Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-06, 20:23   #2581
myha82
Wtajemniczenie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

OLIWKO ja tez jestem zainteresowana tym łóżeczkiem Jak juz kupisz podziel sie opinia. Chociaz nie wiem czy my sie nie wybierzemy do tego sprzedawcy
EVE metoda na owies

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 20:32   #2582
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

GOMRA u mnie ten sam problem z butla. Wczoraj próbowałam oduczyc zasnąć zasnie ale potem alarm na całe osiedle i rozpacz, ale taka rozpacz ze az płaczem sie zanosila, skapitulowalam i dalam butle, rzadko ja widze jak tak placze. I tez myslalam o takiej przytulance w kształcie butli

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 20:39   #2583
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
GOMRA u mnie ten sam problem z butla. Wczoraj próbowałam oduczyc zasnąć zasnie ale potem alarm na całe osiedle i rozpacz, ale taka rozpacz ze az płaczem sie zanosila, skapitulowalam i dalam butle, rzadko ja widze jak tak placze. I tez myslalam o takiej przytulance w kształcie butli
ej, Ty mi mysl podsunęłaś. Mój Karo tez nie raz w nocy się budzi, i przeraźliwy krzyczy, może mu tej butli właśnie brakuje.
zawsze twierdziłam, że moze coś mu się przysniło brzydkiego.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 20:42   #2584
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Pieleszko a czym się w pracy zajmujesz, że masz kontakt z "przyrodą" ?
mi się kiedyś praca w ZOO marzyła

Marinko nie wiem co Ci napisać.
coś bym chciała, ale nie znam aż tak Twojej sytuacji, nie czuję się z drugiej strony upoważniona do wyrażania swojego zdania z racji tego, że krótko z Wami jestem.
jedyne co mi przyszło do głowy jak czytam Twoje posty to to, że jakby nie było rodzina TŻ Wam bardzo teraz pomaga.
to jest ich dom w nim panują ich zasady
więcej nic nie piszę i proszę nie miej mi za złe, że się w ogóle odzywam w tej kwestii - może jest jakaś szansa na chociaż odrobinę dogadania się?

Brumku a Ty czym się zajmujesz, że w domu możesz pracować?

Oliweczko bo do niektórych ludzi to trzeba prosto z mostu:
mógłby mi Pan drzwi przytrzymać? pamiętaj, że faceci to myślący inaczej czasami są :/
jednak jak się powie to raczej nie odmówią

my pewnie będziemy o piętrowym myśleć, ale nie wiem jak to z Hanią czy ona w ogóle chciałabym spać na górze.
musiałaby sobie wypróbować gdzieś w sklepie bo ona z tych raczej bojaźliwych jest...

Marzenko kciuki za odsmoczkowanie
moje dziewczyny jak zobaczyły odciętego smoczka tak już w ogóle go nie chciały
nie musiałam co jakiś czas po troszku odcinać
super noc z Wami, ciekawe jak ta nadchodząca

Patik super, że to powiększenie maleje (ale po polsku napisałam hehe)

Agni a no fajne te żuberki
przed chwilą zajączek na polanie był
Ali ptaszki się podobały rano

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 20:59   #2585
Marina1
Zakorzenienie

hej dziewczyny, jasne - macie rację odnośnie domu tżta. Ja się nie zamykam na co dzień, Igor wieczorami nawet do dziadków pod pierzynę wchodził, chodzi mi tylko o to na tą chwilę, że babcia jest mega chora - katar, kaszel, smarki, temp. Ale nie położy się, tylko cały czas siedzi w kuchni naprzeciwko naszego pokoju gdzie nie ma drzwi i kaszle, prycha...
Ja skończyłam wczoraj antybiotyk, Igor skończył 2, a dalej tak strasznie kaszle, jak gruzlik normalnie. Więc mnie rozumiecie chyba. Boję się o niego cholernie, teraz kaszle właśnie, a mnie aż ciarki przechodzą.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

tak to by mógł cały dzień siedzieć u dziadków i absolutnie nie miałabym nic przeciwko, ale babcia nie rozumie, ze dziecko jest dalej chore i nie chcę by je teraz całowała i przytulała...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 21:12   #2586
iustyna1
Wtajemniczenie

Uwaga, uwaga! udało mi się zaszczepić Zuz na odrę/świnkę/różyczkę!

Nawet nie zapłakała, tak ładnie ją z pielęgniarką zagadałyśmy. Żeby nie było tak kolorowo, to miałam przygodę jak Marzenka przy szczepieniu Hani. Zuza uderzyła pielęgniarkę w rękę jak ta już wyjęła igłę... i ta igła wbiła się w moją rękę...

No i nawet przy badaniu przed szczepieniem nie płakała, co jest cudem. Ostatnio nawarczała na lekarza

Na koniec już w samochodzie nie dość, że leciała mi krew z ręki, to jeszcze poszła z nosa... taki dzień miałam
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 21:18   #2587
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Marinko, doskonale rozumiem, chociaz z wcześniejszych wypowiedzi zrozumiałam że jest bardzo irytująca nie tylko dlatego. Ale mniejsza z tym.
strach żeby babci nie poszło na płuca, bo może w łózko wejść, i trzeba będzie ją obiegać.
Powinna iść do lekarza.
Wietrz dużo jak tylko możesz.
No i zdrówka przede wszystkim.
Stary 2013-02-06, 21:22   #2588
Marina1
Zakorzenienie

bartessa charakter charakterem, boję się szczerze powiedziawszy o dzieciaka, żeby go nie podraziła. Dlatego zamykam drzwi od nas, bo w kuchni nie ma, a jak mam otwarte u nas to Igor cały czas w kuchni by siedział, a tam tylko kaszel słychać.
Dzięki kurde, może powinnam częściej wietrzyć, ale w sumie nie mam gdzie iść z dzieckiem na czas wietrzenia
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2013-02-06, 21:43   #2589
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dzięki kurde, może powinnam częściej wietrzyć, ale w sumie nie mam gdzie iść z dzieckiem na czas wietrzenia

to sie ubierajcie jak na pole i wietrz pokój!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 21:50   #2590
Kajool
Zadomowienie

Justa a dostalas naklejke dzielnego pacjenta albo lizaka??
Marzenko ja slyszalam o tescie z sody, ze trzeba do mocu wrzucic lyzeczke sody jak sie pieni... to wlasne zapomnialam co :P
Marinko wspolczuje.
Natko zdrowka.

U nas nadal szpital. Szymon chory, ja tez :P masakra
Stary 2013-02-06, 21:59   #2591
iustyna1
Wtajemniczenie

Kajool jak to co? To chłopiec albo dziewczynka !
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2013-02-06, 22:08   #2592
Natka_
Zakorzenienie

Iustyna a skąd krew z nosa?
Czyli obie zostałyście zaszczepione :p

Marinko współczuję Prababcia mogłaby trochę pomyśleć ozdrowiu Igiego. Dziewczyny dobrze radzą wietrz

Oliweczko fajne to łóżeczko Ciekawe jak Julce się spodoba.
Marzena za operacje smoczek
Eweve wymioty w końcu ustąpią

Wy tu o dietach a ja hoduję oponkę
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 22:10   #2593
brumek
Zakorzenienie

Nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Dzidzia zdrowa-wszytskie organy wewnetrzne prawidłowe. Była super ulozona-widzialam nawet paluszki w stopach Martyna na tych badaniach w ogóle nie chciała współpracowac a Ona tak Tak Ona bo to dziewczynka. Na 100 %
Ale czad
Brawo!
Gratulacje!
Ale musisz się cieszyć

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Oklaski dla Tymacia. U nas z kolei dzis noc kiepska. Pobudka o 1.00 i płacz bez powodu. Do rana juz z nami w łóżku spała. Wstalam połamana.
Może dzisiaj się Wiki ulituje nad matką

Cytat:
Ostatnio koleznka przebierała przy mnie pampersa swojemu synkowi i jakos mi tak bylo dziwnie na niego patrzec ?
Ja mam tak samo, tyle że w drugą stronę. Jak widzę przewijaną dziewczynkę, to aż mi się na to głupio patrzy. Coś mi TAM nie gra

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Brumku żubry przyszły
Widziałam
Ale...wolę sarenki

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A ja uśpiłam małego i siedzę jak ciota zamknięta na klucz w pokoju .
Normalnie nie mam nawet ochoty ani odwagi iść do kuchni i zrobić obiad, bo tam babka z mutacją świńskiej grypy ( moje przypuszczenia ) i dziadek. Cholernie mnie irytują, nie mogę sobie nic ugotować nawet, bo nie. Bo marnuję, bo itd. Kur** najgorsze, że nie mam prespektyw na ucieczkę stąd. No nie ma.

Marinka, a na przeprowadzkę do Ciebie naprawdę nie ma najmniejszych szans?

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Mnie niestety dopadło zapalenie gardła, więc od weekendu na antybiotyku jestem
Dzisiaj czuję się już znacznie lepiej, dobrze że wzięłam ten antybiotyk.
Domek w poniedziałek obudził się z temperaturą 37,3 i zaczął kichać. Odpaliłam inhalator, dałam coś przeciwzapalnego i chyba (odpukać) pomogło, bo temperatura już się więcej nie pokazała, katar też ustępuje. Jednak nie wiem czy to nie zęby bo znowu się ślini jak buldog i dławi śliną. Dzisiaj spał prawie na siedząco. W ogóle jakoś ostatnio źle śpi, tzn. nie chodzi o budzenie a o wiercenie, wędruje po całym łóżeczku, strasznie się rzuca...
DObrze, że u DOmka udało się zdusić w zarodku, ale Ciebie szkoda

A na ten weekend to gdzie? Góry?

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Brumku, dobrze ze już po szczepieniu, jak sie mały czuje teraz? bez zadnych efektów ubocznych się obchodzi?
Żadnych

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Hej!
Witam się z ostatniego dnia urlopu
Żuberki mnie pochłonęły
Miłego dnia!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Brumku kiedy wstawisz swoje zdjęcie z rekordzistą? bo dawno Cię nie było.
Ostatnio o Tobie myślałam i tak sie zastanawiałam, czy zamierzasz na dłuższą metę pracować nadal w domu? i czy będziesz zapisywać w zwiazku z tym Tymka do przedszkola?bo do żłobka chyba nie?
ale pytania
Jasne
Chcę pracować w domu przynajmniej dopóki Tymuś nie skończy 3 lat. Z tym, że potem pewnie będzie drugie dziecko, więc to też inaczej... Na razie dla Tymka chciałabym do tych 3 latek

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Powiem Wam w tajemnicy, że Hania spała od 21 do 8.30 w swoim łóżku! Pierwszy raz tak długo wytrzymała. (kilka razy zdarzyło jej się do 6) Dzisiaj bez smoka, więc może nie być tak kolorowo, ale przynajmniej jestem wypoczęta i przygotowana do "walki".
Gejów, Marzenko
No Haaaaaaniu, brawo!!!!! To mamie prezent zrobiłaś

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Oliweczko mam taką co tale pokazuje 45 kg. Ale mierze się, cm spadają, więc waga mnie nie interesje za bardzo.
To idealna waga dla mnie

Cytat:
Brumku a Ty czym się zajmujesz, że w domu możesz pracować?
Jestem dziennikarką

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Nawet nie zapłakała, tak ładnie ją z pielęgniarką zagadałyśmy. Żeby nie było tak kolorowo, to miałam przygodę jak Marzenka przy szczepieniu Hani. Zuza uderzyła pielęgniarkę w rękę jak ta już wyjęła igłę... i ta igła wbiła się w moją rękę...
Brawo dla obu dzielnych pań
A ta Twoja krew z nosa, to z jakiej okazji Przemęczenie, przeziębienie?

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
U nas nadal szpital. Szymon chory, ja tez :P masakra
Bardzo mi przykro Jakoś się wygrzebać nie możecie

A nam, żeby nie było tak wesoło, przysłali dziś info o podwyżce czynszu. Normalnie masakra Z roku na rok coraz mniej centralnego zużywamy, a czynsze z roku na rok coraz wyższe. Od kiedy zmieniła się zarząd spółdzielni, 2-3 lata temu, rąbią nas jak mogą, na każdym kroku. A od nich nie da się nieczego uzyskać. Można dzwonić, zgłaszać, itp - NIC.
Stary 2013-02-06, 22:42   #2594
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Marinko to wszystko zmienia teraz postać rzeczy!
kurcze to Igorek rzeczywiście nie ma łatwo wyjść z choroby :/

Iustyna brawa dla Zuzi!

Brumku i piszesz do gazety? jakiejś konkretnej jednej?
pracowałam kiedyś w Wyborczej fajnie ten czas wspominam, ale do dziennikarstwa tam to mi daleko było
za to fajni ludzie tam pracowali, jak sobie wspominam tamte czasy to banana mam na twarzy. studiowałam wtedy jeszcze zaocznie i w ogóle mniej trosk, mieszkałam z rodzicami, o ślubie jeszcze nie myślałam - ale mnie wspominki wzięły

duży macie blok?
mieszkańcy jacyś konkretni czy szkoda gadać?
może wspólnota mieszkaniowa wchodziłaby w grę?
ale to podejrzewam ciężko bo ludzie pewnie nie chcieliby wtedy płacić za remonty klatek czy malowanie np.....

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-02-06, 22:49   #2595
wodaqua
Zadomowienie

Marzena, cóż ja poradze, że Haneczka w moich oczach taka ładna także i po tacie
Trzymam za odsmoczkowanie, zdawaj relację, będę poczytywać
Justyna, jak przeczytałam Tż akcję z igłą, to zbladł. Chyba już go nie namówię na asystę przy szczepieniu. A wiesz co wynalazłam ostatnio na szmatach? Subaru Imprezę Miała byc dla Zosi, a zgadnije kto się nim teraz bawi?
Marina, ciężko z dziadkami, szkoda że nie rozumieją, musi byc to cholernie frustrujące, a dziecku też nie wytłumaczysz, że ma do nich nie iść.
Dobranoc!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 22:53   #2596
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Wy tu o dietach a ja hoduję oponkę

Ty nas tu nie kuś d0 hodowli
Ja właśnie godzinę się maltretowałam żeby te dzisiejsze pączki zrzucić.
Stary 2013-02-06, 22:59   #2597
marzena_S
Zadomowienie

Bry wieczór

Marina
, biedni jesteście z tymi choróbskami. A nie da się jakoś babci sposobem podejść? Może powiedz jej, że przykro się patrzy jak jest taka chora i też mogłaby się wybrać do lekarza, żeby jej pomógł. Do tego zimą pochówek droższy,w zmarzniętej ziemi trzeba kopać. (wiem, wiem- wredna jestem ) Nie lubię jak chory nie widzi problemu w kontaktach z małym dzieckiem...

Brumku, a tłumaczą z czego wynikają te podwyżki?

Oliweczko, fajowe to łóżeczko.

Kajool, zdrówka dla Was. A Ty nie chcesz sikać na owies lub pszenicę?

Natko,gratuluję zdanej sesji. Gdzie się wybieracie?
I Nam tu oczu nie mydl oponką- nikt Ci nie uwierzy.

Iustyna, to w rękę oberwałaś, czy w nos? Tak poważnie to pewnie wina przemęczenia.

Hania usnęła bez smoka i nie trwało to dłużej niż normalnie- czyli jakieś 40 minut. Nie było wielkiej rozpaczy, jak prosiła o smoka to dawałam jej ten uchwyt po smoku a ona miliard razy pytała rozżalona "co to?" i oddawała z powrotem. Może nie będzie najgorzej...

Adrij, widzę Cię! Wyłaź z krzaków.
Stary 2013-02-06, 23:01   #2598
Kajool
Zadomowienie

marzenko jak posiejesz, to nasikam
Stary 2013-02-06, 23:03   #2599
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Marzena, cóż ja poradze, że Haneczka w moich oczach taka ładna także i po tacie
Trzymam za odsmoczkowanie, zdawaj relację, będę poczytywać
Justyna, jak przeczytałam Tż akcję z igłą, to zbladł. Chyba już go nie namówię na asystę przy szczepieniu. A wiesz co wynalazłam ostatnio na szmatach? Subaru Imprezę Miała byc dla Zosi, a zgadnije kto się nim teraz bawi?
Marina, ciężko z dziadkami, szkoda że nie rozumieją, musi byc to cholernie frustrujące, a dziecku też nie wytłumaczysz, że ma do nich nie iść.
Dobranoc!
powiedz tz, że nie było tak źle ;-)

no i najważniejsze Myha wielkie gratulacje zdrowego malucha i drugiej córki (ps. wiedziałam!). tylko Zuza jej nie nazwaj, zuzy to diabły

Eve Tobie też przepowiadam dziewczynkę strasznie przechodzisz tę ciążę
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2013-02-06, 23:10   #2600
Lili 83
Zakorzenienie

Marina super, że wróciłaś
Teraz jak M zaczął pracować to może jest jakaś szansa, że grosza odłożycie i się stamtąd wyniesiecie?

Wodaqua Ty nam ostatnio obiecywałaś, że niedługo bedzie Cię na W więcej i co? Dziś piszesz, że ostatni dzień urlopu? nununun
Myśmy tu ciążę podejrzewały

Marzena zdjęcia cudne. Masz rękę to uwieczniania
Tż niczego sobie no dobra, Ty i Haniołek też

Myha super, że druga córa rozwija się ładnie.
niedawno się zastanawiałam, że nie wiem jakbym sobie poradziła przy córce Dziwne to

Zdrówka dla chorowitków, my na szczęście tfu tfu

Byłam dzisiaj u fryzjera, włosy ścięłam i zafarbowałam.
U kosmetyczki też byłam wydepilować twarz.
Na wizytę u ortodonty też się zdecydowałam.
Tak się dobrze dziś czułam, ze przed chwilą zjadłam drożdżówkę.

Dziś też zaliczyłam dwa pączki. Powiem Wam, że po jednym czułam niedosyt ale drugi mi już nie smakował. Zjadłam na siłę....

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Chcę zamówić Radkowi piłeczki do basenu/kojca. Straszny szał ma ostatnio, myślałam, ze mu zaraz przejdzie ale nie.
Tylko nie wiem które?
Zamawiała któraś na all? Macie jakiegoś ''znajomego'' sprzedawcę?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 23:45   #2601
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Gejów mamolki

Mam nadzieje że sie za gejów nie gniewajcie
To takie pro partnerskie miało być

Pisze z iPada więc może jakieś rebusy znajdziecie :P
Myha niesamowite wieści, fajnie ze malutka jest zdrowa

Marina- no to widzę ze Ci nieźle te babcie wchodzą za skórę skoro głowy chcesz odgryzać. Ale wiem ze będziesz twarda i nie dasz wredotom
Dobrze. Że tz do pracy wrócił

Brumciu no to możemy sobie ręce podać. U nas to samo z czynszem
Mam wrażenie jak bym spłacała 2 kredyty

Lili fotkę zrób i się pochwal

Marzenko mam nadzieje ze trend snu Hani sie utrzyma
No i trzymam kciuk za odsmoczkowanie
My jeszcze nie zaczęliśmy walki

Chciałbym podpisać ale padam...
Słodkich snów
Stary 2013-02-07, 00:54   #2602
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku i piszesz do gazety? jakiejś konkretnej jednej?
pracowałam kiedyś w Wyborczej fajnie ten czas wspominam, ale do dziennikarstwa tam to mi daleko było
za to fajni ludzie tam pracowali, jak sobie wspominam tamte czasy to banana mam na twarzy. studiowałam wtedy jeszcze zaocznie i w ogóle mniej trosk, mieszkałam z rodzicami, o ślubie jeszcze nie myślałam - ale mnie wspominki wzięły

duży macie blok?
mieszkańcy jacyś konkretni czy szkoda gadać?
może wspólnota mieszkaniowa wchodziłaby w grę?
ale to podejrzewam ciężko bo ludzie pewnie nie chcieliby wtedy płacić za remonty klatek czy malowanie np.....
Iwa, pracuję w PAPie.

A blok duży. Może nie taki typowy moloch, jak na osiedlach z lat 70-tych, ale spory. 4 piętra, 8 klatek, po 2 mieszkania na piętrze. Na pewno na tyle duży, że nie zna się sąsiadów dalszych niż tych drzwi w drzwi Więc i o dogadaniu się nie ma mowy... Tu nikt nic o nikim nie wie.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumku, a tłumaczą z czego wynikają te podwyżki?

Hania usnęła bez smoka i nie trwało to dłużej niż normalnie- czyli jakieś 40 minut. Nie było wielkiej rozpaczy, jak prosiła o smoka to dawałam jej ten uchwyt po smoku a ona miliard razy pytała rozżalona "co to?" i oddawała z powrotem. Może nie będzie najgorzej...
- No właśnie tym razem nie tłumaczą. Zawsze pisali: albo ceny energii w górę, albo droższa firma ochroniarska, albo nowy monitoring itp itd. Może jeszcze przyślą jakieś uzasadnienie.
- Brawo Już drugie dzisiaj Hania ostatnimi czasy naprawdę łaskawa dla Was się zrobiła

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u fryzjera, włosy ścięłam i zafarbowałam.
U kosmetyczki też byłam wydepilować twarz.
Na wizytę u ortodonty też się zdecydowałam.
Tak się dobrze dziś czułam, ze przed chwilą zjadłam drożdżówkę.
Lili, szalejesz! Taki dzień urody to super sprawa (chyba... bo już nie pamiętam ).

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Gejów mamolki

Brumciu no to możemy sobie ręce podać. U nas to samo z czynszem
Mam wrażenie jak bym spłacała 2 kredyty
Gejów kochana, gejów
To łączę się w bólu Mąż dziś mówił, że płacimy tyle, co za wynajem się płaci. Z tym, że to jest nasze własne... Coraz bardziej nie lubię tej spółdzielni. Tak bardzo marzę o czymś nowym, domu czy mieszkaniu, ale przerasta mnie to jakoś. Logistycznie
Stary 2013-02-07, 07:40   #2603
zielona1911
Zakorzenienie

Witamy i prosimy o głosiki
link w podpisie
mamusia wrześniowa

Edytowane przez zielona1911
Czas edycji: 2013-02-07 o 08:26
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 08:16   #2604
pieleszka
Wtajemniczenie

hejho
Iwa, pytałaś, więc odpowiadam- jestem leśnikiem, pracuję jako taksator, a obecnie zajmuję się sporządzeniem Programu Ochrony Przyrody dla Nadleśnictwa X stąd moje nieznaczne "znudzenie" przyrodą

Brumku mi też czynsz znowu podnieśli...u nas domofon wymienili, ale żeby aż tyle wyszła ta "przyjemność" to wątpię.

Eweeve biedna jesteś z tymi wymiotami
też coś czuję, że dziewczynka będzie druga

Marzenko za sukcesy w odsmoczkowaniu!

Oliweczko śliczne łóżeczko

a ja właśnie pochłonęłam trzy pączki i chyba na chwilę przystopuję. pozostałe poczekają do następnej przerwy na kawkę biorę się za tabelki

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 08:28   #2605
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Oliweczko, to lozko, ktore wstawialas fajne, nie za waskie. Dziewczyny maja krotsze i wezsze i bywalo, ze spalam z ktoras i bylo ok.

Co do Antka najchetniej przenioslabym go juz (Zuza juz w jego wieku 2 miesiace spala sama w duzym lozku), ale to wiaze sie z zakupem lozka pietrowego, a do tego nam na razie nie po drodze, bo pasowaloby najpierw odswiezyc im pokoj.

A co do lozka pietrowego... o ile sie nie myle ten sprzedawca ma tez takie w swojej ofercie i wydaje mi sie, ze one rozkladaja sie na 2 osobne lozka. Jesli masz miejsce, zeby jedno gdzies schowac, to ja bym rozwazyla taka opcje. Bo pomysl: za niedlugo bedziesz chciala Mateuszka przeniesc do doroslego lozka i wtedy bedziesz miala jak znalazl, w dodatku takie samo (co wg mnie jest wazne jesli dzieci dziela pokoj), a jak oboje urosna na tyle, ze beda mogli spac na pietrowym lozku, to je zlozysz "do kupy".
To Twoje bardzo fajne

Wiesz co, zdecydowaliśmy się na dwa pojedyncze ze względu na to, że będą jednak mieli oddzielne pokoje. Najpierw razem gdzieś do 7 r.z., a potem osobno. Najpierw kupimy jedno, a za jakieś 2 lata drugie( myślę, że producent nadal będzie je miał)dla Mateuszka.
Cytat:

No i nawet przy badaniu przed szczepieniem nie płakała, co jest cudem. Ostatnio nawarczała na lekarza

Na koniec już w samochodzie nie dość, że leciała mi krew z ręki, to jeszcze poszła z nosa... taki dzień miałam
Ale miałaś przygodę
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A nam, żeby nie było tak wesoło, przysłali dziś info o podwyżce czynszu. Normalnie masakra Z roku na rok coraz mniej centralnego zużywamy, a czynsze z roku na rok coraz wyższe. Od kiedy zmieniła się zarząd spółdzielni, 2-3 lata temu, rąbią nas jak mogą, na każdym kroku. A od nich nie da się nieczego uzyskać. Można dzwonić, zgłaszać, itp - NIC.
no niestety co rok podwyżki- u nas też...

Hej.

Noc byle jaka jak zwykle...jeszcze w nocy Jula spadła z naszego łóżka( nie mam pojęcia jak?) i obudziła przy tym Mateuszka( nie mógł usnąć potem), więc rano nie wiedziałam jak się nazywam

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
OLIWKO ja tez jestem zainteresowana tym łóżeczkiem Jak juz kupisz podziel sie opinia. Chociaz nie wiem czy my sie nie wybierzemy do tego sprzedawcy
:
Oczywiście napiszę jak łóżko- w przyszłym tygodniu powinno być już testowane( narazie nie zamawiam, bo P. i tak nie miałby czasu złożyć)

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 09:08   #2606
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Marzenko brawa dla Hania za bezsmokowe zaśnięcie! zuch dziewczyna u nas najgorszy był pierwszy tydzień a później już z górki

Lili, ale fajny dzień piękności miałaś
piłeczki mamy, ale sprzedawcy teraz to już nie znajdę bo to moi rodzice zamawiali spory czas temu bo jeszcze dla Hani.

Pieleszko no to teraz rozumiem

Oliweczko mam nadzieję, że zmiana łóżka wyjdzie Wam na dobre
buziaki dla Julci i współczuję ciężkiej nocy

u nas noc ok.
jedynie ok. 23 coś się Ala kręciła a później spała do 6,40 - tylko, że to strasznie wcześnie dla niej i nie w sosie strasznie, ale chyba coś po brzuszku jej chodziło bo jak za przeproszeniem bąka puściła to myślałam, że pieluchę rozerwie

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-02-07, 09:11   #2607
Marina1
Zakorzenienie

Hej kochane!

marzenko ... czarny humor to Twoje drugie imię . Babcia byłam w końcu wczoraj wieczorem u lekarza. Ale i tak swoje robi co uważa.

Lili ależ Ci zazdroszczę dnia urody. Nie ma mowy już o przeprowadzce. Nie ma gdzie. Kolejny wynajem odpada - znowu wszyyystko pójdzie na nie nasze mieszkanie . Tak to przynajmniej jak M. zacznie zarabiać ( ktoś pytał o pracę - u nowego gościa dalej remontowa wykończeniówka ) to może troszkę staniemy na nogi.

Brumku nie da się do mnie. Nie da i tyle. Choć tylko mama i mały brat i ojciec w ogromniastym 3-piętrowym domu. Dobre, nie ?
Brumku to nie moja sprawa, ale ile taki czynsz kosztuje w Wawie? sporo chyba, nie? szwagierka moja zjeżdza w przyszłym roku z zagranicy i mówi o mieszkaniu w Wawce, ale nie chce płacić więcej niż 500 zł za 3 pokoje. Nieosiągalne chyba, nie?

Ależ Igora dusiło w nocy. Nie mogłam spać, martwiłam się tylko.
I tak nasypało...ehhhh
Stary 2013-02-07, 09:24   #2608
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Marina co prawda ja Kraków, nie stolica więc pewnie ciut taniej, ale za 3 pokojowe mieszkanie w bloku z wielkiej płyty (budowa lata 80-te) za 4 osobową rodzinę płacimy prawie 500zł (480 z groszami)
bez miejsca parkingowego, dzielnica na obrzeżach, ale dojazd wszędzie praktycznie b.dobry, osiedle rozwinięte bardzo - a pamiętam jak się wprowadzałam tutaj z rodzicami....błoto po kolana, 1 sklep, 1 autobus i wszyscy mówili, że tutaj to nawet wrony nie dolatują

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-02-07, 09:33   #2609
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Marina co prawda ja Kraków, nie stolica więc pewnie ciut taniej, ale za 3 pokojowe mieszkanie w bloku z wielkiej płyty (budowa lata 80-te) za 4 osobową rodzinę płacimy prawie 500zł (480 z groszami)
bez miejsca parkingowego, dzielnica na obrzeżach, ale dojazd wszędzie praktycznie b.dobry, osiedle rozwinięte bardzo - a pamiętam jak się wprowadzałam tutaj z rodzicami....błoto po kolana, 1 sklep, 1 autobus i wszyscy mówili, że tutaj to nawet wrony nie dolatują
O, w sumie o Krakowie też przebąkiwała. Marzy jej się wielkie miasto ( gł. Warszawa, Kraków, Wrocław ).Wcale jej się nie dziwię, bo jakbym miała sposobność to też wolałabym blok. Właśnie byłam ciekawa jak to wygląda w większych miastach.
My za 3 pokoje płaciliśmy też prawie tyle co Ty 500 zł bez groszy. ( tylko szło też odstępne - wiadomo ).
Stary 2013-02-07, 09:41   #2610
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Eve Tobie też przepowiadam dziewczynkę strasznie przechodzisz tę ciążę
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

Eweeve biedna jesteś z tymi wymiotami
też coś czuję, że dziewczynka będzie druga
ja tez przepowiadam sobie dziewczynke, z Marysia tez zle znosilam, ale ta jest tysiac razy gorsza. Teraz juz luzik.

wlasnie wcisnelam paczka i 3 kromki chleba wstawilam pranie ide odkurzyc i umyc glowe, bo pozniej ma wpasc kolezanka.

brumku zawsze sie zastanawialam, skad sie biora takie koszta za czynsz mieszkania w blokudo tej pory nie moge to pojac. U nas np podwyzszyli o 7 zl na kwartal za wywoz smieci - no to rozumiem, ale u ciebie z czego taka roznica wynika?

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości