Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 12:56   #2221
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
moja ogólna pielęgnacja wygląda podobnie jak mam suche usta to balsamuje, jak mam suchą skórę - wcieram balsam, ale zazwyczaj nie ma potrzeby i balsam starcza mi na jakiś rok, kremu do rąk używam tylko zimą, bo wtedy mi wysychają łapki. teraz staram się smarować brzuszek i okolice, ale powinnam z dwa razy dziennie, a robię to raz. ale do fryzjera staram się chodzić w miarę regularnie, bo szybko mi włosy rosną a mam półdługie, falujące i cieniowane - więc jak długo nie są podcinane końcówki to przestają mi się podobać - a grzywkę podcinam raz w miesiącu. no i jakiś rok temu zaczęłam używać odżywek do włosów i już nie wyobrażam sobie życia bez nich wcześniej nie potrzebowałam, a teraz jak nie użyje to od razu mam wrażenie suchych włosów. aktualnie mam 4 odżywki w łazience (w tym 3 w sprayu)+ jedną maskę

Jenny za ciuszki - piękności
to ja wypadam na maniaczkę

2x dziennie smarowanie ciała, ale to z okazji ciąży
1-2 x tygodniowo peeling ciała, twarzy + maska na twarz
codziennie krem na dzien i na noc, pod oczy i na rzesy krem albo revitalash
krem do rak non stop:/ mam strasznie suche łapki, krem do stóp na noc
odzywka do spłukiwania i bez za każdym myciem głowy, co drugi dzień, raz w tygodniu olej lub maska na włosy, włosy farba co 1,5-2 miechy
Stary 2013-02-14, 12:59   #2222
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez diabli
teraz rozumiem "back" w Twoim wielorybim nicku

marchewka za sukienkę

antoinettee za 22t
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:01   #2223
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
moja ogólna pielęgnacja wygląda podobnie jak mam suche usta to balsamuje, jak mam suchą skórę - wcieram balsam, ale zazwyczaj nie ma potrzeby i balsam starcza mi na jakiś rok, kremu do rąk używam tylko zimą, bo wtedy mi wysychają łapki. teraz staram się smarować brzuszek i okolice, ale powinnam z dwa razy dziennie, a robię to raz. ale do fryzjera staram się chodzić w miarę regularnie, bo szybko mi włosy rosną a mam półdługie, falujące i cieniowane - więc jak długo nie są podcinane końcówki to przestają mi się podobać - a grzywkę podcinam raz w miesiącu. no i jakiś rok temu zaczęłam używać odżywek do włosów i już nie wyobrażam sobie życia bez nich wcześniej nie potrzebowałam, a teraz jak nie użyje to od razu mam wrażenie suchych włosów. aktualnie mam 4 odżywki w łazience (w tym 3 w sprayu)+ jedną maskę

Jenny za ciuszki - piękności

to moje kosmetyczne zabiegi wypadają jeszcze bledziej

u fryzjera nie byłam ponad rok sama podcinam końcówki... czasem
w brzuch co pare dni wsmaruję jakiś balsam.. na usta też tylko jak zimno.. kremu do rąk nie uzywam

włosy:szampon na skalp, odżywka na resztę+jedwab.czaaasem zrobię sobie "dzień spa"
tak to nic
koniec xD

ale ja oblesna jestem

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:06   #2224
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
linka nie wkleiłam:/
http://cgpopolsku.blogspot.de/

ja próbowałam myć głowę babyderam dla dzieci - strasznie plącze, nie mogłam palców wsadzić przed odżywką i facelle - plynem do higieny intymnej, ale też mi sklejal, natomiast kumpela myje nim glowe i jest zachwycona
Też próbowałam babydream Chyba najlepszą metodą dla mnie będzie OMO
Stary 2013-02-14, 13:06   #2225
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
A jeszcze jedno, jak dużo chodzę czy coś więcej robię to mam o wiele więcej śluzu. To normalne?
Normalne Ja też tak mam

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
troszkę się poprawiły, ale do stanu sprzed ciąży nigdy nie wróciły...
U mnie też już nie to co było, no cóż. Ale też nie dbałam o nie jakoś specjalnie.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i z trzeciej strony my będziemy (jak dobrze pójdzie, i tym co przysługuje) roczny macierzyński
Ha niech ZUS buli! Tyle kasy co wyciągają, to niech teraz oddają Chociaż to i tak kropla w morzu.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
mocno trzymam kciuki by jednak jakiś chętny się znalazł
Też trzymam kciuki, żeby się jacyś lokatorzy znaleźli

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A jeszcze mi się przypomniało- moja koleżanka urodziła wczoraj chłopca - olbrzyma i to siłami natury
67 cm i 4700!!!!!!
I ona od razu zacznie od ciuszków 68 cm
O mamusiu! Chłopak spaghetti

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wybaczcie, ale idealnie do nas pasuje

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego moje walentynki w dwupakach

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

bardzo bym prosiła o kciuki o godzinie 15... żeby szyjka nie była jeszcze bardziej skrócona

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
po tantum verde - bo można, prawda?
Jutro gin, więc może jeszcze coś innego mi zaradzi. Zła jestem Miałam nadzieję, że w ciąży choróbsko mnie nie złapie, tak dobrze szło
Można, gin powiedział, że mogę też tymianek i podbiał,a nawet neoangin, ale ja ten tymianek stosuję i pomaga w razie czego (chociaż niby tymianku się nie powinno w ciąży)

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
mój kolega pracuje w firmie gdzie szyją i sprzedają bieliznę. Zapytałam czy mają staniki do karmienia. Zaproponował mi taki http://sklep.obsessive.pl/pl_PLN/pro...t,3162p,6k,0z/ co by TŻ był zadowolony faceci

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Wjechałyście mi na ambicję pisząc o tych wszystkich kremach, zabiegach, peelingach....
Moja pielęgnacja wygląda tak:
jak mam suche usta to zastosuję balsam do ust
jak mam suche dłonie czy stopy to sporadycznie posmaruję kremem
włosów nie farbuję, do fryzjera prawie wcale nie chodzę. Podcinam tylko w domu końcówki. Ale za to nakładam odżywkę, maseczkę, czasem olejek
Lubię się malować więc do demakijażu stosuję tonik / mleczko/ płyn miceralny
nie używam praktycznie żadnych kremów
Lubię dbać o paznokcie, ale mam naturalne, nigdy nie robiłam tipsów czy innych wynalazków, ale mam setki lakierów i odżywek do paznokci
Oczywiście zdarzy mi się potraktować ciało jakimś balsamem do ciała, ale nie mam do tego zapału.
Jedynie teraz w ciąży regularnie smaruję brzuszek oliwką a na dniach zamierzam się przerzucić na krem z tołpy, który leży już jakieś 2 miesiące albo dłużej

chyba pora to zmienić i wziąć się za siebie
Eh, ja mam podobnie. Włosów nie farbuję, bo mi żadna farba nie odpowiada, ostatnio sama sobie podcinam, chociaż mam krótkie Balsamy do ciała od czasu do czasu. No tylko jeśli o twarz chodzi to bardziej dbam, czasami peeling, maseczka, krem na dzień, na noc. Kiedyś chodziłam do kosmetyczki, ale stwierdziłam, że efekt średni, krótkotrwały, a kasa za posiedzenie straszna...

Dzisiaj byłam na glukozie. Babki nie pozwoliły nic pić, ani wcisnąć cytryny i jeszcze mnie posadziły u siebie i czekały, aż wypiję...no nic wypiłam jednym duszkiem, żeby było szybciej. I jestem w szoku, bo nawet mnie brzuch po tym nie boli.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:10   #2226
axella
Zakorzenienie

GG do axella

OO! jak już jesteśmy przy urodowo-włosowych tematach, niech mi ktoś powie, co mam zrobić z moimi włosami..
od skóry mam smalec po choćby jednym dniu bez mycia..
od połowy w dół krzaki jakby tapi, połamane i szorstkie jak szczota nie suszę, no może raz na pare tygodni, wyprostuję od święta.. więc niszczone mocno nie są...

i co z tym fantem zrobić?
dodam,że raz po wyjściu od fryca miałam idealnie lejące,gładkie i miłe włosy..jakąś godzinę.. czyli jakimś cudem można.. tylko jakim ?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-14, 13:11   #2227
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Też próbowałam babydream Chyba najlepszą metodą dla mnie będzie OMO
ja też stosuje OMO, niestety mycie samą odżywką się nie sprawdza u mnie

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
OO! jak już jesteśmy przy urodowo-włosowych tematach, niech mi ktoś powie, co mam zrobić z moimi włosami..
od połowy w dół krzaki jakby tapi, połamane i szorstkie jak szczota nie suszę, no może raz na pare tygodni, wyprostuję od święta.. więc niszczone mocno nie są...

dodam,że raz po wyjściu od fryca miałam idealnie lejące,gładkie i miłe włosy..jakąś godzinę.. czyli jakimś cudem można.. tylko jakim ?
jak dla mnie to wina silikonow które tłuszczą włosy ale nie nawilżają, zmieniłabym szapon i odżywkę i olejowała
Stary 2013-02-14, 13:11   #2228
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam na glukozie. Babki nie pozwoliły nic pić, ani wcisnąć cytryny i jeszcze mnie posadziły u siebie i czekały, aż wypiję...no nic wypiłam jednym duszkiem, żeby było szybciej. I jestem w szoku, bo nawet mnie brzuch po tym nie boli.
A gardło? Mnie paliło w przełyku.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:15   #2229
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
I jak?? Też się zastanawiam nad nią ale ja potrzebuję na komunie jakąś sukienkę. Nie mam pojęcia jaki rozmiar bym musiała mieć. A jak materiał jakościowo??
przyszła trochę wymięta więc muszę wyprasowac, ale jakość wygląda na ok..
Ja wzięlam L, ale jest taka na styk w biuście... Nie jest jakaś super rozciagliwa w tym miejscu.. Obecnie mam E80..Przed ciążą nosiłam rozmiar 38...Tylko kupuj bliżej komunii, bo jeszcze cyce Ci się mogą powiększyc, a w tej sukience to akurat tylko rozmar w cycach chyba jest różny pomiędzy rozmiarami..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:16   #2230
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ja też stosuje OMO, niestety mycie samą odżywką się nie sprawdza u mnie

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

jak dla mnie to wina silikonow które tłuszczą włosy ale nie nawilżają, zmieniłabym szapon i odżywkę i olejowała
nie ma silikonu w składzie...
Yves rocher purete clean z wyciągiem z pokrzywy, składniki pochodzenia naturalnego..

taki o: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...purifiant.html i jeszcze jakis z yves, hipoalergiczny i w ogole bezpieczny :P też nie am silikonu. to chyba wina poprostu głupich wlosow

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-02-14 o 13:19
Stary 2013-02-14, 13:17   #2231
JennyAniolek
Zakorzenienie

Mąż wrócił z pracy, zjedliśmy śniadanie i poszedł spać; no to mam znowu chwilę, żeby posiedzieć z Wami

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:18   #2232
xal
Zakorzenienie

Idę robić naleśniki na obiadek, bo ziemniaków nie mam już. Nie chciało mi się jednak iść, a szkoda mi męża wysyłać po same ziemniaki. Jutro kupię

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:19   #2233
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
mi też, ale przy dużym biuscie te róze jeszcze bardziej powiększają. a u mnie to i tak tylko cycki i brzuch widać..

Wojtek
Stary 2013-02-14, 13:19   #2234
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

mam to samo codziennie muszę myć, jeszcze na drugi dzień od biedy ujdą ale na trzeci ... największą traumą dla mnie teraz jest myślenie że jakby mnie uziemili w szpitalu bez możliwości wstawania (jakby mi się rozwarcie zrobiło czy coś) to nie chodzi o samo leżenie ale o to że włosów nie będę mogła umyć
też nie suszę, nie prostuje, tylko myje i nakładam odżywkę, ale na końcówki same.

spróbuj kupić jakąś maskę na włosy, odżywczą, i stosuj na same końcówki. ja mam taką:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ymi-kokos.html
jest naprawdę świetna, tania, starcza na baaardzo długo, i włoski są całkiem przyjemne po niej ale z przetłuszczającą się górą sama nie wiem co robić

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-02-14 o 13:22
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:21   #2235
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
to już blisko
kiedy masz zamiar szykować wszystko? prac, pakować torbę itd?

Jenny za 25 tc

Jenny ciuszki piękne, Elmo rządzi

Co do drugiego imienia to ja też nie będę dawać mimo że sama mam dwa. Ale jak widziałam w pracy ile ludzi ma przez to problem- bo w jednym dokumencie wpisane w drugim nie, że dziękuję za takie coś.

antoine za 22 tc

Zrobiłam listę rzeczy do szpitala, zaraz wam napiszę to mi powiecie czy ok
Stary 2013-02-14, 13:22   #2236
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma silikonu w składzie...
Yves rocher purete clean z wyciągiem z pokrzywy, składniki pochodzenia naturalnego..

taki o: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...purifiant.html i jeszcze jakis z yves, hipoalergiczny i w ogole bezpieczny :P też nie am silikonu. to chyba wina poprostu głupich wlosow
ma niestety SLS, jak wszystkie z YR chciam kiedys kupic i wyszłam z niczym, a odżywka jaka? sls na pewno wysuszy włosy, olejowałaś w ogóle? jakieś maski? a jak często musisz myć?

ja przy cg przekonałam się, że można nałożyć na głowę tonę kosmetyków i się nie obciążą jeśli są dobrze dobrane i nie przetłuszczą od oleju mi się bardzo nie przetłuszczają, ale żbey były łądne loki to co drugi dzień muszę myć

farbuje i suszę cały czas (poza latem i weekendami) bo myje rano przez pracą i nie cierpią na tym ani trochę
Stary 2013-02-14, 13:23   #2237
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
mam to samo codziennie muszę myć, jeszcze na drugi dzień od biedy ujdą ale na trzeci ... największą traumą dla mnie teraz jest myślenie że jakby mnie uziemili w szpitalu bez możliwości wstawania (jakby mi się rozwarcie zrobiło czy coś) to nie chodzi o samo leżenie ale o to że włosów nie będę mogła umyć
też nie suszę, nie prostuje, tylko myje i nakładam odżywkę, ale na końcówki same.
ja to już mam plan, jak będę w domku i zacznie się akcja poród to idę jeszcze do wanny, ogolić się i łeb umyć.. nie wyobrażam sobie pierwszego foto z małą i ze smalcowymi strąkami

na same końcówki daję czasem olejek rycynowy..ale mi się skończył po tym jak na rzęsy dałam
właśnie-posypały się bardziej mam dosłownie po kilka włosków na oko..na górnym łuku..dół bez zmian

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-14, 13:26   #2238
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
ja to już mam plan, jak będę w domku i zacznie się akcja poród to idę jeszcze do wanny, ogolić się i łeb umyć.. nie wyobrażam sobie pierwszego foto z małą i ze smalcowymi strąkami
ja tak samo z tym że zastanawiałam się co będzie jak w wannie mi odejdą wody a ja tego nie zauważę

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:26   #2239
JennyAniolek
Zakorzenienie

Gdyby któraś szukała body z muszką
http://allegro.pl/body-z-muszka-slod...010339643.html
http://allegro.pl/hm-body-z-muszka-d...028535427.html

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Też mam taki plan, ale co z niego wyjdzie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-14, 13:27   #2240
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ma niestety SLS, jak wszystkie z YR chciam kiedys kupic i wyszłam z niczym, a odżywka jaka? sls na pewno wysuszy włosy, olejowałaś w ogóle? jakieś maski? a jak często musisz myć?

ja przy cg przekonałam się, że można nałożyć na głowę tonę kosmetyków i się nie obciążą jeśli są dobrze dobrane i nie przetłuszczą od oleju mi się bardzo nie przetłuszczają, ale żbey były łądne loki to co drugi dzień muszę myć

farbuje i suszę cały czas (poza latem i weekendami) bo myje rano przez pracą i nie cierpią na tym ani trochę
oho, silikon można ukryć pod inna nazwą niż silikon??
bo w skłacie naprawdę nie ma. chyba że się nie przyznają
maska Lechera,żółta-z dwa razy nałożyłam ale efektu żadnego więc odpuściłam i stoi w kącie..

myję codziennie..
mam oliwkę babydream.. może przetestuję?

mam taką instrukcję: Na skórę głowy oraz włosy nakładamy ok. jedną łyżkę stołową oleju (przy długich włosach będzie to większa ilość) rozmasowujemy i nakładamy foliowy czepek, który owijamy ręcznikiem, gdyż ciepło potęguje działanie oleju. Po 2-3 godzinach zmywamy olej szamponem i nakładamy odżywkę tak jak zawsze. Najlepsze efekty przynosi olejowanie włosów na noc, jest to świetny sposób dla osób myjących włosy rano. Kurację tę stosujemy 1-2 razy w tygodniu.

ale przy moim mega przetłuszczającym się łbie chyba nie dam na skórę,nie?

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-02-14 o 13:28
Stary 2013-02-14, 13:30   #2241
niunka045
Zadomowienie

Hejka dziewczyny widzę, że wstrzeliłam się akurat w mój ulubiony temat właśnie siedzę z olejem kokosowym na włoskach i postanowiłam was podczytać a tu takie zaskoczenie
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:30   #2242
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ja tak samo z tym że zastanawiałam się co będzie jak w wannie mi odejdą wody a ja tego nie zauważę
zauważysz.. nie musisz leżeć caaała zanurzona by łepek umyć

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Gdyby któraś szukała body z muszką
http://allegro.pl/body-z-muszka-slod...010339643.html
http://allegro.pl/hm-body-z-muszka-d...028535427.html

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Też mam taki plan, ale co z niego wyjdzie
oby nam ten plan wyszedł

-"a czemu Pani tak późno przyjeżdża! rodzi Pani, śpieszyć się trzeba"
-"bzdura!włosy musiałam umyć!!!"

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-14, 13:31   #2243
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
oby nam ten plan wyszedł

Padłam

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-14, 13:32   #2244
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity

ja coś czuję że ta glukoza to będzie dla mnie gwóźdź do trumny
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 13:32   #2245
sharpnowaja
Zakorzenienie

Co do odżywek do włosów to używam tylko firmy kallos. Są rewelacyjne.

Rzeczy do szpitala:
- dowód osobisty
- karta ciąży
- badania
- grupa krwi

- maszynka do golenia
- chusteczki higieniczne
- pieluchy tetrowe 3 szt
- woda niegazowana
- gumka do włosów
- opaska do włosów
- pomadka do ust
- 2 pidżamy
- skarpetki
- szlafrok
- lewatywa
- klapki pod prysznic
- kubek/talerzyk
- sztućce
- szampon
- pasta do zębów
- szczoteczka do zębów
- kosmetyki do malowania (tak w razie "w" na wyjście)
- dezodorant
- szczotka do włosów
- mydło bambino
- mydło szare
- gaza do podmywania się
- zasypka
- podkłady x3
- podpaski duże x 2 op (jak co to TŻ dowiezie)
- majtki poporodowe 4 szt
- ręcznik mały i duży dla mnie
- stanik
- aparat
- ładowarka do telefonu
- pieniądze
- maść Bepanthen
- pieluchy pampers 15 szt
- pajacyki x 2
- śpiochy x 2
- body długi rękaw x2
- body krótki rękaw x 2
- półśpiochy x 1
- czapeczka (wprawdzie nie chcę zakładać ale nie wiem jakie mają zwyczaje w szpitalu)
- niedrapki x2
- ręcznik
- kocyk
Stary 2013-02-14, 13:32   #2246
niunka045
Zadomowienie

Cytat:

Axella widzę że masz problem jak ja z przetłuszczającymi się włosami Kochana pomaga picie pokrzywy no ale w ciąży za dużo jej nie można, a także mycie szamponami bez sls i silikonów czyli tak jak Ci dziewczyny już pisały. Ja używam nowego garniera fruit passion i jestem mega zadowolona włoski myje już co dwa dni co jest mega wyczynem ponieważ potrafiły być brudne jeszcze w tym samym dniu

Edytowane przez niunka045
Czas edycji: 2013-02-14 o 13:36
Stary 2013-02-14, 13:33   #2247
maarchewka
Zakorzenienie

Obawiam się, że po kilku godzinach skurczy i skakania na piłce i tak wam/nam się kluchy z włosów zrobią.. ale zawsze to lepiej świeżym pojechać na porodówke

A btw skąd te liście z malin zdobyć? do picia tuż przed porodem??

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-14 o 13:34
Stary 2013-02-14, 13:33   #2248
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
oho, silikon można ukryć pod inna nazwą niż silikon??
bo w skłacie naprawdę nie ma. chyba że się nie przyznają
maska Lechera,żółta-z dwa razy nałożyłam ale efektu żadnego więc odpuściłam i stoi w kącie..

myję codziennie..
mam oliwkę babydream.. może przetestuję?

mam taką instrukcję: Na skórę głowy oraz włosy nakładamy ok. jedną łyżkę stołową oleju (przy długich włosach będzie to większa ilość) rozmasowujemy i nakładamy foliowy czepek, który owijamy ręcznikiem, gdyż ciepło potęguje działanie oleju. Po 2-3 godzinach zmywamy olej szamponem i nakładamy odżywkę tak jak zawsze. Najlepsze efekty przynosi olejowanie włosów na noc, jest to świetny sposób dla osób myjących włosy rano. Kurację tę stosujemy 1-2 razy w tygodniu.

silikony to jedno a sls to drugie
sls to detergent
http://e-naturalna.pl/2010/05/sodium...-sulfate-sles/
maski nie znam, polecam biovax i bingospa tanie i działają

łyżka oleju na całe włosy trochę mało jak masz oliwkę to próbuj najlepiej na odżywkę, przy okazji zużyjesz jak Cię wkurza tyle ile uznasz za stosowne, włosy powinny być wyczuwalnie mokre, jaj mam taki czepek foliowy i na to turban i siedzę godzinę albo więcej
oleju nie nakładaj na skórę głowy, ja nigdy nie nakłądam a maski tylko te które są dość lekkie i przeznaczone do tego (na opakownaiu pisze czy nakładać na skórę czy tylko włosy zazwyczaj)
Stary 2013-02-14, 13:36   #2249
niunka045
Zadomowienie

A co odżywek to oczywiście wszechstronna gloria i również niezastąpiony kallos latte do tego jedwab na końcówki i jest bajka aktualnie ich nie obcinam chociaż powinnam ale strasznie chce zapuścić
Stary 2013-02-14, 13:37   #2250
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
też mam taki plan

Cytat:
nie zapominaj o odżywce, suszeniu i układaniu włosów

Robię zapiekankę ziemniaczaną mam nadzieję że godz jej wystarczy w piekarniku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości