|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
ale właśnie po tych ćwiczeniach była cicho i się martwiłam.. już nie będe kombinować..i tak się ułoży i tak, jak nie to lekarz zrobi to za nią przez brzuch..jak nie-to tak miało być
|
|
|
|
|
#1982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
za wizyte![]() Cytat:
![]() u mnie do kitu... ciężko zasnąć... na lewym boku nie śpię tylko na prawym. Inaczej nie umiem. Gin mówił, że można tak albo tak
|
|
#1983 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kazdy szykuje sie kiedy chce. a kupowanie tych malych drobiazgow jest wielka frajda, wiec korzystaj ile sie da my sporo rzeczy prosto od siostry (po chrzesniaku) przewiezlismy do mamy. i ona juz kilka razy "siedziala" w tych siatach i ogladala co tam jest stwierdzila, ze jak tylko wyjdzie slonko to moze prac, prasowac itd. posortowala czesc rozmiarami...nie tylko nas mamuski tak to cieszy moja mama ma 3 wnukow, wiec te sukieneczki to dla niej nowosc, hehe.Vil - za paczke jak ja lubie dostawac przesylki z all teraz moze zrozumiecie moja manie allegrowania, hehe. podwojna radosc - przy kupnie i otrzymaniu.Cytat:
![]() pojeczalam tz-owi i stwierdzil, ze mam jutro rano wstac i ruszyc dupcie do laboratorium zrobic 50. i tak zrobimy :P bede twardzielka i zafunduje sobie glukoze 2 razy...
|
|||
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
piszecie plan porodu?
jak tak macie ściągę,co uwzględnic ![]() http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...an-porodu.aspx |
|
|
|
#1985 |
|
Raczkowanie
|
ja znów czytałam ze najlepiej na lewym a wcześniej spałam tylko na prawym tu daje linka ale czy to prawda nie wiem
http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/z...u-w-ciazy.html |
|
|
|
#1986 | |||
|
Zakorzenienie
|
axella trzymam kciuki żeby wszytsko się dobrze ułożyło
![]() Cytat:
Cytat:
a Nelcia to już całkiem duża dziewczynka ![]() Cytat:
![]() mi mąż mówi że też chrapię. ale mi to nie przeszkadza, ja sobie smacznie śpię i dopiero rano mi o tym opowiada. ale zauważyłam że rano mam zatkany nos, więc to pewnie dlatego
|
|
#1987 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do kosmetyków do buzi ... zrobię tu reklamę Yves Rocher jakoś bardzo pasują mi ich kosmetyki. najpierw żel do pyszczka, koniecznie z peelingiem, moje ulubione to jakikolwiek YR albo Dax z minerałami morskimi. na dzień jakiś lekki krem nawilżający (YR, Lirene w musie matujący albo emulsja Olay), a na noc mocniej nawilżająca emulsja YR. pod oczy jakiś krem nawilżający (teraz mam FlosLek), no i co parę dni maseczki - uwielbiam serię Bielenda Professional - zwłaszcza glinkę białą albo zieloną i peeling arbuzowy na szczęście od kilku lat mam w miarę ładną buzię, w sensie że nic mi nie wyskakuje już, ale za to multum przebarwień, wągrów itp :/ staram się raz do roku zrobić mikrodermabrazję w 3 seriach. Cytat:
![]() Cytat:
Axella przytulam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-02-13 o 20:51 |
|||||
|
|
|
#1988 |
|
Raczkowanie
|
mój to bezczelnie mnie budzi i mówi chrapiesz wysmarkaj nos a ja mu mowie ze nie mam kataru i próbuje spać dalej ale przeważnie wtedy budzi się mały i zaczyna buszować w brzuszku wiec mam pospane ale za to mój mąż sobie zasypia a ja się mecze i wiercę co chwile do WC albo robię się głodna
|
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() za rocznice Magiusa za wozek i koniecznie pochwal sie szafaAsh, czy sukieneczka safari jest Sofci?
|
|
|
|
|
#1990 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko do tej pory bardziej kosmetyki czy jakieś ciuchy których nie chciało mi się szukać po sklepach. ale zawsze kupowałam z "kup teraz" a w sumie fajnie jest kupić jakiś ciuszek dla dziecka za grosze dziś mi przyszło z 35-40 ciuszków w sumie za jakieś 70 zł ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
dobra, nie da się Excela załadować.. to jak ktoś chce tą rozpiskę co kupiłam i porównanie cen to niech mi prześle namiary na privia.
Ja kupowałam u gapa_kids. U flaminga24 i r_p77 wydziły ceny podobne, ale np. nie było sensowych chusteczek nawilżających, albo w jakiejś dużej ilości trzeba było kupić, drogie były pampersy.. U gapa_kids była też niezła cena butelek antykolkowych tomii tippee (sorry za pisownie ale nie chce mi sie szukac), oraz od razu przy okazji kupiłam proszek Lovela.. chyba najtańsza oferta na allegro.. ale nie kupowałam rzeczy do kąpieli- ręczników, wanienek, gąbek itp bo na razie nie potrzebuje.. nie mam też oilatum, osceniseptu, bepanthenu, olejuszki.. bo znalazłam dobre oferty do odbioru w warszawie, to już sobie darowalam, bo u żadnego z tych sprzedawców nie było fajnej ceny.. Chyba tylko bepanthen było u p_r77 w dobrej a innych rzeczy nie mieli.. ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
zalałam je bitą śmietana i kakaem, prawie ich nie było widac.. zjadl powiedział, że nawet dobre.. |
|
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
marchewka ja się bałam kupować chusteczki na all - nie wiadomo w jakich warunkach to jest transportowane. A pieluchy były teraz na promocji w wielu sklepach więc jak dla mnie to na all się nie opłaca.
Znalazłam kilka boskich aukcji. Chyba muszę skoczyć na bank |
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mu mowię, zę ja teraz muszę dwa organizmy dotlenić więc się niech nei czepia.. |
|
|
|
|
#1995 |
|
Zadomowienie
|
troszkę się poprawiły, ale do stanu sprzed ciąży nigdy nie wróciły...
wymiarr to chyba kwestia gustu a ilość... ja miałam 20 i dokupić musiałam, ale mała często wymiotowała i ulewała bo miała refluks także możesz ze 2o kupić ajak coś to dokupisz sobie. |
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co może się stać tym chusteczkom? Chyba są szczelnie zapakowane .kupiłam 1 opakowanie chusteczek pampersów sensitive i 1 duopack bambino.. najwyżej chusteczki zużyje do demakijażu jak się nie będą nadawać albo do wycierania własnych rąk..
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-13 o 21:02 |
|
|
|
|
#1997 |
|
Zadomowienie
|
mam to samo, jeśli cię to pociesza..
|
|
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i z trzeciej strony my będziemy (jak dobrze pójdzie, i tym co przysługuje) roczny macierzyński |
|
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). na dalsze wyprawy bedzie graco z baza, ktory dostalam od siostry. tz ma jeszcze obejrzec maxi cosi i porownac...bo ja na tym sie nie znam.
|
|
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
coraz bardziej muli mi komputer.. chyba zbliża się nieuchronny czas kiedy trzeba będzie zrobic format dysku..
jak ja tego nie lubię robić.. |
|
|
|
#2003 |
|
Raczkowanie
|
ja pieluchy tetrowe kupiłam 10 białych i dwie w wzorki na spacer mam nadzieje ze mi tyle starczy
|
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojej mamy sasiadka miala niedawno udar. na poczatku zupelnie nie mowila, nie chodzila. po powrocie do domu nie przyznala sie nikomu, ale nie umiala napisac smsa, non stop nabijala sobie siniaki. teraz juz ok, a tez jest juz grubo po 70ce. nikt nie uwierzylby, ze jeszcze niedawno jej stan byl taki ciezki. musisz wierzyc. |
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
a i przyszła mi stacja pogody (za całe 24 zł z przesyłką siakoś tak) i w koncu zmierzyłam sobie wilgotność w mieszkaniu... wyszlo 22%- 25%.. już mnie nie dziwi czemu mnie codziennie gardło boli..
a i polecam paczkomaty inpostu.. bardzo fajne rozwiązanie, zwłaszcza w moim przypadku jak się ma go pod blokiem
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
marchewka niezłą masz wilgotność w mieszkaniu. My praktycznie nie grzejemy a jest na granicy. Dlatego DOBRZE wietrzymy przed spaniem.
Zmykam pod prysznic. Kolorowych snów wam życzę i spokojnej nocy
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
A to mało czy duzo według Ciebie? Ja mam teraz 26% i nie grzejemy w pokoju.
|
#2008 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ma wynikach mam napisane glukoza na czczo 3,63 mmol/l ( normy min. 3.40 max. 5.50) glukoza po 2 godz. 6.85 mmol/ l (max. 7,80) więc wg moich norm są ok ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
za wizytę i dla podwojonej Nelci
|
|
#2009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jenny, Twoj zestaw losiowy tez sie chyba juz skonczyl. licytowalas? czy szukamy nowego?
![]() Cytat:
dobrze, ze zdazylam polknac herbate, bo poplulabym monitorCytat:
jedna dalmatynczykiem...z ubrankami dla chlopca jest fajnie, bo sa fajne krawaciki, muchy, sweterki z autami, koparkami mnie sie wydaje, ze latwiej ubrac malego faceta. pewnie fakt 2 bratankow, siostrzenca i kilku chlopcow pilnowanych przeze mnie ma na to wplyw w sumie tylko jedna dziewczynke spotkalam w niankowej karierze i kilka razy zostalam z coreczka znajomych. nie wiem czy bede umiala bawic sie lalkami Salviae - za ciuszki kolejne spodnie z szelkami zaczynam 64 strone, jeszcze troche... |
||
|
|
|
#2010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka duzzaaa i za wizyteCytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

). przy takim ulozeniu w gre wchodzi tylko cesarka, bo dzidzius pupa nie jest w stanie tak rozciagnac kanalu rodnego jak glowka
ale oczywiscie do porodu moze sie jeszcze przekrecic wiele razy, wiec luz. po prostu gin sie smial, bo powiedzialam, ze engokrynolog ma wskazanie do cesarki...a gin na to, ze Nela tez chyba na nia stawia
już nie będe kombinować..

za wizyte