Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-17, 22:29   #3511
Kinia_Sw
Zadomowienie

Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)

co do jogurtu activia o ja lubię i często zjadam jeden jogurt z dodatkiem owoców lub musli.... właśnie dziś miałam to na kolacje musiała być skąpa bo jutro dzień wskoku na wagę , mam nadzieje ze choć troszkę spadło....
dziś zrobiłam tez tzn próbowałam zrobić killer ewy chodakowskiej ale do polowy wytrzymałam ... moja kondycja jest żałosna i wszytko mnie boli , oby jutro było ciut lepiej....

milych snow
Kinia_Sw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 22:51   #3512
ogolnie
Zakorzenienie

Furry
Ja też lubię tego żółtego pamperka Dlatego do niego wróciłam, bo poprzednie awatary jakieś takie "nie moje" były
No rusz zadek, bom ciekawa co tam wytworzyło dziecię Twoje
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 05:43   #3513
nadalka
Zakorzenienie

Hej. Ja już się ważyłam i dalej jest 93, może trochę poniżej ale z wagi wskazówkowej ciężko wywnioskować może coś spadnie jak @ się skończy
Stary 2013-02-18, 06:09   #3514
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Ogólnie , jak lubisz
nadalka śliczna kiźia śliczna ma oczka ja w ogóle mam slabość do dzieci jak ma na imię?

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Furry Sue Pokaż wiadomość
Ech no i znów to samo, czytam, czytam Wasze posty, co chwila mam jakieś złote myśli, a jak przychodzi co do czego i na koniec mam wszystko na raz napisać, to zapominam, o co mi chodziło

Od jogurtów też się muszę odzwyczaić - a raczej dzieciaka, ja w zasadzie jem b. rzadko (teraz wcale) i tak jak ogolnie - najczesciej jako pokrycie zapotrzebowania na słodkie a dziecku serwuję często do szkoły ale macie rację. Zresztą kurczę, przecież wiedziałam, że to syf, ech... będę mu robić autorskie kompozycje jogurtu i owoców i pakować do pojemniczka biedny i tak jest nimi obładowany, to teraz jeszcze jogurty home-made dojdą

Activia z tego co wiem, to jeden pies, te same bakterie co wszędzie, marketingowy bełkot. Jezu jak się cieszę, że nie mam TV!!!

Ja dziś dietowo bardzo dobrze, co więcej - świętowaliśmy dziś inżyniera mojej młodszej siorki i siedziałam centralnie przed murzynkami, sernikami, słomkami ptysiowymi z cukrem, krakresami i ...mleczną czekoladą z całymi orzechami i nie zjadłam nic różne myśli się kłębiły, ale pochrupałam tylko trochę orzechów i poszłam zrobić sobie herbę.. ciężka próba, ale to, co mnie trzymało w pionie, to jutrzejrze ważenie, strasznie bym chciała zobaczyć spadeczek
ha ha też tak mam . czytam was - 1000 pomysłów na odpowiedz ..a potem pustka w głowie..no może nie zawsze

ogromnie za silną wolę

---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Furry
Ja też lubię tego żółtego pamperka Dlatego do niego wróciłam, bo poprzednie awatary jakieś takie "nie moje" były
No rusz zadek, bom ciekawa co tam wytworzyło dziecię Twoje
szczerze to też się ucieszyłam jak zobaczyłam tego żóltego pomperka
a jeszcze bardziej moja hania zawsze jak się kręci kolo mnie to pokazuje na niego- podoba się jej

---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:58 ----------

ja właśnie po porannym ważeniu - po kawce i toalecie
i jestem w szoku bo jest - 1,2 kg nie spodziewałam się takiego spadku..myślałam co najwyżej z 0,5 kg ...
moja dzisiejsza waga to 76,3 kg
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 07:09   #3515
sunshine16
Zakorzenienie

Witajcie, ja tylko na chwile

Nie wazyłam sie bo jestem jak balon - @ Przyjmuje, ze jest tyle co było

Moge sie jedynie pochwalic tym, że po tygodniu rowerka ubyło mi po 1 cm z łydki i uda Szkoda, ze już nie bede na nim poki co jeździć

kwiatuszek
sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 07:34   #3516
Furry Sue
Zadomowienie

Nie mogłam się powstrzymać, żeby tu do Was nie zajrzeć po porannym ważeniu, uwaga, uwaga, nareszcie przełom w historii: 76,2 nareszcie jakieś wyniki choć i tak skromne w porównaniu z Waszymi
Gratuluję kolejnego spadku, Kwiatuszku

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/

Edytowane przez Furry Sue
Czas edycji: 2013-02-18 o 07:37
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 08:03   #3517
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
nadalka śliczna kiźia śliczna ma oczka ja w ogóle mam slabość do dzieci jak ma na imię?

ja właśnie po porannym ważeniu - po kawce i toalecie
i jestem w szoku bo jest - 1,2 kg nie spodziewałam się takiego spadku..myślałam co najwyżej z 0,5 kg ...
moja dzisiejsza waga to 76,3 kg

Iga

wow super
Cytat:
Napisane przez sunshine16 Pokaż wiadomość
Witajcie, ja tylko na chwile

Nie wazyłam sie bo jestem jak balon - @ Przyjmuje, ze jest tyle co było

Moge sie jedynie pochwalic tym, że po tygodniu rowerka ubyło mi po 1 cm z łydki i uda Szkoda, ze już nie bede na nim poki co jeździć

kwiatuszek
dobry i spadek cm ja też @ i Monia chyba też
Cytat:
Nie mogłam się powstrzymać, żeby tu do Was nie zajrzeć po porannym ważeniu, uwaga, uwaga, nareszcie przełom w historii: 76,2 nareszcie jakieś wyniki choć i tak skromne w porównaniu z Waszymi
e tam,
Stary 2013-02-18, 08:05   #3518
ogolnie
Zakorzenienie

Ekhm, to ja może nie wspomnę co pokazała waga
Pocieszam się faktem, że może to przez @, bo brzuch mam jak balon.
Buu. W każdym razie znowu widzę tą pieprzoną siódemkę

kwiatuszek
widzisz, mój żółty pamperek przyjazny dzieciom jest
Teraz czuję się znowu sobą

Spadam, bo mnie masakrycznie brzuch boli.
Stary 2013-02-18, 08:06   #3519
nadalka
Zakorzenienie

A tu wredniak na żywo http://www.youtube.com/watch?v=i2Wf31onBkk

Mam sporą kolekcję na yt, oczywiście ukrytą (info dla "podczytujących" )
Stary 2013-02-18, 08:07   #3520
sagapao
Raczkowanie

Gratuluje spadków
Ja dziś 81.3
ja zjadłam wczoraj kawałek ciasta i kawałek pizzy a waga od piątku o 10deko wzrosła... hehehe...
przez te dwa dni nerwów nic nie moge jeść nzatyka mnie... lepsze to jak objadanie sie.. ale nie czuć głodu przez stres to już przesada..
72,5...70,5
i oby dalej 69,5...65,5
1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu - Cel osiągnięty 79.7
2 cel: 75kg... osiągnięty
3 cel: 70kg...
już 16kilo za mną.
sagapao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 08:10   #3521
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sagapao Pokaż wiadomość
Gratuluje spadków
Ja dziś 81.3
ja zjadłam wczoraj kawałek ciasta i kawałek pizzy a waga od piątku o 10deko wzrosła... hehehe...
przez te dwa dni nerwów nic nie moge jeść nzatyka mnie... lepsze to jak objadanie sie.. ale nie czuć głodu przez stres to już przesada..
ładnie

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Gracie może w mahjonga na FB bo nie mogę przejść na kolejny poziom
Stary 2013-02-18, 08:17   #3522
sagapao
Raczkowanie

Nadalka ja nie
72,5...70,5
i oby dalej 69,5...65,5
1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu - Cel osiągnięty 79.7
2 cel: 75kg... osiągnięty
3 cel: 70kg...
już 16kilo za mną.
sagapao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 08:36   #3523
Beatagr3
Zadomowienie

Hej!

Dzisiaj jest 75, 5 kg przed wypróżnieniem więc źle nie ma, porównując, że tydzień temu skoczyło do 77 W każdym bądź razie mam nadzieję, że za tydzień będzie już 74.

Gratuluję Wszystkim spadków

Dzisiaj już raczej nie wejdę, więc do jutra!
Stary 2013-02-18, 08:57   #3524
Joanna XL
Zakorzenienie

Na początku gratuluje spadków

Ja niestety pochwalić sie nie mogę ... Ale też trudno się dziwić Mam 1,7 kg więcej i niesetety wiem dokładnie z czego ... No może nie całe dwa kg bo omijam ubikację od paru dni niestety

Ale zjadłam owsianke wiec moze cos ruszy - a pamiętam że ostatnio sie chwaliłam ze nie mam takich problemów No to już mam Ale to też chyba wina tego że porzuciłam owsiankę...

No cóz jest jak jest - może i potrzebowałam takiego kopa na otrzeźwienie ... I tak dobrze że zatrzymałam się zanim waga pokazała znowu 8 z przodu

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Popatrzyłam na ta swoja wagę i mam mocne postanowienie poprawy - więc proszę bez bacików I tak dobrze że się przyznałam ...

W ramach działąń rozmrażam bulion na zupe (na kurczaku bez skóry; oczywiście sama natura - żadnych kostek, veget przypraw .Postanowiłąm też ograniczyć kawe - do dwóch dziennie (dla mnie to ograniczenie :

Glupio trochę że na wątku odchudzającym ostatnio tyję

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

A propos wagoholizmu - Furry Sue - jak znajdziesz metodę to proszę podziel się nią ze mną Tymszasem w fazie chudniecia z jużschudniętego zapewne będę ważyć się codziennie ...

Po trzech dniach bez Ewy wracam Rozważam nawet killera coby podkręcić spalanie od początku tygodnia ...
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:09   #3525
martha22
Raczkowanie

U mnie 72,1 kg więc jest jak było, ale to dobrze, bo co za szybko to niezdrowo Spadły mi trochę cm, zaraz poprawię w podpisie

Dziewczyny, idziecie jak burza Gratuluję wszystkim

Ja niestety też za często na wagę włażę To jest chore i bardzo będę się starać jednak tego nie robić w najbliższym czasie. Po prostu każdy potrzebuje potwierdzenie tego, że dobrze robi, że wyrzeczenia są warte spadku wagi i tyle. Ale to strasznie siada na psyche, wystarczy 200 g więcej i już dół Także włażę na wagę tylko 1 raz w tygodniu, I promiss
Stary 2013-02-18, 09:09   #3526
Kinia_Sw
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny ja tez się muszę pochwalić spadek - 3 jeszcze 27 kg i cel I osiągnięty

Gratuluje wszystkim spadków i życzę wytrwałości na następny tydzień

Dzis na sniadanko - krompa + szyneczka + pomidor
II sniadanko - jabłko
Obiad - pieczona pierś z kurczaka z warzywami na parze a na reszte zobaczymy
Stary 2013-02-18, 09:25   #3527
miiilenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny...można się przyłączyć?
Tak sobie Was podczytuje od paru dni
Muszę trochę schudnąć....jakies 10 kg by się przydałoZawsze na wiosne staram sie jak mogę a póżniej i tak nadrabiam
Przyznam się że dietuje juz od tygodnia a jeszcze się nie zważyłam,na mojej wadze elektrycznej przez brak miejsca w szafie wylądowały buty i waga się rozładowała,ale obiecuje ze jutro zakupie nowe baterie i się okaże
Witaj Milenko!!!!Już kiedyś się spotkałysmy na cockerowym i dietowym!!!!

-

Znalazłam w internecie http://www.tabele-kalorii.pl/ super sprawa!!!
Staram się nie przekraczac 1000 kcal dziennie,najgorsze są weekendy bo jestem w domu i ciągnie mnie do jedzenia
Ale tydzień jest wspaniały,jak jestem w pracy to nie myśle o lodówce
W pracy korzystam z gotowych surówek,pije dużo wody
Witaj Milo Cie znow widziec no i znow widze, ze jedziemy na tym samym wozku. Jak dieta? pamietam, ze wtedy nawet fajnie Ci szlo? Jak psiak? Zdrowy? Co do diety to zrezygnuj z tych gotowych surowek, tam jest duzo cukru no i surowka to nie posilek! Ja polecam Ci strone www.ilewazy.pl
Cytat:
Moje dzisiejsze menu:
Kawa z mlekiem i słodzikiem.
Jogurt Danone z truskawkami
Cappuccino
Kromka chleba pełnoziarnistego z szynką sopocką
Pół woreczka kaszy perłowej,surówka z kiszonej kapusty,kawałek pieczonej szynki
Miseczka rosołu z lanymi kluskami
Na deser pewnie zjem pomarańczo i na kolacje cos wymysle
Slodzik -out! Capuccino - out! lane kluski - out! Jogurt owocowy - out! Lepiej naturalny z owocem zrobic Owoc na posilek to nie posilek! Za malo! jemy jemy! Nie Bojmy sie jedzenia!

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
pewnie masz rację ..............ale mi i tak cycki opadają jak ktoś tak gada.......ogólnie nie jestem osobą która bardzo się przejmuje jak ktoś tam na mój temat plotkuje...............al e czasami dowala mnie to że ludzie twój mały sukces przedstawiają jako tragedie życiową ( np. nie pochwalą że schudłam na zdrowej diecie ..........tylko wywnioskują że mam problemy ......schudłam bo żyję w stresie............a zaraz jak mi odpuści to przytyję z nawiązką)
mówię ci asia cycki mi opadają............nad zwyczajniej brakuje mi słów
Ja tez sie kiedys przejmowalam, teraz sie nie przejmuje! Ludzie sa zawistni! Ja jestem typem czlowieka, ze jak sie komus cos udaje to sie ciesze i dopinguje! Kolezanka miala prace znalazla lepsza cieszylam sie mimo, ze sama nie mam. Kumpela zdala prawko - cieszylam sie i gratulowalam. Ja nie wiem, taka jestem. Wiec glowa do gory i pokaz wszystkim! "Nawet jesli juz wszyscy w Ciebie zwatpili, pokaz, ze sie mylili!"
Cytat:
Postaram się zrezygnować ze słodzika ale może być cięzko,ze względu na przyzwyczajenie
Sumując to co dziś zjadłam z pomarańczem na deser wyszło ok 900 kcal.
Ciągle mysle nad kolacją
Czasami robie sobie płatki owsiane na mleku z jabłkiem i cynamonem,zazwyczaj na porcje zużywam 3 łyżki płatków i 1 szkl mleka 1,5%(jutro zakupie mleko 0,5%)+jedno jabłko...jak myślicie ile to kcal???
Zostan przy 1,5% ja mam diete od dietetyczki i uzywam 1,5% Mimo, ze jestemy na diecie to musimy odzywiac nasz organizm i dawac mu co najlepsze a mleko 0,5% nie ma w sobie NIC
Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Hej Wam
U mnie chwilowo nie najlepiej. Dostałam jadłospisy od dietetyczki, ale jak na moje oko, to jest w nich bardzo mało kalorii i trochę boję się ich stosować Bo jak tam jest z 1000 kcal, to może i się najem i schudnę, ale potem dopadnie mnie takie jojo, że nie będę wiedziała, gdzie góra, a gdzie dół
Wczoraj miałam miłą kolację z Tż Zrobiłam spaghetti, ale takie trochę dietetyczne - użyłam mięsa z piersi indyka, które sama zmieliłam, więc nie ma tam jakiegoś ukrytego tłuszczu, do tego domowy przecier pomidorowy, zero chemii, za to dużo ziół I to z brązowym makaronem spaghetti, w niewielkiej porcji, którą jadłam powoli, więc się najadłam Zrobiłam też tiramisu, ale zjadłam tylko łyżeczkę, żeby w ogóle spróbować czy mi wyszło (pierwszy raz robiłam) i na szczęście oparłam się większej ilości Tylko trochę z winem przyszalałam A tak to jakoś staram się jeść dietetycznie, ale ciągle nie mogę przekonać się do tych jadłospisów
Podlicz sobie te kcal. Mi moja mowila ze 1100 to moze byc najnizsza norma na ktorej moze sie byc. A twoje spaghetti pierwsza klasa az slina mi pociekla hehehe
Cytat:
Noo Ja lubię dużo ziół, także dużo przyprawiam, aczkolwiek od tygodnia zrezygnowałam z solenia. Soliłam warzywa do śniadania czy kolacji, np. ogórka, paprykę czy pomidora. Teraz nie solę, bo sól też niedobra...Jestem z siebie dumna
sol solą, ale vegeta to zabojstwo
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widzicie mnie tu jeszcze? nie to że się wychylam ale ostatnio pisałam o spadku to nawet nikt nie zareagował (nie liczyłam również na żadne komplementy ale choć na jakąkolwiek reakcję)
Ej no Kochanie ja gratulowalam wszystkim spadkow! jestem z Ciebie dumna!
Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj wyszlo 1350 moze cos zle policzylam, bo czuje sie najedzona

Milenka, na ilu kcal Ty teraz jedziesz?
1350 o 100 wiecej niz w tamtym miesiacu. daje rade, najadam sie, nie mam zachcianek , a Ty najadlas sie?
Cytat:

Dziołchy, macie jakiś patent na odwyk od wagi? Ważę się z uporem maniaka, prawie codziennie... a nie chcę, to męczące i powoduje, że niepotrzebnie koncentruję się na liczbach (mały wzrost i cały dzień do bani..). Chciałabym najlepiej tylko w te nasze poniedziałki, albo może w ramach odwyku - powiedzmy pon i czw.. tylko jak tu się powstrzymać, gdy ciekawość zżera..
daj siostrze, kolezance na przechowanie. Ja wem jak to jest, waga, waga, waga i sie spinasz! wyluzuj i ja schowaj!
Cytat:
Napisane przez Kinia_Sw Pokaż wiadomość
co do jogurtu activia o ja lubię i często zjadam jeden jogurt z dodatkiem owoców lub musli.... właśnie dziś miałam to na kolacje musiała być skąpa bo jutro dzień wskoku na wagę , mam nadzieje ze choć troszkę spadło....
dziś zrobiłam tez tzn próbowałam zrobić killer ewy chodakowskiej ale do polowy wytrzymałam ... moja kondycja jest żałosna i wszytko mnie boli , oby jutro było ciut lepiej....

milych snow
lepiej zaczac od skalpela. ja tez poszlam na gleboka wode i zrobilam killera... po 5 min chcialam przestac, po 10 chcialam mdlec a po 15 wymiotoqwac, ale dalam rade do konca. Teraz robie w tyg skalpel a na weekend robie killera

CI
ASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach

http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW
miiilenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:26   #3528
ogolnie
Zakorzenienie

Cofam to co napisałam przedtem Zważyłam się przed wizytą w kibelku I uświadomiłam sobie to dopiero siedząc na nim
Poszlam zważyć się raz jeszcze i jest 106,9 Uff, jednak ćwiczenia pomagają spalać kalorie Może będzie jeszcze mniej jak mi się @ skończy

milenka
Ja vegety nawet nie mam w domu Przyprawiam ziołami takimi jak oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, rozmaryn, estragon i pieprz cytrynowy.

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2013-02-18 o 09:30
Stary 2013-02-18, 09:28   #3529
CARLA_23
Wtajemniczenie

Hello dziewczynki
Mam nadzieję że wybaczycie mi takie rzadkie wpadanie na nasze forum... Pobieżnie tylko przejrzałam co nowego i nie mam czasu odpisywać sorki...
Gratuluję wszystkich spadków
Nadalka przede wszystkim Tobie bo chyba bardzo motywacji potrzebujesz kochana
Witam też nowe koleżanki W wolnej chwili zapoznam się z waszymi historiami
U mnie od tygodnia brak ćwiczeń i dieta nie do końca taka jakbym chciała więc wagą póki co chwalić się nie będę
Postaram się w tym tygodniu do Was zajrzeć jeszcze

"W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu"
CARLA_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:45   #3530
anuszka21
Zakorzenienie

Witam, gratuluje spadkow ;* Ja się niestety nie pochwale, bo ciagle mam 72,7 ;( nie powiem, podłamałam się, bo sie staralam ;(
Milenka, tak najadlam sie na 1350 i chyba caly czas bede musiala tak stosowac ;((

ide bede chyba dopiero wieczorem ;((
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:06   #3531
atkata
Przyczajenie

Cześć dziewczyny

na poczatku gratuluje Wam i nawet nie tych spadków ile determinacji i uporu w dązeniu do celu. Zazdroszcze wam trochę tego, bo ja chyba nie potrafię Musze jeść, bo jestem głodna, nie mogę ćwiczyć bo mnie boli, i wogóle wymyśliłam sobie że jak przestane pic i palić to sama schudne..
My kobiety to mamy jednak prze,rąbane, jak nie okres to brak okresu, albo za chuda albo za gruba albo zupa za słona..
Kolega spytał się mnie ostatnio "czy wiesz kiedy dziewczynka przestaje być dziewczynką a zaczyna byc kobietą? " Powiedziałam, że jak dostaje okresu - otóż nic bardziej błędnego.
dziewczynka staje sie kobietą kiedy pierwszy raz usłyszy, że nie musi zjeśc obiadu tylko musi go ugotować!!
faceci są beznadziejni!!
atkata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:17   #3532
mariamarysienka
Zakorzenienie

U mnie wzrost 70,8 kg Ale to przed wypróżnieniem i z zalegającą treścią w jelitach, bo ostatnio nie jest mi po drodze do łazienki. Mam nadzieję, że jak wreszcie jelita się ruszą, to waga wróci do normy
Gratuluję wszystkim spadków

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:43   #3533
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
klask i:

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez sagapao Pokaż wiadomość
Gratuluje spadków
Ja dziś 81.3
klask i:

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Beatagr3 Pokaż wiadomość
Hej!

Dzisiaj jest 75, 5 kg przed wypróżnieniem więc źle nie ma, porównując, że tydzień temu skoczyło do 77 W każdym bądź razie mam nadzieję, że za tydzień będzie już 74.

Gratuluję Wszystkim spadków

Dzisiaj już raczej nie wejdę, więc do jutra!

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez martha22 Pokaż wiadomość
U mnie 72,1 kg więc jest jak było, ale to dobrze, bo co za szybko to niezdrowo Spadły mi trochę cm, zaraz poprawię w podpisie

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Cześć Dziewczyny ja tez się muszę pochwalić spadek - 3 jeszcze 27 kg i cel I osiągnięty

Gratuluje wszystkim spadków i życzę wytrwałości na następny tydzień
wow

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez miiilenka Pokaż wiadomość

Ja tez sie kiedys przejmowalam, teraz sie nie przejmuje! Ludzie sa zawistni! Ja jestem typem czlowieka, ze jak sie komus cos udaje to sie ciesze i dopinguje! Kolezanka miala prace znalazla lepsza cieszylam sie mimo, ze sama nie mam. Kumpela zdala prawko - cieszylam sie i gratulowalam. Ja nie wiem, taka jestem. Wiec glowa do gory i pokaz wszystkim! "Nawet jesli juz wszyscy w Ciebie zwatpili, pokaz, ze sie mylili!"

cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 11:00   #3534
Joanna XL
Zakorzenienie

CarlaA my tu tęsknimy

mariamarysienka aż sie zastawnawiałąm czy ten Twój wzrost wpisywać na czerwono Bo przy moim to drobiażdżek ... Mam wrażenie że problemy z toaletą to jeden z głównych problemów diety ... Mnie ruszyło trochę ale cóz już po ważeniu

Co do killera - też nie polecam na początek ... Z drugiej strony ja najpierw robiłam ponad miesiąc skalpel i trening gwiazd a na killerze i tak było ciężko Warto wytrwać - kolejny raz jest już dużo łatwiejszy Oczywiście dalej się pocisz i dyszysz Natomiast warto sobie zmieniać treningi - ja dopiero po kilerze czuje mięśnie (ale głównie łydki).. Skalpel jak mi się wydaje bardziej kompleksowo dziala... Podobnie trening z gwiazdami . Zresztą wykonanie tego porządnie z oddechami jak trzeba i w tempie też proste nie jest . Ja po każdym jestem spocona - zwłąszcza że pracuje nad precyzją

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Ach odkryłam jak zdążyć z 5 posiłkami chyba - trzeba wcześniej wstawać

Po drugim śniadaniu , killerze, prysznicu i smarowaniu biorę się do pracy

miłego dnia
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 11:20   #3535
ogolnie
Zakorzenienie

Kinia
Woda z Ciebie schodzi, a wiadomo, że woda na początku i dlatego waga spada Ale gratki się należą, bo jakbyś się za siebie nie wzięła, to by i woda nie zleciała

Btw. tak ogółem do wszystkich
Jak się je ZA MAŁO to spalają się mięśnie, a nie tłuszcz...Dlatego polecam wyliczyć sobie swoje zapotrzebowanie na redukcji i tego się trzymać +/-
Nie chcemy spalać mięśni Chcemy spalać tłuszcz, a po spaleniu tłuszczu zabrać się za modelowanie ciałka

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2013-02-18 o 11:23
Stary 2013-02-18, 12:30   #3536
Kinia_Sw
Zadomowienie

Cytat:
Kinia
Woda z Ciebie schodzi, a wiadomo, że woda na początku i dlatego waga spada Ale gratki się należą, bo jakbyś się za siebie nie wzięła, to by i woda nie zleciała :
dzięki dziewczyny
kurcze zrobiłam 30 min skalpel i nie mam siły ....
ogólnie hmm myślisz ze jak zmniejszyłam dawkę posiłków i zaczęłam jeść zdrowiej to Tłuszcz nie zleci "??

Macie jakiś zdrowy pomysł na obiad z mielona piersią z kurczaka??
Stary 2013-02-18, 12:43   #3537
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny
ogólnie hmm myślisz ze jak zmniejszyłam dawkę posiłków i zaczęłam jeść zdrowiej to Tłuszcz nie zleci "??

ja miałam ćwiczyć ale głowa coś mnie ćmi, a jak zacznę ćwiczyć to rozboli :/

Pulpeciki , a wywar z niego doprawić i wszamać jak rosołek
Stary 2013-02-18, 13:02   #3538
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny

Nie, nie. Nie o to chodzi Wylicz sobie swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, odejmij 500 kcal od tego - wynik to zapotrzebowanie kaloryczne na redukcji wagi, czyli to co powinnaś dostarczać organizmowi, aby dieta była prawidłowa. Oczywiście należy pamiętać też o prawidłowym rozkładzie B/T/W (białka, tłuszcze,węglowodany), jeśli chcesz mogę Ci policzyć, bo trochę się nasiedziałam (i siedzę) w tych "dietowych liczbach" Podaj wiek, wzrost, wagę oraz aktywność fizyczną (ile razy w tygodniu ćwiczysz, jaki czas i co ćwiczysz). Postaram się pomóc
Stary 2013-02-18, 13:07   #3539
Kinia_Sw
Zadomowienie

Cytat:
Nie, nie. Nie o to chodzi Wylicz sobie swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, odejmij 500 kcal od tego - wynik to zapotrzebowanie kaloryczne na redukcji wagi, czyli to co powinnaś dostarczać organizmowi, aby dieta była prawidłowa. Oczywiście należy pamiętać też o prawidłowym rozkładzie B/T/W (białka, tłuszcze,węglowodany), jeśli chcesz mogę Ci policzyć, bo trochę się nasiedziałam (i siedzę) w tych "dietowych liczbach" Podaj wiek, wzrost, wagę oraz aktywność fizyczną (ile razy w tygodniu ćwiczysz, jaki czas i co ćwiczysz). Postaram się pomóc
ogólnie napisz na priv ok
Stary 2013-02-18, 13:54   #3540
ogolnie
Zakorzenienie

Kinia
Mam nadzieję, że pomogłam, a tutaj zamieszczam przykładowe obiady, takie co ja zjadam. Może dziewczyny by też napisały co zajadają? Na pewno coś dla siebie wybierzesz

a) rosół z makaronem al dente lub razowym
b) zupa ogórkowa z warzywami na kostkach rosołowych
c) kasza jęczmienna+rybka z folii z piekarnika z przyprawami+surówka z tartej marchewki i pół jabłka
d) dwa ziemniaczki gotowane+surówka (mix sałat lub sałata lodowa+papryka+pomidor+og órek)+pierś z kurczaka gotowana lub smażona w papirusie* (do tego zestawu robię sos czosnkowy z ziołami na bazie jogurtu naturalnego bez majonezu) (do ziemniaków nie zawsze jem surówkę, robię zmiany, np. buraczki ze słoiczka, ogórki konserwowe, tarta marchewka, kapusta kiszona)
e) omlet z dwóch jajek i łyżeczki mleka z szynką i pomidorem
f) naleśniki z mąki razowej ze szpinakiem lub serkiem wiejskim
g) makaron razowy lub zwykły al dente ze szpinakiem
h) krupnik na kostkach rosołowych z kapustą kiszoną
i) ryż z warzywami z patelni (ogółem ryż jest do bani - rzadko jem)

Jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę To jest takie moje dość codzienne menu.

*pierś w papirusie
"pomysł na" Winiary nie kupuj, bo jedzie chemią
Papier do pieczenia/smażenia smarnij oliwą, pierś kurczaka przypraw wg uznania (trochę trzeba rozbić), zawiń w papierek i smaż na patelni bez użycia tłuszczu Chwila moment i gotowe.

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2013-02-18 o 13:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości