Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-19, 14:01   #2791
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

To sobie pocytowałam

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
A moja ksiezniczka wstala o.1.30, zjadla, chcialam ja nakarmic dlugo ale zasnela i teraz znowu wstala o.2.30 znowu glodna bo lapala i szukala cyca, ale pojadla 5 minut moze 10 i spi. No i po co matke budzic ?
Moze wiecie jak gdy dziecko zasypia rozbudzic je zeby dalej jadlo??
Ja budziłam jak była mniejsza i zasypiała prawie od razu : smyrałam po policzku, itp

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wybaczcie, ze nie cytuje, ale caly czas jestem w szpitalu, smigam na tel, a poza tym lorzystam poki mam jeszcze zasieg z wifi.

Co za noc!! Poprzednia byla rewwelacyjna, a ta to jakas katastrofa. Maly caly czas marudzil, plakal, zasnelismy dopiero kolo 4. Myslalam, ze babki z sali nas zywcem udusza.

W tym szpitalu panuje zasada radz sobie sam, takze prosze Was o rade. Nie karmie piersia, nie mam mleka daje mu mieszanke. Ale ile tego dawac i jak czesto? Maly strasznie ulewa. Rozumiem ze po karmieniu mam go dawac na ramie do odbicia. Ale co jak tego nie robi? Klade go na boczku, podkladam pieluche, a wtedy za jakis czas jest ulane. Tak powinno byc?
Kochana - mi położne mówiły, że z ilością jedzenia to jest tak : 1 doba życia - minimum 10ml na posiłek, druga 20ml, 3cia : 30 itp itd. Dojdziesz do 100 ml - i tak już zostaje do końca pierwszego miesiąca życia.
Maluszek faktycznie potrzebuje minimalnej ilości na poiczątku - więc przystawiaj dziecko ile się da!
Może ci się wydawać, że nie masz pokarmu, ale on jest - powoli się uruchomi tak, że to będzie zauważalne, minęło na razie za mało czasu. Ja miałam ogromny problem, ale już okej.

Cytat:
Czyli nic zlego sie nie dzieje?

Fewcia, wczoraj byla zmiana wrednych suk. Pytalam, ale one strasznie opryskliwe. Dzis bedzie pani od laktacji i dalej bedziemy walczyc o mleko. Chcialabym karmic piersia, ale nie wiem czy to mozliwe i jeszcze te moje plaskie brodawki:/ narazie przystawiam laktator w systemie 7-5-3, ale postepow brak:/
Nic się nie dzieje, może ulewać mimo bekania, niestety. Zresztą moja mało ulewa, ale malo też beka, jak jest na piersi. Często wcale.

Cytat:
Kochane jestescie, dziekuje za wszystkie Wasze wpisy. Poryczalam sie oczywiscie ok, wiec staram sie nie przejmowac tym ulewaniem i klasc na boczku. Kubus ma problem, zeby zlapac te moja brodawke i szybko sie denerwuje. Szajka, mam nakladki, ale one strasznie wielgachne sa, probowalam, maly ssie, ale mam wrazenie, ze tylko bawi sie ta guma.
Pani od laktacji mi mówiła, że dziecku dopiero się uruchamia odruch ssania, kształtuje się - bo moja nie umiała na początku. I to nie chodziło o moje sutki - na drugi, trzeci, czwarty dzień było coraz lepiej, nauczyła się. Ale znowu trzeba przystawiać bo na butelce inna technika jednak niestety jest. Nie poddawaj się

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Szaja, pytanie do Ciebie - jakiś czas temu wspominałaś, a propos karmienia mlekiem naturalnym z butelki, że w przypadku takiej opcji trzeba dopajać. Ile razy dziennie i czym najlepiej? Moja mała pije codziennie herbatkę z kopru, ale czy raz dziennie wystarczy, czy trzeba częściej? Muszę zacząć ściągać mleko, bo ona nie radzi sobie z moimi sutkami, a nie chcę karmić mm, no i tak się zastanawiam nad tym, jak to jest z tym dopajaniem.
Moja miała taki etap, że jakby się oduczyła ssac - po karmieniu mm non stop. Przeszło po jakimś czasie.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dziekujemy za komplementy, rzeczywiscie brwi ma bujne

HELP! Moja Mala tak ulewa, ze odechciewa mi sie ja karmic bo wiem, ze nie zasnie poki wszystkiego nie wyrzyga Jak jej pomoc? Caly czas kasla, krztusi sie, wczesniej tak nhie bylo Przez to usypianie trwa nie pol ale poltorej, 2h...
Debrah ja ogladalam te albumy na zywo i zdecydowanie taki gruby album 1,2,3 latka za 59zl w empiku http://allegro.pl/moj-pierwszy-album...961453047.html o masz linka. Jest swietny reszta slabo wypadla przy nim.

Ale sie czuje do dupy: kregoslup mi wysiada, hemoroidy, bol brzucha, szwow...ehhh Ale my umeczone Matki Polki... nie wiem co to jest przy dwojce...szacun
Dzięki za radę co do albumu
Patrzę jeszcze na allegro.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:06   #2792
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej laski.
maz w tym tyg na druga zmiane wiec o ile mlody pozwoli wizaz jest moj wykapalismy go przed poludniem, zrobilam 3 pralki prania i teraz rozmawiamy sobie z mlodym o zyciu

pisalam wam jakis czas temu ze mlody slabo przybiera na wadze... nie bede wchodzic w szczegoly bo az wstyd ale jest ok. i zeby uprzedzic domysly - waga chodzi perfekcyjnie, to moj mozg jeszcze nie przestawil sie na tryb NO CIĄŻA
Mlody wazy juz 5330 ufff, co za ulga

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39309279]

Pstryczku, przy dzieciach nie ma opcji duży bagażnik zawsze może być większy.

Sprzedacie, i co? myśmy dobre 4mce szukali...
[/QUOTE]
u nas kazdy ma swoje auto wiec nie ma problemu ze zostaniemy na lodzie do pracy dojezdzamy w dwoch zupelnie przeciwleglych kierunkach i nie ma innej opcji jak 2 auta. maz sprzeda swoja bryke i kupimy cos w komiaczku. tylko co???? co dzien inne auto na tapecie wczoraj byl citroen i reno a dzis juz opelek

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Foto uśmiechowe i gratisik z kąpieli.
Za jakość przepraszam, i tak ledwo zdążyłam złapać uśmiecha, i jaka byłam podjarana to szok
zlapac taki usmiech to nie lada wyczyn ale potem jaki czlowiek dumny chodzi

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
obustronne zapalenie pluc, byliśmy w szpitalu od niedzieli do dziś
jejciu, biedna dzidzia
najwazniejsze ze juz zdrowa i ze jestescie juz w domku. buziaczki dla Malenstwa

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Hej, wpadłam tylko szybko prosić, żebyście trzymały kciuki Jutro idziemy na szczepienie..
Powodzenia!!!! a czym szczepicie?

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Cześć kochane
dzisiaj wróciłyśmy z Emilką do domu!
Jejku..jaka ja jestem szczęśliwa i dumna że jestem mamą
Witamy witamy!

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
hej
dawno mnie nie było.. gratuluje wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za reszte. Ja juz PO Dominik urodził sie sn 12.02, 2840g, 52 cm szczescia dzis wrocilismy do domu, miał zołtaczke i spedzilismy prawie tydzien w szpitalu. Teraz spi moje słonko w koncu w swoim łózeczku. Nie dam rady Was nadrobic, choc strasznie jestem ciekawa co u Was.
Pozdrawiam goraco
Gratulacje, witamy spowrotem! 'czekamy na focie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Uwaga Uwaga zdjęcie Małego Nawijka w klubie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:33   #2793
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

pstryczku zawsze umiesz rozbawic
do usług

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
chwalę się młodym w klubie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
dzisiaj mamy szczepienie to wypytam pediatry bo juz nie zniose jak znowu mi dziecko umeczy
powodzenia. czekamy na relacje PO...

Cytat:
Wybaczcie, ze nie cytuje, ale caly czas jestem w szpitalu, smigam na tel, a poza tym lorzystam poki mam jeszcze zasieg z wifi.

Co za noc!! Poprzednia byla rewwelacyjna, a ta to jakas katastrofa. Maly caly czas marudzil, plakal, zasnelismy dopiero kolo 4. Myslalam, ze babki z sali nas zywcem udusza.

W tym szpitalu panuje zasada radz sobie sam, takze prosze Was o rade. Nie karmie piersia, nie mam mleka daje mu mieszanke. Ale ile tego dawac i jak czesto? Maly strasznie ulewa. Rozumiem ze po karmieniu mam go dawac na ramie do odbicia. Ale co jak tego nie robi? Klade go na boczku, podkladam pieluche, a wtedy za jakis czas jest ulane. Tak powinno byc?
dziewczyny napisaly juz chyba wszystko odnosnie twoich pytan
nie poddawaj sie i przystawiaj Kubuleczka jak najczesciej a pokarm powinien sie pojawic. co do kobitek z sali to jak beda marudzic to powiedz im ze jak im nie pasuje to moga sie przeniesc na korytarz ewentualnie cmoknac Kubunia w pupcie
a ak na powaznie - niech nie przesadzaja, do SPA nie przyjechaly! Hrabianki od siedmiu bolesci
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
I jeszcze mam pytanie - jakich pieluszek używacie? Tzn chodzi mi o firmę? Ja kupiłam na razie paczkę Pampersów, bo były w dużej promocji. Ale one są drogie w sumie.
ja mialam 1 pampersy i dady ale tylko dlatego zeby zobaczyc czy ktores uczulaja. i te i te sa ok wiec ze wzgledow ekonomicznych wybralam Dady. no chyba ze nie mam mozliwosci zakupu (do nablizszej biedry mam 25km) to wtedy kupuje pampki, ale to rzadko....

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Mamy karmiące tylko mm
czym przepajacie dzieciaczki i jak dużo w ciągu doby?
Ja niestety przeszłam tylko na mm bo Lenka bardzo się męczyła po moim mleku, teraz jest dużo lepiej, tylko ona bardzo lubi picie i zastanawiam się czy za bardzo jej nie przepajam, jeść dużo je, rośnie więc chyba jej nie zaszkodzę.
ja karmie i tak i tak i podaje rano 50ml koperku hippa i wieczorem.
ale czy dobrze robie, aj dont noł

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39319786]A uśmiechanie świadome - koło 7-8 tygodnia, mam fotkę Agatki z pierwszego dnia uśmiechania i miała wówczas półtora miesiąca, czyli ok 7 tygodni.
A na głos pierwszy raz uśmiechnęła się mając 8 tygodni.
[/QUOTE]

u nas tak wlasnie bylo z usmiechem swiadomym -6/7 tydzien
na glos jeszcze sie mlody nie usmiechnal, czekam z utesknieniem

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Oj ja też moją kiedyś zacałuję. A ja mam jeszcze jedno zboczenie. Robię jej mnustwo zdjęć.
o maj gad!!!!! zapomnialam o zdjeciach! aparat u nas rozgrzany do czerwoności 48h/dobe

------------------------
mlody zmeczyl sie gadaniem i poszedl w kime. spi sobie ładnie na brzuszku, wypadaloby mu szczelic kilka fotek

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Bylam w klubie, wszystkie foteczki przeprzeprzecudowne
ALE.... jednak Pan Skarpeta wymiata!

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Super te ubranka, szczgolnie te z tymi falbankami
ja juz odlozylam do szuflady ubranka 56 i male 62 i przeszlam na duze 62.
i na tym sie moje ubranka dla mlodego koncza
znow sie zacznie przesiadywanie na allegro

Stary 2013-02-19, 14:35   #2794
BlackSanctum
Zakorzenienie

Pstryczku, Ty to jesteś niezła jajcara. Ale masz rację z tymi babkami z sali, trzeba olać.

Ja też mogłabym Oliwkę zacałować, i to samo z aparatem - ciągle jakieś fotki jej robię.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:38   #2795
Ifwka
Zakorzenienie

Dziewczyny przeczytałam wszystko ale nie dam rady zacytować.
Fotki w klubie wszystkie boskie
Byłam rano na tym ktg niby wszystko ok, gin kazął sie zgłosić w czwartek rano znowu, ale miałam parę takich skurczy że myślałam że zejdę ale on na to nic
W domu odszedł mi czop: całkiem albo częściowo: krew na wkładce i takie gluty różne. Kręgosłup mnie boli przeokropnie i skurcze mam mega bolesne ( jak zapisuje to wychodzi z grubsza co 5 min), ale na razie siedzę w domu. Tż pojechał do pracy ale swoim samochodem żeby mógł wrócić szybko jakby co.
Ide na razie do wanny i zobaczę co dalej.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:44   #2796
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Byłam rano na tym ktg niby wszystko ok, gin kazął sie zgłosić w czwartek rano znowu, ale miałam parę takich skurczy że myślałam że zejdę ale on na to nic
W domu odszedł mi czop: całkiem albo częściowo: krew na wkładce i takie gluty różne. Kręgosłup mnie boli przeokropnie i skurcze mam mega bolesne ( jak zapisuje to wychodzi z grubsza co 5 min), ale na razie siedzę w domu. Tż pojechał do pracy ale swoim samochodem żeby mógł wrócić szybko jakby co.
no no, to trzymamy kciuki!

Stary 2013-02-19, 14:46   #2797
j1987
Raczkowanie

Cytat:
nancykenator c0 za szpital,powinni już mieć ewusia. W moim szpitalu działa,co mnie cieszy,bo też miałabym problem z uzyskaniem aktualnego rmua z kadr ;/
Z tym eWusiem to stwierdzam że to cyrk na kółkach, ja raz jestem a raz mnie nie ma i bądź tu mądrym

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ufff, dodzwoniłam się wreszcie, powiedzieli, że już wysyłają tam gdzie trzeba. Na wszelki wypadek zadzwoniłam też sobie do swojej przychodni, żeby sprawdzić, czy widnieję w ewusiu i widnieję, także mogę spokojnie jechać do porodu. Tylko Kubuś coś mało wyrywny

Ifwka, iffonka7,j1987, Lubcia, fewcia czy tylko my zostałyśmy do rozpakowania?
chyba tylko my jeszcze z czego ja i Lubcie się już przeterminowałyśmy i kolejkę blokujemy ale Lubcia dziś chyba do szpitala miała jechać to może u niej się coś dzieje
A u mnie cisza, jakieś pojedyncze skurcze i tyle a za to mała tak szaleje że ciężko mi siedzieć bo dziurę próbuje sobie wykopać pod żebrami, z teego czekania na akcję to stwierdziłam, że muszę czymś głowę zająć i zrobiłam sobie nowe kolczyki sutaszowe

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:

Stary 2013-02-19, 14:54   #2798
elllmi
Zakorzenienie

hej
umówiłam młodego na szczepienie na czwartek i już mam stracha ale coś mi zaczął więcej kichać i zaczynam kombinować, czy coś mu nie jest

Cytat:
Black, jestem dorwalam jakis bardzo zamulasty net w szpitalu i tak staram sie Was podczytywac dziekuje Wam kochane za wszystkie gratulacje i smsy. Na niektore pewnie nie odpisalam za co bardzo przepraszam, skurcze daly mi niezle popalic!
cześć mamuśka

Cytat:
Biedne jesteście dziewczyny z tym karmieniem... Przeraża mnie to, bo wiem, że mnie też to czeka. Myślicie że warto od razu zainwestować w nakładki na piersi?
I jeszcze mam pytanie - jakich pieluszek używacie? Tzn chodzi mi o firmę? Ja kupiłam na razie paczkę Pampersów, bo były w dużej promocji. Ale one są drogie w sumie.
nakłądki nie są takie drogie, więc nie zaszkodzi, przynajmniej będziesz miała pod ręką w razie W; a co do pieluch, to ja mam pampersy na promocjach kupowane i dady, ale wolę pampersy, bo wydaje mi się, że dłużej są suche

Cytat:

Mamy karmiące tylko mm
czym przepajacie dzieciaczki i jak dużo w ciągu doby?
Ja niestety przeszłam tylko na mm bo Lenka bardzo się męczyła po moim mleku, teraz jest dużo lepiej, tylko ona bardzo lubi picie i zastanawiam się czy za bardzo jej nie przepajam, jeść dużo je, rośnie więc chyba jej nie zaszkodzę.
ja wodą, ale mały nie chce dużo pić, ledwo 20 ml wypije

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
A to o tych to ja wiedziałam kochana,używam ich do demakijażu. Te co kupowałam dla małego to nieco większe (takie prostokątne,bardzo fajne w użyciu) tylko drogie cholery. Te biedronkowe jakieś takie małe jak dla mnie
ja w tesco kupowałam takie większe i jakoś 3 zł z czymś kosztowały

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Bylam w klubie, wszystkie foteczki przeprzeprzecudowne
ALE.... jednak Pan Skarpeta wymiata!

Cytat:
no to kciuki za rozkręcenie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:07   #2799
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
ufff, dodzwoniłam się wreszcie, powiedzieli, że już wysyłają tam gdzie trzeba. Na wszelki wypadek zadzwoniłam też sobie do swojej przychodni, żeby sprawdzić, czy widnieję w ewusiu i widnieję, także mogę spokojnie jechać do porodu. Tylko Kubuś coś mało wyrywny

Ifwka, iffonka7,j1987, Lubcia, fewcia czy tylko my zostałyśmy do rozpakowania?
Tak mi się zdaje jeszcze jest nazeczona i monamur mam nadzieję że do końca lutego wszystkie zdążymy i żadna z nas nie zostanie mamusią marcową

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
Z tym eWusiem to stwierdzam że to cyrk na kółkach, ja raz jestem a raz mnie nie ma i bądź tu mądrym

chyba tylko my jeszcze z czego ja i Lubcie się już przeterminowałyśmy i kolejkę blokujemy ale Lubcia dziś chyba do szpitala miała jechać to może u niej się coś dzieje
A u mnie cisza, jakieś pojedyncze skurcze i tyle a za to mała tak szaleje że ciężko mi siedzieć bo dziurę próbuje sobie wykopać pod żebrami, z teego czekania na akcję to stwierdziłam, że muszę czymś głowę zająć i zrobiłam sobie nowe kolczyki sutaszowe

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Kochana wczoraj byłam nic się nie dzieje odesłali mnie do domu bo nie ma miejsc mam przyjechać jak zacznie się akcja porodowa albo w poniedziałek wtedy będzie już 14 dni po terminie i będą wywoływać poród.

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
No to trzymamy
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015

Edytowane przez Lubcia
Czas edycji: 2013-02-19 o 15:13
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:16   #2800
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kurczę, Lubcia, 14 dni po terminie i dopiero chcą poród wywoływać? To u mnie wywoływali 2 dni po terminie - coś długo Cię trzymają.

Ifwka
, kciuki zaciśnięte mocno!
Stary 2013-02-19, 15:19   #2801
badziabadzia
Zakorzenienie

Ifwka, za rozkrecenie akcji!

Dziewczyny kp, wy tez ciagle jestescie glodne? Kurcze, na poczatku wcale nie mialam apetytu a teraz bym ciagle jadla
Stary 2013-02-19, 15:23   #2802
BlackSanctum
Zakorzenienie

Badzia, o tak, ciągle bym coś jadła... A nie mam czasu na to, więc chodzę często głodna, hehehe.
Stary 2013-02-19, 15:26   #2803
badziabadzia
Zakorzenienie

Black, to moze to normalne
Stary 2013-02-19, 15:27   #2804
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki za akcję
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:28   #2805
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
a te skurcze to ile trwają?
trzymam kciuki
Cytat:

a zdjęcia kolczyków gdzie?
Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Tak mi się zdaje jeszcze jest nazeczona i monamur mam nadzieję że do końca lutego wszystkie zdążymy i żadna z nas nie zostanie mamusią marcową

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Kochana wczoraj byłam nic się nie dzieje odesłali mnie do domu bo nie ma miejsc mam przyjechać jak zacznie się akcja porodowa albo w poniedziałek wtedy będzie już 14 dni po terminie i będą wywoływać poród.

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

No to trzymamy
strasznie długo Cię z tym wywoływaniem trzymają i w ogóle, że nie chcą Cię do szpitala przyjąć to dla mnie niepojęte... zawsze myślałam, że po terminie to powinni jakoś monitorować Dzidziusia.

dziewczyny takie głupie pytanie takie teoretyczne
powiedzmy, że po porodzie nie ma w ogóle pokarmu nawet tych kilku ml, dostawiamy ale nic nie leci, dziecko płacze to dajemy mm i teraz jak Mały zje trochę tego mm to przecież nie będzie głodny i jak się je dostawi znów do cycusia to nie będzie ciumkać. Jak "mądrze" podawać mm żeby Maluszek chciał pojeść też z cycka i żeby pobudzić laktację?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:32   #2806
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, kciuki!

Moja dzidzia też śpi sobie właśnie na kanapie na brzuszku.

Idę do klubu na zdjęcia looknąć i na linki z ciuszkami od szaji.
Stary 2013-02-19, 15:44   #2807
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Kochana, to już niedługo. Bądź dzielna! Trzymam mocno kciuki za rozkręcenie akcji

Cytat:

I pewnie dlatego nikt dalej nie rodzi :P

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

nakłądki nie są takie drogie, więc nie zaszkodzi, przynajmniej będziesz miała pod ręką w razie W; a co do pieluch, to ja mam pampersy na promocjach kupowane i dady, ale wolę pampersy, bo wydaje mi się, że dłużej są suche
Ale widzę że tylko Dady i Pampersy. Czyli to jedne z lepszych, ze względu na cenę i jakość.
Dziękuję Wam za odpowiedzi:ro za:

Cytat:
Nie boją się tak długo czekać? Kurcze, dziwne. Trzeba było się uprzeć, że chcesz zostać. Gdyby nie śnieg, to bym Ci poradziła mycie okien i Maleństwo od razu pchałoby się na świat

Cytat:
dziewczyny takie głupie pytanie takie teoretyczne
powiedzmy, że po porodzie nie ma w ogóle pokarmu nawet tych kilku ml, dostawiamy ale nic nie leci, dziecko płacze to dajemy mm i teraz jak Mały zje trochę tego mm to przecież nie będzie głodny i jak się je dostawi znów do cycusia to nie będzie ciumkać. Jak "mądrze" podawać mm żeby Maluszek chciał pojeść też z cycka i żeby pobudzić laktację?
Podpinam się pod pytanie I dołączam jeszcze jakie mleko? NAN? Czy jakieś inne?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:45   #2808
misia1505
Rozeznanie

Która z was karmi bebilonem? zadowolone jesteście z tego mleczka? my jesteśmy na bebiku i czytalam że nasze problemy z brzuszkiem mogą być od niego, myślę spróbować właśnie bebilonu
Stary 2013-02-19, 15:45   #2809
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Ja też muszę czymś głowę zająć, więc postanowiłam PITa rozliczyć

Moja Niunia tak się kręci, że już nie wiem gdzie głowa, gdzie pięta a gdzie pupcia
Stary 2013-02-19, 15:46   #2810
j1987
Raczkowanie

Cytat:

ups dni mi się pokręciły ale strasznie długo cię trzymają aż po 14 dniach będą wywoływać ja jak do piątku nie urodzę to wtedy będą mi wywoływać a będę 4 dni po terminie

Cytat:

a zdjęcia kolczyków gdzie?

strasznie długo Cię z tym wywoływaniem trzymają i w ogóle, że nie chcą Cię do szpitala przyjąć to dla mnie niepojęte... zawsze myślałam, że po terminie to powinni jakoś monitorować Dzidziusia.

tu jest zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00173.jpg (44,0 KB, 24 załadowań)
Stary 2013-02-19, 15:48   #2811
badziabadzia
Zakorzenienie

J1987 piekne!
Stary 2013-02-19, 15:50   #2812
j1987
Raczkowanie

Cytat:

możecie się wpychać w kolejkę

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Dziękuję Badzia
Stary 2013-02-19, 16:03   #2813
Wisienka_0809
Rozeznanie

Gratuluję matce założycielce. i Scotasi.

--------------------

Po szczepieniu mogę powiedzieć tyle. Wiedziałam, że tak będzie, bo taka jestem. Aż się boję, co będzie następnym razem. Wstyd albo nie, nie wiem... Poryczałam się jak matoł. Po prostu jak zobaczyłam, jak babka (o ironio - moja dalsza ciotka) wstrzykuje jej igłę w ramię.. Jak Pola zaczęła płakać i patrzyła na mnie tymi załzawionymi oczkami to nie wytrzymałam i tyle... I potem już nie patrzyłam, jak ją "pikają", tylko cały czas na jej buźkę. A te momenty, jak wbijała jej igły w uda - straszne, wtedy to mi już łzy ciurkiem leciały, i w dupie miałam, że inni widzą. Teraz wiem, że kocham ją nad życie.

--------------------

Pstryczku, my szczepimy normalnie, i tylko te obowiązkowe.

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2013-02-19 o 16:08
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 16:03   #2814
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:

żeby to było takie łatwe...
Stary 2013-02-19, 16:10   #2815
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
ups dni mi się pokręciły ale strasznie długo cię trzymają aż po 14 dniach będą wywoływać ja jak do piątku nie urodzę to wtedy będą mi wywoływać a będę 4 dni po terminie

tu jest zdjęcie
ale ładne
Cytat:

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Dziękuję Badzia
wiesz, mój Kubuś to prawdziwy źentelmen i nie będzie się wpychał w kolejkę
Cytat:
Gratuluję matce założycielce. i Scotasi.

--------------------

Po szczepieniu mogę powiedzieć tyle. Wiedziałam, że tak będzie, bo taka jestem. Wstyd albo nie, nie wiem... Poryczałam się jak matoł. Po prostu jak zobaczyłam, jak babka (o ironio - moja dalsza ciotka) wstrzykuje jej igłę w ramię.. Jak Pola zaczęła płakać i patrzyła na mnie tymi załzawionymi oczkami to nie wytrzymałam i tyle... I potem już nie patrzyłam, jak ją "pikają", tylko cały czas na jej buźkę. A te momenty, jak wbijała jej igły w uda - straszne, wtedy to mi już łzy ciurkiem leciały, i w dupie miałam, że inni widzą. Teraz wiem, że kocham ją nad życie.

--------------------

Pstryczku, my szczepimy normalnie, i tylko te obowiązkowe.
ogromna igła, malutkie ciałko i łezki u takiego Maluszka, też bym się pewnie popłakała

dobra laski, ja się zbieram do doktorka, także trzymajcie za nas kciuki

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-02-19 o 16:13
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 16:18   #2816
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
a te skurcze to ile trwają?
trzymam kciuki
Na razie skupiłam sie na zapisywaniu co ile są
Ale tak z 30 sekund.
Godzinę siedziałam w wannie i też co 5 min tylko mniej bolesne , umyłam włosy i czekam...
Cytat:

tu jest zdjęcie
No ja w piątek termin i jak nie urodzę to w piątek ktg i albo szpital albo w niedzielę rano bo wtedy mój gin jest na dyżurze. Ale czy będa wywyoływac czy czekac to nie wiem. No ale może uda isę dziś

Kolczyki boskie, zdolniacha z Ciebie a sprzedajesz może ??
]
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 16:26   #2817
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Ja też muszę czymś głowę zająć, więc postanowiłam PITa rozliczyć
Ja już rozliczyłam swojego pita i jestem załamana bo pierwszy raz muszę dopłacić. Ciekawe skąd ja im wezmę to kase.

Ja jak nie urodzę do poniedziałku to idę na oddział ale nie wiem czy będą mi zaraz wywoływać czy będą jeszcze czekać na nie wiadomo co.
Lubcia podziwiam twoją wytrwałość.
fewcia a mój Bartulo dzisiaj taki leni że aż się trochę martwie.

Pytanie do dziewczyn sn. Czy po porodzie są problemy z siedzeniem albo chodzeniem?
Stary 2013-02-19, 16:32   #2818
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Na razie skupiłam sie na zapisywaniu co ile są
Ale tak z 30 sekund.
Godzinę siedziałam w wannie i też co 5 min tylko mniej bolesne , umyłam włosy i czekam...

No ja w piątek termin i jak nie urodzę to w piątek ktg i albo szpital albo w niedzielę rano bo wtedy mój gin jest na dyżurze. Ale czy będa wywyoływac czy czekac to nie wiem. No ale może uda isę dziś

Kolczyki boskie, zdolniacha z Ciebie a sprzedajesz może ??
]
za Twoją akcję
a co do kolczyków to sprzedaję ale po porodzie to pewnie na jakiś czas zaprzestanę bo obstawiam że czasu nie będę mieć

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja już rozliczyłam swojego pita i jestem załamana bo pierwszy raz muszę dopłacić. Ciekawe skąd ja im wezmę to kase.

Ja jak nie urodzę do poniedziałku to idę na oddział ale nie wiem czy będą mi zaraz wywoływać czy będą jeszcze czekać na nie wiadomo co.
Lubcia podziwiam twoją wytrwałość.
fewcia a mój Bartulo dzisiaj taki leni że aż się trochę martwie.

Pytanie do dziewczyn sn. Czy po porodzie są problemy z siedzeniem albo chodzeniem?

może tego PITa to jeszcze raz przelicz
A co co Bartusia to moja Olka przez 2 dni była tak spokojna jak nigdy, ruszała się tylko tyle bym za bardzo nie panikowała, a dziś to szaleje tak że szok

Edytowane przez j1987
Czas edycji: 2013-02-19 o 16:30
j1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 16:43   #2819
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Która z was karmi bebilonem? zadowolone jesteście z tego mleczka? my jesteśmy na bebiku i czytalam że nasze problemy z brzuszkiem mogą być od niego, myślę spróbować właśnie bebilonu
ja tez podaje bebiko + piers i maly sie troszke prezy ale nie zawsze wiec to raczej zalezy od tego co ja zjem. tak mi sie wydaje. kupilismy bebiko tylko i wylacznie ze wzgledu na cene bo bebilon to moim zdaniem zdzierstwo na maxa. rozboj w bialy dzien zeby tyle mm kosztowalo!
narazie nie zamierzamy zmieniac, mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby

Cytat:
tu jest zdjęcie
ale ładne!!!

Cytat:

Po szczepieniu mogę powiedzieć tyle. Wiedziałam, że tak będzie, bo taka jestem. Aż się boję, co będzie następnym razem. Wstyd albo nie, nie wiem... Poryczałam się jak matoł. Po prostu jak zobaczyłam, jak babka (o ironio - moja dalsza ciotka) wstrzykuje jej igłę w ramię.. Jak Pola zaczęła płakać i patrzyła na mnie tymi załzawionymi oczkami to nie wytrzymałam i tyle... I potem już nie patrzyłam, jak ją "pikają", tylko cały czas na jej buźkę. A te momenty, jak wbijała jej igły w uda - straszne, wtedy to mi już łzy ciurkiem leciały, i w dupie miałam, że inni widzą. Teraz wiem, że kocham ją nad życie.

oj, ja tez patrzylam jak mojego kłuli w udo i to byl BŁĄD!!!!!
wiecej juz patzrec nie bede, to nie na moje nerwy
spokojnej nocki Wam zyczę
Cytat:
dobra laski, ja się zbieram do doktorka, także trzymajcie za nas kciuki
kciuki zacisniete

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

tak i nie.
zalezy czy cie natna, czy pekniesz, czy puszcza szwy i beda cie musieli szyc jeszcze raz ja tak mialam i powiem ci ze ostro bylo ale jak widzisz do przezycia
ale jak by nie bylo z dnia na dzien jest lepiej
jesli przy porodzie wszystko pojdzie gladko to na poczatku odczuwa sie lekki dyskomfort a potem juz jest ok i smiga czlowiek jak tralala

Stary 2013-02-19, 16:44   #2820
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Kochana, to już niedługo. Bądź dzielna! Trzymam mocno kciuki za rozkręcenie akcji

Ale widzę że tylko Dady i Pampersy. Czyli to jedne z lepszych, ze względu na cenę i jakość.
Dziękuję Wam za odpowiedzi:ro za:

Nie boją się tak długo czekać? Kurcze, dziwne. Trzeba było się uprzeć, że chcesz zostać. Gdyby nie śnieg, to bym Ci poradziła mycie okien i Maleństwo od razu pchałoby się na świat

Podpinam się pod pytanie I dołączam jeszcze jakie mleko? NAN? Czy jakieś inne?
U mnie w szpitalu podawali Bebilon 1 - i takie kupiłam wychodząc do domu.

Co do podawania mm - mi w szpitalu babka tłumaczyła, żeby starać się podawać jak najmniej, a jak najczęściej przystawiać dziecko, bo samo "ciumkanie" nawet jak nie leci - to pobudza laktację. Oprócz tego regularnie - co 3 godziny (upierała się właśnie przy regularności, najlepiej nawet w nocy) odciągać mleko laktatorem - nawet gdy nic, lub prawie nic nie leci - tą metodą 7-5-3. U mnie to podziałało.
Ale prawda - najbardziej rozkręca dziecko.

Wiadomo, czasem trzeba podać mleko, jak dziecko bardzo głodne, noworodek musi na wadze przybrać - ale podobno często podanie MM to początek końca karmienia. Bo wowczas dziecko rzadziej przy piersi - więc nie ma sygnału go mózgu jak to Szaja nasza mówi "produkuj". Wiem, że to czasochłonne, bo samo odciąganie zajmuje pół godziny, co 3 godziny + przystawianie malucha i tak dalej... ale u mnie się sprawdziło. W szpitalu tak czy siak nie bardzo jest co robić, to się można na maluszku skupić.

Nancy : gdzie ty rodzić będziesz? ujastek polecam!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości