Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 13:13   #3541
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
robię sobie obiad i w międzyczasie nadrabiam...
chciałam tylko poinformować, że wszystko ok. mimo że nie miałam usg teraz w planach, to gin mierzył szyjkę usg dowcipnym, potem jeszcze na chwilę "przeleciał" usg po brzuchu, sprawdził serduszko i zmierzył główkę. i nie wiem kiedy, ale podobno też sprawdzał ilość wód płodowych... tak kontrolnie wszystko tylko mówił, że wszystko pięknie, nie ma żadnego zagrożenia, mało przytyłam, ale tyję i brzuszek rośnie, więc wporzo

aaa, a propos sinego pępka - tak jak mój małż podejrzewał, to po prostu od rozciągnięcia skóra się cieńsza zrobiła i dlatego ma taki trochę bardziej siny kolor. jest to całkiem w porządku
No to świetnie, że jesteś zadowolona i jeszcze podejrzałaś maluszka

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hej Dziewczynki czytam, ale zupełnie nie mam humoru na pisanie. od soboty ciągle czuje bóle w szyjce, boję się że w środę na wizycie już nic z niej nie będzie. ale dzwoniłam do szpitala, wynik posiewu ujemny, czyli nie ma bakterii, zamówiłam pessar. teraz się tylko modlę żeby było na czym go założyć. może nic się nie dzieje, tylko sobie wkręcam, ale nie jest łatwe pozytywne myślenie jak trzeci dzień kłuje a po tym się zawsze skracało ...

kupowałam, ale wydaje mi się że można liczyć tylko na uczciwość sprzedawcy ... ja akurat miałam szczęście.
Kochana, cieszę się, że posiew w porządku. Teraz tylko przetrwać do środy. Dacie radę, Ty, Przemuś i szyjka!

Mam nadzieję, że też będę miała szczęście do sprzedawcy... Zobaczymy.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:13   #3542
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja kupiłam i rożek i właśnie owijaczek z bawełny, rożka wymagają w szpitalu więc i tak musiałam kupić, jak się nie przyda teraz to na drugą kluskę będzie
moj szpital ma na str. info, ze do wyjscia ze szpitala potrzebny jest kocyk i fotelik w szpitalu dzieci zawijane sa w ich beciki. babki w necie pisza, ze uzywaly rozka tylko w szpitalu albo w domu przez 2 dni pozniej jako kolderka...no i sama juz nie wiem. becik to 50zl, mozna za to kupic fajny kocyk albo i dwa.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:18   #3543
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudziora Pokaż wiadomość
Widzę, że płeć mojej dzidzi na początku wątku jest nieokreślona, więc informuję, że Zosia będzie
gratuluję córeczki

Cytat:
chciałam tylko poinformować, że wszystko ok. mimo że nie miałam usg teraz w planach, to gin mierzył szyjkę usg dowcipnym, potem jeszcze na chwilę "przeleciał" usg po brzuchu, sprawdził serduszko i zmierzył główkę. i nie wiem kiedy, ale podobno też sprawdzał ilość wód płodowych... tak kontrolnie wszystko tylko mówił, że wszystko pięknie, nie ma żadnego zagrożenia, mało przytyłam, ale tyję i brzuszek rośnie, więc wporzo
za wizytę

Cytat:
hej Dziewczynki czytam, ale zupełnie nie mam humoru na pisanie. od soboty ciągle czuje bóle w szyjce, boję się że w środę na wizycie już nic z niej nie będzie. ale dzwoniłam do szpitala, wynik posiewu ujemny, czyli nie ma bakterii, zamówiłam pessar. teraz się tylko modlę żeby było na czym go założyć. może nic się nie dzieje, tylko sobie wkręcam, ale nie jest łatwe pozytywne myślenie jak trzeci dzień kłuje a po tym się zawsze skracało ...
trzymam kciuki żeby było OK

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez axella
gadam z kumpelą.. urodziła w 31tygodniu ciąży...
matko święta

jej córa ok..bardzo ok,wszystko w porząsiu ale jaki stres.. to tak jakbym za 2 tyg miałą rodzić
ja nie chcę tak wcześnie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:28   #3544
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
właśnie!proszek w lidlu!
dzięki za przypomnienie, trzeba się będzie wybrac..
wlasnie doszla do mnie probka mleczka do prania loveli poslijcie sobie maile, bo zawsze to jedno pranie gratis kontakt@lovela.pl - mail z danymi.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
4. to teraz zabiłaś mi kolejnego ćwieka... myślałam o rożku i właśnie o usztywnianym. choć wiem, że to bardziej dla mnie i dla tatusia bo na początku pewnie będę bała się trzymać bezpiecznie dziecko
sobie tez zaczelam mieszac w glowie. siostrzeniec urodzil sie w pazdzierniku i rozka uzywali w domu kilka razy...w szpitalu od razu wlozyli go do fotelika, a wczesniej mial szpitalny kokonik-becik :P ale chyba kupie dla swietego spokoju, do usypiania malej? tz moze bedzie sie pewniej czul...nie wiem juz nic

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:

i witam się w 30tc
o mamo jak to slicznie brzmi! jeszcze 10 tygodni...wiesz, ze to juz naprawde blisko? pakuj torbe! hehe

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Widziałam, ze przewijał się temat termometrów. Mój znajomy kupił termometr bezdotykowy. Jak mierzył dziecku temperaturę kilka razy pod rząd to za każdym razem wychodziła inna temperatura Potem doczytał w instrukcji: należy zmierzyć temperaturę kilkakrotnie i wyliczyć średnią
aaa to tak to dziala!

Cytat:
Pytałam o rożki na SR i położna powiedziała mi, że wg niej rożek się przyda. Najlepiej kupić taki, który ma wyjmowane usztywnienie. Chodzi o to, że na początku łatwiej w takim usztywnianym trzymać dziecko - nam, tacie, dziadkom... Natomiast dziecko powinno spać bez usztywnionych plecków, dla tego to usztywnienie powinno dać się wyjąć.
dzieki

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Już wiem co i jak. Mała urodziła się przez cc, ale nie wiem dlaczego ... 60cm i 4kg40 wagi.
duuuuuza gratulacje dla ciotki
Stary 2013-02-18, 13:30   #3545
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
gratuluję córeczki

za wizytę

trzymam kciuki żeby było OK

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

ja nie chcę tak wcześnie
też nie chcę urodzić 5.05!!!
bo ja jestem 11.11
moja sis 10.10
to niech małą będzie 5.05
łatwo się zapamiętuje

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wlasnie doszla do mnie probka mleczka do prania loveli poslijcie sobie maile, bo zawsze to jedno pranie gratis kontakt@lovela.pl - mail z danymi.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

sobie tez zaczelam mieszac w glowie. siostrzeniec urodzil sie w pazdzierniku i rozka uzywali w domu kilka razy...w szpitalu od razu wlozyli go do fotelika, a wczesniej mial szpitalny kokonik-becik :P ale chyba kupie dla swietego spokoju, do usypiania malej? tz moze bedzie sie pewniej czul...nie wiem juz nic

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

o mamo jak to slicznie brzmi! jeszcze 10 tygodni...wiesz, ze to juz naprawde blisko? pakuj torbe! hehe

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

aaa to tak to dziala!

dzieki

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

duuuuuza gratulacje dla ciotki
dzięki za mail,miałąm zamówić.. zapomniałam

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:33   #3546
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
Mam nadzieję, że też będę miała szczęście do sprzedawcy... Zobaczymy.
oby a na co polujesz?
Stary 2013-02-18, 13:40   #3547
xal
Zakorzenienie

Cytat:
co na tej intymnej mamie się robi ????
dostajesz niedrapki

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:40   #3548
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
My mamy szczęście bo siostra TŻa tam mieszka od niedawna i mamy taki plan, żeby się z rodziną z RPA spotkać w Dubaju na święta, jest mniej więcej w połowie drogi
A Emirates lata od niedawna z Warszawy do Dubaju i spokojnie można za tysiaka w obie strony polecieć
aaa! to Ty sie wyprowadzaj do Dubaju! i zapraszaj nas wszystkie na wakacje
Stary 2013-02-18, 13:43   #3549
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
moj szpital ma na str. info, ze do wyjscia ze szpitala potrzebny jest kocyk i fotelik w szpitalu dzieci zawijane sa w ich beciki. babki w necie pisza, ze uzywaly rozka tylko w szpitalu albo w domu przez 2 dni pozniej jako kolderka...no i sama juz nie wiem. becik to 50zl, mozna za to kupic fajny kocyk albo i dwa.

A własnie gdzie można się czegoś dowiedzieć co i jak w wojewódzkim?? Możesz podać stronę?

Cytat:
bo ja jestem 11.11
moja sis 10.10
łatwo się zapamiętuje

Ja bym chciała 12.06 bo Tż jest z 12.01

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:44   #3550
axella
Zakorzenienie

GG do axella

łoooooooooooooooo!!
ale mi brzuch chodzi... uwaga uwaga.. pod mostkiem!!
mam nadzieję,że to nóżki a główka jest na dole

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-18, 13:46   #3551
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
bo ja jestem 11.11
moja sis 10.10
łatwo się zapamiętuje
ale fajnie, rzeczywiście łatwo zapamiętać
Stary 2013-02-18, 13:55   #3552
metropolitan
Zadomowienie

no ja już po 4 godzinnym maratonie z nauką.... wystarczy na razie.... czas się położyć.

Cytat:

masz konkretnie ten z Microlife? pomiar niedokładny bezdotykowo tylko czy ucho też?

znajomi mi mówili, że do ucha wsadzić małemu wiercącemu się dziecku to dramat więc chciałam taki kupić, a znalazłam o nim same dobre opinie...
nie mam jakiś inny, ale nie powiem ci jaka firma, bo nie wiem.

Cytat:
Ja chcę usztywniany bo wkładkę można wyciągać. Kokardka nie przeszkadza, a wręcz pomaga jak maluch jest malutki i rzepy są za luźne.
Ja tam rożki lubię, co prawda miałam 2 miękkie, ale wygodnie takiego newborna się nosi w nich a potem może być w domu jako kołderka, bo takiego maluta kołdrą normalną przykryć, to by się utopił chyba

Cytat:
Widziałam, ze przewijał się temat termometrów. Mój znajomy kupił termometr bezdotykowy. Jak mierzył dziecku temperaturę kilka razy pod rząd to za każdym razem wychodziła inna temperatura Potem doczytał w instrukcji: należy zmierzyć temperaturę kilkakrotnie i wyliczyć średnią
tego nie wiedziałam, ale i tak to jakieś podejrzane sie wydaje...

Cytat:
Już wiem co i jak. Mała urodziła się przez cc, ale nie wiem dlaczego ... 60cm i 4kg40 wagi.
łooo, duże dziecko... ja bym chciała takie do 3 kilo!

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A ja kiedyś byłam taka dobra.
Wstawałam razem z TŻtem i śniadanko, kanapeczki.
Po kilku latach mi przeszło a on się musiał odzwyczaić...
nooo.... ja też

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie mnie bo wyjdę z siebie i stane obok mój ukochany TŻ kupił psa. Normalnie szlag mnie trafi. Kawalerka 33m2 sznaucer miniaturowy i kolejny pies. Do tego nie zapominajmy, że w maju rodzi nam się dziecko. I wszystko ładnie pięknie tyle że to w cholere golden retriver Przecież jak on urośnie będzie ważył z 40 kilo mam ochotę go zabić Przecież on dla Jasia taki ładny no zobacz jaki słodki, odpowiedzialność facetów
no to nieźle.... rozumiem, że się wkurzyłaś, chociaż tego twojego tża też mi trochę szkoda.... biedny chciał cię ucieszyć, zrobić miłą niespodziankę... faceci tak mają, myślą inaczej niż my. Mój tż kupił mi drugiego kota bez mojej wiedzy. Cieszyłam się, chociaż wolałabym być wtajemniczona, ale u nas to trochę co innego bo my mamy warunki powierzchniowe a poza tym kot to nie pies...

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Witam.... jestem zdegustowana dziisjsza wizyta , nie bylo mojego doktora i byla jakas lekarz na zastepstwo wrrr
wiec... nie widzialam Michasia bo tylko posluchala serduszka - kurde czlowiek sie przyzwyczaja do wszystkiego i do usg co wizyte tez .... a i ph w pochwie tez nie zbadala , no ale szyjka zamknieta wszystko ok.
dala mi na dodatkowe badania- mo\cznik, kreatynia i cos tam jeszcze , morfologie, mocz i usg III trymestru mam 6 marca a 11 mam wizyte....
a herbate moge z pokrzywy pic ale jak to powiedziala jak mi smakuje to moge pic, a ja sie pytam czy pomaga na obrzeki? a ona ze na głowe bardziej wrrrr
i jestem zla i zjadlam bulke i knopersa i jescze mam ochote cos zjesc ze zlosci hehehe
no wiesz co, żenada! i jeszcze to zwolnienie.... z jakiej racji ty masz tam jechać znowu, przecież mogła ci wypisać chyba zwolnienie, co to za różnica który lekarz, może jej się po prostu nie chciało. Ehh, człowiek czeka na wizytę z niecierpliwością a tu takie coś!

Cytat:
matko święta

jej córa ok..bardzo ok,wszystko w porząsiu ale jaki stres.. to tak jakbym za 2 tyg miałą rodzić
a ile mała ważyła???????????????

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

zjadłam swój wczorajszy obiad, bo teraz z tą pojemnością żołądka to mi moja jedna porcja na dwa dni starcza..... w ogóle wydaje mi się, że mi jakoś brzuch wessało, mniejszy jest....
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:58   #3553
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ale fajnie, rzeczywiście łatwo zapamiętać
no miło miło..

mój tż ma muszki w nosie
chyba mu kupię rosiczkę

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-18, 14:11   #3554
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny trzymajcie mnie bo wyjdę z siebie i stane obok mój ukochany TŻ kupił psa. Normalnie szlag mnie trafi. Kawalerka 33m2 sznaucer miniaturowy i kolejny pies. Do tego nie zapominajmy, że w maju rodzi nam się dziecko. I wszystko ładnie pięknie tyle że to w cholere golden retriver Przecież jak on urośnie będzie ważył z 40 kilo mam ochotę go zabić Przecież on dla Jasia taki ładny no zobacz jaki słodki, odpowiedzialność facetów
wybacz przypomnial mi sie Marley... maz glupol, ale jak bedziesz za glosno krzyczala, to go wywiezie do schroniska

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
A my dostaliśmy dziś niespodziankę Siostra TŻa (ta z Dubaju ) przysłała nam prezencik dla Sofci: organizer na pieluchy(nie myśleliśmy o takim ale jest słodki) i komplecik tunika+legginsy
Do tego przyszła sukieneczka Safari I chcę tę drugą też, więc zaraz zamówię. Jedna jest na 62, druga na 68 więc mała jak z jednej wyrośnie to będzie miała drugą
sliczny organizer
tuniczka sie podoba? bo ja jestem zakochana (ale pisalam to juz kilka razy )
Stary 2013-02-18, 14:15   #3555
axella
Zakorzenienie

GG do axella

http://www.bab yma ma.pl/zestaw-elektr onicznych-termometrow-luvion-p1343.html
słodkie..
ale chyba zrezygnuję z elektronicznego..

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-02-18 o 14:17
Stary 2013-02-18, 14:34   #3556
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie to Nika juz jest malutkim diabełkiem. A ten szkudnik to już wogóle masakra mała. Ja podejrzewam czym jest ta decyzja spowodowana on juz miał psa i musiał go zostawić w domu no bo wiadomo pies wychowany na podwórku. i z tym psem biegał. No i oczywiście zawsze jak wracał z tego swojego biegania to było że z psem to raźniej itp. No a teraz Misiek zdechł no to sobie kupił psa którego wychowa w mieszkaniu
Niunka ja tylko moge na usprawiedliwienie Twojego tz napisac, ze jak musialam uspic moja wiekowa sunie, z ktora spedzilam cale dziecinstwo to tez mialam takie "cos", ze od razu chcialam drugiego psa. nie myslalam logicznie, rozsadek (male mieszkanie, plany zwiazane z dzieckiem itd.) po prostu chcialam natychmiast zapelnic pustke...w pierwszym momencie jak wrocilam do domu MUSIALAM wyrzucic wszystkie jej rzeczy, kocyki, pilki, obroze...wszystko. pozniej kazalam tz zawiezc sie znow do weterynarza, bo zostalo nam sporo lekow (wiekszosc nawet nie rozpoczeta) i musialam je oddac komus innemu. wrocilismy do domu i od razu zaczelam przegladac ogloszenia. gdyby nie tz pewnie uparlabym sie i mielibysmy nowego psiaka. na ziemie sprowadzila mnie troche mama, ktora wtedy byla w Kanadzie u mojego brata i stwierdzila, ze ona nowego psa nie chce, ze juz nie czuje sie na silach, ze to wielki obowiazek. nie chcialam jej obciazyc szczeniakiem, bo my calymi dniami w pracy, wiec pies bylby "moj", ale u mamy...pozniej ochlonelam i mi przeszlo. teraz ciesze sie, ze nikt mi nie ulegl.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Dziewczyny, kopowała któraś z Was coś na tablicy ale przez wysyłkę?? Jak zabezpieczyć taką transakcję??
ja kupowalam w sumie jedyne zabezpieczenie to chyba to, ze ktos podaje Ci dane, adres i nr konta...troche malo, ale nie mialam dziwnych przygod. na pewno nie ryzykowalabym z czyms drogim
Stary 2013-02-18, 14:39   #3557
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

wlasnie skonczylismy ogladac film - jesli ktoras szuka czegos wesolego i lekkiego, ale nie glupiutkiej komedii to polecam http://www.filmweb.pl/film/Sesje-2012-524303
film bardzo podobny do "motyl i skafander" http://www.filmweb.pl/Motyl.I.Skafander albo "nietykalni" http://www.filmweb.pl/film/Nietykalni-2011-583390

sporo scen rozbieranych, lozkowych, ale naprawde polecam piekny temat seksu wsrod osob niepelnosprawnych, ich sekusualnosci...warto obejrzec.

wszystkie trzy oglądałam i potwierdzam, że dobre w kolejności: 1. nietykalni, 2. motyl i skafander 3 sesje
Stary 2013-02-18, 14:42   #3558
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A własnie gdzie można się czegoś dowiedzieć co i jak w wojewódzkim?? Możesz podać stronę?
http://www.hospital.com.pl/index.php?show=faq prosze wklejalam tu juz kilka razy.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
wszystkie trzy oglądałam i potwierdzam, że dobre w kolejności: 1. nietykalni, 2. motyl i skafander 3 sesje
ja tez w tej kolejnosci. ostatnio ciezko trafic na fajny film...a sesje jakos nas wczoraj rozbawily, pomimo, ze temat dosc trudny

nadrobilam!!! obiad zjedzony. czas na relaks.
Stary 2013-02-18, 14:52   #3559
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
co do wózka, to faktycznie jest wybierania i myślenia... musicie wiedzieć, co chcecie: czy ważniejszy jest ciężar, czy duże kółka np. do lasu... czy macie zamiar przewozić wózek w bagażniku - sprawdźcie w sklepie wszystko, również jak sobie poradzicie ze składaniem
dla mnie najważniejsze było prowadzenie - również po lesie, śniegu - no i tu mura jest super. z tej aukcji jedyne co mi się nie podobało, to tylko jedna fotka... więc nie było widać detali, gdzie co jak zużyte. szkoda... aaa, i kolor "nie mój", ale teraz sobie myślę, że maluszkowi się taki radosny, jasno-niebieski powinien spodobać (atlantic slice). ech, za tą cenę nie będę narzekać
Wózek potrzebujemy jakiś stabilny model, bo planujemy na jesień wprowadzić się do domku, a tam sporo terenów wyboistych. Tak więc kółka duże, pompowane na 100%, w bagażniku na pewno będziemy go wozić. Co prawda przez pierwsze miesiące mieszkamy w bloku, ale to 1wsze piętro więc problemu z wnoszeniem/znoszeniem nie będzie, tym bardziej, że zawsze będę mogła go zostawić na dole. Kolor niebieski dla chłopca wydaje mi się jak najbardziej ok, tym bardziej za taką kasę, jak będziesz miała już brykę u siebie w domu to obfoć
Stary 2013-02-18, 14:57   #3560
lonely_lady
Zakorzenienie

Niunka- goldeny są prześliczne i przekochane
ale Ci Tż wyciął numer
Kocham zwierzęta.. ale trzeba myśleć racjonalnie i w podobnych okolicznościach na takiego pieska nie zdecydowałabym się.
Mimo to może jednak uda Wam się wszystko pogodzić.

Banka- na pocieszenie po niezbyt przyjemnej wizycie
ale najważniejsze, że z Michasiem ok

Ashyshqa- ale śliczne prezenciki dostaliście
no i zazdroszczę siostry w Dubaju, chciałabym kiedyś odwiedzić to miejsce

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a co do pieska... znajomi sobie wzięli goldena kiedy ich synek zaczął raczkować, wzięli tylko dlatego, że za darmooo pies kochany, uroczy i baaardzo ruchliwy, wiadomo, skakał im na dzieciaka, podgryzał delikatnie, myślał, że to jego kumpel , oddali po tygodniu bo jednak dzieciak za mały a ona nie mogła z psem wychodzić na spacer kiedy dziecko spało a szczeniak wiadomo, często musi się załatwiać...

my chcieliśmy go przygarnąć, mamy ogródek ale też kota i to nie byłby najlepszy pomysł jednak no ale na szczęście pies znalazł porządny dom...
wbrew pozorom psy i koty całkiem dobrze się dogadują. Mam te relecje przetestowane

Cytat:

aaa, a propos sinego pępka - tak jak mój małż podejrzewał, to po prostu od rozciągnięcia skóra się cieńsza zrobiła i dlatego ma taki trochę bardziej siny kolor. jest to całkiem w porządku

a co do rożka - ja nie kupuję, bo nie potrzebuję w szpitalu itp... ale nie uważam, że jest to zbędny wydatek. te rożki służą jako kołderki do wózka, maty - można je na wiele sposobów wykorzystać, więc spoko
super za wizytę
i dzięki za info o pępku, bo też miewam tę "dolegliwość"

Cytat:

pisałyście o termometrach. sama mam zgryz w tym temacie - dużo czytałam i są strasznie skrajne opinie na temat tych bezdotykowych. od tych na maksa pozytywnych do tych, że za każdym razem inny wynik podają. w szpitalu pytałam pielęgniarkę przy pomiarze co o nich sądzi i mówiła że absolutnie nie poleca. no ale sama nie wiem co zamiast tego ... myślałam żeby kupić elektroniczny z giętką końcówką i do tego w smoczku.
trzymam za Was mocno i za Twoją szyjkę :kciuki

Ja też podczytuję od regularnie tylko nie mam nastroju na pisanie
dzisiaj spędziłam pół dnia na policji... tylko po to żeby kolejny raz dowiedzieć się jakie nasze polskie prawo jest nieudolne
ajjj.. szkoda gadać...
i juz nawet powtarzanie co chwilę w myślach "co nas nie zabije to nas wzmocni" - przestaje pomagać

Cytat:
ja pewnie też kupię tak w razie czego.. i dla świętego spokoju..
ale jeszcze się z tym wstrzymam

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:07   #3561
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
wbrew pozorom psy i koty całkiem dobrze się dogadują. Mam te relecje przetestowane
ja oczyma wyobraźni widziałam szalonego, wielkiego szczeniaka i mojego postrzelonego kota razem w akcji

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:07   #3562
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
tuniczka sie podoba? bo ja jestem zakochana (ale pisalam to juz kilka razy )
Bardzo się podoba Ale to nie len, tylko bawełna CO mi zupełnie nie przeszkadza, jest śliczna Dziś zamówię też tę z tablicy, czekam na dane do przelewu A Ty masz 68? Pewnie pisałaś, ale nie pamiętam

Cytat:
ja kupowalam w sumie jedyne zabezpieczenie to chyba to, ze ktos podaje Ci dane, adres i nr konta...troche malo, ale nie mialam dziwnych przygod. na pewno nie ryzykowalabym z czyms drogim
No dokładnie, coś drogiego raczej nie, ale taką tuniczkę za dyszkę mogę zaryzykować

Cytat:
Ja też podczytuję od regularnie tylko nie mam nastroju na pisanie
dzisiaj spędziłam pół dnia na policji... tylko po to żeby kolejny raz dowiedzieć się jakie nasze polskie prawo jest nieudolne
ajjj.. szkoda gadać...
i juz nawet powtarzanie co chwilę w myślach "co nas nie zabije to nas wzmocni" - przestaje pomagać
Oj kochana.... Znów u Was jakieś cyrki? Strasznie współczuję, zwłaszcza, że musisz po komisariatach z brzuszkiem biegać.... Życzę wam dużo siły

Też się przyłączam do tygodnia pod hasłem "wyprawka szpitalna". Czas leci, trzeba temat zamknąć wreszcie
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:07   #3563
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

A my dostaliśmy dziś niespodziankę Siostra TŻa (ta z Dubaju ) przysłała nam prezencik dla Sofci: organizer na pieluchy(nie myśleliśmy o takim ale jest słodki) i komplecik tunika+legginsy
Do tego przyszła sukieneczka Safari I chcę tę drugą też, więc zaraz zamówię. Jedna jest na 62, druga na 68 więc mała jak z jednej wyrośnie to będzie miała drugą
Super niespodzianka
Ja miałam przy Z. torbę na pieluchy i bardzo się przydawała

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Większość ludzi powinna mieć leniwce na gałęzi a nie psy
Kocham leniwce

Cytat:

a co do rożka - ja nie kupuję, bo nie potrzebuję w szpitalu itp... ale nie uważam, że jest to zbędny wydatek. te rożki służą jako kołderki do wózka, maty - można je na wiele sposobów wykorzystać, więc spoko
Cieszę się, ze wszystko dobrze

Cytat:
matko święta

U mojego TŻta w pracy tak samo w 31tyg.. Masakra

Cytat:
Potwierdzam
Ja wychowywałam się w domu pełnym psów i kotów

Współczuję wizyty na policji
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:08   #3564
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

dziwne gadanie, masz łądny brzuszek i wcale nie jakiś za mały, pewnie córka tej baby sie roztyła i teraz ona by chciała, zeby kady jak słoń chodził
wrzucę jakieś fotki z sesji brzuszkowejhehe tłuszczu nie miałam ale już mam
też mnie wkurza takie głupie gadanie, ale czasem już z bezsilności nie chce mi się nic na to odpowiadać...
Dopóki nie zobaczę fot to nie uwierzę no a na zdjęcia z sesji czekam my też planujemy zrobić, (najprawdopodobniej u tej znajomej bo nie chce mi się szukać dalej http://jovkaa.blogspot.com/) ale czekam aż zrobi się troszkę cieplej a brzuszek się jeszcze powiększy
Stary 2013-02-18, 15:15   #3565
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo się podoba Ale to nie len, tylko bawełna CO mi zupełnie nie przeszkadza, jest śliczna Dziś zamówię też tę z tablicy, czekam na dane do przelewu A Ty masz 68? Pewnie pisałaś, ale nie pamiętam
kurcze, no to mi dalas zagadke bawelna? ja bylam przekonana, ze ona jest lniana. poszukam za chwile i pomacam jeszcze raz rozmiar tez sprawdze, bo juz nie pamietam

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-02-18 o 15:20
Stary 2013-02-18, 15:18   #3566
xal
Zakorzenienie

Ten dzień jakiś taki leniwy, widzę, że na forum również.
No i jeszcze co chwilę latam coś podjadać do lodówki, zaraz mi tam samo światło zostanie

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:22   #3567
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
pawie oczko ja też już mam 10 kg na plusie
to pokaż jeszcze jaki apartament nosisz idziemy łeb w łeb heh
Stary 2013-02-18, 15:26   #3568
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja oczyma wyobraźni widziałam szalonego, wielkiego szczeniaka i mojego postrzelonego kota razem w akcji
wyobrażenia o relacjach między kotem i psem są różne. Wiadomo, że od pierwszego dnia przyjaciółmi nie zostaną.. Ale da się wychowywać je wspólnie bez nieprzyjemnych konfrontacji.I wydaje mi się, że zadanie jest ułatwione zwłaszcza wtedy kiedy kot jest pierwszy w domu i dokoptujemy mu szczeniaka. Bo nawet dorosłego, diabelskiego kota można z czasem przyzwyczaić, a jeśli pies jest kilerem kotów i ma to już we krwi to wtedy jest gorzej.

Cytat:
Oj kochana.... Znów u Was jakieś cyrki? Strasznie współczuję, zwłaszcza, że musisz po komisariatach z brzuszkiem biegać.... Życzę wam dużo siły
nie znowu a cały czas...
niestety końca koszmaru nie widać..
dzięki za słowa otuchy

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Potwierdzam
Ja wychowywałam się w domu pełnym psów i kotów
ja też
mieliśmy kotkę killerkę- nieustannie polowała, mordowała ptaki, myszy, szczury, żaby itp.
później pojawił się szczeniak (owczarek niemiecki) nieraz miał podrapany nos, na początku było troszkę starć.. ale późnij to już nawet spali razem
i byłam świadkiem kilku takich przykładów

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:29   #3569
Mysia mysz
Zakorzenienie

laski czy kupujecie jakieś rekwizyty do sesji foto maluszków?

udało mi się ugadać z naszą ślubną fotografkę na zdjęcie młodego zaraz po urodzeniu, ale ona nie robiła nigdy noworodkowych i nie ma akcesoriów więc zaczynam po mału szukać...

jakbyście coś fajnego dla chłopaka znalazły to krzyczcie
Stary 2013-02-18, 15:38   #3570
JennyAniolek
Zakorzenienie

Witamy z Wiktorkiem po weekendzie, który dobrze że już się skończył... Z soboty na niedzielę tak mnie wkur... pewna sytuacja, że naraz brzuch mi bardzo stwardniał, włączył mi się wyjec i musiałam zaparzyć sobie melisę Na szczęście już ok, ale i tak niesmak pozostał... A dziś od rana byliśmy w trasie; chcieliśmy też podjechać do hurtowni pooglądać wózki - mąż sam zaproponował - przyjeżdżamy na miejsce, a tam kartka, że dzisiaj z jakiegoś tam powodu nieczynne

Idę poczytać co pisałyście od rana, bo w weekend czasami podczytywałam ale nie chciało mi się nic pisać

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
laski czy kupujecie jakieś rekwizyty do sesji foto maluszków?

udało mi się ugadać z naszą ślubną fotografkę na zdjęcie młodego zaraz po urodzeniu, ale ona nie robiła nigdy noworodkowych i nie ma akcesoriów więc zaczynam po mału szukać...

jakbyście coś fajnego dla chłopaka znalazły to krzyczcie
Poślę Ci za niedługo kilka namiarów tylko muszę poszukać

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości