|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny w dwupaku co porabiacie w ostatnia sobotę karnawału??? My właśnie z mężem zamówiliśmy pizze i szukamy dobrego filmu żeby obejrzeć możecie coś polecić ciekawego ![]()
![]() |
#1232 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() --------------------------- Black- świetny opis ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1233 |
Zakorzenienie
|
Lubcia, ostatnia sobota karnawalu?
![]() ![]() Ja zrobilam sobie dzis domowe spa (maseczka na wlosy, twarz, stopy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1234 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Lady - widziałam Twoje zdj na fb ze spacerku z Pietraszkiem i z mężem ![]() Ale TY Ładna jesteś ![]() ![]()
![]() |
#1235 |
Wtajemniczenie
|
no to czas na mój opis porodu (tylko dla ludzi o mocnych nerwach i najlepiej NIE PRZED porodem, cobyście się nie przestraszyły
![]() w piątek 1.02. wstawałam z moim TŻ koło 7 rano, żeby go wyszykować do pracy i jakoś tak czułam się inaczej i nawet powiedziałam mężowi, że dzisiaj coś z tego może być, ale że mówiłam tak codziennie od około 2 tygodni, to się nie przejął ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś mija tydzień od tego tragicznego dla mnie dnia ze wspaniałym zakończeniem ![]() ![]() Przetrwałam tam tylko dzięki mojemu mężowi, któremu jestem ogromnie wdzięczna - takiego wsparcia jakiego mi udzielił, takiej czułości i pomocy jeszcze nigdy nie doświadczyłam. Kocham go dzięki temu jeszcze bardziej. No i Ania, która jest cudowna, i to uczucie, kiedy przykładam ją do piersi i ona wie, że mama jest już z nią i się tak cudownie uspokaja ![]() ![]()
![]() Anulka 2.02.2013 ![]() Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2013-02-09 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1236 |
Zakorzenienie
|
O boże, Ewulka, straszne jest to, co napisałaś.
![]() ![]() ![]() A ta położna to jakaś ☠☠☠☠a, to jest właśnie najgorsze - jedziesz do szpitala, by urodzić swoje dziecko, liczysz na pomoc, a tam - jakieś wredne babole Ci utrudniają to zadanie. ![]() Dobrze, że też jestem już po, bo jakbym to przeczytała przed, to bym chyba chodziła po ścianach ze stresu... Masakra, strasznie się wymęczyłaś! |
![]() ![]() |
![]() |
#1238 |
Zakorzenienie
|
Kochane mam problem z Małą taki, że po kąpieli ją nakarmię, ona zasypia i jest ok, ale po jakimś czasie zaczyna tak strasznie piszczeć, nie chce cycka bo przystawiam i nie ciągnie, więc daję smoka , zasypia, ale jak wypadnie to znowu zaczyna piszczeć. No i nie wiem co robić
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1239 | |
Zakorzenienie
|
Black witajcie w domu
![]() Ewulka dużo przeszłaś, ale dałaś radę. Dzielna byłaś ![]() Mój ciągutek śpi po kąpieli, a ja sama też idę się wymyć póki mogę ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1240 |
Zakorzenienie
|
Black, brawo
![]() ![]() ![]() Apropos meza, dzisiaj sam rosol zgotowal ![]() ![]() Co do zgagi, naprawde mija! Ja na sam koniec mialam juz taka, ze wymiotowalam, po porodzie - jak reka odjal ![]() Silver ![]() ![]() ![]()
#1241 |
Zakorzenienie
|
Witaj Black! Super,że masz to już za sobą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1242 |
Zakorzenienie
|
Lady, zgadzam się - przeżycie jest niesamowite i zdecydowanie warto to wszystko wytrzymać dla maleństwa.
![]() Deli, właśnie obejrzałam kawałek filmiku, który wstawiłaś - wyłączyłam po 30 sekundach i dalej nie chcę tego widzieć, o boże. ![]() Fewcia, coś mi się rzuciło w oczy, że Twoje maleństwo się przekręciło - to tylko domysły, czy już na 100%? A jak się czują pozostałe dziewczyny w 2pakach? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1243 |
Zakorzenienie
|
Ewulka-bidulko ale się wymęczyłaś...rzeczywiście straszny opis porodu
![]() Lady- jak kartofel? haha. Nie żartuj ![]() ![]() ![]()
#1244 |
Zakorzenienie
|
Ewulka, boooooze, straszne
![]() ![]() Ja tez powiedzialam, ze nigdy wiecej sn, jak wszystkie juz urodza to powiem wam, co bylo dla mnie najgorsze podczas porodu, teraz nie chce straszyc ![]()
#1245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę tylko współczuć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Mi położna powiedziała, że jak nakarmię godzinę przed kąpielą to jest ok. I zawsze tak robiłam, a wtedy nie wiem co się stało, jakoś tak wyszło..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1247 |
Zadomowienie
|
Black i ewulka opisy bardzo różne od siebie ale najważniejsze że zakończenie zawsze takie same
![]() Marzę żeby już urodzić, jestem wykończona psychicznie i fizycznie..............
#1248 | |
Zakorzenienie
|
Ewulka straszny poród, ale juz za Tobą no i gratuluję męża.
Black ![]() ![]() Cytat:
![]() Jest nadzieja dla mnie bo pod prawą łopatką to juz nawet mnie nie boli tylko napierd......
![]() |
#1249 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ooo strasznie wczesnie.. moze faktycznie to jeszcze nie to ![]() zaraz po tygodniu nam odpadl Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() opis optymistyczny ![]() ![]() heh no i widzisz na dobzre Ci wyszlo z tym porodem sn ![]() Oj bidulko strasznie sie nameczylas ale dzielna bylas i pieknie dalas rade ![]() ![]()
![]() |
#1250 | |||||||
Konto usunięte
|
Nie wiem, ja piję czasem jabłkowy z biedronki, bobofruty - jabłko-marchew-morela, jabłko-marchew-banan, owoce leśne - ja mam koszmarne zatwardzenia mimo picia dużej ilości wody, muszę jakieś soki bo nie wyrabiam :/
Ja sobie dzisiaj oglądałam u teściów ![]() Tak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja Dorotkę najczęściej z 1 piersi przed, za jakieś 30 minut kąpiel, potem z drugiej. ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Jeszcze miałam pisać przyszły mi staniki do karmienia, i ten z Alles faktycznie ładny, ale niewygodnie mi z niego karmić. Mam taki: http://www.biustonoszedokarmienia.pl...ama-Cubana.php i dla mnie on na środku za wysoki jest, przez co miseczkę mogę tylko kawałek odgiąć a jak chcę całość na dół odgiąć to cała pierś na wierzchu. Drugi zamówiłam zwykły, bawełniany, super - domówię na pewno jeszcze jeden biały: http://moda.allegro.pl/2szt-biel-cze...992109433.html I popatrzcie, w tym zwyklaku jak się miseczkę odpina, to cała pierś jest dalej trzymana, dzięki czemu o wiele łatwiej jest zapiąć potem klapkę, a w tym Alles nie, i przez to dodatkowo ciągle zwija mi się wkładka laktacyjna :/ Jeszcze sobie muszę czarny jakiś ładny kupić, ale to muszę szukać właśnie innego modelu. A, zwyklak wzięłam rozmiar 75 E i jest idealny, alles ten sam rozmiar i jest za mały. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1251 | |
Zakorzenienie
|
Mamuśki, macie jakiś sposób na te bolące suty?
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Zakorzenienie
|
Hej kobitki, nie zagladalam caly dzien teraz tez srednio mam czas bo jest u nas tesciowa i musze wam powiedziec ze ona jest jakas czarodziejka dzieci! Normalnie Hania dzis spala przez wiekszosc czasu! Tylko na jesc sie budzila nawet z tz wyszlismy na dwie godzinki do kawiarni
![]() Chociaz przyznam szczerze ze w polowie drogi juz chcialam wracac ![]() No i odpadl nam pepuszek ![]() ![]() No ale tez przez to ze przed wyjsciem odciagnelam pokarm teraz jedna piers mam taka twarda bo odciagalam z dwoch a jak wrocilam to mala zjadla tylko z jednej no i teraz cierpie.... Black jeszcze raz gratulacje Oliwci, nie nadrobilam nic wiec nie wiem czy jest jeszcze jakis dzieciaczek ![]()
#1253 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ------------ Black, super, że taki szybki poród i w miarę lekki. ![]() ![]() ![]() Ewulko, ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1254 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1255 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - a czy wy macie jakieś rytuały z Maleństwami? O tej samej porze kąpiel itp?
Ja jeszcze nie, ale chyba dobrze jednak coś takiego wypracować. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- black : witaj spowrotem! Świetny opis ![]() Ewulka : o rany, biedulko, nacierpiałaś się strasznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1256 |
Konto usunięte
|
Nie. Z Agatką próbowałam, no bo to takie ważne
![]() Cholera, szukam stanika fajnego, ten co ty Debrah kupowałaś, Sawanna bodajże? fajny, bo niski między piersiami, ale nie ma miseczki F na allegro a w sklepach 20-30zł drożej! |
![]() ![]() |
![]() |
#1257 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() -------------- Trzeba zacząć poszukiwania kolejnej zaginionej mamy. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1258 |
Konto usunięte
|
A Sarah67? Caławdeszczu? BasiaBogusia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1259 |
Zakorzenienie
|
Little jest w szpitalu, z tego, co kojarze to pisala, ze ma moj nr i da znac.
Ale poki co milczy. Calawdeszczu jest aktywna na fb, nas cos unika ![]() A Basi faktycznie dawno nie bylo... |
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu pytasz? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39142540]Kwestia innego przystawienia, mam to samo - Dorotka na początku sobie nie całego sutka z otoczką chwyci i własnie takie imadełko ![]() Niekoniecznie w moim przypadku, bo same z siebie też mnie te sutki bolą, jak je dotknę czy coś, Oliwka czasem chwyta całego, a czasem samą końcówkę, a i tak boli... Są po prostu podrażnione. Smaruję lanoliną po każdym karmieniu, ale niewiele to daje, zastanawiam się, czy są jakieś inne sposoby na to... Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-09 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.