Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 09:29   #3391
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Mura chyba też jest w wersji 3 kołowej
Tak, tak - właśnie ta mi się bardziej podoba

Już mam taki mętlik z tymi wózkami, że masakra.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:32   #3392
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

właśnie!proszek w lidlu!
dzięki za przypomnienie, trzeba się będzie wybrac..

i witam się w 30tc

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:33   #3393
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

i witam się w 30tc

Zostało TYLKO 10tyg. maxymalnie
Stary 2013-02-18, 09:34   #3394
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
eh będę wtedy w 33 tc nie wiem czy sie dotoczę
tez mam tą linię, póki co delikatną i mam nadzieję, że nie ściemnieje...
spokojnie dasz radę:P moja przyjaciółka pojechała w 33 nad morze i spacerowała po kilka km a tam masz tylko wysiedzieć, ja właśnie policzyłam, że jak będę pracować do kwietnia to coś 31 tygodnia będzie, mam nadzieję, że nie będę się jeszcze toczyć

moja też jasna i na razie kończy się w połowie drogi do pępka, ale czuję, że ściemnieje, a propo cholernie się zdziwiłam jak zobaczyłam u mojej przyjaciółki 2,5 miecha po porodzie dalej ciemną...
Stary 2013-02-18, 09:35   #3395
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Zostało TYLKO 10tyg. maxymalnie

reakcja nr.1:
SUPER! w końcu zobaczę małą!

reakcja nr.2:
zwiewam! nie jestem jeszcze gotowa

chyba powoli się zacznę stresować

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-18, 09:35   #3396
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

1.w szpitalach maja chyba takie "strzelajace"

http://allegro.pl/bezdotykowy-termom...003470359.html
http://allegro.pl/termometr-lekarski...002823254.html

trzeba poczytac jakie firmy sa polecane

2.oj tak, dziwne to, ze pierwsze polecane kosmetyki, ktore znalazlam w necie to oilatum...dobrze, ze troche wkrecilam sie w temat i wypytywalam Was :P
chociaz po glowie wciaz chodzila mi ziajka i hipp (znajoma polecala mi hipp oliwke, gdy pytalam czym smarowala brzuch w ciazy. to jedna z niewielu na rynku bez parabenow, nawet bambino ma je w skladzie)
bubchen tez wydaje sie fajny

3.u nas tak bylo podczas smarowania oliwka. tz smarowal i nagle dupcia z jednej strony wypieta chyba mloda nadstawila kregoslupik zeby ja lepiej wymasowac wie co dobre...po mamusi to ma hehe.

4.mam dylemat rożkowy poczytalam kilka forum i wiekszosc mam pisze, ze to zbedny wydatek. tym bardziej dla dzieciakow urodzonych latem, bo beda sie przegrzewac.
wyczytalam, ze Zawitkowski (fizjoterapeuta) odradza usztywniane, bo to rozek ma dostosowac sie do ksztaltu dziecka, a nie kregoslup noworodka do usztywnienia...
no i klops! upatrzylam sobie rozek http://allegro.pl/arus-becik-rozek-u...012688611.html szare paski z czerwona kokardka, chcialam tylko poczytac, czy ta kokarda nie bedzie nam przeszkadzala (bo rzep tez jest), a znalazlam same informacje przeciw :P mamuski pisza, ze lepiej zainwestowac w fajne bawelniane kocyki. i co tu robic?
1. właśnie o takim termometrze myślę
2.nad ziajką też się zastanawiam, ale na razie prym wiedzie hipp
3.takie maluszk, jeszcze w brzuszku a już nas potrafią rozczulić
4. to teraz zabiłaś mi kolejnego ćwieka... myślałam o rożku i właśnie o usztywnianym. choć wiem, że to bardziej dla mnie i dla tatusia bo na początku pewnie będę bała się trzymać bezpiecznie dziecko

Cytat:
Śniły mi się całą noc wózki

Ja mam termometr taki firmy chicco:
Załącznik 5119579
Przykłada się go do czoła.
a przetestowałaś w nocy te wózki który najlepszy ?
2. zadowolona jesteś z termometru ?

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a właśnie, ja wizytuję o 10tej ale dzisiaj chyba bez usg. wezmę zdjęcie z sinym pępkiem, może nie zapomnę się spytać, czy to normalne...
małż mówi, że pewnie mi się tam skóra naciągnęła, zrobiła cieńsza, i dlatego tak wygląda. bo powoli mi pępek wypycha więc możliwe w sumie, że racja... nie ma co narzekać, lepsze to chyba niż rozstępy!
ooo, też miewam siny pępek

Cloche, Banka za Wasze wizyty i resztę wizytujących dzisiaj
zaraz spradzę, kto tam jest wpisany w kalendarzu, bo nie pamiętam

edit: już doczytałam
jeszcze Pola wizytuje dzisiaj- więc trzymam

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-02-18 o 09:37
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:36   #3397
vujka
Raczkowanie

Witam podczytuje was na bieżąco, ale nie miałam kiedy pisać.... mam jeszcze do zrobienia 80 zaproszeń ślubnych, ale co do nich siądę to po chwili boli mnie kręgosłup - nie umiem znaleźć odpowiedniej pozycji... a termin mnie goni

Widziałam, ze przewijał się temat termometrów. Mój znajomy kupił termometr bezdotykowy. Jak mierzył dziecku temperaturę kilka razy pod rząd to za każdym razem wychodziła inna temperatura Potem doczytał w instrukcji: należy zmierzyć temperaturę kilkakrotnie i wyliczyć średnią

Cytat:
[/COLOR]mam dylemat rożkowy poczytalam kilka forum i wiekszosc mam pisze, ze to zbedny wydatek. tym bardziej dla dzieciakow urodzonych latem, bo beda sie przegrzewac.
wyczytalam, ze Zawitkowski (fizjoterapeuta) odradza usztywniane, bo to rozek ma dostosowac sie do ksztaltu dziecka, a nie kregoslup noworodka do usztywnienia...
no i klops! upatrzylam sobie rozek http://allegro.pl/arus-becik-rozek-u...012688611.html szare paski z czerwona kokardka, chcialam tylko poczytac, czy ta kokarda nie bedzie nam przeszkadzala (bo rzep tez jest), a znalazlam same informacje przeciw :P mamuski pisza, ze lepiej zainwestowac w fajne bawelniane kocyki. i co tu robic?
Pytałam o rożki na SR i położna powiedziała mi, że wg niej rożek się przyda. Najlepiej kupić taki, który ma wyjmowane usztywnienie. Chodzi o to, że na początku łatwiej w takim usztywnianym trzymać dziecko - nam, tacie, dziadkom... Natomiast dziecko powinno spać bez usztywnionych plecków, dla tego to usztywnienie powinno dać się wyjąć.

To tyle czas na rogalik i kakao
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:39   #3398
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
spokojnie dasz radę:P moja przyjaciółka pojechała w 33 nad morze i spacerowała po kilka km a tam masz tylko wysiedzieć, ja właśnie policzyłam, że jak będę pracować do kwietnia to coś 31 tygodnia będzie, mam nadzieję, że nie będę się jeszcze toczyć

moja też jasna i na razie kończy się w połowie drogi do pępka, ale czuję, że ściemnieje, a propo cholernie się zdziwiłam jak zobaczyłam u mojej przyjaciółki 2,5 miecha po porodzie dalej ciemną...
eh oby, wczoraj właśnie mówiłam męzowi jak to mi ciężko się przewrócić z boku na bok a przecież wcale brzucha dużego nie mam to nie wiem co to będzie późniejobym urodziła tak mniej więcej w 38 tc, bo nie chce się kulać do 40-42 tc

właśnie ja dlatego nie chcę tej linii zbyt ciemnej, bo ona tak ekspresowo nie znika a w planach mam wakacje w ciepłych krajach jakieś 3-4 miesiące po porodziea jak będzie to najwyżej domaluję poziome kreski i będą udawały kaloryfer
Mi też się zaczęła do pępka a teraz sięga tak z 10 cm nad pępek, ale nie ciemnieje póki co. W sumie nawet mi się podoba
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:44   #3399
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Witam podczytuje was na bieżąco, ale nie miałam kiedy pisać.... mam jeszcze do zrobienia 80 zaproszeń ślubnych, ale co do nich siądę to po chwili boli mnie kręgosłup - nie umiem znaleźć odpowiedniej pozycji... a termin mnie goni

