Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 00:42   #751
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo

Kremy, podkłady...
Mam nadzieję, że nigdy nie wciągnę się w kremowanie, tynkowanie i podobne... Już teraz mam mało czasu na wszystko, a używam tylko kredki do oczu i tuszu do rzęs.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 00:52   #752
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
Kremy, podkłady...
Mam nadzieję, że nigdy nie wciągnę się w kremowanie, tynkowanie i podobne... Już teraz mam mało czasu na wszystko, a używam tylko kredki do oczu i tuszu do rzęs.
Mnie zycie zmusilo tj. krosty ktore mam od zawsze A bez kremu pewnie mialabym sciagnieta twarz jak ten w zalaczniku, do tego ostre swiecenie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Munch-Krzyk-1893.jpg (75,4 KB, 9 załadowań)

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 00:56   #753
halbtrocken
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Mnie zycie zmusilo tj. krosty ktore mam od zawsze A bez kremu pewnie mialabym sciagnieta twarz jak ten w zalaczniku, do tego ostre swiecenie.
Ty mi dzisiaj humor poprawiasz...

Ja krosty i całą resztę paszkwilstwa przeżyłam w okresie dojrzewania, teraz zeszło w diabli i jest święty spokój, czasem na okres tylko mi druga głowa na nosie wyskoczy, a tak to lajt. Ale nawet wtedy nigdy mi się nie chciało tracić czasu na to całe ustrojstwo, zresztą tapetą pryszczy i tak przykryć się nie dało, więc dałam sobie spokój. Ale ogólnie skórę mam nie do zdarcia, raz na rok jak mi się przesuszy to przetrę oliwką BD dwa razy i święty spokój. Całe szczęście, mam więcej energii dla włosów.

Stary 2013-02-13, 01:01   #754
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Kremy, podkłady...
a kredki używam tylko na dole i zawsze zielonej, bo odwraca uwagę od sińców pod oczami
Bez bicia się przyznam, że pojęcia nie mam po co się smaruje gębę kremami ziarenka siemienia, maseczka algowa, olej ok, ale krem

Żanetko, jestem albo mało kapująca, albo mam mega mięśnie brzucha, bo jedynie co mnie boli po brzuszkach to kark

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 01:08   #755
halbtrocken
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
a kredki używam tylko na dole i zawsze zielonej, bo odwraca uwagę od sińców pod oczami
Bez bicia się przyznam, że pojęcia nie mam po co się smaruje gębę kremami ziarenka siemienia, maseczka algowa, olej ok, ale krem
Nooo to nie jestem sama.
Ja brązowej na górze. W głównej mierze z przyzwyczajenia, a przy czerwonych włosach spełnia też funkcję namalowania mi oczu, bo trochę się gubią (przy blondzie były bardziej wyraźne).

Stary 2013-02-13, 01:15   #756
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
A właśnie dziewczyny, mam pytanie statystyczne: kiedy uważacie, że krem jest dobry? Kiedy nawilża, chroni, odżywia, ale zapycha? Bo czasem jak dziewczyny do mnie piszą, to mówią mi, że jakiegoś tam kremu nie zmienią, bo im służy, ale TYLKO zapycha. Jakie macie na to zapatrywanie? Może ja mam za wysokie wymagania względem kremów?

Sama używam tego z wiatrakiem, zwanego prawdziwym lub gorzkim

Ma przedewszystkim nie zapychać. Choćby jedna krosta dyskwalifikuje z miejsca. No i nawilżać, zwężać pory i wyrownywać koloryt .
Cytat:
Jak dla mnie zapychanie dyskwalifikuje, poza tym lubie jesli nawilza, nie tlusci, normuje wydzielanie sebum, moglby jeszcze rozswietlac, rozjasniac, niwelowac since, koic i wygladzac zmarchy Tak to tylko w Erze.

E, no nie zupelnie
Jadę na drugiej tubce, tzrecia w drodze
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...gel-cream.html

---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

O wląśnie Kaś, możesz zerknąć na sklad tego ślimakowego kremu?

Snail Secretion Filtrate, Butylene Glycol., Cyclopentasiloxane, Glycerin, Bis-ped-18 Methyl Etherl Dimetyl Silane, Polysorbate 10, Sodium Hyaluronate, Carbomer, Glycolsyl Trehalose, Hydrogenated Starch Hydrolustate, Triethanolamine, Dimethicone/vinyl Dimethicone Crosspolymer, Dimethicone, Hydroxyethulcellusole, Caprylyl Glycol, Ethylexylglyceriunm Sodium Polycarylate, Centellia Sinensis leaf Extract, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Betula Platyphylla Japonica Jucie, Tropolone, Copper Tripeptide-1, Allantoin, Panthenol, Olea Europea (Olive) fruit oil, Heliantus Annus Seed Oil, Palmitoyl Pentapeptide-4, Denosine, disodium Edta.

Możliwe żeby ten ślimaczy śluz takie cuda z paszczą robil?
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 03:12   #757
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
W pielęgnacji inaczej niż wyglądowo można zaszkodzić sobie tylko przeproteinowaniem, więc spokojnie

Końce zapewne są bardziej sterane życiem (mechanicznie, przez farby etc.), więc mają wyższą porowatość, a i pewnie nierówny przekrój, bo są ocierane - stąd fale. Ewentualnie w czasie, kiedy ten fragment rósł miałaś jakieś zawirowania hormonalne
Raczej mechanicznie - pierwszy i ostatni raz farbowałam włos 10 lat temu .
Co do fal - robiły się odkąd pamiętam, tylko wcześniej nie potrafiłam o nie dbać. Jeśli włosy mam krótsze, to i skręt jest wtedy bardziej widoczny - jakby włosy miały wtedy więcej siły, żeby falować?.

Zrobiłam im kilka testów i wychodzi na to, że :
- przy skórze są bardziej proste + skłonne do przetłuszczania
- końce falowane + z tendencją do przesuszania
- dość szybko wchłaniają wilgoć, ale schną nie tak krótko - suszarka na najwyższych obrotach daje im radę w 40 min, same z siebie powyżej 4 godzin
- są dość cienkie, ale puszyste
- nie lubią oleju kokosowego, tzn. inaczej - nie było po nim efektu, lepiej sprawdza się tutaj lniany
- w trakcie zmiany pielęgnacji nie było ani razu takiego 'wow! moje włosy to kochają!' ;|
- najładniej wyglądały kiedy do OMO używałam Isany z babassu [O], babydreamu [M], Alterry z morelą [O].

Nie wiem w co tak na prawdę zainwestować, żeby mi się odwdzięczyły.

Cytat:
dobrze, że mam alergię na pefrumy..

Nie dobrze, że na wszystkie - są też tańsze.

Cytat:
Słyszałyście, żeby ktoś zrobił zwierzę domowe z biedronki? Dzisiaj rano zobaczyłam to małe paskudztwo na szafie i już miałam lacia brać, ale coś mi nie pasowało i się pytam mamy co robi biedronka w domu w środku zimy. 'Zostaw ją w spokoju!!'. To zwierzątko Mili jest Niestety aktualnie przepadła. Wylezie jak zgłodnieje..
Co roku hoduję biedronki , ale jak tylko robi się cieplej - wypycham je na dwór .

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Dostałam od cioci, która była w Maroku małą butelkę oleju arganowego, ale trochę się go boję. Dziwny jakiś
Nie bój się - argan to cudo na twarz, ciało, włosy, paznokcie .

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
nafiyqa jak gdzies trafisz na Tesori d'oriente to pisz, ja poluje na tego jasminowego

A tak poaza tymmm to kocham TM Angela jak ktos ma odlewke lub chce sie pozbyc to przytule!
Jaśminowego też widziałam w makro .

Do Angela [ pod koniec] podobny jest Wish .

Cytat:
Mój przyjeżdża się pokazać moim rodzicom. Pierwszy raz.
Zawsze lubiłam takie historie , a ile moja Mama się nadostawała kwiatów i czekoladek? Szczęściara .

Cytat:
A, pisałam wam daaaaawno temu, że wstawię zdjęcia studniówkowej fryzury. Jestem mistrzem Painta
Ładne upięcie, takie delikatne .

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
A ja wczoraj zrobiłam sobie pierwszą prawdziwą (tzn. nie z paczki) owsiankę. Zamierzam pokombinować z dodatkami, bo nawet zjadliwa była, ale trzeba wiedzieć, z czym jeść.
U mnie na owsiankę jest tylko jedna opcja : na wodzie, pod koniec odrobinę mleka, a jak jest już w miseczce dodaję odrobinę masła i szczyptę solę - smak dzieciństwa .

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziekuje
Proszę bardzo .

Cytat:
* jeszcze nie zdążyłam ich spróbować - na jutro mam winowe paznokcie, bo mój lubi bordowe (normalnie się przy nim nie ograniczam, ale niech mu już jutro będzie), ale potem będę próbować któregoś H&M.
** 6 szklanek pokrzywy dziennie. W wakacje robię taką kurację 6-tygodniową, teraz będzie tylko dwa. Skonsultowana z lekarzem, na oczyszczenie (bardzo ciekawe rzeczy wdycham, obstawiam, że kiedyś dorobię się jakiegoś nowotworu). Po jakiś 4-6 miesiącach w labie czuję się po prostu przymulona, zmęczona, wiecznie osłabiona - takie "płukanie" dobrze mi robi.
A jakie nerki zadowolone
I nie, nie latam co 10 minut do łazienki. Na mnie pokrzywa nie działa jakoś szczególnie moczopędnie
Picie pojedynczych ziół przynosi więcej szkody, niż pożytku. Jeśli chcesz się oczyścić warto do pokrzywy dodać naowocnię fasoli, liść brzozy, liść poziomki i kłącze tataraku - wersja sypka. Lub : pokrzywa, krwawnik, rumianek, głóg, fiołek - wersja ekspresowa .

Cytat:
A właśnie dziewczyny, mam pytanie statystyczne: kiedy uważacie, że krem jest dobry? Kiedy nawilża, chroni, odżywia, ale zapycha? Bo czasem jak dziewczyny do mnie piszą, to mówią mi, że jakiegoś tam kremu nie zmienią, bo im służy, ale TYLKO zapycha. Jakie macie na to zapatrywanie? Może ja mam za wysokie wymagania względem kremów?
Nawilża, chroni, odżywia, nie zapycha, nie podrażnia oczu. Znalazłam taki ==> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...enerujacy.html
Stary 2013-02-13, 07:31   #758
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
tylko ja mam tak, że jak tylko przeczytam o jakimś schorzeniu to od razu je u siebie widzę odkąd Versatille wkleiła zdjęcie swoich nóg, a Ty napisałaś, że ma delikatną wadę to też od razu u siebie ją znalazłam
a jak tam będzie o szpotawości i koślawości to obie znajdziesz u siebie? tak tylko pytam

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Ogólnie to bardzo mi się podoba to, że "Żaneta chce dobrze i dzieli się wiedzą". Fajny jest ten Twój blog (i możesz się czuć bardzo skomplementowana, bo ja rzadko chwalę blogi i ogólnie jestem bardzo krytyczna, jeżeli chodzi o tę formę bycia w sieci!).
bardzo dziękuje, właściwie ciągle mam obawy że sie nie podoba

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
ja nie czuję zapachu tej granatowej na sobie, co innego kakao
a ja czuje, na mnie zapach się utrzymuje cały dzień

Cytat:

Cytat:

Żanetko, jestem albo mało kapująca, albo mam mega mięśnie brzucha, bo jedynie co mnie boli po brzuszkach to kark
albo coś źle zrobiłaś, kark raczej boleć nie powinien...
jak wróce z praktyk to ich trochę porobie zmieniając delikatnie pozycje i napisze ci na co masz uważać

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 08:02   #759
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
O wląśnie Kaś, możesz zerknąć na sklad tego ślimakowego kremu?

Snail Secretion Filtrate, Butylene Glycol., Cyclopentasiloxane, Glycerin, Bis-ped-18 Methyl Etherl Dimetyl Silane, Polysorbate 10, Sodium Hyaluronate, Carbomer, Glycolsyl Trehalose, Hydrogenated Starch Hydrolustate, Triethanolamine, Dimethicone/vinyl Dimethicone Crosspolymer, Dimethicone, Hydroxyethulcellusole, Caprylyl Glycol, Ethylexylglyceriunm Sodium Polycarylate, Centellia Sinensis leaf Extract, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Betula Platyphylla Japonica Jucie, Tropolone, Copper Tripeptide-1, Allantoin, Panthenol, Olea Europea (Olive) fruit oil, Heliantus Annus Seed Oil, Palmitoyl Pentapeptide-4, Denosine, disodium Edta.

ło matko, czym jest ślimakowy krem?! tego chyba jeszcze tu nie grali!

odpowiadając na pytanie kascysko - jak krem zapycha to się żegnamy. i tak bez tego mam dostatecznie zasyfioną buzię (chociaż dzisiaj po dużej warstwie shea na noc jest taka wygładzona i mięciutka )

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 08:03   #760
blondynaaa_91
Rozeznanie

Co do kremów - ja używam nivea pure natural, jest bardzo ok, mimo że oceny na KWC są niskie. Mojej skórze pasuje, bo nie jest ani sucha, ani tłusta - po prostu nijaka Nie zapycha, nie wysusza, jest lekki (nienawidzę tłustych kremów).
Nie powiększa zaskórników, ale też nie zmniejsza.

W walce z zaskórnikami zakupiłam wczoraj olejek pichtowy i naftę i zamierzam robić to:
http://http://www.alinarose.pl/2012/...e-sposoby.html
Kaveri, chyba Ty to wrzuciłaś kiedyś? Jak Ci idzie?

Kascysko - tak mówicie o tej porowatości... A po jakim czasie mega intensywnej pielęgnacji porowatość powinna się obniżyć?
blondynaaa_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 08:05   #761
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
A, pisałam wam daaaaawno temu, że wstawię zdjęcia studniówkowej fryzury. Jestem mistrzem Painta
Ślicznie wyglądałaś.
Cytat:
Napisane przez grudniowa Pokaż wiadomość
U nas - tak.
Chyba się do Ciebie uśmiechnę o numer konta, jak parę rzeczy wydenkuję.
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
Kaveri wydaje mi się, że babassu nie ma już nigdzie. Alterra morelkowa owszem jest, ale babassu całkowicie wycofana

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Was też wkurza Żmuda na wizazu?
Tak!
Cytat:
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 08:06   #762
Inspire
Kuźnia inspiracji

Ja też jak tylko krem mnie zapcha to natychmiast leci w odstawkę.

Ech, doszłam do wniosku, że włosomaniactwo to chyba za drogi sport dla mnie, czas wrócić do samego mycia szamponem

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 08:06   #763
grudniowa
Rozeznanie

Cytat:
Jak dla mnie to m przede wszystkim mocno nawilzac, nie podrazniac, nie blyszczec. Pryszcze w tym wieku juz mi nie straszne Jak dla mnie najlepszy do tej pory byl alverde dzika roza.
Stary 2013-02-13, 08:11   #764
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
Kaveri, chyba Ty to wrzuciłaś kiedyś? Jak Ci idzie?
Odpuściłam sobie po poparzeniu Na noc użyłam kwasowego toniku od Kascysko, rano wysmarowałam się tym i doprawiłam ryjek Klindacinem
Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
Ech, doszłam do wniosku, że włosomaniactwo to chyba za drogi sport dla mnie, czas wrócić do samego mycia szamponem
Przecież pielęgnacja nie musi być droga, co innego nałóg
Mój początkowy "zestaw" kosztował ok. 40 zł. To mało, bo wydawałam tyle raz na dwa miesiące
Stary 2013-02-13, 08:13   #765
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Przecież pielęgnacja nie musi być droga, co innego nałóg
Mój początkowy "zestaw" kosztował ok. 40 zł. To mało, bo wydawałam tyle raz na dwa miesiące
no właśnie

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 09:42   #766
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie przede wszystkim musi nie zapychać bo z odżywianiem, nawilżeniem mogę sobie jeszcze pomóc olejami i serami. ale krem idealny to właśnie taki, który nie zapycha, nie jest zbyt tłusty ale dobrze nawilża fajnie też, żeby miał dobry skład, żebym chociaż miała nadzieję, że mnie uratuje przed zmarszczkami
Cytat:

To macie trzecią, na dodatek chętną do wspólnych zakupów i testów.
super!! to za jakiś czas będziemy zamawiać sobie maski typu scandic, może kallos i inne, będziemy mogły ten litr podzielić na 3

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
a jak tam będzie o szpotawości i koślawości to obie znajdziesz u siebie? tak tylko pytam

hehe, całkiem możliwe chociaż z moimi nogami jeszcze nie jest tak źle, bo całkiem je lubię. gorzej z kręgosłupem...

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

kurcze, na tej lawendowejszafie wypatrzyłam sobie maskę love2mix i balsam na kwiatowym propolisie i już wychodzi ponad 50zł... dlaczego te kosmetyki są takie drogie? jeszcze za ten balsam, który ma 600 ml mogę zrozumieć... chyba sobie odpuszczę.
a takie fajne składy mają
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 10:25   #767
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Kremy, podkłady...
Ja się po prostu lubię malować, a że zajmuje mi to maksymalnie 10 minut (na kacu), to i nie mam wyrzutów względem straty czasu.

A kremowanie - bez kremu na twarzy świeciłabym się jak psu wiadomo co
A jakbym ciała nie smarowała, to chyba mi mi skóra przy samych mięśniach odpadła

Cytat:

Całkiem sporo tego ślimaczego śluzu Trochę silikonów też, więc mi by pewnie nie posłużył, ale całkiem dobry krem dla cer nieskłonnych do zapychania
Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
W walce z zaskórnikami zakupiłam wczoraj olejek pichtowy i naftę i zamierzam robić to:
http://http://www.alinarose.pl/2012/...e-sposoby.html

Kascysko - tak mówicie o tej porowatości... A po jakim czasie mega intensywnej pielęgnacji porowatość powinna się obniżyć?
Po tej mieszance dorobiłam się megawysuszu i większych wągrów, ale mój ryjek jest dziwny
Może się obniżyć tylko do stanu podstawowego - jeśli Twoje zdrowe włosy są wysokoporowate, to pod wpływem pielęgnacji nie staną się niskoporami.

Sama przeszłam przez wszystkie rodzaje porowatości
Jezu, mam stresa

Cindy - zapomniałam o tym, że Ty masz megadługie włosy :P Wiesz, Twoja prostowłosość przy skórze może być warunkowana ciężarem kłaczków - siła ciężkości rozprostowuje Ci włosy u nasady.

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2013-02-13 o 10:27
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 10:26   #768
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
u mnie przede wszystkim musi nie zapychać bo z odżywianiem, nawilżeniem mogę sobie jeszcze pomóc olejami i serami. ale krem idealny to właśnie taki, który nie zapycha, nie jest zbyt tłusty ale dobrze nawilża fajnie też, żeby miał dobry skład, żebym chociaż miała nadzieję, że mnie uratuje przed zmarszczkami
Mam podobnie.
Choć u mnie ciężko zauważyć zapychanie, często robię peelingi, codziennie wieczorem OCM... A nawet jak widzę małe czarne punkciki, to wystarczy, że się umaluję i przy demakijażu już ich nie ma Mam cienką, delikatną skórę, która zdecydowanie woli makijaż,może być silikonowy,może być mineralny
Choć królują minerały
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 10:55   #769
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ja krosty i całą resztę paszkwilstwa przeżyłam w okresie dojrzewania, teraz zeszło w diabli i jest święty spokój, czasem na okres tylko mi druga głowa na nosie wyskoczy, a tak to lajt.
Ja niestety bujam sie z syfami od lat fefnastu do teraz :/

Cytat:
E, no nie zupelnie
Jadę na drugiej tubce, tzrecia w drodze
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...gel-cream.html
Ach ta cena... Moze sie skusze... albo nalapie slimakow i sie wymiziam A na powaznie kazdy krem g... mi da jesli nie zalatwie krost u dermatologa.

Cytat:
Bez bicia się przyznam, że pojęcia nie mam po co się smaruje gębę kremami
Szczesciaro. Ja mam na paszczy tak: przesusz, swiecenie w strefie T, pelno syfow, since pod oczami i poczatki zmarszczek. Czasami sie jeszcze luszcze wiec krem jest potrzebny zeby to nawilzyc, mineraly zeby zmatowic i ujednolicic kolor a korektor zeby ukryc krosty i cienie.

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
C'nie, tez mam takie mysli

Cytat:
Pryszcze w tym wieku juz mi nie straszne
Ale niestraszne bo nie masz czy bo juz machnelas reka?

Ja uznalam, ze pryszcze mnie odmladzaja No bo kto uwierzy, ze tak wysypana baba ma ponad 30 lat?

Stary 2013-02-13, 10:55   #770
201612231846
Konto usunięte

Cześć!
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 11:06   #771
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
To mój ulubiony obraz.

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
bardzo dziękuje, właściwie ciągle mam obawy że sie nie podoba
Nie filozuj, ino do roboty!

Cytat:
Ja uznalam, ze pryszcze mnie odmladzaja No bo kto uwierzy, ze tak wysypana baba ma ponad 30 lat?

Pryszcze odmładzają.

Jak z rańca idę do marketa po mleko bez makijażu, w bylejakich jeansach to przy kasie to jadą mi per Dziecko (Mogę Ci być winna grosika, DZIECKO?) lub Kochanie. A jak wieczorem wracam z uczelni w pełnym make-upie i lepiej ubrana to te same kobity mówią do mnie per Pani.

Ale wybaczam, mam 21 lat, więc to jeszcze okres przejściowy.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 11:18   #772
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Jak z rańca idę do marketa po mleko bez makijażu, w bylejakich jeansach to przy kasie to jadą mi per Dziecko (Mogę Ci być winna grosika, DZIECKO?) lub Kochanie. A jak wieczorem wracam z uczelni w pełnym make-upie i lepiej ubrana to te same kobity mówią do mnie per Pani.

Ale wybaczam, mam 21 lat, więc to jeszcze okres przejściowy.

uschmiechnieteoczy - z ciekawości spróbowałam Twoich brzuszków i w ogóle nie umiem ich zrobić (cycki mi przeszkadzają)

Edytowane przez Kaveri
Czas edycji: 2013-02-13 o 11:19
Stary 2013-02-13, 11:24   #773
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie malo co potrafi zapchac, takze ja patrze przede wszystkim na nawilzenie, naturalny sklad i taki hmm ogolny efekt estetyczny

Cytat:
Marzenie, u mnie bez 60-80ml to nie ma co ruszać, bo na włosy nie starczy. Ewentualnie rozcieńczam...

To macie trzecią, na dodatek chętną do wspólnych zakupów i testów.
Marzenie to miec takie geste/dlugie wlosy

Ooo Ty tez?? Rewelacja

Dziewczyny, a reszta jakich kremow na dzien uzywa? Pochwalicie sie?
Ja niedawno wykonczylam Apisa zurawinowego, teraz testuje Orientane od Anastazji () i szukam czegos na pozniej

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-02-13 o 11:42
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 11:26   #774
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a reszta jakich kremow na dzien uzywa? Pochwlicie sie?
Ja niedawno wykonczylam Apisa zurawinowego, teraz testuje Orientane od Anastazji () i szukam czegos na pozniej
ja ostatnio się zachwycam Sylveco Mam lekki brzozowy i teraz będę chciała kupić krem na noc z tej marki.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 11:27   #775
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Teraz mam z orchideą z Alterry, a wcześniej używałam DLA niszcz pryszcz na dzień. Obecnie wolę Alterrę, lepiej nawilża, nie świecę się (możliwe, że cera mi się zmieniła z mieszanej na suchą) i nie duszę się pod nim, bo przy DLA, kiedy się zgrzałam czułam na twarzy oblepiającą maskę
Stary 2013-02-13, 11:32   #776
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Mnie malo co potrafi zapchac, takze ja patrze przede wszystkim na nawilzenie, naturalny sklad i taki hmm ogolny efekt estetyczny

Marzenie to miec takie geste/dlugie wlosy

Ooo Ty tez?? Rewelacja

Ja używam nivea
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 11:37   #777
grudniowa
Rozeznanie

Cytat:
Ale niestraszne bo nie masz czy bo juz machnelas reka?

Mam ponad 30tke, sucha skore i jak 'dostane pryszcza' to normalnie swieto jest

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
:
uschmiechnieteoczy - z ciekawości spróbowałam Twoich brzuszków i w ogóle nie umiem ich zrobić (cycki mi przeszkadzają)

Cytat:
Teraz akurat mam z ziaji kozie mleko czy jakos tak. Calkiem fajny(w ogole ziaja jak dla mnie jest super jesli chodzi o kosmetyki), tylko taka nieco swiecaca powloczke zostawia u mnie na skorze.

Od kilku dni mam normalnie zero zapalu i checi do robienia czegokolwiek. Tylko bym gnila przed kompem. A mam cala mase roboty(juz pomijam ze powinnam troche posprzatac), ale tony rzeczy do spakowania(przeprowadzka) . Szukam jakiegos sposobu na zmotywowania sie do roboty

Edytowane przez grudniowa
Czas edycji: 2013-02-13 o 11:40
grudniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 11:38   #778
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dziwne te moje wlosy... Wczoraj szorstka sztywna miotla a po nocy i warkoczu sliskie, miekkie, jedwabiste... I podksztalcane kazdy w inna strone

Stary 2013-02-13, 11:40   #779
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Naprawdę, nie umiem wygodnie ułożyć ręki. Następnym razem chyba owinę się bandażem, jak Katy Perry w Part of me
Stary 2013-02-13, 11:44   #780
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:

ja bede uzywala Sylveco na noc, a na dzien planuje kupic krem z tej samej serii wczesniej uzywalam Apisa Zurawinowego, Evy Natury i Alterry z aloesem, apisa najbardziej lubilam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości