|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Carmela a o jakie lakiery konkternie pytałaś? odżywka? - dobra za mała cenę jest podobno diamentowa eveline. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...fessional.html
Z kolorówek ja kupuję essence, miss sporty- ( średnie są). Nie dam więcej za lakier niż 6 zł.
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Stronczku widziałam, że pisałaś chyba wczoraj jak u nas na froncie, ale zapomniałam odpisać - pozostał jeszcze u Szymka katar i kaszel, ale wiadomo, że te dziadostwa leczy się dłużej.
Zdrówka dla wszystkich chorowitków! ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Carmela ja lakiery lubię Inglota i Rimmela, w sprawie odżywek nie pomogę, bo nie używam
|
#2343 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczku jak by Ci sie nudzilo, to mozesz mi zmienic wiek na +1.
Nic mi sie nie chce |
|
|
|
#2344 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co polecacie wykrztusnego bez recepty ?
Wiki zaczyna kaszlec. Katar jej nie spływa i siedzi w środku. |
|
|
|
#2345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do noska wkraplaj jej wodę morską/ sol fizjologiczną i odciągaj. Jeśli masz mozesz podać krople nasivin 0,01 - 2 krople do dziurki - mój mial takie dawkwanie. A teraz Witam sobotnio! Idę nadrabiać! Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2013-02-02 o 15:57 |
|
|
|
|
#2346 |
|
Wtajemniczenie
|
Anka Dzieki. Mam nasivin. Jak Wiki wstanie to pójdę do sklepu i zobaczę co tu u nas maja.
|
|
|
|
#2347 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dla męża! Takie prezenty z zaskoczenia najbardziej cieszą!Fotel boski! Muszę pomyśleć nad czymś takim dla małego. JHak długo Dominik na nim wysiedzi? Ja jak na razie sobie nie wyobrażam, że mój mógły na taki siedzieć i czymś się zająć. Oliveczko cudowne masz dzieciaczki! Dwa aniołki! Cytat:
Cytat:
Za wagę!Czy swój paln sprzątaniowy zrealizowałaś? Szymuś na pewno do żłobka się szybko przyzwyczai! |
||||
|
|
|
#2348 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
WIELKIE BRAWA-czyli mogę zacząć wierzyć że i Julcia zacznie spać?![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() HEJ HEJ. Jula dzisiaj przespała 4h w swoim łóżeczku-od 23 do 3, potem do 6 u nas i od 6 do 8 znowu u siebie. Kiedy doczekam całych nocek ![]() Posprzątałam wszystko,poprasowałam, teraz piorę drugie pranie i pewnie niedługo dama wstanie. |
|||||
|
|
|
#2349 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Zazdroszczę! Czyli chyba Tymuś "wrca do normy".
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Straszne to, chociaż patrząc na to jak szybko idzie postęp technologiczny, to nie zdziwiłabym się jakby nasze dzieci nie uczyły się z książek w wersji papierowe, a z tablet-ów, zadania odrabiały przez internet.Jestem pod wrażeniem Agatki - mój jest daleko jeszcze z takim mówieniem... ![]() Cytat:
Cytat:
A Mateuszek też śpi?U nas noce też nie najlepsze, mały wybudza się pomiędzy 2-3 i nie śpi ok. 2 godzin, potem zasypia i śpi do 9. Podobnie jak Scio myślę, że to lęk sepracyjny. Mam cieżki okres w pracy, wychodzę ok. 6:30 i wracam około 19 - 20. Mały chyba tęskni i w nocy chce nadrobić ze mną czas. O spaniu w łóżeczku nie ma mowy... Po kąpieli w nim śpi ale przebudza sie ok. 23 i chce do nas do łóżka. Potem pobudka na mleko i na zabawę z mamą. Do meża nie chce iść ( w dzień tylko z nim chce się bawić), muszę go cały czas nosić, przytulać. Jestem padnięta. Wczoraj z nosa krew zaczęła mi lecieć z przemęczenia ![]() Jak bedzie trochę luźniej, myśle, że tak ok. maja mam zamiar szukać nowej pracy, stacjonarnej bez ciągłych wyjazdów. Musze się pochwalić, że moj mały wczoraj pierwszy raz zrobił siku na nocnik! Był tak zdziwiony tym faktem, że nocnik zagrał, że nie wiem czy kuma o co chodzi z sikaniem. ![]() Carmela- co do lakierów, to zależy od koloru, przynajmniej ja tak myśle. Kiedyś lubiłam Inglot, ale chyba ich trwałość się bardzo pogorszyał - ścierają się końcówki. Chyba miss sporty nie jest najgorsza, ale jej konsystencja nie zwsze jest fajna. Teraz chyab najbardziej lubię Rimmel. AgaG- Sto lat, sto lat, sto lat i spełnienia wszystkich marzeń! |
||||||||
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
flavamed, mucosolva, flegamina, ambrosol
|
#2351 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
: Szymon chory, katar i goraczka. podaje mu imum ale jak sie pogorszy, trza na IP jechac. A wczoraj ladnie powiedział: kotek chce spac". W szoku jestem
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niee. nie wyrobiłam się.. Ambrosol jest dość ostry, chyba lepiej żeby lekarz o nim zdecydował, Bartek go dostawał jak miał zmiany oskrzeli z lekkim zaatakowaniem płuc. Nie wiem czy nie na recepte jest. |
|
|
|
|
#2353 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki za odpowiedzi. Kupiłam mucosolvan. Tylko to mieli.
Nie mam inhalatora. Chyba czas sie zaopatrzyć. Dziubku Ooo nie. Ledwo co do żłobka wrocil a tu znów jakieś dziadostwo. Pisz nam na biezaco co i jak. U nas lepiej. Wiki w ciagu dnia ok. Podczas picia mleczka widać tylko ze katar jej dokucza bo nie Moze oddychać nosem. Wszystko siedzi w środku. No i podczas drzemki kaszel miała. Odkąd wstala kaszlu brak Ja tez juz lepiej. Nie cieknie z Nochala i nie kicham. Byłam na małych zakupach. Kupiłam naczynie zaroodporbe. Jutro bede piekła Justynowego kuraka na ryżu. Przyszły mi tez butki dla Wiki. Kupiłam na wiosnę juz. ImageUploadedByTapatalk1359830139.835842.jpg |
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
GOMRA ruskie, zrobiłam ich ok 50 szt z myślą ze dla męża a on zjadł az jeden :| no i Ja z tesciowa wtrabilam wszystkie
MARZENA musze zdjecie zrobic jak zrobie to wkleje ![]() STRONCZEK nie wiem czy jest na receptę ale Ja zadowolona jestem z mucosolvan mini ![]() Od dwóch dni czuje sie jak baba w ciazy ![]() Brzuch mam wzięty i mi nie fajnie, ale to chyba mi juz cos rośnie Moja tez zle spi ale pocieszam sie ze do 18stki raczej tak nie bedzie
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Anka tylko zeby korzystać z neta to też wypadałoby się nauczyć alfabetu, liczyć, czytać, pisać.
Przerażają mnie to internetowe dzieci. Zero kreatywności, ciekawości, chęci zbadania, no bo przecież wszytko w google. Podejżewam, że i umiejętność pisania zaniknie. Są tablice interaktywne i wszytskie ćwiczenia to uzupełnianki. ![]() Agata ma gorączke. |
|
|
|
#2356 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejo mamolki
piszę z nowego komputera wiec już ewentualne błędy nie będą takie śmieszne (chyba) Cytat:
2. Brumciu no właśnie mam ten sam problem, bo kilogramów do zgubienia nie wiele(może i motywacja przez to mniejsza) no i bawić w diety mi sie nie chcę odżywiam się zdrowo nie licząc słodkości Ty też jesteś łasuchem? może warto odstawić słodkości? a poza tym Kochana to musisz więcej spać - ludzie którzy śpią więcej są lżejsi. A Ty jesteś pracuś nocny 3. Jasiu też nie mówi swojego imienia ![]() Cytat:
Agatka jest niesamowitaa co do dzisiejszej dzieci, niestety taka jest prawda mój 19letni brat tez nie za bardzo potrafi korzystać ze słownika ale z drugiej strony to wynik otaczających nas zmian i tyle ciężko ocenić jak to wpłynie na umiejętności poznawcze, inteligencję życiową itd. Cytat:
Cytat:
o nieeeee może jeszce Ewuni zejdzie katarek ![]() a my mieliśmy dziś gości i Jasiek się wyszalał zjadł 1892 herbatniki i zabierał koleżance wszystkie zabawki głaskał i gryzł ją na przemian
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta - na kiedy masz termin?
carmela - jak bede w pracy to podpytam szefowa bo ma jakis lakier co tydzien trzyma bez odprysku nawet, ale nie pamietam jaki. przypomnij sie w poniedzialek jak zapomne Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-02-02 o 20:53 |
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
patik87
Madziulka_17 anka_1984 telik dzieki dziewczyny za podpowiedzi. telik zaciekawiła nie ta odżywka, faktycznie warta ceny. patik w rossie wczoraj jak grzebałam na akcesoriach do paznokci, 3 babki kupiły tą odżywke :P Cytat:
w pon. Ci przypomne o lakierze szefowej ![]() Teraz mam pomalowane Chanel i od środy trzyma sie bez szwanku
|
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Teliku wiesz to chodzi o całkowity brak myślenia, kij ze nie korzystają, ale tak a logikę, nie wymyśleć, jak poszukać alfabetycznie hasła
|
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
fakt, lepiej nie
![]() Cytat:
Carmela, ja z odzywek polecam Eveline 8w1, działa cuda, wcześniej kupowałam Sally Hansen, ale ta jest dużo tańsza a efekt super. Z lakierów Revlona i Sally Hansen, z takich tańszych EDIT: ESSENCE- w drogeriach Natura. Fajne, małe buteleczki, a ja zwykle miałam ten roblem że połowa zdążyła zaschnąć, sporo kolorów, trwałość całkiem ok. To tak na szybko, zaliczyliśmy obydwie imprezki dzisiaj, panowie padli do spania więc ja też zmykam
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-02-02 o 21:47 |
|
|
|
|
#2361 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Avon to dla mnie porażka. Kolory owszem piękne, ale trwałość pożal się Boże. Odżywka moja ukochana to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-paznokci.html. DObre są też Neil Teki, ale ta pierwsza lepsza i prostsza w obsłudze Bardzo Cytat:
Ale i tak jestem mu wdzięczna za tę noc ![]() - ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
DO kawki muszę mieć. No a jak ma do kawki, to zawsze i rano skubnę, i wieczorem, i stąd mój problem Ale od wczoraj postanowiłam iść na odwyk i ciasta nie jadłam.A o długości snu w kontekście chudnięcia/tycia dużo sie ostatnio słyszy, masz rację. Nawet kilka razy o tym pisałam. Sporo instytutów na świecie to teraz bada i za każdym razem się potwierdza. Niestety dla mnie. Bo ja inaczej nie mogę. Nie da rady... 2. Jasio-sado-maso?
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-02-02 o 21:36 |
||||||
|
|
|
#2362 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze bardziej z kapustą i grzybami ale nie gotowane tylko smażone na patelni. Na wigilie robiłam. Ale ruskie to ostatnio kupowałam ze 2 msc temu, ale nie ten smak, one są jakieś ostre i ogólnie cięzko je ugotować, albo długo się gotuja, albo ciapa się robi. Cytat:
![]() A co za komputer sobie sprawiłaś? Oj to Jak jaś sie bierze za gryzienie to mozecie miec problem na długi czas, dziecko jak załapie że jest to dobry sposób na samoobronę, to bedzie gryzł i dzieci i starszych. Cytat:
Ale obniżono znacznie próg nauczania w klasach 1-3 ze względu na to że pierwszoklasistami miały być szcześciolatki. Podobno bardzo czuć przeskok pomiedzy klasą trzecią a czwartą, dzieciaki nie radzą sobie. Cytat:
Siostra z Avonu duzo kupuje, i tez ma mocne paznokcie. Ale ogólnie kosmetyczki mówią, że czeste malowanie lakierami utwardza. Brumku a masz więcej kg niz przed ciążą? Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-02-02 o 22:04 |
||||
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2364 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
A co to za pogrom chorobowy? Biedne maluchy... Scio, Dziubku, Kajool, Anka, zdrówka dla chorowitków. ![]() Isia, o nieeeeeee... ![]() Aaniu, wracamy do Poznania w poniedziałek, ale stąd już jutro po obiedzie wyruszamy. Jeszcze o Wrocław chcemy zahaczyć. Strasznie szybko nam tydzień zleciał. ![]() Telik, niezłe ma Jasiek metody na podryw. Pewnie chciał zaimponować koleżance tą liczbą zjedzonych herbatników.Już nie będzie rebusów? Co to za nowy sprzęt?Podaj mi proszę namiary na salę zabaw w której mamy się spotkać. ![]() Carmela, ja lubię lakiery rimmela i sally hansen- te z szerokim pędzelkiem. A co z Sarą, byliście u tego drugiego laryngologa? Śpi już lepiej? Żaneta, mmm ruskie pierogi. ![]() Pokazuj brzucha! ![]() W ogóle nie rozumiem, czemu pozostałe brzuchatki się nie chwalą? (jedynie Kolina raz pokazała)Jutro wyjeżdżamy, więc stwierdziłam że mamy ostatnią szansę żeby skorzystać z hotelowego jacuzzi.(w końcu stroje z Hanką nie na darmo pakowałyśmy Oswajanie z jacuzzi też chwilę trwało, bo Hania była już zmęczona. Za to po powrocie wstąpiło w nią drugie życie i dopiero przed chwilą wyczerpały się jej bateryjki. Chyba jutro będą musieli Nas wyrzucać siłą, bo nie chce mi się pakować. |
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy powiedział że wszytko OK. Na spokojnie wyjaśnił.
Teraz to mam wrazenie że trafilismy z deszczu pod rynne. Jedna pediatra nic nie mówiła tylko czekać, druga zaś szmery w sercu, ropne zapalenie ucha.... TZ był u niej w sprawie migren swoich (bo ona przyjmuje tez dorosłych) i wyszedł ze skierowaniem do laryngo, neuro i ortopedy :P |
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Aania jak robiłam glukozę z Alą to musiałam wyjść na chwilę z laboratorium bo myślałam, że zwymiotuję. na szczęście było wtedy bardzo zimno i mi pomogło
ale 75g robiłam i 2 godziny musiałam siedzieć :/mam nadzieję, że imprezy udane? Monia oby katar Kindze szybko minął! Stronczku kiedy następna nocna obława na sąsiada? ![]() Patik i jak na imprezie? wiesz nie każde dzieci lubią duże imprezy, obcych ludzi i jak się źle czują w obcym sobie środowisku no to płaczą ![]() mam nadzieję, że było jednak fajnie ![]() nasze dzieci to jednak maluchy jeszcze jakby nie patrzeć ![]() Brumku super z tym spaniem! Isia dla Ewuni oczywiście też zdróweczka! Aga urodziny masz dzisiaj! Wszystkiego najlepszego!!! Stronczku co do kropli do nosa to moja lekarka radzi zawsze inaczej jednak niż jak Anka pisze bo Nasivin to bardziej na taki lejąsy się katar. na taki "kiszący się gdzieś tam" to Euphorbium (nie wiem czy dobrze napisałam) albo Mucofluid (ale na receptę) czyli takie krople, które katar rozrzedzą, ale same mukofluidy (flegaminy) też powodują, że katar stanie się bardziej wodnisty. nawilżanie nosa jak najbardziej. no i pół godziny po syropie wykrztuśnym dobrze jst plecki opukać - lepiej się odkrztusza. śliczne buciki! Scio wiesz nawet bym nie pomyślała, że ktoś ze słownika nie umie korzystać ![]() oby z tej gorączki nic groźnego u Agatki się nie wykluło! Anka a gdzie pracujesz jak można wiedzieć? czym się zajmujesz, że musisz tak często wyjeżdżać? domyślam się, że Ci ciężko ![]() Kajool zdrówka dla Szymonka! Zanetaa ale bym zjadła takich pierogów! Marzena hmm ale bym posiedziała w jacuzzi! Hania wiedziała kiedy kupę zrobić ![]() dziękuję wszystkim za życzenia zdrowia dla Ali. tragedii nie ma, gorączki też już nie, apetyt ciut słabszy no i budzi się w nocy często a w dzień też dzisiaj nie całą godzinę spała. a tak to jako tako
|
#2367 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
próbowałam się tu wczoraj dostać i się nie udało sobota szybko mi zleciała, na niczym w sumie... strasznie ten czas pędzi. Hela ma gorączkę |
|||||||
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Gomra podstawa programowa to jakaś masakra. Dzieci w II klasie w styczniu liczą do 20-stu na palcach/liczmanach.
|
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze się to zmieni przez najbliższy rok szkolny, nie chciałabym aby moje dziecko cierpiało przez głupią pania minister. Nie wiem, ale jak ja chodziłam do 2 klasy to pamietam że musieliśmy wypozyczać ksiązki ze szkolnej biblioteki i czytac, zresztą ja podobno jak miałam 5-6 lat to wszystkie literki miałam opanowane i umiałam czytać, a mój Bartek nie kwapi się do tego. Też się martwię o niego bo ogólnie cięzko mu się zebrać. Literek nie zna wszystkich, nie interesują go, jak coś musi zrobić czy w przedszkolu czy w domu, związanego z literkami to taki uciągnięty siedzi... Muszę mu lego ograniczać chyba, dzisiaj przeszedł samego siebie. W południe budował 3 godziny, i teraz wieczorem tez ze 3. Ponaprawiał wszystkie autka, wozy, ciężarówke lego. Ale plusem jest to, że cały czas pracował z instrukcjami, umie liczyc i wie jak wyglądają cyferki, potrafi odróżnić 2 od 7 itp. Ale palce poscierane. |
|
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze to żeby teraz nauczył się sylabizować i głoskować, bo teraz kształtuje się słuch fonematyczny.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

zapraszam

Dla męża! Takie prezenty z zaskoczenia najbardziej cieszą!

tak mocno się we mnie wtulał ,że chciałam go zabrać 

zębole

(jedynie Kolina raz pokazała)