecnie technologia poszła tak do przodu że badanie usg jest wystarczające i nie trzeba robić rezonansu. Poza tym umiejscowienie implantu ułatwia lekarzowi badanie ponieważ oddziela implantem strukturę gruczołu od mięśni i dalszych tkanek...
Ooo,to dobra wiadomość,bo już zaczynałam się martwić!!

I zgadzam sie z Wami-Lauren ma cudeńka! A że mi drugi dr zaproponował taki sam rozmiarek,to mam nadzieję,ze podobne wyjda,bo wymiary kojarzę,ze też podobne miałyśmy

Rodzynki,
to prawda-wczoraj coś się działo-ja też mialam problemy,dziś sobota i zaraz też moze byc problem,bo to ta godzina
Stary 2013-02-02, 22:24   #11698
Amorcio
Wtajemniczenie

AMORCIO uściskam i nawet pomiziam
Zobaczysz jak juz będziesz miała wymarzone piersi to czas znacznie szybciej leci no jakos tak wychodzi:cmok :[/QUOTE]

wiesz, ja tam poczekam na swoja kolej, na razie tylko raz mialam chwile, ze chciala bym juz. Wcale nie chce zeby czas szybciej uciekal, 12lat mi ucieklo czekajac na powroty TZ z pracy. Mowilismy sobie, ze on pracuje jak kazdy tylko powrot z pracy zajmuje mu troche wiecej czasu. Mam juz tyle lat (jak to brzmi), ze chciala bym aby czas plynal wolniej.
Cycuszki to powazana decyzja i ten czas pozwoli mi sie lepiej przygotowac...mam taka nadzieje

A wlasnie siedze z olejem na wlosach i moje spostrzezenie po poprzednim razie jest takie,ze wlosy byly bardziej blyszczace, nie puszyly sie, nie potrzebowalam prostownicy bo po suszarce ze szczotka byly proste i takie jak by ciezsze

Edytowane przez Amorcio
Czas edycji: 2013-02-02 o 22:27
Stary 2013-02-02, 22:25   #11699
korolowa
Rozeznanie

Cytat:
Korolowa to mnie nastraszylas z tym bolem, na filmikach tak fajnie babeczki sie relaksuja,ze myslalam, iz to przyjemne
Kurcze mam nadzieje, ze ten zylak mi sie nie pogorszy, mialam ostatnio usg doplera na niego i nie jest jeszcze operacyjny.
A na brzuchu tez robilas?

nie, na brzuchu nie robiłam, podobno bardzo boli i chyba musisz mieć naprawdę dobrego masażystę aby nie narobił szkód.

boli, boli ja wyzywam zawsze jak jestem, i to podobno normalne, tak mniej wiecej w połowie skóra się mniej więcej przyzwyczaja, ale i tak boli, najbardziej wewnętrzna i zewnetrza strona uda, powodzenia
Stary 2013-02-02, 22:28   #11700
rodzynki
Raczkowanie

MARGO jak się z nimi żyje?brak słów słuchają mnie na każdym kroku a tak na poważnie nie wyobrażam sobie że mogłam wczesniej ich nie mieć wogóle nie czuć że ma sie ciało obce tak ajk by były ze mną od urodzenia

TOMATI dziękuje jest... tzn. czuje się bosko i oddycham całą piersią

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości