|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
zawsze mam racje
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Cytat:
![]() Tak samo jak nie wierzę, że Obama to taka samodzielna jednostka i nikt nim nie steruje.
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Ej! Ja ostatnio smarowałam sobie kromkę nutellą... Okazało się, że nóż, który był czysty wcale nie był czysty i miałam kanapkę z nutellą z posmakiem kiełbasy
|
|
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie wkurzają ostatnio wątki na wizażu `pomóżcie wybrać łóżko`, `pomóżcie wybrać kurtkę` i to jeszcze w dziale plotkowym. Kiedyś to tylko studia pomagało się wybrać na plotkowym (
) a teraz...
|
|
|
|
#3846 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi się to nie podoba. Szczególnie, że są podfora Moda, Dom, Ślubne, Kulturalnie i wiele innych. A wychodzi, że Plotkowe to taki śmietnik, gdzie wszystko można wrzucić.
|
|
|
|
#3848 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Pamiętasz?
|
|
|
#3849 |
|
Konto usunięte
|
ojezuuuu tak kiedys ktoś miły chciał mi zrobić niespodziankę i na urodziny dał mi taki tort... automatycznie mi się zwraca bo jeden kawałek to jakbyś kostkę masła z kakaem liza, to jest jakiś koszmar dla mnie. Ja lubię delikatne śmietankowe musy czy coś ale torty maślane to jest koszmar
|
|
|
|
#3850 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Pewnego dnia założę wątek co zjeść na śniadanie, bo nie wytrzymam... ---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ---------- Cytat:
Gorzej jak chciałoby się gdzieś na mieście zjeść, normalnie aż się boję i wolę głodna chodzić Bo wątpię, żeby non stop wszyscy myli noże i patelnie, a fuj...---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ---------- paczek ma z 300 kcal, a masło orzechowe ok 650 w 100 gramach to jak porządnie dała tego masła a nie pół łyżeczki na wszystko (nie wiem, bo zdjęcia nie widziałam) plus posypane to było jeszcze czymś tam to trochę się uzbierało
|
|
#3851 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niech się z tym pogodzi i koniec. Albo nauczy gotować. Będzie chciał kurę z frytkami to ugotuje kurę z frytkami i już. |
|
|
|
|
#3852 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
O sosie pomidorowym to mi nawet nie mów chciała żebym sos zrobiła z pomidorów krojonych z puszki i upierała się, że tego nie trzeba gotować, wystarczy podgrzać i mają być kawałki pomidorów. Sos był wodnisty i jakiś bez smaku, mimo dodatku przypraw. Na następny dzień ulepszyłam go: gotowałam aż pomidory zmiękły, dodałam odrobinę czosnku i miałam pyszny, gęsty pomidorowy sos A upierała się, że od gotowania pomidory tracą smak i że pomidory z puszce są już ugotowane Niestety nie chciała spróbować, bo czosnek.Cytat:
Ja to się czasem boję coś nowego zaproponować na obiad.
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanki tata zmarł, a ona codziennie dodaje jego zdjęcia na fb z podpisem, że go kocha, że wiele ją nauczył, dopiero teraz to widzi i docenia . Nigdy czegoś takiego nie zrozumiem.
|
|
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Otóż to!
Tak poza tematem jedzeniowym... Twój nick kojarzy mi się ze świstakiem od Puchatka On się Gofer nazywał i tak co widzę to rzucam w myślach: "O! Świstak!" ![]() Asta no to pjona Ja już wyszłam z założenia, że jak nie chce to niech nie je. Mi w brzuchu burczeć nie będzie Jak zgłodnieje to wciągnie wszystko.
|
|
|
|
#3855 |
|
Rozeznanie
|
Co do fejsa, to wczoraj popołudniu jedna znajoma już wstawiała posty, że wieczorem imprezka u niej z jakąś tam dziewczyną, kilka godzin później informacja, że impreza się zaczęła, kilkadziesiąt minut później wstawiła zdjęcie z tej "imprezy", bo były we 2, a za jakiś czas, status, że świetna impreza, kto chce niech wbija. Nie wiem, ja jak chodziłam do jakiejś koleżanki to faktycznie po to, żeby pogadać, pośmiać się a nie raportować wszystkim znajomym co godzinę co robię.
|
#3856 |
|
Flawless
|
No, ale tak na dobrą sprawę to kalorie kaloriom nierówne. Uważam, że zdrowiej zjeść masło orzechowe (te stuprocentowe, czyste) niż pączka. Orzechy to dość zdrowe źródło tłuszczu, oczywiście jeżeli to masło jest, jak już napisałam czyste, bez żadnego cukru czy soli.
I think the breakdown is when a woman doesn't know what she is and she settle for less. Check out your worth because you're worth more than that." Edytowane przez Phoce Czas edycji: 2013-02-09 o 10:29 |
|
|
|
#3857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3858 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
z obiadami jest mniejszy problem, ale i tak nie zjem surówek przyrządzonych przez nich, bo nie wiem co się w niej znajduje
|
|
|
|
|
#3859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znam to Mój Tż był taki sam, piszę w czasie przeszłym bo udało mi się go nawrócić troszkę na inny tor Jak zamieszkaliśmy razem to stawałam na rzęsach żeby mu dogodzić bo teściowa robi obiadki dwu daniowe, ja robiłam jedno danie ale zawsze musiało to być - mięso (najlepiej pierś bez żadnych "przyrostów" jak to mówi _-_ a chodzi o tłuszczyk, który na piersi z kurczaka jest) wyklepane na cienki papier smażone na tłuszczu w panierce, ziemniaczki otulone w ten tłuszczyk i surówka ale nie za bardzo zielona (bo on nie królik). U mnie w domu się tak nie gotowało więc jemu robiłam to a sobie gotowałam co innego. Kanapki na śniadanie, na kolacje i tylko jeden rodzaj sera, szynki, oczywiście musiało być tylko jasne pieczywo posmarowane grubo masełkiem. Między posiłkami jadł jeszcze słodycze, paczke dużych chipsów... Przyszedł moment, że powiedziałam dość bo męczyło i nudziło mnie robienie dzień w dzień tego samego, nie mówię już o tym że nic zdrowego w tym co jadł nie było.Zaczęłam mu czytać różne artykuły i badania na temat żywności i zdrowego odżywiania. Wtedy już zamieniliśmy pieczywo na ciemne też dla niego (kupowaliśmy wcześniej dwa różne), jemy więcej warzyw, owoców, serki bez cukrów (a jeśli już to tylko słodzone ciemnym cukrem), cukier biały na ciemny zamienił (słodzi już 1.5 łyżeczki herbatę wcześniej było 3xbiały) i gotuję różnorodnie - pierś griluje, piękę w piekarniku, ziemniaki bez tłuszczu, ryż ciemny, makaron również.Największy jednak szok i od tego czasu już w ogóle zmienił poglądy na żywienie i jedzienie które kupujemy, nawet sam już daje mi czytać składy, doznał gdy zmarł jego wujek z którym blisko był związany na raka jelit... Teraz gotuje dla nas jeden posiłek. Wiadomo, nie ruszy nadal niczego co nawet pachnie mu mlekiem - typu sos carbonara bo mleka nie lubi. Cytrusów też nie lubi bo kwaśne i oczywiście nie zje niczego co wygląda jak papka, jest wymieszane i ma dziwny kolor, zapach. Nie zmuszam go tak samo do jedzenia ale jak mnie zdenerwuje (nigdy czegoś nie jadł ale jest to fuj?) to przemycam i tak np. jadł zapiekankę makaronową z krewetkami koktajlowymi o czym dowiedział się dopiero jak już zjadł (uszy mu się trzęsły :P). Tak samo szpinak przemyciłam (oj teściowej aż gały wyszły, że jej synuś je szpinak). Nigdy potem już nie powiedział, że czegoś nie lubi dopóki nie spróbował ![]() Mnie bardzo bolało to, że mój Tż jadł śmieci w nadmiernych ilościach i nie rozumiał że to źle wpływa na jego organizm, samopoczucie. Bolało mnie, że wcześniej odbierał to jako atak i jeszcze miał wiecznie pretensje dlaczego nie jem z nim, czemu jem co innego. Żeby nie było, że jest idealnie :X nie jest bo czasem mamy słabszy dzień i pozwalamy sobie na świnstwa Mega paka chipsów, batoniki i trufle,michałki naraz :PNo ale teraz jest to od czasu do czasu. Uff rozpisałam się
|
|
#3860 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3861 |
|
Wtajemniczenie
|
Eh...świeża sprawa, nie chce mi się tego tłumaczyć bo jest to intymne ale był to szok dla jego rodziny bo "coś" runeło.
Btw. chodziło mi o to, że śmierć tej osoby wywołała też między mną a mężem dyskusję i sporo przemyśleń. Właśnie też o tym aby zrobić krok w kierunku zdrowszego odżywiania bo nikt nie ukrywał, że rak a poźniej przerzuty na inne organy (wątroba, śledziona) to wynik dużej miary tego jakie życie prowadził. Ale nie będę o tym już pisała :/
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2013-02-09 o 11:39 |
|
|
|
#3862 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Ja uwielbiam pora w stanie surowym. Wystarczy że ktoś kroi i od razu zaostrza mi się apetyt.
|
#3863 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czemu wprost tego nie powiecie tylko tak, że się człowiek musi domyślać o co chodzi? A poważnie to mam tak, że chce szybko i na już coś przekazać i czasem wychodzi za "szyyyybkoo"
|
|
#3865 |
|
Konto usunięte
|
Ale minę przy tym fragmencie musiałam mieć piękną
|
|
|
|
#3866 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyobrażam sobie hehe
A nie będę poprawiała, niech już jest jak jest xD
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3868 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3869 | |||
|
zawsze mam racje
|
Muszę się z tym zgodzić niestety.
Niedobrze komuś dogadzać na początku, a potem stwierdzić, że koniec. Ja bym się wkurzyła :P Trzeba teraz jakoś powoli z tego wyjść. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Ale mimo wszystko to dużo tłuszczu jak się je większą porcję. Człowiekowi to dziennie parę orzechów wystarczy pewnie. Chociaż lepsze niż pączek wiadomo. Ale nie lubię u ludzi przesady i pewnie bym taką osobę drażniła Jak ktoś raz na wieki zje pączka to nie umrze przecież. Chyba o to chodzi, żeby nie jeść pączków codziennie, a nie żeby nie można było 3 w roku zjeść. Nie lubię takich nadgorliwych ludzi. Może ja zacznę codziennie wstawiać zdjęcie sałaty z podpisem 'moje mięso' ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
Zjeść ew mogę w subwayu jak dopilnuję, żeby użyto czystego noża. Kiedyś ktoś mi chciał przekroić nożem uwalonym pasztetem, fuuuuj. Dlatego wakacje w hotelu to dla mnie traaagedia. Potem się tydzień żywię jogurtami, tacos z zółtym serem (bo chleb niedobry, albo ma podejrzane tłuszcze) i owocami. I chodzę zła :P Nie ma jak możliwość gotowania, będąc nad polskim morzem zawsze wybieram taką opcję. Jak mam wąchać jedzenie i patrzeć pod lupą to dziękuje za takie przyjemności. A szkoda nieco, bo dobrze byłoby coś umieć zjeść na mieście :P Ale jak nawet w wege knajpach gotuja na kostkach niby roślinnych, ale z dodatkami zwierzęcymi to fuuuj. Zresztą lista podejrzanych produktów ma u mnie kilometr. Ludzie się patrzą jak na ufo i w sumie to się im nie dziwię.
|
|
#3870 |
|
Biała Dama
|
Nie? To są sprawy delikatne i jeśli ma taką potrzebę jeśli to jej jakoś pomaga sobie radzić ze stratą ojca to niech wkleja. W sumie nie ogarniam tego co się dzieje na fb bo nie mam tam konta ale jeśli można wklejać swoje takie same zdjęcia co chwilę albo kota, albo dziecka jak je, wymiotuje i robi kupę z tego co czytam po wątkach na wizażu to ten ojciec jakoś mnie w tym wszystkim nie razi. Moja koleżanka wkleiła raz swoją zmarłą matkę a w opisie monolog na, no dwie strony maszynopisu by było, uznałam to za bardzo osobiste i faktycznie to było jeden raz ale od dziwienia się byłam daleka i w tym przypadku też nie ma nic do rozumienia czy nie rozumienia moim zdaniem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

Tego dnia się nie najadłam
) a teraz... 

.

Niestety nie chciała spróbować, bo czosnek.
spaghetti - super, ale on dopuszcza tylko opcje sos pomidorowy + mieso + czosnek - zadnych innych warzyw, grzybow, boczku, cebuli, nic, zawsze musi byc tak samo, a wszystko inne to na pewno robienie mu na zlosc. On moglby jesc trzy-cztery potrawy NON STOP. Na przyklad je kanapki tylko z szynka i z serem - jednoczesnie. Ostatecznie z sama szynka albo samym serem. Nigdy, a mieszkam z nim juz rok, nie zjadl kanapek z czyms innym. I wszystko spoko, ale gdy to ja jestem osoba gotujaca w domu (co lubie, i wcale by mi to nie przeszkadzalo), to szlag mnie trafia, jak musze toczyc wojne zeby wprowadzic jakiekolwiek nowe danie i wysluchiwac jekow "ale czeeemu nie moze byc kurczak z frytkami". A jak chce gotowac tylko dla siebie, to z wielkim fochem robi sobie kanapki albo zalewa zupke chinska. Bo ja taka zla kobieta.