Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!! - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 14:08   #1021
surka
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!

Ewusia709

Tak jeszcze przeglądam twoje cuda i dziwne skojarzenie, cieżarna myszka jeszcze tak fajnie za brzuszek się trzyma
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02016.jpg (203,7 KB, 30 załadowań)
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:08   #1022
czarownica1
Zakorzenienie

Ewusia, ja dopiero zajarzyłam o jakich Ty słodkościach piszesz... pyszne cuda!
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:08   #1023
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
witaj w klubie... ja taram sie nadrobic ale jestem dopiero na 5 str i wlasnie jestem na etapie smazenia przez wszytskie nalesnikow
wiec juz zlozylam zamowienie dla tz na dzisiejszy obiad
JA robiłam w sobotę i to telepatycznie chyba was podczytałam

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
a ja dzis wstalam o 12!! fajnie mi sie dzisiaj spalo, ale nie moge tak dlugo spac bo pozniej glowa mnie boli i jestem jakas przymulona ;/ w ogole wczoraj mialam urodziny, a czulam sie fatalnie, ryczalam prawie caly dzien ;/ mysli milam straszne, ze jestem do niczego, ze gruba, ze sobie nie poradze, ze bede zla matka itp
Sto lat, Sto lat... Wszystkiego Najlepszego kochana

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Z pryszczami to powiedz to mojemu meżowi- on się jakiś zabobonnych stron dla ciężarnych naczytał

Za mną chodziła mizeria i miała być w sobotę ale kupiłam ogórka i się gorzki okazał niestety

Wrzucam temat do dyskusji Co myślicie o kolczykach dla małej dziewczynki Tutaj przykład :klik:
Lepiej zafundować córeczce kolczyki jak będzie mała czy poczekać na jej świadomy wybór?
Jak u nas będzie dziewczynka to jeszcze przed roczkiem będą kolczyki na uszkach Bratanica moja miała dość szybko (chyba pół roczku miała) Tak pięknie i szybko jej się zagoiło wszystko, nawet kosmetyczka mówiłam że lepiej robić mniejszym dzieciom

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Hmm....spam,rozmowy o wózkach,codziennych sprawach,dolegliwosciach ciążowych,zwierzętach...J ak cos pominęłam to prosze dopisać
Dziękuję wiedziałam że na Ciebie mogę liczyć

Ja ja jestem na etapie robienia pomidorówki tylko że nie kupiłam koncentratu więc chyba jednak będzie rosół

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:09   #1024
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja miałam uszły przekłute jak miałam chyba 4 lata i była to moja decyzja, byłam strasznie z siebie dumna i nawet nie pisnęłam na fotelu Także też chyba poczekam do tego wieku, jeśli miałabym dziewczynkę.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:11   #1025
Guuusiaa
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39032508]Ja miałam uszły przekłute jak miałam chyba 4 lata i była to moja decyzja, byłam strasznie z siebie dumna i nawet nie pisnęłam na fotelu Także też chyba poczekam do tego wieku, jeśli miałabym dziewczynkę.[/QUOTE]

Ja miałam przed komunią

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:12   #1026
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ewusia709

Tak jeszcze przeglądam twoje cuda i dziwne skojarzenie, cieżarna myszka jeszcze tak fajnie za brzuszek się trzyma
ALe cydny torcik
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
J

Ja ja jestem na etapie robienia pomidorówki tylko że nie kupiłam koncentratu więc chyba jednak będzie rosół
U mnie rosołek A Tż chce jeszcze ziemniaki i bigos.A ja do ziemniakow usmaze sobie jajo sadzone
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39032508]Ja miałam uszły przekłute jak miałam chyba 4 lata i była to moja decyzja, byłam strasznie z siebie dumna i nawet nie pisnęłam na fotelu Także też chyba poczekam do tego wieku, jeśli miałabym dziewczynkę.[/QUOTE]
Ja miałam tuz przed Komunią Św. A swojemu dziecku tj,córeczce przebije też ok 2,3 latek
Stary 2013-02-04, 14:15   #1027
surka
Zakorzenienie

Wracając do twoich tortów, coś nie mogę przestać o nich myśle, to nabrałam smaku na torta z alkoholem, jakiego kiedyś serwowała mi ciocia na urodziny, byłam jedynym dzieckiem, który go lubił:P
Stary 2013-02-04, 14:16   #1028
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Aha właśnie wyczytałam w mądrej książce, że od 15-16 tyg to ostatni dzwonek na założenie biustonosza (dla tych co jeszcze nie noszą).
żart czy nie skumałam o co chodzi??
Cytat:
Wrzucam temat do dyskusji Co myślicie o kolczykach dla małej dziewczynki Tutaj przykład :klik:
Lepiej zafundować córeczce kolczyki jak będzie mała czy poczekać na jej świadomy wybór?
Nie, nie i jeszcze raz nie! Po co takiemu maleństwu ból robić?? Mogę jej kokardkę na główkę przypiąć a nie kolczyki w uszach instalować. Przecież kolczyki nawet jak się zagoi to drażnią skórkę i w ogóle. Nie zdecydowaniem jestem przeciw dziecko jest i tak śliczne więc nie trzeba z niego choinki robić. Będzie chciała to sobie kiedyś uszy przekłuje.

Kathe - Wszystkiego najlepszego i nie myśl tak nawet. Wszystko będzie dobrze bo kochasz swoje maleństwo i to właśnie z tej miłości masz obawy. To normalne. Pomyśl sobie jak już będziesz trzymać je w ramionach na ile różnych sposobów możesz mu tą miłość przekazać.

A ja właśnie dziwnie w ciąży mam bo jak wcześniej czułam się mało sexy to teraz czuję się normalnie jak jakaś miska może dlatego, że wreszcie mój biust jest faaaajny i chciałabym żeby już taki został wagą się nie marwtię bo przecież w ciąży jestem
Luskap dzięki za słowa otuchy, ale u mnie jestem z TŻtem prawie 13 lat a moja mama ciągle się nie może przekonać do niego i czasem mi przykro z tego powodu. TŻ może i ma czasem specyficzne poczucie humoru ale zna go już tyle, że powinna wiedzieć, że nie ma niczego złego na myśli tylko lubi czasem w żartach ciętą ripostę dać tyle razy go prosiłam żeby się hamował przy mojej mamie, teraz już się w większości nie odzywa to znowu na gbura wychodzi no i tak w kółko.
Stary 2013-02-04, 14:18   #1029
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Wiesz, u nas praktycznie identycznie! Też mamy 3 rocznicę właśnie 7 sierpnia i takie same komentarze słyszałam. .
Heh.. to w tym roku będziemy razem w powiększonym składzie rocznicę świętować

Cytat:
Margosia bedzie z nas dumna
Napewno siedzi i telepatycznie bije nam klaski
Margosia jeśli nas czytasz to serdecznie Cię pozdrawiamy !!!

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ewusia709

nie pomyślałam, że ona wygląda jak ciężarna, to był torcik własnie na roczek mojej chrześnicy. Schemat jak zrobić figurkę z youtube brałam i tam była dokładnie taka sama z dużym brzuszkiem Na czymś musiała się trzymać, jej wielka głowa z uszami

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Ewusia, ja dopiero zajarzyłam o jakich Ty słodkościach piszesz... pyszne cuda!
Dziękuję, ale tak naprawdę do dopiero się zaczęłam wprawiać w tych tortach, a już musiałam zawiesić karierę...

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:18   #1030
Rockyyy
Zakorzenienie

Idę naolejować włoski teraz mam czas na włosomaniactwo.

Wiecie...jeszcze 2,5 roku temu miałam długie do pasa piękne zdrowe naturalne brązowe włosy.I podkusiło mnie-zaczęłam robić blond pasemka.Coraz więcej az prawie cała byłam blondi.Kolor piękny-taki platynowy W listopadzie zrobiłam sie spowrotem na brąz.Żałuję tych pasemek,ale coz,wszystkiego trzeba w zyciu spróbowac.Mam nauczkę.Włosy wolniej mi rosły po skróceniu ich.Miałam tak zniszczone ze musiałam.Aż trafiłam na bloga www.anwen.pl i na forum o włosach wizażu.Powoli zaczęłam stosowac porady dziewczyn i odzyskuję dawne włosy.Aktualnie mam prawie do zapięcia od stanika(prawie bo brak 2 cm).Teraz mam czas na cudowanie z włoskami,w ciąży są w lepszej kondycji i rosną Mam nadzieje z eszybko odzyskam ich dawną długosc.Jestem na dobrej drodze
Stary 2013-02-04, 14:21   #1031
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie...jeszcze 2,5 roku temu miałam długie do pasa piękne zdrowe naturalne brązowe włosy.I podkusiło mnie-zaczęłam robić blond pasemka.Coraz więcej az prawie cała byłam blondi.Kolor piękny-taki platynowy W listopadzie zrobiłam sie spowrotem na brąz.Żałuję tych pasemek,ale coz,wszystkiego trzeba w zyciu spróbowac.Mam nauczkę.Włosy wolniej mi rosły po skróceniu ich.Miałam tak zniszczone ze musiałam.Aż trafiłam na bloga www.anwen.pl i na forum o włosach wizażu.Powoli zaczęłam stosowac porady dziewczyn i odzyskuję dawne włosy.Aktualnie mam prawie do zapięcia od stanika(prawie bo brak 2 cm).Teraz mam czas na cudowanie z włoskami,w ciąży są w lepszej kondycji i rosną Mam nadzieje z eszybko odzyskam ich dawną długosc.Jestem na dobrej drodze
a podobno po porodzie nasze pięknięjące z dnia na dzień włosy zaczną nam wypadać i stracą blask
Stary 2013-02-04, 14:23   #1032
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:

Ja sobie latem zafundowałam ombre
Ile ja przez ten czas poznałam kosmetyków do pielęgnacji włosów, to tylko ja wiem Niestety na dobre mi to nie wyszło i w tej chwili ścięłam cały blond i mam włosy do ramion. Do lata urosną
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:24   #1033
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Zanim zobaczyłam filmik stwierdziłam pod nosem, że raczej z tym zaczekam. Nie będę przekłuwać uszu, ale kiedy zobaczyłam filmik, to stwierdzam, że ZDECYDOWANIE poczekam.
Ja mam to samo zdanie. Nie chcę za Maleństwo zdecydować. Jak Młoda podrośnie i zrobi się kumata i nie przejdzie jej chęć przekłucia uszu w ciągu kilku tygodni to pójdziemy Ale to musi być wybór córki

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Ja miałam przed komunią
Cytat:

Ja miałam tuz przed Komunią Św.
Ja też i to był mój wybór- tak mama twierdzi bo ja nie pamietam Pamietam tylko, że był to okres zimowy i jak wracaliśmy do domu to strasznie mnie uszy piekły I co jakiś czas przystawałam przed witryną sklepową, podnosiłam czapkę do góry i podziwiałam swoje nowe kolczyki

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:25   #1034
malaczarnakejt
Zakorzenienie

hej! Witam się i zaraz lecę nadrabiać. W końcu odespałam wizytę na izbie przyjęć... 6 godzin a dostałam tylko kroplówkę z no-spa.
Wszystko niebawem opiszę na moim blogu, bo myślę, że to dobry materiał... mówię Wam, masakra! Ale przynajmniej już przeszło.
Czy któraś z Was stosowała w ciąży Urosept?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:26   #1035
ita83
Wtajemniczenie

a odbiegajac od tematow - mozecie pokazac to waszym facetom - ciekawe czy ktorys przez to by przeszedl

Gdy kobieta jest w ciąży, często chodzi zła i podenerwowana. Kaprysi jak dziecko, narzeka na brak zainteresowania ze strony swojego faceta i na różne inne dolegliwości. Aby zrozumieć, o co jej chodzi, najlepiej wejść w jej położenie i poczuć to, co ona...

1-3 miesiąc
JAK ZROZUMIEĆ KOBIETĘ W CIĄŻY

1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zapijaj wódkę piwem bez zakąszania. Pó...źniej dowiesz się, dlaczego.

2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.

3. Do nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma.

4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!

5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.

6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy!

7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.

8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.

9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.

10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.

3-6 miesiąc

1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.

2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy zakładasz buty.

3. Śpij również z materacem. Jak to, jak? Na boku!

4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.

5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.

6. Na noc wypij litr wody i weź coś moczopędnego.

7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.

8. Ciężko oddychać? Wietrz mieszkanie częściej - niektórym pomaga.

9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?

10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!

6-9 miesiąc

1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut.

Gdy już organizm odmawia współpracy - wstań i szykuj się do pracy. Ojejku, odczuwasz kołysanie? Współczuję. Zaraz ci przejdzie.

2. Dolej wody do materaca.

3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy pij po szklance wody co godzinę.

4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień.
Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź pigułkę nasenną.

5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.

6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź niesamowitym kochankiem!

7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona ma innego - bądź pobłażliwy.

8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wejdź w jej położenie - jej też jest ciężko!

9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.

10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?

The end

No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie!

Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac
Stary 2013-02-04, 14:26   #1036
katarzynkajg
Zadomowienie

Zakupy zrobione, pies wyprowadzony, obiad ugotowany (spaghetti ) mieszkanko ogarnięte a teraz czas na relaksik i na wizaż

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A ja dziś zaczynam 17 tydzień
Trochę pobolewał mnie brzuch przez weekend ... tak jakby macica była taka ... tkliwa. Nie był to mocny ból, czasem tylko kujnęło ... Co myślicie? Może tak być?
za 17 tydzień a co do brzucha to też mnie pobolewa w szczególności jak za długo siedzę przed lapkiem lub sie napracuję nabiegam.
Cytat:
A jak wy śpicie? Ja tak jakbym spała, ale jednak kontrolowała co się dzieje w domu (mimo, że nic się nie dzieje). Budzę się co jakiś czas. Wogóle niewyspana jestem.
Ja się strasznie czujnie, ciągle się budzę sprawdzam czy tż jest , czy pies śpi, kręcę się wiercę już nie wspominając że latam siku ciągle
Cytat:
Dziś ukonczyliśmy 18 tc wg usg

Cytat:
hej dziewczyny ja pomalu wracam do zywych co prawda dalej mam lekkiego stresa i co jakis czas sprawdzam czy nie ma zadnych plamien....
dalej zazywam no-spe i dolaczylam magnez.....oby do przodu... a teraz postaram si etroche was podczytac co sie dzialo gdy ja grzecznie odpoczywalam
Ja tez mam schizę na tym punkcie, po każdym sikanku sprawdzam czy nie plamię nie miałam na szczęście z tym problemu ale jakoś przewrażliwiona jestem

Cytat:

A ja pochwalę się swoim mężem Wczoraj dostałam od niego piękny bukiet kolorowych tulipanów i małe, dziewczęce buciki Romantyzm pełną gębą, ja się rozpływam ale w tej całej radości pytam go dlaczego buciki dziewczęce a nie chłopięce Na co on z uśmiechem na twarzy (bez żadnej złośliwości czy coś ) powiedział, że przecież rano narzekałam, że mi sporo wyprysków na twarzy się pojawiło więc wywnioskował, że to będzie dziewczynka... Dopiero jak wybuchnęłam śmiechem zorientował się jak to zabrzmiało
Jaki sweet ten twój mąż
Cytat:
Mi osobiście nie podobają się kolczyki u tak małych dziewczynek

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:29   #1037
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:

Ja zapuszczam i pielęgnuję od paru ładnych lat, też wcześniej moje czekoladowoczarne włosy farbowałam na blond później były zniszczone jak nie wiem co i w końcu mój fryzjer powiedział basta, robimy ciemne, długo mi zajęło powracanie do naturalnego koloru, bo z tych pasemek się kolor szybko zmywał i wogóle... ale teraz już nie farbuję juz od jakiś 3 lat i mam naturalne długie do pasa, ale tak mnie wkurzają i przez to że są długie i ciężkie to takie oklapłe, teraz się wiecznie elektryzują. Są odżywione, zadbane, ale teraz zima to się zawsze od płaszcza naelektryzują. Rozpuszczonych nie mogę zdzierżyć tak mnie denerwują, że sie wszędzie plączą, że ostatnio planuje iśc do fryzjera i je tak z 15cm skrócić, ewentualnie końcówki ścieniować delikatnie, żeby lżejsze były i się układały. Może grzywkę zrobię, co by odświeżyć wizerunek, czy coś.

Cytat:
a podobno po porodzie nasze pięknięjące z dnia na dzień włosy zaczną nam wypadać i stracą blask
Nooo niestety też czytałam i wtedy to dopiero będziemy narzekać, jakie to jesteśmy brzydkie, grube, cycki obwisłe itp.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:30   #1038
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
a odbiegajac od tematow - mozecie pokazac to waszym facetom - ciekawe czy ktorys przez to by przeszedl

Gdy kobieta jest w ciąży, często chodzi zła i podenerwowana. Kaprysi jak dziecko, narzeka na brak zainteresowania ze strony swojego faceta i na różne inne dolegliwości. Aby zrozumieć, o co jej chodzi, najlepiej wejść w jej położenie i poczuć to, co ona...

1-3 miesiąc
JAK ZROZUMIEĆ KOBIETĘ W CIĄŻY

1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zapijaj wódkę piwem bez zakąszania. Pó...źniej dowiesz się, dlaczego.

2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.

3. Do nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma.

4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!

5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.

6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy!

7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.

8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.

9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.

10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.

3-6 miesiąc

1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.

2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy zakładasz buty.

3. Śpij również z materacem. Jak to, jak? Na boku!

4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.

5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.

6. Na noc wypij litr wody i weź coś moczopędnego.

7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.

8. Ciężko oddychać? Wietrz mieszkanie częściej - niektórym pomaga.

9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?

10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!

6-9 miesiąc

1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut.

Gdy już organizm odmawia współpracy - wstań i szykuj się do pracy. Ojejku, odczuwasz kołysanie? Współczuję. Zaraz ci przejdzie.

2. Dolej wody do materaca.

3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy pij po szklance wody co godzinę.

4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień.
Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź pigułkę nasenną.

5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.

6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź niesamowitym kochankiem!

7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona ma innego - bądź pobłażliwy.

8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wejdź w jej położenie - jej też jest ciężko!

9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.

10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?

The end

No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie!

padłam i ryczę ze śmiechu
Stary 2013-02-04, 14:33   #1039
Anulka_p
Zakorzenienie

Dziewczyny mam dziś koszmarny dzień. Powinno się mnie dziś zamknąć w pokoju bez klamek żebym nie narobiła więcej szkód. Zapomniałam o piecu i zagotowałam wodę. Temperatura 100 stopni, alarm piszczy. W panice starałam się ją obniżyć. Zapomniałam, że wypuściłam psa żeby pobiegał po ogrodzie. Przypomniałam sobie o nim po godzinie. Siedział skulony, zmarznięty, trzęsąc się pod drzwiami. Ciągle coś upuszczam, kładę i nie pamiętam gdzie...Dawno nie miałam takiego dnia...Chyba dziś położę się zaraz po obiedzie.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:41   #1040
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
hej! Witam się i zaraz lecę nadrabiać. W końcu odespałam wizytę na izbie przyjęć... 6 godzin a dostałam tylko kroplówkę z no-spa.
Wszystko niebawem opiszę na moim blogu, bo myślę, że to dobry materiał... mówię Wam, masakra! Ale przynajmniej już przeszło.
Czytałam właśnie, że Cię dopadło... Mam nadzieję, że już lepiej

Cytat:
Dziewczyny mam dziś koszmarny dzień. Powinno się mnie dziś zamknąć w pokoju bez klamek żebym nie narobiła więcej szkód. Zapomniałam o piecu i zagotowałam wodę. Temperatura 100 stopni, alarm piszczy. W panice starałam się ją obniżyć. Zapomniałam, że wypuściłam psa żeby pobiegał po ogrodzie. Przypomniałam sobie o nim po godzinie. Siedział skulony, zmarznięty, trzęsąc się pod drzwiami. Ciągle coś upuszczam, kładę i nie pamiętam gdzie...Dawno nie miałam takiego dnia...Chyba dziś położę się zaraz po obiedzie.

dla pocieszenia dodam, że ja każdego dnia muszę zrobić coś "wyjątkowego"

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:41   #1041
surka
Zakorzenienie

ita83

Zostawiłam dla tz na pasku, co by po pracy mógł się zapoznać z fachową lekturą
Stary 2013-02-04, 14:44   #1042
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ja wczoraj tez tak mialam, w ogole czasem wydaje mi sie ze jestem tepa... codzienne rzeczy staja sie dla mnie jakims kosmosem, wczoraj zaprosilam rodzine do nas i oczywisce zle wyliczylam talerzyki do ciasta po prostu glupieje ;p
w sobote za to mialam fajny wieczor, najpeirw kregle z znajomymi, pozniej wpadlismy po nich do nas i spiewalismy na ps ale bylo wesolo aa i jeszcze maz zobil mi niespodzianke i sam upiekl torta, u tesciowej, nic a nic o tym nie wiedzialam w ogole bardzo przepyszny ) no i wczoraj tak ryczalam to tz juz nie wiedziala co sie dzieje, czy cos sie stalo czy co, nie lubi jak placze ;/
a musze sie pochwalic, ze ostatnio w tesco kupilam za 4 zl szt. bluzeczki z krotkim rekawkiem dla dzidzi 2 zolte i jedna biala z napisaem daddy loves me

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:45   #1043
ita83
Wtajemniczenie

Anulka - to normalne w ciazy nie przejmuj sie
Stary 2013-02-04, 14:46   #1044
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
widac ale troche nie tak jak do tej pory w jednym staniku takim co chodzilam bardziej "materialowym" ale nie przeszkadza mi to bo tak czy siak bede normalne staniki ubierac na "wyjscia" a w domu w tym zeby sie nie meczyc i zeby nie opadly hahahaha
no właśnie ja chciałam chodzić do pracy w nim

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry p ale naprodukowane jak zwykle
Co do tego l4 w ciąży to ja też się zastanawiałam, skoro to jest średnia od jednego pracodawcy. .ja mam umowę o pracę od listopada, bo wcześniej zlecenie i na dodatek parę razy byłam na l4 więc raczej też g...o będę miała z tej wypłaty :banghead::banghead:
Idę dziś na nieplanowaną wizytę, bo przez weekend miałam dziwne bóle brzucha, tak jakby mnie ktoś pasem ściskał.. ratowałam się nospą , ale muszę iść się upewnić czy wszystko ok. Normalną wizytę mam dopiero 18.02 i do tego czasu nie wytrzymam
od listopada będzie liczone i pełne miesiące czyli przepracowane ponad 50%miesiąca albo ileś dni - tego dokładnie nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
W przyszłym tygodniu idę na wizytę to pogadam z ginką co ona o tym myśli, a potem zadzwonię nas zapisać Najgorsze jest to, że mój TŻ pracuje w systemie 4-brygadowym i nie zawsze będzie mógł iść ze mną

Jadę do ZUSu. Trzymajcie kciuki, żeby dało się to odkręcić wszystko A wtedy do końca lutego i śmigam na L4.
mój na 3 zmiany pracuje więc tez nie może ze mną chodzić
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
JUŻ wiem już wiem co z moim chorobowym UŻYTKOWNIK: to moje pytania do ZUS
chciałam uzyskać informację na temat świdczenia chorobowego w ciąży
UŻYTKOWNIK:
jak jest naliczane
UŻYTKOWNIK:
jeżeli nie mam przepracowanych pełnych 12 miesięcy
UŻYTKOWNIK:
i maiałm zmieniane umowy
UŻYTKOWNIK:
najpierw staż następnie 1/2 etatu teraz cały etat
KONSULTANT COT:
Podstawą do zasiłku chorobowego jest podstawa po zmianie etatu
UŻYTKOWNIK:
czylii jeżeli traz mam od stycznia na cały etat
UŻYTKOWNIK:
i na zwolnienie pójde np marcu czy w lutym
UŻYTKOWNIK:
to bedzie brana pod uwagę ostatnia pensja
KONSULTANT COT:
podstawą do zasiłku będą pełne miesiące kalendarzowe po zmianie etatu
UŻYTKOWNIK:
aha dobrze dziękuję bardzo za informację
UŻYTKOWNIK:
pozdrawiam
chciałam Ci napisać, ale nie zdążyłam, wyprzedziłaś mnie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:47   #1045
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39032868]Ja sobie latem zafundowałam ombre
Ile ja przez ten czas poznałam kosmetyków do pielęgnacji włosów, to tylko ja wiem Niestety na dobre mi to nie wyszło i w tej chwili ścięłam cały blond i mam włosy do ramion. Do lata urosną [/QUOTE]
Ja też czekam do lata W piatek zona kuzyna podcięła mi koncowki ale bardzo delikatnie tak ze na długosci nie widac
Cytat:
Opisuj Dobrze ze juz ok
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Ja zapuszczam i pielęgnuję od paru ładnych lat, też wcześniej moje czekoladowoczarne włosy farbowałam na blond później były zniszczone jak nie wiem co i w końcu mój fryzjer powiedział basta, robimy ciemne, długo mi zajęło powracanie do naturalnego koloru, bo z tych pasemek się kolor szybko zmywał i wogóle... ale teraz już nie farbuję juz od jakiś 3 lat i mam naturalne długie do pasa, ale tak mnie wkurzają i przez to że są długie i ciężkie to takie oklapłe, teraz się wiecznie elektryzują. Są odżywione, zadbane, ale teraz zima to się zawsze od płaszcza naelektryzują. Rozpuszczonych nie mogę zdzierżyć tak mnie denerwują, że sie wszędzie plączą, że ostatnio planuje iśc do fryzjera i je tak z 15cm skrócić, ewentualnie końcówki ścieniować delikatnie, żeby lżejsze były i się układały. Może grzywkę zrobię, co by odświeżyć wizerunek, czy coś.

Nooo niestety też czytałam i wtedy to dopiero będziemy narzekać, jakie to jesteśmy brzydkie, grube, cycki obwisłe itp.
Moze nie bedzie tak źle.
Cytat:
padłam i ryczę ze śmiechu
ja tez
Cytat:
Biedny piesiol.Mnie tez zdarzyło sie pare razy wode zagotowac.A o Psie zapomniałam wczoraj bo mi sie przysnęło Ale temperatura na + wiec nic mu nie było
W sobote z rana wyłączyli u nas prąd bo awaria była.No i oczywiscie w piecu przestała chodzic pompa i tez miałam małą masakre
Stary 2013-02-04, 14:49   #1046
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Powiem ci że ja tez jestem jakaś mało rozgarnięta teraz, też zapominam o wielu rzeczach, jestem jakaś rozkojarzona, wszystko co robię zajmuje mi dwa razy więcej czasu , nie potrafię się spiąć tak jak przed ciążą, zrobić wszystko szybko i sumiennie i mieć czas na przyjemności a teraz o wiele więcej czasu zajmuje mi wszystko

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:49   #1047
ita83
Wtajemniczenie

moge jeszcze pospamowac a co tam najwyzej dostane
Mity, kity i hity związane z ciążą i macierzyństwem

z dzieciowo.pl

CIĄŻA:
  • Jeśli brzuch jest „rozlazły”, będzie dziewczynka, jeśli stożkowaty lub krągły jak piłka, będzie chłopak (u mnie brzuch a la piłka ewidentnie zaskutkował dziewczynką).
  • Dziewczynka zabiera urodę (czyli w ciąży wyglądasz jak zombie), chłopak nie.
  • Jeśli jesz ostre rzeczy, urodzisz chłopaka, jeśli lubisz słodycze – będzie dziewczyna.
  • Jeśli wieszasz firanki i myjesz okna pod koniec ciąży, dziecko okręci się pępowiną (moje było okręcone, a żadnej z tych rzeczy nie robiłam. Może się okręciło przez samo moje jęczenie, że nie mogę patrzeć przez takie brudne szyby, i odgrażanie się, że chwycę za ścierę zaraz po porodzie, he he).
  • Korali i łańcuszków też nie wolno nosić w związku z tą pępowiną.
  • I pod sznurami z praniem przechodzić – powód jak wyżej.
  • Jeśli podnosisz ręce do góry, dziecko urodzi się z wadą serca.
  • W ciąży nie wolno nic robić z włosami, a w szczególności nie można ich farbować (tak, zdecydowanie lepiej straszyć odrostami. Żeby farba zaszkodziła dziecku, musiałaby być wprowadzona do krwiobiegu. Ciekawe jak).
  • Obcinanie włosów w ciąży skraca życie dziecka.
  • Dotykanie brzucha w ciąży przynosi szczęście (nie obmacywały was przypadkiem sąsiadki? Jeśli tak, to już wiecie dlaczego)
  • Jeśli brzuch dotknie dziad, to szczęście jest szczególnie wielkie (no, to do meneli marsz)
  • Jeśli się wystraszysz czegoś i złapiesz się za jakąś część ciała, to w tym miejscu twoje dziecko będzie miało znamię, czyli myszkę (cholera, nie przypominam sobie, żebym się za coś łapała przy oglądaniu horrorów i thrillerów. Co najwyżej zakrywałam się kocem. Jak zinterpretować koc?)
  • Jeśli się w ciąży poparzysz, dziecko będzie miało w tym samym miejscu znamię.
  • Jeśli spotkasz rudego i na niego popatrzysz, twoje dziecko będzie miało włosy koloru wiewiórki (osoby, których mąż jest rudzielcem, mają wobec tego przerąbane)
  • Jeśli zapatrzysz się na brzydkiego, twoje dziecko będzie straszyć facjatą (analogicznie do rudzielców: żony mężów nieprzesadnie przystojnych przegrywają już na starcie).
  • Jeśli popatrzysz na dziecko upośledzone, twoje też będzie upośledzone.
  • Jeśli w ciąży lubisz długo pospać, to dziecko będzie spało tak samo (ech, żeby to była prawda…)
  • Jeśli masz mdłości rano – będzie dziewczyna, jeśli wieczorem – będzie chłopak (osoby odczuwające mdłości przez cały dzień naprawdę mają problem…)
  • Jeśli w piątym miesiącu ciąży brzuch nadal ma gabaryty symboliczne, to z dzieckiem jest coś nie tak (no, bo żeby było wszystko dobrze, trzeba wyglądać jak słonica)
  • Płeć dziecka da się wyczytać z układu rąk (ot, zagadka…)
  • W ciąży można spokojnie palić i pić, bo to relaksuje (tu mi się przypomina dziewczyna, z którą leżałam w szpitalu po porodzie. Opowiadała, jak to w poprzedniej ciąży w trzecim trymestrze zakupiła w monopolowym żubrówkę 0,7 i sok jabłkowy, po czym wszystko wypiła sama. Widocznie organizm potrzebował – powiedziała)
  • Jeśli w ciąży masz zgagę, dziecko urodzi się kudłate (kudłatość to nic złego – moje urodziło się z pokaźną fryzurą, która w ogóle się zresztą nie wytarła)
  • W ciąży powinno się jeść za dwoje (no, ten przesąd bywa szczególnie zgubny)
  • Jeśli w ciąży zdarzy ci się brać na ręce prosiątka (no, bo mieszkasz na wsi na przykład), to twoje dziecko urodzi się z raciczkami.
  • Jeśli masz już jedno dziecko i jesteś w drugiej ciąży, to patrz, co twój potomek mówi. Jeśli najpierw powie „mama”, urodzisz dziewczynkę, jeśli „tata”, urodzisz chłopca.
  • Jeśli jesteś w ciąży i ktoś cię poprosi na chrzestną, to nie możesz się zgodzić, bo twoje dziecko umrze.
  • Mój faworyt: nie wolno w ciąży spoglądać przez dziurkę od klucza, bo dziecko będzie głupie.
  • Hit hitów: jeśli cerujesz sobie skarpetkę nie ściągając jej z nogi, dziecko będzie miało w tym miejscu zrośnięte paluszki.
MACIERZYŃSTWO:
  • Noszenie czerwonej kokardki chroni przed urokami (kto rzuca te uroki? wkurzone położne?)
  • Jeśli urodzisz w niedzielę, twój potomek będzie patentowanym leniem
  • Pokarm po sześciu miesiącach karmienia staje się trujący, dlatego trzeba dziecko odstawić wcześniej.
  • Jeśli chcesz pozbyć się szybko pokarmu, to trzeba wycisnąć go na ziemię i przydeptać (dziwne, nie ma nic o spluwaniu przez lewe ramię?)
  • Małe piersi – mało pokarmu, duże piersi – dużo pokarmu.
  • Małe piersi – pokarm chudy i niewartościowy.
  • Jeśli chcesz mieć dużo pokarmu, musisz pić mleko (no, to krowa ma przechlapane, bo przecież żre trawę).
  • Jeśli nie odciągniesz mleka po każdym karmieniu, to ono się zepsuje (tak i zapodasz młodzieży serwatkę)
  • Jeśli dziecko ma kolkę, to znak, że masz za tłusty pokarm.
  • Jeśli dziecko często chce ssać, to mleko jest dla odmiany za chude (wniosek? nie dogodzisz…)
  • Jeśli nie odstawiasz dziecka od piersi po skończeniu przez nie roku, to wiedz, że wyssie z ciebie wszystkie sole mineralne (taki krwiopijca, no).
  • Kiedy tylko wróci miesiączka, pokarm zanika.
  • Opalanie się na słońcu sprawia, że mleko się „przepala” (jak w rondlu, cholera, czy jak?)
  • Jeśli chcesz się pozbyć kolki u dziecka, to powinnaś przelać wosk przez kij od szczotki (na Boga, oblać ten kij, czy jak?).
  • Drugi sposób na kolkę, jeśli wosk i kij zawiodą – przelewasz białko jajka do szklanki (hmm, ktoś sprawdzał?)
  • Nie zostawiaj dziecka samego z kotem, bo koty wysysają oddech!!
  • Jak już twojemu dziecku odpadnie zaschnięty kikut pępowiny, to trzeba go zakopać koło jakiegoś uniwersytetu, wtedy dziecko będzie mądre.
  • Mój faworyt: jeśli chcesz się pozbyć robaków u dzieci, to robisz ciasto naleśnikowe gęste i słodkie, ładujesz na plecy dziecka i nacierasz, nacierasz, nacierasz, a robaki wyłażą przez… skórę!
  • Hit hitów: nie wolno spoglądać do wózka z małym dzieckiem, a jeśli już się zajrzy, to trzeba powiedzieć, że życzymy sobie, żeby było brzydkie i głupie, bo jeśli się tego nie zrobi, to ono rzeczywiście takie będzie (zapodane mi przez moją sąsiadkę, która niechcący zajrzała).
Stary 2013-02-04, 14:50   #1048
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Niestety nie znam się na tych wyliczeniach i sama czekałam z zapartym tchem ile dostanę wypłaty ... Na szczęście u mnie wyszło super, ale ja mam umowę o pracę na czas nieokreślony od paru lat, no i to budżetówka ... Ale Wam nie zazdroszczę Mój TŻ poszedł dziś pierwszy dzień do nowej pracy na 6 i dzwonił, że nudy Ponoć cały przyszły tydzień ma nocki Smutno samej w domku, fajnie się razem siedziało, fajny ten mój mąż

A ja dziś zaczynam 17 tydzień
Trochę pobolewał mnie brzuch przez weekend ... tak jakby macica była taka ... tkliwa. Nie był to mocny ból, czasem tylko kujnęło ... Co myślicie? Może tak być?
co do wypłaty to ja zadowolona jestem, bo mam więcej na L4 brawo za 17 tydzień

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
zrobiłam właśnie nalot na lumpeks i za całe 3,20 kupiłam synkowi pierwsze ubranka: spodenki sztruksowe, krótkie spodenki, czapeczkę, śpioszki i koszulkę. Wszystko w dobrym stanie, niektóre firmowe. Ciekawe czy w rozmiary trafiłam

pokaż ubranka

Dzień dobry [/QUOTE]

Cytat:
właśnie pokaż ubranka. Może się wezmę za przejrzenie Małgosiowych ubranek?
a proszę bardzo dziewczyny

Cytat:
Dziś ukonczyliśmy 18 tc wg usg
brawo

reszty chyba nie nadrobię bo zaraz do koleżanki uciekam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08755.jpg (166,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08753.jpg (121,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08754.jpg (83,6 KB, 13 załadowań)

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 14:52   #1049
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Uff to dobrze, że już dobrze. Ja nie stosowałam więcnie pomogę
Cytat:

The end

No dobra całośc super uśmiałam się ale zdechłej myszy nie czaję?? i nie pomarańcza a arbuza albo co najmniej pomelosa

Cytat:
W dzisiejszym konkursie zbudynienia mózgu zajęłaś I miejsce nie martw się pies Ci na pewno wybaczy a woda ostygnie
Stary 2013-02-04, 14:57   #1050
czarownica1
Zakorzenienie

Boszzzzzz
Mój faworyt: jeśli chcesz się pozbyć robaków u dzieci, to robisz ciasto naleśnikowe gęste i słodkie, ładujesz na plecy dziecka i nacierasz, nacierasz, nacierasz, a robaki wyłażą przez… skórę!

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Anulka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości