|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
Ja dziś robię rosół, gulasz, do tego zarzucę w końcu to drożdżowe, mam w planach jeszcze buraczki zrobić.
W głowie mi się kręci. |
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się jeszcze pochwalę, że idziemy dziś na odwiedziny do mojej koleżanki dziecka. W poniedziałek skończy dwa miesiące
![]() Idziemy z rodzicami tż (bo kumplują się z dziadkami maluszka). Pytałam się wcześniej czego potrzebują, nie bardzo chcieli mówić. Wiem, że mają dużo ciuszków. Kupiliśmy ręczniczek kąpielowy z kapturkiem, piramidkę z fisher price, paczkę pieluch pampers 2, paczkę pieluch pampers 3 i chusteczki do pupci. Idziemy tak jakby w dwie rodziny, więc kupiliśmy więcej. Jak fajnie było to wszystko kupować. Oczywiście ja kupowałam wszystko , teściowie dorzucili zrzutkę, hihi. Czułam się jakbym sobie kupowała. Mam taką ochotę coś kupić, ale się boję.Chyba nie długo kupię ze dwie książeczki z krótkimi bajkami i będę czytała na głos już teraz. Tylko muszę pomyśleć jakie bajeczki kupić - coś łatwego. |
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3574 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam się w południe
Ja już zakupy zaliczyła, posprzątane też mam , obiad przygotowany na spacerze już też byłam także dziś już mam labę Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Nie strasz
Ledwo wskoczyłam w pierwszą dziesiątkę największych spamerek ![]() Skoro masz zamiar wszystko nadrobić, to uprzedzam, że zakwasy będą jak nic. Któregoś dnia miałyśmy ubaw po pachy, a i jest kilka imion, podlegających cenzurze ... |
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę nad jakimś ciastem. Mam owoce, mąkę, kasię... jak mówi Kubiś Puchatek: myśl, myśl, myśl...
|
|
#3577 | |
|
Zadomowienie
|
A u mnie dziś ziemniaki, paluszki rybne i sałatka z ogórków kiszonych. Taki trochę leniwy obiad
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, że muszę nadrobić, poczytać o tych Waszych wygłupkach
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba zdecyduję się na tego rogala. Jak przetestuje to dam Wam znać. Mnie się tak źle śpi, niewygodnie, dlatego szukam czegoś co ułatwi sen.
A i pochwalę się, że pomykam sobie w ciążowych dżinsach. Odebrałam od krawcowej w poprzednim tygodniu. Za przyszycie panela (z jej materiałem) zapłaciłam 15zł Jest mi w nich tak wygodnie. Mam zamiar kupić sobie teraz ze dwie pary legginsów, rajstopki ciążowe (na brzuszek). Dużo wygodniej mi się chodzi w rzeczach na brzuszku niż pod. Nawet bielizna mi przeszkadza. Kupiłam sobie figi bezszwowe to jeszcze jakoś daję rade w tym chodzić. Żegnajcie koroneczki i piękne materiały, a witaj bawełno bezuściskowa Mam zamiar jeszcze jedną spódnicę dżinsową dać do przyszycia panela i rybaczki białe (ale te to już bliżej maja). |
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, dla swojego jeszcze nie kupują, ale siostrzeniec jest regularnie przeze mnie zaopatrzany![]() Tak oglądam sobie te rogale, ale jakoś nie wyobrażam sobie na tym spania
|
|
|
|
|
#3581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę lecieć Mamusie. Na 15 jedziemy na odwiedziny. Tż wrócił z pracy, zjemy coś i szykujemy się.
Zdam relację potem jak maleństwo (chyba je zjem normalnie i zacałuję Miłego dnia, nie spamujcie za dużo. Zróbcie jakieś porządki czy coś
|
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego! ![]() My dziś idziemy do Sphinxa na obiad i będziemy się szwędać po meblowych Może jakieś łóżeczka...
|
|
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jestem dziś mega dobrą żoną.O 1 odebrałam Tż-a z imprezki,zapakowałam do łózka.Rano zrobiłam mu sniafanko i zaaplikowałam 2xIbuprom Max.Starałam sie mówić ściszonym stonowanym głosem,coby mu czachy ból nie rozsadził Nawet pozwoliłam mu sie teraz zdrzemnąć ![]() No i właśnie po śniadanku leżelismy sobie i poczułam 3 kopniaki Tak jakby Laura się w brzuszku rozprostowywała nózki No nie ma bata żeby to nie było TO
|
#3585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czekam, czekam... niecierpliwie :P Ale mam jeszcze trochę czasu
|
|
|
|
|
#3587 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() JA nie wiem czy bym wytrzymała Tz proponował aby nie pytac o płeć ale nie wytrzymałam ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39127291]Margosia witaj ponownie ![]() Moja mama dostaje szału, bo ja mam od dawna wybrane imiona i nie chcę jej powiedzieć Ale nie powiem, dopóki nie będę miała sama 100% pewności co do płci. Jedno imię mi się przyśniło, drugie wybraliśmy z powodu m.in. znaczenia. Ale jeszcze tylko chwilka [/QUOTE]My też czekamy na wieśći ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A taki rogal marzy mi sie od dawna. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
moje włosy i brzuszek czuja sie docenione ![]() Moja włosomania nie idzie na marne
|
|
#3588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do teściowej Shestiger współczuję teściowej jędzy. Ja też mieszkam z Teściami ale nie wyobrażam sobie żyć z taką małpą. Ja mam ze swoją naprawdę dobre stosunki, można powiedzieć, że po śmierci mojej mamy jest dla mnie prawie jak druga mama. Jak każdy ma swoje wady ale nie wtrąca się a jak jej potrzebuje to mogę na nią liczyć.Mnie już też powoli korci żeby się za czymś dla maluszka rozglądać ![]() Tż mnie zaskoczył ostatnio bo mamy we wtorek wizytę i powiedział, że może jak będzie wiadomo co to poszli byśmy na jakieś małe zakupki ![]() Myślałam też o czytaniu do brzuszka i zastanawiam się co by po prostu czegoś dla siebie głośno nie czytać, bo w sumie chyba chodzi o wieź i żeby dzidzia słyszała mamę. Jakoś dziwnie się chyba będę czuć jak będę jakieś baje czytać "do brzucha" ![]() ![]() Boli mnie dzisiaj kręgosłup dupny strasznie ![]() Tż chciał mnie jutro na termy zabrać ale ja nie wiem jak to jest z tym ciepłym kąpaniem?? Chyba się nie można za dużo moczyć No i o infekcję łatwo, ale na plecki by pomogło chyba
|
|
#3589 |
|
Konto usunięte
|
O mamuniu, teraz leżałam i kaszlnęłam, jak mnie przeszył nerw w dolnej części kręgosłupa, to mi się gwiazdki przed oczami pokazały...
Ja rano też czułam moje maleństwo Ale to bardzo delikatne odczucia, nawet nie powiem, do czego podobne. Ja tam wciąż czekam na kopniaki widoczne przez brzuch
|
|
|
|
#3590 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki,niech ta wasz przeprowadzka do Katowic wypali-wtedy sobie odzyjesz ![]() Cytat:
Ja czasem tak robiłam jak brakowało sił do nadrabiania spamu ![]() Cytat:
![]() Na pewno Bedzie rekordowa ilosc gosci ![]() Nieee,nie zgorzkniejemy ![]() A ja chciałam sprzątac ale Tż powiedział zebym sobie darowała i sie leniła.Musze tylko podłoge w kuchni i łazience machnac bo Piesor łapki odbił znów...
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, dziewczyny
Wczoraj na pół dnia zostawiłam męża w domu zrobiłam mu obiad i miał wszystko gotowe, tylko do odgrzania. 2 dania nie zjadł, bo mówił, że nie miał czasu, ale za to zjadł 2 talerze zupy. Tak dziś patrzę.... i pytam się go jak to możliwe, że został mu jeszcze makaron, skoro było na max 2 talerze... powiedział, że zapomniał sobie dodać do zupy ![]() Mówię mu... oj Kochanie, za pół roku będziemy mieć dziecko, nie możesz zapominać o takich błahych sprawach, bo jak Cię poproszę, żebyś dał mu jeść, to zapomnisz dodać mieszanki do wody? Ech... wszystko trzeba jak krowie na rowie. |
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo nie doda wody do mieszanki (zartuje ).Kiedyś Margosia pisała ze tego samego dnia w ktorym poczujemy ruchy to w tym dniu ale w miesiacu w ktorym mamy termin urodzimy.Czyli ja poczułam dziś -9 lutego a rodze w lipcu czyli 9 powinnam sie rozpakowac ![]() To by pasowało bo Wg Om mam na 3 lipca termin,wg usg na 10 .
|
|
#3593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale fajnie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39134546] Ja rano też czułam moje maleństwo Ale to bardzo delikatne odczucia, nawet nie powiem, do czego podobne. Ja tam wciąż czekam na kopniaki widoczne przez brzuch [/QUOTE]A wcześniej coś czułaś już? ![]() Ty jakoś teraz 18 tydzień zaczynasz, prawda? |
||
|
|
|
#3594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Spacerek zaliczony
pogoda CUDNA. Zauwazam że kurtka zaczyna się robić dopasowana...:P nie da się ukryć, brzuszek rośnie. Rocky blisko mi do Twojego Tak was czytam - juztyle rzeczy od rana zrobiłyście.. ja sie wyspałam i zaliczyłam spacer. No i pranko, kołdrę wyrzuciłam na balkon. ale poza tym dzisiaj nic nie robie )) i już. ZNowu intensywny tydzień w pracy mnie czeka, w pon wieczorem gin.. we wtorek duże spotkanie w pracy, w srode cały dzień w wawie też na spotkaniu, czwartek nadrabianie środy i pełno bieżących. Do tego wczoraj koelga zaprosił na urodziny w piątek a u niego imprezy są jak zauważyliśmy bardzo fajne z wieloma atrakcjami (jest muzykiem, więc np są występy dj'ów lub jakies kapele grają). Dużo zabawy i śmiechu.Tak żeby nie było że będę cąły dzień sie leniła, mam zamiar dzisiaj zacząć pisać 3 rozdział mgr takiej babce - mam czas do połowy marca, ale póki co się nie zabrałam. Dobrze że siedziałąm z nią nad pierwszymi dwoma, to przynjamniej w temacie jestem ![]() :P Cytat:
![]() Cytat:
od rana ma ubaw z siebie, że przespał swój przystanek autobusowy )) dobrze że wielkiego mrozu nie było:PCytat:
![]() Sporo naszych Panów imprezowało wczoraj ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39134546]O mamuniu, teraz leżałam i kaszlnęłam, jak mnie przeszył nerw w dolnej części kręgosłupa, to mi się gwiazdki przed oczami pokazały... Ja rano też czułam moje maleństwo Ale to bardzo delikatne odczucia, nawet nie powiem, do czego podobne. Ja tam wciąż czekam na kopniaki widoczne przez brzuch [/QUOTE]super ))) fajny początek dnia
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojej mamy to się nie sprawdziło, bo poczuła ruchy pod koniec 4tego miesiąca, a urodziłam się pod koniec ... 10tego miesiąca Informacja dla dziewczyn, które używają oliwki Babydream z Rossmanna: zmieniła się szata graficzna opakowania - było w kolorze majtkowego różu, a teraz jest białe opakowanie z fioletową nakrętką i biało-fioletową naklejką. Przez tą zmianę już myślałam, że ją wycofali
|
|
|
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wiedziałam, że trzeba dzień zapamiętać
|
|
|
|
#3597 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Margosiu jak miło,że do nas wóciłaś,gratuluję udanej wizyty i podziwiam za cierpliwość co do poznania płciCytat:
Jak wynika z rekomendacji Polskiego Stowarzyszenia Ginekologicznego: W populacji kobiet z przedciążowym BMI <19,8 (niedowaga) przyrost masy ciała w ciąży może wynieść 12,5-18 kg; z przedciążowym BMI od 19,8 do 26 (prawidłowa masa ciała) przyrost masy ciała może wynieść 11,5-16 kg; z przedciążowym BMI 26-29 (nadwaga) przyrost masy ciała może wynieść 7-11,5 kg; z przedciążowym BMI >29 (otyłość) przyrost masy ciała nie powinien przekraczać 7 kg w przebiegu ciąży. Czyli ja mogę przytyc jeszcze tylko 4-7,5kg Trzeba się pilnować
|
|
#3598 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moje bejbi też jest buddą
|
|
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj była plaga tż-owych imprez chyba ![]() A u mnie zimno i ponuro :/ Tz obiecał ze jak ozyje to pojdziemy z pieskami na spacer
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

, teściowie dorzucili zrzutkę, hihi. Czułam się jakbym sobie kupowała. Mam taką ochotę coś kupić, ale się boję.

chyba zaraz pójdę do łazienki po szczoteczkę i mu przez sen wyszoruję te kły
Może psu o to samo chodzi i dlatego skuczy

, dla swojego jeszcze nie kupują, ale siostrzeniec jest regularnie przeze mnie zaopatrzany

Ale nie powiem, dopóki nie będę miała sama 100% pewności co do płci. 
ehhh... dzidzia się nadenerwowała razem ze mną... głupi dziad 
moje włosy i brzuszek czuja sie docenione 
Trzymam kciuki,niech ta wasz przeprowadzka do Katowic wypali-wtedy sobie odzyjesz 
Jak wynika z rekomendacji Polskiego Stowarzyszenia Ginekologicznego: