|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201
Cytat:
|
|
#332 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201
Hej dziewczyny
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o koleżankę, to ja bym zrozumiała podobne rozterki w przyszłym roku, a nie teraz, gdy jeszcze nikogo nie zapraszałam i nawet nie podałam jej dokładnej daty... Wg mnie brzmiało to jak wymówka, bo koszty podróży nie będą wysokie, maksymalnie £120, czyli ok. 500zł (absolutne maksimum, a na warunki brytyjskie to nie jest zawrotna cena), za nocleg płacę ja, o wyżywienie przez 2 dni nie musi się martwić, dojazd z kościoła też zapewniamy. Za lot nie będę płacić, bo bez presady- wakacji nie będę ludziom fundować. Kto chce- przyjedzie. Dodam, że angielskich weselach goście zazwyczaj płacą za nocleg, dojazd jest bardzo rzadko zapewniony, za alkohol w czasie wesela też się płaci, a jedzenia jak na lekarstwo. Cytat:
Ja zazwyczaj też się tak czuję w pierwszt dzień @ Cytat:
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
||||||
|
|
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanko
która z Was nie ma napoi w cenie ? albo musi wykupić napoje (gazowane) od właścicieli ? Bo my dostaliśmy z góry taką wiadomość, że właścicielka ma podpisaną umowę z kimś tam i musimy od nich brać napoje gazowane (cola, pepsi, sprite itp) Podała nam cenę 3,75 zł za 1 l - jak myślicie to dużo, mało, w sam raz? Nie bardzo mi się uśmiecha ta wiadomość, bo kelnerzy mają donosić napoje i na drugi dzień płacimy za każdą otwartą butelkę.. a wiecie z czym to może się wiązać.. soki i napoje nie gazowane możemy przynieść na własną rękę, no ale wiadomo lepiej schodzą napoje gazowane
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A lokal nie powiadomił Was o tym przed podpisaniem umowy?
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Psychologia rozwojowa.. 5 z egzaminu
![]() Witam wszystkie Panie! |
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
|
#337 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) ale nie myślałam o zabawach dla dzieci... a już na pewno nie chcę klauna z filmiku, który kiedyś któraś wkleiła, robił takie duże bańki mydlane i zamykał w nich dzieci w ogóle był lekko straszny Cytat:
ale zaraz się zbieramy, dojeżdżamy ze Ślaska, przez Gliwice i Kato, a Wy? ![]() Cytat:
i w sumie nie jest to takie drogie, ale jak się tak nazbiera i nawymyśla to już słyszę mojego TŻ, że to generacja niepotrzebnych kosztów, że a po co to w ogóle komu itepe i wtedy już mi się odechciewa bawienia się w te wszystkie drobiazgi dostaną goście na odchodne ciasta i jedzonko jak coś zostanie i styka
|
|||
|
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was planuje fryzurę z włosów rozpuszczonych? Coś w stylu upięte, na bok itp ?. Ja strasznie nie cierpię koków, ale znowu włosów nie mam zbyt długich i nie są w idealnym stanie. Niby dbam o nie, nie suszę, nie prostuję, nie farbuję, nie związuję gumką, a i tak są jakieś poukruszane, porozdawajane. Ostatnio nawet zaczęłam stosować apteczne szampony bez zbędnej chemii. Zażywam biotynę. Co do gęstości - wydaje się ich więcej, niż w rzeczywistości. Rozpoczynam też olejowanie, bo tyle się naczytałam.
Myślałam, żeby może je podkręcić delikatnie i jakoś upiąć, tylko jak... Tylko jak się je podkręci to stracą jeszcze na długości. To są przed podcięciem końcówek, więc o jakieś 4 cm krótsze niż na zdjęciu. włosy.jpg Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-02-10 o 15:40 |
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc nie wiem, czy będziemy mieli coś dla gości
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#342 |
|
Rozeznanie
|
witam się dziewczynki, w końcówce weekendu, zalatana jestem jak nie wiem. Wczoraj TŻ zabrał mnie na łyżwy (jak na 2 randce), ale ze względu na moje kolano mogłam się odpychać tylko lewą nogą, teraz mam takie zakwasy, że chodzę jak stara baba
|
#343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Byłam wczoraj w Forte Club ślicznie tam jest tylko 100 osób nie zmieści się razem na sali i sala tanecza musiałaby być oddzielnie a my chcemy żeby wszyscy goście siedzieli i tańczyli na jednej sali...
|
|
|
|
|
#344 | ||||||||
|
Blond forever!
|
Witajcie
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W ogóle mi się podoba zabudowany dekolt i koronki i ciekawy motyw na plecach. To są moje typy sukienki: Ta chyba na razie naj: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,1272.html http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,5980.html http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,5993.html http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4812.html http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4860.html http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4837.html http://www.justinalexanderbridal.com...g_dresses/8653 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I z jednej strony kuszą mnie rozpuszczone włosy, takie lekkie fale, ale boję się, że mi się szybko rozwalą przy takiej ilości atrakcji... Ale i tak zapuszczam, bo mam włosy puszące się, ale mam ich stosunkowo mało, więc zapuszczam, żeby było z czego pleść warkocze czy też koki ![]() Cytat:
|
|
|
#345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poszłam na studia i zamieszkałam w akademiku z taką E. (chłopaków zmieniała jak rękawiczki, na zajęcia nie chodziła, non stop opowiadała ile razy, gdzie i z jakim chłopakiem uprawiała seks). Jak rozmawiałam z kuzynem, to siłą rzeczy ona też słyszała i włączała się do rozmowy. Kuzyn poprosił mnie o jej nr tel, aby się pośmiać z niej trochę - nie chciałam mu go dać, ale mnie namawiał, ona z resztą też chciała, więc się zgodziłam. TO BYŁ MÓJ NAJWIĘKSZY BŁĄD A on.... brak słów - zachowywał się jakby nic się nie stało! Teraz ze mną nie rozmawia, bo twierdzi, że jestem zakłamana, bo wiedziałam o jego romansie, a przed nim to ukryłam.... Po prostu nie wiedziałam jak mu powiedzieć, że ja o wszystkim wiem.... Także nie mogę sobie tego darować, żal mi jego żony i dzieciaków, bo ta E. to na pewno nie była pierwsza.... Poza tym on mnie tak potraktował, jakbym to ja mu ją do łóżka wepchnęła...... także rozumiecie, on na moim weselu nie będzie. Ciotka się wkurzy, jak nic. Na wesele mojej siostry też nie przyjechali - wymigał się jakoś. Na majówkę jedziemy do chrzestnej i jestem ciekawa co będzie, czy w ogóle przyjedzie do niej, aby się z nami zobaczyć.....
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2013-02-10 o 16:41 |
|
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=p5XlfGQuJ1A ładna ?
ale będę ryczeń na podziękowaniach dla rodziny
Edytowane przez alloffkowa Czas edycji: 2013-02-10 o 16:28 |
|
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
magdalenka_w_86 gartki
![]() ja nie chcę mieć spiętych, marzą mi się romantyczne loki muszę zapuszczać włosięta, bo mam do ramion ewentualnie grzywka jakoś podpięta, no ale ciekawe jak to się sprawdzi w środku lata jak będzie upał.. pewnie mordownia ![]() wenedka jeszcze nie podpisaliśmy umowy, dopiero mamy rezerwację.. też uważam, że to sporo za litr.. no ale spróbujemy z nimi negocjować przy podpisywaniu umowy. Niech tylko wrócą wreszcie z ferii bo przez nich wszystko stoi w miejscu
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
siedzę i ryczę.. bardzo ładna ale na weselu chyba bym się zapłakała.. no ale w sumie ja to z natury taka płaczliwa jestem
|
|
#351 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i właściwie jedyny minus to właśnie to ze siedzielibyśmy osobno Byliśmy też w innych lokalach w sumie chyba wszystkich w Toruniu i okolicy :P Bardzo nam się podobało w Tatfort przy polu golfowym
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() A mnie wczoraj TŻ zaskoczył, bo powiedział, że słuchał zespołów na YT i jeden mu się spodobał i musi mi pokazać A w piątek jedziemy do mnie na 90% i w końcu pogadamy z moimi rodzicami poważnie na temat naszych planów
|
|
|
#353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#354 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny wróciłam z uczelni zaliczenia mi całkiem ładnie poszły dziś dostałam 5 i kolejną +5
co do TŻa kocham go i nie wyobrażam sobie życia bez niego bo ze wszystkim jest nam idealnie oprócz tego że jest mało uczuciowy i lekko mówiąc leniem wygarnęłam mu w nocy co nieco
|
#355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My w końcu mamy za sobą scenkę przed rodzicami
|
||
|
|
|
#356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak by opisać ten zespół w kilu słowach fałsz, pisk i śmieszne koszule ![]() no ale dobrze, ze się starał teraz sobie odpuścił ![]() czyli będą zmówiny ? na moich nasi rodzice się pochlali ale miło było no i co najważniejsze polubili się i dogadali
|
|
#357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może w walentynki wybierzemy się do Tatrort na kolacje i sprawdzimy tamtejszych kucharzy
|
|
|
|
|
#358 | ||
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Co kto lubi ![]() Cytat:
![]() Nieee, to nie zmówiny Nasi rodzice widzieli się już po naszych zaręczynach, ale mowy o ślubie jeszcze wtedy nie było. Teraz będzie rozmowa z moimi rodzicami, bo jeszcze nie wiedzą o tym, że chcemy ślub i wesele zorganizować na Pomorzu (tu gdzie mieszkam i studiuję od prawie 5 lat), a nie w mojej rodzinnej miejscowości (ok 250km stąd).
|
|
|
#359 |
|
Rozeznanie
|
Dobry pomysł
|
#360 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co za koleś ![]() chce swoje poczucie winy przełożyć jeszcze na Ciebie a nie myślałaś powiedzieć rodzinie o jego akcjach? Cytat:
a co do Twojego TZ to mi by się mimo wszystki czerwona lapka...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

[COLOR="Silver"]
Smaczna była
Wpadły też dwie kumpele i siedziały do północy.... normalnie rozmawialiśmy ale sąsiadowi to się nie podobało
Przyszedł i straszył nas strażą miejską 
tak to jest jak się jest jakimś niewymiarowym 
dostaną goście na odchodne ciasta i jedzonko jak coś zostanie i styka 

a my chcemy żeby wszyscy goście siedzieli i tańczyli na jednej sali...
A on.... brak słów - zachowywał się jakby nic się nie stało! Teraz ze mną nie rozmawia, bo twierdzi, że jestem zakłamana, bo wiedziałam o jego romansie, a przed nim to ukryłam.... Po prostu nie wiedziałam jak mu powiedzieć, że ja o wszystkim wiem.... Także nie mogę sobie tego darować, żal mi jego żony i dzieciaków, bo ta E. to na pewno nie była pierwsza.... Poza tym on mnie tak potraktował, jakbym to ja mu ją do łóżka wepchnęła...... także rozumiecie, on na moim weselu nie będzie. Ciotka się wkurzy, jak nic. Na wesele mojej siostry też nie przyjechali - wymigał się jakoś. Na majówkę jedziemy do chrzestnej i jestem ciekawa co będzie, czy w ogóle przyjedzie do niej, aby się z nami zobaczyć.....
siedzę i ryczę.. bardzo ładna ale na weselu chyba bym się zapłakała.. no ale w sumie ja to z natury taka płaczliwa jestem