Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 09:31   #1231
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

Co do chrztu i wieku dzieciaczka
-
u mnie w rodzinie robi się szybko chrzest - jak maluszek ma 3,4 miesiące. Głównie dlatego, że całą mszę prześpi i jest spokój.. Z kolei u TŻta sie chrzci późno, jak ma rok albo 1,5.. Ja bym wolala w miarę szybko.. Bo nie chciałabym biegać za dzieckiem po kościele i go wyciągać spod ławki bo ksiądz go chce polać wodą
No ja też takiego dużego dzieciaczka bym nie chciała chrzcić

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nie wolno właśnie:/ babka mi zwróciła uwage, żebym wstając nie używała mięśni brzucha tylko kładła się na bok i podpierała ręką, ale ciągle o tym zapominam
ciekawe bo koleżanka jak była w ciąży to dostała od położnej zestaw ćwiczeń typowo na mięśnie brzucha

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
no dziwne
w dodatku podbno z palca wynik zawsze jest wyżzy niż z żyły i by sie zgadzało, z żyły cukier 76 a teraz z palca 90..już mi lepiej nie ruszam i z miejsca
ale to uderzenie gorąca było straszne
sama glukoza z cytrynką wręcz smaczna
tak właściwie to każdego dnia możesz mieć inny wynik

ja na początku ciąży miałam 5 a teraz 4.1 (mam inną skalę )

Kinga za 29tc!

Nam zostało 14 tygodni

Nic, zbieram się

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 09:31   #1232
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
hej
z Natalką dziś mamy studniówke
i jeszcze dziś wizyta więc powinnam zobaczyć moją kruszynke kochaną
za 100-dniówkę i kciuki za wizytę!

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dzień dobry, witam się z moimi pyyysznymi, wczoraj upieczonymi ciasteczkami i mlekiem
Wiktorek dalej droczy się z mamusią i ani na dobranoc, ani rano na pobudkę nie skopał mamusi (tak jak to miał zawsze w zwyczaju)
Kochana może zjedz coś słodkiego i się połóż na chwilkę - powinna zadziałać na Wiktorka ( jeju jak ja uwielbiam to imię )

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 09:33   #1233
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
hej
z Natalką dziś mamy studniówke
za stódniówkę i powodzenia na wizycie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 09:44   #1234
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
naklikałam mnóstwo wielocytowania a nic mi w efekci nie wyskoczyło to nie wiem czemu

ale napiszena szybko jedną ważną rzecz- co do badania ginekologicznego w ciąży, na samolocie czy jak tam to nazywacie-
ja na przykład nie miałam takiego badanie ani razu. Na ostatniej wizycie pytałam gina czy szyjka ok i czy na usg to widac mówił że wszystko w porządku. Poza tym czytałam na ten temat i jesli nie ma przesłanek ku temu nie ma potrzeby wykonywac tego badania a w niektórych krajach w ogóle się go nie praktykuje. Mój gin chociaż chodze na nfz robi mi usg na każdej wizycie żeby sprawdzić co u dziecka jak on to mówi, wogóle jest bardzo dokładny i na wszystko zwraca uwagę, jestem pewna że gdyby to było ryzykowne to nie oszczędziłby badania na samolocie także dla tych co maja podobnie jak ja a się obawiają bo wiele z Was tu pisze że co wizyta ma badanie- nie ma się co przejmować, każdy gin może mieć inny styl ale na pewno to nic złego nie mieć badania
no ale jak nie rzuci okiem na samolocie to skąd ma mieć podejrzenia o infekcji chociażby? Chyba, ze wysyła co miesiąc na biocenoze pochwy to luz... Chociaż ja tam wolę byc normalnie badana, zwłaszcza, że nie trzeba nawet gmerać łapami i dotykać szyjki, żeby widzieć czy jest w porządku, bo widać w jakim ona jest stanie, czy jest otwarta itp.

Aaś widziałam, że pytałaś czy podczas usg przez brzuch da się zmierzyć szyjkę - nie da się, tylko głowicą dopochwową.

Idę nadrabiać dalej

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Ja się zapytałam o tę szyjkę i dostałam od mojego lekarza wyczerpujący wykład otóż on nie mierzy szyjki na usg, bo usg daje zafałszowane wyniki. I tłumaczył mi to dość obrazowo. Powiedział, że teraz myśli się nad funkcją w usg badającą zawartość włókien kolagenowych w szyjce, ale na razie to kwestia przyszłości. I on nie mierzy i nie podaje, bo nie chce niepotrzebnie martwić ciężarnych.
Jedynie co to powiedział, że powinno się robić badania palpacyjne, czyli na fotelu oceniać twardość szyjki i ew. rozwarcie. Ale nie wiem czemu nie mam tego na każdej wizycie W każdym razie zaprosił mnie na fotel i zbadał mi szyjkę i powiedział, że jest twarda i zamknięta.
I żebym się niepotrzebnie nie nakręcała
A jak robiliśmy usg przez brzuch, to pokazywał mi na nim moją szyjkę, więc można zmierzyć szyjkę przez usg przez brzuch. Znaczy jest to możliwe, ale wg. mojego gina niemiarodajne.
W ogóle tak się rozgadał, że cała wizyta łącznie z usg trwała z 1 h
I mówi do mnie: "Oj Monika Monika niepotrzebnie się nakręcasz" A do męża "Żona w domu też taka zestresowana?"
dziwne teorie. Lekarze ze szpitala uniwersyteckiego w Krk mają inne zdanie na ten temat i normalnie mierzą usg i skracanie szyjki jak najbardziej trzeba mierzyć, bo jest wskaźnikiem niepokojących zmian.
Takim sposobem ja mam twardą i zamkniętą szyjkę, ale mi się skraca i gdyby lekarz tego nie mierzył usg nikt wiedziałaby, ze mi się skraca i mogłabym wylądować w szpitalu z przedwczesnym porodem.
Tak jak pisałam szyjke mierzy się głowicą dopochwową i trzeba ja trzymac luźno, lekarka mi pokazywała, ze to jak się ją trzyma wpływa na wyniki i jest jeden standard mierzenia, który wszyscy stosują, zeby enie było niejasności. Przez brzuch to sobie można szyjke pdoejrzeć a nie zmierzyc.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 09:45   #1235
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Co do smyka to uważam że ceny są wygórowane- no chyba że kupuje się na promocjach.

whatIthink dziwne że Cię nie bada na fotelu. Mnie praktycznie na każdej wizycie bada. Na początku tylko z dwa razy nie.

MoTyleKsw piękne ciuszki! i jaka cena jakby tak Twojej małej siurak wyrósł to chętnie ciuszki odkupię

color przykro mi z powodu mieszkania. A miało być tak pięknie

storyl za Igora
Nie kracz, że urośnie siusiak, bo chyba się zapłaczę i pójdę z torbami
Dwóch powiedziało, że dziewucha - to wierzę

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Przyznaję bez bicia, że zaczęłam nadrabiać, ale nie dałam rady... Czy ktoś ma ochotę streścić niedzielę i poniedziałek?!?

Tak jak mówiłam, jestem z doskoku, bo przez sprawy z mieszkaniem nie mam czasu na nic innego. Tzn, może i mam, ale jestem wtedy już tak wymęczona, że leżę grzecznie w łóżku jak Mąż każe i odpoczywam!

Udało nam się zamówić meble do dużego pokoju i szafę do malutkiego. Chyba "najgorsze" wybory za nami Teraz nic, tylko czekać na decyzję z banku odnośnie kredytu

O ile do tej pory Młody był spokojny, o tyle dzisiaj w nocy pokazał matce co potrafi. Gdzieś od 24 do 1:30 urządził sobie chyba dyskotekę, albo jakiś trening piłkarski . Później na chwilę przysnęłam, ale miałam straszny sen, więc w sumie noc z głowy!
Ha! A teraz matka zła Obudziłam brzdąca kanapkami z miodzikiem

W załączniku wrzucam Wam obiecane sobotnie sh ciuszki dla Małego (jedynie niebieska czapeczka i niedrapki z Pepco)

Cytat:
Aaaaa i wygrałam wczoraj kilka aukcji u jednego sprzedawcy ale takie większe rzeczy. Bo dla dzieciaczka na 0-3 m-cy mam sporo rzeczy, na 3-6 m-cy mam bardzo mało a 6-9 to praktycznie nic. A teraz warto kupować zimowe ciuszki bo są tanie.

Wylicytowałam:
4 bluzki z krótki rękawem za 10,49 zł rozmiar 74
2 pary leginsów za 3,5 zł rozmiar 0-3 m-cy
spodnie dżinsowe za 2,25 zł 3-6 m-cy
spodnie dzinsowe za 4,99 6-9 m-cy
czyli za 8 ciuszków wyszło jakieś 21 zł + przesyłka (pewnie z 8 zł, czekam na info).
Aleee zbzikowana pszczoła Świetna

No my się powoli zbieramy do ŁIKEJI ale całą noc łapały mnie skurcze łydek i tak cholernie bolą, że nie wiem jak to będzie

Miłego dnia Kobiety

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 09:45   #1236
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana
no ale jak nie rzuci okiem na samolocie to skąd ma mieć podejrzenia o infekcji chociażby?
pewnie z ewentualnie zasłyszanych objawów

jak widać różne są szkoły, aczkolwiek brak badania na samolocie zdarza się bardzo rzadko
Stary 2013-02-12, 09:48   #1237
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ja teraz wstaję tak, że najpierw na bok się przewracam i powoli wstaję - nie używa się wtedy mięśni brzucha.
właśnie tak się powinno robić, ale ja oczywiście wstaję źle:/

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

jak widać różne są szkoły, aczkolwiek brak badania na samolocie zdarza się bardzo rzadko
ja teraz dostałam tabletki a nie mam żadnych objawów,. bo obejrzeniu na samolocie właśnie... zresztą miałam nadżerkę wiele razy (lubi wracać) i nigdy nie mam objawów
Stary 2013-02-12, 09:48   #1238
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
bardziej mnie za to interesuje kiedy planujecie robić chrzciny, tj. w jakim wieku będą wtedy wasze szkraby?
U nas chrzcinyna pewno będą w domu. Moja mama ma fioła na punkcie pieczenia i gotowania i nie przeżyłaby chyba jakbyśmy chcieli lokal. Ona po prostu lubi to robić. Nawet na nasze wesele sama piekła ciastka...

Co do wieku dziecka to ja chyba chciałabym w sierpniu wiec mała będzie miała koło 2 miesięcy. Ale nie wiem co z tego wyjdzie bo w sierpniu najprawdopodobniej pójdziemy na wesele i nie wiem czy się nam to nie "zejdzie".

Cytat:
Aaaaa i wygrałam wczoraj kilka aukcji u jednego sprzedawcy ale takie większe rzeczy. Bo dla dzieciaczka na 0-3 m-cy mam sporo rzeczy, na 3-6 m-cy mam bardzo mało a 6-9 to praktycznie nic. A teraz warto kupować zimowe ciuszki bo są tanie.

Wylicytowałam:
czyli za 8 ciuszków wyszło jakieś 21 zł + przesyłka (pewnie z 8 zł, czekam na info).
Super ciuszki. A bluzeczki

Cytat:
o rany u nas na ślubie było 30
U nas na weselu 160 osób, a zapraszanych 210 i w sumie jakichś kuzynów rodziców czy takiej siódmej wody po kisielu nie zapraszaliśmy.

Cytat:
niestety na usg nie da sie sprawdzić szyjki, ja byłam na połówkowym 2 dni przed wylotem i pytałam lekarza czy mógłby zerknąć czy jest ok i on powiedział, że widzi, że krótka nie jest, ale zbadać mnie trzeba ginekologicznie żeby stwierdzić czy jets ok
Ja mam badanie na samolocie co wizyte. I zawsze słyszę "tu jest wszytsko" dobrze. Mierzyła mi szyjkę tylko raz wtedy jak poszłam do niej awaryjnie, że boli mnie brzuch, ale też mi nie powiedziala ile ma.

Cytat:
Dzień dobry, witam się z moimi pyyysznymi, wczoraj upieczonymi ciasteczkami i mlekiem
Wiktorek dalej droczy się z mamusią i ani na dobranoc, ani rano na pobudkę nie skopał mamusi (tak jak to miał zawsze w zwyczaju)
Moja Laura też jest oststnio trochę leniwa, ale na wieczór i na rano uraczy mnie jakimiś pojedyńczymi kopniakami. No ale nic dziwnego jak przez 2 dni kopała praktycznie bez przerwy.

Kurcze jakiś taki dziewny dzień...nic mi się nie chce.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 09:50   #1239
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dzieki, czyli moge kupowac do kapieli. podczytuje co planujecie kupowac i gdzies tam sobie zapisuje, ale tworzenie mikstur to jeszcze wyzsza szkola, wiec malej wole kupic cos sensownego. johnson i nivea jakos mnie nie skusily, hipp wydal sie fajny i zapamietalam wlasnie ten 2w1 z pompka. jeszcze ziajke przejrze, bo sama lubie ich kosmetyki.
też mam taki plan..
pierwszą wersją było Oilatum, ale teraz myślę o hipp, zastanawiam się jeszcze nad ziajką

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
pierwsza ? Dzień dobry.

Która to pisała że zacznie się stresować jak marcówki zaczną rodzić???
Proszę: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1829

Cytat:
bardziej mnie za to interesuje kiedy planujecie robić chrzciny, tj. w jakim wieku będą wtedy wasze szkraby?
U nas w rodzinie chrzciny robi się szybko, ja jednak chcę po porodzie odpocząć i żeby Mały troszkę podrósł. Myślę nad początkiem sierpnia, ale zobaczymy jak to będzie..

Cytat:
Co do smyka to uważam że ceny są wygórowane- no chyba że kupuje się na promocjach.
też tak myślę !
Ceny w smyku mocno podkręcone. Chyba, że jakąś okazję, promocję się trafi.
Ja tam kupiłam tylko ciuszki na przecenie

Mysia mysz- odpuść sobie dzisiaj trening, jutro albo pojutrze pójdziesz

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Siedzę z maską na włosach, za chwilę biegnę zmywać, zrobić twarz i jadę na zajęcia z sr rozerwę się trochę
Lepiej się nie rozrywaj przyjemnych wrażeń życzę, zdaj później relację

Cytat:
Tak jak mówiłam, jestem z doskoku, bo przez sprawy z mieszkaniem nie mam czasu na nic innego. Tzn, może i mam, ale jestem wtedy już tak wymęczona, że leżę grzecznie w łóżku jak Mąż każe i odpoczywam!

Udało nam się zamówić meble do dużego pokoju i szafę do malutkiego. Chyba "najgorsze" wybory za nami Teraz nic, tylko czekać na decyzję z banku odnośnie kredytu

O ile do tej pory Młody był spokojny, o tyle dzisiaj w nocy pokazał matce co potrafi. Gdzieś od 24 do 1:30 urządził sobie chyba dyskotekę, albo jakiś trening piłkarski . Później na chwilę przysnęłam, ale miałam straszny sen, więc w sumie noc z głowy!
Ha! A teraz matka zła Obudziłam brzdąca kanapkami z miodzikiem

W załączniku wrzucam Wam obiecane sobotnie sh ciuszki dla Małego (jedynie niebieska czapeczka i niedrapki z Pepco)
za meble i ciuszki
no i powodzenia z tym kredytem

Cytat:

Wylicytowałam:
super i jaka okazja cenowa

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i pamiętajcie o KEGLU!!!
ciągle zapominam

Atena za studniówkę

Kinga za 29 tc

Cytat:
Ja teraz wstaję tak, że najpierw na bok się przewracam i powoli wstaję - nie używa się wtedy mięśni brzucha.
ja też tak robię
kulam się jak bezradny żuczek, albo Tż podaje mi rękę i mnie podnosi- mój dźwig kochany

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 09:53   #1240
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ty jestes wiecznym Bobem Marleyem wiec co sie dziecku dziwisz? choc to pewnie skojarzenie z tym slonkiem w avatarze.
Mi się ten facet kojarzy z wiecznym hajem
Ja mam tak, że w środku wszystko biorę do siebie, a na zewnątrz staram się, żeby było ok. Ale jak ktoś przegnie to się dowie, że pół roku temu ...

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
spieszę na pomoc, o ile już ktoś nie odpowiedział xal na pytanie...
otóż... krem/balsam/mleczko można mieszać z olejem na bieżąco, nawet w zagłębieniu ręki! nic prostszego
mi jako podstawa służą:
- mleczko bezzapachowe do ciała alterra
- oliwka hipp lub teraz ze względu na super właściwości i dużą zawartość witamin olej z dzikiej róży
- ewentualnie coś zapachowego, jak kto lubi
Zmieszałam sobie olejek i krem nawilżający do ciała w słoiczku i się nie zrobiła jednolita masa. To była temperatura pokojowa, może podgrzać, albo jeszcze dłużej mieszać? Jak postało to się rozwarstwiło na nowo ...
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Lecę pod prysznic i spać Bartek mi właśnie szyjkę (chyba ) skopał aż musiałam usiąść bo na stojąco aż mi się kolana uginały a ma być ponoć tylko gorzej
Ale później będzie kopać żebra a nie szyjkę. Szyjkę będzie boksować łapkami

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 09:53   #1241
lonely_lady
Zakorzenienie

Ostatnio coraz częściej korzystam z pomocy Tż przy wstawaniu. Jeśli jest w pobliżu.
I zawsze się ze mnie nabija..
rzuci jakiś śmieszny tekst.
Ostatnio złożył ręcę imitując mikt=rofon i mówi "Panie Xxx zamawiał Pan dźwig ?
-tak, tak. Zamawiałem, dziękuję."
I warkocze jadąc po mnie dźwigiem

Stary 2013-02-12, 09:53   #1242
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
No my się powoli zbieramy do ŁIKEJI ale całą noc łapały mnie skurcze łydek i tak cholernie bolą, że nie wiem jak to będzie
trzymaj się cieplutko i zjedz dużo magnezu. ból powinien minąć
Stary 2013-02-12, 09:58   #1243
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
odnośnie chrzcin, my też robimy w lokalu - nawet cateringu do domu nie chcę - bo nie chcę potem sprzątania po chmarze ludzi, wolę pójść na gotowe, gdzie mi wszystko podadzą pod nos a po wszystkim posprzątają

my chyba też w restauracji, bo łatwiej się gości pozbyć a najbliższej rodziny będzie koło 30-40 osóbnie chce mi się
No i chrzciny jak mała będzie miała ok. 4 miesięcy.

Cytat:

niebieski pajac

Cytat:
co do długości dokładnej to niby usg można, jak i na palec ale własnie ten gin co mi robił usg mówił, że nie sprawdzi czy jest zamknięta i czy jest ok bez badania ginekologicznego
ciekawe jak zmierzy palcem długość co do milimetra

Cytat:
Wylicytowałam:
legginsy przepiękne

Cytat:
maaarchewka 30 osób to dużo??? U nas będzie ponad 40!!! Także ja bym się cieszyła jakbym miała tylko 30 osób do zaproszenia W ogóle to nie wiem czy robić chrzciny, właśnie przez tą ilość osób jaką trzeba by było zaprosić, u mnie to najbliższa rodzina, a od mojego męża to i ciotki i wujki... MASAKRA.... Z drugiej strony nas na wszystkie chrzciny wszyscy zapraszali to teraz jak my nie zrobimy to nie wiem, poobrażają się.... Eh.... Na razie chyba nie chce mi się o tym myśleć, pewnie będę odwlekać w czasie

A tak w ogóle to HELOŁ w 29tc

Wybieram leki powoli, do końca tygodnia powinnam już skończyć, ale widzę dużą poprawę, brzuch już tak nie twardnieje. Siedzę raczej w domku i odpoczywam. W sobotę całe mieszkanie posprzątał TŻ

A tak ogólnie niewyspana jestem strasznie dzisiaj i muszę wymyślić jakąś zupę, ale nie bardzo wiem jaką - macie pomysły jakieś fajne?
mam tak samo z tymi chrzcinami, zawsze wszyscy robili wielką fetę to i my będziemy musieli
Super, ze się lepiej czujeszja też już nie czuję twardnienia, max. raz-dwa razy dziennie
Zupa pomidorowa albo krupnikmoje ciązowe hity

Cytat:

no ale można nie podejrzewać, że ma się infekcję.

Każdy decyduje się na takiego lekarza jaki mu odpowiada, ja wolę mieć wszystko pomierzone i zbadane, bo wtedy mam pewność, że jest ok i będzie można zapobiec nieprzyjemnościom.
Stary 2013-02-12, 10:09   #1244
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
kulam się jak bezradny żuczek, albo Tż podaje mi rękę i mnie podnosi- mój dźwig kochany

Cytat:
Ostatnio coraz częściej korzystam z pomocy Tż przy wstawaniu. Jeśli jest w pobliżu.

powiem wam że z tym wstawaniem to ja się pewnie przestawię na dobre jak mi brzuch zacznie przeszkadzać

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

Każdy decyduje się na takiego lekarza jaki mu odpowiada, ja wolę mieć wszystko pomierzone i zbadane, bo wtedy mam pewność, że jest ok i będzie można zapobiec nieprzyjemnościom.
u mnie żądzi barszcz czerwony

fakt że niektóre infekcje są bezobjawowe. zwłaszcza w początkowym stadium. dlatego wydawało mi się swojego czasu że badanie na samolocieto standard - okazuje się jednak że nie. więc zakładam że są lekarze którzy sprawdzają to pewnie bo ewentualnych objawach.
Stary 2013-02-12, 10:09   #1245
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
dobre - ma poczucie humoru Twój mężuś

Cytat:
my chyba też w restauracji, bo łatwiej się gości pozbyć a najbliższej rodziny będzie koło 30-40 osóbnie chce mi się
No i chrzciny jak mała będzie miała ok. 4 miesięcy.

ciekawe jak zmierzy palcem długość co do milimetra

mam tak samo z tymi chrzcinami, zawsze wszyscy robili wielką fetę to i my będziemy musieli
Super, ze się lepiej czujeszja też już nie czuję twardnienia, max. raz-dwa razy dziennie

Pomidorówkę to ja mogę codziennie jeść - to moja zupa nr jeden wśród zup Ale chyba TŻ się już nudzi zdeka Ale krupniczek - czemu nie I u Ciebie super, że jest poprawa! Ja to tak chciałam też w sierpniu zrobić te chrzciny - ale zobaczymy jak to wyjdzie.

Z tym badaniem długości szyjki na samolocie... Mój gin myślał, że mam bardzo krótką szyjkę ok 2,5 cm. Na połówkowym poprosiłam panią dr żeby mi zmierzyła - właśnie głowicą dopochwową i wyszło, że szyjka ma 3,6 cm, więc mój gin się zdziwił i powiedział, że nie myślał, że jest tyle dłuższa. Teraz jak będę robiła w 32tc usg to też poproszę żeby mi dr zbadał.

A z tymi infekcjami to jest tak, że ja też nigdy nie wiedziałam, że coś mi jest, dopiero po badaniu na fotelu gin. coś wychodziło. No już nie wspominając o tym, że gdyby nie ostatnie badanie na fotelu u gin to bym wcale nie wiedziała, że mam skurcze i bym tak dalej łaziła z twardniejącym brzuchem bez leków........

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:18   #1246
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
u mnie żądzi barszcz czerwony
ja uwielbiam barszczyk ukraiński i botwinkę w lecie pewnie będę miała różowe mleko od botwinki

Cytat:
Z tym badaniem długości szyjki na samolocie... Mój gin myślał, że mam bardzo krótką szyjkę ok 2,5 cm. Na połówkowym poprosiłam panią dr żeby mi zmierzyła - właśnie głowicą dopochwową i wyszło, że szyjka ma 3,6 cm, więc mój gin się zdziwił i powiedział, że nie myślał, że jest tyle dłuższa. Teraz jak będę robiła w 32tc usg to też poproszę żeby mi dr zbadał.

A z tymi infekcjami to jest tak, że ja też nigdy nie wiedziałam, że coś mi jest, dopiero po badaniu na fotelu gin. coś wychodziło. No już nie wspominając o tym, że gdyby nie ostatnie badanie na fotelu u gin to bym wcale nie wiedziała, że mam skurcze i bym tak dalej łaziła z twardniejącym brzuchem bez leków........
ja mam w przyszłym tygodniu wizytę, ciekawa jestem czy się coś franca skróciłano i może już teraz będę miała to usg trzeciego trymestru a może na kolejnej, bo pewnie przez tą szyjkę będę miała teraz wizyty co dwa tygodnie. Ale korci mnie, żeby to usg było już na najbliższej wizyie, bo fajnie podglądać małą
Stary 2013-02-12, 10:19   #1247
axella
Zakorzenienie

GG do axella

siemka, zaraz jakieś małżeństwo wpadnie do mnie odebrać rzeczy wystawiony na tablicy

i jest moje kochane słoneczko!

Zapowiadam ,że w Lidlu będzie niedługo akcja dla bejbików, maty do przeijania, chusteczki,patyczki, płatki kosmetyczne i lovela 2,8kg za 22,22zł (nie wiem czy to dobra cena )

tak więc zaatakuję Lidla niedługo

A w tesco koszule nocne (ładne! bez misiaków i fiu bzdziu) za 20pln, kupuję na poród

poza tym jestem zmęczona a wypiłam kawę...
no i dzień dobry

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
ja uwielbiam barszczyk ukraiński i botwinkę w lecie pewnie będę miała różowe mleko od botwinki

ja mam w przyszłym tygodniu wizytę, ciekawa jestem czy się coś franca skróciłano i może już teraz będę miała to usg trzeciego trymestru a może na kolejnej, bo pewnie przez tą szyjkę będę miała teraz wizyty co dwa tygodnie. Ale korci mnie, żeby to usg było już na najbliższej wizyie, bo fajnie podglądać małą

czekam z niecierpliwością na botwinkę..marzy mi się chłodnik w ilości xxxxxxl
chyba zrobie sobie taki pseudo-chłodnik bez,ale to nie to samo..

Botwinka, czyli młode listki buraka ćwikłowego, zawiera dużo witamin, żelaza i wapnia. Zupa z botwinki pobudza apetyt, odkwasza i odtruwa organizm. Według naukowców liście botwiny zawierają substancje o działaniu podobnym do estrogenów, czyli hormonów młodości, piękna i seksu.

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-02-12 o 10:22
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:20   #1248
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki a zmierzysz mi taka sowe?

myslalam o takich naklejkach:

http://allegro.pl/naklejki-kolorowe-...963516268.html

http://allegro.pl/naklejki-scienne-s...945994986.html - tu podoba mi sie dupcia zebry i ta pokrecona zyrafa

http://allegro.pl/naklejki-zestawy-d...986904940.html malpy albo zyrafy

http://allegro.pl/naklejki-scienne-k...011468947.html

ale jeszcze nie mam koncepcji pokoiku...tz chyba woli szablony
Piękne te naklejki! Dzięki za linki, właśnie czegoś w tym stylu szukam do pokoju starszego synka

Cytat:
"]http://allegro.pl/stojak-stelaz-do-wanienek-102cm-i-86cm-tega-i2999608093.html

Ja bym chyba nie polecała stelażu, bo trzeba tą wannę dźwignąć 2 razy przy każdej kąpieli. Ja kupiłam zwykłą dużą, ale chyba bym teraz kupiła mniejszą wersję. Małego kąpaliśmy wstawiając tą wanienkę do dużej wanny, tylko na początku grzałam suszarką pokój i mąż nosił tą wannę, ale to strasznie niewygodne było.

Cytat:

niech mnie ktoś oświeci - jak jest z kwestią znieczuleń u dentysty w ciąży?
Są takie specjalne znieczulenia. Trzeba tylko poprosić.

Cytat:
wczoraj byłam na jodze i chyba źle ćwiczyłam:/ wydaje mi się, że mimo, że pilnowałam to napinałam mięśnie brzucha dzisiaj się czuję taka napięta ale nie mogę wyczuć czy to więzadła, pachwiny, brzuch czy co:/ miałam dzisiaj iśc na gimnastykę, ale myślę, że rozsądniej by było odpuścić i poleżeć a jutro u gina spytam czy wszytsko ok, jak sądzicie?
nie chce maluchowi zaszkodzić
Odpocznij sobie lepiej

Cytat:
O i co z jakiego przepisu robiłaś? Dobre wyszły?

Cytat:

Mi mąż ostatnio buty wkłada, bo ledwo się zginam. Mam problem z obcięciem paznokci u nóg...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:20   #1249
lonely_lady
Zakorzenienie

Nooo, już Wiktoś skacze w brzuszku
Jak ja kocham to uczucie

Cytat:
Kochana może zjedz coś słodkiego i się połóż na chwilkę - powinna zadziałać na Wiktorka ( jeju jak ja uwielbiam to imię )

hmmm... nie wiem co dziś zrobić na obiadek
Ostatnio chodzi za mną łosoś.. najlepiej taki na parze z całymi ziemniaczkami i warzywami
tylko nie mam urządzenia do gotowania na parze

Stary 2013-02-12, 10:24   #1250
candace1
Zakorzenienie

Cześć!

Motylku łykaj więcej magnezu-nie zaszkodzi a pozbędziesz się skurczy w łydkach.
Ja już nie mam a miałam bardzo bolesne

Eee tak sobie czytam o tym badaniu szyjki i badaniu na samolocie... i jestem w szoku, że jakiś lekarz może pomijać w ogóle badanie na samolocie
To skąd on wie, że nie ma się infekcji, że szyjka nie jest miękka i czy nie robi się rozwarcie? Przez usg??
No po prostu ma dość oglądania pip i odwala fuszerkę

A tak serio - ja co wizyta mam badanie na samolocie-jest ono i zawsze było podstawą oceny co się dzieje i czy wszystko jest ok z szyjką, czy nie ma infekcji itp...
Potem mam sprawdzaną długość szyjki głowicą do usg - żeby potwierdzić długość a potem usg przez brzuszek, żeby podejrzeć maluszka...
O ile wiem, że nie każdy lekarz ocenia długość szyjki głowicą do usg, to o tyle wiem że każdy lekarz robi normalne badanie na fotelu co wizyta.. więc jestem w szoku jak czytam że komuś takiego badania nie robią...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:25   #1251
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja uwielbiam barszczyk ukraiński i botwinkę
aaa już się nie moge doczekać botwinki

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Są takie specjalne znieczulenia. Trzeba tylko poprosić.
cudnie dzięki za informację
Stary 2013-02-12, 10:27   #1252
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Cześć!

Motylku łykaj więcej magnezu-nie zaszkodzi a pozbędziesz się skurczy w łydkach.
Ja już nie mam a miałam bardzo bolesne

Eee tak sobie czytam o tym badaniu szyjki i badaniu na samolocie... i jestem w szoku, że jakiś lekarz może pomijać w ogóle badanie na samolocie
To skąd on wie, że nie ma się infekcji, że szyjka nie jest miękka i czy nie robi się rozwarcie? Przez usg??
No po prostu ma dość oglądania pip i odwala fuszerkę

A tak serio - ja co wizyta mam badanie na samolocie-jest ono i zawsze było podstawą oceny co się dzieje i czy wszystko jest ok z szyjką, czy nie ma infekcji itp...
Potem mam sprawdzaną długość szyjki głowicą do usg - żeby potwierdzić długość a potem usg przez brzuszek, żeby podejrzeć maluszka...
O ile wiem, że nie każdy lekarz ocenia długość szyjki głowicą do usg, to o tyle wiem że każdy lekarz robi normalne badanie na fotelu co wizyta.. więc jestem w szoku jak czytam że komuś takiego badania nie robią...

też jestem w szoku..
u mnie samolocik co wizytę, jestem wymacana,obejrzana i czuję się "bezpiecznie", wiem,że nie złapałam jakiejś infekcji ni nic, że szyjka ok i że np.upławy mam normalne a nie jakieś złe.. wiadomo,że samemu na oko to się nie pozna

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-12, 10:28   #1253
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
czekam z niecierpliwością na botwinkę..marzy mi się chłodnik w ilości xxxxxxl
chyba zrobie sobie taki pseudo-chłodnik bez,ale to nie to samo..
mmm... chłodnik
taki z botwinką i jajeczkiem

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
1.O i co z jakiego przepisu robiłaś? Dobre wyszły?

2.Mi mąż ostatnio buty wkłada, bo ledwo się zginam. Mam problem z obcięciem paznokci u nóg...
1. wczoraj wrzucałam przepis, ciasteczka są przeeeepyszne:
1 Jajko roztrzepać z 1/2 szkl cukru
dodać 125g roztopionego masła/margaryny
dodać 1/2 szkl mąki, wymieszać
dodać 1/2 szkl otrębów wymieszać
ja oddaję jeszcze trochę słonecznika i żurawin
na koniec 2 szklanki płatków
piec ok 20-30 minut w temp 170-180

2. Buty i pedicure to też dla mnie spory wyczyn
ja bardzo lubię zadbane paznokcie u stóp, mój Tż ma hopla na punkcie stóp. I zawsze miałam długie paznokcie, którym korygowałam raz czy dwa razy w tygodniu kształt.. zawsze były ładnie pomalowane... teraz mam z tym problem, ostatnio się wkurzyłam i poobcinałam je na króciutko. Dziwny widok, jak nie moj stopy.. ale Tż musi to jakoś znieść

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-02-12 o 10:31
Stary 2013-02-12, 10:29   #1254
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
mmm... chłodnik
taki z botwinką i jajeczkiem

1. wczoraj wrzucałam przepis, ciasteczka są przeeeepyszne:
1 Jajko roztrzepać z 1/2 szkl cukru
dodać 125g roztopionego masła/margaryny
dodać 1/2 szkl mąki, wymieszać
dodać 1/2 szkl otrębów wymieszać
ja oddaję jeszcze trochę słonecznika i żurawin
na koniec 2 szklanki płatków
piec ok 20-30 minut w temp 170-180

dokładnie..

spadam!
miłego gadulenia i nie twórzcie nowego wątku pod moją nieobecność

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-12, 10:30   #1255
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Botwinka, czyli młode listki buraka ćwikłowego, zawiera dużo witamin, żelaza i wapnia. Zupa z botwinki pobudza apetyt, odkwasza i odtruwa organizm. Według naukowców liście botwiny zawierają substancje o działaniu podobnym do estrogenów, czyli hormonów młodości, piękna i seksu.
młodość, piękno i seks to będzie temat przewodni mojego lata a jeszcze jak botwinka ma to podrasować to łoooooojuż tak bym chciała normalnie się poseksić

Cytat:
hmmm... nie wiem co dziś zrobić na obiadek
Ostatnio chodzi za mną łosoś.. najlepiej taki na parze z całymi ziemniaczkami i warzywami
tylko nie mam urządzenia do gotowania na parze
ja ostatnio wcinam łososia z piekarnika z warzywami na patelnią nawet dwa razy w tygodniuale dziś zrobię wariację z ziemniaczkami dzięki Tobie

Tak mi brakuje świeżych warzyw i owoców... dobrze, ze są mrożonki, ale nie wszystko da się zastąpić chcę wiosnę i lato...
Stary 2013-02-12, 10:30   #1256
xal
Zakorzenienie

Policzyłam osoby na chrzciny ... minimum, czyli to co ja chcę to jest 10-11 osób, zależy od chrzestnych, a max 34, czyli to co się upierają rodzice i mąż też by chciał ...
Tematu jeszcze nie poruszamy, ale raczej będzie to we wrześniu. Temat nie poruszany ze względu na różnicę zdań w chrzestnych

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:31   #1257
candace1
Zakorzenienie

Muszę zrobić glukozę a nie mogę się zebrać.
Pójdę chyba w piatek
Jeszcze żadna z Was jej nie wyhaftowała to pewnie ja bedę pierwsza
Stary 2013-02-12, 10:33   #1258
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
młodość, piękno i seks to będzie temat przewodni mojego lata a jeszcze jak botwinka ma to podrasować to łoooooojuż tak bym chciała normalnie się poseksić

ja ostatnio wcinam łososia z piekarnika z warzywami na patelnią nawet dwa razy w tygodniuale dziś zrobię wariację z ziemniaczkami dzięki Tobie

Tak mi brakuje świeżych warzyw i owoców... dobrze, ze są mrożonki, ale nie wszystko da się zastąpić chcę wiosnę i lato...
wiem co czujesz...
marza mi się rzodkieweczki,świeża sałata/szczypiorek.. botwinka właśnie.. ogórki ze smakiem a nie te plastiki co teraz
ah..jeszcze trochę.. i będę wcinać od rana do nocy twarożki z ważywami, chłodnik i tony świeżutkich sałatek! jeszcze z miesiąc..? dwa?

a co do seksu... też bym chciała normalnie.. ale to tez już niedługo

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-12, 10:34   #1259
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam non stop jakieś sny i już TŻ się ze mnie śmieje że jestem napalona jak szczerbaty na suchary
No ale co ja mogę jak nie mogę
Ale już niedługo - jestem dobrej myśli.
Stary 2013-02-12, 10:37   #1260
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
1.młodość, piękno i seks to będzie temat przewodni mojego lata a jeszcze jak botwinka ma to podrasować to łoooooojuż tak bym chciała normalnie się poseksić

2.ja ostatnio wcinam łososia z piekarnika z warzywami na patelnią nawet dwa razy w tygodniuale dziś zrobię wariację z ziemniaczkami dzięki Tobie

3.Tak mi brakuje świeżych warzyw i owoców... dobrze, ze są mrożonki, ale nie wszystko da się zastąpić chcę wiosnę i lato...
1.
2. i z piekarnika też wychodzi taki pyszny ? ja zawsze jadłam łososia na parze, ale nie mając tego magicznego urządzenia chyba pocieszę się dzisiaj piekarnikiem
3. Mi też, mi też... Warzywa, Owoce.. Truskawki.. Arbuzy

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Muszę zrobić glukozę a nie mogę się zebrać.
Pójdę chyba w piatek
Jeszcze żadna z Was jej nie wyhaftowała to pewnie ja bedę pierwsza
ojj, mylisz się. Ash niestety miała przygody w autobusie, właśnie po glukozie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości