Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 22:41   #2041
antoinettee
Zadomowienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Jenny wpisz mi proszę wizytę na 12.03.2013 i imię mojej córci Julia Dziękuje
Stary 2013-02-13, 22:42   #2042
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
bez sensu takie oszukiwanie siebie
za ten czas usne w sumie zegnam sie z łóżka. dobrej nocy
Stary 2013-02-13, 22:43   #2043
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Jenny wpisz mi proszę wizytę na 12.03.2013 i imię mojej córci Julia Dziękuje
Gotowe

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 22:44   #2044
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Wiecie co? Jestem dopiero w 29 tyg,a mnie już chandra dopadła.
Co chwilę słyszę, że któraś z moich znajomych urodziła (styczen-luty tochyba ich 6 było) a ja nadal siedzę z rosnącym brzuchem. Zazdroszczę im, ze mają maluszki przy sobie.
ee tam chandra. bez sensu teraz rodzic, zimno, snieg, ciapa. szoda ladnych wozkow na ten syf wyjedziemy na wiosne, zrzucimy grube ciuchy. sloneczko bedzie swiecilo. na laweczkach bedziemy sie opalac..."w maju jak w raju". pomysl o tych kwitnacych jabloniach, magnoliach, buzia juz teraz mi sie cieszy, a jeszcze obok bedzie maluszek. teraz to wole pod kocem polezec i jeszcze nadrobic filmowe zaleglosci
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 22:48   #2045
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ee tam chandra. bez sensu teraz rodzic, zimno, snieg, ciapa. szoda ladnych wozkow na ten syf wyjedziemy na wiosne, zrzucimy grube ciuchy. sloneczko bedzie swiecilo. na laweczkach bedziemy sie opalac..."w maju jak w raju". pomysl o tych kwitnacych jabloniach, magnoliach, buzia juz teraz mi sie cieszy, a jeszcze obok bedzie maluszek. teraz to wole pod kocem polezec i jeszcze nadrobic filmowe zaleglosci

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 22:52   #2046
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
diabli za wizytę
dziekujemy

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
z ogromną fascynacją do dziewczęcych ubranek i ozdóbek, ale z mojego kawalera panienki pod żadnym pozorem robić nie będę
będę się starała zrobić z niego małego elegancika, a czasem luzaka dresiarza
będzie miał styl taki jak mamusia- czyli dwie skrajności. Uwielbiam się ubierać albo elegancko i kobieco albo totalny, sportowy luz
my tez tak chcemy! ja juz nie moge sie doczekac az mala bedzie troche wieksza i bede mogla zapolowac tu http://flawless.pl tatus juz wie, ze kasa nam bedzie potrzebna

Sharp zarazilas sie allegro? dobrze, ze ktos czuwa, kiedy mnie nie ma

pytalam dzisiaj gina i glowica brzuchowa tez moze ocenic szyjke
Stary 2013-02-13, 23:03   #2047
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
juz po wizycie Nelcia wazy 876 gramow. niesamowite, ze od polowkowego zwiekszyla swoja mase dwukrotnie. mnie przybylo 3kg w 3 tyg :P w sumie juz 9kg na plusie.
wyniki morfologii i zelaza bez zmian...anemia jak byla tak jest sok buraczany jest do duuuu...py tardyferon fol zmieniamy na ascofer.
guz na tarczycy na razie nie wzruszyl lekarza, hehe. poczekamy na wyniki i zobaczymy co dalej. pytalam o wskazania do cesarki, ale na razie mam sobie tym nie zawracac glowy lubie go za ten spokoj! zreszta mala jest obecnie ulozona miednicowo, wiec kolejna upiera sie przy tym, zeby mnie jednak jakis skalpelik dopadl
poza tym wszystko ok nastepna wizyta 6.03
Gratuluje wizyty i mam nadzieję, że następnym razem wyniki krwii się poprawią.

Zła jestem dziś jak osa. Nie dość, że bolała mnie głowa i wymiotowałam ( a to był szok, bo w I trymestrze ani razu) to jeszcze pojechaliśmy pożegnać się z lokatorami, którzy wynajmowali mieszkanie i tam masakra...tzn. oni w porządku i mieszkanko również zostawiają w dobrym stanie, ale obok leżały rachunki różne i okazało się, że za mieszkanie 50m2 czynsz podniesiono aż do 530 pln!!!! O tyle nas to zwaliło z nóg, że mieszkanie jest na kredyt, więc jeśli chcemy je wynająć absolutnie bez zysku tylko na spłatę kredytu i na ten czynsz to musimy aż za 1 700 pln ( a nawet powinno być 1 800, ale już odrobinę możemy dopłacać), a teraz na rynku wynajmu ciężko, bo w sezonie zimowym mało kto szuka. I się obawiam czy nie przyjdzie nam z własnej kieszeni do lipca dopłacać 1 700...ech....mocno trzymam kciuki by jednak jakiś chętny się znalazł

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 23:07   #2048
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
też mam schizy o to, czy mała się obróci..
ale właśnie po tych ćwiczeniach była cicho i się martwiłam.. już nie będe kombinować..
i tak się ułoży i tak, jak nie to lekarz zrobi to za nią przez brzuch..jak nie-to tak miało być
to nawet nie o schizy chodzi, bo mnie cesarka nie przeraza. juz po cichu sie na nia nastawiam w zwiazku z tym guzem na tarczycy. niby gin dzisiaj mowil, ze rzadko zdarza sie zeby faktycznie tak uciskal na krtan zeby byl problemem...poczekamy na wyniki biopsji, pozniej czeka mnie wizyta u endo i dopiero wtedy bedziemy myslec. gin na razie przyjal do wiadomosci, wpisal do karty ciazy, ze guz jest. najwazniejsze, ze tsh ft3 i 4 sa w normie, wiec hormonalnie nic sie nie dzieje.

a jesli mowa o cwiczeniach - szczegolnie cwiczyc nie bede po prostu poleze sobie przed tv albo z ksiazka i podloze pod dupcie poduszki. i tak mnie kregoslup ostatnio boli, wiec to tylko dla wlasnego komfortu i odciazenia pewnych partii. a moze malej to tez cos pomoze...

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
jaka ona już duża... za wizyte
dziekujemy! "a ja rosne i rosne"
polowkowe bylo 16.01 (21 tydz i 4 dni) 422g.
dzisiaj 13 lutego i waga 876 (albo 867?)
w miesiac dwukrotnie zwiekszyc mase - juz wiem skad ta anemia! mala pijawa na mnie pasozytuje

Cytat:
piszecie plan porodu?
jak tak macie ściągę,co uwzględnic

http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...an-porodu.aspx

https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_porod_artyk ul,11475,1.html tu jest fajny plan porodu do wydrukowania mozna sobie zaznaczyc to co Cie interesuje.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
za wizytę a Nelcia to już całkiem duża dziewczynka
dziekujemy

Vil ja tez bylam zadowolona z kremu olay rozswietljajaco-nawilzajacego. mialam go naprawde dlugo i uzywalam cala wiosne i lato bez koniecznosci stosowania jakis podkladow i innych cudow http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/pielegnacja/...dukt,7836.html

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
brawa dla Nelci
dzieki, dzieki. dzieciak jeszcze sie nie urodzil, a juz zbiera tyyyle milych slow rozpieszczacie mi corke!

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-02-14 o 00:04
Stary 2013-02-13, 23:07   #2049
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Gotowe
Dziękuje (Tylko nie 12.02 a 12.03 )
Dobranoc laseczki

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-02-13 o 23:09
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 23:11   #2050
JennyAniolek
Zakorzenienie

Wyprawka: Z zakupami na allegro wstrzymuję się jeszcze przez przynajmniej 2 tygodnie, ale mam wstępną listę co chcę u kogo kupić (głównie zakupy będą u: rodzyneczki) Za tydzień SR i zobaczymy co położna powie o wyprawce

Z wyprawki póki co mamy:
* Ubranka (56-68 + pojedyczne na 74-80-86-92)
* 1x Linomag z tlenkiem cynku
* 1x Płatki kosmetyczne duże
* 2x Ręcznik z kapturkiem (nie pamiętam rozmiaru)
* Grzebyk + szczoteczka
* Rogala z motherhood do spania, a potem będzie też do karmienia
* Konika morskiego z Fisher Price
* Leżaczek-bujaczek z Fisher Price
* Karuzelka z Fisher Price - czekamy na przesyłkę

Torba do szpitala: Chciałabym mieć spakowaną na początku 8 miesiąca, a jak wyjdzie - zobaczymy

Pranie: W najbliższym czasie nie planuję, może od połowy kwietnia

Chrzest: Chcieliśmy zrobić w lipcu lub sierpniu, ale moi dziadkowie i szwagierka wybierają się na wakacje (nie mogą ich już przełożyć), więc zrobimy najprędzej pod koniec września albo po koniec października

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
jakoś te porody jeszcze do mnie nie docierają, postrzegam je jak jakąś abstrakcję
Do mnie też to jeszcze nie dociera

Cytat:
w wieku niemowlecym kawalerowie mile widziani. pozniej tatus moze miec jakies "ale"

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ash mi też wyszła glukoza za duża... nawet dzwonili do mnie z przychodni żebym koniecznie poszła do lekarza prowadzącego jak najszybciej
na czczo niby ok. 70,4 a norma jest miedzy 70 a 99, ale po 2 godzinach wyszło 203 norma jest do 140

Ciekawe co mi jutro wyjdzie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dzisiaj u mnie nalesniki.. Na razie pierwszy się rozwalił.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
Trochę mnie nie było bo wciągnęły mnie wydarzenia wokół, co chwila coś, jakieś spotkanie, coś do zrobienia i koniec końców jak już siadam przy kompie i widzę 10 stron do nadrobienia to czytam tylko ostatnią. Mam jednak nadzieję, że u wszystkich dobrze się dzieje i będzie jeszcze lepiej

Pochwalę się, że wczoraj wylicytowaliśmy wózek na allegro. O ten:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3008167268

Jestem szczęśliwa bo o wózku x lander dobrych rzeczy się nasłuchałam, a fotelik maxi cosi też podobno fajny i do tego całkiem całkiem cena. Marzyłam o tym by znaleść jakiś poniżej 1 500. Teraz czekam kiedy przyjdzie i mam nadzieję, że będzie w tak dobrym stanie jak jest na zdjęciach
Do tego jutro lub pojutrze zamontują nam nową szafę na zamówienie ( bo nigdzie nie było takiego rozmiaru jak nam jest potrzebny) i w końcu będę mogła z siatek poprzekładać i posegregować rzeczy dla maluszka
Gratuluję wózka!

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Oglądałam sobie tę karuzelkę z paybacka. Jeśli miałabym całość punktów, to bym pewnie wzięła, bo jest super, ale za dopłatą się średnio opłaca.

No i dobrze, że został poruszony temat punktów, bo ostatnio właśnie dostałam maila, że mi przepadną punkty, muszę się zorientować co i jak.
My do karuzelki musieliśmy dopłacić jakoś 20 czy 30 zł, ale i tak się opłacało, bo póki co nic innego mi się tam nie spodobało

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Hehe ja też czasem czkawki Julci odczuwam, ale taty skopac nie chce Mąż się śmieje, że czuje przed nim respekt
Mój mąż poczuł, bo zawsze jak Ptyś szaleje (22-1) to leżymy sobie i obserwujemy brzuch; a jak są mocniejsze kopniaki to mąż przykłada rękę albo ucho i po chwili dostaje

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-13, 23:11   #2051
Paulina 87
Wtajemniczenie

helo
mam ambitny plan nadrobić od jutra wszystko od strony 48
bo widzę, że o wielu ciekawych rzeczach piszecie a ja nie mam czasu czytać..
ehh nauka do egzaminu na podyplomówce
Stary 2013-02-13, 23:15   #2052
Magiusa
Zakorzenienie

A jeszcze mi się przypomniało- moja koleżanka urodziła wczoraj chłopca - olbrzyma i to siłami natury
67 cm i 4700!!!!!!
I ona od razu zacznie od ciuszków 68 cm

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-02-13, 23:23   #2053
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
nie było mnie 2 dni a już tylko stron nabazgrałyście : D

miałam mieć dziś poprawke ale została przełożona na za tydzień z czego bardzo się ciesze bo już planowałam odkładać kase na warunek.. a tak przynajmniej mam więcej czasu na naukę : D
Miłej nauki

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Jenny- zazdroszczę, że mieścisz się w gatki. Ja niestety już nic przedciążowego na dupę i uda nie wcisnę
To chyba Justi pisała, bo moje spodnie sprzed ciąży leżą gdzieś nad dnie szafy i ich w ostatnim czasie nie mierzyłam

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Byłam w lumpie i obkupiłam się na wadze za 15 zł dostawa była, chcecie zobaczyć ?? Mężowi już nie mogę się chwalić bo mówi, że już przesadziłam ale on nie wie ile to radości przynosi

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
A jeszcze mi się przypomniało- moja koleżanka urodziła wczoraj chłopca - olbrzyma i to siłami natury
67 cm i 4700!!!!!!
Wow!

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
helo
mam ambitny plan nadrobić od jutra wszystko od strony 48
bo widzę, że o wielu ciekawych rzeczach piszecie a ja nie mam czasu czytać..
ehh nauka do egzaminu na podyplomówce
Powodzenia z nadrabianiem i na egzaminie

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanko:
jakie wymiary pieluch tetrowych wy kupowałyście? 60/80 czy 70/80??no i ile, zakładając oczywiście że pieluchowanie bedzie za pomoca pampersów bo przeglądam allegro i rózne tu rozmiary widze i niewiem ile tego zamówić
Chyba kupię 60/80, tak z 10 szt.

Cytat:
Z klientką lipa.
można się było spodziewać.
Lipny humor mam

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
właśnie małż składa łóżeczko w kolorze sosny z drewexa, które kupiliśmy za całe 50 zł. Używka, ale w dobrym stanie. Pomyśleliśmy, że dorobimy szufladę u stolarza i będzie lux torpeda.
Gratuluję zakupu

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle z Bartusiem mamy już 28 tydzień

Cytat:
przez to,że marcowo-kwietniowe zaczeły się rozpakowywac jakoś lekka trema mnie bierze,że nie mam wszystkiego.. ze nie jestem gotowa..
stresik.. ciekawe kto u nas pierwszy będzie
Zobaczymy za jakiś 1-1,5 m-ca

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
juz po wizycie Nelcia wazy 876 gramow. niesamowite, ze od polowkowego zwiekszyla swoja mase dwukrotnie. mnie przybylo 3kg w 3 tyg :P w sumie juz 9kg na plusie.
wyniki morfologii i zelaza bez zmian...anemia jak byla tak jest sok buraczany jest do duuuu...py tardyferon fol zmieniamy na ascofer.
guz na tarczycy na razie nie wzruszyl lekarza, hehe. poczekamy na wyniki i zobaczymy co dalej. pytalam o wskazania do cesarki, ale na razie mam sobie tym nie zawracac glowy lubie go za ten spokoj! zreszta mala jest obecnie ulozona miednicowo, wiec kolejna upiera sie przy tym, zeby mnie jednak jakis skalpelik dopadl
poza tym wszystko ok nastepna wizyta 6.03
Cieszę się, że z Nelcią wszystko ok

Chciałam jeszcze coś nadrobić ale nie mam już siły... Ciekawe czy wstanę jutro na tą glukozę Jak się uda to odezwę się z poczekalni, a póki co zmykam do męża. Dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-13, 23:26   #2054
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

Vil ja na Twoim miejscu bym napisała - Twój szpital jest jednym z tych lepszych, gdzie naprawdę poszli do przodu i jestem przekonana, że plany porodu są tam brane pod uwagę!!
pewnie masz rację
ale z drugiej strony, jest mi naprawdę obojętne, co się w czasie porodu będzie działo - w tym sensie, że teraz nie wymyślę w jakiej pozycji mi będzie wygodniej, nacinanie - jeśli będą uważać za słuszne to się dostosuje, lepiej żeby mnie nie porozrywało ogólnie mam zamiar zdać się na położne, poznałam już trochę szpital i myślę że wiedzą co robią jedyne, o co będę krzyczeć od wejścia, to znieczulenie

edit: no dobra, zrobiłam plan zajęło mi to dwie minuty przy pomocy kreatora a zaszkodzić nie zaszkodzi fajne punkty są o tym, czy chcę żeby dziecko było ciągle ze mną na sali poporodowej, czy zgadzam się na szczepienia, że chcę wyjść do domu najszybciej jak to możliwe jeśli stan zdrowia mój i dziecka na to pozwala.

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-02-13 o 23:34
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 23:27   #2055
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
męża zagoniłam do jedzenia.. od razu mu powiedziałam, że daleko im do ideału ale nic innego nie ma..
zalałam je bitą śmietana i kakaem, prawie ich nie było widac..
zjadl powiedział, że nawet dobre..
jak post to i postne biedne nalesniki...

Sharp, ale sklepie tez nie wiesz jak przechowywane podczas transportu czy gdzies w magazynie...a pieluchy, sporo znajomych mowi, ze hurtowo oplaca sie kupowac na allegro. te wieksze rozmiary, bo promocje w sklepach nie wychodza tak korzystnie. ale masz racje, ze 1 kiedy ma to byc jedna, dwie paczki to nie warto bo na all, to kupuje sie np. czteropak.
pokaz aukcje nie ukradne, obiecuje

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
za wizytę i dla podwojonej Nelci
dziekuje!

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
jaka duzzaaa i za wizyte
duzy przecietniak wagowy hehe. dzieki!

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
TAAAK! Już Ci pisałam trochę wyżej Musiałaś przeoczyć. Kupiłam za cenę podstawową, o nikt nie licytował Bardzo się cieszę i serdecznie dziękuję
doczytalam, super. i nie ma za co fajnie, ze sie udalo.

Cytat:
Cześć ponownie
Wróciliśmy do domu jakoś ok 16:00 i ... cieszę się, że zdecydowaliśmy się na pomoc doradcy, bo jak widziałam dzisiaj te wszystkie papierki Jutro donosimy resztę i za ok tydzień będziemy mieć decyzję Potem szybki obiadek - pomidorowa z lanym ciastem i naleśniki z białym serem i położyliśmy się spać - mąż po nocce, a ja miałam sobie chwilę poleżeć. I tak zrobiła się godzina 21:00 Ciekawe co będę robić w nocy Przyszła mi też w końcu 3 przesyłka z allegro - w tym rampersik z kameleonem , więc dziś albo jutro wkleję Wam nowe fotki A póki co biorę się za czytanie zaległości
o jaaa! masz rampers ze stefanem? musze poszukac z grubcia-chomikiem po polowkowym bylismy w ikei w katowicach i kupilismy neli pierwsza maskotke - http://allegro.pl/gosig-ratta-plusza...953456910.html bialy scurek.
mojemu chrzesniakowi zanim sie urodzil siostra tez takiego zafundowala...uwielbial obgryzac jego ogon zgubil go podczas przedszkolnego spaceru i siostra przezywala bardziej niz mlody hehe. aaa i wszyscy mowili "pokaz szczurka" "gdzie masz swojego szczurka", wiec szymek uznal, ze to jest scurka...pani scurka :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg scurka1.jpg (38,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg scurka2.jpg (49,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg scurka3.jpg (50,9 KB, 22 załadowań)
Stary 2013-02-13, 23:33   #2056
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie masz rację
ale z drugiej strony, jest mi naprawdę obojętne, co się w czasie porodu będzie działo - w tym sensie, że teraz nie wymyślę w jakiej pozycji mi będzie wygodniej, nacinanie - jeśli będą uważać za słuszne to się dostosuje, lepiej żeby mnie nie porozrywało ogólnie mam zamiar zdać się na położne, poznałam już trochę szpital i myślę że wiedzą co robią jedyne, o co będę krzyczeć od wejścia, to znieczulenie
jeśli jest Ci obojętne to jasne
ja chcę napisać, że nie zgadzam się na dolargan i inne podobne, żeby wstępną ocenę stanu dziecka wykonali na moim brzuchu, żeby mi go nie zabierali i takie tam inne

http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-Porodu.html
Cytat:
mojemu chrzesniakowi zanim sie urodzil siostra tez takiego zafundowala...uwielbial obgryzac jego ogon zgubil go podczas przedszkolnego spaceru i siostra przezywala bardziej niz mlody hehe. aaa i wszyscy mowili "pokaz szczurka" "gdzie masz swojego szczurka", wiec szymek uznal, ze to jest scurka...pani scurka :P
ależ on jest słodki

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 00:28   #2057
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Tak robi się ją jeszcze w ciązy.Ja tez nie będę robić, ale razem z koleżanką doszłyśmy do wniosku, że taka impreza to dobry pomysł. U nas też odwiedza się dzidziusia jak już jest w domu. Chodziło mi o to, że kupujesz np kocyki bo musisz mieć je jak wrócisz do domu, a później ktoś Ci przynosi następne i następne. Koleżanka mi mówiła, że dostała dużo papersów 2 i już na siłe je zakłądała bo mału tak szybko rośnie i chciałą je zużyć.
wedlug mnie troche glupio zapraszac kogos "poogladac brzuch" i dostac prezent, a pozniej kolejny raz liczyc na prezent, bo ktos zechce wpasc zobaczyc maluszka
kocyk wolalabym wybrac sama, bo wiadomo kazdy wybiera to co mu sie podoba (pasuje do wozka itd.). a po porodzie to fajnie, bo kazdy zadzwoni i zapyta kiedy moze wpasc i u nas przynajmniej pyta sie co nowym rodzicom jeszcze brakuje. jednym mozna powiedziec o pampersach, innym o czyms innym. moje znajome moga sie zrzucic i wspolnie kupic cos drozszego :P na parapetowie tez znajomi poskladali sie i kupili nam fajne dvd, bo nie potrzebowalismy kolejnych filizanek, kwiatkow itd.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A znów zazdroszę mamą chopców bo ten wszechobecny róż mnie przeraża. Weszłam dzisiaj do pepo, a tam dla dziewczynek tylko róż. Noż kurde nie ma innych kolorów? Mój mąż niecierpi różu ja też nie przepadam i dla mnie bez sensem jest kupowanie różowych ciuchów bo jak kiedyś mi sie syn urodzi to ich nie wykorzystam.
masz alergie na roz jak ja

Jenny, w kinie zupelnie nic nie ma...same komedie romantyczne

Cytat:
Też tak słyszałam, ja na pewno kupuję gramaturę 140, tym bardziej, że będe ich używać do pieluchowania

Tu np. jest dostępna tetra 140g za 4zł:
http://www.krainapieluszek.pl/pieluszki-wielorazowe/pieluchy-skladane?product_id=359
my wlasnie bylismy w tej hurtowni blanca baby i 140 kosztuje 3,60. jeszcze ja pomacam na zywo, bo dzisiaj akurat jak wchodzilismy wychodzily dwie babeczki obkupione od stop do glow (ledwo zmiescily to do samochodow ) i pewnie one wykupily, bo na polce pustka. zostala tylko cena :P caly czas mysle, czy kupic 20 czy 30, bo nawet kladac dziecko na kocyku pod glowe trzeba mu ta tetre podlozyc, zeby nie zwracalo non stop na koc

kocyki-przytulanki znalazlam jeszcze takie
http://allegro.pl/przytulanka-szmaci...005834674.html (chyba kupimy malpke)
http://allegro.pl/e-d-kocyk-przytula...993959854.html
http://allegro.pl/label-label-kocyk-...004377447.html te sa super, juz wklejalyscie, ale pieeekne. tylko moglyby byc tansze ale mozna sobie zazyczyc w ramach prezentu hehe
http://allegro.pl/lamaze-kocyk-panda...002069118.html
zachorowalam na te http://www.zoobies.pl/katalog.html (hipcio, krokodyl )
ale cena mnie dobija http://allegro.pl/zoobies-maskotka-p...020192962.html

Cytat:
poprzeczka wysoko ale dużo osób tak żyje i jakoś sobie radzi..
z macierzyńskiego jestem w stanie popłacić wszystko i jeszcze mieć.
na tż nie mam co liczyć niestety, bo z długów to długo długo się nie wygrzebie niestety..
z rodzicami nie chcę.. moja siostra ma szkołę,tata pracę.. nie będę im przeszkadzać, mała na bank będzie płakać i budzić, swoje odchowali, nie potrzebują następnego
to by była ostateczna ostateczność. coś się wymyśli...
hmm czy ja wiem. znajoma zostala w ciazy sama. do teraz mieszka z rodzicami (maly ma 3lata). wywalczyla w sadzie alimenty (400zl), skonczyla studia, zaczela prace w przedszkolu i nie jest w stanie wynajac mieszkania i utrzymac sie.

druga znajoma ma 2 corki (juz w gimnazjum), na kazda 500zl alimentow. ten tysiac oddaje na wynajem mieszkania plus czynsz (1050zl). ze swojej wyplaty oplaca reszte rachunkow i na jedzenie czesto juz jej brakuje. wywalczyla dziewczynom darmowe obiady w szkole, wiec tez troche na jedzeniu oszczedza.

oczywiscie nie zniechecam Cie, po prostu wiem, ze ciezko jest z jedna pensja...my bez wynajmu samych rachunkow mamy 1000zl miesiecznie (nie liczac paliwa). jedzenie to tez spory wydatek.

Nuna, jeszcze 6 min dopadl Cie maly glod? hehe. podziwiam za wytrwalosc.

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Cytat:
dziekujemy.

Cytat:
Zła jestem dziś jak osa. Nie dość, że bolała mnie głowa i wymiotowałam ( a to był szok, bo w I trymestrze ani razu) to jeszcze pojechaliśmy pożegnać się z lokatorami, którzy wynajmowali mieszkanie i tam masakra...tzn. oni w porządku i mieszkanko również zostawiają w dobrym stanie, ale obok leżały rachunki różne i okazało się, że za mieszkanie 50m2 czynsz podniesiono aż do 530 pln!!!! O tyle nas to zwaliło z nóg, że mieszkanie jest na kredyt, więc jeśli chcemy je wynająć absolutnie bez zysku tylko na spłatę kredytu i na ten czynsz to musimy aż za 1 700 pln ( a nawet powinno być 1 800, ale już odrobinę możemy dopłacać), a teraz na rynku wynajmu ciężko, bo w sezonie zimowym mało kto szuka. I się obawiam czy nie przyjdzie nam z własnej kieszeni do lipca dopłacać 1 700...ech....mocno trzymam kciuki by jednak jakiś chętny się znalazł
teraz jest koszmar z czynszami. my mamy tutaj 36 metrow i placimy juz 420zl. fakt, ze zuzywamy sporo wody i zameldowane sa 3 osoby, ale i tak uwazam, ze to duzo. 3 albo 4 lata temu jak sie tu wprowadzilismy czynsz wynosil 300zl. zobaczymy jak bedzie niebawem na wiekszym (56metrow) z innej spoldzielni, ale na pewno powyzej 500. zerknij sobie jeszcze ile wody bylo zuzytej, bo to tez te prognozy biora pod uwage. ogolnie centralne bardzo poszlo w gore. (my mamy centralne 120zl zaliczki, zimna wode 100zl). licze na jakis fajny zwrot
oby szybko znalezli sie lokatorzy, chociaz za taka cene faktycznie bedzie ciezko...

Jenny, co robi ten konik FP?

Cytat:
67 cm i 4700!!!!!!
o jaaaaacie jaki wielki! prawie 5kg. no i dluuuugi.
68 nosza dzieci nawet polroczne, hehe. kolezance naleza sie wielkie ale pewnie nie bylo latwo

Cytat:

Cieszę się, że z Nelcią wszystko ok

Chciałam jeszcze coś nadrobić ale nie mam już siły... Ciekawe czy wstanę jutro na tą glukozę Jak się uda to odezwę się z poczekalni, a póki co zmykam do męża. Dobranoc
dziekujemy i tez chyba wstane jutro na glukoze. zrobie sobie 50, a po 30 tyg 75 jak juz mi gin zleci :P dla swietego spokoju.
trzymam kciuki za Ciebie!

Cytat:
edit: no dobra, zrobiłam plan zajęło mi to dwie minuty przy pomocy kreatora a zaszkodzić nie zaszkodzi fajne punkty są o tym, czy chcę żeby dziecko było ciągle ze mną na sali poporodowej, czy zgadzam się na szczepienia, że chcę wyjść do domu najszybciej jak to możliwe jeśli stan zdrowia mój i dziecka na to pozwala.
mnie podoba sie punkt, ze chcialabym aby wszystkie czynnosci odbywaly sie przy mnie, a jesli to niemozliwe, to zeby dziecku mogl towarzyszyc tata albo o poczekaniu z odcieciem pepowiny az przestanie tetnic...albo zeby personel informowal mnie/osobe towarzyszaca o wszystkich zabiegach jakie chca wykonac zanim to zrobia :P albo ze baaardzo chcialabym, zeby osoba towarzyszaca mogla byc przy cesarce no i zeby nie dokarmiali dziecka bez mojej zgody.
aaa i zachwycil mnie podpunkt "prosze o przygaszenie swiatel i wyciszenie w chwili gdy dziecko bedzie wychodzilo na swiat"
tyle wyczytalam

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Cytat:
ależ on jest słodki
slodki jest nadal, ale to juz 5letni chlop jeszcze troche i szkola...a niedawno byl bablem, ktory topil sie we wszystkich ciuszkach :P podobaja mi sie te spodnie po pachy

uffff nadrobilam! ale wszystkie poszlyscie spac

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-02-14 o 00:25
Stary 2013-02-14, 00:31   #2058
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

teraz jest koszmar z czynszami. my mamy tutaj 36 metrow i placimy juz 420zl. fakt, ze zuzywamy sporo wody i zameldowane sa 3 osoby, ale i tak uwazam, ze to duzo. 3 albo 4 lata temu jak sie tu wprowadzilismy czynsz wynosil 300zl. zobaczymy jak bedzie niebawem na wiekszym (56metrow) z innej spoldzielni, ale na pewno powyzej 500. zerknij sobie jeszcze ile wody bylo zuzytej, bo to tez te prognozy biora pod uwage. ogolnie centralne bardzo poszlo w gore. (my mamy centralne 120zl zaliczki, zimna wode 100zl). licze na jakis fajny zwrot
oby szybko znalezli sie lokatorzy, chociaz za taka cene faktycznie bedzie ciezko...

Polecam Wam szukać mieszkań w nowym budownictwie i absolutnie nie spółdzielniane, bo właśnie tam są takie czynsze. Ja mam swoje mieszkanie 42m w centrum Poznania ( pieszo do St.Rynku 5 min stojąc na światłach)i to jest nowe budownictwo i jest tutaj Wspólnota mieszkaniowa, więc ja płacę czynszu 250 pln.
A mój TŻ ma właśnie spółdzielniane i tam te czynsze galopują. Bo np. moi dziadkowie mają mieszkanie 38 m jakieś 500 m od nas też spółdzielniane i oni za nie płacą 600 pln!!! Więc naprawdę od takich uciekajcie. Szukajcie tam gdzie jest wspólnota

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-02-14 o 00:32
Stary 2013-02-14, 00:33   #2059
diabli
Zakorzenienie

no dobra, to dla wszystkich Walentynek na sniadanie...
dla kocich mam tez cos mam...
i dla mam tak ogolnie!
♥♥♥♥♥♥♥♥
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jajo.jpg (24,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koty.jpg (62,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 528733_385378701554091_1223968113_n.jpg (31,6 KB, 16 załadowań)
Stary 2013-02-14, 00:38   #2060
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam Wam szukać mieszkań w nowym budownictwie i absolutnie nie spółdzielniane, bo właśnie tam są takie czynsze. Ja mam swoje mieszkanie 42m w centrum Poznania ( pieszo do St.Rynku 5 min stojąc na światłach)i to jest nowe budownictwo i jest tutaj Wspólnota mieszkaniowa, więc ja płacę czynszu 250 pln.
A mój TŻ ma właśnie spółdzielniane i tam te czynsze galopują. Bo np. moi dziadkowie mają mieszkanie 38 m jakieś 500 m od nas też spółdzielniane i oni za nie płacą 600 pln!!! Więc naprawdę od takich uciekajcie. Szukajcie tam gdzie jest wspólnota
my na szczescie nie wynajmujemy. przeprowadzamy sie do 3pokojowego mojej mamy, a ona przyjdzie tutaj na mniejsze. ale czynsze sa coraz gorsze. choc znajomi we wspolnotach tez narzeka, bo ciagle lokatorzy podnosza poprzeczke i chca nowego lepszego domo-videofonu, lepszej firmy sprzatajacej, caly ten fundusz remontowy ciagle potrzebuje kasy. niby nowe strzezone osiedla, a ciagle cos. nie dosc, ze sie wpakowali w wielki kredyt na kilkadziesiat lat :P to jeszcze nie jest tak rozowo jak mysleli (o mieszkaniu na poddaszu juz pisalam, ze teraz musza zainwestowac w klime, bo w lecie sie kisza, a w planach dziecko).
nie narzekam, bo gdybym miala jeszcze placic za wynajem to juz w ogole wyrwaloby nas z butow :P
juz nie moge sie doczekac przeprowadzki!
uciekam, bo nie wstane na te glukoze. kolorowych!
Stary 2013-02-14, 01:14   #2061
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
my na szczescie nie wynajmujemy. przeprowadzamy sie do 3pokojowego mojej mamy, a ona przyjdzie tutaj na mniejsze. ale czynsze sa coraz gorsze. choc znajomi we wspolnotach tez narzeka, bo ciagle lokatorzy podnosza poprzeczke i chca nowego lepszego domo-videofonu, lepszej firmy sprzatajacej, caly ten fundusz remontowy ciagle potrzebuje kasy. niby nowe strzezone osiedla, a ciagle cos. nie dosc, ze sie wpakowali w wielki kredyt na kilkadziesiat lat :P to jeszcze nie jest tak rozowo jak mysleli (o mieszkaniu na poddaszu juz pisalam, ze teraz musza zainwestowac w klime, bo w lecie sie kisza, a w planach dziecko).
nie narzekam, bo gdybym miala jeszcze placic za wynajem to juz w ogole wyrwaloby nas z butow :P
juz nie moge sie doczekac przeprowadzki!
uciekam, bo nie wstane na te glukoze. kolorowych!
No ja dlatego zaczęłam wspominać TZ o sprzedaży tego mieszkania. Bo to jego jest na kredyt a i tak tam nie mieszkamy, a moje jest moje i tylko czynsz płacimy. Tyle, że jak spojrzał ile spłacił przez 3 lata to przez te głupie odestki wyszło, że samego kredytu zalednie 7 tys no a mieszkania też lecą w dół i nie wiem czy się sprzeda tak by pokryć kredyt...ech....

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-02-14, 06:52   #2062
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dzień dobry walentynki moje

U mnie powtórka z wczoraj... Jeszcze przed 6. wstałam zrobić śniadanie... Przez głód nie jestem w stanie zasnąć jak mąż wyjdzie do pracy, a ostatnio sporo chodzi na pierwszą zmianę. Ale może jakoś w dzień nadrobię, zobaczymy
Ale dostałam z rana książkę ( Życie Pi, filmu w końcu nie widziałam, zobaczymy czy mi się książka spodoba) i czekoladki Lindor w malutkim serduszku. Mój biedny mąż kupił, zanim dostałam wyniki glukozy
Ale też jest dobry, zapomniał zedrzeć cenę - 4 czekoladowe cukiereczki za 12 zł będę się miała z czego nabijać jak wróci ;P

Cytat:
Ash - wlasnie doczytalam o sukience! super. wystroisz Sofcie, ja Nele i strzelimy im z pomoca photoshopa fote a'la blizniaczki Aś daj znac jak dotrze, bo ja jestem w niej naprawde zakochana! piekna, zywe kolory i len...suuuper. pewnie bedzie na dluzej jako tunika i bluzeczka.
Jest piękna! I ta małpka Choć TŻ się czepia, że dżungla azjatycka bo jest tygrys
Zdjęcie zróbmy! (a Nelcia ma taką samą? Już nie pamiętam Choć bliźniaczki będą z nich marne : Nela pewnie z bujną czuprynką, a Sofia łysa po rodzicach

Cytat:
Vujka za wizyte! a wage znasz? ja nawet nie zapytalam czy Nela jest nadal dziewczynka w sumie moj gin do dzisiaj plci mi nie podal ale wierze w polowkowe. najwyzej bedzie Nel
Nel nie przejdzie: http://www.rjp.pan.pl/index.php?opti...nach&Itemid=58
Ale jestem pewna, że to baba

Cytat:
67 cm i 4700!!!!!!
Niesamowite! Ogromny szacun i

Cytat:
Powodzenia na glukozie!! Musisz ratować honor Asiek na wątku bo już 3-em z nas wyszła za wysoka. Ty się nie daj!

Cytat:
Będę się powtarzać: słodziak

Cytat:
my wlasnie bylismy w tej hurtowni blanca baby i 140 kosztuje 3,60. jeszcze ja pomacam na zywo, bo dzisiaj akurat jak wchodzilismy wychodzily dwie babeczki obkupione od stop do glow (ledwo zmiescily to do samochodow ) i pewnie one wykupily, bo na polce pustka. zostala tylko cena :P caly czas mysle, czy kupic 20 czy 30, bo nawet kladac dziecko na kocyku pod glowe trzeba mu ta tetre podlozyc, zeby nie zwracalo non stop na koc

kocyki-przytulanki znalazlam jeszcze takie
http://allegro.pl/przytulanka-szmaci...005834674.html (chyba kupimy malpke)
http://allegro.pl/e-d-kocyk-przytula...993959854.html
http://allegro.pl/label-label-kocyk-...004377447.html te sa super, juz wklejalyscie, ale pieeekne. tylko moglyby byc tansze ale mozna sobie zazyczyc w ramach prezentu hehe
http://allegro.pl/lamaze-kocyk-panda...002069118.html
zachorowalam na te http://www.zoobies.pl/katalog.html (hipcio, krokodyl )
ale cena mnie dobija http://allegro.pl/zoobies-maskotka-p...020192962.html
A oni mają w tej hurtowni sprzedaż wysyłkową
Z kocyków też bym małpę brała! Nasza Sofcia będzie taką małą małpką więc bym wszędzie jej szukam towarzystwa

Cytat:
i dla mam tak ogolnie!
Oo. jakie koty dzięki

Jak robisz te serca na klawiaturze

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-02-14 o 06:54
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 07:23   #2063
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
mój to bezczelnie mnie budzi i mówi chrapiesz wysmarkaj nos a ja mu mowie ze nie mam kataru i próbuje spać dalej ale przeważnie wtedy budzi się mały i zaczyna buszować w brzuszku wiec mam pospane ale za to mój mąż sobie zasypia a ja się mecze i wiercę co chwile do WC albo robię się głodna
to ja jestem prawie niewybudzalna mąż może sobie gadać, trącać mnie, odwracam się conajwyżej i śpię dalej

Cytat:
fatum nalesnikowe trwaaaa! musisz meza wygonic do kuchni. od razu beda dobre

Cytat:
męża zagoniłam do jedzenia.. od razu mu powiedziałam, że daleko im do ideału ale nic innego nie ma..
zalałam je bitą śmietana i kakaem, prawie ich nie było widac..
zjadl powiedział, że nawet dobre..
miło z jego strony że mu smakowało. ale z bitą śmietaną wszystko jest dobre

Cytat:
a i polecam paczkomaty inpostu.. bardzo fajne rozwiązanie, zwłaszcza w moim przypadku jak się ma go pod blokiem
też lubię to rozwiązanie szybkie i bez czekania na poczcie

Cytat:
Napisane przez nuna2
będziecie jutro moimi walentynkami???
dla ciebie i Julci

dzień dobry walentynki miłego dnia
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 07:34   #2064
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
i dla mam tak ogolnie!
♥♥♥♥♥♥♥♥
piekne dziekujemy

Ja synkowi dalam miska z serduszkiem , takiego malego ale zachwycony )) Wszystkim zakochanym najlepszego

Jade do szkoly .....
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 07:38   #2065
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
piekne dziekujemy

Ja synkowi dalam miska z serduszkiem , takiego malego ale zachwycony )) Wszystkim zakochanym najlepszego

Jade do szkoly .....
A mężowi
Stary 2013-02-14, 07:45   #2066
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
A mężowi
a mezowi to wieczorem heheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 08:17   #2067
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26
Ja synkowi dalam miska z serduszkiem , takiego malego ale zachwycony

ja już się nie mogę doczekać aż skończę pracę i pojadę na zakupy po lody. jeszcze obiad muszę jakiś wymyślić w miedzyczasie, więc jak ktoś ma jakieś szybkie propozycje to jestem otwarta
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 08:28   #2068
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dzień dobry walentynki

Któraś pytała o olejowanie jesli mogę doradzić ja dbam o włoski od lipca zgodnie z metodą dla kręciołków i efekty są genialne, a kosmetyki i metody które laski polecają świetnie też służą prostym

tuaj link dla zainteresowanych https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704

wracając do olejowania, oprócz unikania silikonów, należy unikać szamponów zawierających SLS (ma go jakieś 95% szamponów) to silny detergent, najlepiej zmywać oleje odżywką (tak, da się ) albo szamponami dla dzieci ja używam szamponu tylko na skalp, mam z rossmana który zamiast sls ma cls to trocszkę lepiej a resztę głowy myję tylko odżywką od lipca - ms. potters, raz na 2 tygodnie zmywam włosy jakimś slsem dlatego, że używam pianek i żeli więc to się nadbudowuje z czasem

mam nadzieję, że pomogłam ja olejowałam olejem kokosowy, arganowym i oliwką dla ciężarówek z rossmanna i moje włosy najbardziej lubią oliwkę któraś pisała też o olejowaniu na mokro, włosy wtedy lepiej chłoną ja nakładam na suche włosy odżywkę i potem olej tak na godzinkę

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

dzisiaj jak wydacie 99 zł jest zniżka w C&A 40 zł na hasło iloveyou
Stary 2013-02-14, 08:30   #2069
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

o ja a w jakim mieście? i czemu tak podnieśli?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 08:33   #2070
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Dzień dobry walentynki

Któraś pytała o olejowanie jesli mogę doradzić ja dbam o włoski od lipca zgodnie z metodą dla kręciołków i efekty są genialne, a kosmetyki i metody które laski polecają świetnie też służą prostym

tuaj link dla zainteresowanych https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704

wracając do olejowania, oprócz unikania silikonów, należy unikać szamponów zawierających SLS (ma go jakieś 95% szamponów) to silny detergent, najlepiej zmywać oleje odżywką (tak, da się ) albo szamponami dla dzieci ja używam szamponu tylko na skalp, mam z rossmana który zamiast sls ma cls to trocszkę lepiej a resztę głowy myję tylko odżywką od lipca - ms. potters, raz na 2 tygodnie zmywam włosy jakimś slsem dlatego, że używam pianek i żeli więc to się nadbudowuje z czasem

mam nadzieję, że pomogłam ja olejowałam olejem kokosowy, arganowym i oliwką dla ciężarówek z rossmanna i moje włosy najbardziej lubią oliwkę któraś pisała też o olejowaniu na mokro, włosy wtedy lepiej chłoną ja nakładam na suche włosy odżywkę i potem olej tak na godzinkę

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

dzisiaj jak wydacie 99 zł jest zniżka w C&A 40 zł na hasło iloveyou
Ja nawet kiedyś próbowałam się wczytać we włosomaniaczki, ale tam jeszcze większy pęd niż u nas ale parę rad sobie wzięłam do serca. Zwłaszcza zwłaszcza te dotyczące szamponów Dziewczyny tam też polecały mi pielęgnację dla kręconych bo mam lekko falowane włosy i może dałoby się wydobyć bardziej ten skręt co by mnie cieszyło, bo uwielbiam loki ale jakoś nigdy się za to nie wzięłam na dobre. Dzięki za linka, poczytam sobie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości