|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
Ewusia709
Tak jeszcze przeglądam twoje cuda i dziwne skojarzenie, cieżarna myszka jeszcze tak fajnie za brzuszek się trzyma
|
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, ja dopiero zajarzyłam o jakich Ty słodkościach piszesz... pyszne cuda!
|
|
|
|
#1023 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiedziałam że na Ciebie mogę liczyć ![]() Ja ja jestem na etapie robienia pomidorówki tylko że nie kupiłam koncentratu
|
|
#1024 |
|
Konto usunięte
|
Ja miałam uszły przekłute jak miałam chyba 4 lata i była to moja decyzja, byłam strasznie z siebie dumna i nawet nie pisnęłam na fotelu
Także też chyba poczekam do tego wieku, jeśli miałabym dziewczynkę.
|
|
|
|
#1025 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39032508]Ja miałam uszły przekłute jak miałam chyba 4 lata i była to moja decyzja, byłam strasznie z siebie dumna i nawet nie pisnęłam na fotelu
Także też chyba poczekam do tego wieku, jeśli miałabym dziewczynkę.[/QUOTE]Ja miałam przed komunią
|
#1026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Tż chce jeszcze ziemniaki i bigos.A ja do ziemniakow usmaze sobie jajo sadzone ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39032508]Ja miałam uszły przekłute jak miałam chyba 4 lata i była to moja decyzja, byłam strasznie z siebie dumna i nawet nie pisnęłam na fotelu Także też chyba poczekam do tego wieku, jeśli miałabym dziewczynkę.[/QUOTE]Ja miałam tuz przed Komunią Św. A swojemu dziecku tj,córeczce przebije też ok 2,3 latek
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Wracając do twoich tortów, coś nie mogę przestać o nich myśle, to nabrałam smaku na torta z alkoholem, jakiego kiedyś serwowała mi ciocia na urodziny, byłam jedynym dzieckiem, który go lubił:P
|
|
|
|
#1028 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żart czy nie skumałam o co chodzi??Cytat:
Kathe - Wszystkiego najlepszego i nie myśl tak nawet. Wszystko będzie dobrze bo kochasz swoje maleństwo i to właśnie z tej miłości masz obawy. To normalne. Pomyśl sobie jak już będziesz trzymać je w ramionach na ile różnych sposobów możesz mu tą miłość przekazać. A ja właśnie dziwnie w ciąży mam bo jak wcześniej czułam się mało sexy to teraz czuję się normalnie jak jakaś miska może dlatego, że wreszcie mój biust jest faaaajny i chciałabym żeby już taki został wagą się nie marwtię bo przecież w ciąży jestem ![]() Luskap dzięki za słowa otuchy, ale u mnie jestem z TŻtem prawie 13 lat a moja mama ciągle się nie może przekonać do niego i czasem mi przykro z tego powodu. TŻ może i ma czasem specyficzne poczucie humoru ale zna go już tyle, że powinna wiedzieć, że nie ma niczego złego na myśli tylko lubi czasem w żartach ciętą ripostę dać tyle razy go prosiłam żeby się hamował przy mojej mamie, teraz już się w większości nie odzywa to znowu na gbura wychodzi |
||
|
|
|
#1029 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Napewno siedzi i telepatycznie bije nam klaski ![]() Margosia jeśli nas czytasz to serdecznie Cię pozdrawiamy !!! Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Idę naolejować włoski
teraz mam czas na włosomaniactwo.Wiecie...jeszcze 2,5 roku temu miałam długie do pasa piękne zdrowe naturalne brązowe włosy.I podkusiło mnie-zaczęłam robić blond pasemka.Coraz więcej az prawie cała byłam blondi.Kolor piękny-taki platynowy W listopadzie zrobiłam sie spowrotem na brąz.Żałuję tych pasemek,ale coz,wszystkiego trzeba w zyciu spróbowac.Mam nauczkę.Włosy wolniej mi rosły po skróceniu ich.Miałam tak zniszczone ze musiałam.Aż trafiłam na bloga www.anwen.pl i na forum o włosach wizażu.Powoli zaczęłam stosowac porady dziewczyn i odzyskuję dawne włosy.Aktualnie mam prawie do zapięcia od stanika(prawie bo brak 2 cm).Teraz mam czas na cudowanie z włoskami,w ciąży są w lepszej kondycji i rosną ![]()
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1032 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ile ja przez ten czas poznałam kosmetyków do pielęgnacji włosów, to tylko ja wiem Niestety na dobre mi to nie wyszło i w tej chwili ścięłam cały blond i mam włosy do ramion. Do lata urosną
|
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też i to był mój wybór- tak mama twierdzi bo ja nie pamietam Pamietam tylko, że był to okres zimowy i jak wracaliśmy do domu to strasznie mnie uszy piekły
|
|
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
hej! Witam się i zaraz lecę nadrabiać. W końcu odespałam wizytę na izbie przyjęć... 6 godzin a dostałam tylko kroplówkę z no-spa.
Wszystko niebawem opiszę na moim blogu, bo myślę, że to dobry materiał... mówię Wam, masakra! Ale przynajmniej już przeszło. Czy któraś z Was stosowała w ciąży Urosept? |
|
|
|
#1035 |
|
Wtajemniczenie
|
a odbiegajac od tematow - mozecie pokazac to waszym facetom - ciekawe czy ktorys przez to by przeszedl
Gdy kobieta jest w ciąży, często chodzi zła i podenerwowana. Kaprysi jak dziecko, narzeka na brak zainteresowania ze strony swojego faceta i na różne inne dolegliwości. Aby zrozumieć, o co jej chodzi, najlepiej wejść w jej położenie i poczuć to, co ona... 1-3 miesiąc JAK ZROZUMIEĆ KOBIETĘ W CIĄŻY ![]() 1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zapijaj wódkę piwem bez zakąszania. Pó...źniej dowiesz się, dlaczego. 2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad. 3. Do nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma. 4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej! 5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko. 6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! 7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę. 8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta. 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania. 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. 3-6 miesiąc 1.Do brzucha przywiąż materac z wodą. 2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy zakładasz buty. 3. Śpij również z materacem. Jak to, jak? Na boku! 4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej. 5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody. 6. Na noc wypij litr wody i weź coś moczopędnego. 7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale. 8. Ciężko oddychać? Wietrz mieszkanie częściej - niektórym pomaga. 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś? 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj! 6-9 miesiąc 1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmawia współpracy - wstań i szykuj się do pracy. Ojejku, odczuwasz kołysanie? Współczuję. Zaraz ci przejdzie. 2. Dolej wody do materaca. 3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy pij po szklance wody co godzinę. 4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź pigułkę nasenną. 5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy. 6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź niesamowitym kochankiem! 7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona ma innego - bądź pobłażliwy. 8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wejdź w jej położenie - jej też jest ciężko! 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania. 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie? The end No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie! Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac
|
#1036 | |||||
|
Zadomowienie
|
Zakupy zrobione, pies wyprowadzony, obiad ugotowany (spaghetti ) mieszkanko ogarnięte a teraz czas na relaksik i na wizaż
Cytat:
za 17 tydzień a co do brzucha to też mnie pobolewa w szczególności jak za długo siedzę przed lapkiem lub sie napracuję nabiegam. Cytat:
, czy pies śpi, kręcę się wiercę już nie wspominając że latam siku ciągle![]() Cytat:
nie miałam na szczęście z tym problemu ale jakoś przewrażliwiona jestem Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1037 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
później były zniszczone jak nie wiem co i w końcu mój fryzjer powiedział basta, robimy ciemne, długo mi zajęło powracanie do naturalnego koloru, bo z tych pasemek się kolor szybko zmywał i wogóle... ale teraz już nie farbuję juz od jakiś 3 lat i mam naturalne długie do pasa, ale tak mnie wkurzają i przez to że są długie i ciężkie to takie oklapłe, teraz się wiecznie elektryzują. Są odżywione, zadbane, ale teraz zima to się zawsze od płaszcza naelektryzują. Rozpuszczonych nie mogę zdzierżyć tak mnie denerwują, że sie wszędzie plączą, że ostatnio planuje iśc do fryzjera i je tak z 15cm skrócić, ewentualnie końcówki ścieniować delikatnie, żeby lżejsze były i się układały. Może grzywkę zrobię, co by odświeżyć wizerunek, czy coś.Cytat:
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam dziś koszmarny dzień. Powinno się mnie dziś zamknąć w pokoju bez klamek żebym nie narobiła więcej szkód. Zapomniałam o piecu i zagotowałam wodę. Temperatura 100 stopni, alarm piszczy. W panice starałam się ją obniżyć. Zapomniałam, że wypuściłam psa żeby pobiegał po ogrodzie. Przypomniałam sobie o nim po godzinie. Siedział skulony, zmarznięty, trzęsąc się pod drzwiami. Ciągle coś upuszczam, kładę i nie pamiętam gdzie...Dawno nie miałam takiego dnia...Chyba dziś położę się zaraz po obiedzie.
|
|
|
|
#1040 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że już lepiej Cytat:
|
||
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
ita83
Zostawiłam dla tz na pasku, co by po pracy mógł się zapoznać z fachową lekturą |
|
|
|
#1042 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wczoraj tez tak mialam, w ogole czasem wydaje mi sie ze jestem tepa... codzienne rzeczy staja sie dla mnie jakims kosmosem, wczoraj zaprosilam rodzine do nas i oczywisce zle wyliczylam talerzyki do ciasta
po prostu glupieje ;pw sobote za to mialam fajny wieczor, najpeirw kregle z znajomymi, pozniej wpadlismy po nich do nas i spiewalismy na ps ale bylo wesolo aa i jeszcze maz zobil mi niespodzianke i sam upiekl torta, u tesciowej, nic a nic o tym nie wiedzialam w ogole bardzo przepyszny ) no i wczoraj tak ryczalam to tz juz nie wiedziala co sie dzieje, czy cos sie stalo czy co, nie lubi jak placze ;/a musze sie pochwalic, ze ostatnio w tesco kupilam za 4 zl szt. bluzeczki z krotkim rekawkiem dla dzidzi 2 zolte i jedna biala z napisaem daddy loves me
|
|
|
|
#1043 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka - to normalne w ciazy nie przejmuj sie
|
#1044 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki Cytat:
|
||||
|
|
|
#1045 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39032868]Ja sobie latem zafundowałam ombre
Ile ja przez ten czas poznałam kosmetyków do pielęgnacji włosów, to tylko ja wiem Niestety na dobre mi to nie wyszło i w tej chwili ścięłam cały blond i mam włosy do ramion. Do lata urosną [/QUOTE]Ja też czekam do lata W piatek zona kuzyna podcięła mi koncowki ale bardzo delikatnie tak ze na długosci nie widac ![]() Cytat:
Dobrze ze juz ok ![]() Cytat:
ja tez ![]() Cytat:
Ale temperatura na + wiec nic mu nie było ![]() W sobote z rana wyłączyli u nas prąd bo awaria była.No i oczywiscie w piecu przestała chodzic pompa i tez miałam małą masakre
|
|
#1046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, nie potrafię się spiąć tak jak przed ciążą, zrobić wszystko szybko i sumiennie i mieć czas na przyjemności a teraz o wiele więcej czasu zajmuje mi wszystko
|
|
|
|
|
#1047 |
|
Wtajemniczenie
|
moge jeszcze pospamowac
a co tam najwyzej dostane Mity, kity i hity związane z ciążą i macierzyństwem z dzieciowo.pl CIĄŻA:
|
#1048 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pokaż ubranka ![]() Dzień dobry [/QUOTE] Cytat:
brawo reszty chyba nie nadrobię bo zaraz do koleżanki uciekam
|
|
#1049 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i nie pomarańcza a arbuza albo co najmniej pomelosa ![]() Cytat:
nie martw się pies Ci na pewno wybaczy a woda ostygnie |
|||
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Boszzzzzz
Mój faworyt: jeśli chcesz się pozbyć robaków u dzieci, to robisz ciasto naleśnikowe gęste i słodkie, ładujesz na plecy dziecka i nacierasz, nacierasz, nacierasz, a robaki wyłażą przez… skórę! ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.

jeszcze tak fajnie za brzuszek się trzyma

Tutaj przykład
wiedziałam że na Ciebie mogę liczyć 

Niestety na dobre mi to nie wyszło i w tej chwili ścięłam cały blond i mam włosy do ramion. Do lata urosną
za 17 tydzień a co do brzucha to też mnie pobolewa w szczególności jak za długo siedzę przed lapkiem lub sie napracuję nabiegam.
A wtedy do końca lutego i śmigam na L4.
Smutno samej w domku, fajnie się razem siedziało, fajny ten mój mąż