|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
bo koleżanka jak była w ciąży to dostała od położnej zestaw ćwiczeń typowo na mięśnie brzucha ![]() Cytat:
ja na początku ciąży miałam 5 a teraz 4.1 (mam inną skalę Kinga za 29tc! Nam zostało 14 tygodni Nic, zbieram się |
|||
|
|
|
#1232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
za 100-dniówkę i kciuki za wizytę!Cytat:
|
||
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
za stódniówkę
i powodzenia na wizycie
|
#1234 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaś widziałam, że pytałaś czy podczas usg przez brzuch da się zmierzyć szyjkę - nie da się, tylko głowicą dopochwową. Idę nadrabiać dalej ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Takim sposobem ja mam twardą i zamkniętą szyjkę, ale mi się skraca i gdyby lekarz tego nie mierzył usg nikt wiedziałaby, ze mi się skraca i mogłabym wylądować w szpitalu z przedwczesnym porodem. Tak jak pisałam szyjke mierzy się głowicą dopochwową i trzeba ja trzymac luźno, lekarka mi pokazywała, ze to jak się ją trzyma wpływa na wyniki i jest jeden standard mierzenia, który wszyscy stosują, zeby enie było niejasności. Przez brzuch to sobie można szyjke pdoejrzeć a nie zmierzyc. |
||
|
|
|
#1235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dwóch powiedziało, że dziewucha - to wierzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Świetna ![]() No my się powoli zbieramy do ŁIKEJI ale całą noc łapały mnie skurcze łydek i tak cholernie bolą, że nie wiem jak to będzie ![]() Miłego dnia Kobiety
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak widać różne są szkoły, aczkolwiek brak badania na samolocie zdarza się bardzo rzadko
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- ja teraz dostałam tabletki a nie mam żadnych objawów,. bo obejrzeniu na samolocie właśnie... zresztą miałam nadżerkę wiele razy (lubi wracać) i nigdy nie mam objawów
|
|
|
#1238 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wieku dziecka to ja chyba chciałabym w sierpniu wiec mała będzie miała koło 2 miesięcy. Ale nie wiem co z tego wyjdzie bo w sierpniu najprawdopodobniej pójdziemy na wesele i nie wiem czy się nam to nie "zejdzie". Cytat:
U nas na weselu 160 osób, a zapraszanych 210 i w sumie jakichś kuzynów rodziców czy takiej siódmej wody po kisielu nie zapraszaliśmy. Cytat:
Cytat:
Kurcze jakiś taki dziewny dzień...nic mi się nie chce.
|
|
#1239 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszą wersją było Oilatum, ale teraz myślę o hipp, zastanawiam się jeszcze nad ziajką Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ceny w smyku mocno podkręcone. Chyba, że jakąś okazję, promocję się trafi. Ja tam kupiłam tylko ciuszki na przecenie Mysia mysz- odpuść sobie dzisiaj trening, jutro albo pojutrze pójdziesz Cytat:
przyjemnych wrażeń życzę, zdaj później relację Cytat:
za meble i ciuszkino i powodzenia z tym kredytem ![]() Cytat:
![]() ciągle zapominam ![]() Atena za studniówkęKinga za 29 tcCytat:
![]() kulam się jak bezradny żuczek, albo Tż podaje mi rękę i mnie podnosi- mój dźwig kochany |
||||||||
|
|
|
#1240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tak, że w środku wszystko biorę do siebie, a na zewnątrz staram się, żeby było ok. Ale jak ktoś przegnie to się dowie, że pół roku temu ... Cytat:
Cytat:
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio coraz częściej korzystam z pomocy Tż przy wstawaniu. Jeśli jest w pobliżu.
I zawsze się ze mnie nabija.. rzuci jakiś śmieszny tekst. Ostatnio złożył ręcę imitując mikt=rofon i mówi "Panie Xxx zamawiał Pan dźwig ? -tak, tak. Zamawiałem, dziękuję." I warkocze jadąc po mnie dźwigiem |
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1243 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie chce mi sięNo i chrzciny jak mała będzie miała ok. 4 miesięcy. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super, ze się lepiej czujesz ja też już nie czuję twardnienia, max. raz-dwa razy dziennieZupa pomidorowa albo krupnik moje ciązowe hityCytat:
Każdy decyduje się na takiego lekarza jaki mu odpowiada, ja wolę mieć wszystko pomierzone i zbadane, bo wtedy mam pewność, że jest ok i będzie można zapobiec nieprzyjemnościom. |
||||||
|
|
|
#1244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
powiem wam że z tym wstawaniem to ja się pewnie przestawię na dobre jak mi brzuch zacznie przeszkadzać ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() fakt że niektóre infekcje są bezobjawowe. zwłaszcza w początkowym stadium. dlatego wydawało mi się swojego czasu że badanie na samolocieto standard - okazuje się jednak że nie. więc zakładam że są lekarze którzy sprawdzają to pewnie bo ewentualnych objawach.
|
|
#1245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale chyba TŻ się już nudzi zdeka Ale krupniczek - czemu nie I u Ciebie super, że jest poprawa! Ja to tak chciałam też w sierpniu zrobić te chrzciny - ale zobaczymy jak to wyjdzie.Z tym badaniem długości szyjki na samolocie... Mój gin myślał, że mam bardzo krótką szyjkę ok 2,5 cm. Na połówkowym poprosiłam panią dr żeby mi zmierzyła - właśnie głowicą dopochwową i wyszło, że szyjka ma 3,6 cm, więc mój gin się zdziwił i powiedział, że nie myślał, że jest tyle dłuższa. Teraz jak będę robiła w 32tc usg to też poproszę żeby mi dr zbadał. A z tymi infekcjami to jest tak, że ja też nigdy nie wiedziałam, że coś mi jest, dopiero po badaniu na fotelu gin. coś wychodziło. No już nie wspominając o tym, że gdyby nie ostatnie badanie na fotelu u gin to bym wcale nie wiedziała, że mam skurcze i bym tak dalej łaziła z twardniejącym brzuchem bez leków........ |
||
|
|
|
#1246 | |
|
Zadomowienie
|
ja uwielbiam barszczyk ukraiński i botwinkę
Cytat:
no i może już teraz będę miała to usg trzeciego trymestru a może na kolejnej, bo pewnie przez tą szyjkę będę miała teraz wizyty co dwa tygodnie. Ale korci mnie, żeby to usg było już na najbliższej wizyie, bo fajnie podglądać małą
|
|
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
siemka, zaraz jakieś małżeństwo wpadnie do mnie odebrać rzeczy wystawiony na tablicy
![]() i jest moje kochane słoneczko! Zapowiadam ,że w Lidlu będzie niedługo akcja dla bejbików, maty do przeijania, chusteczki,patyczki, płatki kosmetyczne i lovela 2,8kg za 22,22zł (nie wiem czy to dobra cena )tak więc zaatakuję Lidla niedługo ![]() A w tesco koszule nocne (ładne! bez misiaków i fiu bzdziu) za 20pln, kupuję na poród ![]() poza tym jestem zmęczona a wypiłam kawę... ![]() no i dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
czekam z niecierpliwością na botwinkę..marzy mi się chłodnik w ilości xxxxxxl ![]() chyba zrobie sobie taki pseudo-chłodnik bez,ale to nie to samo.. ![]() Botwinka, czyli młode listki buraka ćwikłowego, zawiera dużo witamin, żelaza i wapnia. Zupa z botwinki pobudza apetyt, odkwasza i odtruwa organizm. Według naukowców liście botwiny zawierają substancje o działaniu podobnym do estrogenów, czyli hormonów młodości, piękna i seksu.
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-02-12 o 10:22 |
|
|
|
|
#1248 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym chyba nie polecała stelażu, bo trzeba tą wannę dźwignąć 2 razy przy każdej kąpieli. Ja kupiłam zwykłą dużą, ale chyba bym teraz kupiła mniejszą wersję. Małego kąpaliśmy wstawiając tą wanienkę do dużej wanny, tylko na początku grzałam suszarką pokój i mąż nosił tą wannę, ale to strasznie niewygodne było. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi mąż ostatnio buty wkłada, bo ledwo się zginam. Mam problem z obcięciem paznokci u nóg...
|
||||||
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Nooo, już Wiktoś skacze w brzuszku
Jak ja kocham to uczucie Cytat:
hmmm... nie wiem co dziś zrobić na obiadek ![]() Ostatnio chodzi za mną łosoś.. najlepiej taki na parze z całymi ziemniaczkami i warzywami ![]() tylko nie mam urządzenia do gotowania na parze
|
|
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Motylku łykaj więcej magnezu-nie zaszkodzi a pozbędziesz się skurczy w łydkach. Ja już nie mam a miałam bardzo bolesne Eee tak sobie czytam o tym badaniu szyjki i badaniu na samolocie... i jestem w szoku, że jakiś lekarz może pomijać w ogóle badanie na samolocie To skąd on wie, że nie ma się infekcji, że szyjka nie jest miękka i czy nie robi się rozwarcie? Przez usg?? No po prostu ma dość oglądania pip i odwala fuszerkę ![]() A tak serio - ja co wizyta mam badanie na samolocie-jest ono i zawsze było podstawą oceny co się dzieje i czy wszystko jest ok z szyjką, czy nie ma infekcji itp... Potem mam sprawdzaną długość szyjki głowicą do usg - żeby potwierdzić długość a potem usg przez brzuszek, żeby podejrzeć maluszka... O ile wiem, że nie każdy lekarz ocenia długość szyjki głowicą do usg, to o tyle wiem że każdy lekarz robi normalne badanie na fotelu co wizyta.. więc jestem w szoku jak czytam że komuś takiego badania nie robią...
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
aaa
już się nie moge doczekać botwinki cudnie dzięki za informację
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też jestem w szoku.. u mnie samolocik co wizytę, jestem wymacana,obejrzana i czuję się "bezpiecznie", wiem,że nie złapałam jakiejś infekcji ni nic, że szyjka ok i że np.upławy mam normalne a nie jakieś złe.. wiadomo,że samemu na oko to się nie pozna
|
|
|
|
|
#1253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taki z botwinką i jajeczkiem ![]() Cytat:
1 Jajko roztrzepać z 1/2 szkl cukru dodać 125g roztopionego masła/margaryny dodać 1/2 szkl mąki, wymieszać dodać 1/2 szkl otrębów wymieszać ja oddaję jeszcze trochę słonecznika i żurawin na koniec 2 szklanki płatków piec ok 20-30 minut w temp 170-180 2. Buty i pedicure to też dla mnie spory wyczyn ![]() ja bardzo lubię zadbane paznokcie u stóp, mój Tż ma hopla na punkcie stóp. I zawsze miałam długie paznokcie, którym korygowałam raz czy dwa razy w tygodniu kształt.. zawsze były ładnie pomalowane... teraz mam z tym problem, ostatnio się wkurzyłam i poobcinałam je na króciutko. Dziwny widok, jak nie moj stopy.. ale Tż musi to jakoś znieść
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-02-12 o 10:31 |
||
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie.. ![]() spadam! miłego gadulenia i nie twórzcie nowego wątku pod moją nieobecność
|
|
|
|
|
#1255 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale dziś zrobię wariację z ziemniaczkami dzięki Tobie![]() Tak mi brakuje świeżych warzyw i owoców... dobrze, ze są mrożonki, ale nie wszystko da się zastąpić chcę wiosnę i lato...
|
||
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Policzyłam osoby na chrzciny ... minimum, czyli to co ja chcę to jest 10-11 osób, zależy od chrzestnych, a max 34, czyli to co się upierają rodzice i mąż też by chciał ...
Tematu jeszcze nie poruszamy, ale raczej będzie to we wrześniu. Temat nie poruszany ze względu na różnicę zdań w chrzestnych
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę zrobić glukozę a nie mogę się zebrać.
Pójdę chyba w piatek ![]() Jeszcze żadna z Was jej nie wyhaftowała to pewnie ja bedę pierwsza
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marza mi się rzodkieweczki,świeża sałata/szczypiorek.. botwinka właśnie.. ogórki ze smakiem a nie te plastiki co teraz ![]() ah..jeszcze trochę.. i będę wcinać od rana do nocy twarożki z ważywami, chłodnik i tony świeżutkich sałatek! jeszcze z miesiąc..? dwa? ![]() a co do seksu... też bym chciała normalnie.. ale to tez już niedługo
|
|
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że jestem napalona jak szczerbaty na suchary![]() No ale co ja mogę jak nie mogę ![]() ![]() Ale już niedługo - jestem dobrej myśli.
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. i z piekarnika też wychodzi taki pyszny ? ja zawsze jadłam łososia na parze, ale nie mając tego magicznego urządzenia chyba pocieszę się dzisiaj piekarnikiem 3. Mi też, mi też... Warzywa, Owoce.. Truskawki.. Arbuzy ![]() ojj, mylisz się. Ash niestety miała przygody w autobusie, właśnie po glukozie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

bo koleżanka jak była w ciąży to dostała od położnej zestaw ćwiczeń typowo na mięśnie brzucha
za 29tc!

i ani na dobranoc, ani rano na pobudkę nie skopał mamusi (tak jak to miał zawsze w zwyczaju)
A do męża "Żona w domu też taka zestresowana?" 

Ślub 27. X. 2012