Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-17, 13:42   #3241
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Nuna, tylko to byla aukcja z cena minimalna, ktora nie zostala osiagnieta, wiec ciuszki nie sa Twoje...nie wygralas aukcji mozesz napisac do tego kogos i zapytac jaka mial cene minimalna. moze sprzeda Ci taniej albo bedzie mu odpowiadala Twoja wylicytowana kwota...
kurde Ale jak to możliwe, że wcześniej tego z mężem nie zauważyliśmy A ja się tak napaliłam;(
Stary 2013-02-17, 13:44   #3242
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No to przynajmniej na coś się kłótnia przydała Ale z Was widzę kolejna gorąca para My ostatnio coś osłabliślmy i nic się nie kłócimy... Trzebaby podgrzać atmosferę w związku jakoś
u nas tez ostatnio cisza, az do wczoraj ale to hormony plus wizyta u przyszlej tesciowej tak na mnie podzialaly...no i byl cichy wieczor (zajecia indywidualne ), a dzisiaj juz zaczyna byc normalnie.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 13:48   #3243
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kurde Ale jak to możliwe, że wcześniej tego z mężem nie zauważyliśmy A ja się tak napaliłam;(
Napisz do sprzedawcy, zapytaj jaka była minimalna cena może nie dużo wyższa i Ci sprzeda to bo nie będzie mu się opłacało drugi raz wystawiać

Postanowiłam przeczytać Bartkowi bajkę i nie wiem czy mu się spodobało czy nie ale o ile przed pięknie fikał tak jak tylko się odezwałam to siedzi nieruchomo do teraz

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 13:51   #3244
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie. to nie byla zwykla aukcja, tylko z cena minimalna. na pewno jak klikalas swoja propozycje to wyskoczyl Ci komunikat, ze cena minimalna nie zostala osiagnieta i nie mialas informacji "gratulacje Twoja oferta jest najwyzsza" sprawdz mail to bedziesz pewna w 100%. na pewno napisali, ze aukcja zakonczona, ale nikt nie wygral, bo cena nie zostala osiagnieta.
właśnie nie ma na poczcie a mąż mówił, że mogliśmy przeoczyć, bo się tak zwieszało to allegro bo powinno od początku nam wskazywać, że cena jest za niska A napaliłam się jak dziecko na cukierka

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Napisz do sprzedawcy, zapytaj jaka była minimalna cena może nie dużo wyższa i Ci sprzeda to bo nie będzie mu się opłacało drugi raz wystawiać

Postanowiłam przeczytać Bartkowi bajkę i nie wiem czy mu się spodobało czy nie ale o ile przed pięknie fikał tak jak tylko się odezwałam to siedzi nieruchomo do teraz
tak zrobię

Bartuś usnął??
Stary 2013-02-17, 13:55   #3245
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
No to przynajmniej na coś się kłótnia przydała Ale z Was widzę kolejna gorąca para My ostatnio coś osłabliślmy i nic się nie kłócimy... Trzebaby podgrzać atmosferę w związku jakoś
taka strasznie gorąca to nie, ale sobie czasem na siebie krzykniemy.. Czasami kilka przekleństw poleci jak się za bardzo nakręcimy.. Staramy się przede wszystkim nie kłócić przy innych.. Jak już to jak jesteśmy sami..
tylko ja to w ogóle nie umiem sie na niego gniewać, ani on na mnie.. i tak po kilku minutach patrzymy się na siebie i się z tego smiejemy..

Chyba bym nie wytrzymała w zwiazku w którym byla moja kolezanka.. tzn juz nie jest wiec i ona nie wytrzymała..
Oboja normalnie to spokojni ludzie, zwłaszcza ona.. Ale przy sobie to mieli jakieś zapalniki i od słowa do słowa wychodziła wielka kłótnia.. Potem tydzien nieodzywania sie..
Albo taka kłótnia ze sobie rzeczy przez okno wywalali albo rzucali o ścianę, albo niszczyli...
Balam się, ze kiedyś w ferworze walki się zasztyletuja normalnie..

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:

spodobała mu sie historia i sie zasluchał..

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

walczę z wilgotnością w domu, a w zasadzie z jej brakiem..
przy rozszczelnionym oknie mam 23%...
pomoczyłam masę ręczników i popowieszałam w całym domu.. wygląda troche jak jakaś suszarnia.. popsiukałam też wszędzie takim psiukaczem do kwiatków co by parowało do podłogi..
na razie jest 39%

muszę sobie koniecznie nawilżacz do powietrza kupic, ale juz wyczyściłam konto i muszę czekać do kolejnego miesiąca..

ide zbudzić TZta bo jeszcze śpi...

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-17 o 13:56
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 13:58   #3246
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
pomoczyłam masę ręczników i popowieszałam w całym domu.. wygląda troche jak jakaś suszarnia.. popsiukałam też wszędzie takim psiukaczem do kwiatków co by parowało do podłogi..
na razie jest 39%

muszę sobie koniecznie nawilżacz do powietrza kupic, ale juz wyczyściłam konto i muszę czekać do kolejnego miesiąca..

To dziwne bo ja mam teraz od jakiegoś tygodnia wyłączony nawilżacz i mam wilgotność 50%.
Ale jak mi tylko spadnie do 45% to go zaraz włanczam.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 14:00   #3247
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
To dziwne bo ja mam teraz od jakiegoś tygodnia wyłączony nawilżacz i mam wilgotność 50%.
chyba ze ta stacja pogody źle mierzy.. teraz jest 42%..
Ale aż przez nos czuć że jest sucho.. jak wdycham powietrze nosem to mnie drapie w gardle..

U mnie jest też dosyc ciepło chociaż kaloryfery powyłączane.. - 24-25 st..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-17 o 14:01
Stary 2013-02-17, 14:01   #3248
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
chyba ze ta stacja pogody źle mierzy.. teraz jest 42%..
Ale aż przez nos czuć że jest sucho.. jak wdycham powietrze nosem to mnie drapie w gardle..
NA pewno jak w zimie otworzysz okno to Ci spada wilgotność bo ja od razu jak otwieram włanczam nawilżacz bo zazwyczaj spada mi poniżej 35%, a dla mnie i moich zatok i gardła poniżej 45% jest nie do przyjęcia bo zaraz przesuszona śluzówka i katar...

Ja mam 21 stopni w domu.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 14:03   #3249
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba bym nie wytrzymała w zwiazku w którym byla moja kolezanka.. tzn juz nie jest wiec i ona nie wytrzymała..
Oboja normalnie to spokojni ludzie, zwłaszcza ona.. Ale przy sobie to mieli jakieś zapalniki i od słowa do słowa wychodziła wielka kłótnia.. Potem tydzien nieodzywania sie..
Albo taka kłótnia ze sobie rzeczy przez okno wywalali albo rzucali o ścianę, albo niszczyli...
Balam się, ze kiedyś w ferworze walki się zasztyletuja normalnie..

na razie jest 39%

ło matko ja bym sfiksowała w takim związku. Wiadomo jesteśmy ludźmi, różnimy się, kłótnie się zdarzają, ale coś takiego to masakra...

Co do nawilżacza, to dla mnie on jest głównie potrzebny w zimie. Chciałam kupić w grudniu ale jakoś się nie złożyło i teraz już mi się nie chce na to kasy wydawać, bo idzie wiosna ale jak czujesz, że będziesz używać cały rok to trzeba brać
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 14:04   #3250
nuna2
Zakorzenienie

A chciałam powiedzieć, że ludzie pomimo zimowego płaszczyka zaczęli zauważać ciążę Czuje się dumna
Stary 2013-02-17, 14:08   #3251
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ło matko ja bym sfiksowała w takim związku. Wiadomo jesteśmy ludźmi, różnimy się, kłótnie się zdarzają, ale coś takiego to masakra...

Co do nawilżacza, to dla mnie on jest głównie potrzebny w zimie. Chciałam kupić w grudniu ale jakoś się nie złożyło i teraz już mi się nie chce na to kasy wydawać, bo idzie wiosna ale jak czujesz, że będziesz używać cały rok to trzeba brać
właśnie trudno powiedzieć jak będzie wiosną.. dopiero co kupiłam stację pogody
Od wiosny zazwyczaj mamy pootwierane okna wiec możliwe, ze nie będzie potrzebny.. W sumie w zimie też mamy często otwarte, albo rozsczelnione..
ale już mi przeszkadza budzenie się rano z bolącym gardłem i zawalonym nosem.. myśle, że posłuży i tak kilka lat nawet jeśli tylko przez zimę..

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
A chciałam powiedzieć, że ludzie pomimo zimowego płaszczyka zaczęli zauważać ciążę Czuje się dumna

ja zmieniłam kurtkę i też zaczeli zauważać..
Mam jedną na suwak i mi się brzuch w niej równo rozkłada, że można pomyślec, że mam bluzę pod spodem z kieszeniami, albo trochę grubsza jestem..
A drugą mam na guziki, taką dłuższą i w środkowej części to ledwo guzik dopinam..I tam baardzo widać.. jakbym piłę miała pod spodem

Wojtek
Stary 2013-02-17, 14:09   #3252
angie83
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Nie dałam rady was nadgonić . Z ciążowych nowinek. Od 3 dni łupie mnie w krzyżu niemiłosiernie. Zdarza się to w nocy. Ani na jednym boku spać, ani na drugim, na wznak tez za bardzo. Leżę tak obłożona poduchami. Jeszcze się naczytałam, że przy twardnieniu brzucha to może być oznaka rozwierania i skracania się szyjki. Dobrze, że we wtorek mam wizytę. Chyba zwariuję!!!

głowne zakupy już za mną. Wózek kupiony, łóżeczko i materacyk też, teraz tylko wyprawkę do szpitala w pełni skompletować. Znaleźliśmy fajny komis gdzie za wózek, karuzele fp i materac gryka-kokos daliśmy 500 zł. A w zasadzie teściowa wyłożyła fundusze,za co jestem ogromnie wdzięczna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1284708045_114270853_1-Zdjecia--Wozek-Bebetto-Vulcano-1284708045.jpg (38,8 KB, 28 załadowań)
Stary 2013-02-17, 14:10   #3253
maarchewka
Zakorzenienie

Mam 51% wilgotności moja mała sauna

W ogole to mi sie tak strasznie chce na saunę.. Co idę na gimnastykę i czuje ten zapach sauny to aż mi smutno.. Uwielbiam, zwłaszcza w zimie.. Kładę się na tych deskach i myśle sobie, że jestem na plazy.. i słonce mnie tak grzeje.. i mi wszystko w środku odblokowuje.. ehh
dopiero za rok pewnie pójdę, no moze za 9 miesięcy.. bo w lecie to nie lubię chodzic..

Wojtek
Stary 2013-02-17, 14:16   #3254
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Włączamsorki za bezpośredniość, ale pewnie po prostu nie zwracasz na to uwagi

Ja mam nawilżacz i stację pogodową i nie badam na bieżąco wilgotności... nawilżacz włączam tylko jak czujemy, że jest sucho. Nawet nie wiedziałam, że powinno być koło 50%, teraz mam 31% to chyba bardzo źle?A na zewnątrz pokazuje mi 71%, sporo.

Nuna cudne te ubranka, aż się zdziwiłam, że ktoś zgodził się to oddać za 26 zł a tu takie buty... spróbuj się skontaktować ze sprzedającym jak radzą dziewczyny, chociaż ja bym się liczyła w kwotą powyżej stówki czy tam w okolicach, bo ciuszki ładne i niezniszczone. Powodzenia

Ash sama komponujesz dietę czy korzystasz z gotowca? Ja muszę przystopować ze słodyczami, bo mi się buzia zaokrągliłaale też widzę, że woda mi się zatrzymuje, bo raz mam grubsze palce raz chudsze...
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 14:18   #3255
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Włączamsorki za bezpośredniość, ale pewnie po prostu nie zwracasz na to uwagi

Ja mam nawilżacz i stację pogodową i nie badam na bieżąco wilgotności... nawilżacz włączam tylko jak czujemy, że jest sucho. Nawet nie wiedziałam, że powinno być koło 50%, teraz mam 31% to chyba bardzo źle?A na zewnątrz pokazuje mi 71%, sporo.

Nuna cudne te ubranka, aż się zdziwiłam, że ktoś zgodził się to oddać za 26 zł a tu takie buty... spróbuj się skontaktować ze sprzedającym jak radzą dziewczyny, chociaż ja bym się liczyła w kwotą powyżej stówki czy tam w okolicach, bo ciuszki ładne i niezniszczone. Powodzenia

Ash sama komponujesz dietę czy korzystasz z gotowca? Ja muszę przystopować ze słodyczami, bo mi się buzia zaokrągliłaale też widzę, że woda mi się zatrzymuje, bo raz mam grubsze palce raz chudsze...
mi też puchną palce

i waga mi się zatrzymała a nawet troszke schudłam i to na wieczornym ważenie
boję się,że to nienormalne

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 14:20   #3256
xal
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie mąż robił sam po tym jak zobaczył stosunek ceny do jakości wykonania przez fachowców.. Co kogoś nie wzieliśmy to brali krocie a robota była na odwol.. Mi to jeszcze pół biedy mogłabym się na to nie patrzeć, ale maż inżynier dostawał skrętu wszystkiego i wolał sam, chociaż robil pierwszy raz i i tak lepiej wyszło niż przez "fachowców".. tylko dłużej..
Widzieliśmy takie po "fachowcach" i mąż stwierdził, że on bez przygotowania potrafi lepiej więc robi
Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
dzięki laski za odpowiedzi w sprawie znieczuleń. Niezłe z was bohaterki, i będę trzymać kciuki za was, żebyście dały radę. Ja to nawet dentysty sobie nie mogę wyobrazić bez znieczulenia, ale każdy ma inny próg bólu.
Ja tam bohaterką nie będę, upomnę się o znieczulenie, bo bardzo chcę. Jak dadzą to super, a jak nie ... trudno.

Nuna, napisz do niego jaka była cena minimalna, może Ci spasuje i Ci po takiej sprzeda?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 14:22   #3257
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mi też puchną palce

i waga mi się zatrzymała a nawet troszke schudłam i to na wieczornym ważenie
boję się,że to nienormalne
u mnie doszło do tego, ze zdejmuje obrączkę i pierścionek zaręczynowyzakł adam tylko jak wychodzę z domu. Wkurza mnie toja się jutro ważę przed wizytą, ale coś czuję, że dobiłam już do 10 kg. Oby większość to była woda a nie tłuszcz

Aha Justii ja nie dojrzałam pęknięcia na płytkach szczerze mówiąc nie chciałoby mi sie z tym pieprzyć i bym zostawiła bardzo ładnie się w ogóle prezentują te płytki

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-02-17 o 14:23
Stary 2013-02-17, 14:24   #3258
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
u mnie doszło do tego, ze zdejmuje obrączkę i pierścionek zaręczynowyzakł adam tylko jak wychodzę z domu. Wkurza mnie toja się jutro ważę przed wizytą, ale coś czuję, że dobiłam już do 10 kg. Oby większość to była woda a nie tłuszcz

Aha Justii ja nie dojrzałam pęknięcia na płytkach szczerze mówiąc nie chciałoby mi sie z tym pieprzyć i bym zostawiła bardzo ładnie się w ogóle prezentują te płytki
też mam nadzieję,że to woda... bo jak nie to ciężko ze mną

pierścionka też już nie noszę bo za mały

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-17, 14:32   #3259
Lublana
Zadomowienie

Dla nieświadomych - wygooglałam, że optymalna wilgotność powietrza to 40-60% http://www.aero7.pl/poradnik-3-optym...ieszkaniu.html
no nic, to czas włączyć nawilżaczidę gotować obiadek, kluski na parze, więc wilgotności tez pomogą
Stary 2013-02-17, 14:36   #3260
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ja ściągnęłam i teraz nie noszę.. nie wciskam.. i ciągle mam wrażenie, że kazdy mi na ręce patrzy i brzuch.. że nie mam obrączki a brzuch mam..

ja wczoraj mojego TZta z błędu wyprowadzilam.. Mówię zę mam 10 kg na plusie..a on spoko, bo pewnie tak z 80% to wody płodowe..a ja ze bym tak chciała, ale niestety nie..

Wojtek
Stary 2013-02-17, 14:38   #3261
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Mi też palce puchną ale nawet nie jest tragicznie. Ale gdyby teraz był czerwiec/lipiec to cała bym była balonem

No a co do płytek to zostawiamy jak jest. Co wchodzę do kuchni to tam spoglądam i... nie zauważam bo to w rogu, oświetlenie kiepskie... A przecież u nas nie może być idealnie
Też mi się podoba ogólny efekt, po 3 latach Choć obawiałam się czy będą pasowały bo mebli no ale jest ok. W ogóle to mężu zagaduje o zmianie frontów już oszaleję z nim kiedyś

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
ja ściągnęłam i teraz nie noszę.. nie wciskam.. i ciągle mam wrażenie, że kazdy mi na ręce patrzy i brzuch.. że nie mam obrączki a brzuch mam..

ja wczoraj mojego TZta z błędu wyprowadzilam.. Mówię zę mam 10 kg na plusie..a on spoko, bo pewnie tak z 80% to wody płodowe..a ja ze bym tak chciała, ale niestety nie..
90% ciężarnych nie nosi obrączki, więc nic się nie przejmuj

Stary 2013-02-17, 14:48   #3262
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
głowne zakupy już za mną. Wózek kupiony, łóżeczko i materacyk też, teraz tylko wyprawkę do szpitala w pełni skompletować. Znaleźliśmy fajny komis gdzie za wózek, karuzele fp i materac gryka-kokos daliśmy 500 zł. A w zasadzie teściowa wyłożyła fundusze,za co jestem ogromnie wdzięczna
wózek się bardzo ładnie prezenuje. dla teściówki
Moja napisała nam ostatnio maila, żebyśmy ogarneli tansakcje "moneygram", bo im tak najłatwiej przesłać nam kaskę na łóżeczki i okołołóżeczkowe rzeczy :yupi: Któraś z Was z tego korzystała? Muszę się rozejrzeć i zobaczyć z czym to się je

Cytat:
Edukuje się na ten stronce "słodkie mamy" ale bardziej na zasadzie wskazówek i inspiracji. Jem zbożowe rzeczy tylko w wersji pełnoziarnistej, gotowane al dente, chleb razowy bez dodatków słodu, syropów itd, mleka nieprzetworzonego mało, jeden owoc (w przypadku malin porcja) dziennie, dużo warzyw i nabiału (twaróg wcinam codziennie, jajka trochę rzadziej), zupy gotuje jak zwykle, dadaje troszkę śmietany, ale spróbuję z jogurtem. Nie smażę, nie solę za dużo, mięso duszę na patelni teflonowej bez tłuszczu. No i oczywiście zero cukrów prostych. I jakoś leci, nie rozmyślam nad tym zbyt dużo, tylko staram się tych wytycznych trzymać. Czuję się dobrze, więc powinno być ok.

Palce też mi puchną, od ok 2 tyg pierścionek zaręczynowy i obrączkę noszę na łańcuszku, o na palcu mi nie wygodnie i boje się, że nie zdejmę
Stary 2013-02-17, 14:51   #3263
maarchewka
Zakorzenienie

15 godzina a ja jeszcze w piżdżamie..

Wojtek
Stary 2013-02-17, 14:53   #3264
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ja również i raczej się to nie zmieni

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-17, 14:53   #3265
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

90% ciężarnych nie nosi obrączki, więc nic się nie przejmuj
Powiem wiecej - ja jak zdjęłam podczas 1 ciazy tak do dziś nie noszę no okazjonalnie zakładam
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 14:56   #3266
Ashyshqa
Zakorzenienie

A, jeszcze do okrągłej buzi miałam się odnieść
Nic mi tak nie przeszkadza, jak właśnie ta gęba jak księżyc w pęłni Patrze w lustro i się nie poznaję No ale to chya nieuniknione...
I właśnie to mnie trochę przed sesją powstrzymuje... Chyba, że fotografa wybłagam, żeby mi retusz twarzy w ps zrobił
a a propos sesji, ostatnio rozglądałam się na allegro za jakąś zwiewną białą sukienką na sesję właśnie. Bo mi się marzy taka sceneria: sad jabłkowy, kwiecień, my w jasnych kolorach. Tak świeżo i wiosennie I znalazłam coś takiego:
http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62
Później na lato będzie też fajna... Tylko boję się, że jest za duża ale cena spoczko....
Stary 2013-02-17, 15:06   #3267
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

I
Cytat:
Cytat:
ja również i raczej się to nie zmieni
I ja

wieczorem prysznic, zmiana piżamy i spać

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Powiem wiecej - ja jak zdjęłam podczas 1 ciazy tak do dziś nie noszę no okazjonalnie zakładam
ja nosić będę bo lubię

Stary 2013-02-17, 15:32   #3268
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

UWAGA: w Poznaniu 2 i 3ci marca darmowe usg 3D/4D w Plazie
od 10tej
jaram się!
Axella, daj jakiegoś linka do tego info plis Chyba też chętnie bym się wybrała Już widzę ten tłok

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no to cię dorwało publicznie... ja się czasami wypłakuję w zaciszu mojej wanny, w kąpieli, żeby mieć spokój na jakiś czas.
Kurcze, ja na szczęście jeszcze nie rozpłakałam się tak mocno, ale słyszałam, że to właśnie mega normalne. Że kobiecie tak hormony szaleją, że jak zacznie płakać to nie może przestać i to czasami z byle powodu. Moja koleżanka opowiadała, że raz płakała przez godzinę dlatego, że mąż powiedział, że niepotrzebnie wiesza sama firanki w całym domu

Cytat:
]
poza ty DZIEN DOBRY! wczoraj znow poszlam spac o 3 zegar w dupce mi sie przestawil zaraz uciekam na obiad, dzis u mamy luuubie weekendy!
O witam w Klubie ja wczoraj też o 3:30 a dziś oboje wstaliśmy o 14:00...coś chyba jest w pogodzie

Cytat:
U mnie pod kurtką jeszcze nie widać, ale mam nadzieje, że to zimno niedługo się kończy bo chciałabym do końca zimy zmieścić się w tej kurtce, a nie kupować nową.

Do nas w pt. przyszedł ten wilicytowany wózek
http://allegro.pl/show_item.php?item=3008167268
więc dziś go poskładaliśmy posprawdzać co i jak i jestem ZACHWYCONA Naprawdę jest śliczny- nie wiem jakim cudem ale nie ma żadnych śladów użytkowania. Wszystko czyste, bez plam, żadnych otarć, pęknięć nic a nic i oczywiście w pełni sprawny. Jutro odwieziemy go do rodziców do domku ( u nas mało miejsca) i tylko zostawimy fotelik samochodowy bo ten nam będzie potrzebny najwcześniej

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 15:40   #3269
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Axella, daj jakiegoś linka do tego info plis Chyba też chętnie bym się wybrała Już widzę ten tłok

Kurcze, ja na szczęście jeszcze nie rozpłakałam się tak mocno, ale słyszałam, że to właśnie mega normalne. Że kobiecie tak hormony szaleją, że jak zacznie płakać to nie może przestać i to czasami z byle powodu. Moja koleżanka opowiadała, że raz płakała przez godzinę dlatego, że mąż powiedział, że niepotrzebnie wiesza sama firanki w całym domu

O witam w Klubie ja wczoraj też o 3:30 a dziś oboje wstaliśmy o 14:00...coś chyba jest w pogodzie

U mnie pod kurtką jeszcze nie widać, ale mam nadzieje, że to zimno niedługo się kończy bo chciałabym do końca zimy zmieścić się w tej kurtce, a nie kupować nową.

Do nas w pt. przyszedł ten wilicytowany wózek
http://allegro.pl/show_item.php?item=3008167268
więc dziś go poskładaliśmy posprawdzać co i jak i jestem ZACHWYCONA Naprawdę jest śliczny- nie wiem jakim cudem ale nie ma żadnych śladów użytkowania. Wszystko czyste, bez plam, żadnych otarć, pęknięć nic a nic i oczywiście w pełni sprawny. Jutro odwieziemy go do rodziców do domku ( u nas mało miejsca) i tylko zostawimy fotelik samochodowy bo ten nam będzie potrzebny najwcześniej
na neci nie moge znaleźć info, póki co są bilbordy tylko
2-3marca,od 10tej, decyduje kolejność zgłoszeń, (czyli pojadę o 10 )
w ramach akcji Szczęśliwa mama=szcześliwe dziecko, dwa razy do roku jest ta akcja
co się wystoje to moje,ale chętnie popodglądam
jak już będzie coś na necie to będę pisać

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-17, 16:25   #3270
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że imreza się udała Podziwiam, że wytrzymałaś do tak późna Co do brzuszka, wcale się nie dziwię, że zrobił furorę A jak Ci wyszły hamburgerki??

Wygląda super! Życzę powodzenia!

Cloche co myślisz o tuym kremie dla maluszka na słońce: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...olerancje.html
Pisałaś wcześniej, że nie można przez pierwszych 6 m-cy używać filtrów, ale ten niby można od pierwszych dni Ma filtry mineralne, ale co do reszty składu to trudno mi ocenić... Czytałam o nim bardzo dore opinie na blogu farmaceutycznym i się zastanawiam.
dzieki
ja do kapieli odrazu oilum kupuje i moze jak sie skonczy to sprobuje zmienic...
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak wejsc na allegro?
juz sie doczytalam ze awaria byla
Cytat:
DZiewczynki patrzcie co wylicytowałam

http://allegro.pl/mega-paka-dla-ksie...001347899.html
piekne trzymam kciuki za dogadanie sie ze sprzedawca
Cytat:

na 17,30 jedziemy ogladac , juz sie doczekac nie moge
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości