|
|
#4771 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
Super wieści od pediatry ![]() Cytat:
Ale macie przeboje z tym katarem, oby szybko minął ![]() Cytat:
Cytat:
Perfumy leżą nietknięte od lat w szafce a on używa jakiegoś Brutala czy innego shitu. Ucieszył się raz jak mu kupiliśmy wypasiony grill do ogródka![]() Lubi też książki historyczne. Cytat:
Cytat:
![]() Ja odkąd się odchudzam często robię w folii, szybki i pyszny. Płat myję, osuszam, posypuję przyprawami -różne najczęściej sól + Mieszanka Przyprawowa Piątka (bazylia, majeranek,oregano,rozmary n, tymianek) i zawijam w folię nasmarowaną oliwą tak żeby było okienko na górze i para miałą jak uchodzić. Do piekarnika na 20-30 min ![]() A ta mieszanka przyprawowa jest super, pasuje do bardzo wielu potraw. My też dziś mieliśmy wizytę u pediatry. M waży , uwaga, 9020 ![]() Pani powiedziała, ze trochę za dużo, ale nie potrafiła powiedzieć co mam robić z tym. Mierzy 66cm. Nie dała też jasnych wskazówek odnośnie glutenu. Mam go wprowadzać pod postacią kaszy manny ale też spróbować znów z marchewką, na którą było podejrzenie alergii. I nie razem po każdym trzeba odczekiwać na pojawienie się objawów nietolerancji. Nie wiem ile czekać. Nie mam jakiegoś schematu Nie powiedziała też co mam robić z tym że M nie chce pić. Ogólnie nie jestem zadowolona z wizyty
|
||||||
|
|
|
#4772 |
|
Wtajemniczenie
|
Widziałyście?
http://www.luxlux.pl/artykul/nowy-tr...i-wasami-24422 |
|
|
|
#4773 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za wszystki życzenia
![]() właśnie sprawdzałam siatki centylowe dla dzieci kp, waga między 25 a 50 centylem, wzrost powyżej 15 centyla (no a wg durnej baby z poradni wad i zaburzeń Lu mało przybiera )wg polskich siatek waga między 3 a 10 centylem, wzrost 3 centyl No a dzisiaj Luśka u lekarki pokazała się naprawdę ze swojej najlepszej strony, była MEGA grzeczna, spokojna, nawet sobie do buźki dała zajrzeć bez cienia protestu. Chyba wyczuła, że lekarka jest fajna ![]() już wyraźnie u niej widać różne reakcje na obce osoby, do niektórych potrafi się uśmiechać szeroko, do innych podchodzi z obojętnością, a na niektórych reaguje płaczem. I nie jest to zależne tylko od jej nastroju. Wczoraj po basenie była marudna, ale jak siedzieliśmy chwilę w recepcji i babka przez tel z kimś gadała i zaczęła ją komplementować, to Lu się do niej w głos zaczęła śmiać Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja opaski już zamówiłam u znajomej i zawieszkę do smoczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() też mi to przeleciało migiem! oj mnie też... Cytat:
http://mariola1975.blogspot.com/2012...y-z-pesto.html tylko zamiast pomidora daję pomidorki koktajlowe oprószone cukrem pudrem. Wychodzi pycha! ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- o wow, no nieźle!
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-02-15 o 15:57 |
|||||||
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie jest jakies duze
zobaczymy moze akurat na wiosne bedzie. na takie chlodniejsze dniCytat:
![]() mała spi juz 2,5 godziny i nie protestuje
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://daget-art.blogspot.com/ ja sobie popatrzyłam co mi się mniej więcej podoba, dałam jej linki, określiłam jakie chce kolorki i dogadujemy szczegóły ![]() raz nawet lepiej zrobiłam, przesłałam jej zdjęcie sukienusi z prośbą o pasującą opaskę, nic nie sprecyzowałam co i jak, tylko że ma pasować wyczarowała mi cudeńko!No to już ci Rozi będzie spała na brzuszku
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-02-15 o 16:01 |
|
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz Pumas u mnie czynnik finansowy odpada i motywacja z tego tytulu bo od zawsze zylismy z jednej pensji a druga odkladalismy. Takze nie musimy z niczego rezygnowac, a zyjemy tak jak chcemy. No oszczednosci beda mniejsze ale to nie jest zaden problem.
Druga sprawa ze teraz kiepski bylby ze mnie pracownik, niewyspany, myslacy o tym by punkt 16 wyjsc bo opiekunke trzeba zmienic... |
|
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby spała nie bed emusiala milion razy wstawac w nocy ją przekrecac
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- A pesto lubię z Lidla
|
|
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
mala dalej spi
![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- juz nie spi prawie 3 godz spala
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Fabian wstaje nam przy łóżku ![]() Aga ile minęło od wstawania do pierwszych kroczków u Was? Najlepszego dla Lu i Martynki
|
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
Mój synek tez zasnął, mam nadzieje ze trochę sobie pospi, bo marudny jest biedak mój
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niewiele minęło, ale to ciężko nazwać prawdziwymi kroczkami. To takie nieporadne dreptanie z rzadka. Ale jednak udaje jej się "przejść" mały dystans
|
|
#4784 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co w tym najlepsze on sam nie ustoi, a puszcza się i leci na głowę. Normalnie nie da się go spuścić z oka
|
|
|
|
|
#4786 | |
|
Zadomowienie
|
Sama zrób, bardzo łatwe a nie ma porównania z kupnym
Cytat:
![]() Super!
|
|
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- ja chciałam kiedyś zrobić sama i nigdzie nie mogłam znaleźć orzeszków pini...
|
|
#4788 | |||||
|
Zadomowienie
|
U nas dziś też dzień śpiocha - mała spała teraz prawie 2 godziny, niewiarygodne.
A jeszcze dziwniejsza sytuacja miała miejsce, jak około 12 była u mnie szwagierka - siedziałyśmy i gadałyśmy, a mała w krzesełku miętoliła jakieś zabawki. Nagle patrzę - zamyka oczy i opada jej głowa. Bez żadnych awantur była gotowa zasnąć sobie jak gdyby nigdy nic na siedząco ![]() Cytat:
, ale mogę napisać, co dostawał (w ciągu ost. kilku miesięcy) mój, i co go cieszyło:pasek do spodni, głośniki do laptopa, czarne podkoszulki Bossa (lubi firmowe rzeczy, a często mu szkoda samemu sobie kupić), rękawiczki Bossa, kilka książek historycznych, żywe kwiaty (to chyba jedyny mężczyzna, jakiego znam, który bardzo lubi ustawiać sobie w pokoju doniczki z żywymi roślinami ),karnet na basen ![]() matko, toć to jakiś obłęd ![]() Ja chyba częściej spotykam się z tendencją odwrotną: 0 stopni, a małe dziecko (roczne, dwuletnie) w ogóle bez czapki. Włosy 4 na krzyż, więc one go też nie grzeją. Kurtka rozpięta, szalik gdzieś na ramionach, nie na szyi itd. A mamusia w czapce, rękawiczkach, kozakach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
), teraz już mam wątpliwości, bo widzę, że Zara czy H&M robią czasem cuda - ubranka są damskie w fasonie (w sensie, że tunika, a nie że w kwiatki), a jednocześnie szare, bure i brązowe. Ale na początku pamiętam, że byłam "przerażona" - tak bardzo chciałam móc stroić moje dziecię w te wszystkie marynareczki czy miniaturowe koszule w kratę! No cóż, stroję i tak ![]() że ile?! ![]() Ty się, kochana, lepiej nie odchudzaj, bo nie będziesz miała siły dźwigać! ![]() Cytat:
(chyba, że znów kiedyś na to zapadnę, uchowaj Boże).Przepis wygląda świetnie, też muszę wypróbować
|
|||||
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia, orzeszki w Almie.
Moja też ma wzrost ok. 66 cm, jednak wygląda na chude dziecko wg mnie. Może inaczej, drobne, nie chude. Linka, zazdroszczę takiego komfortu życia, my nigdy byśmy nie byli w stanie odłożyć jednej wypłaty, a z drugiej żyć, ale może to dobry pomysł ? ![]() Wszystkiego najlepszego dla Martynki ! Karolina, M. waży bardzo dużo ! Jestem w szoku A był taki drobniutki ! Dep, romantyczne walentynki Ja lubię pragmatyzm, czemu nie, nowy ciuch zawsze mile widziany
|
|
|
|
#4790 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No za wymiaryNie jutro skończy 26 tygodni ![]() Cytat:
![]() U nas od czasu rozszerzania diety tylko się właściwie konsystencja zmieniła bo są zdecydowanie twardsze. Ale żeby ciemno zielone? Tego jeszcze nie było. Ja się napatrzeć nei mogę na te wszystkie ubranka
|
||
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4792 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Hej!
Cytat:
Cytat:
. Wogóle nie jest wybredna odnośnie zabawek, każdą ogląda, potrząsa i bawi się. Ostatnio nauczyła się rozkładać na części pierwsze matę piankową - puzzle .Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super zakupy . dla Lu za wiek i wizytę!Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam tylko powiedzieć że mała ruszyła do przodu
Poczytam i popiszjak mala pójdzie spać.
|
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a odkładac nie mamy na co![]() ja piernicze mały już sam siada poszłam na chwilę do inengo pokoju, wracam a on siedzi, aż zwątpiłam
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-02-15 o 18:04 |
|
|
|
|
#4795 |
|
Wtajemniczenie
|
Oskar też ruszył do przodu
jeszcze pokracznie ale ruszył
|
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
R ma luzna kupe
|
#4797 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
przeczytałam co u Was ale nie będę szczegółowo odpisywać bo muszę się chwilę zdrzemnąć, znowu się nie wyspałam mimo że Mały spał z nami, juz się przyzwyczaił i nie chce spać gdzie indziej ehhhhh coraz fajniej :/widziałam że byla dyskusja o powrocie do pracy i podobnie jak Linka teraz NIE WYOBRAŻAM SOBIE TEGO, moja praca to była praca umysłowa, nie ma takiej opcji żebym śpiąc tyle co teraz dała radę pracować dobrze i należycie przygotować się na następny dzień(nie odwalając fuszerki), i nie jest to kwesta organizacji, trzeba by "przespać" kilka (u mnie pewnie już z 70) takich nocek żeby zrozumieć bo czym innym jest zerwanie kilku nocek a czym innym notoryczny brak snu, gdybym musiała wracać małżon musiałby przejąć cześć nocnego wstawania Cytat:
wole go posadzić niż takiego klocka nosić na rękachNajlepszego dla Lu i Martynki ![]() Viktoria smoczki niefajne widzę że dużo fajnych zakupów zrobiłyście ja kupiłam kocyk (8 ) i nie pasuje mi do wózka, może kupie następny?Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-02-15 o 18:26 |
||
|
|
|
#4798 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kilka razy też z mielonymi orzechami i też wyszło dobre, trochę inny smak, ale fajne![]() Z oryginalnymi orzeszkami pinii zrobiłam raz jak je sobie przywiozłam z Cypru i żeby taka różnica była to nie powiedziałabym. Ciekawą innowacją jest pesto z natki pietruszki ![]() Cytat:
![]() No ja też się zaszokowałam, a był jednym z trójki najmniejszych dzieci tutaj ![]() Cytat:
wow, też bym chciała mieć takiego śpioszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super
|
||||||
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Amelci i Oskarka za ruszenie do przodu, i dla Jasia za siadanie
My się pochwalimy, że B. umie pokazać, gdzie mama ma oko oraz robi "papa" jak się jej pomacha. Jeszcze dość pokracznie, ale jednak to cieszy ! |
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
a moja skacze do tylu
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

Ja na szybkiego.

Na koniec aż ją na ręce wzięła i chwilę zabawiała 

Perfumy leżą nietknięte od lat w szafce a on używa jakiegoś Brutala czy innego shitu. Ucieszył się raz jak mu kupiliśmy wypasiony grill do ogródka
Nie powiedziała też co mam robić z tym że M nie chce pić. Ogólnie nie jestem zadowolona z wizyty

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
) i nie pasuje mi do wózka, może kupie następny?