Widziałam, ze przewijał się temat termometrów. Mój znajomy kupił termometr bezdotykowy. Jak mierzył dziecku temperaturę kilka razy pod rząd to za każdym razem wychodziła inna temperatura Potem doczytał w instrukcji: należy zmierzyć temperaturę kilkakrotnie i wyliczyć średnią

Pytałam o rożki na SR i położna powiedziała mi, że wg niej rożek się przyda. Najlepiej kupić taki, który ma wyjmowane usztywnienie. Chodzi o to, że na początku łatwiej w takim usztywnianym trzymać dziecko - nam, tacie, dziadkom... Natomiast dziecko powinno spać bez usztywnionych plecków, dla tego to usztywnienie powinno dać się wyjąć.

To tyle czas na rogalik i kakao

smacznego

z tym termometrem to masakra. dla mnie bezdotykowy odpada w przedbiegach..
ale nie wiem co zamiast tego

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAA!!!!!!!!!!!
nie pochwaliłam się!!!
Mam znów moją kochaną,najlepszą pracę !

Ten facet,któremu ilustrowałam podręczniki (nawet jestem oficjalnie jako autor hehe ) chce teraz serię plakatów
Jutro rozmowa i do dzieła

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
eh oby, wczoraj właśnie mówiłam męzowi jak to mi ciężko się przewrócić z boku na bok a przecież wcale brzucha dużego nie mam to nie wiem co to będzie późniejobym urodziła tak mniej więcej w 38 tc, bo nie chce się kulać do 40-42 tc

właśnie ja dlatego nie chcę tej linii zbyt ciemnej, bo ona tak ekspresowo nie znika a w planach mam wakacje w ciepłych krajach jakieś 3-4 miesiące po porodziea jak będzie to najwyżej domaluję poziome kreski i będą udawały kaloryfer
Mi też się zaczęła do pępka a teraz sięga tak z 10 cm nad pępek, ale nie ciemnieje póki co. W sumie nawet mi się podoba
hahahha, też sobie narysuję.. będę udawać,że jestem fit

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-18, 09:45   #3400
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
HJa nie miałam konta w tym banku. Z tego co pamiętam to mają siedzibę w BPS, moja mama robiła mi przelewy z Irlandii, ja podchodziłam tylko z dowodem osobistym i wypłacałam kasę z tego co pamiętam to nie trzeba podawać konkretnego adresu placówki - chyba można w każdym, ale dane osoby, która ma odebrać już tak
Suuper, dzięki za info. Nie wiedziałam, że to takie proste.

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
super a sukienki szyte na miarę? nie znam nikogo innego kto miałby kilka druhen fajnie

mamy już cały wózek x-landera Piszę cały, bo gondolę dostaliśmy osobno, a dół + spacerówkę też osobno Ale wszystko do siebie pasuje i wyglada jak nowe
Dzięki Tak, sukienki szyte na miarę, każda z dziewczyn sama soie wybierała krój. Mi tylko zależało na tym, by były z jednego materiału
Ja też w sumie nie znam nikogo innego, z poza naszego grona. A wymyśliłyśmy to przed pierwszym ślubem i tak zostało

Cytat:
wlasnie skonczylismy ogladac film - jesli ktoras szuka czegos wesolego i lekkiego, ale nie glupiutkiej komedii to polecam http://www.filmweb.pl/film/Sesje-2012-524303
film bardzo podobny do "motyl i skafander" http://www.filmweb.pl/Motyl.I.Skafander albo "nietykalni" http://www.filmweb.pl/film/Nietykalni-2011-583390
[COLOR="Silver"]
Dzięki za rekomendacje filmowe. Z tych trzech widziałam tylko Nietykalnych.

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
nie polecam ci takiego termometru, jest mega niedokładny, to moim zdaniem strata kasy, sama kupiłam i teraz leży i się kurzy
A jakiego używasz?

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a co do rożka - ja nie kupuję. za to jakiś bawełniany kocyk będę chciała mieć. podobno odpowiednio owinięte maluszki, jakby w kokon, dużo bezpieczniej się czują na początku i lepiej śpią. po niemiecku to się "pucken" nazywa - znaczy to owijanie niemowlaka w kokonik
No to mi namieszałyście w temacie rożków.... W sumie chciałam taki, który później będzie roić za kocyk/kołderkę do wózka, więc i tak by się przydał ale myślę też o czymś w tym stylu, żeby otulać maleństwo:

http://www.lamillou.com/shop/la-mill...-by-anna-mucha

nie koniecznie ten, bo cena powala ale coś na tę modłę.

Cytat:
ja kupiłam i rożek i właśnie owijaczek z bawełny, rożka wymagają w szpitalu więc i tak musiałam kupić, jak się nie przyda teraz to na drugą kluskę będzie

ej. nie tylko mi się brzuszek pokazuje ale i linea negra
A jaki owijaczek kupiłaś? Aaaa, ten Mothercare, tak?
No proszę, jedna się chociaż cieszy z tej ciemnej krechy!
U mnie jest już bardzo ciemna i dłuuuuga, do tego krzywa ale spoczko, jak od Sofci to może być

Ja już po badaniach. Obyło się bez kolejek, aż byłam w szoku. Miałam morfologie i przeciwciała i tym razem poszłam na czczo, bo ostatnio jak miałam morfo to pielęgniarka powiedziała, że śniadanie może zaburzyć wynik na szczęście jakoś dałam radę...

Cloche, Pola i Banka -trzymam mocne za wizyty!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:46   #3401
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
ej. nie tylko mi się brzuszek pokazuje ale i linea negra

ja też mam już tę linię, dosyć długą, bo jeszcze sporo nad pępkiem ale taką delikatną, cienką. Mogłaby taka zostać i nie ciemnieć ..
nawet mi się podoba

Cytat:
właśnie!proszek w lidlu!

i witam się w 30tc

Cytat:

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:47   #3402
xal
Zakorzenienie

Moja "kuzynka" urodziła w nocy córeczkę. Tyle tylko wiem, bo jej siostra musiała się pochwalić na fb, że jest ciocią. Od szczęśliwych rodziców jeszcze nie mam żadnego info, ale coś czuję, że jak moja mama się dowie to będzie linia zajęta i wszystkie informacje przepytane

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:49   #3403
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
reakcja nr.1:
SUPER! w końcu zobaczę małą!

reakcja nr.2:
zwiewam! nie jestem jeszcze gotowa

chyba powoli się zacznę stresować

nie ma przecież czym

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
4. to teraz zabiłaś mi kolejnego ćwieka... myślałam o rożku i właśnie o usztywnianym. choć wiem, że to bardziej dla mnie i dla tatusia bo na początku pewnie będę bała się trzymać bezpiecznie dziecko

a przetestowałaś w nocy te wózki który najlepszy ?
2. zadowolona jesteś z termometru ?
Myślę, ze jednak nie będziesz się bała
To jest bardzo naturalny proces-raczej nie będziesz chciała malucha odkłądać do łóżeczka

Przestań koszmary miałam senne z tymi wózkami i nic mądrego się z tego nie wykluło

Tak- ale w domu mam też taki "zwykły" w razie gdyby mi baterie padły w tym elektrycznym

Cytat:

A z maluszkiem lecicie?
Pytam, bo mój TŻ mnie zaczął zasypywać ofertami wakacji a ja nie wiem co robić
Trochę się boję z takim maleństwem lecieć gdzieś daleko i powiedzialam, że wystarczy nam polskie morze
Stary 2013-02-18, 09:50   #3404
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
AAA! C&A online ma mega promocje dziś/jutro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
no to jak wrócę do domu to sobie pooglądam

Cytat:
dziewczyny z Krakowa, znalazłam info, ze warsztaty świadoma mama intymnie będą u nas 21.03, ale jeszcze nie ma zapisów

http://www.zdrowieintymne.pl/zdrowa-...iny-warsztatow
super a wiadomo od kiedy zapisy? bo mi błąd wyskakuje przy próbie otwarcia strony
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:52   #3405
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
fantastycznie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moja "kuzynka" urodziła w nocy córeczkę. Tyle tylko wiem, bo jej siostra musiała się pochwalić na fb, że jest ciocią. Od szczęśliwych rodziców jeszcze nie mam żadnego info, ale coś czuję, że jak moja mama się dowie to będzie linia zajęta i wszystkie informacje przepytane
Stary 2013-02-18, 09:54   #3406
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
i witam się w 30tc
za 30t

Cytat:
a jak będzie to najwyżej domaluję poziome kreski i będą udawały kaloryfer

Cytat:
nie pochwaliłam się!!!
gratuluję
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:54   #3407
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
nie pochwaliłam się!!!

Ten facet,któremu ilustrowałam podręczniki (nawet jestem oficjalnie jako autor hehe ) chce teraz serię plakatów
Jutro rozmowa i do dzieła [COLOR="Silver"]
No to świetnie! Proszę, tak niespodziewanie, ale powoli się układa

Cytat:
To jest myśl! Ja nie liczę na to, że mi szybko zejdzie, bo niestety już jest mocno widoczna...
Stary 2013-02-18, 09:59   #3408
xal
Zakorzenienie

Już wiem co i jak. Mała urodziła się przez cc, ale nie wiem dlaczego ... 60cm i 4kg40 wagi.

Stary 2013-02-18, 10:00   #3409
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
a co Cię dopadło? Bierzesz Duomox?

mamy już cały wózek x-landera Piszę cały, bo gondolę dostaliśmy osobno, a dół + spacerówkę też osobno Ale wszystko do siebie pasuje i wyglada jak nowe
Tak, duomox, zapalenie oskrzeli się przyplątało

Cytat:
Napisane przez diabli;39295225[COLOR=Silver
]
[/COLOR]mam dylemat rożkowy poczytalam kilka forum i wiekszosc mam pisze, ze to zbedny wydatek. tym bardziej dla dzieciakow urodzonych latem, bo beda sie przegrzewac.
dlatego ja kupiłam nie za drogi ale jednak, będzie służył też jako mata do leżenia i wzięłam nieusztywniany

Cytat:
nie pochwaliłam się!!!

Gratuluję

----
Cześć
Mąż poszedł dziś do pracy
I musiał biedny wstać przed 5:00 bo miał spotkanie umówione z gościem od BHP.

Ja przed chwilą wstałam i nawet udało mi się złożyć ogień
Pół nocy nie spałam bo miałam nos zatkany, więc z otwartą buzią musiałam być i mi ciągle zasychało ale już jest chyba lepiej Nawet wczoraj trochę krwi się puściło, nie wiem czy to nie zatoki

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:00   #3410
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie!proszek w lidlu!

i witam się w 30tc
za 30 tc!
Już niedługo, coraz bliżej...

Cytat:

nie pochwaliłam się!!!

Super informacja!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:01   #3411
ada32
Wtajemniczenie

hej

za dzisiejsze wizyty trzymam mocno kciuki

za kolejne tygodnie wielkie

axella super ..widzisz wracasz do "formy"...praca a jak cieszy!

pisałyście o rożkach..moim zdaniem jest to niezbędne ..szczególnie dla początkujących mam...w gorące dni można dziecko w samej koszulce włozyc i nie będzie mu gorąco...a tu i tak chodzi o pierwsze tylko tygodnie..dziecko otulone czuje się bezpieczne..i to też ma duże znaczenie..nie tylko wygoda dla mam i domowników ale i dla dziecka jakiś komfort

jak dla mnie rożek całkowicie na tak....tylko Ja preferuje bez usztywniaczy....potem służy mi jako kołdereczka...lub mata...

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:02   #3412
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, ze jednak nie będziesz się bała
To jest bardzo naturalny proces-raczej nie będziesz chciała malucha odkłądać do łóżeczka
Też tak myślę choć poznałam na wizażu dziewczynę, która faktycznie bała się dziecko brać na ręce, dziwne to jak dla mnie

Stary 2013-02-18, 10:03   #3413
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Już wiem co i jak. Mała urodziła się przez cc, ale nie wiem dlaczego ... 60cm i 4kg40 wagi.

bo duża i cieżka...pewnie były przeszkody

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:05   #3414
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

----
Cześć
Mąż poszedł dziś do pracy

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-02-18, 10:05   #3415
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
No to pewnie dlatego
Stary 2013-02-18, 10:08   #3416
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
nie pochwaliłam się!!!

super

Cytat:

A z maluszkiem lecicie?
Pytam, bo mój TŻ mnie zaczął zasypywać ofertami wakacji a ja nie wiem co robić
Trochę się boję z takim maleństwem lecieć gdzieś daleko i powiedzialam, że wystarczy nam polskie morze
tak, z maluszkiemi właśnie mam kilka wersjinajpierw test jak się sprawdza jazda samochodem nad polskie morze, jak pójdzie gładko to jedziemy autem do Włoch lub na Chorwację/do Czarnogóry i Bośni. Jak będzie padaka z daleką jazdą autem to samolotem Kreta lub Teneryfa. Ogólnie chcieliśmy Karaiby zimą, ale nie wiem czy chcę takiego malucha zabierać w takie miejsca nie za bardzo skażone cywilizowanymi szpitalami, więc raczej zaczniemy bezpiecznie od basenu Morza Śródziemnego a najwyżej jak będzie miała półtorej roczku i się ją poszczepi na wszystkie pneumokoki i japońskie zapalenia mózgu to wio w światoby tylko chciała współpracować, bo marzę o wyprawie we trójkę, ale jeśli będzie z niej maruda to zostanie z dziadkami jak my będziemy gdzieś na końcu świata a ją będziemy zabierać tylko w takie bardziej cywilizowane miejscataki jest plan, ale ponoć nie będziemy w stanie zostawić dziecka z dziadkami, tak nam mówią dzieciaci znajomi, ciekawe jak to będzie

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
pisałyście o rożkach..moim zdaniem jest to niezbędne ..szczególnie dla początkujących mam...w gorące dni można dziecko w samej koszulce włozyc i nie będzie mu gorąco...a tu i tak chodzi o pierwsze tylko tygodnie..dziecko otulone czuje się bezpieczne..i to też ma duże znaczenie..nie tylko wygoda dla mam i domowników ale i dla dziecka jakiś komfort

jak dla mnie rożek całkowicie na tak....tylko Ja preferuje bez usztywniaczy....potem służy mi jako kołdereczka...lub mata...
ja mam dwa rożki - jeden miękki a drugi z wyjmowanym usztywnieniem i właśnie mam zamiar trzymać dzidzię w nim w bodziaku samym, ewentualnie w skarpetkach.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:10   #3417
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
bo duża i cieżka...pewnie były przeszkody
Długa owszem, oni chyba coś przeczuwali bo mają ubranka od 62 ale waga chyba jeszcze nie aż tak duża. Pewnie jak odpocznie i znajdzie chwilę to mi coś napisze, a jak nie to podpytam jak pojadę w odwiedziny, ale to za jakieś 3 tygodnie pewnie, bo muszą się ogarnąć teraz w nowej rzeczywistości.

Stary 2013-02-18, 10:10   #3418
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Stary 2013-02-18, 10:11   #3419
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
szukam termometru bezdotykowego, macie jakieś sugestie?
myślę o tym
http://allegro.pl/termometr-wielofun...030864873.html
ja kupiłam właśnie z tej firmy fajny jest. Jeszcze się zastanawiałam nam babyOno ale więcej osób polecało ten.
Co to pokazywanie różnych temp to tam jest określony czas po jakim można zrobić następny pomiar. A jak ktoś mierzy pomiar za pomiarem to ja się wcale nie dziwie że wyjdzie jakiś błąd. Mi jak na razie pokazuje dobrze.

Co do kosmetyków to mam zamiar używać serii babydream

Asieni jak ja pytałam o badania w lab to mi panie powiedziały że każde badanie z krwi powinno być na czczo.
Stary 2013-02-18, 10:15   #3420
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój też dzisiaj poszedł po tygodniowym urlopie.
Nie powiem, szkoda mi tego wspólnego budzenia się, śniadań, wspólnego zasypiania o ludzkiej porze (Mąż jak pracuje do 21-22 już kima) i pewnie zaraz za tym zatęsknię. Ale z drugiej strony, niech sobie pracuje, może zatęskni trochę za mną i będzie bardziej znośny

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Kurczę, od kilku dni męczy mnie taka zgaga, że masakra- bez względu na to co zjem... Zgago precz!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości