Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-10, 13:48   #331
karoolecka
Zadomowienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
TŻ się wczoraj po napadzie na Lidla napalił, więc będziemy mieli: http://www.slubnezakupy.pl/sklep,150...i_z_wrozba.htm
fajne fajne
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 14:29   #332
wenedka
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Hej dziewczyny
Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość

Ja bym dała tylko zaproszenie i że trzeba potwierdzić do miesiąca przed imprezą czy się będzie czy nie i bym się nie przejmowała[COLOR="Silver"]
I tak chyba też zrobimy, ale już oświadczyłam Tż-owi, że brata na świadka nie weźmie, bo zbyt dużą przykrość mi wczoraj sprawił. Gdyby to mój brat powiedział, to bym się poryczała.

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
my napewno będziemy konsultować listę z rodzicami, uważam że powinni mieć coś do powiedzenia, aczkolwiek jest jedna osoba której napewno nie zaprosze a obawiam się że moja mama będzie próbowała mnie przekonać żeby go zaprosić, chodzi o mojego ojca.
Mimo że moi rodzice nie dokładają nam się do wesela, to będziemy listę z nimi konsultować, bo mamy skomplikowane relacje rodzinne. Mój tato ma sporo kuzynostwa i nie sposób wszystkich zaprosić...

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Aloffkowa, ja nie zapraszam ani mojego ojca, ani nikogo z jego rodziny, zadnych kuzynek, nawet tych ktore zapraszaly mnie na swoje wesela. Moja chrzestna to jego siostra. Jej takze nie zapraszam na wrsele. Zastanawiam sie jedynie nad wyslaniem zawiadomienia. Uwazacie ze jest sens?
Jeżeli nie jesteś jakoś skłócona z ciotką, to czemu nie?

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Wczoraj przyjechał kolega z cytrynóweczką Smaczna była Wpadły też dwie kumpele i siedziały do północy.... normalnie rozmawialiśmy ale sąsiadowi to się nie podobało Przyszedł i straszył nas strażą miejską No bez przesady... rozumiem, że mógł się burzyć jak tańczyliśmy do piątej nad ranem, ok przegieliśmy. Jednak tym razem po prostu rozmawialiśmy

Wiesz, zrobienie kuchni kosztuje parę tysi i może dziewczyna rzeczywiście boi się, że nie wyrobi finansowo. Może pomóż jej z szukaniem biletów itp?

Moje znajome były lepsze Po zaręczynach wszystkie wpraszały się na ślub, a jak zdecydowaliśmy się na Rz. to stwierdziły, że za daleko i im sie nie chce. I w sumie dobrze, bo nie chciałam ich zapraszać i mam problem z głowy
Co do pogrubionego:

Jeśli chodzi o koleżankę, to ja bym zrozumiała podobne rozterki w przyszłym roku, a nie teraz, gdy jeszcze nikogo nie zapraszałam i nawet nie podałam jej dokładnej daty... Wg mnie brzmiało to jak wymówka, bo koszty podróży nie będą wysokie, maksymalnie £120, czyli ok. 500zł (absolutne maksimum, a na warunki brytyjskie to nie jest zawrotna cena), za nocleg płacę ja, o wyżywienie przez 2 dni nie musi się martwić, dojazd z kościoła też zapewniamy. Za lot nie będę płacić, bo bez presady- wakacji nie będę ludziom fundować. Kto chce- przyjedzie.
Dodam, że angielskich weselach goście zazwyczaj płacą za nocleg, dojazd jest bardzo rzadko zapewniony, za alkohol w czasie wesela też się płaci, a jedzenia jak na lekarstwo.

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
nie zaliczyłam śrdowego egzaminu, a napisałam na wszystko i byłam pewna, że zaliczę!!!!!!!!!! Jestem taaaka zła! Do tego dostałam okres i zwijam się z bólu, mało tego dostałam też mega bólu głowy i przyjechała do mnie ciotka, która działa mi na nerwy. Chciałabym żeby ten dzień się jak najszybciej skończył.

Ja zazwyczaj też się tak czuję w pierwszt dzień @

Cytat:
Napisane przez KaEs
Dziewczyny szkoda, że nie ma żadnego internetowego przymierzania sukien ślubnych:P wstawiasz swoją sylwetkę i dobierasz suknię wysyłasz i Ci szyją:D to nie z lenistwa, tylko na samą myśl o przymierzaniu robi mi się źle tak to jest jak się jest jakimś niewymiarowym
Super pomysł
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 14:41   #333
karoolecka
Zadomowienie

mam pytanko która z Was nie ma napoi w cenie ? albo musi wykupić napoje (gazowane) od właścicieli ? Bo my dostaliśmy z góry taką wiadomość, że właścicielka ma podpisaną umowę z kimś tam i musimy od nich brać napoje gazowane (cola, pepsi, sprite itp) Podała nam cenę 3,75 zł za 1 l - jak myślicie to dużo, mało, w sam raz? Nie bardzo mi się uśmiecha ta wiadomość, bo kelnerzy mają donosić napoje i na drugi dzień płacimy za każdą otwartą butelkę.. a wiecie z czym to może się wiązać.. soki i napoje nie gazowane możemy przynieść na własną rękę, no ale wiadomo lepiej schodzą napoje gazowane
Stary 2013-02-10, 14:46   #334
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
mam pytanko która z Was nie ma napoi w cenie ? albo musi wykupić napoje (gazowane) od właścicieli ? Bo my dostaliśmy z góry taką wiadomość, że właścicielka ma podpisaną umowę z kimś tam i musimy od nich brać napoje gazowane (cola, pepsi, sprite itp) Podała nam cenę 3,75 zł za 1 l - jak myślicie to dużo, mało, w sam raz? Nie bardzo mi się uśmiecha ta wiadomość, bo kelnerzy mają donosić napoje i na drugi dzień płacimy za każdą otwartą butelkę.. a wiecie z czym to może się wiązać.. soki i napoje nie gazowane możemy przynieść na własną rękę, no ale wiadomo lepiej schodzą napoje gazowane
Wydaje mi się, że za litr to sporo..
A lokal nie powiadomił Was o tym przed podpisaniem umowy?
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 15:13   #335
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Psychologia rozwojowa.. 5 z egzaminu

Witam wszystkie Panie!

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 15:18   #336
malutka155
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość

Witam wszystkie Panie!
Stary 2013-02-10, 15:19   #337
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Nie my specjalnie dla dzieci nie będziemy mieć, bo ich na weselu będzie mało
u nas w sumie też, chyba siedmioro (bo w dniu ślubu chyba kuzynka z półtorarocznym i przyjaciółka z rocznym nie przyjdą, ale kto to wie... ) ale nie myślałam o zabawach dla dzieci... a już na pewno nie chcę klauna z filmiku, który kiedyś któraś wkleiła, robił takie duże bańki mydlane i zamykał w nich dzieci w ogóle był lekko straszny

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
za umowy!
my też za godzinę wracamy do Krakowa będziemy się ścigać na autostradzie
a z której storny dojeżdzacie do Krk?
hehe no chyba jednak nie będziemy bo Wy już pewnie w Krk, a my jeszcze nie wyjechaliśmy, ciężko się ruszyć po obiedzie ale zaraz się zbieramy, dojeżdżamy ze Ślaska, przez Gliwice i Kato, a Wy?
Cytat:
TŻ się wczoraj po napadzie na Lidla napalił, więc będziemy mieli: http://www.slubnezakupy.pl/sklep,150...i_z_wrozba.htm
ej fajne, tak samo jak moim zdaniem miłe są te wszystkie rafaello i inne pierdółki w pudełeczkach i w sumie nie jest to takie drogie, ale jak się tak nazbiera i nawymyśla to już słyszę mojego TŻ, że to generacja niepotrzebnych kosztów, że a po co to w ogóle komu itepe i wtedy już mi się odechciewa bawienia się w te wszystkie drobiazgi dostaną goście na odchodne ciasta i jedzonko jak coś zostanie i styka
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 15:26   #338
kamilka:*
Raczkowanie

Cytat:

Witam wszystkie Panie!
BRAWOOO
kamilka:* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 15:29   #339
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Czy któraś z Was planuje fryzurę z włosów rozpuszczonych? Coś w stylu upięte, na bok itp ?. Ja strasznie nie cierpię koków, ale znowu włosów nie mam zbyt długich i nie są w idealnym stanie. Niby dbam o nie, nie suszę, nie prostuję, nie farbuję, nie związuję gumką, a i tak są jakieś poukruszane, porozdawajane. Ostatnio nawet zaczęłam stosować apteczne szampony bez zbędnej chemii. Zażywam biotynę. Co do gęstości - wydaje się ich więcej, niż w rzeczywistości. Rozpoczynam też olejowanie, bo tyle się naczytałam.

Myślałam, żeby może je podkręcić delikatnie i jakoś upiąć, tylko jak... Tylko jak się je podkręci to stracą jeszcze na długości. To są przed podcięciem końcówek, więc o jakieś 4 cm krótsze niż na zdjęciu.

włosy.jpg

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-02-10 o 15:40
Stary 2013-02-10, 15:30   #340
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
....
ej fajne, tak samo jak moim zdaniem miłe są te wszystkie rafaello i inne pierdółki w pudełeczkach i w sumie nie jest to takie drogie, ale jak się tak nazbiera i nawymyśla to już słyszę mojego TŻ, że to generacja niepotrzebnych kosztów, że a po co to w ogóle komu itepe i wtedy już mi się odechciewa bawienia się w te wszystkie drobiazgi dostaną goście na odchodne ciasta i jedzonko jak coś zostanie i styka
Mój TŻ uważa dokładnie tak samo, że to zbędne wydawanie pieniędzy...100 osób x pudełeczko x bajereczko i nagle zrobi się ponad 250 zł, za które można coś tam więc nie wiem, czy będziemy mieli coś dla gości

2014

Stary 2013-02-10, 15:40   #341
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ uważa dokładnie tak samo, że to zbędne wydawanie pieniędzy...100 osób x pudełeczko x bajereczko i nagle zrobi się ponad 250 zł, za które można coś tam więc nie wiem, czy będziemy mieli coś dla gości
u nas na szczęście nie ma tradycji dawania prezentów gościom
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 15:57   #342
adziia13
Rozeznanie

witam się dziewczynki, w końcówce weekendu, zalatana jestem jak nie wiem. Wczoraj TŻ zabrał mnie na łyżwy (jak na 2 randce), ale ze względu na moje kolano mogłam się odpychać tylko lewą nogą, teraz mam takie zakwasy, że chodzę jak stara baba
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 16:07   #343
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
witam się dziewczynki, w końcówce weekendu, zalatana jestem jak nie wiem. Wczoraj TŻ zabrał mnie na łyżwy (jak na 2 randce), ale ze względu na moje kolano mogłam się odpychać tylko lewą nogą, teraz mam takie zakwasy, że chodzę jak stara baba
Jak ja dawno na łyżwach nie byłam a mam tak blisko na lodowisko! jak mój TŻ wróci to muszę go też wyciągnąć

Byłam wczoraj w Forte Club ślicznie tam jest tylko 100 osób nie zmieści się razem na sali i sala tanecza musiałaby być oddzielnie a my chcemy żeby wszyscy goście siedzieli i tańczyli na jednej sali...
Stary 2013-02-10, 16:10   #344
Blondi2989
Blond forever!

Witajcie
Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Rodzina ja nawet nie będę wspominała jaką akcję mieliśmy w piątek z rodzicami TŻ... brak słów po prostu. A z jego siostrą, tak jak już kiedyś pisałam, nie odzywamy się rok więc wszystko wskazuje na to, że nie będzie jej z synem i narzeczonym na naszym ślubie. Tak samo rodziców TŻ.
Ja nie wiem czy Ty wspominałaś - rodzice TŻ nie interesują się Waszym związkiem czy z TŻ też nie mają kontaktu? Z czego to wynika?
Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
_ema_ niestety tu nie chodzi o żadna racje tylko jest leniem i olewa wszystko takiego nieroba co się zajmuje tylko ćwiczeniami i świata poza tym nie widzi i nic innego nie robi to nie znam w dodatku nie możemy się widywać więcej niż raz w tygodniu bo mu zaburzam treningi =/ ... dziewczyny co ja w nim widziałam ;( tylko w kółko podaj to zrób tamto do mnie nawet wodę mu muszę podawać do łóżka która leży obok niego ... ;(

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
I tak też mi się podoba, ale chyba nie na moją figurę... http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4807.html
Te suknie są przeboskie
W ogóle mi się podoba zabudowany dekolt i koronki i ciekawy motyw na plecach.
To są moje typy sukienki:
Ta chyba na razie naj: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,1272.html
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,5980.html
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,5993.html
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4812.html
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4860.html
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4837.html
http://www.justinalexanderbridal.com...g_dresses/8653

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
A co do nauk, nam ksiądz powiedział, wręcz namawiał, żebyśmy sobie zrobili we Wrocku, bo to takie kościelne miasto ale prawdopodobnie wyjmiemy papier z LO bo chyba nie chce nam się odnawiać nauk
A to jest w ogóle ważne? Ja mam taki papier, ale słyszałam, że on nigdzie nie jest reflektowany i tak trzeba zrobić nauki.
Cytat:
Mnie by ciotki obgadały, że ślub w Kościele, a potem im wróżę z ciastek
Cytat:
Czy któraś z Was planuje fryzurę z włosów rozpuszczonych? Coś w stylu upięte, na bok itp ?. Ja strasznie nie cierpię koków, ale znowu włosów nie mam zbyt długich i nie są w idealnym stanie. Niby dbam o nie, nie suszę, nie prostuję, nie farbuję, nie związuję gumką, a i tak są jakieś poukruszane, porozdawajane. Ostatnio nawet zaczęłam stosować apteczne szampony bez zbędnej chemii. Zażywam biotynę. Co do gęstości - wydaje się ich więcej, niż w rzeczywistości. Rozpoczynam też olejowanie, bo tyle się naczytałam.

Myślałam, żeby może je podkręcić delikatnie i jakoś upiąć, tylko jak... Tylko jak się je podkręci to stracą jeszcze na długości. To są przed podcięciem końcówek, więc o jakieś 4 cm krótsze niż na zdjęciu.

Załącznik 5107516
Ja właśnie zapuszczam włosy do ślubu
I z jednej strony kuszą mnie rozpuszczone włosy, takie lekkie fale, ale boję się, że mi się szybko rozwalą przy takiej ilości atrakcji...
Ale i tak zapuszczam, bo mam włosy puszące się, ale mam ich stosunkowo mało, więc zapuszczam, żeby było z czego pleść warkocze czy też koki
Cytat:
Dla mnie to też zbędny gadżet
Stary 2013-02-10, 16:17   #345
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamilka:* Pokaż wiadomość
Jak ja dawno na łyżwach nie byłam a mam tak blisko na lodowisko! jak mój TŻ wróci to muszę go też wyciągnąć

Byłam wczoraj w Forte Club ślicznie tam jest tylko 100 osób nie zmieści się razem na sali i sala tanecza musiałaby być oddzielnie a my chcemy żeby wszyscy goście siedzieli i tańczyli na jednej sali...
No to fakt, tam bez względu na liczbę gości osobno się siedzi i osobno tańczy, ale mi to nie przeszkadza, jak odsłonią te kotary to spoko to wygląda wszystko widać. Był właściciel?
Stary 2013-02-10, 16:17   #346
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
jak nikt z rodziny nie wie to mogą mieć do Ciebie żal że go nie zaprosiłaś...
a o co poszło? Jeśli nie chcesz mówić to oczywiście zrozumiem
To długa historia.... Z moim kuzynem (właściwie ciotecznym bratem) byliśmy super przyjaciółmi. Codziennie do siebie dzwoniliśmy Poszłam na studia i zamieszkałam w akademiku z taką E. (chłopaków zmieniała jak rękawiczki, na zajęcia nie chodziła, non stop opowiadała ile razy, gdzie i z jakim chłopakiem uprawiała seks). Jak rozmawiałam z kuzynem, to siłą rzeczy ona też słyszała i włączała się do rozmowy. Kuzyn poprosił mnie o jej nr tel, aby się pośmiać z niej trochę - nie chciałam mu go dać, ale mnie namawiał, ona z resztą też chciała, więc się zgodziłam. TO BYŁ MÓJ NAJWIĘKSZY BŁĄD ale skąd mogłam wiedzieć.... on mieszka 400 km stąd, ma żonę i trójkę dzieci. Przypadkiem się dowiedziałam, że oni mają romans (on jest kierowcą tira i jeździ po Polsce i tak się umówili). Jak zwykle E. pochwaliła się o swoim podboju swojej koleżance, która była na roku z moją przyjaciółką. I tak jedna powiedziała drugiej, a moja przyjaciółka doniosła mi (ona nie wiedziała, że to mój kuzyn) - chciała się po prostu pośmiać z tej E. i mi wszystko opowiedziała. Normalnie w tamtej chwili zrobiło mi się gorąco i zimno za razem - poskładałam fakty. Nie mogłam w to uwierzyć. Ona wyprowadziła się z naszego pokoju sama, nie mogłam na nią patrzeć po prostu A on.... brak słów - zachowywał się jakby nic się nie stało! Teraz ze mną nie rozmawia, bo twierdzi, że jestem zakłamana, bo wiedziałam o jego romansie, a przed nim to ukryłam.... Po prostu nie wiedziałam jak mu powiedzieć, że ja o wszystkim wiem.... Także nie mogę sobie tego darować, żal mi jego żony i dzieciaków, bo ta E. to na pewno nie była pierwsza.... Poza tym on mnie tak potraktował, jakbym to ja mu ją do łóżka wepchnęła...... także rozumiecie, on na moim weselu nie będzie. Ciotka się wkurzy, jak nic. Na wesele mojej siostry też nie przyjechali - wymigał się jakoś. Na majówkę jedziemy do chrzestnej i jestem ciekawa co będzie, czy w ogóle przyjedzie do niej, aby się z nami zobaczyć.....

Edytowane przez niulka_1985
Czas edycji: 2013-02-10 o 16:41
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 16:23   #347
alloffkowa
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=p5XlfGQuJ1A ładna ? ale będę ryczeń na podziękowaniach dla rodziny
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2013-02-10 o 16:28
Stary 2013-02-10, 16:26   #348
karoolecka
Zadomowienie

magdalenka_w_86 gartki
ja nie chcę mieć spiętych, marzą mi się romantyczne loki muszę zapuszczać włosięta, bo mam do ramion ewentualnie grzywka jakoś podpięta, no ale ciekawe jak to się sprawdzi w środku lata jak będzie upał.. pewnie mordownia

wenedka jeszcze nie podpisaliśmy umowy, dopiero mamy rezerwację.. też uważam, że to sporo za litr.. no ale spróbujemy z nimi negocjować przy podpisywaniu umowy. Niech tylko wrócą wreszcie z ferii bo przez nich wszystko stoi w miejscu
Stary 2013-02-10, 16:26   #349
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
To długa historia.... Z moim kuzynem (właściwie ciotecznym bratem) byliśmy super przyjaciółmi. Codziennie do siebie dzwoniliśmy Poszłam na studia i zamieszkałam w akademiku z taką E. (chłopaków zmieniała jak rękawiczki, na zajęcia nie chodziła, non stop opowiadała ile razy, gdzie i z jakim chłopakiem uprawiała seks). Jak rozmawiałam z kuzynem, to siłą rzeczy ona też słyszała i włączała się do rozmowy. Kuzyn poprosił mnie o jej nr tel, aby się pośmiać z niej trochę - nie chciałam mu go dać, ale mnie namawiał, ona z resztą też chciała, więc się zgodziłam. TO BYŁ MÓJ NAJWIĘKSZY BŁĄD ale skąd mogłam wiedzieć.... on mieszka 400 km stąd, ma żonę i trójkę dzieci. Przypadkiem się dowiedziałam, że oni mają romans (on jest kierowcą tira i jeździ po Polsce i tak się umówili). Jak zwykle E. pochwaliła się o swoim podboju swojej koleżance, która była na roku z moją przyjaciółką. I tak jedna powiedziała drugiej, a moja przyjaciółka doniosła mi (ona nie wiedziała, że to mój kuzyn) - chciała się po prostu pośmiać z tej E. i mi wszystko opowiedziała. Normalnie w tamtej chwili zrobiło mi się gorąco i zimno za razem - poskładałam fakty. Nie mogłam w to uwierzyć. Ona wyprowadziła się z naszego pokoju sama, nie mogłam na nią patrzeć po prostu A on.... brak słów - zachowywał się jakby nic się nie stało! Teraz ze mną nie rozmawia, bo twierdzi, że jestem zakłamana, bo wiedziałam o jego romansie, a przed nim to ukryłam.... Po prostu nie wiedziałam jak mu powiedzieć, że ja o wszystkim wiem.... Także mnie mogę sobie tego darować, żal mi jego żony i dzieciaków, bo ta E. to na pewno nie była pierwsza.... Poza tym on mnie tak potraktował, jakbym to ja mu ją do łóżka wepchnęła...... także rozumiecie, on na moim weselu nie będzie. Ciotka się wkurzy, jak nic. Na wesele mojej siostry też nie przyjechali - wymigał się jakoś. Na majówkę jedziemy do chrzestnej i jestem ciekawa co będzie, czy w ogóle przyjedzie do niej, aby się z nami zobaczyć.....
masakra.
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-02-10, 16:28   #350
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
siedzę i ryczę.. bardzo ładna ale na weselu chyba bym się zapłakała.. no ale w sumie ja to z natury taka płaczliwa jestem
Stary 2013-02-10, 16:29   #351
Raczkowanie

Cytat:
No to fakt, tam bez względu na liczbę gości osobno się siedzi i osobno tańczy, ale mi to nie przeszkadza, jak odsłonią te kotary to spoko to wygląda wszystko widać. Był właściciel?
Właściciela nie było Oprowadzałała nas obsługa. Tak to lokal świetny! Akurat wczoraj ktoś wyprawiał tam imprezę chyba 60 urodziny bo wszędzie była liczba 60 i właściwie jedyny minus to właśnie to ze siedzielibyśmy osobno Byliśmy też w innych lokalach w sumie chyba wszystkich w Toruniu i okolicy :P Bardzo nam się podobało w Tatfort przy polu golfowym
Stary 2013-02-10, 16:34   #352
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=p5XlfGQuJ1A ładna ? ale będę ryczeń na podziękowaniach dla rodziny
Ładna, aczkolwiek mi coraz mniej podobają się ckliwe pieśni na ślubie/weselu. Ostatnio z TŻ stwierdziliśmy, że u nas będzie na wesoło

A mnie wczoraj TŻ zaskoczył, bo powiedział, że słuchał zespołów na YT i jeden mu się spodobał i musi mi pokazać
A w piątek jedziemy do mnie na 90% i w końcu pogadamy z moimi rodzicami poważnie na temat naszych planów
Stary 2013-02-10, 16:35   #353
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Właściciela nie było Oprowadzałała nas obsługa. Tak to lokal świetny! Akurat wczoraj ktoś wyprawiał tam imprezę chyba 60 urodziny bo wszędzie była liczba 60 i właściwie jedyny minus to właśnie to ze siedzielibyśmy osobno Byliśmy też w innych lokalach w sumie chyba wszystkich w Toruniu i okolicy :P Bardzo nam się podobało w Tatfort przy polu golfowym
no Tatfort też jest całkiem spoko, tylko nie wiem jak tam z jedzeniem, czy smaczne, bo słyszałam, że tak średnio, ale trzeba by było samemu spróbować, bo jakoś tak średnio wierzę w te wszystkie opinie (u nas w Forte też podobno nie dobre, a jak byliśmy na kolacji, to wszyscy mieliśmy smaczne dania, a każdy zamówił co innego)
Stary 2013-02-10, 16:36   #354
Angel_21_
Rozeznanie

hej dziewczyny wróciłam z uczelni zaliczenia mi całkiem ładnie poszły dziś dostałam 5 i kolejną +5 co do TŻa kocham go i nie wyobrażam sobie życia bez niego bo ze wszystkim jest nam idealnie oprócz tego że jest mało uczuciowy i lekko mówiąc leniem wygarnęłam mu w nocy co nieco i jest ok powiedziałam że nie będę wszystkiego sama robić jeśli chodzi o kasę na wesele to też mówił żebym się nie martwiła że da z siebie wszystko i sobie damy rade wiem że mnie kocha więc nie jest tak źle dzięki wam za rady
Stary 2013-02-10, 16:37   #355
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
siedzę i ryczę.. bardzo ładna ale na weselu chyba bym się zapłakała.. no ale w sumie ja to z natury taka płaczliwa jestem
ja też
Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Ładna, aczkolwiek mi coraz mniej podobają się ckliwe pieśni na ślubie/weselu. Ostatnio z TŻ stwierdziliśmy, że u nas będzie na wesoło

A mnie wczoraj TŻ zaskoczył, bo powiedział, że słuchał zespołów na YT i jeden mu się spodobał i musi mi pokazać
A w piątek jedziemy do mnie na 90% i w końcu pogadamy z moimi rodzicami poważnie na temat naszych planów
dla mnie to będzie bardzo wzruszający moment, pewnie z szacunku do rodzinyi skromnie mowiąc że wychowali mnie na taką osobę
My w końcu mamy za sobą scenkę przed rodzicami
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-02-10, 16:39   #356
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość

moja reakcja na zespół, który spodobał się mojemu Tz
jak by opisać ten zespół w kilu słowach fałsz, pisk i śmieszne koszule
no ale dobrze, ze się starał teraz sobie odpuścił

czyli będą zmówiny ? na moich nasi rodzice się pochlali ale miło było no i co najważniejsze polubili się i dogadali
Stary 2013-02-10, 16:41   #357
Raczkowanie

Cytat:
no Tatfort też jest całkiem spoko, tylko nie wiem jak tam z jedzeniem, czy smaczne, bo słyszałam, że tak średnio, ale trzeba by było samemu spróbować, bo jakoś tak średnio wierzę w te wszystkie opinie (u nas w Forte też podobno nie dobre, a jak byliśmy na kolacji, to wszyscy mieliśmy smaczne dania, a każdy zamówił co innego)
Dokładnie Kolejnym etapem naszych poszukiwać będzie sprawdzenie jedzonka Może w walentynki wybierzemy się do Tatrort na kolacje i sprawdzimy tamtejszych kucharzy
Stary 2013-02-10, 16:48   #358
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
ja też

dla mnie to będzie bardzo wzruszający moment, pewnie z szacunku do rodzinyi skromnie mowiąc że wychowali mnie na taką osobę
My w końcu mamy za sobą scenkę przed rodzicami
Dla mnie też podziękowania dla rodziców będą wzruszające, ale nie będziemy sobie dorzucać powolnych piosenek
Co kto lubi
Cytat:
moja reakcja na zespół, który spodobał się mojemu Tz
jak by opisać ten zespół w kilu słowach fałsz, pisk i śmieszne koszule
no ale dobrze, ze się starał teraz sobie odpuścił

czyli będą zmówiny ? na moich nasi rodzice się pochlali ale miło było no i co najważniejsze polubili się i dogadali
Mój TŻ jest muzykiem, więc się nie martwię o to

Nieee, to nie zmówiny Nasi rodzice widzieli się już po naszych zaręczynach, ale mowy o ślubie jeszcze wtedy nie było. Teraz będzie rozmowa z moimi rodzicami, bo jeszcze nie wiedzą o tym, że chcemy ślub i wesele zorganizować na Pomorzu (tu gdzie mieszkam i studiuję od prawie 5 lat), a nie w mojej rodzinnej miejscowości (ok 250km stąd).
Stary 2013-02-10, 16:53   #359
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie Kolejnym etapem naszych poszukiwać będzie sprawdzenie jedzonka Może w walentynki wybierzemy się do Tatrort na kolacje i sprawdzimy tamtejszych kucharzy
Dobry pomysł
Stary 2013-02-10, 18:20   #360
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:

Witam wszystkie Panie!

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość

hehe no chyba jednak nie będziemy bo Wy już pewnie w Krk, a my jeszcze nie wyjechaliśmy, ciężko się ruszyć po obiedzie ale zaraz się zbieramy, dojeżdżamy ze Ślaska, przez Gliwice i Kato, a Wy?
my od południowego wschodu

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
To długa historia.... Z moim kuzynem (właściwie ciotecznym bratem) byliśmy super przyjaciółmi. Codziennie do siebie dzwoniliśmy Poszłam na studia i zamieszkałam w akademiku z taką E. (chłopaków zmieniała jak rękawiczki, na zajęcia nie chodziła, non stop opowiadała ile razy, gdzie i z jakim chłopakiem uprawiała seks). Jak rozmawiałam z kuzynem, to siłą rzeczy ona też słyszała i włączała się do rozmowy. Kuzyn poprosił mnie o jej nr tel, aby się pośmiać z niej trochę - nie chciałam mu go dać, ale mnie namawiał, ona z resztą też chciała, więc się zgodziłam. TO BYŁ MÓJ NAJWIĘKSZY BŁĄD ale skąd mogłam wiedzieć.... on mieszka 400 km stąd, ma żonę i trójkę dzieci. Przypadkiem się dowiedziałam, że oni mają romans (on jest kierowcą tira i jeździ po Polsce i tak się umówili). Jak zwykle E. pochwaliła się o swoim podboju swojej koleżance, która była na roku z moją przyjaciółką. I tak jedna powiedziała drugiej, a moja przyjaciółka doniosła mi (ona nie wiedziała, że to mój kuzyn) - chciała się po prostu pośmiać z tej E. i mi wszystko opowiedziała. Normalnie w tamtej chwili zrobiło mi się gorąco i zimno za razem - poskładałam fakty. Nie mogłam w to uwierzyć. Ona wyprowadziła się z naszego pokoju sama, nie mogłam na nią patrzeć po prostu A on.... brak słów - zachowywał się jakby nic się nie stało! Teraz ze mną nie rozmawia, bo twierdzi, że jestem zakłamana, bo wiedziałam o jego romansie, a przed nim to ukryłam.... Po prostu nie wiedziałam jak mu powiedzieć, że ja o wszystkim wiem.... Także nie mogę sobie tego darować, żal mi jego żony i dzieciaków, bo ta E. to na pewno nie była pierwsza.... Poza tym on mnie tak potraktował, jakbym to ja mu ją do łóżka wepchnęła...... także rozumiecie, on na moim weselu nie będzie. Ciotka się wkurzy, jak nic. Na wesele mojej siostry też nie przyjechali - wymigał się jakoś. Na majówkę jedziemy do chrzestnej i jestem ciekawa co będzie, czy w ogóle przyjedzie do niej, aby się z nami zobaczyć.....
o rany.... co za koleś
chce swoje poczucie winy przełożyć jeszcze na Ciebie

a nie myślałaś powiedzieć rodzinie o jego akcjach?
Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
hej dziewczyny wróciłam z uczelni zaliczenia mi całkiem ładnie poszły dziś dostałam 5 i kolejną +5 co do TŻa kocham go i nie wyobrażam sobie życia bez niego bo ze wszystkim jest nam idealnie oprócz tego że jest mało uczuciowy i lekko mówiąc leniem wygarnęłam mu w nocy co nieco i jest ok powiedziałam że nie będę wszystkiego sama robić jeśli chodzi o kasę na wesele to też mówił żebym się nie martwiła że da z siebie wszystko i sobie damy rade wiem że mnie kocha więc nie jest tak źle dzięki wam za rady
gratuluję ocen

a co do Twojego TZ to mi by się mimo wszystki czerwona lapka...

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości