Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-10, 12:04   #301
KaEs
Wtajemniczenie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
tylko, że u Ciebie na weselu nie będzie ojca. U mnie będzie i właśnie nie wiem jak tż to sobie wyobraża On wychował się w idealnej rodzinie i nie może zrozumieć moich relacji z ojcem czyli: spoko niech przyjdzie, ale dziękować mu nie mam zamiaru. Przecież to będzie jeden wielki cyrk. Z tego co widzę to już mu się odechciało pomagać mi z weselem (chociaż wcześniej NIBY był gotów opłacić całe). Mnie też wychowała mama, babcia i ciocia i to im wolałabym podziękować Jednak ze względu na obecność ojca to będzie dziwne
Ja bym zrobiła podziękowania na sali, ale nie zapraszałabym ojca tylko osoby, ktorym rzeczywiście mam za co podziękować. A dla ojca to by była swoista 'kara za grzechy' . Wrednie - wiem. Lekko mi się o tym pisze, o mnie to nie dotyczy. Zrób tak jak czujesz...

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
suuuper oferta cena naprawdę świetna, u mnie to od 150 wzwyż...

no to u nas podobnie, z tym, że moi mają w dniu naszego ślubu, a TŻa 10 dni wcześniej

nam wczoraj foto powiedział, że za wstęp na same ogrody płaci się tam 100 zł a do chyba dwóch komnat w środku dodatkowo 200 zł ale zamek piękny jak z disneya

ej no jakoś sale, zespoły, fotografów można i 3 lata wcześniej rezerwować, umawiać się na spotkania i negocjować, a sukni to już nie? trzeba się zawczasu zorientować w czym nam dobrze, półtora roku to w sam raz

dziewczyny przyszłam się szybko pochwalić, że wczoraj podpisaliśmy umowę z salą i fotografem fajna sprawa, że menu (czyli cenę za osobę) wybieramy dopiero dwa tygodnie przed ślubem i weselem więc jeszcze nie musieliśmy się decydować a z djem są pewne komplikacje bo TŻ nie dostał na jutro wolnego w pracy i nie spotkamy się z nim osobiście, ale zaproponował, że zatrzyma nam ten termin chociaż już ma osoby chętne mam nadzieję, że uda nam się z nim spotkać jak najszybciej i dzierżyć już wszystkie trzy umowy uciekam z TŻ do babci złożyć życzenia urodzinowe i wracamy do Krakowa...
Hehe super, gratuluję

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Przepraszam Ale ona jest piękna i nic nie poradzę. Sama wsiąkłam, i tyle za nią chodziłam, że aż zamówiłam. Jak będziesz mierzyć to niech Ci nie dają białej tylko ivory, śmietankową biel. Te wszystkie ze zdjęć są takie i wygląda lepiej. W bieli bieli aż razi w oczy. Sama chodziłam godzinę w salonie Ona generalnie wydaje się ciężka, gipiura z gorsetem przy zakładaniu może się wydawać, że będzie niedopasowana. Po chwili wszystko się dopasowuje bo ma taki myk, że jakieś fiszbiny w gorsecie się rozgrzewają i dopasowują do ciała

W używanej niestety po praniu prują się i bardzo zaczynają odstawać kwiatki, co jest problemem... No i czasem dziewczyny długość dopasowują, że później ciężko znaleźć swój wzrost.

Ja mam 168 wzrostu. Ta suknia pasuje wielu pmkom i widziałam wiele aukcji dziewczyn niższych ode mnie

Hahaha, mi to się tylko śni jak na weselu mojego pięknego justina upier... sokiem lub barszczem

Dziękuję dziewczyny
Cytat:
Akurat trafiło tak, że mój rozmiar idealnie się wpasował w długość, więc nic nie musiałam dopasowywać.

Na głowę wyłącznie takie kwiatki http://www.pakamera.pl/dodatki-paki-...i-nr741209.htm wpięte z boku, fryzura w załączniku.
idealnie wszystko dograne zazdroszczę, że już wszystkiego jesteś pewna i dokonałaś genialnego wyboru ja z kolei jestem niska i uważam, że takie suknie dodatkowo mnie skrócą inie będzie to fajnie wyglądać

Ktoś pytał kiedy nauki przedmałżeńskie. Wydaje mi się, że w każdym Kościele inaczej, trzeba po prostu pytać u Nas akurat jest to styczeń 2014 ale już mi się odechciewa, na wieść że przez miesiąc muszę chodzić na to i wysłuchiwać organisty i jego żony jak to powinno wszystko wygladać, gdzie oni obecnie są w separacji hahahahah - żal.

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:05   #302
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Haha u mnie jeszcze występuje strach że wyskoczy mi zimno albo wielki pryszcz (
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:07   #303
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
O to też! Ale mi raczej latem to nie straszne, gorzej zimą
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:07   #304
KaEs
Wtajemniczenie

Dziś jestem w strasznie złym humorze i moje dzisiejsze rrady mogą być do bani, więc wszystko co dziś napiszę możecie czytać z przymrużeniem oka

Stary 2013-02-10, 12:08   #305
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
idealnie wszystko dograne zazdroszczę, że już wszystkiego jesteś pewna i dokonałaś genialnego wyboru ja z kolei jestem niska i uważam, że takie suknie dodatkowo mnie skrócą inie będzie to fajnie wyglądać

Ktoś pytał kiedy nauki przedmałżeńskie. Wydaje mi się, że w każdym Kościele inaczej, trzeba po prostu pytać u Nas akurat jest to styczeń 2014 ale już mi się odechciewa, na wieść że przez miesiąc muszę chodzić na to i wysłuchiwać organisty i jego żony jak to powinno wszystko wygladać, gdzie oni obecnie są w separacji hahahahah - żal.
Dziękuję

Co do nauk, ja mam zamiar zrobić weekendowe które odpowiadają 10 spotkaniom. Ważne, żeby zawierały wszystkie tematy.
A nauki będę robić w Warszawie, tak samo poradnię, za to ślub mam w rodzinnych stronach w innym woj. i nie będzie problemu.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:10   #306
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
wielki pryszcz na nosie ... tego bym nie zniosła

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Dziękuję

Co do nauk, ja mam zamiar zrobić weekendowe które odpowiadają 10 spotkaniom. Ważne, żeby zawierały wszystkie tematy.
A nauki będę robić w Warszawie, tak samo poradnię, za to ślub mam w rodzinnych stronach w innym woj. i nie będzie problemu.
Fajnie, że masz taką możliwość. U mnie by to nie przeszło, że gddzie indziej

Stary 2013-02-10, 12:12   #307
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja non stop przeglądam, co 2 dzień Siebie w telefonie też

Nie, nie sprzedaję
a tam będzie Ci szafę zajmował i się kurzył

żartuję oczywiście
bardzo Ci zazdroszczę że masz już zamówionego go i życzę żebyś wyglądała jak najpiękniej!

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:16   #308
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
a tam będzie Ci szafę zajmował i się kurzył

żartuję oczywiście
bardzo Ci zazdroszczę że masz już zamówionego go i życzę żebyś wyglądała jak najpiękniej!
Będzie czekał na sesję rocznicową

Dziękuję i jeszcze raz życzę Wam owocnych przygotowań W razie wątpliwości piszcie PW lub wbijajcie do 13nastek

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:18   #309
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym zrobiła podziękowania na sali, ale nie zapraszałabym ojca tylko osoby, ktorym rzeczywiście mam za co podziękować. A dla ojca to by była swoista 'kara za grzechy' . Wrednie - wiem. Lekko mi się o tym pisze, o mnie to nie dotyczy. Zrób tak jak czujesz...
tak ale chyba własny ślub to nie miejsce i czas na rodzinne zatargi i robienie komuś na złość

Cytat:
Dziś jestem w strasznie złym humorze i moje dzisiejsze rrady mogą być do bani, więc wszystko co dziś napiszę możecie czytać z przymrużeniem oka
co się stało?
Cytat:
Dziękuję

my mamy już kurs, pordnię zrobimy w Krakowie i też nie przeszkadza że ślub gdzie indziej

2015 - 38
Stary 2013-02-10, 12:23   #310
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
O to też! Ale mi raczej latem to nie straszne, gorzej zimą
niby tak ale i tak zawsze mam w domu magiczny lek o nazwie Heviran
Cytat:
wielki pryszcz na nosie ... tego bym nie zniosła

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Fajnie, że masz taką możliwość. U mnie by to nie przeszło, że gddzie indziej
mi prędzej na brodzie wyskoczy
Cytat:
Będzie czekał na sesję rocznicową

Dziękuję i jeszcze raz życzę Wam owocnych przygotowań W razie wątpliwości piszcie PW lub wbijajcie do 13nastek
napewno będziemy wpadać !! na Wasze relacje ;D
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-02-10, 12:29   #311
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
tak ale chyba własny ślub to nie miejsce i czas na rodzinne zatargi i robienie komuś na złość

co się stało?

my mamy już kurs, pordnię zrobimy w Krakowie i też nie przeszkadza że ślub gdzie indziej
Tak, tak masz rację.

nie zaliczyłam śrdowego egzaminu, a napisałam na wszystko i byłam pewna, że zaliczę!!!!!!!!!! Jestem taaaka zła! Do tego dostałam okres i zwijam się z bólu, mało tego dostałam też mega bólu głowy i przyjechała do mnie ciotka, która działa mi na nerwy. Chciałabym żeby ten dzień się jak najszybciej skończył.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Dziewczyny szkoda, że nie ma żadnego internetowego przymierzania sukien ślubnych:P wstawiasz swoją sylwetkę i dobierasz suknię wysyłasz i Ci szyją to nie z lenistwa, tylko na samą myśl o przymierzaniu robi mi się źle tak to jest jak się jest jakimś niewymiarowym

Stary 2013-02-10, 12:33   #312
karoolecka
Zadomowienie

Witam się chwalić się która wczoraj zabalowała na ostatkach ?

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
tylko, że u Ciebie na weselu nie będzie ojca. U mnie będzie i właśnie nie wiem jak tż to sobie wyobraża On wychował się w idealnej rodzinie i nie może zrozumieć moich relacji z ojcem czyli: spoko niech przyjdzie, ale dziękować mu nie mam zamiaru. Przecież to będzie jeden wielki cyrk. Z tego co widzę to już mu się odechciało pomagać mi z weselem (chociaż wcześniej NIBY był gotów opłacić całe). Mnie też wychowała mama, babcia i ciocia i to im wolałabym podziękować Jednak ze względu na obecność ojca to będzie dziwne
Kurczę, ciężka sprawa Osobiście, ja bym podziękowała na weselu tym, którzy mnie wychowywali, jeśli taty Twojego nie było przy Tobie całe dzieciństwo lub po prostu nie pomagał Ci (nie znam dokładnej sytuacji) to wydaje mi się, że on zdaje sobie z tego sprawę, że nie nie masz mu za co dziękować. Mimo wszystko ja bym na swoim weselu podziękowała osobom, które mnie wychowywały. Nie mówię o żadnym cyrku, po prostu wziąć ich na środek, zatańczyć, podziękować. Możecie to z Tz ewentualnie zrobić osobno, żeby niektórych w oczy nie kuło, że Tz z rodzicami, a Ty z mamą, ciocią i babcią. No sama nie wiem.. to Twoja decyzja i Ty będziesz wiedziała najlepiej co zrobić i Tz też powinien to zrozumieć Co do mojego Tz to też zauważyłam, że przygotowania zaczynają mu 'wisieć'

odnośnie sytuacji angel to chyba wszystkie się wypowiedziały już więc i ja wcisnę swoje 3 grosze Największą krzywdę zrobisz nie sobie, ale swoim dzieciom jeśli je będziecie mieć... jeśli on się nie zmieni prędzej czy później się rozstaniecie, a co z dziećmi ? Was poboli, ale zapomnicie, może nawet ułożycie sobie życie z kimś innym.. dzieciom będzie niestety trudniej przemyśl to, porozmawiaj z nim, bo jego stosunek do Ciebie jest okropny

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
Deszczówkę ubieraj do jedzenia żadne plamy Ci nie straszne
haha taki śliniaczek ;D ja to też takie mam szczęście, jak się nie ochlapię.....

Cytat:
....to mi wielki prychol wyskoczy

KaEs powiedz cioci, że masz jelitówkę tak się wczoraj pozbyłam siostry Tz

w ogóle to się nie pochwaliłam postępami moimi oglądaliśmy wczoraj z Tz płytę z wesela i podoba nam się zespół w którym jest dwóch kolegów Tz to może nam coś obniżą i umowę będziemy mieli na dobrych warunkach
Chciałam się Was podpytać, czy będziecie miały organizowane konkursy dla dzieci w trakcie wesela ? Ja mam dużo u siebie dzieci i chciałabym im jakąś rozrywkę zapewnić
Może macie jakieś pomysły na konkursy dla dzieci i dorosłych ?

Edytowane przez karoolecka
Czas edycji: 2013-02-10 o 12:39
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:35   #313
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tak masz rację.

nie zaliczyłam śrdowego egzaminu, a napisałam na wszystko i byłam pewna, że zaliczę!!!!!!!!!! Jestem taaaka zła! Do tego dostałam okres i zwijam się z bólu, mało tego dostałam też mega bólu głowy i przyjechała do mnie ciotka, która działa mi na nerwy. Chciałabym żeby ten dzień się jak najszybciej skończył.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Dziewczyny szkoda, że nie ma żadnego internetowego przymierzania sukien ślubnych:P wstawiasz swoją sylwetkę i dobierasz suknię wysyłasz i Ci szyją to nie z lenistwa, tylko na samą myśl o przymierzaniu robi mi się źle tak to jest jak się jest jakimś niewymiarowym
o kurde, to rzeczywiście

okresu bardzo współczuję, przeżywałam to tydzień temu
egzaminem się nie przejmuj, wiem że to wkurza ale czasem po prostu jest się bezradnym

a ciociunia może szybko pojedzie, albo idź do siebie i nie siedź z nią

2015 - 38
Stary 2013-02-10, 12:40   #314
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
Loczek_brown, wenedka wole otwarcie sobie samej powiedzieć że może tak być iż później być w szoku ... wiem że się będzie starać ale hm nie jakąkolwiek prace tylko oczywiście gdzie na siłowni jako trener haha to tylko wchodzi w grę ... ale zobaczymy ...będziemy najprawdopodobniej wynajmować mieszkanie u jego byłego szwagra bo miesiące temu rozwiódł się z siostrą TŻa wiec troszkę taniej będzie z tego co mówił chodź niczego na 100% nie można być pewnym a ja na dietę przejdę haha na szczęście potrzebujemy kasę na połowę wesela po za drugą część płacą moi rodzice ... ale może jakość się ogarnie oby
Angel dziewczyny już wszystko napisały, ale ja sobie nie wyobrażam, że to tylko ty masz się martwić o to, żeby wam starczyło na wesele?! i może jeszcze ty masz je całe sfinansować bo jaśnie pan książe ma wszystko w d.upie?! dla mnie to niepojęte.....

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
Ogłaszam wszem i wobec, że spotkanie z rodzicami przebiegło z korzyścią dla nas, TŻ przekonał rodziców do naszego wyboru i w przyszłym tygodniu idziemy zaklepać termin u naszych wymarzonych kamerunów Nie chcę zapeszać, ale będę miała super teściów A rodziców mam najlepszych na świecie!

Miałam już iść spać, ale jeszcze skomentuję...

Nie wierzę w to co czytam... Moim zdaniem związek w którym tylko jedna strona się stara żeby ta druga osoba była szczęśliwa prowadzi donikąd... Dziwię się że uważasz to za coś normalnego i tak po prostu przechodzisz z tym do porządku dziennego... tak jakby tak musiało być i koniec... Nie licz na to, że TŻ się zmieni czy jak to piszesz ogarnie się po ślubie, bo jak ktoś całe życie zachowuje się w pewien sposób to ślub nagle tego nie zmieni i nie ma co liczyć na cud, że "jakoś to będzie"... Moim zdaniem to jak wchodzenie do jeziora pełnego krokodyli z nadzieją, że są już po kolacji...
Supeerr ! gratuluję !

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
suuuper oferta cena naprawdę świetna, u mnie to od 150 wzwyż...

no to u nas podobnie, z tym, że moi mają w dniu naszego ślubu, a TŻa 10 dni wcześniej

nam wczoraj foto powiedział, że za wstęp na same ogrody płaci się tam 100 zł a do chyba dwóch komnat w środku dodatkowo 200 zł ale zamek piękny jak z disneya

ej no jakoś sale, zespoły, fotografów można i 3 lata wcześniej rezerwować, umawiać się na spotkania i negocjować, a sukni to już nie? trzeba się zawczasu zorientować w czym nam dobrze, półtora roku to w sam raz

dziewczyny przyszłam się szybko pochwalić, że wczoraj podpisaliśmy umowę z salą i fotografem fajna sprawa, że menu (czyli cenę za osobę) wybieramy dopiero dwa tygodnie przed ślubem i weselem więc jeszcze nie musieliśmy się decydować a z djem są pewne komplikacje bo TŻ nie dostał na jutro wolnego w pracy i nie spotkamy się z nim osobiście, ale zaproponował, że zatrzyma nam ten termin chociaż już ma osoby chętne mam nadzieję, że uda nam się z nim spotkać jak najszybciej i dzierżyć już wszystkie trzy umowy uciekam z TŻ do babci złożyć życzenia urodzinowe i wracamy do Krakowa...

gratuluję podpisanych umów !

A co do nauk, nam ksiądz powiedział, wręcz namawiał, żebyśmy sobie zrobili we Wrocku, bo to takie kościelne miasto ale prawdopodobnie wyjmiemy papier z LO bo chyba nie chce nam się odnawiać nauk

A ja muszę się zbierać powoli na autobus do domu.... a tak mi się nie chce ech.. zachciało mi się mieszkać 200km od rodzinnego domku

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:41   #315
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
Co do mojego Tz to też zauważyłam, że przygotowania zaczynają mu 'wisieć'
to tylko chba mój jest taki, że we wszystko się angażuje bardziej niż ja

ciągle mi przypomina żebym poszła suknie mierzyć po sesji albo żebyśmy może barmana wzięli itp

z jednej strony fajnie ale z drugiej on ma kupę wolnego czasu bo już jest po obronie a ja dalej toczę batalię z sesją

2015 - 38
Stary 2013-02-10, 12:46   #316
alloffkowa
Zakorzenienie

Ja na weselu będę miała 2 dzieci, jedno w wieku 9 lat a drugie 3 lat. więc dla dzieci raczej nic nie planuje, a dla dorosłych napewno, żeby stypy nie było
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-02-10, 12:47   #317
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
KaEs powiedz cioci, że masz jelitówkę tak się wczoraj pozbyłam siostry Tz

w ogóle to się nie pochwaliłam postępami moimi oglądaliśmy wczoraj z Tz płytę z wesela i podoba nam się zespół w którym jest dwóch kolegów Tz to może nam coś obniżą i umowę będziemy mieli na dobrych warunkach
Chciałam się Was podpytać, czy będziecie miały organizowane konkursy dla dzieci w trakcie wesela ? Ja mam dużo u siebie dzieci i chciałabym im jakąś rozrywkę zapewnić
Może macie jakieś pomysły na konkursy dla dzieci i dorosłych ?
Nie my specjalnie dla dzieci nie będziemy mieć, bo ich na weselu będzie mało a wesela nie wyobrażam sobie bez zabawy w krzesło, bo zawsze na nim się świetnie bawie u nas więcej koknursów jest w poprawiny, a na weselu tylko wykupienie butów, welon-muszka, i jak młodzi się dobrze znają reszta akcji zarezerwowana jest na poprawiny

Cytat:
o kurde, to rzeczywiście

okresu bardzo współczuję, przeżywałam to tydzień temu
egzaminem się nie przejmuj, wiem że to wkurza ale czasem po prostu jest się bezradnym

a ciociunia może szybko pojedzie, albo idź do siebie i nie siedź z nią
Dziewczyny to nie przejdzie, ja się zwijam z bólu a ona mi nad uchem ględzi jeszcze widzi, że robie coś na kompie, a ona nic sobie z tego nie robi leki wzięłam pomalutku przechodzi, leki wzięłam godzine temu, więc bardzo pomalutku :|

Stary 2013-02-10, 12:48   #318
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Klasyczne szpilki z sieciówki Zastanawiam się nad klipsami.
Buty są ciemniejsze niż na zdjęciu, fuksjowe.
Własnie klipsy ... z klipsami buty nabieraja wiekszego uroku, ale ja mam wizję jak tym klipsem zaczepiam o kieckę

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość

http://hotel-atlantis.pl/galeria.html
Ta mi się też podoba, idealnie w moim kolorze przewodnim
Ale coś mała mi się wydaje, niby na 80 osób, ale po podliczeniu krzeseł na zdjeciach wychodzi mniej miejsc
A gdzie tam miejsce do tańczenia Przegapiłam albo zdjęcia nie widzę :P Tak to sala fajna

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
My na razie o ślubie jakoś nie mamy czasu myśleć. Cały czas myślimy o mieszkaniu. C. chce kupić, ale nie wiemy czy dostaniemy kredyt. Chcemy się umówić na wizytę do Expandera i porozmawiać. Natomiast mój tata wpadł na inny pomysł. Można za tzw. odstępne kupić mieszkanie TBS, które należy do miasta. Tata ma porozmawiać z babką ze swojej spółdzielni (on mieszka w mieszkaniu TBS) i zapyta, jak to wygląda i czy są jakieś mieszkania wolne. Np. wpłaca się 30 tys. na mieszkanie 2 pokojowe. On ze swoją partnerką płacą niecałe 600zł czynszu za 45m2 i do tego tylko prąd (nie ma tam gazu, kuchenka jest na prąd). A za prąd płaci raz na 2 miesiące ok. 100zł, więc w sumie nie dużo Podoba mi się ta opcja, C. nie za bardzo, bo on woli jednak własnościowe. No, ale zobaczymy co z tego wyjdzie
Jeśli mogę coś wtrącić to ja popieram Twojego tż
U nas jest wspólnota i za czynsz płacimy ok.130zl. latem i 170zł. zimą (z ogrzewaniem!). I dla mnie tak niski czynsz to duży plus Jak będziemy kupować swoje to tylko własne, tylko tam gdzie jest wspólnota mieszkaniowa,a nie żadna administracja zdzierająca kasę

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
_ema_ niestety tu nie chodzi o żadna racje tylko jest leniem i olewa wszystko takiego nieroba co się zajmuje tylko ćwiczeniami i świata poza tym nie widzi i nic innego nie robi to nie znam w dodatku nie możemy się widywać więcej niż raz w tygodniu bo mu zaburzam treningi =/ ... dziewczyny co ja w nim widziałam ;( tylko w kółko podaj to zrób tamto do mnie nawet wodę mu muszę podawać do łóżka która leży obok niego ... ;(
Co ty z nim jeszcze robisz? Życia Ci nie szkoda? Młodości? Dzieci w przyszłości? Każda z nas zasługuje na pełnie szczęścia,a nie jego namiastkę od czasu do czasu. Mi by było szkoda czasu na dupka

Cytat:
dziewczyny a jak byłyście mierzyć suknie to nie patrzyli na Was jak na zombie że przychodzicie półtora roku przed ślubem?

ja myślałam iść w marcu czyli jakieś 13 m-cy przed ślubem i się zastanawiam czy mnie nie zleją totalnie i nie uznają za wariatkę...
Hehe teraz to i ja rozważam zacząć wcześniej chodzić po salonach kwiecień-maj

Cytat:
niby tak ale i tak zawsze mam w domu magiczny lek o nazwie Heviran
Tylko uważaj bo Heviran rozwala wątrobę, łykaj sobie coś osłonowego

Miałam dzisiaj ślubny sen
2 dni do ślubu,a ja nie miałam pudełka na koperty,tak się tym przejęłam że wstałam i powiedziałam tż, że w tym m-cu zrobię i niech stoi czeka
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:53   #319
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Własnie klipsy ... z klipsami buty nabieraja wiekszego uroku, ale ja mam wizję jak tym klipsem zaczepiam o kieckę

A gdzie tam miejsce do tańczenia Przegapiłam albo zdjęcia nie widzę :P Tak to sala fajna

Jeśli mogę coś wtrącić to ja popieram Twojego tż
U nas jest wspólnota i za czynsz płacimy ok.130zl. latem i 170zł. zimą (z ogrzewaniem!). I dla mnie tak niski czynsz to duży plus Jak będziemy kupować swoje to tylko własne, tylko tam gdzie jest wspólnota mieszkaniowa,a nie żadna administracja zdzierająca kasę

Co ty z nim jeszcze robisz? Życia Ci nie szkoda? Młodości? Dzieci w przyszłości? Każda z nas zasługuje na pełnie szczęścia,a nie jego namiastkę od czasu do czasu. Mi by było szkoda czasu na dupka

Hehe teraz to i ja rozważam zacząć wcześniej chodzić po salonach kwiecień-maj

Tylko uważaj bo Heviran rozwala wątrobę, łykaj sobie coś osłonowego

Miałam dzisiaj ślubny sen
2 dni do ślubu,a ja nie miałam pudełka na koperty,tak się tym przejęłam że wstałam i powiedziałam tż, że w tym m-cu zrobię i niech stoi czeka
używam Go raz na ruski rok, ale dzięki za informację

Dziś w gazecie Gość Niedzielny napisali że gdzieś na świecie tabletki antykoncepcyjne o nazwie Diana zabiły 4 osoby, wycofali je z produkcji już podobno i jest zakaz ich sprzedaży więc uważajcie
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-02-10, 12:55   #320
KaEs
Wtajemniczenie

poznanianka1990 ja też bym nie brała mieszkania z TBS-u - jest zwyczajnie nieopłacalne, orientuję się trochę, bo mój brat przeglądał co mają do zaoferowania i to jest 'śmiech na sali' przynajmniej w moim odczuciu, ale oczywiście zbierz opinie, może ktoś ma zupełnie odmienne zdanie niż ja i Ci jakoś KONKRETNIEJ doradzi

Stary 2013-02-10, 12:57   #321
moooniaaaa
Zakorzenienie

O Diane35 to już chyba powiedziano wszystko co się da W skrócie to tabletki, które powinny być przepisywane na problemy z cerą (działanie anty to ich działanie uboczne...), nie powinno się ich brać dłużej niż 6 m-cy, poza tym trzeba zwrócić uwagę na możliwość wystąpienia zakrzepicy o czym trabią w każdej ulotce tabletek anty, a nie wszystkie pacjentki zwracają na to uwagę.
Stary 2013-02-10, 13:05   #322
velika
Winter is coming

Właśnie, Diane to nie lek antykoncepcyjny, nie takie jest jego przeznaczenie.
Poza tym wszelkie anty mają skutki uboczne i trzeba się z nimi liczyć Ale ja i tak biorę, miałam 2 lata przerwy, ale bez antyków to nie to samo

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 13:10   #323
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja tak samo, biorę chyba od 7 lat, wciąż te same i odstawiać nie zamierzam Dzieci to odległa wizja, myślę że nie najbliższe 3-4 lata
Stary 2013-02-10, 13:13   #324
KaEs
Wtajemniczenie

566 dni do mojego ślubu nie mogę się już doczekać.

Stary 2013-02-10, 13:14   #325
misiadelko
BAN stały

Chciałam nadrobić i przy trzeciej stronie wymiękłam Także tylko ostatnią stronę zaliczyłam, nie bić

Ja biorę odpowiednik Diane

Nie będę miała żadnych konkursów na weselu, ani dla dzieci ani dla dorosłych

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2013-02-10 o 13:16
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 13:15   #326
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
O Diane35 to już chyba powiedziano wszystko co się da W skrócie to tabletki, które powinny być przepisywane na problemy z cerą (działanie anty to ich działanie uboczne...), nie powinno się ich brać dłużej niż 6 m-cy, poza tym trzeba zwrócić uwagę na możliwość wystąpienia zakrzepicy o czym trabią w każdej ulotce tabletek anty, a nie wszystkie pacjentki zwracają na to uwagę.
akurat o tych tabletkach to wiem, szkoda ze polscy ginekolodzy to olewaja.
Cytat:
566 dni do mojego ślubu nie mogę się już doczekać.
nie mysl tymi kategoriami !! ciesz sie kazda chwila bycia narzeczona bo zobaczysz jak szybko zleci !!
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-02-10, 13:16   #327
kamilka:*
Raczkowanie

Cytat:
Kiedyś lekarze pierwsze co to przepisywali Diane35. Sama za zaleceniem lekarza brałam to świństwo przez prawie 2 lata Kiedyś inny lekarz powiedział mi, że jest w niej cytuje: ,,dawka hormonów jak dla konia".
kamilka:* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 13:20   #328
monikkad
Wtajemniczenie

Kurcze, zle sie wyrazilam troche. Ja ojcu zawiadomienia nie dam na pewno bo traktuje go jedynie jako dawce plemnikow a nie jak ojca. Zastanawialam sie czy nie dac povprostu zawiadomienia chrzestnej. Babcia mnie troche do tego namawia, jeszcze zobaczymy. A my na wiosne idziemy sie pytac o mieszkanie z tbs. Moze to nie jest najlepsza opcja, ale niestety lepszej nie mamy. Nie mozemy wzuac kredytu. Albo tbs albo wynajem przez wiele lat.
Stary 2013-02-10, 13:29   #329
alloffkowa
Zakorzenienie

My na szczęście raczej będziemy mieli swoje mieszkanko. Rodzice P prawdopodobnie nam pomoga Ja chrzesnej nawet zawiadomienia nie wyślę nie wiem czemu, te zawiadomienia są dla mnie dziwne, ale to tylko moje zdanie
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-02-10, 13:33   #330
misiadelko
BAN stały

TŻ się wczoraj po napadzie na Lidla napalił, więc będziemy mieli: http://www.slubnezakupy.pl/sklep,150...i_z_wrozba.htm
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości