Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 11:09   #2551
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
najlepiej jak sie zaczyna skurczami i to zeby jeszcze z brzucha były a nie krzyżowe
Też tak myślę dlatego, że u mnie tak było Skurcze i skurcze a wody odeszły dopiero przy porodzie jak Krzysiulek wyszedł.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a moja odwrotnie, na brzuszku nie za bardzo lubi, nie wiem jak ją zachęcić. Na pleckach lubi i na boczku też
ja też ciągle sprawdzam

nooo z tym nosem to u mnie tak samo:haha ha:
u mnie w nocy dzidzia spi w wózku, cholera, niby łózeczko tak blisko ale tak blizej mam ja przy sobie ale juz ja staram sie zanosic do lozeczka a tak w dzien to łózeczo, lezaczek, np jak na brzuszku jest to na kanapie kima.

dzis ma przyjsc poloznaaaaaaaa, wysprzatalam, i musze siebie ogarnac i jechac znowu praktyki zalatwiać wczoraj bylam u tesciowej z malutką, robilismy test fotelika, musialam sama ja zatargać do samochodu, sama zapiąć itd i jechala z przodu samochodu, bo bede juz z nia jezdzic od przyszlego tygodnia tak to tzt robil.

ach ide sie ogarniać

Gratulacje dla Neti, ale kolosek
U nas Krzyś uwielbia spać na brzuszku
Co do wzdęć, kolek , problemów z kupkami i pierdami to chyba zmora nas wszystkich mamuś, a raczej wszystkich naszych bobasków. U nas Krzysiu często się pręży przy kupce i pierdach. Nieraz się tak męczy, że szok, a mnie to wkurza, bo nic nie mogę wpłynąć.
Stary 2013-02-18, 11:10   #2552
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39299337]Jak tak patrzę, to ja bym prędzej Dorotkę w te chłopięce stroje, ale bez muszki, ubrała niż w te strojne kiecki

http://www.zaczarowane-sny.pl/[/QUOTE]
Masz rację, te strojne wyglądają jak z czasów PRLu. Ale co głowa to gust, więc nie oceniam.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Wrzucam moją i może zabiorę się za opis porodu
jakie śliczne, bystre oczka
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 11:15   #2553
bokeh
Zakorzenienie

Myslicie ze moge zjesc sledzia w smietanowym sosie?
Stary 2013-02-18, 11:18   #2554
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mi mała zgotowała suprajsa Chciałąm ją przebrać a tu taki rzyg że nawet skarpetkom się oberwało, do tego jednocześnie kupa na przewijak
Podanie o urlop dziekański złożone, czeka nas więc rok z Niunią w domku
Ja śpię z małą w jej pokoiku i najczęściej ląduje ona w łóżku ze mną Wtedy jest najspokojniejsza, widzę, że czuje się bezpiecznie i dobrze przy mnie. A jeszcze jak cyca dostanie do picia przez sen to już w ogóle

Evel Mała księżniczka
śliczności
co do suprajsa to faktycznie full opcja rzyg plus kupencja
fajnie Ci, że będziesz tyle czasu ze swoją Niunią, ja nie mam w ogóle pomysłu na siebie po porodzie i po macierzyńskim.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 11:19   #2555
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Kolejne pytanie które przyszło mi do głowy... Czy wody mogą odejść jak nie odszedł czop??
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 11:29   #2556
LadyWhisper
Zakorzenienie

Meduzza, jaka sliczna!!!
Ooooo tak, ja mialam mega wzdecia po herbatce koperkowej, ale takiej torebkowej, dopiero wczoraj w nocy sie skaplam, po czym to! Z tymze chyba nie powinno byc po niej takich akcji nie?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 11:31   #2557
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mi mała zgotowała suprajsa Chciałąm ją przebrać a tu taki rzyg że nawet skarpetkom się oberwało, do tego jednocześnie kupa na przewijak
Ja śpię z małą w jej pokoiku i najczęściej ląduje ona w łóżku ze mną Wtedy jest najspokojniejsza, widzę, że czuje się bezpiecznie i dobrze przy mnie. A jeszcze jak cyca dostanie do picia przez sen to już w ogóle

Evel Mała księżniczka

Aaaa czy któraś z Was pija herbatke anyż/koper/kmin itp? Czy to możliwe, żebym miała po niej wzdęcia?
pieknosci

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 11:33   #2558
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Kolejne pytanie które przyszło mi do głowy... Czy wody mogą odejść jak nie odszedł czop??
Mogą Mi czop nie odszedł, a wody chlusnęły znienacka aż miło

Ja nie wiem co mam już robić. Noc tragiczna - od 3 w nocy mała budziła się co 10 min,co godzinę, w zależności jak ją brzuszek chyba bolał. Je tak nerwowo, że masakra. Teraz mąż ją na brzuch wziął to bączki lecą, więc pewnie to przez to. Najgorsze jest, że pewnie się nie najada tak jedząc i męcząc się

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 11:39   #2559
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ja tak na szybko wrzucam jedno zdjęcie z chrzcin - więcej będzie jak je dostanę teraz uciekam wysprzątać dom
ale różowa księżniczka

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Moja wlasnie zasnela mi na klacie uwielbiam to tylko jedyny minus ze glodna jestem jak cholera a ruszyc sie nie moge help!
ja tak byłam dzisiaj od 7 do 8 uwiązana, bo co się ruszyłam, to skrzeczał; a w brzuchu mi tak burczało, że w końcu odgięta do tyłu (żeby sobie myslał, że dalej siedzę) poczłapałam do szafki i jedną ręką wyjadałam płatki kukurydziane, bo tylko to się dało jedną ręką ogarnąć
a wczoraj próbowałam młodego w chuście ponosić i tylko 15 min wytrzymał i zaczął kombinować mam nadzieję, że się przyzwyczai, bo to na serio wygodne, w ogóle jego wagi nie czułam i ręce wolne

Cytat:
jaka cudna takie ma gęste brwi, że się jej łączą czy to sień jakiś?

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 11:55   #2560
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Evel Mała księżniczka

Aaaa czy któraś z Was pija herbatke anyż/koper/kmin itp? Czy to możliwe, żebym miała po niej wzdęcia?
Kochana, Dorotka tak cudnie ulewa, że tylko patrzę by blisko ściany nie stać

mozliwe, koper i kmin moga wzdecia robic

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość

Co do wzdęć, kolek , problemów z kupkami i pierdami to chyba zmora nas wszystkich mamuś, a raczej wszystkich naszych bobasków. U nas Krzysiu często się pręży przy kupce i pierdach. Nieraz się tak męczy, że szok, a mnie to wkurza, bo nic nie mogę wpłynąć.
a u nas powtorka po Agatce i Dorka nie lubi na brzuszku byc...

Cytat:
probuj, masz 50/50

Cytat:
moga

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Meduzza, jaka sliczna!!!
Ooooo tak, ja mialam mega wzdecia po herbatce koperkowej, ale takiej torebkowej, dopiero wczoraj w nocy sie skaplam, po czym to! Z tymze chyba nie powinno byc po niej takich akcji nie?
moga byc. mialam

Meduzza, sliczna dziewuszka
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:00   #2561
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Mam takie pytanko? Używa któraś dla bobaska emolium??

My do tej pory używaliśmy kosmetyki hippa i mydelko bambino, całkiem fajnie się sprawują, ale ostatnio Krzyś ma suche i szorstkie nóżki, a najbardziej kolana, ile bym nie smarowała oliwką czy kremem to one i tak za chwilkę są suche i właśnie zastanawiam się nad kupnem emolium. Tylko nie wiem czy kupić emulsję do smarowania czy np. płyn do kąpieli.
Myślałam nad emulsją, bo całe ciałko ma fajne mięciutkie i wystarcza oliwka hippa którą mam, a tylko te nóżki takie suche. Co mi radzicie???
Stary 2013-02-18, 12:03   #2562
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Evel, sliczna mala, taka cukierkowa

My chrzciny mamy 12 maja o 16. Nawet nie wiem, w co tego kruszynka ubrac?

Nasz spi w dzien jak aniolek, czasem sobie pomarudzi, a w nocy znowu, co godzine, poltora cyca chce, czy to ma jakis zwiazek z tym bardziej wartosciowym pokarmem? Ale skoro wasze maluchy spia jak aniolki? boje sie, ze cos nie tak :/
moze, moze sie przestawil? nie na pewno to nie przez pokarm hmmm
u mnie duzo daje konik z FP cholera jak to dziecko usypia przy tej muzyczce
teraz byla polozna wszystko ok oprócz tej buzki w tych krostkach , a dzidzia plakala itd usnela mi na rekach bidula. Ide z nią o 14 do lekarza. Polozna nic mi nie doradzila w związku z tymi krostkami, a juz sie poprawialo,a wczoraj ta skóra zrobila jej sie naprawde sucha. Wole isc i niech cos przepisze na to bo nie wiem co to jeszcze ma na szyjce i troszke kklatce piersiowej..Hmmmmmmm

i zważą mi ją

Cytat:
jak zjadlas to gratuluje odwagi ja bym sie nie odwazyla

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:05   #2563
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Moj jak jest glodny to piastki polyka, w sumie wszystko co jest dookola niego
Najsmieszniej jak jest glodny, chce mu dac buziaka, nachylam sie, a on zasysa moj nos no i oczywiscie koncert jest na pol bloku

Co do spania to nasz spi z nami w lozku w nocy, w dzien zazwyczaj na kanapie lub lezaczku, do lozeczka odkladam jak wiem, ze ma bardzo mocny sen i nie bedzie krzyku, ostatnio strasznie sie boi sam zostawac, normalnie az widac przerazenie w oczkach, mimo, ze glaszcze, tule, caluje to i tak sie boi, wiec lozeczko poszlo w odstawke
u nas z jedzeniem tak samo, piastki całe wpycha albo nachylam sie nad nim to głowką w obie strony tak szybko rusza,,
a co do łóżeczka- zeby sie nie przyzywczaił bo już z Waszego n ie wyjdzie moja sąsiadka tak córkę nauczyła i mala ma 2,5 roku a mąż spi osobno bo Wika go na łózko w ogóle nie wpuszcza

Cytat:

Ja najbardziej lubię pozycję na leżąco, jakoś nam z Krzysiem najlepiej wychodzi to karmienie. Choć z tym karmieniem to różnie bywa. Jest fajnie, ale czasem Krzyś jakoś tak nerwowo je, niespokojnie, szarpie cyca albo się odłącza od cyca, płacze, za chwile znowu szuka, nieraz nie wiem o co chodzi. Ale ogólnie spoko

U mnie Krzyś też zjada swoje piąstki - to jeden ze znaków, że chce jeść,
Inny - szuka wszędzie gdzie się da- tzn. np. jak go trzymam na rękach to otwiera buźkę i bije główką jak dzięciołek po szyi, klatce piersiowej, tak jak by się chciał przyssać a nie ma wtedy do czego, jak już jest bardzo głodny to płacz i zdenerwowanie - nie umiem tego wytłumaczyć ale taki charakterystyczny, że wiem, że to na jedzenie.
u nas na jedzenie to jest darcie jak sie nie doczeka na czas atak to w ogóle mi Bartulo nie płacze
Cytat:
Też tak myślę dlatego, że u mnie tak było Skurcze i skurcze a wody odeszły dopiero przy porodzie jak Krzysiulek wyszedł.

Bartek brzuszka nie cierpi położe go to z 5 minut głowkę podnosi a potem zniecierpliwienie, piski i trzeba przeladac na boczek albo plecki

mnie wody nie odeszły w ogóle, musieli przebijac worek płodowy przed skurczami partymi

zamówiłam karuzelke, taka za 5 dych, ja nie przepłacam a piernik wie, czy w ogóle bedzie sie interesował bo już przykro mu jak na pleckach lezy a jeszcze zostawiony sam to już zupełnie źle

u mnie czasami tez problem z kupką, wczoraj zrobił o 11 a potem dopiero po 22, bidulek sie prezył z pól godz ale jak zrobił to pampers nie ogarnął

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Mam takie pytanko? Używa któraś dla bobaska emolium??

My do tej pory używaliśmy kosmetyki hippa i mydelko bambino, całkiem fajnie się sprawują, ale ostatnio Krzyś ma suche i szorstkie nóżki, a najbardziej kolana, ile bym nie smarowała oliwką czy kremem to one i tak za chwilkę są suche i właśnie zastanawiam się nad kupnem emolium. Tylko nie wiem czy kupić emulsję do smarowania czy np. płyn do kąpieli.
Myślałam nad emulsją, bo całe ciałko ma fajne mięciutkie i wystarcza oliwka hippa którą mam, a tylko te nóżki takie suche. Co mi radzicie???
znajoma dolewała mleka do wody do kąpieli
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:10   #2564
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
moze, moze sie przestawil? nie na pewno to nie przez pokarm hmmm
u mnie duzo daje konik z FP cholera jak to dziecko usypia przy tej muzyczce
teraz byla polozna wszystko ok oprócz tej buzki w tych krostkach , a dzidzia plakala itd usnela mi na rekach bidula. Ide z nią o 14 do lekarza. Polozna nic mi nie doradzila w związku z tymi krostkami, a juz sie poprawialo,a wczoraj ta skóra zrobila jej sie naprawde sucha. Wole isc i niech cos przepisze na to bo nie wiem co to jeszcze ma na szyjce i troszke kklatce piersiowej..Hmmmmmmm

i zważą mi ją

Delicjanko, nie wiem jak to dokładnie wygląda u Twojego maleństwa, ale czy to nie są może potówki? Potówki często lubią się na twarzy i dekoldzie właśnie pojawiać. Takie małe czerwone kropeczki. U nas to było i już zaradziliśmy na to za radą położnej, no chyba, że to nie to.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
u nas z jedzeniem tak samo, piastki całe wpycha albo nachylam sie nad nim to głowką w obie strony tak szybko rusza,,
a co do łóżeczka- zeby sie nie przyzywczaił bo już z Waszego n ie wyjdzie moja sąsiadka tak córkę nauczyła i mala ma 2,5 roku a mąż spi osobno bo Wika go na łózko w ogóle nie wpuszcza

u nas na jedzenie to jest darcie jak sie nie doczeka na czas atak to w ogóle mi Bartulo nie płacze

Bartek brzuszka nie cierpi położe go to z 5 minut głowkę podnosi a potem zniecierpliwienie, piski i trzeba przeladac na boczek albo plecki

mnie wody nie odeszły w ogóle, musieli przebijac worek płodowy przed skurczami partymi

zamówiłam karuzelke, taka za 5 dych, ja nie przepłacam a piernik wie, czy w ogóle bedzie sie interesował bo już przykro mu jak na pleckach lezy a jeszcze zostawiony sam to już zupełnie źle

u mnie czasami tez problem z kupką, wczoraj zrobił o 11 a potem dopiero po 22, bidulek sie prezył z pól godz ale jak zrobił to pampers nie ogarnął

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

znajoma dolewała mleka do wody do kąpieli
A z tym mlekiem to tak na poważnie?
Stary 2013-02-18, 12:18   #2565
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Delicjanko, nie wiem jak to dokładnie wygląda u Twojego maleństwa, ale czy to nie są może potówki? Potówki często lubią się na twarzy i dekoldzie właśnie pojawiać. Takie małe czerwone kropeczki. U nas to było i już zaradziliśmy na to za radą położnej, no chyba, że to nie to.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

ona jeszcze ma na uszkach i na czole ;/ nie wiem, chyba polozna by wiedziala jak wygladaja? hmmm ... mowi ze moze to byc alergia pokarmowa ale nie wie. Ja tez nie wiem bo nc nie jem takiego co mogloby uczuclic dzidzie. A tak juz ona ma od dawna te krostki, raz znikaja raz sie pojawiaja, a od dwoch dni to jej skórka jest taka szorstka na polikach.. no ale lepiej isc i sie nie zastanawiac.

I tu mam jeszcze pytanie. Do lekarza mam ok 10 minut drogi . To jak mam pokazać tej lekarce tę buźke małej to jej smarować czyms na wyjscie? czy lepiej jechać samochodem i niczym nie smarować? ale mam rebusa

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-18, 12:18   #2566
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej laseczki

Na początku GRATULACJE dla neti i nawijki

Moja Daria znowu mi nie dała pospać w nocy. Budzi się co 2h :/
Rano spała od 9 do 11 więc spałam z nią i dopiero śniadanie zjadłam. Ehh

Mam pytanko do mam które karmią piersią. Czy macie miękkie piersi? Bo ja mam bardzo miękkie i wydaje mi się że mam bardzo mało pokarmu

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Niestety najdłużej śpi 2 h, a jutro skończy miesiąc Tak - budzi ją głód, bo długo nie je, więc na krótko jej
Moja tak samo 15-go skończyła miesiąc i dalej budzi się w nocy co 2h ,czasem nawet co godzine
Juz nie mam sił...

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, takie głupie pytanie: jak Wasze dzidzie śpią, to Wy śpicie z nimi w jednym łóżku? Czy Maluszek śpi sobie u siebie, Wy u siebie, budzicie się jak Maluszek wstanie?
Moja zasypia w łóżeczku ale jak się budzi w nocy na jedzonko to już zasypia w naszym i śpimy tak do rana.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
To nie rzecz w tym, że się "dziecko nauczy" tylko zwyczajnie - przemiana materii nie poprawi się sama z siebie, od przeczyszczaczy może się organizm uzależnić i potem zwolni perystaltyka, więc trudno zrobić koopę bez tabletki czy czopka.
Ale! Czasem trzeba ulżyć dziecku, Aga - nie biczuj się że podałaś czopka raz - grunt, żeby zachowywać umiar i zostawić sobie czopki na sytuacje ekstremalne by nie weszło w nawyk.
To nie Aga tylko ja podałam czopek
Juz się postaram nie podawać bo troche mnie nastraszyłyście
Ale dziękuję Wam

Cytat:
cytując Lady Whisper- jak ci zacznie dupe urywac to bedziesz wiedziała, że to te i że to już

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Taki dobry ten sabsimplex?

Dziewczyny, od kiedy uzywacie tych sprayow do noska dla maluszkow?
Co to kropelek sabsimplex ja mam od siostry. Podałam raz dopiero ale wydaje mi się że pomogły bo przestała płakać i zasnęła.

A spray do noska używam od 2 tyg chyba ( a 3 dni temu Daria skończyła miesiąc)

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39298989]Zaczęłam tę karuzelkę robić, poniżej ptaszek - czerwień jest żywa, nie taka ruda, ale fotka telefonem:[/QUOTE]

O piękny ptaszek Zdolniacha z Ciebie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
kurde dziewczyny, znowu wyskoczyła mi opryszczka na wardze. Ledwo tydzień temu wyleczyłam jedną a tu następna
A mi właśnie dziś wyskoczyła

Cytat:
ja tak miałam

Evel,Meduzza - Śliczne dzieciaczki

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-02-18 o 12:21
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:21   #2567
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej laseczki

Mam pytanko do mam które karmią piersią. Czy macie miękkie piersi? Bo ja mam bardzo miękkie i wydaje mi się że mam bardzo mało pokarmu
miekki
po nocy twarde ale dlategoo ze w nocy mala spi po 6 h i sie nazbiera bardzo

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-18, 12:24   #2568
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ona jeszcze ma na uszkach i na czole ;/ nie wiem, chyba polozna by wiedziala jak wygladaja? hmmm ... mowi ze moze to byc alergia pokarmowa ale nie wie. Ja tez nie wiem bo nc nie jem takiego co mogloby uczuclic dzidzie. A tak juz ona ma od dawna te krostki, raz znikaja raz sie pojawiaja, a od dwoch dni to jej skórka jest taka szorstka na polikach.. no ale lepiej isc i sie nie zastanawiac.
mój mały też ma takie czerwone kropeczki na klatce piersiowej, troszkę na plecach i na płatkach uszu i raz są bledsze, a raz bardziej widoczne i jak go głaskam, to czuć takie grudki jak pójdziemy do szczepienia, to muszę podpytać lekarza

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:26   #2569
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
mozesz miec nawet i 9cm (ja tak mialam przy porodzie corki) a teraz trafilam z 4 cm rozwarcia

Nie strasz !! Bo tego właśnie boję się najbardziej. Ale to czułaś jakieś skurcze czy coś jak ci się robiło to 9 cm?
Stary 2013-02-18, 12:29   #2570
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez słyszałam że mleko matki jest bardzo dobrym kosmetykiem do kąpieli Sama nie próbowałam.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
miekki
Ale ja mam miękkie i w dzień i w nocy
Stary 2013-02-18, 12:29   #2571
LadyWhisper
Zakorzenienie

Silver, tez mam miekkie jak maly dlugo nie je to wtedy mega twarde sie robia. Denerwuje mnie tylko to, ze wlasciwie caly czas sa roznej wielkosci
No i nie martw sie, ja tez mam w nocy miekkie, ale to dlatego, ze maly je co 1,5godz, jak odciagnelam i pojechalismy do lekarza plus na zakupy, zeszlo 4godz, to mi jedna piers malo nie eksplodowala
Sylwietta, spimy w trojke w lozku, i jakos sie nie boje tego wspolnego spaniajak potrzebuje sie w nocy przytulic to niech sie tuli

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-02-18 o 12:35
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:30   #2572
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Nie strasz !! Bo tego właśnie boję się najbardziej. Ale to czułaś jakieś skurcze czy coś jak ci się robiło to 9 cm?
ale czemu od razu sie bac, jak dla mnie im wieksze rozwarcie trafiajac do szpitala tym lepiej

wtedy mialam przez po dnia bardzo delikatne skurcze nie sadzilam ze tak moga wygladac skurcze porodowe, jak sie okazalo to byly te a teraz znacznie mocniejsze juz byly wiec do 9 nie wytrzymalam

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:36   #2573
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

jaka rada na te potówki? bo Bartulo ma na szyjce i buzce
a z mlekiem na serio, bardzo serio
Cytat:
Hej laseczki

Na początku GRATULACJE dla neti i nawijki

Moja Daria znowu mi nie dała pospać w nocy. Budzi się co 2h :/
Rano spała od 9 do 11 więc spałam z nią i dopiero śniadanie zjadłam. Ehh

ja mam miekkie, ale Młody sie najada, jedynie w ciągu nocy jak długo spi to twardnieją bo dużo pokarmu sie zbiera. na początku miałam mega twarde ale jak sie laktacja unormuje to tak bywa- niby miekkie ale mleko jest

Cytat:
Ja tez słyszałam że mleko matki jest bardzo dobrym kosmetykiem do kąpieli Sama nie próbowałam.
kochana- krówskie mleko
Stary 2013-02-18, 12:41   #2574
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
kochana- krówskie mleko
Ale ja słyszałam o mleku matki
Nawet taki arytkuł znalazłam
http://dziecisawazne.pl/naturalna-pi...m-mleka-matki/
Stary 2013-02-18, 12:42   #2575
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez słyszałam że mleko matki jest bardzo dobrym kosmetykiem do kąpieli Sama nie próbowałam

Ale ja mam miękkie i w dzień i w nocy
Pewnie tak jest z tym mlekiem, tylko aż tyle tego mleka to nie ma, żeby dawać do kąpieli

Silver, ja mam generalnie miękkie piersi i też mi sie czasem wydaje, że mam mało pokarmu, ale Krzysiu się najada więc chyba mało go jednak nie ma, a karmię tylko piersią. Czasem mam twarde i ciężkie piersi ale tylko wtedy jeśli jest jakaś długa przerwa w jedzeniu np. 4 czy 5 godzin. To się czasem zdarza w nocy jak Mały akurat dłużej śpi. Wtedy piersi mam przepełnione i bardzo nie lubię tego uczucia, ciężkie i bolą. Na szczęście raczej mam opróżniane piersi przez Krzysia do ostatniej kropelki więc problem twardych i ciężkich piersi nie jest u mnie częsty, więc na ogół są miękkie a pokarmu i tak jest dość.
Stary 2013-02-18, 12:45   #2576
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Silver, tez mam miekkie jak maly dlugo nie je to wtedy mega twarde sie robia. Denerwuje mnie tylko to, ze wlasciwie caly czas sa roznej wielkosci
No i nie martw sie, ja tez mam w nocy miekkie, ale to dlatego, ze maly je co 1,5godz, jak odciagnelam i pojechalismy do lekarza plus na zakupy, zeszlo 4godz, to mi jedna piers malo nie eksplodowala
Cytat:
ja mam miekkie, ale Młody sie najada, jedynie w ciągu nocy jak długo spi to twardnieją bo dużo pokarmu sie zbiera. na początku miałam mega twarde ale jak sie laktacja unormuje to tak bywa- niby miekkie ale mleko jest
Cytat:
miekki
Dziękuję dziewczyny uspokoiłyście mnie trochę

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Pewnie tak jest z tym mlekiem, tylko aż tyle tego mleka to nie ma, żeby dawać do kąpieli

Silver, ja mam generalnie miękkie piersi i też mi sie czasem wydaje, że mam mało pokarmu, ale Krzysiu się najada więc chyba mało go jednak nie ma, a karmię tylko piersią. Czasem mam twarde i ciężkie piersi ale tylko wtedy jeśli jest jakaś długa przerwa w jedzeniu np. 4 czy 5 godzin. To się czasem zdarza w nocy jak Mały akurat dłużej śpi. Wtedy piersi mam przepełnione i bardzo nie lubię tego uczucia, ciężkie i bolą. Na szczęście raczej mam opróżniane piersi przez Krzysia do ostatniej kropelki więc problem twardych i ciężkich piersi nie jest u mnie częsty, więc na ogół są miękkie a pokarmu i tak jest dość.
Dziękuję Ufff więc to normalne
Stary 2013-02-18, 12:46   #2577
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
jaka rada na te potówki? bo Bartulo ma na szyjce i buzce
a z mlekiem na serio, bardzo serio

kochana- krówskie mleko
No tak myślałam, że krówskie, ale potem silver pisała o tym matczynym

Co do potówek nam położna zaleciła (jak były na czole) przecierać spirytusem salicylowym i potem alantanem (zasypka) Po kilku takich zabiegach potówki zniknęły. Jak były na twarzy to tylko zasypkę dawałam na watkę i pocierałam. Pomogło.
Tyle, że potówki często wracają, bo wiadomo dziecko np. długo leży na jednej stronie policzkiem i mu się zgrzeje i przypoci noi czerwone kropeczki gotowe.
Stary 2013-02-18, 12:47   #2578
sylwietta1988
Zakorzenienie

poległam
http://demotywatory.pl/4053739/Matka
Stary 2013-02-18, 12:52   #2579
Basia_Bogusia
Rozeznanie

No a powiedzcie mi co z tym emolium?? Ktoś stosował?? czyżby nikt z tu obecnych

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Ale ja słyszałam o mleku matki
Nawet taki arytkuł znalazłam
http://dziecisawazne.pl/naturalna-pi...m-mleka-matki/
Właśnie wyobraziłam sobie siebie odciągającą mleko do wanienki. Stoję nad wanną i wyciskam mleczko raz z jednego cyca raz z drugiego. Potem Krzychu pływa w mleku, od razu mógłby pojeść

Cytat:
Świetne, Powiem Wam dobre Oto przykład jak nie tracić czasu, tu karmienie, między czasie obieranie ziemniaków Rewelka, uśmiałam się
Stary 2013-02-18, 12:52   #2580
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
O matko ale matka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości