|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Jenny wpisz mi proszę wizytę na 12.03.2013 i imię mojej córci Julia Dziękuje
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
za ten czas usne
w sumie zegnam sie z łóżka. dobrej nocy![]()
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyjedziemy na wiosne, zrzucimy grube ciuchy. sloneczko bedzie swiecilo. na laweczkach bedziemy sie opalac..."w maju jak w raju". pomysl o tych kwitnacych jabloniach, magnoliach, buzia juz teraz mi sie cieszy, a jeszcze obok bedzie maluszek. teraz to wole pod kocem polezec i jeszcze nadrobic filmowe zaleglosci
|
|
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy
Cytat:
![]() Sharp zarazilas sie allegro? dobrze, ze ktos czuwa, kiedy mnie nie ma pytalam dzisiaj gina i glowica brzuchowa tez moze ocenic szyjke |
|
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zła jestem dziś jak osa. Nie dość, że bolała mnie głowa i wymiotowałam ( a to był szok, bo w I trymestrze ani razu) to jeszcze pojechaliśmy pożegnać się z lokatorami, którzy wynajmowali mieszkanie i tam masakra...tzn. oni w porządku i mieszkanko również zostawiają w dobrym stanie, ale obok leżały rachunki różne i okazało się, że za mieszkanie 50m2 czynsz podniesiono aż do 530 pln!!!! O tyle nas to zwaliło z nóg, że mieszkanie jest na kredyt, więc jeśli chcemy je wynająć absolutnie bez zysku tylko na spłatę kredytu i na ten czynsz to musimy aż za 1 700 pln ( a nawet powinno być 1 800, ale już odrobinę możemy dopłacać), a teraz na rynku wynajmu ciężko, bo w sezonie zimowym mało kto szuka. I się obawiam czy nie przyjdzie nam z własnej kieszeni do lipca dopłacać 1 700...ech....mocno trzymam kciuki by jednak jakiś chętny się znalazł
|
|
#2048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jesli mowa o cwiczeniach - szczegolnie cwiczyc nie bede po prostu poleze sobie przed tv albo z ksiazka i podloze pod dupcie poduszki. i tak mnie kregoslup ostatnio boli, wiec to tylko dla wlasnego komfortu i odciazenia pewnych partii. a moze malej to tez cos pomoze...dziekujemy! polowkowe bylo 16.01 (21 tydz i 4 dni) 422g. dzisiaj 13 lutego i waga 876 (albo 867?) w miesiac dwukrotnie zwiekszyc mase - juz wiem skad ta anemia! mala pijawa na mnie pasozytuje Cytat:
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_porod_artyk ul,11475,1.html tu jest fajny plan porodu do wydrukowania mozna sobie zaznaczyc to co Cie interesuje.Vil ja tez bylam zadowolona z kremu olay rozswietljajaco-nawilzajacego. mialam go naprawde dlugo i uzywalam cala wiosne i lato bez koniecznosci stosowania jakis podkladow i innych cudow http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/pielegnacja/...dukt,7836.htmldzieki, dzieki. dzieciak jeszcze sie nie urodzil, a juz zbiera tyyyle milych slow rozpieszczacie mi corke! Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-02-14 o 00:04 |
||
|
|
|
#2049 |
|
Zadomowienie
|
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-02-13 o 23:09 |
|
|
|
#2050 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wyprawka: Z zakupami na allegro wstrzymuję się jeszcze przez przynajmniej 2 tygodnie, ale mam wstępną listę co chcę u kogo kupić (głównie zakupy będą u: rodzyneczki) Za tydzień SR i zobaczymy co położna powie o wyprawce
![]() Z wyprawki póki co mamy: * Ubranka (56-68 + pojedyczne na 74-80-86-92) * 1x Linomag z tlenkiem cynku * 1x Płatki kosmetyczne duże * 2x Ręcznik z kapturkiem (nie pamiętam rozmiaru) * Grzebyk + szczoteczka * Rogala z motherhood do spania, a potem będzie też do karmienia * Konika morskiego z Fisher Price * Leżaczek-bujaczek z Fisher Price * Karuzelka z Fisher Price - czekamy na przesyłkę Torba do szpitala: Chciałabym mieć spakowaną na początku 8 miesiąca, a jak wyjdzie - zobaczymy ![]() Pranie: W najbliższym czasie nie planuję, może od połowy kwietnia ![]() Chrzest: Chcieliśmy zrobić w lipcu lub sierpniu, ale moi dziadkowie i szwagierka wybierają się na wakacje (nie mogą ich już przełożyć), więc zrobimy najprędzej pod koniec września albo po koniec października ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe co mi jutro wyjdzie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2051 |
|
Wtajemniczenie
|
helo
![]() mam ambitny plan nadrobić od jutra wszystko od strony 48 ![]() bo widzę, że o wielu ciekawych rzeczach piszecie a ja nie mam czasu czytać.. ehh nauka do egzaminu na podyplomówce
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze mi się przypomniało- moja koleżanka urodziła wczoraj chłopca - olbrzyma i to siłami natury
67 cm i 4700!!!!!! I ona od razu zacznie od ciuszków 68 cm
|
#2053 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
![]() Chciałam jeszcze coś nadrobić ale nie mam już siły... Ciekawe czy wstanę jutro na tą glukozę ![]() |
|||||||||
|
|
|
#2054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale z drugiej strony, jest mi naprawdę obojętne, co się w czasie porodu będzie działo - w tym sensie, że teraz nie wymyślę w jakiej pozycji mi będzie wygodniej, nacinanie - jeśli będą uważać za słuszne to się dostosuje, lepiej żeby mnie nie porozrywało jedyne, o co będę krzyczeć od wejścia, to znieczulenie ![]() edit: no dobra, zrobiłam plan zajęło mi to dwie minuty przy pomocy kreatora a zaszkodzić nie zaszkodzi fajne punkty są o tym, czy chcę żeby dziecko było ciągle ze mną na sali poporodowej, czy zgadzam się na szczepienia, że chcę wyjść do domu najszybciej jak to możliwe jeśli stan zdrowia mój i dziecka na to pozwala.
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-02-13 o 23:34 |
|
|
|
|
#2055 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sharp, ale sklepie tez nie wiesz jak przechowywane podczas transportu czy gdzies w magazynie...a pieluchy, sporo znajomych mowi, ze hurtowo oplaca sie kupowac na allegro. te wieksze rozmiary, bo promocje w sklepach nie wychodza tak korzystnie. ale masz racje, ze 1 kiedy ma to byc jedna, dwie paczki to nie warto bo na all, to kupuje sie np. czteropak.pokaz aukcje ![]() duzy przecietniak wagowy hehe. dzieki! Cytat:
fajnie, ze sie udalo.Cytat:
po polowkowym bylismy w ikei w katowicach i kupilismy neli pierwsza maskotke - http://allegro.pl/gosig-ratta-plusza...953456910.html mojemu chrzesniakowi zanim sie urodzil siostra tez takiego zafundowala...uwielbial obgryzac jego ogon zgubil go podczas przedszkolnego spaceru i siostra przezywala bardziej niz mlody hehe. aaa i wszyscy mowili "pokaz szczurka" "gdzie masz swojego szczurka", wiec szymek uznal, ze to jest scurka...pani scurka :P
|
|||
|
|
|
#2056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chcę napisać, że nie zgadzam się na dolargan i inne podobne, żeby wstępną ocenę stanu dziecka wykonali na moim brzuchu, żeby mi go nie zabierali i takie tam inne ![]() http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-Porodu.html Cytat:
|
||
|
|
|
#2057 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kocyk wolalabym wybrac sama, bo wiadomo kazdy wybiera to co mu sie podoba (pasuje do wozka itd.). a po porodzie to fajnie, bo kazdy zadzwoni i zapyta kiedy moze wpasc i u nas przynajmniej pyta sie co nowym rodzicom jeszcze brakuje. jednym mozna powiedziec o pampersach, innym o czyms innym. moje znajome moga sie zrzucic i wspolnie kupic cos drozszego :P na parapetowie tez znajomi poskladali sie i kupili nam fajne dvd, bo nie potrzebowalismy kolejnych filizanek, kwiatkow itd. Cytat:
![]() Jenny, w kinie zupelnie nic nie ma...same komedie romantyczne Cytat:
) i pewnie one wykupily, bo na polce pustka. zostala tylko cena :P caly czas mysle, czy kupic 20 czy 30, bo nawet kladac dziecko na kocyku pod glowe trzeba mu ta tetre podlozyc, zeby nie zwracalo non stop na koc ![]() kocyki-przytulanki znalazlam jeszcze takie http://allegro.pl/przytulanka-szmaci...005834674.html (chyba kupimy malpke) http://allegro.pl/e-d-kocyk-przytula...993959854.html http://allegro.pl/label-label-kocyk-...004377447.html te sa super, juz wklejalyscie, ale pieeekne. tylko moglyby byc tansze ale mozna sobie zazyczyc w ramach prezentu hehehttp://allegro.pl/lamaze-kocyk-panda...002069118.html zachorowalam na te http://www.zoobies.pl/katalog.html (hipcio, krokodyl ale cena mnie dobija Cytat:
druga znajoma ma 2 corki (juz w gimnazjum), na kazda 500zl alimentow. ten tysiac oddaje na wynajem mieszkania plus czynsz (1050zl). ze swojej wyplaty oplaca reszte rachunkow i na jedzenie czesto juz jej brakuje. wywalczyla dziewczynom darmowe obiady w szkole, wiec tez troche na jedzeniu oszczedza. oczywiscie nie zniechecam Cie, po prostu wiem, ze ciezko jest z jedna pensja...my bez wynajmu samych rachunkow mamy 1000zl miesiecznie (nie liczac paliwa). jedzenie to tez spory wydatek. Nuna, jeszcze 6 min dopadl Cie maly glod? hehe. podziwiam za wytrwalosc.---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() oby szybko znalezli sie lokatorzy, chociaz za taka cene faktycznie bedzie ciezko... Jenny, co robi ten konik FP? ![]() Cytat:
68 nosza dzieci nawet polroczne, hehe. kolezance naleza sie wielkie ale pewnie nie bylo latwo Cytat:
i tez chyba wstane jutro na glukoze. zrobie sobie 50, a po 30 tyg 75 jak juz mi gin zleci :P dla swietego spokoju. trzymam kciuki za Ciebie! Cytat:
albo o poczekaniu z odcieciem pepowiny az przestanie tetnic...albo zeby personel informowal mnie/osobe towarzyszaca o wszystkich zabiegach jakie chca wykonac zanim to zrobia :P albo ze baaardzo chcialabym, zeby osoba towarzyszaca mogla byc przy cesarce no i zeby nie dokarmiali dziecka bez mojej zgody.aaa i zachwycil mnie podpunkt "prosze o przygaszenie swiatel i wyciszenie w chwili gdy dziecko bedzie wychodzilo na swiat" tyle wyczytalam ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- slodki jest nadal, ale to juz 5letni chlop jeszcze troche i szkola...a niedawno byl bablem, ktory topil sie we wszystkich ciuszkach :P podobaja mi sie te spodnie po pachy uffff nadrobilam! ale wszystkie poszlyscie spac
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-02-14 o 00:25 |
|||||||||
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój TŻ ma właśnie spółdzielniane i tam te czynsze galopują. Bo np. moi dziadkowie mają mieszkanie 38 m jakieś 500 m od nas też spółdzielniane i oni za nie płacą 600 pln!!! Więc naprawdę od takich uciekajcie. Szukajcie tam gdzie jest wspólnota
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-02-14 o 00:32 |
|
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra, to dla wszystkich Walentynek na sniadanie...
dla kocich mam tez cos mam... i dla mam tak ogolnie! ♥♥♥♥♥♥♥♥ |
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie narzekam, bo gdybym miala jeszcze placic za wynajem to juz w ogole wyrwaloby nas z butow :P juz nie moge sie doczekac przeprowadzki! uciekam, bo nie wstane na te glukoze. kolorowych! |
|
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tylko czynsz płacimy. Tyle, że jak spojrzał ile spłacił przez 3 lata to przez te głupie odestki wyszło, że samego kredytu zalednie 7 tys
|
|
#2062 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry walentynki moje
![]() U mnie powtórka z wczoraj... Jeszcze przed 6. wstałam zrobić śniadanie... Przez głód nie jestem w stanie zasnąć jak mąż wyjdzie do pracy, a ostatnio sporo chodzi na pierwszą zmianę. Ale może jakoś w dzień nadrobię, zobaczymy ![]() Ale dostałam z rana książkę ( Życie Pi, filmu w końcu nie widziałam, zobaczymy czy mi się książka spodoba) i czekoladki Lindor w malutkim serduszku. Mój biedny mąż kupił, zanim dostałam wyniki glukozy ![]() Ale też jest dobry, zapomniał zedrzeć cenę - 4 czekoladowe cukiereczki za 12 zł Cytat:
![]() Zdjęcie zróbmy! (a Nelcia ma taką samą? Już nie pamiętam Choć bliźniaczki będą z nich marne : Nela pewnie z bujną czuprynką, a Sofia łysa po rodzicach Cytat:
Ale jestem pewna, że to baba ![]() Cytat:
Niesamowite! Ogromny szacun i ![]() Cytat:
Musisz ratować honor Asiek na wątku bo już 3-em z nas wyszła za wysoka. Ty się nie daj!Cytat:
Cytat:
![]() Z kocyków też bym małpę brała! Nasza Sofcia będzie taką małą małpką więc bym wszędzie jej szukam towarzystwa ![]() Cytat:
Jak robisz te serca na klawiaturze
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-02-14 o 06:54 |
|||||||
|
|
|
#2063 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż może sobie gadać, trącać mnie, odwracam się conajwyżej i śpię dalej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
szybkie i bez czekania na poczcie ![]() Cytat:
dzień dobry walentynki
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja synkowi dalam miska z serduszkiem , takiego malego ale zachwycony )) Wszystkim zakochanym najlepszego ![]() Jade do szkoly .....
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już się nie mogę doczekać aż skończę pracę i pojadę na zakupy po lody. jeszcze obiad muszę jakiś wymyślić w miedzyczasie, więc jak ktoś ma jakieś szybkie propozycje to jestem otwarta
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry walentynki
![]() Któraś pytała o olejowanie jesli mogę doradzić ja dbam o włoski od lipca zgodnie z metodą dla kręciołków i efekty są genialne, a kosmetyki i metody które laski polecają świetnie też służą prostym![]() tuaj link dla zainteresowanych https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704 wracając do olejowania, oprócz unikania silikonów, należy unikać szamponów zawierających SLS (ma go jakieś 95% szamponów) to silny detergent, najlepiej zmywać oleje odżywką (tak, da się ja używam szamponu tylko na skalp, mam z rossmana który zamiast sls ma cls to trocszkę lepiej a resztę głowy myję tylko odżywką od lipca - ms. potters, raz na 2 tygodnie zmywam włosy jakimś slsem dlatego, że używam pianek i żeli więc to się nadbudowuje z czasem![]() mam nadzieję, że pomogłam ja olejowałam olejem kokosowy, arganowym i oliwką dla ciężarówek z rossmanna i moje włosy najbardziej lubią oliwkę któraś pisała też o olejowaniu na mokro, włosy wtedy lepiej chłoną ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- dzisiaj jak wydacie 99 zł jest zniżka w C&A 40 zł na hasło iloveyou
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co by mnie cieszyło, bo uwielbiam loki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

w sumie zegnam sie z łóżka. dobrej nocy
za wizytę

07.07.2012 

już nie będe kombinować..

Potem szybki obiadek - pomidorowa z lanym ciastem
i naleśniki z białym serem