Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 09:40   #181
iffonka7
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Black nie narzekaj...Zobacz ile Lenova przenosiła, ile dziewczyn musiało leżeć, miało zagrożone ciąże... To uczucie, że ma się już dość ma na pewno każda z nas, ja też już nie mogę ani siedzieć ani leżeć ale to chyba norma. Trzeba się cieszyć, że nie miałyśmy większych komplikacji w przebiegu ciąży i, że nasze dzieci donoszone
Poza tym mi ginka też przysięgała, że nie przenoszę, bo główka przyparta, rozwacie i skrócona szyjka i co? Mam iść do niej na reklamację?
Oj święta racja.

W weekend miałam egzaminy i pisałam wam że na jednym była masakra - pytania z kosmosu, są już wyniki na 86 osób 14 zaliczyło niestety mnie w tym nie ma poprawka 16.02 już widzę jak na nią pójdę. Ale za to z drugiego dostałam 5
Stary 2013-02-04, 09:42   #182
nancykenator
Zakorzenienie

witam się dziewczynki z rana i w nowym wątku

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Lutoweczki, gdzie jestescie? jak tam Wasze przepowiadacze? Bo mnie dzis caly dzien trzymaja bole miesiaczkowe, teraz mnie spina i do tego Mala wchodzi w zebra....i czuje ciagle, ze chce mi sie do kibelka
ja jestem, w zeszłym tygodniu brzuch mnie bolał jak na okres a w tym nic się jeszcze nie dzieje, ja też sikam cały czas, szczególnie w nocy - 5-6 razy
Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
No mnie też bóle miesiączkowe, chociaż przed wyjściem na obiad chyba wypadł mi czop,a przynajmniej jego kawałek, bo ciemno żółte, glutowate i kleiste coś
a dużo tego było?
Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczynki, my juz z Zosia w domu . Poznie ponadrabiam gratuluje tym ktorym udalo sie juz rozpakowac i trzymam kciuki za oczekujace
witajcie w domku
Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
dziewczynki moj synek od 11 na swiecie. pojechalam rano na ktg cos bylo nie do konca ok wiec cc. maly jest slodki i puki co grzeczny, ja w miare ok. pozdrawiam
Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
Marysia urodzila sie 1 lutego o 11.42, porod wywolywany, sn
gratulacje serdeczne

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki!Ide sie zaraz szykowac na wielki dzien.O dziwo nie mam jakiegos stresa wielkiego,choc ja z tych panikujacych i wczoraj troche sobie poplakalam.Poza tym nie moge spac,bo o 3.30 mecza mnie skurcze co 10 minut. No nic,na kazdego kiedys przyjdzie pora (BLACK ).Dziekuje za kciuki.Odezwe sie do Nawijki.Ach i gratulacje dla Measi.
trzymam kciuki, moooocno
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Maluchna trzymam kciuki!
Measia gratulacje!

My dzis idziemy do szpitala, mam nadzieje ze dlugo mnie tam nie beda trzymac i urodze szybko Pierwszy termin to 8.02 wiec juz piateczek, moze sie uda Jakby co spisalam numery Nawijki i Pstryczka.
Cala noc nie spalismy z TZem, pierwsze takie dlugie rozstanie odkad razem mieszkamy
oby nie trzymali Cię za długo i żebyś wróciła do domku ze swoim kochanym Maluszkiem
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Porody istnieją
Ja od piątku mam już synusia obok siebie, usg jednak trochę przeklamywalo bo z prognozowanych 4600g okazało się ze mały ważył 4320 przy 60 cm. Ale dziewczyna, która miała cesarke przede mną urodziła chłopakami o wadze prawie 4700 a ona sama malutka i drobniutka.
Dzisiaj się dowiemy czy możemy iść do domu bo mały trochę mi zolcieje i trzeba poczekać na wyniki badań.
Bardzo żałuje ze nie dane mi było urodzić naturalnie,samo cc jest ok, ale dochodzenie do siebie po nim jest ciężkie.
gratuluję
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:42   #183
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No ale bez przesady, dzisiaj jest nasz najpóźniejszy (z trzech) termin, ile mam jeszcze czekać? To już nie czas dla niej na namyślanie się. Poza tym, że jest mi naprawdę CHOLERNIE ciężko już, ledwo siedzę, ledwo chodzę, nie mówiąc już o spaniu. A Klucha rośnie. Miałam nadzieję, że będzie drobna, a pewnie będzie jednak ważyć ponad 3,5kg... Aż się sama sobie dziwię, że nie mam rozstępów, mój brzuch jest tak napięty, i w dodatku ciągle się "stawia". To też boli, zwłaszcza jak siedzę.
może właśnie dziś będzie Waszym dniem trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
oczywiscie nie obylo sie bez złotej uwagi tesciowej - na dzien dobry "O, widze ze brzuszek jeszcze jest, moze tam juz nastepny wnuczek jest!?"
jaka kochana teściówka tylko ją za takie "miłe" słowa

dziewczynki nie było mnie od piątku a w weekend dość dużo spraw było.
W sobotę wreszcie zrobiłam aptekarskie zakupy i tak nie wszystkie bo części nie mieli albo były krótkie daty ważności. Np. Biogaia chciałam kupić i raz że się okazało, że to prawie 70 zeta kosztuje (mała buteleczka) to jeszcze jest ważna do połowy marca. Więc stwierdziłam, że zakupię jak już się Dzidziuś urodzi
W sobotę posprzątaliśmy z małżonem mieszkanko, upiekliśmy ciasto i jakieś mięsko na niedzielny obiadek.
A w niedzielę tyle co się zwlekliśmy z łóżek (przed 10-tą) dzwoni teściowa, czy mogą przyjechać. Ale spoko, nie na wizytację tylko na wizytę przyjechali przywieźli nam same dobre rzeczy (faworki, sałatki, obiadki), obejrzeli wózeczek, Kubusiowe łóżeczko i nie powiem chyba byli zszokowani, że już wszystko mamy i powiedzieli, że sobie bardzo dobrze radzimy sami bez niczyjej pomocy ale, że gdybyśmy czegoś potrzebowali to żebyśmy mówili to nam zawsze pomogą takie to powiem Wam miłe było
ale żeby nie było tak super to rano popsuł mi się komputer
Stary 2013-02-04, 09:43   #184
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Gratuluję ale słodka jest
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:47   #185
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

Moje karmienie piersią niestety dobiegło końca pomimo najszczerszych chęci. Mała się nie najadała, złościła, płakała, a ja za cały dzień odciągnęłam około 70 ml Ale i tak jestem zadowolona bo Karinkę karmiłam tylko tydzień, a tutaj 5,5 tygodnia
Jej, to szkoda, że tak się u Ciebie to układa. Ale faktycznie, i tak w porównaniu do Karinki, udało Ci się naprawdę długo karmić.

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2013-02-04 o 09:50
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:49   #186
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny pewnie nie raz o tym pisałyście ale ja z racji niewiedzy pytam: co potrzebuję dla dzieciątka z rzeczy aptecznych (napewno potrzebnych) zaraz po urodzeniu dzieciątka?
Mam oktanisept na pępuszek i sól fizjologiczną, gaziki...a jakieś witaminy...albo coś innego????

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:51   #187
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Oj święta racja.
W weekend miałam egzaminy i pisałam wam że na jednym była masakra - pytania z kosmosu, są już wyniki na 86 osób 14 zaliczyło niestety mnie w tym nie ma poprawka 16.02 już widzę jak na nią pójdę. Ale za to z drugiego dostałam 5
za 5!
a o poprawke sie nie martw, jakos to sie ułoży

Cytat:
Wiecie co? zawiesiłam Majusi karuzelkę nad kołyską i tak patrzy i macha rączkami, bo chce dostać Myślałam, że jeszcze za wcześnie ale widocznie nie
my tez musimy zdjac juz baldachim (z perspektywy czasu nie wiem czy byl sens zakupu ) i zawiesic karuzelke. tylko najpierw trza ja kupic
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Pewnie się zastanawiacie co to za "nowa"pisze
Witamy! tylko szkoda ze tak pozno.... napisz cos wiecej o sobie i o dzidziulku

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 09:53   #188
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
dziewczynki moj synek od 11 na swiecie. pojechalam rano na ktg cos bylo nie do konca ok wiec cc. maly jest slodki i puki co grzeczny, ja w miare ok. pozdrawiam
Cytat:
Cytat:
Porody istnieją
Ja od piątku mam już synusia obok siebie, usg jednak trochę przeklamywalo bo z prognozowanych 4600g okazało się ze mały ważył 4320 przy 60 cm.
Gratuluję dziewczyny

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
My dzis idziemy do szpitala, mam nadzieje ze dlugo mnie tam nie beda trzymac i urodze szybko Pierwszy termin to 8.02 wiec juz piateczek, moze sie uda Jakby co spisalam numery Nawijki i Pstryczka.
Cala noc nie spalismy z TZem, pierwsze takie dlugie rozstanie odkad razem mieszkamy
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
maluchna30: Leze na sali pooperacyjnej podlaczona do kroplowki.Nie wiem o ktorej beda cieli,ale na pewno dzisiaj.Moja wspollokatorka lezy i buczy,wiec od jutra blagam o pojedyncza sale.Pozdrawiam.
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Pietraszko - elegancik
Duży już chłopiec, widać że mamy mleczko smakuje. Pucki ma jak mój Ile waży już?

Cytat:
Dziewczyny, tak z ciekawosci - jakiego rozmiaru ciuszki ubieralyscie maluszkom po urodzeniu i jak to wyglada po miesiacu? (62 dobre czy nadal dzieciaczki w nich plywaja? )
W pierwszych dniach to pływał w tych na 56 bo nóżki jeszcze podkurczone. Po miesiącu większość ubranek na 56 już za małych no ale rozmiarówki są naprawdę dziwaczne czasem i niektóre ubranka gdzie na metce jest 0-3 mies. są już po miesiącu za małe a niektóre gdzie na metce jest new born nadal w użyciu. Ja przykładałam do siebie np. body i układałam w szufladzie nie rozmiarami z metek a faktyczną wielkością, na górze najmniejsze, pod spodem coraz większe. I tak wszystkie rodzaje ubranek. I u mnie synek ma długaśne nogi i niektóre pajace na 56 już po kilku dniach jak zaczął nóżki prostować to były za małe. Dużo więc używałam na 62 już od początku tylko podwijałam rękawki. trzeba mieć jednak na uwadze że w pierwzych kilku dniach jak dziecko jest jeszcze podkurczone to może się okazać że wszystko jest ogromne Aha...54 cm miał Iguś jak się urodził.

Debrah super że z karmieniem już lepiej i dziękuję za odpowiedź w sprawie staników, na ten czarny się czaję właśnie.

Za nami ciężka noc, Igorek męczył się i strasznie dużo bączków puszczał. Podejrzewam że nałykał się powietrza przy karmieniach bo do swojej diety nie mogę się przyczepić. Nie spaliśmy prawie całą noc. Dzisiaj mąż ma urlop bo jedziemy na 13:40 na usg bioderek no i śpi właśnie biedaczek i synek wczepił się we mnie na brzuszku i też śpi. Aż mi szkoda go odkładać bo boję się że się obudzi.
Stary 2013-02-04, 09:54   #189
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pewnie nie raz o tym pisałyście ale ja z racji niewiedzy pytam: co potrzebuję dla dzieciątka z rzeczy aptecznych (napewno potrzebnych) zaraz po urodzeniu dzieciątka?
Mam oktanisept na pępuszek i sól fizjologiczną, gaziki...a jakieś witaminy...albo coś innego????
z witaminami sie wstrzymaj. bo to zalezy od karmienia. jesli bedziesz tylko kp to wtedy kupujesz K+D, jesli mieszanie to tylko mm to wtedy podajesz tylko D.

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:57   #190
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam:
sól fizjologiczna
Octenisept
sól morska do noska (Sterimar akurat kupiłam)
Tantum Rosa ale pod jakąś inną nazwą (chyba Rosalgin ale to jest to samo a chyba tańsze)
gaziki jałowe 5x5
herbatka koperkowa
Espumisan dla noworodka

chciałam jeszcze BioGaie (ale tak jak pisałam powyżej była dość krótka data ważności i cena 70 zeta :/), maść majerankową (nie było), więc pewnie resztę kupię jak się Mały urodzi (na liście mam jeszcze czopki glicerynowe, czopki p/wgorączkowe)
Stary 2013-02-04, 10:00   #191
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

O mnie nie ma co pisać, w tym wątku najważniejsze są dzieciaczki

Otóż nasza córcia - Blanka (mam nadzieję, że nadal jest dziewczynką, ponieważ na 100% ani razu tego nie usłyszałam;-) ) jest baaaaaaardzo skręconym Maleństwem. Prawie w ogóle przez nią nie śpię
Wg lekarza, termin mamy na 27 lutego, ale mam dziwne wrażenie,że będzie wcześniej. Miesiąc temu jak byliśmy na USG, to Mała się jeszcze nie przekręciła. Kolejne USG mamy 12 lutego, jeśli nadal siedzi na pupci, to 20 cc. Ale czytałam historię Black Sanctum i wiem,że nie ma co się nastawiać. Porodem jestem przerażona,myślę sobie że nie dam rady... :-(

Późno, bo ja nieśmiała jestem. Wszystkie się tu tak dobrze znacie i rozumiecie, aż mi głupio było się wcinać
Ale może powstanie wątek "rozpakowanych" mam styczniowo-lutowych, gdzie będę starała się "udzielać". Bo nie ma to jak opowieści i razy mam doświadczonych, z których chętnie będę korzystać
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 10:08   #192
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Porody istnieją
Ja od piątku mam już synusia obok siebie, usg jednak trochę przeklamywalo bo z prognozowanych 4600g okazało się ze mały ważył 4320 przy 60 cm. Ale dziewczyna, która miała cesarke przede mną urodziła chłopakami o wadze prawie 4700 a ona sama malutka i drobniutka.
Dzisiaj się dowiemy czy możemy iść do domu bo mały trochę mi zolcieje i trzeba poczekać na wyniki badań.
Bardzo żałuje ze nie dane mi było urodzić naturalnie,samo cc jest ok, ale dochodzenie do siebie po nim jest ciężkie.
Stary 2013-02-04, 10:13   #193
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja kupiłam:
sól fizjologiczna
Octenisept
Tantum Rosa ale pod jakąś inną nazwą (chyba Rosalgin ale to jest to samo a chyba tańsze)
gaziki jałowe 5x5
herbatka koperkowa
Espumisan dla noworodka

Do czego używamy soli fizjologicznej?

Cytat:
Otóż nasza córcia - Blanka (mam nadzieję, że nadal jest dziewczynką, ponieważ na 100% ani razu tego nie usłyszałam;-) ) jest baaaaaaardzo skręconym Maleństwem. Prawie w ogóle przez nią nie śpię
Wg lekarza, termin mamy na 27 lutego, ale mam dziwne wrażenie,że będzie wcześniej. Miesiąc temu jak byliśmy na USG, to Mała się jeszcze nie przekręciła. Kolejne USG mamy 12 lutego, jeśli nadal siedzi na pupci, to 20 cc. Ale czytałam historię Black Sanctum i wiem,że nie ma co się nastawiać. Porodem jestem przerażona,myślę sobie że nie dam rady... :-(

o ja też mam wizytę 12.02 ciekawe czy jej doczekamy

Ciągle bije się z myślami czy kupować już laktator, boję się że kupie a później będzie nie potrzebny, chociaż jak będę jeździć na studia to na pewno będzie chciałabym też podgrzewać ze sterylizatorem w jednym ale w sumie czy to potrzebne?
Stary 2013-02-04, 10:15   #194
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Co do ubranek to zależy. Bo body już 62, ale kaftaniki 56 są jeszcze w miarę ok. Ale generalnie po 3 tygodniach przechodzimy na 62. A i tak się zastanawiam czy body już nie muszę na 68 :???:

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:

Naszej Małej ropiało oczko to sola przemywaliśmy właśnie.
Stary 2013-02-04, 10:20   #195
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
może właśnie dziś będzie Waszym dniem trzymam kciuki

jaka kochana teściówka tylko ją za takie "miłe" słowa

W sobotę wreszcie zrobiłam aptekarskie zakupy i tak nie wszystkie bo części nie mieli albo były krótkie daty ważności. Np. Biogaia chciałam kupić i raz że się okazało, że to prawie 70 zeta kosztuje (mała buteleczka) to jeszcze jest ważna do połowy marca. Więc stwierdziłam, że zakupię jak już się Dzidziuś urodzi
W sobotę posprzątaliśmy z małżonem mieszkanko, upiekliśmy ciasto i jakieś mięsko na niedzielny obiadek.
A w niedzielę tyle co się zwlekliśmy z łóżek (przed 10-tą) dzwoni teściowa, czy mogą przyjechać. Ale spoko, nie na wizytację tylko na wizytę przyjechali przywieźli nam same dobre rzeczy (faworki, sałatki, obiadki), obejrzeli wózeczek, Kubusiowe łóżeczko i nie powiem chyba byli zszokowani, że już wszystko mamy i powiedzieli, że sobie bardzo dobrze radzimy sami bez niczyjej pomocy ale, że gdybyśmy czegoś potrzebowali to żebyśmy mówili to nam zawsze pomogą takie to powiem Wam miłe było
Dziwne my za biogaie dalismy 20 zł wiec cos droa ta twoja apteka
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:22   #196
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Ciągle bije się z myślami czy kupować już laktator, boję się że kupie a później będzie nie potrzebny, chociaż jak będę jeździć na studia to na pewno będzie chciałabym też podgrzewać ze sterylizatorem w jednym ale w sumie czy to potrzebne?
czytałam, że do przemywania oczek (jak ropieje ale też ogólnie po kąpieli)

co do laktatora to też się długo nad tym zastanawiałam ale mam niedaleko siebie bardzo fajny sklep z dzidziusiowymi rzeczami a tam rozmawiałam z kobitką, która mi doradziła, że na razie nie ma sensu kupować, bo zwykle w szpitalu są laktatory a jak będzie on faktycznie potrzebny to w każdej chwili można kupić. Ceny w tym sklepie nie są jakieś super wysokie także jak coś to mój małżon podjedzie i kupi.

Mam pytanie co do mycia oczek i uszek: czym się je myje i kiedy? przed kąpielą, czy po?
I co z noskiem po wpsikaniu do niego soli, czy to jakimś aspiratorem się wyciąga czy gazikiem? Co do aspiratora to chciałam kupić Katarka ale czytałam, że można go stosować powyżej 1 m-ca życia, jak Wy stosujecie?

fewcia witaj
Stary 2013-02-04, 10:24   #197
scotasia
Wtajemniczenie

Fewcia witaj

Cytat:
ja kupiłam:
sól fizjologiczna
Octenisept
gaziki jałowe 5x5
herbatka koperkowa
Espumisan dla noworodka
O i ja skorzystam z tej sciagi, bo wyprawki aptecznej mi wlasnie brakuje

Cytat:

Ja mialam sobie odpuscic laktator narazie, ale siostra mnie przekonała, ze bedzie potrzebny. Tym bardziej, ze siara sie czasem pojawia, wiec chyba cos tam tego pokarmu bedzie. A zeby potem nie kupowac na szybko byle czego, zamowilam jakis z aventu.
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:24   #198
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dziwne my za biogaie dalismy 20 zł wiec cos droa ta twoja apteka
no właśnie się zdziwiłam bo inne rzeczy (paski do glukometru czy inne rzeczy apteczne) nie są drogie a tu jak zobaczyłam cenę to się aż przeraziłam :/

scotasia a jaki z aventu, bo też myślę o avencie tylko mam problem czy ręczny czy elektryczny czy ten natural czy zwykły

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-02-04 o 10:26
Stary 2013-02-04, 10:27   #199
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
oczywiscie nie obylo sie bez złotej uwagi tesciowej - na dzien dobry "O, widze ze brzuszek jeszcze jest, moze tam juz nastepny wnuczek jest!?"
Jak można?!

Fewcia Witaj Nigdy nie jest za późno, przed nami wieeele miesięcy zmagań z maluchami

Cytat:
Wiecie co? zawiesiłam Majusi karuzelkę nad kołyską i tak patrzy i macha rączkami, bo chce dostać Myślałam, że jeszcze za wcześnie ale widocznie nie
Twoja Maja bardzo szybko wszystko ogarnia, cudnie
Cytat:
Gratuluję piąteczki i tego, że jednak znalazłaś trochę siły na szkołę jeszcze. Ja mam w środę ostatni exam i biada mojej córze jak będzie chciała wyjść we wtrorek w nocy, już po mojej nauce Ojj będę wpominać do końca życia
Cytat:
Tacy goście to zawsze mile widziani
Cytat:
Czopki właśnie
Cytat:
Do przemywania oczek

Do przemywania oczek

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2013-02-04 o 10:29
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 10:28   #200
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
W pierwszych dniach to pływał w tych na 56 bo nóżki jeszcze podkurczone. Po miesiącu większość ubranek na 56 już za małych no ale rozmiarówki są naprawdę dziwaczne czasem i niektóre ubranka gdzie na metce jest 0-3 mies. są już po miesiącu za małe a niektóre gdzie na metce jest new born nadal w użyciu. Ja przykładałam do siebie np. body i układałam w szufladzie nie rozmiarami z metek a faktyczną wielkością, na górze najmniejsze, pod spodem coraz większe. I tak wszystkie rodzaje ubranek. I u mnie synek ma długaśne nogi i niektóre pajace na 56 już po kilku dniach jak zaczął nóżki prostować to były za małe. Dużo więc używałam na 62 już od początku tylko podwijałam rękawki. trzeba mieć jednak na uwadze że w pierwzych kilku dniach jak dziecko jest jeszcze podkurczone to może się okazać że wszystko jest ogromne Aha...54 cm miał Iguś jak się urodził.
O, ja tak samo zrobilam

fewcia, witaj! Nic sie nie czaj, tylko pisz z nami ile sie da
Jestes z dobrze znanych mi rejonow

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:30   #201
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Tacy goście to zawsze mile widziani
dokładnie i jeszcze rzucili się kaską "jakby było Wam coś jeszcze potrzebne"
Stary 2013-02-04, 10:31   #202
nafiyqa
Zakorzenienie

Wlasnie - jesli chodzi o Espumisan/Bobotic/Biogaia (nie wiem czy sa na to samo...) - wypadaloby to miec przed narodzinami...?

Stary 2013-02-04, 10:32   #203
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
scotasia a jaki z aventu, bo też myślę o avencie tylko mam problem czy ręczny czy elektryczny czy ten natural czy zwykły
o taki http://allegro.pl/show_item.php?item=2970407897 nie wiem czy link sie dobrze wyswietli, tytuł aukcji LAKTATOR PHILIPS AVENT VIA + POJEMNIKI *BPA FREE* to laktator reczny, mysle, ze dla mnie wystarczajacy. A cieszy sie duza popularnoscia na all, wiec mam nadzieje,ze bedzie ok.
Stary 2013-02-04, 10:33   #204
nafiyqa
Zakorzenienie

Uwaga uwaga, wiesci od maluchnej: Ola juz na swiecie, malenka jest, 2500g i 48cm. Kruszynka po mamusi. 10 punktow dostala.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-02-04 o 10:36
Stary 2013-02-04, 10:35   #205
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Uwaga uwaga, wiesci od maluchnej: Ola juz na swiecie, malenka jest, 2500kg i 48cm. Kruszynka po mamusi. 10 punktow dostala.

Ale malenstwo gratulacje
Stary 2013-02-04, 10:37   #206
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:

a dużo tego było?
Tak duzo to nie, mialo kolor ciemno zolty, ale od wczoraj co jakies siku, znowu wypadaja kawalki takiej przezroczystej galaretki... Nie wiem
Stary 2013-02-04, 10:38   #207
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:

Też się nad tym zastanawiam czy doczekam
Nad laktatorem też myslallam,ale w koncu kupilam.Mam nadzieje ze sie przyda
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 10:40   #208
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie też już synek zainteresowany karuzeą i konikiem z fisher price (gapi się w jegokierunku jak gra i świeci) i zaczepia go rączkami.
Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Witam
Cytat:
Solą fizjologiczną przemywasz codziennie oczka aby je nawilżyć bo u takich maluszków nie ma jeszcze łez. Można też do noska zakraplać zamiast soli morskiej.
Co do laktatora to jeśli będziesz karmić piersią to przyda się na pewno. Przy nawale (u mnie około 22 wystąpiły nagle objawy + gorączka i nie byłoby gdzie kupić o tej porze więc dziękowałam sobie że kupiłam wcześniej) no i jak będziesz jeździła na uczelnię to tymbardziej. Ja bym na Twoim miejscu kupiła wcześniej i najwyżej jakby się nieprzydał jednak to bym odsprzedała parę złotych taniej na alegro.
Stary 2013-02-04, 10:40   #209
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

ale malutka córcia.... gratulacje!!!!

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:41   #210
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie - jesli chodzi o Espumisan/Bobotic/Biogaia (nie wiem czy sa na to samo...) - wypadaloby to miec przed narodzinami...?
espumisan i bobotic to chyba to samo (myślę, że warto mieć bo jak dzidziusia będzie bolał brzuszek-jakieś wzdęcia czy coś to wolę mieć mu co dać niż latać z nim do apteki a Biogaia to probiotyk ale szaja kiedyś pisała, że na brzuszkowe problemy (kolki itd) też się nada, ogólnie ja wolę mieć, bo potem z Małym to ciężko będzie mi do apteki wyskoczyć szczególnie jak będzie płakał.
Cytat:
Uwaga uwaga, wiesci od maluchnej: Ola juz na swiecie, malenka jest, 2500kg i 48cm. Kruszynka po mamusi. 10 punktow dostala.

ale Kruszynka drobniutka gratuluję serdecznie kolejnej mamusi
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
o taki http://allegro.pl/show_item.php?item=2970407897 nie wiem czy link sie dobrze wyswietli, tytuł aukcji LAKTATOR PHILIPS AVENT VIA + POJEMNIKI *BPA FREE* to laktator reczny, mysle, ze dla mnie wystarczajacy. A cieszy sie duza popularnoscia na all, wiec mam nadzieje,ze bedzie ok.
myślałam o takim tylko takim całym białym, myślę że to będzie to samo tylko różne opakowania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości