|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
olejek nagietkowy będzie świetny dla malucha no i brawa dla męża ![]() Cytat:
po pracy jestem w domu po 20tej, trochę posiedzę, coś obejrzę, nadrobię i między 22-23 padam na pyszczek i zasypiam w 2 minutki.ja zagraniczna niestety... w polsce to podpytaj Ashyshkę, z resztą pewnie już doczytałaś ![]() Cytat:
ja sama mleko krowie lubię, ale mleko mleku nierówne, i jestem dość wybredna mojemu małemu jednak dłuuuugo nie będę dawać, bo zagrożenie alergii ogromne. ciekawe, czy modyfikowane będzie mógł... na "prochy" dla mojego małego brata rodzice wydawali majątek. a moja bratanica to ani mleka, ani jajek, ani mąki... i weź tu gotuj dla takiej ![]() jaki on jest uroczy!!!
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nuna co do Twojego problemu ze spaniem - ja proponuję wietrzenie pościeli i sypialni. Nie wiem gdzie spędzasz dzień - czy na kanapie w salonie czy w łóżku w sypialni ale jeśli to drugie to naprawdę porządnie przewietrz pomieszczenie i powinno być lepiej |
|
|
|
|
#4593 | |||||
|
Zakorzenienie
|
no to nadrabiam, zacznę chronologicznie od moich zaległości z wczoraj:
Cytat:
a te oleje gdzie zamawiałaś ![]() Cytat:
za ustalonego wspólnie Jasia- bardzo ładne imię ![]() Cytat:
![]() ojj noo.. to było pod wpływem emocji jest śliczny, szkoda tylko że będzie dobry w czerwcu i do grudnia raczej Wiktoś z niego wyrośnie ![]() Cytat:
no ale jesteś pod dobrą opięką, odpoczywaj jak najwięcej, leki na pewno pomogą ![]() Cytat:
za wizytę i dla Niespodzianki ![]() nasz miał wczoraj 750g, też chyba mamy podobne terminy
|
|||||
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
color marchewka ma rację. Najlepiej w jakiejś gazecie szukać typu anonse itd.
justyna przepis na oponki: 0,5 kg sera białego 0,5 kg mąki 3 jajka pół szkl. Cukru pół margaryny 1 łyżeczka sody cukier waniliowy Zagnieść ciasto, wałkować na grubość 1 cm. Wykrawać szklanką, a w środku kieliszkiem. Smażyć na głębokim tłuszczu ada tyle ludzi przy porodzie? przecież Ty musisz wyrazić na to zgodę!!! vil przecież to badanie w III trymestrze Twój gin zrobi |
|
|
|
#4595 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
troche bałabym się o konsekwencje takiego "męczenia" dzidziulka..i mnie.... Jak byłam rodzic Wiktorka..to przeszłam taki nieprzyjemny incydent ..własnie z uczącym się lekarzem ...ten który mnie przyjął do szpitala..robił mi usg przed porodem dwa dni(były skurcze nie rozwierała się szyjka) z nim był jakiś stary ch...który postanowił (jak sie później dowiedziałam) przekwalifikować swoją specjalność..( był laryngologiem.chirurgiem) i właśnie ten lekarz zostawił mnie z tym ch... sam na sam zeby mógł sobie poćwiczyć pomiary główki i takie tam...męczył mnie godzinę..brzuch mnie już parzył dosłownie ..bolał od naciskania i nieumiejętnego jeżdżenia głowicą..koszmar potęgował tym bardziej że było już po 23ej ..ciemno na korytarzach a Ja samiutka z długowłosym siwym ponurakiem.. ![]() byłam już tak zła że poprosiłam o zakończenie tego badania bo już mnie to bolało....z łaską i oburzeniem puścił mnie... a Ja jak w horrorze szukałam w pustych i przyciemnionych korytarzach szpitala swojego łóżka ..sali przedporodowej ![]() mam traumę po prostu ![]() w ogóle na izbie przyjęc kiedy jeszcze nie wiedziałm że to jest uczący sie lekarz... już mnie zdziwił fakt że jak weszłam do gabinetu to zbadał mnie najpierw normalny lekarz(młody) a potem zapytał tego małego starego czy chcesz?!.. a on no pewnie.... wetkną mi palec w c.... (pomijając fakt że z bólem i o mało nie tu gdzie trzeba) a patrzył na mój nos i zagadywał że mam ciekawą przegrodę nosową ..bo krzywą..i pytał czy mi to nie przeszkadza w oddychaniu...no jak żyje nikt mi tego nie wytkną że mam nos krzywy wrrrryyyy................ .. |
