|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
co do jogurtu activia o ja lubię i często zjadam jeden jogurt z dodatkiem owoców lub musli.... właśnie dziś miałam to na kolacje
musiała być skąpa bo jutro dzień wskoku na wagę , mam nadzieje ze choć troszkę spadło....dziś zrobiłam tez tzn próbowałam zrobić killer ewy chodakowskiej ale do polowy wytrzymałam ... moja kondycja jest żałosna i wszytko mnie boli , oby jutro było ciut lepiej.... milych snow
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Furry
Ja też lubię tego żółtego pamperka Dlatego do niego wróciłam, bo poprzednie awatary jakieś takie "nie moje" były No rusz zadek, bom ciekawa co tam wytworzyło dziecię Twoje
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Ja już się ważyłam i dalej jest 93, może trochę poniżej ale z wagi wskazówkowej ciężko wywnioskować
może coś spadnie jak @ się skończy
|
|
|
|
#3514 | ||
|
Rozeznanie
|
nadalka śliczna kiźia
---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ---------- Cytat:
czytam was - 1000 pomysłów na odpowiedz ..a potem pustka w głowie..no może nie zawsze ![]() ogromnie za silną wolę---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ---------- Cytat:
![]() a jeszcze bardziej moja hania zawsze jak się kręci kolo mnie to pokazuje na niego- podoba się jej ![]() ---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:58 ---------- ja właśnie po porannym ważeniu - po kawce i toalecie ![]() i jestem w szoku bo jest - 1,2 kg moja dzisiejsza waga to 76,3 kg
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, ja tylko na chwile
![]() Nie wazyłam sie bo jestem jak balon - @ Przyjmuje, ze jest tyle co było![]() Moge sie jedynie pochwalic tym, że po tygodniu rowerka ubyło mi po 1 cm z łydki i uda Szkoda, ze już nie bede na nim poki co jeździć![]() kwiatuszek
|
|
|
|
#3516 |
|
Zadomowienie
|
Nie mogłam się powstrzymać, żeby tu do Was nie zajrzeć po porannym ważeniu, uwaga, uwaga, nareszcie przełom w historii: 76,2
choć i tak skromne w porównaniu z Waszymi ![]() Gratuluję kolejnego spadku, Kwiatuszku
Keep on rockin'! 78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65! https://www.facebook.com/taauhandicraft/ Edytowane przez Furry Sue Czas edycji: 2013-02-18 o 07:37 |
|
|
|
#3517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iga ![]() wow super ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Ekhm, to ja może nie wspomnę co pokazała waga
Pocieszam się faktem, że może to przez @, bo brzuch mam jak balon. Buu. W każdym razie znowu widzę tą pieprzoną siódemkę ![]() kwiatuszek widzisz, mój żółty pamperek przyjazny dzieciom jest Teraz czuję się znowu sobą ![]() Spadam, bo mnie masakrycznie brzuch boli. |
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
A tu wredniak na żywo
http://www.youtube.com/watch?v=i2Wf31onBkkMam sporą kolekcję na yt, oczywiście ukrytą (info dla "podczytujących" )
|
|
|
|
#3520 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje spadków
![]() Ja dziś 81.3 ja zjadłam wczoraj kawałek ciasta i kawałek pizzy a waga od piątku o 10deko wzrosła... hehehe...przez te dwa dni nerwów nic nie moge jeść
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Gracie może w mahjonga na FB bo nie mogę przejść na kolejny poziom |
|
|
|
|
#3522 |
|
Raczkowanie
|
Nadalka ja nie
|
#3523 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Dzisiaj jest 75, 5 kg przed wypróżnieniem więc źle nie ma, porównując, że tydzień temu skoczyło do 77 W każdym bądź razie mam nadzieję, że za tydzień będzie już 74.Gratuluję Wszystkim spadków ![]() Dzisiaj już raczej nie wejdę, więc do jutra!
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku gratuluje spadków
![]() Ja niestety pochwalić sie nie mogę ... Ale też trudno się dziwić Mam 1,7 kg więcej i niesetety wiem dokładnie z czego ... No może nie całe dwa kg bo omijam ubikację od paru dni niestety Ale zjadłam owsianke wiec moze cos ruszy - a pamiętam że ostatnio sie chwaliłam ze nie mam takich problemów Ale to też chyba wina tego że porzuciłam owsiankę... No cóz jest jak jest - może i potrzebowałam takiego kopa na otrzeźwienie ... I tak dobrze że zatrzymałam się zanim waga pokazała znowu 8 z przodu ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Popatrzyłam na ta swoja wagę i mam mocne postanowienie poprawy - więc proszę bez bacików I tak dobrze że się przyznałam ... W ramach działąń rozmrażam bulion na zupe (na kurczaku bez skóry; oczywiście sama natura - żadnych kostek, veget przypraw .Postanowiłąm też ograniczyć kawe - do dwóch dziennie (dla mnie to ograniczenie :![]() Glupio trochę że na wątku odchudzającym ostatnio tyję ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- A propos wagoholizmu - Furry Sue - jak znajdziesz metodę to proszę podziel się nią ze mną Tymszasem w fazie chudniecia z jużschudniętego zapewne będę ważyć się codziennie ... Po trzech dniach bez Ewy wracam Rozważam nawet killera coby podkręcić spalanie od początku tygodnia ...
|
|
|
|
#3525 |
|
Raczkowanie
|
U mnie 72,1 kg więc jest jak było, ale to dobrze, bo co za szybko to niezdrowo
Dziewczyny, idziecie jak burza Gratuluję wszystkim Ja niestety też za często na wagę włażę To jest chore i bardzo będę się starać jednak tego nie robić w najbliższym czasie. Po prostu każdy potrzebuje potwierdzenie tego, że dobrze robi, że wyrzeczenia są warte spadku wagi i tyle. Ale to strasznie siada na psyche, wystarczy 200 g więcej i już dół
|
#3526 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny ja tez się muszę pochwalić spadek - 3
jeszcze 27 kg i cel I osiągnięty ![]() Gratuluje wszystkim spadków i życzę wytrwałości na następny tydzień ![]() Dzis na sniadanko - krompa + szyneczka + pomidor II sniadanko - jabłko Obiad - pieczona pierś z kurczaka z warzywami na parze a na reszte zobaczymy
|
|
|
|
#3527 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Owoc na posilek to nie posilek! Za malo! jemy jemy! Nie Bojmy sie jedzenia!---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
az slina mi pociekla hehehe ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
o 100 wiecej niz w tamtym miesiacu. daje rade, najadam sie, nie mam zachcianek , a Ty najadlas sie?Cytat:
Cytat:
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Cofam to co napisałam przedtem
Zważyłam się przed wizytą w kibelku I uświadomiłam sobie to dopiero siedząc na nim ![]() Poszlam zważyć się raz jeszcze i jest 106,9 Może będzie jeszcze mniej jak mi się @ skończy ![]() milenka Ja vegety nawet nie mam w domu Przyprawiam ziołami takimi jak oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, rozmaryn, estragon i pieprz cytrynowy.
Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-02-18 o 09:30 |
|
|
|
#3529 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello dziewczynki
Mam nadzieję że wybaczycie mi takie rzadkie wpadanie na nasze forum... Pobieżnie tylko przejrzałam co nowego i nie mam czasu odpisywać sorki...Gratuluję wszystkich spadków ![]() Nadalka przede wszystkim Tobie bo chyba bardzo motywacji potrzebujesz kochana ![]() Witam też nowe koleżanki ![]() U mnie od tygodnia brak ćwiczeń i dieta nie do końca taka jakbym chciała więc wagą póki co chwalić się nie będę ![]() Postaram się w tym tygodniu do Was zajrzeć jeszcze
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, gratuluje spadkow ;* Ja się niestety nie pochwale, bo ciagle mam 72,7 ;( nie powiem, podłamałam się, bo sie staralam ;(
Milenka, tak najadlam sie na 1350 i chyba caly czas bede musiala tak stosowac ;(( ide bede chyba dopiero wieczorem ;(( |
|
|
|
#3531 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
na poczatku gratuluje Wam i nawet nie tych spadków ile determinacji i uporu w dązeniu do celu. Zazdroszcze wam trochę tego, bo ja chyba nie potrafię My kobiety to mamy jednak prze,rąbane, jak nie okres to brak okresu, albo za chuda albo za gruba albo zupa za słona.. Kolega spytał się mnie ostatnio "czy wiesz kiedy dziewczynka przestaje być dziewczynką a zaczyna byc kobietą? " Powiedziałam, że jak dostaje okresu - otóż nic bardziej błędnego. dziewczynka staje sie kobietą kiedy pierwszy raz usłyszy, że nie musi zjeśc obiadu tylko musi go ugotować!! faceci są beznadziejni!! |
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wzrost
70,8 kg Ale to przed wypróżnieniem i z zalegającą treścią w jelitach, bo ostatnio nie jest mi po drodze do łazienki. Mam nadzieję, że jak wreszcie jelita się ruszą, to waga wróci do normy ![]() Gratuluję wszystkim spadków |
|
|
|
#3533 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- ![]() ![]() klask i:![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
CarlaA my tu tęsknimy
![]() mariamarysienka aż sie zastawnawiałąm czy ten Twój wzrost wpisywać na czerwono Bo przy moim to drobiażdżek ... Mam wrażenie że problemy z toaletą to jeden z głównych problemów diety ... Mnie ruszyło trochę ale cóz już po ważeniu Co do killera - też nie polecam na początek ... Z drugiej strony ja najpierw robiłam ponad miesiąc skalpel i trening gwiazd a na killerze i tak było ciężko Warto wytrwać - kolejny raz jest już dużo łatwiejszy Oczywiście dalej się pocisz i dyszysz Natomiast warto sobie zmieniać treningi - ja dopiero po kilerze czuje mięśnie (ale głównie łydki).. Skalpel jak mi się wydaje bardziej kompleksowo dziala... Podobnie trening z gwiazdami . Zresztą wykonanie tego porządnie z oddechami jak trzeba i w tempie też proste nie jest . Ja po każdym jestem spocona - zwłąszcza że pracuje nad precyzją ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Ach odkryłam jak zdążyć z 5 posiłkami chyba - trzeba wcześniej wstawać ![]() Po drugim śniadaniu , killerze, prysznicu i smarowaniu biorę się do pracy miłego dnia |
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Kinia
Woda z Ciebie schodzi, a wiadomo, że woda na początku i dlatego waga spada Ale gratki się należą, bo jakbyś się za siebie nie wzięła, to by i woda nie zleciała Btw. tak ogółem do wszystkich Jak się je ZA MAŁO to spalają się mięśnie, a nie tłuszcz...Dlatego polecam wyliczyć sobie swoje zapotrzebowanie na redukcji i tego się trzymać +/- ![]() Nie chcemy spalać mięśni Chcemy spalać tłuszcz, a po spaleniu tłuszczu zabrać się za modelowanie ciałka
Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-02-18 o 11:23 |
|
|
|
#3536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurcze zrobiłam 30 min skalpel i nie mam siły .... ogólnie hmm myślisz ze jak zmniejszyłam dawkę posiłków i zaczęłam jeść zdrowiej to Tłuszcz nie zleci " ??Macie jakiś zdrowy pomysł na obiad z mielona piersią z kurczaka?? |
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pulpeciki , a wywar z niego doprawić i wszamać jak rosołek
|
|
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wylicz sobie swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, odejmij 500 kcal od tego - wynik to zapotrzebowanie kaloryczne na redukcji wagi, czyli to co powinnaś dostarczać organizmowi, aby dieta była prawidłowa. Oczywiście należy pamiętać też o prawidłowym rozkładzie B/T/W (białka, tłuszcze,węglowodany), jeśli chcesz mogę Ci policzyć, bo trochę się nasiedziałam (i siedzę) w tych "dietowych liczbach" Podaj wiek, wzrost, wagę oraz aktywność fizyczną (ile razy w tygodniu ćwiczysz, jaki czas i co ćwiczysz). Postaram się pomóc
|
|
|
|
|
#3539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Kinia
Mam nadzieję, że pomogłam, a tutaj zamieszczam przykładowe obiady, takie co ja zjadam. Może dziewczyny by też napisały co zajadają? Na pewno coś dla siebie wybierzesz ![]() a) rosół z makaronem al dente lub razowym b) zupa ogórkowa z warzywami na kostkach rosołowych c) kasza jęczmienna+rybka z folii z piekarnika z przyprawami+surówka z tartej marchewki i pół jabłka d) dwa ziemniaczki gotowane+surówka (mix sałat lub sałata lodowa+papryka+pomidor+og órek)+pierś z kurczaka gotowana lub smażona w papirusie* (do tego zestawu robię sos czosnkowy z ziołami na bazie jogurtu naturalnego bez majonezu) (do ziemniaków nie zawsze jem surówkę, robię zmiany, np. buraczki ze słoiczka, ogórki konserwowe, tarta marchewka, kapusta kiszona) e) omlet z dwóch jajek i łyżeczki mleka z szynką i pomidorem f) naleśniki z mąki razowej ze szpinakiem lub serkiem wiejskim g) makaron razowy lub zwykły al dente ze szpinakiem h) krupnik na kostkach rosołowych z kapustą kiszoną i) ryż z warzywami z patelni (ogółem ryż jest do bani - rzadko jem) Jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę To jest takie moje dość codzienne menu.*pierś w papirusie "pomysł na" Winiary nie kupuj, bo jedzie chemią Papier do pieczenia/smażenia smarnij oliwą, pierś kurczaka przypraw wg uznania (trochę trzeba rozbić), zawiń w papierek i smaż na patelni bez użycia tłuszczu Chwila moment i gotowe.
Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-02-18 o 13:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

musiała być skąpa bo jutro dzień wskoku na wagę , mam nadzieje ze choć troszkę spadło....
może coś spadnie jak @ się skończy

ale macie rację. Zresztą kurczę, przecież wiedziałam, że to syf, ech... będę mu robić autorskie kompozycje jogurtu i owoców i pakować do pojemniczka 
za silną wolę

Przyjmuje, ze jest tyle co było
Szkoda, ze już nie bede na nim poki co jeździć
choć i tak skromne w porównaniu z Waszymi 

a waga od piątku o 10deko wzrosła... hehehe...

Mam 1,7 kg więcej i niesetety wiem dokładnie z czego ... No może nie całe dwa kg bo omijam ubikację od paru dni niestety
Bo jak tam jest z 1000 kcal, to może i się najem i schudnę, ale potem dopadnie mnie takie jojo, że nie będę wiedziała, gdzie góra, a gdzie dół
Ja lubię dużo ziół, także dużo przyprawiam, aczkolwiek od tygodnia zrezygnowałam z solenia. Soliłam warzywa do śniadania czy kolacji, np. ogórka, paprykę czy pomidora. Teraz nie solę, bo sól też niedobra...Jestem z siebie dumna
I uświadomiłam sobie to dopiero siedząc na nim 
klask i: