|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
pani22ka no właśnie, mi bardziej chodzi o to żeby go przygotować żeby po porodzie szoku nie dostał i się chłop nie załamał
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2912 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aaaa wtedy sobie odbijesz to leżenie: pranie, prasowanie, sprzątanie, seksik i na porodówkę! ![]() Cytat:
Brawa za normalne, ludzkie podejście tej pani. Szkoda, że tak rzadko spotykane... Cytat:
![]() ![]() Odnośnie palenia - nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek palił przy mnie w pomieszczeniu, niezależnie od tego, czy jestem w ciąży czy nie. Jak ktoś się chce truć - proszę bardzo, ale nie pozwolę na to, żebym ja była biernym palaczem. Tym bardziej będąc w ciąży. Dziwi mnie beztroskie podejście rodziny Siasi - zakaz palenia przy Tobie powinnaś była wprowadzić już dawno.
![]() |
![]() |
#2913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2914 |
Zakorzenienie
|
wiadomość od strippi
jeszcze NIE rodzi .. będzie na forum za kwil kilka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2915 |
Zakorzenienie
|
LIWKA-czekamy na relacje Z porodu z wszystkim szzególami
![]() Co do pieluch to ja mam napisane na wyprawce po 8szt na każdy dzien pobytu w szpitalu- w razie gdybysmy mieli zostac dluzej tż donisie. Ja biore paczke 28szt 2-5kg i zobacze, czy rozmiar dobry, jak nie, tz dokupi i podrzuci 3-6kg, bo słyszłąam, ze roznie z tymi wielkosciami jest. Lubelanki miałam Wam podac tel. tej połóżnej środowiskowej co 6 razy rpzychodzi na NFZ i zapomniałam.Umówiłam sie na wizyte przed porodem na srodę i na podpisanie deklaracji. a to dane pani: mgr Eliza Byczyk tel. 505-023-467, poradnia ul. Hopoteczna 4, tel. 81 531-86-10. Moze sie komus przyda. Mama wróciła z USg i od lekarza- torbiel na nerce i stan zapalny ukł. moczowego i zółądkowego.... antybiotyk 5 dni i zobaczymy co dalej. Ehhh te choroby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2916 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
I super, że wychodzicie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2917 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
konkubent na kazdej wizycie pyta czy dalej te leki (zakodował sobie, że luteina i duphaston to max. do 20tc, potem łożysko przejmuje wszystkie funkcje), a on anty-lekowy... a tu zawsze dostaję te leki... od szwu dupek wręcz zwiększony. ponoć to pomaga na miękką szyjkę... Cytat:
Cytat:
![]() ale wczoraj trułam chłopu o marzeniach i ich realizacji po porodzie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2918 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() piszecie o tych zmęczonych torbach, też mnie wkurzają. Ale i tak najbardziej mnie wkurzają ludzie w kolejce do kasy w hipermarketach. Zazwyczaj robię duże zakupy, więc odsuwam się od tej kasy żeby móc swobodnie pakować towary, a w tym czasie osoba za mną się ładuje tak że nie mam możliwości żeby zapłacić, tak aby ktoś mi nie zaglądał w PIN do karty (bo najczęściej płacę kartą). Kiedyś nie wytrzymałam i zapytałam takiego gościa czy płaci za moje zakupy, bo tak stanął że ja nie mam jak. Szybciutko się odsunął ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() i ściskam mocno ![]() Edytowane przez alliw Czas edycji: 2013-02-15 o 11:18 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2919 |
Zadomowienie
|
Odebrałam dziś wyniki badania na obecność paciorkowca. Z wyników dochodzę do wniosku, że go nie mam, bo żadnych liczb czy informacji o tym nie mam.
Czekałam jednak na pobranie krwi i myślałam, że tam zemdleję. Ciepło, duszno, a ja na czczo. Zaś wszędzie ciężarne z glukozą ![]() Kupiliśmy tapetę i fototapetę do pokoju małego. Będzie miał Kubusia Puchatka z przyjaciółmi. Liczę, że mu się spodoba ![]() Spotkaliśmy też naszą położną z SR, miła kobieta. Może uda się i będzie odbierać poród, byłoby super ![]()
![]() |
![]() |
#2920 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
ooo a już myślałam, że ta wiadomosć brzmi: Strippi rodzi ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
oby paciora nie było, ja tez byłam dziś pobierac kreweke i gorąco, duszno uchhhhh, i jeden facet pił glukoze, i wściekał sie , bo nie miał glukozy, i musiał isc kupic i darł się, że lekarz nic mu nie mówił, że ma coś kupować ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2921 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a u was jak tam? miałaś badane rozwarcie? jak szyjka? Cytat:
wkłada głęboko palec i dotyka końca szyjki bolesne, ale do przeżycia za to na porodówce już nie do przeżycia... ból taki że masakra, bo sprawdza się podczas skurczu Cytat:
![]() ![]() oj ja jeszcze nieeee ![]() Cytat:
Cytat:
w środę na wizycie poproszę o jeszcze jedno sprawdzenie oj czekamy ![]() obyyy ![]() Gratuluję skończonych tygodni ![]() ja dziś kończę 38 tydzień, jutro zaczynam 39 ![]() Pamiętam jak Liwka pisała że skończyła 38 tydzień i 2dni później urodziła hihi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2922 | ||
Zakorzenienie
|
paczke ale w mojej jest 27sztuk
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2923 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny melduję się po wizycie a więc z małym jest wszystko Ok i jak narazie nic nie wskazuje na to, żebym miała urodzić
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2924 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja dostałam tulipany i mandarynki - a tak bym tortillę z maca zjadła.... więc zazdraszczam! ![]() Cytat:
No chyba że te okna będziesz myć w seksownym kostiumie pokojówki ![]()
![]() |
![]() |
#2925 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() pisz wszystko jak na spowiedzi ![]() buziaczki dla Was Cytat:
![]() ja biorę całą Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeju, chyba udało mi się nadrobić ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2927 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2928 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dziękuję kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() moja intuicja zawiodła... chociaż do końca dnia jeszcze sporo zostało ![]()
![]() |
![]() |
#2929 | |||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ile maluszek waży?
![]() |
![]() |
#2931 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja zaczynam znów kaszleć i też nie wiem sąd bo przecież nie wychodzę z domu tylko w niedziele do kościoła ![]() ![]() Cytat:
![]() ja biorę paczkę ale w paczce mam 30 sztuk Cytat:
zdrowia dla mamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2932 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2933 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć ja już sama jestem nieomylna po tym co widziałam wczoraj no po prostu ten mój syn bezwstydny! w ogóle co sobie pomyślałam "ale ma duże jajeczka" ![]() ![]() Cytat:
![]() kochane!! przecież mówiłam że wejdę na neta, jak się zacznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pisz prawdę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mnie np powiedziała, że łożysko jeszcze nie dojrzałe, ale z Julią byłam dzień przed porodem i też miałam niedojrzałe Cytat:
skurcze, czy parcie to nic przy tym badaniu tak szybko już miałaś sprawdzane rozwarcie? u nas się robi koło 40 tygodnia, ale wczoraj zapytała, czy chcę mieć i powiedziałam, że tak
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2934 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Położne mówiły że największy mają przerób śpioszków, kaftaników, niedrapek, pieluch tetrowych - więc pewnie trochę tego i jedno opakowanie pampersów i swój obowiązek w stosunku do społeczeństwa uważam za spełniony ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- pani zapomniałam Ci napisać że jakbyś się w dalszym ciągu czuła niezrealizowana po umyciu swoich, zapraszam do mnie !! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2935 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do badania szyjki mnie lekarz badał wewnętrznie na pierwszej wizycie w 7/8 tyg, potem byłam u innego w 20 tyg i tez mnie zbadał, mówiąc "ok", a dopiero mój w 29 tyg zrobił kolejne badanie, pomacał powiedział że szyjka całkowicie zamknięta i o ile dobrze pamiętam miękka/luźna coś w ten deseń, ale nie bolało mnie to badanie nic a nic ![]() A podczas badania mówił do mnie "no już jeszcze momencik chwileczkę" tak jakby mnie miało boleć a ja nic nie czułam, tylko minę miałam niewyraźną bo mi się sikać chciało i na tym się skupiałam i spinałam ![]() Coś mi się rzuciło na oczy że jak miękka szyjka to sie łatwiej rozwiera, ale nic mi nie kazał leżeć ani się oszczędzać. Mam wprawdzie L4, ale zawsze mówi "oczywiście możesz chodzić bo byś z nudów padła" i sama nie wiem? A co do palenia to ja sama paliłam, ale nie wyobrażam sobie aby ktoś przy mnie palił i to w dzisiejszych czasach, bo wiem, że mnie rodzice w maluchu wozili i wszyscy kopcili, ale wtedy to była norma ![]() ![]() ![]() ![]() Mój TŻ dalej pali, ale obiecuje, że jak się mały pojawi to przestanie, yhm, ciekawe po jakim czasie go przyłapie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2936 |
Raczkowanie
|
Cześć Lachony
![]() Witam się z herbatką...ledwo żyję ![]() ![]() ![]() Poza tym mąż mnie dorwał i zrobił sesję ciążową.Szkoda tylko że dorwał mnie w pidżamie,bez makijażu,przed fryzjerem ![]() Wstawiam jedno zdjątko,wszyscy mi mówią że mam duży brzuch ![]()
![]() |
#2937 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a TZ bardzo szlachetny ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
gdyz u nas chyba jest to badanie nieobowiazkowe, prywatne.. nie chce zapomniec poprosic lekarza o wymaz ![]() Cytat:
![]() gratuluju 39 tygodnia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2938 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam jedne łapki takie że ledwo dwa palce wsadze wiec pewnie by były, ale reszta już te normalne Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale podobno progesteron działa własnie na szyjke i skurcze ![]() dobrze że sprostowałaś bo sobie myśle "to jak 10cm to dwie ręcę ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2939 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do jelitówki to nawet się cieszę ze mnie przeczyscilo bo ja mam ciągle problemy w druga stronę plus swoj prywatny karny jeżyk plus mały który mnie od jakis dwoch tygodni naciska jakby bardziej na jelita niz na pęcherz (chodzę w nocy tylko raz siusiac hahaha) chyba normalnie sie załatwię jak mi lewatywę zapodadzą w szpitalu ![]() strippi trzymasz ludzi w niepewności, tu już domysły były a ty sobie spokojnie fryz robisz ![]()
![]() |
![]() |
#2940 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.