|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
ej, drogie mamy, zagłębiłam się w temat chust i już się zdecydowałam na rodzaj (najbardziej uniwersalna tkana) chciałam przejść do recenzji różnych firm, ale zerknęłam jeszcze na instrukcję wiązania i tu..... czar prysł...nie dam rady!
http://kangurkowo.pl/webpage/instruk...angurek-1.html i to tylko pierwsza część instrukcji. powiedzcie, co Wy o tym sądzicie? Pearl, Ash- ratunku! ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
kurczę, to ile byś chciała, żeby przytył? a teraz jaki ma okres? a tak naprawdę to sądzę, że to bardzo głupie oceniać żonę, dziewczynę mężczyzny na podstawie tego jak on wygląda. przecież nie zamykasz lodówki na klucz, wie gdzie ona jest, to nie dziecko, które musimy pilnować z jedzeniem. chciałabym Cię zbuntować- nie musimy, nie powinniśmy czuć się winne
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-02-03 o 18:02 |
|
|
|
|
#3032 | |
|
Zadomowienie
|
szprotka mada: ja mam takie roletki w aslonie i też w miarę sobie chwalę
a literki na pewno sobie kupie, ale to już jak się dzidziuś urodzi. Cytat:
a powiem ci, ze imię mojej córki jest bardzo niepopularne, a w grupie w przedszkolu jest 9 dzieci (bo to prywatne) i na te 9 dzieci są 2 Blanki a Kuby ani jednego... Ja Kuby nie miałam ani jednego w klasie.. Ale ja tak mam, że może mi się jeszcze 1000 razy zmienić ![]() a teściowa niech se gada.... moi rodzice tez się popukali w czoło, jak usłyszeli imie mojej córki... |
|
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sexowne, męskie i niepopularne
|
|
|
#3034 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że pójdzie po rozum do głowy i przekona się do Ignasia....Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ślęczę własnie nad wyprawką. Wkrótce Wam wkleję. Ale męczę się strasznie nad pieluchami wielorazowymi... |
||||
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
córka znajomych moich rodziców tak nazwała synka - i dziadkowie mówią do niego Bronek bo maja problem z odmianą/zdrobnieniem
|
#3036 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurka, Ty rozkmiń wózek, żeby Wam obojgu pasował ![]() Cytat:
Brunio?
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
bruno mi sie kiedyś podobało, teraz sama nie wiem... mam znajomą która ma Bruna... no właśnie ma Bruno, czy Bruna??? problem z odmianą jest najgorszy w tym imieniu i czasem sami rodzice go mają
ale owszem bardzo ładne imięjeszcze i się podoba Tymon, Zygmunt (po dziadku, ale tak nie nazwę raczej), Antoni, Szymon (to też odpada niestety u mnie), i dzisiaj wpadłam na nowe: Kazimierz mały Kazio... myślę, że sweet, chociaż chyba by cała rodzina umarła... ze śmiechu albo z przerażenia
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tez problem z imieniem.. mi się dla chłopców mało co podoba ![]() Mąż już jakiś czas temu wymyslił Rafał.. w sumie nie kojarzy mi się z nikim, nie jest wymyslate, więc chyba zostanie chociaż dupy nie urywa
|
|
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale zobaczymy co ten mój mądry mąż jeszcze wymyśli
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Happy Blue prosta instrukcja w 32 krokach!
Oj już sobie tę szamotaninę wyobrażam i do tego zniecierpliwione, wierzgające i płaczące dziecko... Ale! Nie przeraża mnie to! Damy radę. Początki będą masakryczne, ale z czasem stanie się to wiązanie nawykiem i raz, dwa, trzy będziemy gotowe. Wierzę w nas! |
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
no chyba tak
ale jakoś im łatwiej mówić do małego Bronekmój mąż byłby zachwycony - to była jedna z jego propozycji po królu Kazimierzu Wielkim. a mi się kojarzy z sąsiadem alkoholikiem, i nie bardzo podoba
|
#3042 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Może całe życie święty nie był, ale już jak się nawrócił to super rzeczy dla ludzkości rozkminił - lepsze pewnie niż nie jeden inżynier
|
|||
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Goście właśnie sobie poszli. Zrobiłam pizzę. Goście się spóźnili i pierwsza była za bardzo spieczona ![]() Jestem wykończona, nie robię dziś już nic. Ba! jutro też nic nie robię należy mi się błogie lenistwo. Chyba powoli mój brzuszek zaczyna mi "przeszkadzać". Ciężko mi założyć buty- o ściągnięciu nawet nie wspomnę. Zaczynam mieć problemy ze wstawaniem z kanapy eh nawet sobie nie chce wyobrażać jak to będzie za 2 miesiące I chyba przyzwyczaiłam się do ruchów małej i nie zwracam na nie uwagi. Bo tak siedziałam i się zastanawiałam czy ona dziś dawała o sobie znać bo nie pamiętałam. A tu mi talerzyk podskakiwał na brzuchu A później bluzka falowała moje kochane maleństwo.Wczoraj na kolację się obżarłam- dosłownie bo tego inaczej nazwać nie można. Zrobiliśmy hot-dogi. Trochę za dużo no ale szkoda żeby się zmarnowały. I mimo że miałam dość to doprawiłam się biedronkową chałwą sezamową Cytat:
ja za owocowymi nie przepadam. Są dla mnie za słodkie (mimo że nie słodzę). Piję zieloną z cytryną, czerwoną, sok marchewkowy, sok pomidorowy, wodę z cytryną, zwykłą z cytryną + sok malinowy. |
|
|
|
|
#3044 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
znalazłam łatwiejszą opcję z kieszonką, ale nie wiem czy przy tkanych zadziała. ale Wy też będziecie musieli wybrać chyba dwie, bo jak wybierzesz pod męża długość to.... to będziesz moim ideałem ![]() a masz już chustę jakąś na oku? dawaj tę listę wyprawkową!
|
|
#3045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do Twojego męża wiesz On poprostu chce mieć Wielkie dziecko po WIELKIM człowieku ![]() Zapomniałaś dodać jeszcze Julek |
|
|
|
|
#3046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też mam już problem z mobilnością, denerwują mnie manewry z butami! czekam na wiosnę i baletki! ja ze strachu przed porażką kulinarną nie przyjmuję gości, chyba jestem jakaś skrzywiona, ale znajomych mam tolerancyjnych ![]() narobiłaś mi ochoty na sok marchewkowy...! i co teraz!
|
|
#3048 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taaa Cytat:
my też mamy ogródek za blokiem i grillujemy - jak każdy ![]() Cytat:
--- Wróciłam, byliśmy jeszcze w netto po coś na kolację,jakoś mnie brzuch pobolewał ale przestał W kościele się tylko wkurzyłam bo probo pierdzielił od rzeczy i sobie przypomniałam dlaczego tak rzadko do kościoła chodzę
|
|||
|
|
|
#3049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, uwielbiam to imię i mam do niego sentyment
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
metropolitam to dużo zdrówka życzę. Powodzenia na egzaminie (będziemy trzymać kciuki). A literki bardzo fajnie się u was prezentują.
heh nie wiem jak to opisać. Taki jakby pojemniczek na sam smoczek. I wtedy nic do smoka się nie dostaje nie wiem czy z każdej firmy tak mają, ja kupiłam avent i jest. I gwarantuje Ci że jak kupisz taki smoczek to tego pojemniczka nie będziesz używać color za 23 tchappy za 25 tc od 1.03 zamieszkamy znów razem,w najprzytulniejszym mieszkanku świata.. w którym będziemy niedługo już w 3jke! [/QUOTE] zaczynasz odliczać?
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do chusty - przecież one są długaśnie. Ta z instrukcji na męża też będzie dobra. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ale masz racje, przed zakupem trzeba będzie stworzyć sobie sytuację do przymiarki ![]() Wyprawka rodzi się w bólach... Jeszcze chwilę potrzebuję... O tak, Julek też Swoją drogą to są wszystko naprawdę piękne imiona, nie dziwię się ludziom, że je dzieciom nadają... |
|
|
|
|
#3052 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w sumie ja nie chcę, ale gdyby żadne imię na świecie nam się nie podobało, i jeszcze dodatkowo to imię miałoby dla mnie wartość sentymentalną (jak np. Alicja po mojej chrzestnej), to olałabym popularność imienia i nie szukała czegoś innego na siłę.
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem jakie wyniki miałabyś jakbyś nie brała tych witamin No a co do tego żelaza too często lekarze każą nie brać witamin a samo żelazo jak hemoglobina spada
|
|
|
|
|
#3055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My zdecydowaliśmy się na tkaną z bambusem z lennylamb, ale zakupu jej zostawiamy na sam koniec. Cytat:
Tylko nie Kazioooo :P Ale niestety tak jest, że niektórym imiona się kojarzą z kimś i koniec - nie przejdzie
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo biore je od 7 tyg ciąży najpier jedynke teraz dwójkeA Ty bierzesz te witaminy albo inne? i zastanawiasz sie nad żelazem czy nic nie łykasz? |
|
|
|
|
#3058 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a chusty są długie, a jednocześnie mają rozmiary- co do wzrostu hmmhmmm Cytat:
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3060 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
mama dziś nam przywiozła kolejne ciuszki dla Przemka
kurteczkę na lato, i dwie bluzy z kapturkiem cieszę się bo ja nie kupowałam na razie takich "cieplejszych" ciuszków, tylko same bodziaki, śpiochy itp.i dostaniemy mebelki dokupimy tylko szafę na ciuchy i jeszcze jeden regał ![]() Cytat:
też mam takie - ostatnio zaczęłam wracać do kawy Cytat:
mam cichą nadzieję że jak zacznę to brać to urodzę pod koniec marca ![]() Cytat:
teściowa dziś stwierdziła, że jej się PRzemek nie podoba ... ale jak usłyszała jaką alternatywę zaproponował jej szanowny synek, to stwierdziła że jednak ok ![]() Cytat:
w pracy mało je bo nie ma czasu, ale jak ma wolne to ciągle coś podjada, i nie może nie być w domu słodyczy bo od razu czarna rozpacz |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

a literki na pewno sobie kupie, ale to już jak się dzidziuś urodzi.
mam nadzieję, że pójdzie po rozum do głowy i przekona się do Ignasia....

Może całe życie święty nie był, ale już jak się nawrócił to super rzeczy dla ludzkości rozkminił - lepsze pewnie niż nie jeden inżynier 
eh nawet sobie nie chce wyobrażać jak to będzie za 2 miesiące 

za 23 tc
w pracy mało je bo nie ma czasu, ale jak ma wolne to ciągle coś podjada, i nie może nie być w domu słodyczy bo od razu czarna rozpacz