|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39126256]Debra... rozpieścisz - w ogóle nie uznaję tego słowa w kontekście malucha
![]() ![]() Natomiast jestem przeciwna noszeniu niejako wbrew temu, czego dziecko się domaga. Czyli - inna sytuacja, gdy dziecko CHCE ciągle mamę czy tatę czuć, to jest mu potrzebne, a inna - gdy spokojnie sobie leży, obserwuje, a rodzic i tak nosi. Znam taką sytuację, dziecko poznawało świat tylko będąc w łóżeczku albo na rękach, w efekcie... to hamowało jego rozwój, bo dziecko mając 9mcy nie siadało samo, nie raczkowało - bo kiedy i jak miało się nauczyć? No, ale to inna sytuacja.[/QUOTE] Zapytałam, bo np tata mój mi wyskoczył ostatnio z podobnym tekstem, to jest dusza człowiek generalnie, ale to mi tylko pokazało powszechność takich opinii. Właśnie na zasadzie "hodujesz sobie problem bo przyzwyczajasz", czyli docelowo "przyzwyczaiłaś to się męcz". Ja akurat mojej nie noszę specjalnie, ale dużo ją mam na rękach, kolanach, dużo leży mi na klacie. Ale wtedy gdy jej ewidentnie źle jakoś, nie może zasnąć, widzę niepokój, a najedzona/pielucha czysta itp itd. Na mnie wycisza się w sekundę, to widać jej to potrzebne?? Tak samo zresztą większość dziewczyn z wątku ma - dziecko płacze np to wyjmujecie z łożeczka i tulicie, normalna reakcja...a można też powiedzieć "biegniesz na każde kwęknięcie i tulisz" - przyzwyczajasz i będzie płakać manipulując, żeby wziąć na ręce". Ale ja sobie nie wyobrażam zostawić rozpaczliwie płaczącego malucha który nie umie sobie poradzić z obcym jeszcze światem..samego w łożeczku. Nie zawsze jestem w stanie podejść natychmiast, ale staram się by nie weszła w histerię i płacz z zachłyśnięciem się... A wy dziewczyny co myślicie, jakieś doświadczenia?? Bo w moim otoczeniu to chyba większość myśli, że Mały dzieć to taki Mały Manipulant. |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do noszenia- od kilku dni mały jest jakis rozdrazniony, niespokojny jak jest zostawiony tak sam sobie... wtedy biore go na rece, albo kłade na sobie, albo nosze "na żabkę", uspokaja sie i wtedy go odkladam, staram sie nie nosic niepotrzebnie. Jak Bartunio "mówi" sam do siebie ale nie placze to nie biore, cos tam do niego powiem, poglaskam, zaznacze swoją obecnosc, ale mu nie przeszkadzam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Raczkowanie
|
Dziękujemy za kciuki
![]() Ja karmię tylko piersią, na początku było sporo bólu, a teraz idzie nam super - mleka jest sporo i mała ładnie pije co ok. 3 godz. Minął mi wilczy apetyt, który miałam w ciąży, w końcu jem normalnie. Uciekam - czuję już zmęczenie, choć tak naprawdę nie mam po czym. Miłej nocki Wam życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
Ja tez koooocham Kogel-mogel!! A glowna bohaterka wyglada jak moja tesciowa w mlodosci
![]() szaja, co to jest bieluch? Twarozek? |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny wiem ze juz pisalyscie o tym ale wtedy mnie to nie dotyczylo wiec nie zwrocilam uwagi i nie zapamietalam nazw... Co stosujecie na hemoroidy bo dzis zauwazylam ze mam buuuuu ;( i boli mnie jak cholera, polozna bedzie dopiero za tydzien a mi by juz cos pasowalo na to zaaplikowac ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- to samo mialam pytac ![]()
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
bijkora, i jak wrazenia?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Rozeznanie
|
Było super, tak bez brzuszka
![]() ![]()
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Bijkora, po jakim czasie od CC? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Pamięta mnie ktoś jeszcze? My już z Martusią od ponad tygodnia w domku, ale czasu brak na pisanie i nadrabianie zaległości. U nas wszystko OK ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluję nowym rozpakowanym mamusiom ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
Chyba nie ma mleka "nie wartościowego" - jeśli pokarm jest to musi być dobry.
Czasem go po prostu nie ma, i wtedy schody. Witam po przerwie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Rozeznanie
|
Ja też tam myslałam i mowiłam
![]() tylko ze ja nie miałam juz zadnego krwawienia ani plamienia wiec nie czułam dyskomfortu. ![]()
#1156 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To szybciutko ![]() ![]() Kurcze... w ostatnim tygodniu ciąży zrobiły mi się paskudne rozstępy na samym środku brzucha nad pępkiem... Od przodu nawet ich nie widać ale pod światło to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
Suzi-trzymajcie sie z malutką i niech szybko wraca do formy. Trzymam za was kciuki kochane
![]() Co do przytulania-bosze... Jeszcze miesiąc muszę czekać ![]() ![]() Jak się wygoję to słowo daje-mąż nie będzie miał życia ![]() Spadam laski póki mały śpi bo dał mi dziś wycisk. Dobranoc ![]()
#1158 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Własnie pomyslałam zeby kupic sobie maść na blizny,ale nie wiem czy to pomoze.
![]() |
#1159 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Inaczej rodzina tża. Oni by tylko nosili i lulali. I u nich właśnie jest coś takiego - dziecko ledwo oczy otworzy jak się obudzi, i już ktoś przy nim jest, żeby czasem nie zaczęło płakać. ![]() ![]() Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-02-08 o 22:22 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekaj do końca 6 tyg i idź do ginka najpierw ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- ja mam jeszczze po pierwszejciazy, teraz juz nowych nie było. nie robiłam nic - same zbledły , a pozbyć sie ich i tak nie da :/
![]() |
#1161 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie mi chodziło o to czy muszę mieć pozwolenie od lekarza czy mogę jednak na własną rękę próbować ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
a nazwy czopków już nie pamiętam ![]() A mi sie porobiły rozstępy na cyckach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
bijorka hormony nadal szaleją i nie chciały czekać 6 tygodni
![]() Dziewczyny co za noc! ![]() ![]() Czemu nie da się odpocząć na zapas? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Konto usunięte
|
A u nas fajna noc, jedzenie koło północy, potem o 3:30 i o 7, ale to już na leżąco dałam - lenistwo ukarane, bo oczywiście ulewnie jak szlag było
![]() ![]() A potem zabawy z Agatką dla odmiany, w Dorotkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Jasne, że tak. Ważne,że nie odrzuca całkiem Małej...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
Suzi
![]() ![]() Eff, mi po porodzie straszne hemoroidy wylazly.. uzywam masci i czopko procto glyvenol i juz prawie sie ich pozbylam ![]() Mi przez cala ciaze ani jeden rozstep nie wyskoczyl, a teraz zrobilo sie kilka na piersiach.. ale nie ma tragedii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Zadomowienie
|
Dzien doberek Mamusie i przyszle mamuski jesczze w 2 paku
![]() wsciekla jestem, takiego pieknego posta nasmarowalam z telefonu jak mala karmilam, ale mi sie odswiezylo i poszlo w diably, wiec jesczze raz tworze, korzystając z tego, ze mloda spi ![]() wczoraj bylismy u lekarza .. jestem bardzo spokojna juz, bo z mala wszystko oki, przytyla wazy 3600 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pani doktor bardzo wychwalila mala, ze taka grzeczna, ze nie placze i ach i och .,.. jasne ![]() ![]() ![]() Teraz mamy sie zglosic za 2 tyg na usg bioderek, mamy juz skierowanie do szpitala, ale nie chce mi sie wierzyc, ze sie uda z NFZ, bo bardzo krotki termin .. chociaz naszego kolegi ciocia pracuje w tym szpitalu, wiec moze jest szansa ... jak nie to pojdziemy prywatnie ![]() Nastepny duzy wydatek czeka nas w 6 tyg zycia szczepienia ... gadalismy z pania dr i zdecydowalismy sie na 6w1 - 190 zl + rota 310 + pneumo 250 zl .. takze prawie 800 zl pojdzie na kaczorka, ale dostala od prababci tysiaka na urodzenie, wiec idealnie sie przyda ![]() Na koniec wizyty pani dr wychwalila mojego TZ. ze zadko kiedy zdaza sie taki zaangazowany tatus, ze jest w szoku itp ( tz nie chcial oddac malej lekarce, pomagal w rozbieraniu, wyciaganiu itp ... pani mujsiala go przekonywac, ze nic jej nie zrobi i moze mu ja powierzyc , ale tz nawet na wage ja sam wkladal ) .. i ze to marzenie chyba kazdej zony miec takiego meza pomocnego ... kochane jaki dumny byl jak paw, pol dnia mi to powtarzal, ze mam byc z niego dumna i ze taki skarb mam w domu ![]() ![]() ![]() Co do zielonych kup, chyba odkrylam po czym mala je ma ... niestety nabial .. wczoraj zrobilam dzien bez niego i kupa ladna zolta .. dzis zrobie powotrke z rozrywki, a jutro napije sie minimalnie mleka i juz bede wiedziala ... zalamka dla mnie, bo kocham sery biale, mleko, budyn, jogurty ![]() A co do wieczoru, nasze dzieci chyba sie zgadaly ... mala w sumie w dzien jest oki ... wisi na cycku wiadomo, ale najda sie w ciagu 30 min i potem spi kolo 2 godz, moge cos tam zrobic ... ale od 18 sie zaczyna jazda, ktora sie konczy kolo 24 w lozku, jak juz ja biore do cycka i sama padam ... a ona razem ze mna ... jest przy cycku spokoj, usypia, czekam chwile, wstaje, mala lezy 3 min, budzi sie ryk ... dobra ide zmienie pampka, tule, ryk, cycek znow ... je je, usypia, czekam, wyswobadzam sie, 2 min budzi sie ryk ... i tak w kolo .. cycek, zmiana pampesa, troche raczki i ryk ryk ryk .... Teraz spi sobie framuga w moim lozku, specjalmnie nie sciele, zawinieta kolderka, cala szczesliwa i zadowolona ... mina kaczora jak zawsze ... Mloda ma 3 przezwiska: rysiek, kaczorek i skarabeusz ![]() ![]() ![]() ![]() dam kilka fotek, bo w sumie jakos malej nie pokazywalam za duzo. musze zrzucic z telefonu, bo przeciez non stopa jej robie ![]() ![]()
#1167 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Siadałam na chwile bo Daria spała i jak zaczęlam pisać to właśnie się obudziła ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39125945]Pasztet kupny jadłam, nie wiem czy można, spróbowałam, nic się nie działo. Pewnie jak ze wszystkim - jedno dziecko toleruje, inne nie.[/QUOTE] Ja jem pasztet i nic złego się nie dzieje. Ooo to szybko ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas noc jak u Szajki,pobudka o 12,3 i 7. Przed chwilą był ryk bo kupka nie chciała pójść ale sytuacja opanowana. W chwili obecnej mały śpi między tatusiem a mamusią w łóżku. Niestety muszę opuścić to jakże miłe grono bom głodna jak wilk ![]() Co do rozstepow- całą ciążę nie miałam ani jednego,dopiero w 9 miesiącu, przy samej końcówce wylazły w koło pępka. Ale nic z dziadami póki co nie robie.
#1169 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Wy wszystkie wykupujecie te dodatkowe szczepienia?
Kurcze, jakos nie interesowalam sie wczesniej tematem... |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
ja szczepię tylko na obowiązkowe
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.