||
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
tak, do darmowej na NFZ
![]() będę chodziła z Mężem, o ile będzie mu pasowało. Ale myślę, że uda nam się to jakoś pogodzić ![]() Dodatkowym atutem jest to, że Kurs prowadzą położne ze szpitala w którym prawdopodobnie będę rodziła ![]() lecę ponadrabiać |
|
|
|
#4597 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi mi o krowie a nei z kartonu. Cytat:
Cytat:
chociaż może gdybym nie wietrzyła to bym w ogóle nie spała ada po tym co teraz przeczytałam to też bym się nie zgodziła jakoś nie pomyślałam że to np studenci mogą robić badanie, myślałam że tylko popatrzą
|
|||
|
|
|
#4598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no to ja bym się zgodziła ale tylko pod warunkiem, że usg trwałoby max 30 minut i wykonywałby je tylko ten jeden lekarz + ew. jeden, dwóch studentów pod czujnym okiem doświadczonego lekarza!! Ja czuję dyskomfort już po kilku minutach USG (strasznie ciepło mi w brzuch) a co dopiero przez godzinę i tak nieumiejętnie Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
babka urodziła i z dzieckiem szła w pole
|
|||
|
|
|
#4599 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak już masz partę i rodzisz to nie wiesz ile osób wchodzi .. i to naprawdę nie chodzi tylko o studentów....bo i salowe i kuchary ..pielęgniarki..jedna drugą woła .."chodźcie..szybko zaczęło sie..idziesz sie pogapic?!" i tak na cały korytarz sie drze....leżałam w sali przedporodowej na przeciw porodówek i widziałam co sie dzieje .. i dwie moje sąsiadki łóżkowe tez..oczywiście komentowałyśmy to ..ale czy to coś da...nie ....bo to szpitalna mafia jest![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.planujemydziecko.pl/index...rod-naturalny2
tylko 3min filmik a się zryczałam... ![]() jakie to musi być szczęście,po tylu miesiącach i krwawej końcówce w końcu zobaczyć swoje dziecko... |
|
|
|
#4601 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Już nie czytam. Teraz już wiem dlaczego wylądowałam w szpitalu z krwawieniem i wiem dlaczego w I ciąży poroniłam jednego z bliźniaków.. Wszystko stało się jasne. Na szczęście mały jest bardzo silny i przetrwał do dziś. ![]() ![]() Cytat:
Jeszcze nie wiem ;-P Jakoś dziwnie mi się nie spieszy Ale do 30tyg. chyba mam to zrobić? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak na połówkowym wszystko jest ok to już później nie może być inaczej ![]() Cytat:
Generalnie to większość z nas jadła mleko krowie/kozie i potem było takie (do dziś je widzę w sklepie) w niebieskim opakowaniu. ![]() Ja uważam, że te brednie o krowim mleku są nakręcane przez producentów mleka modyfikowanego. Tak samo jak z kremami przeciwzmarszczkowymi lub nawilżającymi dziurą ozonową itp. "newsami".Na mnie nie robi to wrażenia. No chyba, że dziecko jest alergikiem - to rozumiem, ale w przeciwnym wypadku?
|
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć nie wiem czy tego się nie zawira w planie porodu... muszę się dowiedzieć.I liczę, że to wszystko będzie się zmieniało na lepsze... chyba powoli już się zmienia.... ale zbyt wolno!!
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-02-07 o 13:45 |
|
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() popieram w 100% ! ![]() jak dobrze,że nie jestem jedyna
|
|
|
|
|
#4604 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
uda się na pewno ![]() Cytat:
![]() ostatnio gin mówił, że chuderlaczek ale teraz widzę że chyba ładnie nadgonił Cytat:
![]() Cytat:
muszę zgłębić ten temat ![]() Cytat:
wracaj do nas szybko. Udanej imprezki urodzinowej ![]() ![]() Cytat:
![]() to nasz cięższy, widzę że troszkę nadgonił.. bo ostatnio lekarz stwierdził, że z niego chuderlaczek.. Mam jednak nadzieję, że później znowu przystopuje i nie będzie zbyt duży podczas porodu ![]() Mój Tż jak się rodził to miał prawie 5kg ![]() Zaczyna rosnąć ![]() a jakie łądne okrąglusie cycusie ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4605 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a trzecie to już nie ma sensu według mnie, jeśli twoja gin i tak "wymiaruje" co innego, jak by twoja gin nie robiła usg - wtedy dobrze jeszcze przed porodem ocenić co i jak, żeby się przygotować odpowiednio do porodu.Cytat:
![]() urodziło się dziecko białym rodzicom. było czarne no to matka do położnej: proszę coś wymyślić! to położna do faceta:- widzi pan, pana żona pokarmu nie miała i mały dostał cyca murzynki, bo akurat tylko ona była wolna, no i tak się nam jakoś czarny zrobił... chłop uwierzył i w domu dumnie prezentuje zdjęcie potomka swojej mamie - a dlaczego czarny? - no bo pokarmu nie było i murzynka nakarmiła małego, teraz taki efekt, że jest też czarny - no tak... jak ty byłeś mały, to też pokarmu nie miałam i daliśmy ci krowie mleko. i teraz taki efekt, żeś cielę! Cytat:
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Już wyjaśniam
![]() Sprzedawca z allegro, u którego zamawiamy robale i świerszcze zawsze oznacza swoje przesyłki taśmą z nazwą i jest tak namalowany jakiś robal. Przesyłki są większe, mniejsze - wiadomo zależy od zamówienia. I jak pierwszy raz przyszła do nas przesyłka to listonoszka (cały czas chodzi ta sama), akurat w kwadratowym pudełku gdzie zmieściłby się pająk, to zapytała co tam jest i czy przypadkiem nie pająk ![]() No i od czasu do czasu podpyta (pewnie jak im nic na poczcie nie gra) co tam jest. Dziś też pytała, bo pudełko małe i nic się nie było słychać , a świerszcze przez zimno po prostu... śpią (? tak będzie najszybciej wyjaśnić) i pudło musi postać w temp pokojowej przez 30-40min zanim wszystko z nimi będzie ok.Cytat:
![]() Mi gin mówił, że mam iść po 24 tc, ale przed 28 tc ![]() No chyba, że tak ![]() Ale jakby mój mąż nie chciał iść ze mną na usg to pewnie bym pojechała sobie autobusem albo poprosiła mamę/brata/teścia itd, żeby mnie zawiózł
|
|
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do każdego porodu tak latają? Aż ciężko w to uwierzyć. Ja też miałam wizyty studentów podczas porodu. Ale zanim studentka mnie zbadała to spytała czy może. Podczas partych było chyba z 3 studentów ale mnie już było wszystko jedno. Niewiel;e z tego pamiętam, bo trwało krótko a ja już byłam podłączona do butli z tlenem. Nawet jak moja teściowa stanęła nagle obok łóżka to jej nie widziałam...
|
|
|
#4608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak te badanie ma Cię/Was uspokoić i masz/macie $$$ to zapisz się ![]() Cytat:
Gratuluję SR ![]() ![]() Sporo godzin i spotkań
|
||
|
|
|
#4609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć i tak twierdzi, że będzie małą rozpieszczać bo wreszcie będzie miec do kupowania dziewczęce ciuszki ( bo ma 2 bratanków tylko ). Cytat:
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4611 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki pokażę wam co wylicytowałam, powiedzcie czy sie opłacało (u jednego sprzedawcy)
http://allegro.pl/rajstopy-gatta-20d...985527223.html http://allegro.pl/show_item.php?item=2985527051 http://allegro.pl/show_item.php?item=2985526970 http://allegro.pl/komplet-kaftanik-s...985532306.html Cytat:
w sumie trzeba odłożyć kase na prywatną położną, będzie przy mnie ze 2 dni to sie chyba lepiej opłaci ![]() Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2013-02-07 o 13:57 |
|
|
|
|
#4612 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kosmetyki zostawiam na sam koniec, bo to się zawsze w jakimś rossmanie kupi przy okazji. Musze jeszcze tylko podkłady poporodowe kupić, majtki te siatkowe no i te rzeczy co na gwarancji odkładam na kwiecień, żeby niepotrzebnie gwarancja nie leciała, czyli laktator i nianię elektroniczną. Aha i termometr. Nooo i pościel i prześcieradło i finito Zastanawiam się kiedy składać łóżeczko, myślałam, żeby tak z 6 tygodni przed terminem... pewnie złożymy, bo już nie moge się doczekać to by było za 6-7 tygodni![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam robić obiadek
nie wiedziałam że już ta godz;/ |
|
|
|
#4614 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
też myslałam że jest już lepiej ale się pomyliłam... 16 lat temu z e starszym przeszłam to samo jeśli chodzi o mleczko krowie...to Ja absolutnie nie neguje żadnego zdania na temat jego picia czy nie....mam swoje poglądy już od dawna i nie promuje mleka mm ...choc mogę tylko wyrazic swoje zadowolenie że wymyślono produkt zbliżony do kobiecego pokarmu...bo ten właśnie jest dla naszego ludzkiego potomstwa... tak jak kotki karmią kociaki..suki szczeniaki... świnki prosiaczki.. tak my ludzie powinniśmy swoje dzieciaczki ![]() ale rozumiem też inne poglądy i nigdy nie potępiam ich... bo każdy ma prawo robic tak jak uważa ..i jak najlepiej dla własnego dziecka tak krowie mleko od lat praktykowano.... ale też mniej naciskano na karmienie piersią... tego nie rozumiem... przecież krowie mleko ma o wiele więcej tłuszczu ..jest cięższe dla samego trawienia......itp. kobiety nie miały czasu ? czy co..wygodniej było włożyc butle w buźkę i iśc w pole np... a tak było za czasów mojej babci..... sama mówiła że karmienie piersią to góra miesiąc... potem mleko krowie bo wygodniej ..bo dziecko szybciej przybierało na wadze ..bo było najedzone...to wydaje mi się troche prymitywne myślenie.... ![]() ale nie chce podnosic ciśnienia..nie o to przecież chodzi |
||
|
|
|
#4616 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak mam co chwila pobudki, więc takie przygotowanie "przeddzieciowe" ![]() Cytat:
![]() Jenny piekny Stefanek ![]() Cytat:
zrobi tylko tyle co zawsze - pomierzy, oszacuje wagę, sprawdzi pępowinę i wody płodowe. ale chyba nie ma sensu faktycznie umawiać się dodatkowo, zwłaszcza że to i tak będzie 2D więc nawet Maleństwa w 3D nie pooglądamy a nie będę płacić więcej za 3D. myślałam, że na tym badaniu sprawdzają jeszcze raz serduszko, nerki itp, ale wychodzi że nie - no i mam nadzieję że od połówkowego się nic nie popsuło ![]() Dobra, odwołuje kupię za to kocyki i termometr. Jenny, skreśl mi proszę to badanie z 16.02 z kalendarza, a nie podawałam chyba że 20.02 mam zwykłą kontrolę
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-02-07 o 14:07 |
|||
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4618 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A tak to wstaję ok 9-10 i idę spać po 1 (jak mąż pojedzie do pracy). ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
axella- właśnie przed chwilką dostałam próbki z tego linka co kiedyś podałaś: Feminum activ. Thanx
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko przyszły.przetestowaliśmy wczoraj i powikem szczerze-na bank kupimy całą tubkę! rewelacja jak dla mnie ![]() no i plus, że "uelastycznia"
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

. Wczoraj w końcu nie złożyłam olejowego zamówienia, bo zachęciłam jeszcze 2 przyjaciółki do wspólnych zakupów i dopiero dziś dostałam ich listy życzeń, i dobrze się stało, bo przez Ciebie chcę więcej

po pracy jestem w domu po 20tej, trochę posiedzę, coś obejrzę, nadrobię
i między 22-23 padam na pyszczek i zasypiam w 2 minutki.
a gdzie kupiłaś te wszytskie składniki?

dobrze chociaż, że małż nie marudzi z tego powodu 
no ale jesteś pod dobrą opięką, odpoczywaj jak najwięcej, leki na pewno pomogą 

nie no to ja bym się zgodziła ale tylko pod warunkiem, że usg trwałoby max 30 minut i wykonywałby je tylko ten jeden lekarz + ew. jeden, dwóch studentów pod czujnym okiem doświadczonego lekarza!! Ja czuję dyskomfort już po kilku minutach USG (strasznie ciepło mi w brzuch) a co dopiero przez godzinę i tak nieumiejętnie 

Ślub 27. X. 2012