Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 21:24   #2011
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ja biorę od początku matruelle i wszystkie wyniki mam ok
ja już zakupiłam, 30 kapsuł za jakieś 44 i to pan dał mi jakiś rabat bo normalnie kosztowało 49.99...... ale ogromne te kapsułyyyy
Stary 2013-02-13, 21:31   #2012
maluska88
Raczkowanie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

bo w uk sa tylko dwa usg w 13 i 20 tygodniu chyba ze cos nie tak to robia dodatkowe
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 21:35   #2013
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

pawie oczko ja przeważnie wstaję jeszcze bardziej zmęczona niż jak szłam spać i ogólnie czuję się już jak mały hipopotam, ciężko mi się chodzi, męczę się z założeniem i ściągnięciem butów, dziś moja przygoda pięty-> tarka były lada wyczynem. No i strasznie szybko się męczę.

A jeszcze jedno, jak dużo chodzę czy coś więcej robię to mam o wiele więcej śluzu. To normalne?
masakra z tym zmęczeniem... niby nic poważnego, ale człowiek czuje się beznadziejnie ;/ nie wiem, może też dziś już narzekam po 5 dniach w domu rodzinnym Tż cieszę się, że już jesteśmy u siebie i mogę dalej zabrać się za wicie gniazda jutro dalej ogarnianie ciuszków i leżenie do góry dupką cały dzień Ja też muszęzbastować z moim trybem życia bo chcę robić wszystko tak jak przed ciążą, ale niestety dostaje zadyszki po wejściu na 1wsze piętro, a dziś jak jechałam pierwszy raz od nie pamiętam kiedy mks 15 km to myślałam, że zejdę....... rozebrałam się do krótkiego rękawka tak mi było gorąco, każdy w czapach patrzył na mnie jak na kosmitę co do śluzu - to nie zwróciłam uwagi na to, że jest go więcej przy większym ruchu, ale ostatnio pojawił się u mnie bardziej obficie więc może wraz z rozwojem ciąży tak jest

sharp
- który dziś tydzień i dzień wg Twoich obliczeń?
Stary 2013-02-13, 21:36   #2014
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A to mało czy duzo według Ciebie? Ja mam teraz 26% i nie grzejemy w pokoju.
optymalna wilgotnosć to 40-70% więc jest za malo..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 21:37   #2015
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

nie wiem czy mój wynik coś Ci powie, bo miałam inne jednostki
przed wypiciem miałam 4,3
po 2h spadło mi do 3,7 a norma jest do 7,8

miałyśmy te same jednostki
Stary 2013-02-13, 21:39   #2016
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Ash, czy sukieneczka safari jest Sofci? widzialam, ze ktos na "A" ja zakupil
TAAAK! Już Ci pisałam trochę wyżej Musiałaś przeoczyć. Kupiłam za cenę podstawową, o nikt nie licytował Bardzo się cieszę i serdecznie dziękuję
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 21:40   #2017
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ogłaszam wszem i wobec, że jestem naleśnikowym beztalenciem.. Jak na razie mam sterte czegoś naleśniko-podobnego..
Albo mi się rozwalaja, albo są przypalone i każde takie grube jakby to omlet był a nie naleśnik.. ehh
ciekawe czy TZ w ogóle spróbuje..
alez mi poprawilas humor! witaj w klubie ciezarnych nalesnikowych beztalenci mnie wyszly cale DWA. kolejne poszly do kosza tz mial ubaw, bo zjedlismy po jednym i koniec kolacji

Cytat:
Ale za to siadłam i kupiłam na allegro sporą część wyprawki - ponad 300 zł.. Rzeczy do szpitala+pieluchy+kosmety ki.
Aż mi allegro powiedziala, że wyczerpałam limit aukcji i nie mogę więcej wrzucać do koszyka.. ehh
zapelnilas koszyk? trzeba bylo sobie isc po drugi...pochwal sie co tam fajnego masz.

Axella, Ty tez cierpisz na nalesnikowego pecha? myslalam, ze tylko ja. zadna sie wczesniej nie chwalila. myslalam, ze tylko ja jem sam dzem prosto ze sloika
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 21:49   #2018
nuna2
Zakorzenienie

będziecie jutro moimi walentynkami???:lo ve:
Stary 2013-02-13, 21:49   #2019
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
mogę Ci przesłać w Excelu całą rozpiskę z cenami i porównaniem sprzedawców.. Tylko podaj mi maila na pw bo chyba nie da się wrzucić tutaj Excela??
wysłałam już dzięki
Stary 2013-02-13, 21:51   #2020
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
będziecie jutro moimi walentynkami???:lo ve:
Jasne
A co z Walentym? Pamiętam, że wieczorem pracuje, ale możecie spędzić romantyczny poranek
Stary 2013-02-13, 21:52   #2021
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Jasne
A co z Walentym? Pamiętam, że wieczorem pracuje, ale możecie spędzić romantyczny poranek
walentego wyśle na zakupy bo w lodówce mamy światło Ale zanim go ściągne z łóżka, pojedzie, przyjedzie, to będzie obiad i do pracy. Po 13 już wychodzi a wstaje koło 9...
Stary 2013-02-13, 21:55   #2022
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
zjadłam 3 posiłek czyli na wieczór będę musiała znów... \chciałam pościć ale co zrobie jak ja głodna jestem... mdliło mnie...
dostaniesz w dupę
Cytat:
halo
mam pytanie, a w sumie to kilka.
Czy któraś stosowała olejowanie włosów? jakie efekty? jak to dokładnie robiłyście?
używacie do twarzy/ciała jakieś kwasy?

jakich kosmetyków używacie do twarzy? mam 28 lat i wstyd się przyznać ale mało co używam. Na co dzień (i to nie codziennie) krem bambino. Od czasu do czasu peeling albo jakaś maseczka. Może powinnam już używać jakieś typowe kremy do mojego wieku? mam wieczne sińce przed oczami i pojawiają się pierwsze zmarszczki (usta, oczy).
Ja raz użyłam oleju - w misce rozrobiłam parę kropel z wodą, zamoczyłam włosy, lekko osuszyłam i poszłam spać, rano zmyłam szamponem ale uwaga, ważne aby był BEZ SILIKONÓW

Co do kremu, bambino to gó*** a nie krem, zwłaszcza dla dorosłej osoby Wybierz się do apteki i poproś o próbki - bioderma, lrp - coś sobie dobierzesz, są drogie ale są dobre no i coś pod oczy w ogóle przeciwzmarszczkowych powinno się używać zanim zmarszczki wyjdą kup sobie też tonik i niezwłocznie po umyciu buzi przetrzyj ją a później osusz - zapobiega to przesuszaniu skóry
peeling co najmniej raz w tygodniu, na to jakaś maseczka, możesz się skusić na mikrodermabrazję (koszt około 100zł ale efekty super) - dla oczyszczenia twarzy raz w miesiącu wystarczy ale nie można podczas mrozów i latem... albo peeling kawitacyjny (około 40zł za zabieg) ale tego nie można w ciąży i tak około 5ciu zabiegów
Cytat:
już trochę poradziłaś, dzięki no krem bambino próbowałam stosować inne ale miałam straszne uczulenie więc zawsze wracałam do bambino. Mam bardzo wrażliwą skórę. Dlatego właśnie z żeli czy maseczek do twarzy używam z avonu- bo mam wypróbowane. Próbowałam wielu firm i lipa a po serii z garniera po jednym razie musiałam się z 2 miesiące po tym leczyć. Dlatego trochę boję się eksperymentować.
tak jak pisałam, przejdź się do apteki i poproś o próbki

Cytat:
w mojej karcie ciazy krzywa robi sie 24-28 - 50g i 75g w 32 tyg gin mowil, ze zleci mi to po 30 tyg., wiec jeszcze mamy troche czasu.
a to dziwne, jesteś jedną z nielicznych w takim układzie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
ja znów czytałam ze najlepiej na lewym a wcześniej spałam tylko na prawym tu daje linka ale czy to prawda nie wiem
http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/z...u-w-ciazy.html
ja śpię na lewym i na prawym, nie daję rady całej nocy na jednym, budzę się i mnie boli wszystko ... ale nie czuję się osłabiona, nie mam mroczków, więc chyba jest ok

----

Wróciłam
Obkupiłam się w ross - dla chętnych... Tołpa przeciw rozstępom znów w promocji za 38.99zł

Kupiłam też trochę bodziaków dla Bartka w Smyku, w sumie ostatnia szansa była bo już bardzo przebrane wszystko
Później kawka i ciacho z koleżanką i aż mi lepiej

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 21:59   #2023
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanko:
jakie wymiary pieluch tetrowych wy kupowałyście? 60/80 czy 70/80??no i ile, zakładając oczywiście że pieluchowanie bedzie za pomoca pampersów bo przeglądam allegro i rózne tu rozmiary widze i niewiem ile tego zamówić
rozmiar chyba nie ma takiego znaczenia jak gramatura. ogladalam dzisiaj w 2 sklepach tetre i faktycznie kicha straszna. za 4zl byla jakas grubsza, ale tez mnie nie zachwycila. w drugim sklepie-hurtowni
mamuski wykupily wszystkie z gramatura 140, wiec chyba to jakies najlepsze...
http://blanca-baby.pl/przewijaki/694...80cm-1szt.html
nie wiem czy to nie bedzie cos takiego
http://www.tetro.pl/pieluszki/tetrowe.html

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
no biust sie bardzo powiększa i niestety się robią, nie pocieszę cię, ale jak będziesz karmić to będzie gorzej, to co masz teraz, to będą małe piersi z tym co zobaczysz przy nawale pokarmu... no chyba że nie będziesz tak bardzo mnieć. Ja wyglądałam jak po operacji plastycznej. A po odstawieniu małej jak dwa malutkie baloniki, z których spuszczono powietrze... to było dla mnie coś, czego nie mogłam zaakceptować, bo nigdy nie miałam dużych piersi ale zawsze ładne i jędrne. I tego się też bardzo boję....
przeczytalam tz na glos i stwierdzil, ze musimy im zrobic fote na pamiatke nie chce miec rodzynek buuu. juz wole takie nabrzmiale jak teraz, a najlepiej to niech wroca do stanu wyjsciowego mamoo czego ja sie tu jeszcze dowiem, hehe.

Cytat:
sharpku, weź ty się w garść kobieto. Krem bambino w wieku 28 lat???
hehe, bambino jak nivea od urodzenia az po emeryture! Sharp sprobuj sobie jakies kremy z ziaji - one do wrazliwej skory powinny byc ok. nie ma sensu od razu kupowac vichy La roche posay itd. bo nie kazdemu one pasuja, a kosztuja majatek. jesli do tej pory stosowalas tylko bambino to mysle, ze powinna Ziaja dac rade

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
no biust sie bardzo powiększa i niestety się robią, nie pocieszę cię, ale jak będziesz karmić to będzie gorzej, to co masz teraz, to będą małe piersi z tym co zobaczysz przy nawale pokarmu... no chyba że nie będziesz tak bardzo mnieć. Ja wyglądałam jak po operacji plastycznej. A po odstawieniu małej jak dwa malutkie baloniki, z których spuszczono powietrze... to było dla mnie coś, czego nie mogłam zaakceptować, bo nigdy nie miałam dużych piersi ale zawsze ładne i jędrne. I tego się też bardzo boję....
przeczytalam tz na glos i stwierdzil, ze musimy im zrobic fote na pamiatke nie chce miec rodzynek buuu. juz wole takie nabrzmiale jak teraz, a najlepiej to niech wroca do stanu wyjsciowego mamoo czego ja sie tu jeszcze dowiem, hehe.

Cytat:
sharpku, weź ty się w garść kobieto. Krem bambino w wieku 28 lat???
hehe, bambino jak nivea od urodzenia az po emeryture! Sharp sprobuj sobie jakies kremy z ziaji - one do wrazliwej skory powinny byc ok. nie ma sensu od razu kupowac vichy La roche posay itd. bo nie kazdemu one pasuja, a kosztuja majatek. jesli do tej pory stosowalas tylko bambino to mysle, ze powinna Ziaja dac rade
Stary 2013-02-13, 22:03   #2024
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego warto przejść się po aptekach i poprosić o próbki, ja dostałam kiedyś 30ml kremu LRP - miałam na dłuugo i mogłam stwierdzić czy krem mi pasuje

Stary 2013-02-13, 22:05   #2025
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć ponownie
Wróciliśmy do domu jakoś ok 16:00 i ... cieszę się, że zdecydowaliśmy się na pomoc doradcy, bo jak widziałam dzisiaj te wszystkie papierki Jutro donosimy resztę i za ok tydzień będziemy mieć decyzję Potem szybki obiadek - pomidorowa z lanym ciastem i naleśniki z białym serem i położyliśmy się spać - mąż po nocce, a ja miałam sobie chwilę poleżeć. I tak zrobiła się godzina 21:00 Ciekawe co będę robić w nocy Przyszła mi też w końcu 3 przesyłka z allegro - w tym rampersik z kameleonem , więc dziś albo jutro wkleję Wam nowe fotki A póki co biorę się za czytanie zaległości

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 22:07   #2026
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
myslalam, ze taka imprezke robi sie w ciazy ale nie bylam nigdy i sama nie planuje. po porodzie juz w domu zawsze odwiedzalismy dzidziusia i przynosilismy jakis prezent (najczesciej pieluchy pytajac wczesniej o firme i rozmiar) i dla maluszka jakas fajna grzechotke. czasem mama sama mowila, co jeszcze potrzebuje...
Tak robi się ją jeszcze w ciązy.Ja tez nie będę robić, ale razem z koleżanką doszłyśmy do wniosku, że taka impreza to dobry pomysł. U nas też odwiedza się dzidziusia jak już jest w domu. Chodziło mi o to, że kupujesz np kocyki bo musisz mieć je jak wrócisz do domu, a później ktoś Ci przynosi następne i następne. Koleżanka mi mówiła, że dostała dużo papersów 2 i już na siłe je zakłądała bo mału tak szybko rośnie i chciałą je zużyć.

Cytat:
u mnie do kitu... ciężko zasnąć... na lewym boku nie śpię tylko na prawym. Inaczej nie umiem. Gin mówił, że można tak albo tak
JA też często śpię na prawym mimo, że wiem że nie powinnam, ale jak leżę długo na lewym ( często kłądę się już do łóżka np o 20 oglądam tv czy was czytam ) to boli mnie później udo i plecy.

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Muszę Wam powiedzieć, że strasznie zazdroszczę mamusiom dziewczynek, dzisiaj na zakupach widziałam tyle pięknych dziewczęcych ubranek, że aż mnie skręcało, te sukieneczki letnie, a do tego majteczki z falbankami na pampersa chłopca nie da się tak wystroić
A znów zazdroszę mamą chopców bo ten wszechobecny róż mnie przeraża. Weszłam dzisiaj do pepo, a tam dla dziewczynek tylko róż. Noż kurde nie ma innych kolorów? Mój mąż niecierpi różu ja też nie przepadam i dla mnie bez sensem jest kupowanie różowych ciuchów bo jak kiedyś mi sie syn urodzi to ich nie wykorzystam.

Cytat:
marchewka niezłą masz wilgotność w mieszkaniu. My praktycznie nie grzejemy a jest na granicy. Dlatego DOBRZE wietrzymy przed spaniem.

Zmykam pod prysznic. Kolorowych snów wam życzę i spokojnej nocy
Wietrzenie nie podnosi wilgotności, a wręcz ją obniża w zimie.

Cytat:
a i przyszła mi stacja pogody (za całe 24 zł z przesyłką siakoś tak) i w koncu zmierzyłam sobie wilgotność w mieszkaniu... wyszlo 22%- 25%.. już mnie nie dziwi czemu mnie codziennie gardło boli..

a i polecam paczkomaty inpostu.. bardzo fajne rozwiązanie, zwłaszcza w moim przypadku jak się ma go pod blokiem
Ja mam stację pogody i nawilżacz o 2 lat. Kupiłam bo często chorowałam i mój lekarz rodzinny zapytał mnie czy nie mam suchego powietrze w pokoju. PO zakupie nawilżacza pilnuje sobie wilgotności ( on mi powiedział, że najlepiej 45%-55% ) i problemy z zapaleniem gardła prawie się skończyły bo nie przesuszam już śluzówki...

A mnie jutro Tż zabiera na szarlotkę z lodami z okazji walentynek bo mam na nią smaka już od początku ciązy.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 22:10   #2027
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A mnie jutro Tż zabiera na szarlotkę z lodami z okazji walentynek bo mam na nią smaka już od początku ciązy.
Szarlotka

My jutro nie robimy sobie żadnych prezentów, a co do wypadów, czyli kino/restauracja to też nie planujemy, no chyba że wypadnie coś spontanicznie. Za to dzisiaj dostałam od męża bukiet biało-różowych tulipanów i kupiliśmy w biedronce truskawki , bo taka mnie naszła ochota

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-13, 22:12   #2028
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
rozmiar chyba nie ma takiego znaczenia jak gramatura. ogladalam dzisiaj w 2 sklepach tetre i faktycznie kicha straszna. za 4zl byla jakas grubsza, ale tez mnie nie zachwycila. w drugim sklepie-hurtowni
mamuski wykupily wszystkie z gramatura 140, wiec chyba to jakies najlepsze...
http://blanca-baby.pl/przewijaki/694...80cm-1szt.html
nie wiem czy to nie bedzie cos takiego
http://www.tetro.pl/pieluszki/tetrowe.html
Też tak słyszałam, ja na pewno kupuję gramaturę 140, tym bardziej, że będe ich używać do pieluchowania

Tu np. jest dostępna tetra 140g za 4zł:
http://www.krainapieluszek.pl/pielus...product_id=359
Stary 2013-02-13, 22:13   #2029
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
yhyyy... ale ja jestem bardziej psychicznie wykończona, tym że nic nie robię
akurat z tym nie mam problemu, bo zawsze sobie coś znajdę do roboty ale poukładam coś w półkach, albo gotuję coś w kuchni, no i pochłaniam książki i filmy mam też to szczęście, że nie muszę chodzić do pracy, ale został mi tel służbowy i w sumie wychodzi mi, że poświęcam jeszcze z godzinkę dziennie na pracę z domu ale jak czuję się fizycznie słabo..... to dupa z robienia czegokolwiek
Stary 2013-02-13, 22:18   #2030
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
za 25t a dużo wam jeszcze zostało roboty?
Cytat:
za 25 tc
a ile Wam jeszcze tej budowy zostało ? stan surowy już macie? zaczęliście wykańczać w środku ?
no powiedzmy, że patrząc kompleksowo, to niedużo zostało - zaczęliśmy kwiecień/maj zeszłego roku i już w domku jest ciepło - zawsze coś teraz są szykowane sufity i ściany, niektóre już zagruntowane, będzie można niedługo zacząć malowanie. płytki najpierw w łazienkach, żeby można było pomontować wszystkie kible itp... to trochę zajmie. a potem w innych pomieszczeniach płytki i parkiet... potem schody... jakieś światła trzeba też wymyślić. kuchnia zamówiona... mój małż nie bierze urlopu, jedzie po pracy na budowę i tyra dalej - strasznie mi go żal
ale koniec już powoli widać - koniec budowy, początek spłacania kredytu-giganta
Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
wiesz co teraz sobie zerknęłam, że w świąteczny weekend będę zaczynać 35 tc, więc jak najbardziej zasadne jest już ogarnięcie prania czy tego chcemy czy nie

no, ale termin masz miesiąc po nas, my mamy początek maja, więc zabranie się za pranie końcem marca/początkiem kwietnia to już czas
Ciekawe kiedy Vil zacznie, bo ona pierwszaz resztą łóżeczko juz złożone to tylko pranie zrobić i gotowe
a widzisz, w 35tc też chciałabym już być przygotowana - przynajmniej jakiś pakiet najpotrzebniejszy mieć na wyciągnięcie ręki więc pasuje - z początkiem maja, jak wy będziecie rodzić, ja będę kompletować resztę wyprawki i czytać relacje z waszych porodów (o ile internet będzie też jakoś od razu...)
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja też póki co wszytsko odkładam na potem, bo mam wrażenie że mam całe mnóstwo czasu
no bo w sumie czasu mamy dużo, o ile wszystko pójdzie według planu
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 22:23   #2031
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

ja nie piszę, nie wierzę że ktoś się tym przejmie w szpitalu

ja tez wątpię, bo w razie wu i tak zrobia to co trzeba,a nie to co chcę..
ale myślę sobie że chyba napisze.. kto może wejsć,kto nie, czy chce lewatywke/studentów itd.
dopytam jeszcze w szpitalu czy to ma byc czy oleją..ale chyba napiszę
podobno mozna napisac jakie chce sie akcesoria, pozycje.. ciekawi mnie to jak w moim szpitalu się na to zapatrują

Jenny! dlaczego napisałaś o pomidorowej muszew jutro po pomidory śmigać :P

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 22:27   #2032
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ja tez wątpię, bo w razie wu i tak zrobia to co trzeba,a nie to co chcę..
ale myślę sobie że chyba napisze.. kto może wejsć,kto nie, czy chce lewatywke/studentów itd.
dopytam jeszcze w szpitalu czy to ma byc czy oleją..ale chyba napiszę
podobno mozna napisac jakie chce sie akcesoria, pozycje.. ciekawi mnie to jak w moim szpitalu się na to zapatrują
Niby tak ale już będą wiedzieli jakie są tam Twoje życzenia i naprawdę dowiedz się bo są szpitale, które biorą pod uwagę plan porodu!!

Vil ja na Twoim miejscu bym napisała - Twój szpital jest jednym z tych lepszych, gdzie naprawdę poszli do przodu i jestem przekonana, że plany porodu są tam brane pod uwagę!!

Stary 2013-02-13, 22:28   #2033
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
My niedawno wróciliśmy z Kościoła.
jestem w szoku, pierwszy raz ktoś zauważył mój brzuszek i ustąpił mi miejsca
fajne uczucie, co? mnie tez zaskoczyla pani w autobusie jakis czas temu. mnie to sie ciagle wydaje, ze w tym zimowym plaszczu brzucha nie widac fakt, czuje, ze jest opiety (szczegolnie jak wsiadam do samochodu), ale przed lustrem nie widze zeby brzuch rzucal sie w oczy (czarny wyszczupla ). dzisiaj spotkalam sasiadke, ktorej nie widzialam dluzszy czas i tez od razu mowi "no wlasnie widzeczemu nie pracujesz!" (bo spotykalysmy sie glownie w porze "do" i "z" pracy).

Xal ja tez dlugo mysle, jak mnie ktos pyta o wiek to juz nie to co kiedys. pamietam jak majac 10 lat wyklocalam sie, ze juz jestem nastolatka

Angie - za lozeczko

Ash - wlasnie doczytalam o sukience! super. wystroisz Sofcie, ja Nele i strzelimy im z pomoca photoshopa fote a'la blizniaczki Aś daj znac jak dotrze, bo ja jestem w niej naprawde zakochana! piekna, zywe kolory i len...suuuper. pewnie bedzie na dluzej jako tunika i bluzeczka.

Axella, zaciskaj poslady i do przodu! musi sie udac moze faktycznie zbyt ambitnie i wysoko podnioslas sobie poprzeczke, ale zrob ile sie da i tak bedzie dobrze. najwazniejsze, ze chcesz i dzialasz. ja na Twoim miejscu nie odwazylabym sie na samodzielny wynajem, bo widze po znajomych, ze nawet w dwie osoby ciezko jest oddajac jedna pensje wyzyc. moze poczekaj az tz sie wygrzebie z tych dlugow, pomieszkaj z mala troche z rodzicami. oni na pewno nie beda Ci mieli tego za zle...czasem trzeba troszke pocierpiec zeby pozniej miec lepiej

o mamo zaczynam 66 strone, a Wy dalej produkujecie! nie nadrobie tego
Stary 2013-02-13, 22:30   #2034
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Jenny! dlaczego napisałaś o pomidorowej muszew jutro po pomidory śmigać :P
Wybacz

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
A z innej beczki - w poniedziałek byliśmy z tż u gina i podczas usg trafiliśmy na moment kiedy mały sikał spał i sikał lekarz zrobił nam fotę na pamiątkę, będzie miał co oglądać jak urośnie. Cały dzień przed wizytą mu mówiłam że będziemy go z tatkiem oglądać i tak nas olał
No to mieliście niezły widok

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Jutro mam calodzienna wizyte u kosmetyczki i fryzjera - i mimo ze nic nadzwyczajnego to jakos ciesze sie bardziej niz przed ciaza
Super!

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
dziewczyny trzymac kciuki za chwile przychodzi pasiapsiolka i nalozy mi ta farbe -rozjasniacz LOREAL PREFERNCE trzymac kciuki zeby rude, zielone, albo zolte nie wyszly
Mam nadzieję, że wszystko się udało

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-13, 22:31   #2035
cloche
Zakorzenienie

coś o olejowaniu włosów było, dobrze widziałam? a więc, najlepsze efekty olejowanie przynosi, jeśli nie stosujemy kosmetyków z silikonami. silikony otaczają włos, więc jak olej pójdzie na wierzch, to niewiele zdziała. czyli na początek potrzebujemy czyste włosy.
następnie leci olej - dużym powodzeniem cieszą się mieszanki sesa - faktycznie fajne są, ale zapach dość... mocny ja uwielbiam olej lniany, jojoba czy krokoszowy do łba (tłusty skalp, cienkie włosy) - wszystkie bardzo dobrze robią moim włosom i się łatwo zmywają.
do zmywania doskonały jest szampon pokrzywowy yves rocher. tylko coś ostatnio pozmieniali opakowania i nie wiem, czy też skład nie ucierpiał... trza by było sprawdzić.

a co do kuracji kwasowej do gęby to radzę poczekać do jesieni - teraz, w ciąży, skóra jest już ze względów hormonalnych bardzo podatna na przebarwienia. po porodzie pewnie będą nam szalały znów hormony i się okaże, na jakim typie cery stanie... do jesieni będzie można zdecydować, jaki kwasiorek najlepiej będzie pasował i upora się z problemami. wiele dziewczyn zaczyna od prostych, w miarę łagodnych toników migdałowych albo od kremów z serii effaclar la roche albo avene triacneal itd... ale to mówię - temat na za parę miesięcy
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 22:33   #2036
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Ok dzięki dziewczyny będę się upominać jakby co. Jak narazie jesteśmy w 26 tygodniu
Przyszła mi paczucha z podkładami butelką itp
i jeszcze dwie z ubrankami ale jeszcze nie rozpakowałam
Za to obfociłam te ubranka co mam juz poprane i poprasowane
Cytat:
a to moje zdobycze allegrowskie które przyszły dzisiaj
Jeszcze cała suszarka czeka do prasowania i trochę mam pochowanych po to 68, 74. Chyba naprawdę trochę przesadziłam
Gratuluję kolejnego tygodnia , a ubranka super!

Cytat:
my niestety nie dostajemy. Jak na złość i w rodzinie i wśród znajomych są dziewczyny ale we wcześniejszej ciąży niż ja
U nas w bliskiej rodzinie nie ma małych dzieci, więc od nikogo ubranek nie dostaniemy. Dostaliśmy jedną pakę od przyszłej bratowej (po synkach jej siostry) i więcej się nie spodziewam

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja zamówiłam tą karuzelkę 6.02 i jeszcze nie wysłali
Może będzie za niedługo

Cytat:
Mam z babyono hipcia

Cytat:
lubię jak piszesz PTYŚ
Mi też się to podoba

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja po ginie

waga 5 kg+ więc gin happy, że przytyłam
szyjka super, mały osłuchany, usg nie robiliśmy
skierowanie na glukozę mam, randka w piątek za tydzień
l4 mam do końca przyszłego tygodnia, odpocznę sobie i zatęsknię za pracą
za godzinkę idę do fryzjera na farbę a wieczorem gramy w planszówki
ps. nasz mały też się wysikał na usg połówkowym:P

Jenny, wpisz mi kolejną wizytę na 13.03 )
Cieszę się, że wszystko ok!

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moja na wizytach śpi i ma wszystkich i wszystko w a wieczorem baluje ... muszę obmyślić jak to dziecko budzić na wizytę, bo ja chcę potwierdzenia płci
Niedobra mogłaby się Wam w końcu ujawnić i potwierdzić płeć , bo tak to będziecie do końca w niepewności

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-13, 22:34   #2037
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
fajne uczucie, co? mnie tez zaskoczyla pani w autobusie jakis czas temu. mnie to sie ciagle wydaje, ze w tym zimowym plaszczu brzucha nie widac fakt, czuje, ze jest opiety (szczegolnie jak wsiadam do samochodu), ale przed lustrem nie widze zeby brzuch rzucal sie w oczy (czarny wyszczupla ). dzisiaj spotkalam sasiadke, ktorej nie widzialam dluzszy czas i tez od razu mowi "no wlasnie widzeczemu nie pracujesz!" (bo spotykalysmy sie glownie w porze "do" i "z" pracy).

Xal ja tez dlugo mysle, jak mnie ktos pyta o wiek to juz nie to co kiedys. pamietam jak majac 10 lat wyklocalam sie, ze juz jestem nastolatka

Angie - za lozeczko

Ash - wlasnie doczytalam o sukience! super. wystroisz Sofcie, ja Nele i strzelimy im z pomoca photoshopa fote a'la blizniaczki Aś daj znac jak dotrze, bo ja jestem w niej naprawde zakochana! piekna, zywe kolory i len...suuuper. pewnie bedzie na dluzej jako tunika i bluzeczka.

Axella, zaciskaj poslady i do przodu! musi sie udac moze faktycznie zbyt ambitnie i wysoko podnioslas sobie poprzeczke, ale zrob ile sie da i tak bedzie dobrze. najwazniejsze, ze chcesz i dzialasz. ja na Twoim miejscu nie odwazylabym sie na samodzielny wynajem, bo widze po znajomych, ze nawet w dwie osoby ciezko jest oddajac jedna pensje wyzyc. moze poczekaj az tz sie wygrzebie z tych dlugow, pomieszkaj z mala troche z rodzicami. oni na pewno nie beda Ci mieli tego za zle...czasem trzeba troszke pocierpiec zeby pozniej miec lepiej

o mamo zaczynam 66 strone, a Wy dalej produkujecie! nie nadrobie tego
poprzeczka wysoko ale dużo osób tak żyje i jakoś sobie radzi..
z macierzyńskiego jestem w stanie popłacić wszystko i jeszcze mieć.
na tż nie mam co liczyć niestety, bo z długów to długo długo się nie wygrzebie niestety..
z rodzicami nie chcę.. moja siostra ma szkołę,tata pracę.. nie będę im przeszkadzać, mała na bank będzie płakać i budzić, swoje odchowali, nie potrzebują następnego
to by była ostateczna ostateczność. coś się wymyśli...

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 22:35   #2038
nuna2
Zakorzenienie

mam plan Przeczekać do 00.01 i zjem coś
Stary 2013-02-13, 22:36   #2039
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
mam plan Przeczekać do 00.01 i zjem coś
bez sensu takie oszukiwanie siebie

Stary 2013-02-13, 22:41   #2040
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
witam ja tez mam mało z wyprawki wsumie wózek lóżeczko troszke ciuszkow co dostałam kilka butelek wyparzacz i podgrzewacz choć po zakupie uznałam ze jak będę karmić piersią to mi to nie potrzebne i wczoraj kupiłam spodnie z bluzeczka no i teściowa zmusiła mnie do kupna wanienki choć mówiłam jej ze kuzynka mi da ale tak przekabaciła męża ze kupił bo tania wkurzyło mnie to bo kuzynka rodziła w październiku i już w grudniu pisała nie kupuj bo ci dam a teściowa a tam ci da się kupi bo tania
musisz mezowi powiedziec, ze jesli babcia chce cos maluchowi kupic to Ty juz masz liste potrzebnych gadzetow

Vujka za wizyte! a wage znasz? ja nawet nie zapytalam czy Nela jest nadal dziewczynka w sumie moj gin do dzisiaj plci mi nie podal ale wierze w polowkowe. najwyzej bedzie Nel
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości