|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
![]() jak się uda to jutro widze się z tż hm.. |
|
|
|
|
#3932 |
|
Raczkowanie
|
kurcze... znowu zaczynają mnie męczyć wymioty!! podpowiedzcie mi proszę, zdarza się Wam jeszcze w tym okresie ciąży wymiotować?? |
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
http://dziecisawazne.pl/nie-wszystko...ust-i-nosidel/ o chustach
http://dziecisawazne.pl/dlaczego-war...ciem-pepowiny/ hmm, ciekawe czy mozna wplynac na polozna zeby troche poczekala...
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli wydaje mi się, że można to zawrzeć w Planie porodu
|
|
|
|
#3935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z kolei jak mówiłam, ze niech sobie je na mieście to też sobie poszedł i jadl i ja musiałam sama obiad jeść..albo wyrzucić.. I kasy też sporo poszło.. A mi zależy, żeby nie przepierdzielać tak kasy bez sensu, bo ja chciałam na dom oszczędzać.. Albo potrafi kupić sobie obiad na mieście chociaż obiad jest w lodówce.. Bo jemu się nie chciało sprawdzic co jest w lodówce.. a też nie zapytał ekonomiczne względy w ogóle do neigo nie przemawiają bo on nigdy nie oszczędzał na jedzeniu, bo nigdy w domu żarcia nie brakowało ( w odróżnieniu od mojego domku:/) A najbardziej dobija mnie jak widzę co jedzą u mnie koledzy w pracy.. Jakiś obrzydliwy ryz, z jeszcze obrzydliwszym sosem do tego mięso które ni jak nie pasuje do tego wszystkiego i zajadają wszystko ze smakiem.. Albo talerz kluchów na spaghetti z najtańszym wściekle czerwoym sosem chyba do spaghetii i do tego kiełbasa A ja co raz wymyślam coraz to lepsze dania - jakaś pieczeń wieprzowa z pieczonymi ziemniaczkami, albo dewolaje, albo zupa cebulowa z grzankami albo krem z brokułow, albo pstrąga w foli.... i mu nic nei pasuje... ciagle coś..Nie mam na niego wymyślanie już siły... A jeszcze, zeby mnie już dobić ale to konkretnie to jak jego mama się pyta co on taki chudy to mówi, że nie mamy czasu gotować i on nie ma czasu jeść A obiad ciągle jest tylko jemu nic nie pasuje.. |
|||
|
|
|
#3936 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Nie chcę się dzielić.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla mnie to bezsilność, słabość i nieumiejętność poradzenia sobie w danej sytuacji. Cytat:
Pewnie dyskusja już dawno się skończyła, ale wróciłam i nadrabiam. Tak tylko chciałam wyrazić swoje zdanie. ![]() Zaraz pewnie znowu przylecę z jakimś odgrzewanym kotletem. |
||||||
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
mi się zdarza, ale bardziej na zapachy reaguje.. Nie podejdzie mi jakiś zapach i od razu lece.. Albo czasami cos zjem - ostatnio jakas rybę i od razu do kibla.. Ale to sie zdarza coraz rzadziej.. tak raz w miesiacu, raz na 3 tygodnie..
|
|
|
|
#3938 |
|
Zadomowienie
|
Była u mnie mama i umyła mi okna
Zrobiłam faworki, pierwsza partia się za bardzo spiekła, mam po nich zgagę, a mąż się pytał czemu są bez dżemu więcej ich nie robie
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
hehe w unie racze nie mozliwe
jakos miesiec mnie boli nie wiem co to a Michal mi szleje w b rzuchu tak ze masakraaa
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko ![]() ja myslałam,że mój to wybredas bo buraczków/czosnku nie zje.. ale nawet jak nie przepada to zje i nic nie mówi.. nie wiem co bym zrobiła.. ale jakby kasę zaczął wydawać bo wybrzydza to bym się wkurzyła.. raz się tak wkurzyłam.. poszedł do biedry i kupił...sobie..mini papryczki nadziewane serkiem.. 5sztuk za 8pln ![]() i jeszcze nie dojadł bo "nie były najlepsze,to zła partia" ja bym za to zrobiła obiad ![]() więcej tego nie powtorzyl.. na szczescie.. wez moze przestan sama gotowac,albo zmus zeby on sie tym zajal i.. duzo narzekaj ![]() jak zrobi cos czasochlonnego i powiesz ze ble,niedoprawione,niedogo towane i w ogole idziesz zjesc co innego.. moze zrozumie?
|
|
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
mój wciaga wszystko co zrobiee heheh
|
#3942 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiem że dziewczyny jeszcze się z tym męczą.. kojarzę, że Can ostatnio się żaliła że dalej męczą ją wymioty ![]() Cytat:
Cytat:
fajny gest ze strony mamy ![]() kurcze u mnie też takie brudne okna po tej zimie, że masakra... dzisiaj pięknie słonko świeciło i okna straszyły.. chyba muszę się za to zabrać a tak z innej beczki kurde.. tęsknię za moją mamusią pojechałabym do nich pociągiem na parę dni, ale nie chcę zostawiać Tż samego
|
|||
|
|
|
#3943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() faworki? Cytat:
małą dziś "przekładałam", wyczytałam,że mozna czasem sie polozyc,na plecach,zgiac nogi w kolanach i uniesc na chwile biodra.. i podobno obroci sie glowka w dol a ja mam schizy ze sie nie obroci
|
||
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znów piekę nie mogłam się powstrzymać. Kupiłam te drożdże wczoraj i postanowiłam do konca tygodnia wykorzystać. Mimo Waszych zgagowo-drożdżowych ostrzeżeń ![]() Tym razem w piekarniku siedzi strucla z powidłami ![]() Spróbuję jej dopiero jutro bo lecę jutro wreszcie na glukozę i do 9 rano mam post.... |
|
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Salviae - myślałam, że dzisiaj mi przyjdą te spodenki na szelkach.. ale niestety kuriera nie było, może jutro. A Ty swoje za ile wylicytowałaś
|
|
|
|
#3946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak dla mnie to póki jeszcze możesz to pojedź tym bardziej że warmia podobno ładnie zimowa,przynajmniej taka była niedawno ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() piękne to są skrzyneczki,które wystawię na dniach. moja mama mistrz,są tak wypieszczone że szok |
||
|
|
|
#3947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
było pięknie, mroźnie, biało i słonecznie może odczekam jeszcze z tydzień dwa i się wybiorę zawsze możesz się dosiąść do pociągu w poznaniu
|
|
|
|
|
#3949 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a też w 28 tyg 9 kg na plusie, pokazuje mojego potwora (sory, że w stroju zakonnicy, ale takie najaktualniejsze)Cytat:
No właśnie nie wiem jakie u niego w domu się faworki jadło ![]() 8,5 + 10 wysyłka i nic więcej od tego sprzedawcy
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-02-05 o 19:27 |
||
|
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zwracalam non stop naprawde dlugo :PAnoxee - o biciu mamy takie samo zdanie. kotlet odgrzany, ale warty dyskusji hehe. Salviae - suuuper, mamusia miala fajny gest i z oknami i z niania. znow masz kase i mozesz pomyslec o czyms innym, hehe.Marchewaaa - kase na jedzenie wydziel na miesiac i niech kupuje na miescie. zobaczymy jak szybko zateskni za domowym. pojawia sie dodatkowe kilogramy, zgaga, zatwardzenia, wzdecia i budzet sie pewnie skonczy w polowie miesiaca. a za takie teksty-skargi i zale przed tesciowa to zrobilabym niezla wojne przykre, ze tak nie szanuje Twojej ciezkiej pracy, bo obiady sa naprawde wymyslne.
|
|
|
|
|
#3951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
luuubię.. jeszcze z dzieciństwa pamiętam zaspy większe ode mnie, kuligi... Ty jedziesz przez poznań ? to ile ty masz tam godzin jazdy pociągiem?!ja jeżdze 4h, czasem 4h20min.. ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]() i jaaaki wielki ten brzuch ![]() faworki z dżemem.. będę musiała ogarnąć co i jak
|
||
|
|
|
#3952 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za gimnastykę!2) Cieszę się, że się na razie nie zawiodłaś. ![]() za 28tc! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Daleko jeszcze?
|
|||||||
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
![]() nuna ten zielony wózek podoba mi się bardziej ![]() Jenny mieszkanie wydaje się być fajne. karolina za 24tcmarchewka współczuję z TZtem, jakby mój tak marudził gotowałby sobie sam na szczęście on zawsze zachwala to co ugotuję salviae tak się właśnie zastanawiałam czy na tym zdjęciu to nie zakonnica |
|
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
================== Cześć wróciłam z wizytacji ![]() Mam dobre i złe wieści - tzn. złe dla tych co wymiotują tak jak ja w zaawansowanej ciąży. Zaraz napiszę co i jak tylko muszę poskanowac kilka dokumentów
|
|
|
#3955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero niedawno tesciowa mojej siostry powiedziala "nooo i tylek tez wiekszy". myslalam, ze sobie jaja robi, ale jak mu sie przyjrzalam dokladnie to fakt...dupcia nie dosc, ze wystaje to jeszcze poszla na boki ale duzych cycow to ja tam nie widze
|
|
|
|
|
#3957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Marchewka, Diabli ma faktycznie dobry pomysł. Po wypłacie wydziel kaskę na jedzenie i powiedz, że jak mu nie będzie pasowało to możesz mu coś z tego odpalić, a poza tym je w domku.
W ogóle to mu natrzyj uszy i tyle. Ja tam rozumiem, że nie zawsze musi smakować, ale nie może być też tak, że ciągle nie smakuje. On chyba po prostu nie jest głodny, może on w tej pracy za dużo je.
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie!!!
laski, wypadły mi RZĘSY!!!!!!!!! i nie mam pojęcia o co chodzi, czemu?! i oby odrosły jak najsyzbciej bo zostało mi ich po pare sztuk
|
|
|
|
#3960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja chcę swoje stare medium giganty. Przypomniało mi się, że w szpitalu leżała obok mnie dziewczyna w 30tc przytyła 4 kg i przy 170 cm wzrostu ważyła 53 kg, miała taką maleńką kuleczkę jak ja w 12 tygodniu chyba
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

A on coś czasem ugotuje
Ja bym jeszcze użyła argument ekonomiczny - gotowanie obiadu na 2 dni wychodzi o wiele taniej, niech sobie policzy... Jak dobrze, że nie mam tego problemu, zatłukłabym
Dla mnie to bezsilność, słabość i nieumiejętność poradzenia sobie w danej sytuacji.
Tak tylko chciałam wyrazić swoje zdanie. 

ale wiem że dziewczyny jeszcze się z tym męczą.. kojarzę, że Can ostatnio się żaliła że dalej męczą ją wymioty 

07.07.2012