Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 20:57   #1141
Tity
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
dziewczyny zdecydowałam sie na jutro na spotkanie z glukozą

powiedzcie mi czy da sie przeżyć? czy oni mi te 50g w samej wodzie rozpuszcza i czy te pół cytryny mam sobie do tej mieszanki wycisnąć? lepsze z cytryną czy bez? qrcze bo nie wiem czy dam rade tyle wypić
a jak mnie zmuli..
Nie narzekaj, ja mam 75g:P Ostatnio wypicie zajęło mi z 15 minut
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Tity, Diabli - dla Was
Dziękuję

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 20:58   #1142
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dzisiaj szorowałam swój brudny pępek... jedno szorowanie jednak nie wystarczy.. dalej brudny...
zapuszczony przez dwudziestolecie
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 20:59   #1143
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

Ty go tak nie szoruj, może on nie jest brudny tylko siny.
Tak jak mój też dzisiaj przyglądałam się pępkowi, bo zawsze siedział w środku a teraz coraz bardziej na wierzch wychodzi i jakieś takie szarawe kreski (jak dzieci promyczki w słonku rysują) w nim widać.. ale nie wydaje mi się żeby to był brud..
u mnie jest ewidentnie brudny.. mam czarne na zgieciach.. zawsze tak miałam.. kiedyś (tu dla niektórych może się okazać obrzydliwe wiec nie czutajcie)

... kiedyś sobie to szpilką wydłubywałam i był czysty, ale potem wszedł do środka i nie było jak.. teraz wyszedł znowu

ale z tymi pępkami to ciekawe jest bo mi sie taki brudek w zagięciach robi, a mój TŻ z kolei zawsze ma w pępku bawełne.. śmiejemy sie że hoduje.. Co jakiś czas ma w pępku taki kłębek (materiału, bawełny?)...

A w ogóle jak byłam mała to myślałam, że to czarne to nitka jakaś, że mi ten pępek czymś zszywali.. po czym mama mnie uświadomiła, że pępka się nie zszywa...

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-11 o 21:01
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:00   #1144
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie zaczęło odpychać od wszelkich syfiastych rzeczy.. Zjadłam zupkę chińska - wyrzygałam, chipsy to samo.. orzeszków nawet nie tykam bo uczulają..

ostatnio wypiłam colę to też mi niedobrze było, to samo po oranżadzie.. pije teraz tylko wodę, wodę z cytryną i herbate.. czasami gorącą czekoladę i kawę bezkofeinową..

tylko do mac donaldsa mam sentyment
Ja po wypiciu pepsi ( szklanki ) nie mogłam spać do 2 w nocy i brzuch mnie bolał. Nie zorientowąłam się, że to od tego i kiedyś jeszcze wypiłam bo pomagało mi na nudności i znów było to samo. Od tego nie piję już pepsi. Co do fast food to kebeba nie jadłam od początku ciązy bo wogole nie mogłam mięsa jeść. Ale np pizze lubię, a też nazywają ją niektórzy fast foodem.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Też się boję... najbardziej tego jak ja wytrzymam tyle czasu bez jedzenia Obawiam się, że mogę zasłabnąć lub
Mam tak samo. Jeszcze nie dostałam skierowania, ale wizyte mam 21 lutego wiec to będzie 25 tydzień i mówiła, że da mi skierowanie na reszte badań wiec to pewnie też. Chcę iśc tak, żeby Tż miał na popoludnie i był ze mną. Z tego co widziałam ostatnio gość to robił i powiedziały mu, że może przyjsć za 2godziny, ale ma nie "gonić po mieście" wiec pewnie nic by się nie stało jakbym do domu pojechała poleżała i wróciła za 2h. Zwłąszcza że mieszkam nie daleko.

Cytat:
A w koncu kupiłam:
http://moda.allegro.pl/sukienka-ciaz...000444701.html
zobaczymy czy będę sexi mama czy sexi namiot.. Mam nadzieje, że przyjdzie na czas..
Wybrałam czarną, nie udalo mi się kupić bolerka:
http://moda.allegro.pl/gustowny-swet...988594107.html
bo wykupili.. wezmę moje niebieskie bolerko.. do turkusu by nie pasowało..
Daj znac jak się prezentuje bo kurcze ja będę musiała kupić coś na komunie bo mamy 3 a ja będę w 9 miesiącu wtedy.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
ale z tymi pępkami to ciekawe jest bo mi sie taki brudek w zagięciach robi, a mój TŻ z kolei zawsze ma w pępku bawełne.. śmiejemy sie że hoduje.. Co jakiś czas ma w pępku taki kłębek (materiału, bawełny?)...
mój tak samo...nie wiem skąd to się bierze.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:01   #1145
xal
Zakorzenienie

Cytat:
w takim razie chyba głodówkę mu zafunduję

nie no.. poważnie jakoś dziwnie mało aktywny dzisiaj jest w dzień mnie trochę brzuch pobolewał, nachodziłam się dzisiaj..
ale teraz leżę i odpoczywam więc może niebawem coś poczuję
Jak byłam u rodziców i dużo chodziłam to też mała była mało aktywna. Nie wiem czy ruch ją usypia, czy jak chodzę to nie czuję a ona się rusza i później odpoczywa?

Diabli a u mnie dziecko leniuszek genetycznie po mamusi?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:02   #1146
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
JennyAniolek proszę o zmianę imienia naszego synka z Leona na Nikodem, mąż się uparł i nie ma bata. Od dziś jest Nikoś i żadnych zmian juz nie przewiduję
Imię poprawione, no i oba mi się podobają

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
a jakoś tak od 2 dni się to ciągneło i postanowione na 100 % Nikodem. Cytuję smsa do mojej tesciowej napisanego przez mojego zacnego męża: "Hej, tak Ci sie nie podobało imię Leon więc zmieniliśmy na Nikodem, fundniesz za to łóżeczko i po sprawie. Ciao bella babciu! "
Padłam

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Zaczynamy dziś 24tc

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
upolowałam otulacz za 16 zł, nowy z mothercare
do tego bodziak i bluzeczkę nowe z metkami po 10 i 12 zł i dla córki przyjaciółki spódnicę i sukienkę

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
witam dziewczyny po długiej nieobecności! niestety miałam mały kryzys i nie miałam ochoty w ogóle dawać znaku życia : ( ale już jest dobrze i wracam do ludzi : ) niestety jestem do tyłu chyba z 2 miesiące!! no i jak na złość wpadła mi jedna poprawka z prawa i chciałam się pochwalić, że też już ustaliliśmy imię dla synka i będzie Igor bardzo chciałam Sebastiana ale TŻ się nie zgadza.. Ale Iguś też jest świetne no i w piątek mam spotkanie z glukozą!!!!
Cześć
Gratuluję wyboru imienia Igor podoba mi się bardziej no i powodzenia na poprawce

Cytat:
Iguś i ja witamy się z Wami w 25 tygodniu! Już tak niewiele zostało do końca!

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:04   #1147
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jak byłam u rodziców i dużo chodziłam to też mała była mało aktywna. Nie wiem czy ruch ją usypia, czy jak chodzę to nie czuję a ona się rusza i później odpoczywa?

ruch może usypiać, bo wtedy się buja
u mnie najczęściej się rusza jak ja się nie ruszam..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:06   #1148
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
A u mnie będzie CHŁOPIEC teraz będziemy dumać nad imieniem
Zmęczona jestem. I przytyłam już łącznie z 9 kg
Gratuluję synka , a co do wagi to oby szybko spadła po ciąży

Cytat:
Super
powodzenia w takim razie i trzymam kciuki żeby wszytsko udało Wam się ogarnąć

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
A ja znowu ze złymi wieściami.. już się pocieszyłam pięknym mieszkankiem. Byłam tam w sobote.. wszystko było załatwione i dogadane..obiecał mi,że jeśli się decyduje to mieszkanie mam pewne..że mam być spokojna bo oni kredyt załatwiają na kupno drugiego mniejszego,ale nie całą kwote bo większość kasy mają więc dostaną napewno i tak dalej... A dzisiaj facet dzwoni,że jednak musi odmówić,że nie wynajmie,że okazało się dzisiaj ( nagle ku.rwa) że kredytu nie dostanie i nie wynajmie,że jak coś to da znać i takie tam...

A tak się cieszyłam.. Takie mieszkanie, za takie pieniądze,na długo, na lata, bez kaucji. poprostu śliczne... czułam się jakbym Pana Boga za nogi chwyciła... A teraz siedze i płaczę:cry :

Oby szybko trafiło się równie coś fajnego

---
Nadrobiłam dzisiejszy dzień, dalej póki co mi się nie chce

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-11, 21:06   #1149
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Tity, Diabli - dla Was
dzieki a zmierzysz mi taka sowe?

myslalam o takich naklejkach:

http://allegro.pl/naklejki-kolorowe-...963516268.html

http://allegro.pl/naklejki-scienne-s...945994986.html - tu podoba mi sie dupcia zebry i ta pokrecona zyrafa

http://allegro.pl/naklejki-zestawy-d...986904940.html malpy albo zyrafy

http://allegro.pl/naklejki-scienne-k...011468947.html

ale jeszcze nie mam koncepcji pokoiku...tz chyba woli szablony
Stary 2013-02-11, 21:07   #1150
nuna2
Zakorzenienie

lonely może nie czułas jak się rusza jak chodziłaś odpocznij jutro więcej i zobaczysz, że mały da znać
Stary 2013-02-11, 21:08   #1151
storyl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
Gratuluję wyboru imienia Igor podoba mi się bardziej no i powodzenia na poprawce

jak już mówimy o wózkach to my już mamy, w sumie dostaliśmy go od koleżanki mojej mamy : ) wózeczek to Roan Marita, jest czerwony no prześliczny i bardzo zadbany : ) jak tylko będę u TŻ to zrobie zdjęcia i się pochwale : D no i zastanawiamy się nad kupnem fotelika do niego, który można montować na stelażu ale nie ma on dobrych opinii : ((
storyl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 21:13   #1152
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
wanienkę to już miałam ale czy ona jest anatomiczna , myślę że będzie pasować do stelaża, bo wygląda podobnie:
http://allegro.pl/stojak-stelaz-do-wanienek-102cm-i-86cm-tega-i2999608093.html

dzieki. ja ciagle sie rozgladam...poczytalam troche opinii i nadal nie wiem jaka wybrac http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...010048678.html myslalam o takiej, ze stelazem 140zl...ale nie wiem czy go chce. zastanawiam sie czy w takiej wanience dzidzius bedzie mial szanse sie popluskac jak juz bedzie troche wiekszy :P czy taka zwykla nie bylaby lepsza. choc planuje, aby kapiele byly docelowo taty i pewnie byloby mu latwiej w takiej.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
W ogóle rozregulował mi się dzisiaj dzień..
Wstałam o 4 rano (tak po prostu na siku i już nie bylo spania).. Śniadanie o 6.. drugie śniadanie o 10.. potem gimnastyka.. potem trzecie sniadanie o 14... potem poszłam się kąpać, potem poszłam spać.. spalam do 19.. a teraz jem obiad..
brzmi prawie jak moj normalny ciazowy dzien tylko ja sie klade o 3...pozniej kilka sniadan itd.
Stary 2013-02-11, 21:13   #1153
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
jak już mówimy o wózkach to my już mamy, w sumie dostaliśmy go od koleżanki mojej mamy : ) wózeczek to Roan Marita, jest czerwony no prześliczny i bardzo zadbany : ) jak tylko będę u TŻ to zrobie zdjęcia i się pochwale : D no i zastanawiamy się nad kupnem fotelika do niego, który można montować na stelażu ale nie ma on dobrych opinii : ((
No to super!

My dzisiaj mieliśmy jechać pooglądać wózki, ale za dużo innych spraw było do załatwienia, więc przełożyliśmy wizytę na... nie wiadomo kiedy Ale za to podjechaliśmy do jednej restauracji popytać o terminy i ceny za chrzciny Spodziewałam się, że będzie gorzej ale zmieścimy się w max 100 zł/os Muszę jeszcze sprawdzić 2 inne lokale, popytać o ceny za catering i porównać co nam się bardziej będzie opłacało

Jeśli planujecie chrzciny w lokalu to w jakich godzinach i jakie posiłki ??

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-11, 21:16   #1154
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle jak byłam mała to myślałam, że to czarne to nitka jakaś, że mi ten pępek czymś zszywali.. po czym mama mnie uświadomiła, że pępka się nie zszywa...
moj pepek dlugo nie mial sie w czym schowac. pewnie wczesniakowi na szbko byle jak go zwiazali i siostra mi cale dziecinstwo dokuczala, ze mi sie rozwiazuje. a ja wylam i bieglam skarzyc...o spieciu w inkubatorze tez mi w kolko powtarzala a jaka bylam dumna jak mi sie ten pepek w koncu schowal jeden kompleks mniej, hehe.
Stary 2013-02-11, 21:16   #1155
Ashyshqa
Zakorzenienie

Podczytywalam Was te ostatnie godziny ma telefonie i nie wyrabiam tu z cytowaniem. Widze, ze diabli uskutecznia analizy osobowosci na watku To ja Ci Diabli powiem, ze czesto dochodze do wniosku, ze jestesmy podobne
I tym optymistycznym akcentem zegnam sie z Wami na dzis. Jutro o 10 mam wizyte i na szczescie TZ ma wolne wiec pojedziemy razem zdam Wam pozniej relacje. Spijcie dobrze mamusie!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:18   #1156
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ty jestes wiecznym Bobem Marleyem wiec co sie dziecku dziwisz? choc to pewnie skojarzenie z tym slonkiem w avatarze.
Stary 2013-02-11, 21:22   #1157
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

to chyba duże te chrzciny planujesz skoro lokal??
Stary 2013-02-11, 21:22   #1158
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

fajny wozek, ogladalam go na allegro nie podoba mi sie jedynie kosz na zakupy (kratkowy) i szprychy w kolach ale to juz takie moje odchyly. masz taki 121 w kropki? http://allegro.pl/wozek-roan-marita-...991784405.html
nie dali ani jednej fotki spacerowki.
Stary 2013-02-11, 21:24   #1159
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dzieki a zmierzysz mi taka sowe?

myslalam o takich naklejkach:

http://allegro.pl/naklejki-kolorowe-...963516268.html

http://allegro.pl/naklejki-scienne-s...945994986.html - tu podoba mi sie dupcia zebry i ta pokrecona zyrafa

http://allegro.pl/naklejki-zestawy-d...986904940.html malpy albo zyrafy

http://allegro.pl/naklejki-scienne-k...011468947.html

ale jeszcze nie mam koncepcji pokoiku...tz chyba woli szablony
ale słitaśne te naklejki
my na razie pokoika nie urządzamy. Jeszcze troszkę pokorzystamy z naszej ukochanej garderoby, a mały będzie z nami w sypialni

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
lonely może nie czułas jak się rusza jak chodziłaś odpocznij jutro więcej i zobaczysz, że mały da znać

może jeszcze przed snem uraczy mnie kopniaczkiem

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 21:26   #1160
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
No to super!

My dzisiaj mieliśmy jechać pooglądać wózki, ale za dużo innych spraw było do załatwienia, więc przełożyliśmy wizytę na... nie wiadomo kiedy Ale za to podjechaliśmy do jednej restauracji popytać o terminy i ceny za chrzciny Spodziewałam się, że będzie gorzej ale zmieścimy się w max 100 zł/os Muszę jeszcze sprawdzić 2 inne lokale, popytać o ceny za catering i porównać co nam się bardziej będzie opłacało

o mamooo! chrzciny tez trzeba planowac na tyle do przodu? jeszcze sie dziecko nie urodzilo, a w wawie juz je trzeba do przedszkola zapisywac godzine to chyba trzeba dostosowac do ksiedza i kosciola...u nas chrzciny sa chyba w jedna niedziele w miesiacu po glownej mszy, wiec kolo 14? wydaje mi sie, ze posilki podobnie do komunii, obiad, ciasto, lody i do domu
Stary 2013-02-11, 21:28   #1161
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Ty jestes wiecznym Bobem Marleyem wiec co sie dziecku dziwisz? choc to pewnie skojarzenie z tym slonkiem w avatarze.
http://www.youtube.com/watch?v=-JhwxTen6yA
Stary 2013-02-11, 21:30   #1162
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Podczytywalam Was te ostatnie godziny ma telefonie i nie wyrabiam tu z cytowaniem. Widze, ze diabli uskutecznia analizy osobowosci na watku To ja Ci Diabli powiem, ze czesto dochodze do wniosku, ze jestesmy podobne
I tym optymistycznym akcentem zegnam sie z Wami na dzis. Jutro o 10 mam wizyte i na szczescie TZ ma wolne wiec pojedziemy razem zdam Wam pozniej relacje. Spijcie dobrze mamusie!
oo popatrz! a Ty mi sie wydajesz taka "orientalna" pachnaca tymi wszystkimi mazidlami i Afryka! w przytulnym mieszkanku pelnym gosci i ciepla siedzi sobie taka drobna osobka z ciastem albo pysznym czyms przygotowanym "ot tak" sielanka! ale mezem to Ty rzadzisz, hehe. aaa i podoba mi sie podejscie "wolnego ptaka", ktory moze zyc obojetne gdzie, byleby bylo zielono tym mozesz mnie zarazic.
Stary 2013-02-11, 21:30   #1163
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie mieszałam oliwki z kremem, ale pamiętam jak Cloche pisała, że planuje połączyć olej z dzikiej róży z balsamem do ciała Alterra. Potem wykombinowała ten przepis na śmietankę, więc nie wiem czy ostatecznie to łączyła Ale jak przyjdzie po pracy to może nas oswieci
spieszę na pomoc, o ile już ktoś nie odpowiedział xal na pytanie...
otóż... krem/balsam/mleczko można mieszać z olejem na bieżąco, nawet w zagłębieniu ręki! nic prostszego
mi jako podstawa służą:
- mleczko bezzapachowe do ciała alterra
- oliwka hipp lub teraz ze względu na super właściwości i dużą zawartość witamin olej z dzikiej róży
- ewentualnie coś zapachowego, jak kto lubi

mleczko z olejem można nawet 50/50 zmieszać - będzie bardziej lejąca konsystencja. najbezpieczniej jest mieszać sobie małe porcje - czy to w zagłębieniu ręki, czy w małym pojemniczku - jak kto woli. polecam na początek zagłębienie dłoni i lanie "na oko", szybki sposób i na pewno się sprawdzi i jak spasuje, to możecie sobie zmieszać w pojemniku porcyjkę.
dodatek oleju nie powinien zaburzyć "flory" kosmetyku raczej dodatek wody i składników wodnistych to robi... ale głowy nie dam, więc lepiej uważać. no a że mieszanie banalnie proste, to nie ma z tym zachodu
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 21:32   #1164
storyl
Raczkowanie

Cytat:
fajny wozek, ogladalam go na allegro nie podoba mi sie jedynie kosz na zakupy (kratkowy) i szprychy w kolach ale to juz takie moje odchyly. masz taki 121 w kropki? http://allegro.pl/wozek-roan-marita-...991784405.html
nie dali ani jednej fotki spacerowki.
nie, mam inny model, którego nie mogę znaleść nigdzie w internecie ale jeszcze poszukam : D mi też troche ten kosz przeszkadza ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda : P ale w sumie jestem zadowolona z tego prezentu : D a koła nie wyglądają tak źle jak się wydaje : P a spacerówka nie wygląda już tak zachwycająco jak gondola może dlatego brak zdjęć
Stary 2013-02-11, 21:33   #1165
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ale słitaśne te naklejki
my na razie pokoika nie urządzamy. Jeszcze troszkę pokorzystamy z naszej ukochanej garderoby, a mały będzie z nami w sypialni

może jeszcze przed snem uraczy mnie kopniaczkiem
jest mnostwo slicznych naklejek i to bedzie trudny wybor tz tez sie upiera zeby z pokoikiem na razie poczekac, mala ulokowac w sypialni...zobaczymy po przeprowadzce.
mnie po glowie ciagle chodzi ten mojzeszowy kosz na noc na poczatek
Stary 2013-02-11, 21:35   #1166
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
od czego zależy czy trzeba wypić 50g czy 75g glukozy ja też będe miała 75g i 2h czekania
nie wiadomo od czego to zależym ale...
Cytat:
czyli takie wydziwianie męczą ciężarne tylko tym siedzeniem i czekaniem
... podobno wyniki po 75g są bardziej miarodajne

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
72 zł z przesyłką, może znalazłabym taniej ale nie mam siły za tym chodzić
u mnie stacjonarnie 55zł na all widziałam za 60zł już z wanienką

Cytat:
dzieki. ja ciagle sie rozgladam...poczytalam troche opinii i nadal nie wiem jaka wybrac http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...010048678.html myslalam o takiej, ze stelazem 140zl...ale nie wiem czy go chce. zastanawiam sie czy w takiej wanience dzidzius bedzie mial szanse sie popluskac jak juz bedzie troche wiekszy :P czy taka zwykla nie bylaby lepsza. choc planuje, aby kapiele byly docelowo taty i pewnie byloby mu latwiej w takiej.
znajomi mieli i mały sam sobie siedział i się pluskał, myślałam o takiej ale raczej kupimy zwykłą
Cytat:
my też w lokalu a nie zapraszamy dużo osób... tyle, że nie mam zamiaru stać w kuchni 3 dni z małym dzieckiem u boku

---

Ale się późno zrobiło
Lecę pod prysznic i spać Bartek mi właśnie szyjkę (chyba ) skopał aż musiałam usiąść bo na stojąco aż mi się kolana uginały a ma być ponoć tylko gorzej

dobranoc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:37   #1167
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

dodatek oleju nie powinien zaburzyć "flory" kosmetyku raczej dodatek wody i składników wodnistych to robi... ale głowy nie dam, więc lepiej uważać. no a że mieszanie banalnie proste, to nie ma z tym zachodu
a ja mam pytanko moglabys zerknac na sklad, bo w temacie jestes bardziej ode mnie.
http://hipp.pl/pielegnacja/produkty/...-babysanft-45/ ogladalam ostatnio w sklepie i doszlam do wniosku, ze mogloby byc fajne dla maluszka - od 1 dnia, z olejkiem migdalowym. tylko czy jak cos jest do ciala i wlosow to bedzie ok? do wszystkiego do niczego podobno
Stary 2013-02-11, 21:37   #1168
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
gin powiedziała, że mam tylko kupić glukoze a położna mi to już sama przygotuje i będę miała tylko wypić mam nadzieje, że nie zemdleje lub zwymiotuje..

I nie wiem czy słyszałyście o książce Notatki przyszłej matki ale bardzo ją polecam! Strasznie mnie wciągneła gdy ją kiedyś czytałam, a teraz jest dobry czas żeby wyciągnąć ja z półki i znowu przeczytac no i oczywiście jest też 2 część Opowieści z kołyski : D
miałam tę książkę i zgubiłam..
ale była fajna musze poszukać gdzieś na necie używanej

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
rodzić pewnie będzie prywatnie

Ja się zapytałam o tę szyjkę i dostałam od mojego lekarza wyczerpujący wykład otóż on nie mierzy szyjki na usg, bo usg daje zafałszowane wyniki. I tłumaczył mi to dość obrazowo. Powiedział, że teraz myśli się nad funkcją w usg badającą zawartość włókien kolagenowych w szyjce, ale na razie to kwestia przyszłości. I on nie mierzy i nie podaje, bo nie chce niepotrzebnie martwić ciężarnych.
Jedynie co to powiedział, że powinno się robić badania palpacyjne, czyli na fotelu oceniać twardość szyjki i ew. rozwarcie. Ale nie wiem czemu nie mam tego na każdej wizycie W każdym razie zaprosił mnie na fotel i zbadał mi szyjkę i powiedział, że jest twarda i zamknięta.
I żebym się niepotrzebnie nie nakręcała
A jak robiliśmy usg przez brzuch, to pokazywał mi na nim moją szyjkę, więc można zmierzyć szyjkę przez usg przez brzuch. Znaczy jest to możliwe, ale wg. mojego gina niemiarodajne.
W ogóle tak się rozgadał, że cała wizyta łącznie z usg trwała z 1 h
I mówi do mnie: "Oj Monika Monika niepotrzebnie się nakręcasz" A do męża "Żona w domu też taka zestresowana?"

jw.

współczuję i trzymam kciuki żebyś znalazła jeszcze lepsze od tego mieszkanie

a z czego masz poprawkę i na którym roku jesteś? o ile to nie tajemnica

wiesz, najprawdopodobniej do budyniu zostały dodane sztuczne barwniki, które mogą powodować problemy z koncentracją. Ja bym uważnie czytała skład produktów, bo takie barwniki niektóre to straszne świństwo

A u mnie będzie CHŁOPIEC teraz będziemy dumać nad imieniem
Zmęczona jestem. I przytyłam już łącznie z 9 kg
ale ten dopisek był na truskawkach nie budyniu

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
storyl na II roku już te pytania będą Cię śmieszyły, pamiętam doskonale )
powodzenia następnym razem,

mysia - cudne łowy, każdą z tych rzeczy bym sama wzięła,

jenny - uwielbiam remonty, aż Ci zazdroszczę przyjemności planowania wszystkiego,

color - widać to mieszkanie nie było dla Was, znajdziecie lepsze, wierzę w taką opatrzność..,

axella - rozumiem, że jutro pracowity dzien? narobiłaś mi smaku na budyń, jutro kupuję i robię na obiad,

A tymczasem mówię ładnie dobry wieczór i lecę na randkę z odkurzaczem, nie znoszę odkurzać tych paskudnych schodów na każde piętro bo mi zawsze w połowie brakuje kabla i skaczę z góry na dół jak dureń
jutro i pojutrze rano mam jeszcze trochę latania.
czwartek najpóźniej się mega spinam.. muszę znaleźć maxymalne pokłądy motywacji

Cytat:
Gratuluję 100dniówki

Zdrowiej

Współczuję

Ja ostatnio kupiłam w auchanie, bo miałam mega smaka, ale nic mi po nich nie było

Na pewno dasz radę, wierzę w Ciebie

Oj

U mnie od początku ciąży 0 wymiotów
dziękuję!

zaraz lecę do łóżka.. jutro cieżki dzionek.. padam..
laski, niewiem czy to na bank to o czym myśle,ale chyba wylazły mi żylaki na łydce

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:38   #1169
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
15-20 osób (tylko najbliższa rodzina)

Zrobimy albo w lokalu albo w domu (o ile się wszyscy pomieszczą) i catering.

Cytat:
o mamooo! chrzciny tez trzeba planowac na tyle do przodu? jeszcze sie dziecko nie urodzilo, a w wawie juz je trzeba do przedszkola zapisywac godzine to chyba trzeba dostosowac do ksiedza i kosciola...u nas chrzciny sa chyba w jedna niedziele w miesiacu po glownej mszy, wiec kolo 14? wydaje mi sie, ze posilki podobnie do komunii, obiad, ciasto, lody i do domu
W kościele gdzie chcemy chrzcić (i gdzie mieliśmy ślub ) ksiądz robi chrzty i roczki w ostatnią niedzielę miesiąca na 16:00

A co do lokalów to u nas w okolicy trzeba na pewno na wesela zamawiać z dużym wyprzedzeniem , a że to będzie w środku sezonu ślubnego (lipiec, wrzesień albo październik) to woleliśmy się już rozejrzeć za ewentualnym lokalem na chrzciny i zorientować jakie proponują ceny

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-02-11 o 21:40
Stary 2013-02-11, 21:38   #1170
storyl
Raczkowanie

ha znalazłam mój model wózka w googlach : D oto on troche niewyraźne ale ważne, że jakieś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maritka.jpg (23,4 KB, 22 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości